اهداف طرح و سیستم مدیریت در قارچ طلایی
قارچ طلایی اولین مرکز خدمات آموزشی _ مشاوره ای کشت قارچها و مبتکر ایجاد سیستم تولید متمرکز قارچ در کشور ایران میباشد که از سال ۱۳۷۴ فعالیت خود را در این زمینه آغاز نموده و به استناد نامه شماره ۳/۷۵/۱۰۰ ف تاریخ ۱۹/۱۰/۱۳۷۹ توسط رئیس محترم سازمان کشاورزی استان مازندران به مدیرکل محترم گل و گیاهان زینتی ؛ دارویی و قارچهای خوراکی معرفی و مورد تایید قرار گرفته است.
قارچ طلایی دارای پروانه تاسیس به شماره ۱۰۰۰۱/۱۳ ۵ از سازمان آموزش فنی و حرفه ای وابسته به وزارت کار است .
این شرکت متشکل از تولیدکنندگان با سابقه و تحصیل کرده دانشگاهی با گرایش های مختلف بوده و تا کنون به کلیه تعهدات خود نسبت به افراد تحت پوشش عمل نموده است .
هم اکنون مدیریت تولید و نظارت بر بازار طرح ابداعی و ارائه شده از سوی شرکت تولیدی و تحقیقی قارچ طلایی واحد نمونه سال ۱۳۷۹ با توجه به اهداف زیر در حال اجرا می باشد.
۱- بالا بردن هر چه بیشتر سطح تولیدات قارچ با علم بر فقدان سرمایه گذاری موثر و مدیران تولید کار آمد و حل این مشکل با استفاده از امکانات فیزیکی رها شده و آموزش فن آوری و دانش روز .
۲- معرفی قارچ بعنوان یک ماده غذایی مفید و توزیع هر چه بیشتر آن در جهت گسترش فرهنگ صحیح مصرف و در نتیجه حمایت از تولیدات این بخش از کشاورزی پایدار.
ایجاد یک شبکه وسیع تولید و توزیع شبیه به یک تعاونی با تلاش در زمینه های فوق که نهایتاً اشتغال و سود آوری کافی به همراه خواهد داشت .کشت و پرورش قارچ های خوراکی تفریحی سحر آمیز - یک نوع کار جنبی و یا یک کار تجاری سود آور است که در صورت داشتن اطلاعات کافی با هر میزان سرمایه و در هر مکان حتی آپارتمانها بسادگی قابل اجرا می باشد امروزه گونه های مختلفی از قارچهای خوراکی تولید و توزیع می شوند و سرانه مصرف این ماده غذایی در هلند 3 کیلو گرم در سال است .
مواد پایه برای تولید قارچ صدفی کاه و بذر قارچ است.
بذر مرغوبترین گونه های قارچ صدفی در تولیدی قارچ طلایی تهیه میشود.(رجوع به تهیه بذر ) خرید محصولات کلیه تولید کنندگان تحت پوشش قارچ طلایی تضمین می گردد.( رجوع به شرایط خرید ) هم اکنون ( سال ۱۳۸۴ ) هزینه تولید هر کیلو گرم قارچ صدفی در حدود ۳۵۰۰ ریال و قیمت خرید توسط قارچ طلایی ۷۰۰۰ ریال همچنین هزینه تولید هر کیلو گرم قارچ دکمه ای در حدود ۵۵۰۰ ریال و قیمت خرید توسط قارچ طلایی ۹۰۰۰ریال می باشد.
بنا براین مشخص می شود که هر میزان سرمایه گذاری تقریبا ۱۰۰٪ سود آوری در هر دوره تولید که حدوداً ۲ ماه است به همراه خواهد داشت .
به استناد آمار تولید سالانه کشور و روند توسعه این صنعت همچنین نیاز روزافزون این محصول و فاصله سرانه مصرف تا میانگین سرانه مصرف جهانی ؛ افزایش هر چه بیشتر تولیدات هیچ خطری برای بازار محصولات سایرین نداشته و از اهداف اصلی این موسسه میباشد.
ما همواره با نظارت مستقیم و مستمر بر میزان عرضه و تقاضا از تولید کنندگان تحت پوشش خود حمایت خواهیم کرد.
کشت قارچ صدفی
از آنجایی که پرورش قارچها معمولاً در محیطی بسته انجام می شود لذا قارچها ی صدفی رامی توان در هر منطقه جغرافیائی و با هر نوع آب و هوایی تولید کرد.
قارچها میتوانند اختلاف درجه حرارت 16 تا 30 درجه سانتیگراد را تحمل کنند .
میزان تولید در مکانی به مساحت 80 متر مربع
در یک مکان سرپوشیده دارای سقف مناسب به مساحت 80 متر مربع بیش از یک تن قارچ تولید میشود که زمان لازم برای انجام این کار در حدود 2 ماه بوده و اولین برداشت پس از یک ماه بدست می آید .
این جزوه برای تولید قارچ صدفی در سطح محدود ( زیر 80 متر مربع ) نوشته شده بدیهی است جهت تولید در سطح وسیعتر دانش فنی بیشتری مورد نیاز می باشد که در کلاسهای تخصصی این آموزشگاه بصورت تئوری و عملی ارائه خواهد شد .
فضای مورد نیاز
برای کشت قارچ صدفی میتوان از یک اتاق ، زیر زمین ، انباری و یا هر مکان خالی دیگر که دارای سقف باشد استفاده نمود .
این مکان باید توانائی نگهداری هوای معتدل را داشته باشد بطوریکه تا حد امکان از اختلاف شدید درجه حرارت محیط جلوگیری شود .
محیط کشت قارچ صدفی
محیط کشت قارچ صدفی از کاه گندم ، کاه جو ، کاه برنج ، تراشه چوب صنوبر و غیره تهیه میشود .
در این کشت از خاک و کود( حیوانی یا شیمیایی) استفاده نمیشود بنابراین هیچگونه آلودگی زیست محیطی ندارد .
نحوه کشت قارچ صدفی
کاه خرد شده یک شب در آب قرار داده شده تا مرطوب شود سپس مدت 2 تا 3 ساعت در آب جوش پاستوریزه میشود.
برای این کار میتوان از یک بشکه خالی استفاده کرد .
زمان پاستوریزه کردن از وقتی محاسبه می شود که آب به نقطه جوش رسیده باشد .
جهت اطمینان از شروع دمای پاستوریزه (حداقل70 درجه سانتیگراد) بهتر است از دماسنج الکلی استفاده شود .
سپس کاه را آبکش کرده آنرا به حال خود رها میکنند تا پس از چند ساعت خنک شود بطوریکه با لمس کردن کاه با پشت دست هیچگونه گرمایی احساس نشود.
بذر زنی پس از اینکه کاه کاملاً خنک شد با 3 تا 5 درصد بذر قارچ (اسپان) بذر زنی میشود به این منظور برای هر 10 کیلو گرم کاه پاستوریزه شده مقدار 400 تا 500 گرم بذر قارچ اضافه و مخلوط میشود .
مخلوط حاصل درون کیسه های به قطر 45 تا 50 سانتیمتر با ارتفاع 80 تا 150 سانتیمتر ریخته می شود و سطح آن کمی فشرده شده تا رطوبت کاه حفظ گردد .
پس از بستن سر کیسه آنرا به محیطی که از قبل بعنوان سالن کشت در نظر گرفته انتقال داده و از سقف آویزان میشود .
میتوان کیسه های کشت شده را روی زمین هم قرارداد .
کنترل دما و نور از اولین روز کشت تا مدت 25 الی 30 روز دما روی 24 درجه سانتیگراد نگهداری شده و محیط را تاریک میکنند زیرا تابش نور مستقیم خورشید برای قارچ صدفی مناسب نیست.
پس از اینکه سطح کاه پوشیده از تارهای سفید رنگ و ظریف قارچ صدفی شد سوراخهایی به فاصله 20 تا 25 سانتیمتر و به قطر یک سانتیمتر در اطراف کیسه کشت شده ایجاد و با آب پاشی مداوم کف سالن رطوبت محیط را افزایش می دهند در این زمان دما به 20 درجه سانتیگراد کاهش داده میشود .نور یک لامپ معمولی در این زمان ضروری بوده و باعث افزایش محصول میشود .
قارچها پس از یک هفته دیگر قابل برداشت می باشند .
آبیاری زمانی که کیسه کشت پاره میشود چنانچه رطوبت محیط پائین باشد سطح کاه خشک شده و بایستی با مقادیر خیلی کم بصورت اسپری آب پاشی شوند .
آبیاری ممکن است روزی 2یا 3 بار انجام شود باید توجه داشت که آبیاری تا 48 ساعت قبل از برداشت قارچها متوقف شود پس از برداشت محصول میتوان آبیاری را ادامه داد .
میزان تولید میزان تولید از هر کیسه طی 4 یا 5 چین یا بیشتر در حدود 2 تا 4 کیلوگرم قارچ تازه می باشد .
هزینه های یک تولیدی قارچ صدفی با حداقل مساحت هزینه های تولید قارچ ( نوع صدفی یا دکمه ای) با توجه به نحوه اجرای طرح و امکانات فیزیکی موجود همچنین شیوه تولید متغیر بوده و معمولا در دو سطح 1- وسیع یا حرفه ای 2- محدود یا غیر حرفه ای به منظور کار جنبی یا خود اشتغالی بررسی میشود.
معمولا افرادی که سرمایه کمتری دارند و از نیروی کار شخصی استفاده می کنند به تولید قارچ صدفی در سطح محدود می پردازند.
این افراد از تاسیسات و ماشین آلات صنعتی استفاده نمی کنند بنابراین مهارتهای فردی و میزان کار شخصی یا نیروی انسانی عامل تعیین کننده قیمت نهایی محصول میباشد .
هزینه های نوشته شده در سطح محدود و قابل اجرا می باشند.
بدیهی است در صورت اجرای طرح در سطح وسیع بایستی از امکانات دیگری استفاده نمود که نیاز به دانش و سرمایه گذاری بیشتری خواهد داشت .این اطلاعات در کلاسهای تخصصی آموزشگاه قارچ طلایی ارائه میشوند.
( رجوع به تاریخ تشکیل کلا سها ) کشت قارچ دکمه ای سابقا محیط کشت قارچ دکمه ای فقط کود اسب بود اما از آنجایی که تهیه این کود در مقیاس وسیع امکان پذیرنبود از مواد دیگری مانند کاه گندم – کود مرغ و سنگ گچ طی فرایندی به نام کمپوست سازی ( بستر سازی یا کود سازی) محیط کشت مصنوعی با خواص کود اسب تهیه شد که به مراحل مختلف آن می پردازیم.
۱ـ فاز اول کمپوست سازی این مرحله از بستر سازی شامل خیس کردن و انباشت مواد اولیه به مدت ۵ تا ۷ روز بوده که در سیستم ماشینی معمولاً ۳تا ۴روز است.
چهار مرحله قالب زنی که به مدت ۳ تا ۵ روز و معمولا ۴ روز انجام میشود.
قالب زنی در سیستم ماشینی ۳ مرحله وهر۳ روز یک بار انجام می شود.
بنا بر این در سیستم ماشینی طول پروسه فاز اول حداقل۵ تا ۱۴ روز کاهش می یابد .
۲ـ فاز دوم کمپوست سازی این فاز شامل ۳ مرحله ۱ـ عملیات تخمیر به مدت ۳ تا ۵ روز،۲ـ پاستوریزاسیون بمدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت و۳ـ آمونیاک زدایی ۳ تا ۵ روز بوده و تقریبا در هر دو سیستم شبیه هم انجام میشود ( گاهی در سیستم دستی مرحله آمونیاک زدایی ۱تا ۲ روز بیشتر به طول می انجامد).
۳ـ بذر زنی این مرحله رابطه مستقیم با سیستم تولید و تعداد کارگران و مهارت آنها داشته در سیستم استیلاژ( بستری ) حداکثر یک روز و در سیستم کیسه ای و سایر سیستم ها بسته به مقدار کیسه ها و فاصله آنها با سالن های تولید و ارتفاع قفسه ها مختلف است .معمولا این مرحله بایستی حداکثر در مدت ۲ روز پایان یابد چرا که طولانی شدن این مرحله زمینه آلودگی کمپوست آماده شده را فراهم آورده همچنین برداشت در یک زمان انجام نمی گیرد.
۳ـ پنجه دوانی در این مرحله میسلیوم یا ریسه های قارچ در مدت ۱۴ تا ۱۵ روز در کمپوست نفوذ کرده و پس از آن ۱۴ تا ۱۵ روز دیگر نیز زمان نیاز است تا میسلیوم قارچ در خاک پوششی نفوذ کند.
۴ـ برداشت معمولا ًطی ۳ مرحله برداشت انجام میگیرد که هر مرحله ۷ تا ۱۰ روز طول می کشد.
۵ ـ نظافت سالن مرحله پایانی که معمولاً ۱ تا ۲ روز بطول می انجامد شامل مرحله تخلیه و نظافت سالن ها میباشد.
بنا براین طول دوره در سیستم دستی ۷۵ تا ۱۰۳ روز و در سیستم ماشینی ۷۰ تا ۸۱ روز می باشد در صورتی که یک کارخانه کلیه مراحل را خودش انجام دهد ۴ و حداکثر ۵ دوره در سال میتواند از سالنهای تولید استفاده نماید.
سیستم رایج ایران بصورت سنتی بوده و معمولا کلیه کارها در یک کارخانه انجام می گیرد.
امروزه در کشور های پیشرفته از این سیستم استفاده نمی شود.
اطلاعات بیشتر در مورد سیستم های پیشرفته در کلاسهای تخصصی آموزشگاه قارچ طلایی ارائه می شود.
برآورد هزینه های جاری تولید قارچ دکمه ای هزینه های تولید قارچ دکمه ای رابطه مستقیم با سیستم تولید( کیسه ای،استیلاژ ....) مکانیزم تولید ( مکانیکی، نیمه مکانیکی،دستی یا بصورت تامین مواد اولیه ازطریق تعاونی یا ....)همچنین قیمت نهادینه های تولید( مواد اولیه،هزینه کارگری، سوخت وانرژی و ....)از یک سو و از سوی دیگر میزان عملکرد محصول بر حسب مقدار بستر یا محیط کشت استفاده شده در طول یک دوره از تولید داشته که معمولا بین دو تا سه ماه در نظر گرفته میشود.
بنا براین محاسبات ذیل که کاملا عملی و تجربه شده در سال 1384 می باشند می توانند تغییراتی داشته باشند که متاُثر از نحوه مدیریت در کارخانه میباشد.این محاسبات جهت سیستم رایج ایران یعنی سیستم تولید به روش سنتی یا دستی محاسبه شده است.
ضمناً در این برآورد هزینه سرمایه گذاری ثابت ( ساختمانها، تاسیسات و تجهیزات ) محاسبه نشده است .
الف) مواد اولیه: ب) هزینه کارگری : شامل ۴ مرحله قالب زنی توسط ۴ نفر (۱۶ روز کارگر) ۲ مرحله تخلیه و پر کردن سالن پاستوریزه توسط ۴ نفر (۸ روز کارگر) ۳ مرحله آبیاری توسط یک نفر ( ۳ روز کارگر) یک مرحله تخلیه و نظافت سالن توسط ۴ نفر ( ۴روز کارگر) و میانگین ۴ روز کارگر جهت نظارت که مجموعاً ۳۵ روز کارگری با ارزش هر روز کارگری در سال 1384 تقریباً ۵۰۰۰۰ ریال با کلیه مزایا معادل ۱۷۵۰۰۰۰ ریال (تا قبل از برداشت ) میباشد.
جهت برداشت و بسته بندی، طی ۳ مرحله ( ۳ چین برداشت ) توسط ۵ نفر مجموعا 15 روز کارگر، با دستمزد فوق جمعاً مبلغ ۷۵۰۰۰۰ ریال خواهد شد.
ج)هزینه سوخت و انرژی: از سوخت گازوئیل ،انرژی برق و آب با تعرفه کشاورزی به طور میانگین در فصول مختلف سال مبلغ ۵۸۲۹۳۰ جهت هر دوره تولید در نظر گرفته شده است.
جدول هزینه های جاری پیش بینی میزان تولید با استفاده از مواد اولیه فوق با وزن خشک تقریبی ۱۰۰۰۰ کیلو گرم و 65% تا 75% رطوبت میتوان ۱۶۵۰۰ تا ۱۷۵۰۰ کیلو گرم کمپوست ( بستر یا محیط کشت قارچ دکمه ای) تهیه نموده که عملکرد آن ( میزان قارچ تولید شده ) بر اساس وزن بستر(کمپوست) به قرار ذیل می باشد.
باید در نظر داشت، کیفیت کمپوست تهیه شده از نظر فیزیکی و بیوشیمیایی که بستگی به مواد اولیه مصرف شده و سیستم تولید کمپوست دارد، همچنین بذر مصرفی ( اسپان )از نظر گونه و اصلاحات ژنتیکی انجام شده بر روی آن نقش چشمگیری در تلورانس تولید داشته و به همراه مجموع عوامل محیطی و نحوه کنترل آن (رطوبت، دما، تهویه، بهداشت، ...) افزایش یا کاهش تولید قارچ را در تولیدی های قارچ دکمه ای رقم میزند.
آموزش تخصصی پرورش قارچ کار بسیار ساده و سود آوری است که در هر جا و با هر میزان سرمایه امکان پذیر است .
هزینه تولید هر کیلو گرم قارچ صدفی در حدود ۳۵۰ تومان و قیمت خرید این شرکت ۷۰۰ تومان و بصورت نقدی است .
خرید محصولات کلیه تولید کنندگان تحت پوشش قارچ طلایی تضمین می گردد.
( رجوع به شرایط خرید ) در یک انبار ۸۰ متری می توان بالغ بر یک تن قارچ تولید نموده که زمان لازم برای انجام این کار در حدود ۲ ماه است.
مواد لازم برای تولید قارچ صدفی کاه و بذر قارچ است شما می توانید بذر قارچ را از شرکت قارچ طلایی تهیه فرمایید.
(لینک به تهیه بذر) آموزش به دو صورت می باشد .
آموزش رایگان از طریق بروشور برای تولید در سطح محدود( رجوع به کشت قارچ صدفی ) و آموزش با شرکت در کلاس های تخصصی با کلیه امکانات آموزشی از قبیل فیلم آموزشی – عکس – اینترنت و کار عملی به منظور تولید در سطح انبوه که با دریافت شهریه می باشد .
قارچ طلایی دارای مجوز رسمی وابسته به وزارت کار بوده و در پایان دوره های آموزشی به کارآموزان محترم گواهینامه رسمی اعطا ء می نماید.
برای علاقمندان به حرفه کشت و پرورش قارچهای خوراکی در سطح انبوه و فراگیری فنون مدیریت و راه اندازی پروژه های کشت و صنعت قارچهای خوراکی کلاسهای تخصصی طی دو دوره ۶ روزه و ۱۰ روزه برگزار می شوند .
کلاسهای ۶ روزه به منظور تولید قارچ صدفی به مدت ۳۰ ساعت و با شهریه۱۱۰۰۰۰۰ ریال و کلاسهای ۱۰ روزه به منظور تولید قارچهای دکمه ای و صدفی به مدت ۵۰ ساعت و با شهریه ۳۱۰۰۰۰۰ ریال می باشد .
مدارک مورد نیاز ۲ قطعه عکس – یک برگ رو نوشت شناسنامه – یک عدد پوشه و اصل فیش واریزی به مبلغ متناسب با شهریه به شماره حساب 0100841761004 بانک ملی سی با بنام آقای مهندس عبدالحمید طلایی زاده می باشند که بایستی حد اکثر یک هفته قبل از تاریخ تشکیل کلا س به دفتر این آموزشگاه ارائه گردد .
برای هماهنگی و ثبت نام لطفا فقط از ساعت ۹ صبح تا ۲بعد از ظهر به آدرس نمایندگیهای این شرکت ( رجوع به آدرس نمایندگیها ) مراجعه یا با شماره تلفن ۶۴۳۱۱۱۸- ۰۲۱تماس حاصل فرمایید .
فــهــرسـت مطـالـب درسی دوره۶ روزه پرورش قارچـهای خوراکی ( صدفی ) ۱ - تاریخچه کشت و پرورش قارچهای خوراکی ( ایران و جهان ) .
۲ ـ مزایای کشت و پرورش قارچهای خوراکی.
۳ ـ انجمنها و روند توسعه صنعت کشت قارچها ( ایران و جهان ).
۴ ـ شرکت های موفق تولید کننده قارچها در دنیا و شیوه مدیریت در این شرکت ها.
۵ ـ بررسی سود آوری تولید قارچهای خوراکی.
۶ ـ تقسیم بندی قارچهای خوراکی ( علمی ـ عامیانه ) ـ سیستماتیک و تاکسونومی .
۷ ـ چرخه زندگی قارچها ـ موارد استفاده از قارچها ـ معرفی صنایع مختلف جانبی .
۸ ـ اشکال مختلف کلاهک ـ پایه ـ لامل ها .
۹ ـ اسپورها ( استخراج ـ دیدن اسپورها ـ اندازه و شکل ) ۱۰ـ تولید بذر قارچها ـ تهیه بذر قارچها ـ شرکت های تولید کننده بذر ( ایران و جهان ).
۱۱ـ خصوصیات بذر مرغوب ـ شرایط و دمای نگهداری بذر قارچها و مدت نگهداری آن .
۱۲ـ انواع گونه های بذر موجود در بازار .
۱۳ـ میزان مصرف بذر .
۱۴ـ برنامه ریزی های اجرایی یک پروژه کشت و صنعت قارچ ( داخلی ـ خارجی ).
۱۵ـ خرید یا اجاره یک مؤسسه ـ تغییر کاربری ساختمانها و زیرزمین ها .
۱۶ـ احداث یک مؤسسه جدید ( انتخاب محل مناسب و نیازهای اولیه ) ـ قوانین چه میگویند؟
۱۷ـ استانداردها ـ ضوابط ـ شرایط ـ قوانین و مقررات احداث واحد های صنعتی و تعاونیها .
۱۸ـ برنامه ریزی های داخلی یک مؤسسه : برنامه های بهداشتی ـ تامین مواد اولیه و مدیریت.
۱۹- شرایط ساختمانها ـ روشهای پرورش قارچها .
۲۰ـ پرورش قارچها به صورت تفریحی ـ بعنوان شغل دوم ـ بصورت یک صنعت و تفاوتهای آن.
۲۱ـ تامین منابع مالی ـ وامها ـ سرمایه گذاری های مشترک ـ سرمایه های شخصی ـ نقطه شروع .
۲۲ـ زمین و شرایط آن ـ محیط زیست و استانداردها ـ قوانین کار و قراردادها -توان کارگران.
۲۳ـ ساختمانها ؛ استاندارد ها ـ مواد و مصالح ـ قیمت تمام شده انواع آن ـ بهترین ساختمانها .
۲۴- تاسیسات ؛ استاندارد ها ـ مواد و مصالح ـ قیمت تمام شده انواع آن ـ بهترین تاسیسات .
۲۵ـ تولید قارچهای خوراکی ( نحوه علمی کشت قارچهای صدفی ) .
۲۶ـ کنترل عوامل محیطی ؛ دما ـ رطوبت ـ تهویه ـ نور .
۲۷ـ برداشت ـ آبیاری ـ بسته بندی ـ نگهداری ـ حمل .
۲۸ـ کنترل آفات و بیماریها ـ بهداشت مؤسسه تولیدی .
۲۹ـ محاسبات اقتصادی طرح ـ طرح توجیهی و نحوه اخذ موافقت اصولی ـ بازاریابی ـ صادرات.
۳۰ـ کار عملی( یک روز ) .
جمع ساعات آموزش ۳۰ ساعت با عملیات کارگاهی انجمن قارچ طلایی اساسنامه انجمن تولیدی قارچ طلائی انجمن قارچ طلایی متشکل از گروهی است که مدیریت قارچ طلایی را جهت ارائه راهکار های علمی و عملی در زمینه تولید و توزیع و بدست آوردن فن آوری صنعت تولید قارچ در سطح کشور پذیرفته وبا یک دیگر تبادل افکار و تشریک مساعی می نمایند .
اعضای این انجمن تولید کنندگان ، توزیع کنندگان و محققان در زمینه صنعت قارچ در سطح کشور می باشند که با میل خود به عضویت این انجمن در آمده و تقاضانامه اولیه را تقدیم مدیریت قارچ طلایی نموده اند.
اهداف این انجمن صرفاً بالا بردن سطح تولید قارچ در کشور است و کلیه مبالغ دریافت شده از اعضا صرف تبلیغ ، ترویج و تحقیق در این زمینه می شود .
این مبالغ در صورت انصراف قابل استرداد نمی باشد.
ارائه خدمات به اعضای انجمن 1- اعضای انجمن می توانند از آرم قارچ طلایی جهت تولیدات قارچ خود استفاده نمایند.
2- اعضا می توانند از تابلوی قارچ طلایی با آرم قارچ طلایی استفاده نمایند.
3- خرید محصولات کلیه تولید کنندگان تحت پوشش قارچ طلایی با نرخ مصوب این انجمن که در ابتدای هر سال اعلام میگردد تا پایان همان سال از طرف انجمن تضمین می گردد.
4- اعضای انجمن تعهد می نمایند در صورت نیاز اطلاعات خود را در اختیار یکدیگر قرار داده و امکان بازدید سایر اعضاء از تولیدی خود را فراهم نمایند.
5- در مواقع بحرانی اعضا ملزم به اجرای راهکار های عملی و منطقی تصمیم گرفته شده از سوی مدیریت انجمن در جهت رفع بحران می باشند .
6- چنانچه هر یک از اعضا 3 ماه متوالی حق شارژ انجمن را پرداخت نکند بنا به تصمیم کلیه اعضاء عضویت آن شخص ابطال شده و حق هیچگونه اعتراضی ندارد .
انجمن تولیدی قارچ طلایی انجمن تولیدی قارچ طلایی جهت حمایت از تولید کنندگان طراحـی شده ؛ مدیریت این انجمن ضمن ایجاد ارتباط اعضا در جهت ارتقا سطح تولید تلاش میکند چنانچه شما تولید کننده هستید همواره کسی هست که نیازمند تولیدات شماست اگر شما فروشنده هستید همواره تولید کننده های زیادی هستند که به دنبال شما می گردند تا تولیدات خودشان را به شما بفروشند ؛ و این صفحه برای ارتباط شما با یکدیگر طراحی شده و برای شما که به دنبال یک شریک سرمایه گذار می گردید یا شما که امکانات لازم را داشته و به دنبال یک مدیر تولید کار آمد هستید تا امکانات خود را در اختیارش قرار دهید.
لطفا با ما تماس بگیرید و هر خواسته ای که دارید مرقوم فرمایید تا امکان ارتباط شما با سایر تولید کنندگان فراهم شود.
مطمئن باشید همواره پاسخی برای خواست شما هست.
و در بین پاسخ دهندگان مدیریت شرکت تولیدی تحقیقی قارچ طلایی همواره پیش گام است.
مدارک مورد نیاز جهت عضویت در انجمن تولیدکنندگان قارچ طلایی 1- فرم تکمیل شده (تقاضانامه اولیه) 2- یک برگ رونوشت شناسنامه و فتوکپی مجوزهای تولید (در صورت وجود) 3- دو قطعه عکس رنگی 4- یک عدد پوشه 5- فیش بانکی به مبلغ ۱۱۵۰۰۰۰ریال بابت حق عضویت بعلاوه شارژ ماه اول( شارژ ماهیانه ۵۰۰۰۰ ریال ) به شماره حساب جاری ۶۱۳ بانک صادرات شعبه خیابان فردوسی نوشهر به نام آقای مهندس عبدالحمید طلایی زاده .جهت عضویت در انجمن تولید کنندگان قارچ طلایی با دفاتر این شرکت تماس بگیرید.
کباب قارچ صدفی لذیذترین خوراک قارچ صدفی کباب قارچ صدفی با روغن زیتون بوسیله ذغال است .
قارچ صدفی معمولا به شستشو نیاز ندارد .
اضافه نمودن نمک و فلفل و آویشن به همراه آبلیموی تازه طعمی بی نظیر به این غذای مفید و سالم میبخشد کباب بعد از آماده شدن که معمولا حدود ۱۰ دقیقه زمان میبــرد ؛ با سبزیجات و فلفل دلمه ای تزیین و آ ماده می شود .
صنعت و صادرات این مقالـه حاصل تلاش و تحقیقات گروه بازرگــانی شرکت قارچ طلائی بوده ؛ و برای اولین بار در گردهمایی کشوری؛ برنامه ریزی و سامان دهی تولید قارچ های خوراکی( ۱۷تیر ماه سال ۱۳۸۱ ) ارائه شده است.
عملکرد قارچ صدفــی در شرایط عادی حداقل ۱۰ ٪ از میزان وزن بستر میباشد .
بنابراین برای تولید ۱۰۰ کیلو گرم قارچ صدفی ۱۰۰۰ کیلو گرم بستر مورد استفاده قرار می گیرد .مواد اولیه و هزینه آن به شرح ذیل می باشد .
بنابراین در سال ۱۳۸۰ در ایران هزینه تولید ۱۰۰ کیلو گرم قارچ صدفـی برا بر با ۴۸۲۹۰۰ ریال می باشد.
از ۱۰۰ کیلو گرم قارچ صدفــی تازه ۱۵ کیلو گرم قارچ صدفی خشک با رطوبت ۵ ٪ تولـید مـــیشـــود .
با تــو جـــه قیـمت قـــــــــــارچ صــــدفـــــــی خشک در بــازارهــای خـــارج ( dried oyster mushrooms را جستجو کنید ) ملاحظه می شود هر اونس قــــــارچ صدفی خشک ( تقریبا ۲۵ گرم ) به قیمت ۳ دلار و ۳ اونس آن ( تقریبا ۷۵ گرم ) به قیمت ۸ دلار به فروش می رسد .
بنا براین قیمت ۱۵ کیلو گرم قارچ صدفی خشک که ماده اولیه آن با هزینه ۴۸۲۹۰۰ ریال تولید می شود هم اکنون ۱۸۰۰ دلار معادل با ۱۴۴۰۰۰۰۰ ریال (هر دلار ۸۰۰۰ ریال در نظر گرفته شده است ) بوده و درآمد حاصل از تجارت ۱۵ کیلو گرم قارچ صدفی خشک بالـغ بر ۱۰۰۰۰۰۰۰ ریال ( ده میلیون ریال ) خواهد شد .گـر چه جهت اختصار از بیان مخارج خشک کردن خودداری شده ؛ لیکن آنچه مسلم است سود سرشار حاصل از تجارت قــارچ صدفی خشک که شاید یکی از دلایل آن ارزان بودن سوخت در ایران می باشد به قـدری زیاد بوده که کلیه مخارج تولید را در خود هضم می کند .
این تجارت با برنامه ریزی صحیح کاملا عملی بوده و نیاز به سرمایه گذاری زیادی ندارد خدمات قارچ طلایی 1- آموزش تخصصی پرورش قارچ صدفی دوره 6 روزه – شهریه1100000 ریال 2- آموزش تخصصی کشت قارچ دکمه ای دوره 10 روزه _ شهریه 3100000ریال 3- آموزش تخصصی تولید بذر قارچ دوره 4 ماه _ شهریه 35000000 ریال 4- مشاوره و راه اندازی کارخانه تولید قارچ دکمه ای با همکاری مهندسین مجرب ساختمان و تاسیسات از ارائه نقشه تا بهره برداری حق مشاوره 10 % از سرمایه گزاری.
5- فروش کمپوست آماده تولید با کیفیت عالی هر کیلو گرم 1500 ریال 6- فروش خاک پیت مرغوب هر متر مکعب 200000 ریال تحویل در تهران 7- فروش بذر قارچ طبق جدول زیر : قیمت های فوق با احتساب 2000 ریال برای هر کیلو گرم بابت هزینه حمل محاسبه شده است در صورت تحویل بذر از دفتر فروش این مبلغ کسر خواهد شد.
شماره حساب 20481 بانک رفاه مرکزی شعبه چالوس جهت واریز وجه خرید بذر و شماره دور نگار 2222565- 0191 جهت ارسال فیش واریزی می باشند.
سفارشات حداقل 20 روز پس از ارسال فیش بدست متقاضیان محترم خواهد رسید.
نوع هزینهشرح هزینهمقدارقیمت تمام شده ریالقیمت تمام شده ریالثابتساختمانانبار ۷۸ متری (ابعاد۱۵ در۲/۵ متر) آجرییک دستگاه۴۰/۰۰۰/۰۰۰۴۰/۰۰۰/۰۰۰ثابتتاسیساتکولر آبی 60002 دستگاه۳/۲۰۰/۰۰۰۳/۲۰۰/۰۰۰ثابتتاسیساتگرمکن گلخانه اییک دستگاه۲/۰۰۰/۰۰۰۲/۰۰۰/۰۰۰ثابتتاسیساتدیگ پخت با مشعلیک دستگاه۲/۰۰۰/۰۰۰۲/۰۰۰/۰۰۰جمع کل هزینه های ثابتجمع کل هزینه های ثابتجمع کل هزینه های ثابتجمع کل هزینه های ثابت۴۷/۲۰۰/۰۰۰۴۷/۲۰۰/۰۰۰جاریمواد اولیهبذر قارچ ( اسپان )kg 150۱/۸۰۰/۰۰۰۱/۸۰۰/۰۰۰جاریمواد اولیهکاهKg 1500۴۵۰/۰۰۰۴۵۰/۰۰۰جاریمواد اولیهکیسه به قطر 45 سانتیمترKg 30۳۳۰/۰۰۰۳۳۰/۰۰۰جاریانرژیآب- برق – سوخت_ استهلاکیک دوره۹۲۰/۰۰۰۹۲۰/۰۰۰جمع کل هزینه های جاری/ یک دوره دو ماههجمع کل هزینه های جاری/ یک دوره دو ماههجمع کل هزینه های جاری/ یک دوره دو ماههجمع کل هزینه های جاری/ یک دوره دو ماهه۳/۵۰۰/۰۰۰۳/۵۰۰/۰۰۰قیمت تقریبی تمام شده یک کیلو گرم قارچ صدفیقیمت تقریبی تمام شده یک کیلو گرم قارچ صدفیقیمت تقریبی تمام شده یک کیلو گرم قارچ صدفیقیمت تقریبی تمام شده یک کیلو گرم قارچ صدفی۳/۵۰۰ شرح هزینهواحدمقدارقیمت واحد، ریالهزینه کل، ریالکاه گندمکیلو گرم۶۰۰۰۳۰۰۱۸۰۰۰۰۰کود مرغیکیلو گرم۳۵۰۰۱۲۰۴۲۰۰۰۰کود اورهکیلو گرم۱۰۰۵۰۰۵۰۰۰۰ملاس چغندرلیتر۱۰۰۲۰۰۲۰۰۰۰سنگ گچکیلو گرم۴۵۰۱۰۰۴۵۰۰۰بذر قارچکیلو گرم۱۵۰۱۰۰۰۰۱۵۰۰۰۰۰خاک پوششیمتر مکعب5/7۲۰۰۰۰۰۱۵۰۰۰۰۰کیسه کشتکیلو گرم۳۰۱۰۰۰۰۳۰۰۰۰۰سموملیتر۴۲۰۰۰۰۸۰۰۰۰متفرقه۲ درصد۱۱۴۳۰۰جمع کل۵۸۲۹۳۰۰ شرح هزینهمبلغ کل هزینه ( ریال )الف) هزینه مواد اولیه۵۸۲۹۳۰۰ب)هزینه کارگر ی تا قبل از برداشت۱۷۵۰۰۰۰ج) سوخت و انرژی۵۸۲۹۳۰جمع۸۱۶۲۲۳۰س) استهلاک سرمایه برای 3 ماه ( 16 % )۳۲۶۴۸۹ص)هزینه کارگری برداشت۷۵۰۰۰۰جمع کل۹۲۳۸۷۱۹ مقدار تقریبی کمپوستحداقل عملکرد 10درصدعملکرد خوب 20درصدعملکرد عالی 30درصدشرایط ایران عملکرد17%۱۶۵۰۰ کیلوگرم بستر۱۶۵۰ کیلوگرم قارچ۳۳۰۰کیلوگرم قارچ۴۹۵۰ کیلوگرم قارچ۲۸۰۵ کیلوگرم قارچ۱۷۵۰۰ کیلوگرم بستر۱۷۵۰ کیلوگرم قارچ۳۵۰۰ کیلوگرم قارچ۵۲۵۰ کیلوگرم قارچ۲۹۷۵ کیلوگرم قارچ نــوع هـزیــنهمقـدارارزش(ریال)جمع کل ( ریال)کاه خشک۴۰۰ کیلو گرم۵۰۰۲۰۰۰۰۰کیسه پلاستیکی۱۰۰ عدد۱۵۰۱۵۰۰۰بذر قارچ۲۰ کیلو گرم۱۰۰۰۰۲۰۰۰۰۰ســــوخـت۲۰۰ لیتر۱۲۰۲۴۰۰۰هـزینه کارگری٪۱۰ مخارج۴۳۹۰۰ جمع کل۴۸۲۹۰۰ نوع بذرمقدارقیمتصدفییک تا 20 کیلو گرمهر کیلو گرم 22000 ریالصدفی20 تا 50 کیلو گرمهر کیلو گرم 17000 ریالصدفی50 کیلو گرم به بالاهر کیلو گرم 12000 ریالدکمه اییک تا 20 کیلو گرمهر کیلو گرم 25000 ریالدکمه ای20 تا 50 کیلو گرمهر کیلو گرم 20000 ریالدکمه ای50 کیلو گرم به بالاهر کیلو گرم 15000 ریال