آجیل و خشکبار برای سلامتی بدن مفیدند
بر اساس آخرین پژوهشها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمی در تامین سلامتی بدن ایفا میکنند.
بر خلاف تصور عوام که فکر میکنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای آنتی اکسیدانی هستند.
مطالعات نشان میدهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضد سرطانی است
دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافتهاند که یک مکمل غذایی حاوی 200 میکروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطان های پروستات، ریه و روده را در حدود 50 درصد کاهش میدهد.
همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگیری میکند.
این دانههای خوراکی سرشار ازفسفر هستند که این ماده معدنی به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک میکند و نیز منبع سرشار ازمنیزیم است که این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچهها و اعصاب نقش مهمی دارد.
همچنین وجود اسید لینولنیک در این دانههای خوراکی میتواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.
در ذیل تاثیرات مثبت برخی از این دانهها ذکر شده است:
بادام زمینی :خوردنبادام زمینی به مقدار 5 بار یا بیشتر در هفته و هر بار 28 گرم ، احتمال بروز دیابت نوع دوم را در زنان کاهش میدهد.
بادام زمینی دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده، منیزیم و فیبر غذایی است که همگی خطر بروز دیابت را کاهش میدهند.
همچنین حاوی فیبر و منیزیم است که باعش کاهش مقاومت انسولین میشوند.
وجود چربی امگا - 3 نیز باعث حفظ سلامت سلول ها، نرمی پوست و نیز کاهش میزان کلسترول کلی در خون میشود.
بادام زمینی منبع سرشاری از آهن، روی، ویتامین E، منیزیم و فولیک اسید است که تاثیر مهمی در مبارزه با مواد سرطان زا دارند.
بادام Almond
نام علمی Amygdolusاهمیت زیاد بادام زمینی !!!
بادام هندی شور یا بوداده، یکی از پرطرفدارترین تنقلاتی است که در سوپرمارکتهای محلهی شما یافت میشود.
همینطور همراه با کره و به خصوص اگر به سالاد اضافه شود یا به صورت بوداده مصرف کنید، طعم بسیار لذیذی دارد.
در واقع، بادام هندی به صورت دانههای لوبیایی شکل که به ته سیب بادام هندی یعنی میوهی درخت بادام هندی که بومی مناطق ساحلی شمال شرقی برزیل است، میچسبند.
با اینکه مردم امریکا از ارزش غذایی سیبهای بادام هندی آگاه نیستند، در برزیل و دریای کارائیب، جزو خوراکیهای لذیذ به شمار میرود.
بادام هندی همیشه با پوست فروخته میشود زیرا مواد داخل پوست آن حاوی صمغ تلخی است که به عنوان مرهم شناخته شده است و قبل از اینکه مغز آن آمادهی مصرف شود باید با دقت آن را خارج کنند.
تاریخچه
درخت بادام هندی بومی مناطق ساحلی برزیل است.
در قرن شانزدهم کاوشگران پرتقالی، درخت بادام هندی را از کشورهای امریکای جنوبی آوردند و به مناطق گرمسیر مانند هند و دیگر کشورهای افریقایی یعنی جایی که هم اکنون کشت میشود، معرفی کردند.
درخت بادام هندی همیشه بدلیل چوب، مرهم و سیب آن منبع ارزشمندی محسوب میگردد اما خود آن تا اوایل قرن بیستم معروف نشده بود.
امروزه، تجار اصلی بادام هندی، هند، برزیل، موزامبیک، تانزانیا و نیجریه هستند.
فواید بادام هندی
مواد موجود در 100 گرم بادام هندی
مس 0.76 میلی گرم
منیزیم 89.05 میلی گرم
تریپتوفان 0.07 گرم
فسفر 167.83 میلی گرم
چربیهای اشباع نشده، محافظ قلب
نه تنها بادام هندی نسبت به مغزجات دیگر از چربی کمتری برخوردار است، تقریباً 75% چربی آن اسیدهای چرب اشباع نشده است، به علاوهی حدود 75% اسید چرب اشباع نشدهی حاوی اسید اولئیک، یعنی چربی اشباع نشدهای که برای سلامتی قلب مفید است و در روغن زیتون یافت میشود .
مطالعات نشان میدهد که اسید اولئیک، سلامت عروق قلب را حتی در اشخاص دیابتی بالا میبرد.
مطالعاتی که در مورد اشخاص دیابتی انجام شده نشان میدهد هنگامیکه چربی اشباع نشده به رژیم غذایی کم چربی اضافه میشود، میتواند به کاهش سطحتری گلیسیرید کمک کند.
تری گلیسیرید شکلی است که در آن چربیها به خون برده میشوند و سطح بالای آن احتمال خطر بیماریهای قلبی را بالا میبرد.
بنابراین، برای اینکه از مصرف چربی اشباع نشده در رژیم غذایی خود مطمئن شوید، لذت بردن از بادام هندی ایدهی بسیار خوبی است به خصوص برای افراد دیابتی.
عاشق قلبتان هستید؟
پس، مغزجات مصرف کنید
طبق تحقیقاتی که در مجله انگلیسی تغذیه منتشر شد، چندین نوع مغزجات را بین غذاهای گیاهی که حاوی بالاترین میزان آنتی اکسیدان بودند، معرفی کرد و آنها را کلید محافظت از قلب دانست.
این نتیجه را میتوان با مصرف مغزجاتی که آنتی اکسیدان بالایی دارند، در مطالعات سلامتی بانوان آیووا دید که نشان داد با مصرف بالای مغزجات کرهای خطر مرگ بر اثر قلب و عروق و بیماریهای سکته قلبی کاهش یافت.
میزان کل مرگ 11% کاهش یافت که 19% به خاطر مصرف یک تا چهار مرتبه در هفته مغزجات کرهای بود.
نکته عملی: برای پایین آوردن خطر بیماریهای قلبی عروقی و سکته قلبی، از خوردن بادام هندی یا مغزجات دیگر یا یک قاشق از پودر آن حداقل 4 بار در هفته لذت ببرید.
مس برای دفاع آنتی اکسیدان، تولید انرژی، استخوان و رگهای خونی
مس به عنوان عنصر اساسی بسیاری از آنزیمها نقش مهمی در فعالیتهای فیزیکی شامل بهرهگیری از آهن، حذف رادیکالهای آزاد، رشد استخوان و عناصر مربوط به آن و پوست سازی و رنگدانهی مو به نام ملانین ایفا میکند.
مثلاً مس عنصر اصلی آنزیم دسیموتاس سوپراکسید است که در تولید انرژی و دفاع آنتی اکسیدان نقش مهمی دارد.
همچنین، مس برای فعالیت اکسیداس لایسیل، آنزیمیکه در اتصالات کلاژن و الاستین که هر دو مادهی اصلی و انعطافپذیری رگهای خونی، استخوان و مفاصل را فراهم میکنند، به کار رفته است.
مصرف کم مس ممکن است با افزایش تولید رادیکال آزاد مدفوعی و فعالیت فسفات آلکالین آب مدفوع، یعنی عوامل خطرناکی که در ایجاد سرطان روده بزرگ دخالت دارد، در ارتباط باشد.
بسیاری از مشکلات سلامتی زمانی گسترش مییابد که برداشت(مصرف) مس کافی نباشد، که شامل کم خونی بر اثر فقر آهن، پارگی رگهای خونی، استئوپروسیس، مشکلات مفاصل مانند آرتروز روماتیسم، اختلالات مغزی، افزایش سطح کلسترول بد(ال دی ال) و کاهش کلسترول خوب (اچ دی ال )، نامنظم بودن ضربان قلب و افزایش آسیب پذیری عفونت است.
اگر صبحها یک چهارم فنجان بادام هندی مصرف کنید، 38% مس روزانه شما تأمین خواهد شد.
با مصرف بادام هندی آرامش بگیرید و رشد استخوان خود را افزایش دهید همه میدانند که برای داشتن استخوانی قوی، کلسیم، لازم و ضروری است .
اما منیزیوم هم برای سلامتی استخوان حیاتی است.
حدود دو سوم منیزیوم بدن انسان در استخوان ما یافت میشود.
مقداری از آن به رشد ساختار فیزیکی استخوان کمک میکند .
در حالیکه بقیه در سطح استخوان یعنی جایی که بدن برای کشیدگی نیاز دارد، یافت میشود.
منیزیوم، با متعادل کردن کلسیم به تنظیم اعصاب و کشش ماهیچه کمک میکند.
در بسیاری از سلولهای عصبی منیزیوم به عنوان کانال مسدود کننده خود کلسیم به کار میرود که کلسیم از ورود سریع خودش به سلول عصبی جلوگیری میکند .
با مسدود کردن ورود کلسیم، منیزیوم، اعصاب ما (و رگهای خونی و ماهیچههایی که آنها را ضعیف میکند) را حفظ و راحت میسازد.
اگر رژیم غذایی ما میتواند کمیمنیزیوم برای ما فراهم کند، کلسیم میتواند آزادانه وارد بشود وسلول عصبی میتواند بیش از حد فعال شود، پیامهای زیادی بفرستد و باعث انقباض بیش از حد بشود.
بنابراین، اگر منیزیوم به میزان کافی دریافت نشود میتواند باعث فشار خون بالا، گرفتگی عضله (شامل :گرفتگی عضله قلب یا گرفتگی مسیرهای هوایی آسم ) و سردردهای میگرنی و همچنین گرفتگی عضله شکم، فشار عصبی، گلودرد و خستگی شود.) آوردن این اثرات در اینجا تعجب آور نیست زیرا مطالعات نشان دادهاند که منیزیوم به کاهش تکرار حملات میگرن، کاهش فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی، افزایش الگوهای نرمال خواب در بانوانی که ازاختلالات خواب هنگام یائسگی رنج میبرند و کاهش آسمهای وخیم کمک میکنند.
فقط یک چهارم فنجان بادام هندی 3/22 % منیزیوم روزانه را فراهم میکند.
کمک به پیشگیری از سنگ صفرا اطلاعات مربوط به 20 سال رژیم غذایی که بر روی هشتاد هزار زن جمع آوری شد، نشان میدهد که زنانی که هر هفته حداقل 1 مثقال گردو، مغزجات خام یا بوداده میخورند 25% کمتر به خطر سنگ صفرا مبتلا میشوند.
از آنجاییکه یک مثقال، فقط 6/38 یا حدود 2 قاشق گردو است به سادگی میتوان گفت که با خوردن 1 بادام هندی بوداده و ساندویچ ژلهای (اگر از نان گندم برای فیبر آن، ویتامین و مواد معدنی استفاده شود)برای ناهار هر هفته و یک مشت بادام هندی که به عنوان عصرانه صرف میکنید یا مقداری بادام هندی که در بلغور، جو یا سالاد خود میاندازید از بیماری سنگ صفرا جلوگیری کرد.
خوردن مغزجات خطر افزایش وزن را کمتر میکند گرچه مغزجات به داشتن خواص محافظت از قلب معروفند، بسیاری از افراد به خاطر ترس از چاقی از خوردن آن اجتناب میورزند.
مطالعهای که در مجله "چاقی" منتشر شد نشان میدهد که چنین ترسهایی بیموردند.
در واقع افرادی که حداقل 2 بار در هفته مغزجات مصرف میکنند کمتر از آنهایی چاق میشوند که اصلاً مغزجات نمیخورند.
28 ماه مطالعه بر 8865 مرد و زن در اسپانیا نشان داد که کسانی که حداقل هفته ای 2 بار مغزجات میخورند 31% کمتر از کسانی که اصلاً مصرف نمیکردند، افزایش وزن داشتند و بین شرکت کنندگانی که در این مطالعه وزن آنها افزایش یافته بود، آنهایی که اصلاً مغزجات نمیخوردند نسبت به کسانی که حداقل 2 بار در هفته میخوردند اضافه وزن بیشتری داشتند (به طور میانگین 494 گرم بیشتر).
مولفان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که :" مصرف مکرر مغزجات با کاهش خطر چاقی (5 کیلوگرم بیشتر)ارتباط داشت.
این نتایج از توصیه مصرف مغزجات به عنوان عنصر مهم رژیم محافظت از قلب حمایت و همچنین ترس از احتمال چاقی را کم کرد.
" نکته عملی:نگذارید مسائل مربوط به چاقی شما را از خوردن غذاهای لذیذ و بسیاری از فواید سلامتی مغزجات بازبدارد.
* صبح ها مقداری مغزجات کرهای را روی نان تست یا باگت بمالید.
*ساقهی کرفس را با مغزجات کرهای برای یک عصرانه پر کنید.
*یک مشت مغزجات روی برشتوک صبحانه، سالاد ناهار و سبزیجات بخار پز شده شام بپاشید.
*یا اینکه فقط از یک مشت مغزجات بوداده به عنوان تنقلات سالم لذت ببرید.
چگونه انتخاب و نگهداری کنیم بادام هندی عموماً به صورت فله یا بستهبندیهای بزرگ در دسترس ما قرار دارند.
مانند هر غذای دیگری که از فروشگاه خریداری میکنید مطمئن شوید که بستههای آن درست بستهبندی شده است یا نه و اینکه فروشگاه از لحاظ نقل و انتقال این محصول برای اطمینان از تازگی آن، قابل اعتماد است یا خیر؟
چه بادام هندی به صورت فله و چه در بسته بندی باشد، از نداشتن رطوبت یا آفت ناشی از حشره و اینکه چروکیده باشد، اطمینان حاصل کنید.
در صورت امکان آن را بو کنید تا مطمئن شوید مانده نیست.
بادام هندی، با توجه به میزان بالای اسید اولئیک بیشتر از دیگر مغزجات قابل نگهداری است اما باید در ظرفی دردار و محکم داخل یخچال نگهداری شود، جایی که بتوان تا شش ماه نگه داشت یا در فریزر که میتوان تا حدود یک سال آن را نگهداری کرد.
بادام هندی کرهای، مادامیکه در آن باز نشده باشد، باید داخل یخچال نگهداری شود.
کلیات گیاه شناسی درخت بادام به بلندی 8 متر می رسد .
درختی است زیبا که از زمانهای قدیم در نواحی مرکزی و غربی آسیا مخصوصا افغانستان و ایران ، سوریه و فلسطین پرورش مییافته است .ریشه درخت بادام بسیار قوی است .
این درخت می تواند حتی با کمی رطوبت نیز رشد کند .برگهای آن بیضی ، باریک ، نوک تیز و برنگ سبز می باشد .
گلهای آن بسیار زیبا و برنگ صورتی است .
در اوائل بهار شکوفه های بادام ظاهر می شود .
بطور کلی دو نوع بادام وجود دارد : 1- بادام شیرین Sweet Almond 2- بادام تلخ Bitter Almond میوه درخت بادام بصورت شفت می باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجوددرد .
در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت در است که پوشیده از کرک است و هنوز بردستی رشد نکرده که آنرا چغاله بادام Amandon می نامند که دارای خواص مخصوص می باشد .
پس از رسیدن بادام بتدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت می شود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده می شود .
مغز بادام بیضی شکل و مسطح بوده که یکطرف آن نوک تیز است .
مغز بادام در داخل پوسته نارک قهوه ای رنگی می باشد که می توان آنرا بکمک آب گرم از آن جدا کرد که مغز بادام سفیدرنگ در داخل آن است .
مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزه ای درد و بسهولت از بادام تلخ تشخیص داده می شود .
از کلیه قسمت های درخت بادام شیرین مانند شکوفه ، برخواص بادام زمینی May 16th, 2008 in ** همه مقاله ها **, تغذیه, سلامتی | no comments » تحقیقات و بررسی های متعدد نشان داده اند، چربی بادام زمینی و کره بادام زمینی برای انسان مفید است و دارای روغنی مفید جهت سرفه های عصبی ، برونشیت حاد ، حبس ادرار ، فلج کلیوی ، دردهای زایمان ، دل پیچه کودکان است .
طی یک مطالعه در یکی از دانشگاه های آمریکا، اثرات رژیم غذایی حاوی بادام زمینی و کره آن در کاهش کلسترول خون، با میانگین رژیم غذایی آمریکایی ها مقایسه شد.
نتایج نشان داد که خطر بیماری های قلبی با مصرف متناوب و مکرر بادام زمینی( هر بار به مقدار کم) کاهش می یابد.
▄اثرات رژیم غذایی دارای بادام زمینی 1- کاهش کل کلسترول و LDL کلسترول ( کلسترول بد) 2- حفظ و نگهداری HDL کلسترول ( کلسترول خوب) 3- کاهش تری گلیسیرید همچنین دارای مقدار زیادی چربی غیر اشباع است.
بادام زمینی و کره آن، منبع خوب و با صرفه ای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامین ها و املاحی را که به سختی بدست می آیند، تامین می کنند که این ویتامین ها و املاح شامل اسید فولیک، ویتامین E ، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه های گیاهی و فیبر خوراکی می باشند.
نکته: یک واحد بادام زمینی معادل 2 قاشق غذاخوری بادام زمینی است که تقریباً به اندازه انگشت شست شما است.
بادام زمینی منبع بسیار خوبی از پتاسیم- اسید فولیک- نیاسین- اسید پانتوتنیک- فسفر- منیزیم- روی و ویتامین B1 می باشد.
کره بادام زمینی منبع ویتامین B6 – اسید فولیک- فسفر- منیزیم- روی و پتاسیم است و نیز منبع بسیار خوب و عالی نیاسین می باشد.
وقتی توصیه می شود افراد بایستی دریافت چربی خود را بصورت متعادل تنظیم کنند به این معنا نیست که بایستی چربی را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
طبق توصیه های تغذیه ای تا 30 درصد انرژی غذا را می توان از چربی ها بدست آورد و این مقدار مناسبی است .
البته نوع چربی که این 30 درصد را تشکیل می دهد، خیلی مهم است.
▄چربی موجود در بادام زمینی و کره آن: - چربی غیر اشباع پلی ( چربی خوب - چربی اشباع ( چربی بد ) - چربی غیر اشباع مونو ( چربی خوب ) 85 درصد چربی بادام زمینی، چربی غیر اشباع (خوب) است.
(50 درصد چربی های غیراشباع مونو و 35 درصد چربی های غیراشباع پلی ) چربی های غیراشباع، کلسترول خون را پائین می آورند و از این طریق در سلامت قلب مؤثرند.
15 درصد چربی بادام زمینی و کره آن، چربی اشباع ( بد) است.
بادام زمینی و کره آن، چربی های ترانس ندارند.
چربی های اشباع و ترانس، هر دو باعث افزایش کلسترول خون میشوند.
بادام زمینی و کره آن کلسترول ندارند.
گ و میوه آن استفاده طبی می شود .
ترکیبات شیمیایی: بادام شیرین دارای 50 تا 55 درصد و بادام تلخ دارای 40 تا 45 درصد روغن می باشد .
بادام همچنین دارای 25 درصد مواد سفیده ای و دیاستازی بنام امولسین (Emulsine) ، قند ، صمغ ، موسیلاژ و مواد معدنی می باشد بادام تلخ دارای ماده مخصوصی ( 1 تا 3 درصد ) بنام آمیگدالین (Amygdlin ) می باشد که از اثر آب بر روی این ماده اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک (Aldehyde benzoic) و گلوکز حاصل می شود .
اسانس بادام تلخ (آلدئید بنزوئیک ) در عطر سازی بکار می رود و همچنین از آن رنگ سبزی بنام مالاشیت Malachite درست می کنند .
اسانس بادام تلخ بدلیل اینکه دارای اسید سیانیدریک است کمی تلخ می باشد .مقدر اسید سیانیدریک در بادام تلخ 0/000025 درصد است .
در صد گرم مغز بادام شیرین خشک شده مواد زیر یافت می شود : آب 4/7 گرم انرژی 598 کالری پروتئین 18/6 گرم روغن های اشباع نشده 54/2 گرم نشاسته 19/5 گرم کلسیم 320 میلی گرم فسفر 500 میلی گرم آهن 4/7 میلی گرم پتاسیم 770 میلی گرم ویتامین ب 1 0/25 میلی گرم ویتامین ب 2 0/9 میلی گرم ویتامین ب 3 3/5 میلی گرم خواص داروئی: بادام شیرین از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر است .
1) بادام ملین بوده و روغن بادام ضد یبوست است مخصوصا از روغن بادام می توان رفع یبوست برای بچه ها استفاده کرد .
2)بادام سینه را نرم می کند .
3)شیر بادام برای رفع سرفه ، ناراحتی حنجره و تنگی نفغس مفید بوده و خلط آور است .
4) بادام برای درمان زخم روده ها و مثانه و اسهال مفید است .
5)بادام بو داده مقوی معده بوده و قابض است .
6)بادام تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم را زیاد می کند .
7)بادام را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید برای درد کبد و سرفه مفید است .
8)چغاله بادام لثه و ریشه دندان را تقویت می کند .
9) چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است .
10)شکوفه بادام را دم کنید و بعنوان مسهل برای اطفال استفاده کنید .
11)دم کرده پوست قهوه ای رنگ مغز بادام بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است .(مقدر مصرف 5 گرم در 100 گرم آب ) 12)جوشانده برگ درخت بادام برای نارسائی کبد و کیسه صفرا مفید است .
13)روغن بادام خواب آور است و بیخوابی را از بین می برد .
14)برای صاف کردن سینه و نرم شدن روده ها و از بین بردن سرفه خشک باید روغن بادام را با شکر و کتیرا مخلوط کرده و بخورید .
15)روغن بادام را با آب گرم مخلو ط کنید داروی خوبی برای رفع اسهال و دل پیچه بچه ها خواهد بود .
ضمنا این مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان می کند .
16)برای درمان نقرس و رفع خمیدگی پیران ، مهره های پشت را با روغن بادام چرب کنید .
17)برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است .
18)برگ خشک شده درخت بدام قابض بوده و اسهال را از بین می برد.
19)روغن بادام شیرین بدلیل خاصیت نرم کنندگی و ضد التهاب در کرم ها و پمادها بکار می رود.
20)برای رفع بیماریهای سینه ، روغن بادام شیرین را با هموزن آن عسل و یک زرده تخم مرغ مخلوط کنید که بصورت خمیر یکنواختی داراید سپس به آن جوشانده گل ختمی اضافه کرده و یک قاشق چایخوری از انرا بفاصله هر سه ساعت بخورید .
21)برای رفع خارش پوست بچه هائیکه که سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بمالید خارش را تسکین می دهد .
22)مالیدن روغن بادام بر روی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان می کند.
23) روغن بادام اگزما را رفع می کند .
خواص بادام تلخ چون بادام تلخ دارای اسید سیانیدریک است در مصرف آن باید نهایت دقت را بعمل آورد .
مغز بادام تلخ ازنظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است 1-بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد می باشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است .
2- خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس ، سرفه و ورم ریه مفید است .
3-بادام تلخ رابا عسل بخورید کبد و طحال را تمیز می کند .
4-برای رفع درد کلیه ها بادام تلخ را با نشاسته و نعناع بخورید .
5- بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است .
6-برای از بین بردن سنگ کلیه و ناراحتی های کلیه ، بادام تلخ را با شیره انگور مخلوط کرده و بخورید .
7-اگر عادت ماهیانه خانم ها عقب می افتد بهترین طرز درمان آن قرار دادن شیاف بادام تلخ در مهبل است .
8-برای ازبین بردن لکه های صورت ، بادام تلخ را پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید .
9-ضماد بادام تلخ برای درمان زخم های کهنه خارش و مخملک بکار میرود .
10- ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع دردها مفید است .
11-ضماد ریشه درخت بادام برای پاک کردن طحال ، کلیه و دفع کرم روده بکار می رود .
12-دم کرده ریشه درخت بادام تلخ برای پاک کردن طحال ، و دفع کرم روده بکار می رود .
13-روغن بادام تلخ خاصیت مسهلی درد .
14-روغن بادام تلخ برای تنگی نفس ، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است .
15-برای رفع زنگ زدن و صدا در گوش یک قطره از روغن بادام تلخ را در گوش بریزید .
16-مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت ، لکه ها و چین و چروک را از بین می برد .
17-رغن بادام تلخ ترک دست و پا را که از سرما ایجاد شده از بین می برد .
18-آنهایی که مبتلا به اگزما هستند اگر از بادام تلخ خمیری درست کنند و از آن بجای صابون برای شستن نقاطی که مبتلا به اگزما است استفاده کنند بزودی بهبود می یابند .
19-خمیر بادام تلخ برای رفع بوی بد پا و زیر بغل مفید است .
20-روغن بادام تلخ برای درمان سیاه سرفه مفید است .
طرز استفاده: روغن بادام : برای بدست آوردن روغن بادام ، مغز بادام را پس از تمیز کردن و خشک کردن خرد می کنند و بصورت خمیر در می آورند و سپس آنرا تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج می کنند .
این روغن را فشار اول می نامند .
تفاله بادام را که از فشار اول باقیمانده تحت اثر حرارت و مواد شیمیایی قرار داده و روفن فشار دوم را بدست می آورند .
بدلیل اینکه روغن بادام گران است معمولا تقلب کرده و آنرا با روغن های دیگر مانند روغن مغز هسته زردآلو و هلو مخلوط کرده و بام روغن بادام می فروشند .
همانطور که گفته د اگر روغن بادام تلخ یا مغز زردآلو و یا هلو تحت اثر آّب قرار گیرند اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک تولید می شود که سمی است بنابراین برای گرفتن روغن از این هسته ها نباید از آب استفاده کرد .
اسانس بادام تلخ : این اسانس مایعی زلال و بیرنگ است که در اثر کهنه شدن برنگ زرد کمرنگ در می آید .
بوی آن قوی ، طعمش سوزاننده و تلخ و بسیار سمی است .
اسانس بادام تلخ بسهولت با اکسیژن هوا ترکیب و اکسید می شود .
بنابراین باید همیشه محتوی آن کاملا پر و در بسته بوده و در جای تاریک و سرد نگاهدری شود .
شکوفه و گل بادام : گل و شکوفه درخت بادام دارای بوی مطبوعی و طعم تلخ می باشد .
پوست میوه بادام : بصورت جوشانده مصرف می شود .
طرز تهیه آن به این صورت است که 50 گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب ریخته و مدت چند دقیقه آنرا می جوشانند سپس آنرا صاف کرده و مصرف می کنند .
برگ درخت بادام: برای تهیه جوشانده برگ درخت بادام 50 گرم برگ درخت را در یک لیتر آب می جوشانند و سپس صاف می کنند .
مغز بادام : معمولا بصورت خشک شده و خام و یا بوداده مصرف می شود .
شیر بادام : شیر بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهیه می کنند .
برای تهیه آن 50 گرم مغز بادام را کاملا آسیاب کرده که بصورت پودر در آید .
سپس مقدر 50 گرم شکر یا قند به آن اضافه کرده و با یک لیتر آب مخلوط می کنند مایعی مانند شی بدست می آید .
نوع دیگر شیر بادام برای کودکان شیر خوار و اطفال بسیار مفید است و می تواند جانشین شیر مدر و یا مکمل آن باشد بدین ترتیب بدست می آید که مقدر 50 گرم بادام را بمدت چند دقیقه در آب گرم قرار می دهند تا پوست آن کنده شود سپس آنرا آسیاب کرده و بصورت پودر در می آیند و مقدر کمی آب را بان اضافه می کنند و بهم می زنند تا بشکل خمیر در آید سپس خمیر حاصل را با یک لیتر آب مخلوط و بهم می زنند و سپس مقدر 50 گرم عسل بآن اضافه می کنند تا کاملا حل شود .
این مایع را از پارچه ململ می گذرانند تا مایعی مانند شیر از آن باقی بماند.
البته اگر اشخاص بالغ بخواهند از شیر بادام استفاده کنند احتیاجی به صاف کردن آن نخواهد بود .
طریقه دیگری که آسان تر است بدین صورت می باشد که مقدر 50 گرم بادام پوست کنده یک لیتر آب و 50 گرم عسل یا شکر را در داخل مخلوط کن برقی بریزید و تا مایعی مانند شیر بدست آید .
مضرات : ادام از نظر اینکه دارای مواد مغذی بسیاری است بنابراین غذای بسیار خوبی است ولی چون سنگین و ثقیل الهضم می باشد نباید در خوردن آن افراط کرد و مقدر آن نباید در روز بیش از ده دانه باشد .
بادام همچنین برای معده های ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی که معده ضعیف دارند بهتر است بادام را با شکر بخورد .
گردو : بر اساس مطالعات انجام شده از سوی محققان ، گردو نه تنها کلسترول مضر را کاهش میدهد، بلکه باعث کاهش التهاب رگهای خونی میشود که معمولا عامل بروز بیماری های قلبی - عروقی هستند.
گردو منبع ویتامین E، آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم ، فولیک اسید وویتامین B6 است که در ساخت استخوان ها، تامین سلامت قلب و خون نقش مهمی دارند.
روغن گردو نیز منبع غنی آلفا لینولئیک اسید (ALA) است که از گروه اسیدهای چرب غیراشباعاُمگا-3 می باشد.
بادام : سرشار از پروتئین و دارای ریزمغذیهای مهمی از قبیل منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس،ویتامین B2، نیاسین است .
همچنین روغن بادام منبع غنیویتامین E است که نقش ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی دارد.
بادام شامل مقادیر زیادی کلسیم است و نیز میتواند در بهبود رشد استخوانی و جلوگیری از بروز پوکی استخوان موثر باشد.
محققان کانادایی دریافتهاند ، اگر افراد مبتلا به کلسترول بالا روزانه 30 گرم بادام مصرف کنند، میزان کلسترول مضر خون خود را تا 4 درصد کاهش خواهند داد خواص بادام زمینی تحقیقات و بررسی های متعدد نشان داده اند، چربی بادام زمینی و کره بادام زمینی برای انسان مفید است و دارای روغنی مفید جهت سرفه های عصبی ، برونشیت حاد ، حبس ادرار ، فلج کلیوی ، دردهای زایمان ، دل پیچه کودکان است .
▄اثرات رژیم غذایی دارای بادام زمینی کاهش کل کلسترول و LDL کلسترول ( کلسترول بد) 2- حفظ و نگهداری HDL کلسترول ( کلسترول خوب) 3- کاهش تری گلیسیرید همچنین دارای مقدار زیادی چربی غیر اشباع است.
تیتر : بادام هندی خلاصه : اجیلی بسیار گرم متن کل خبر : ● موطن اصلی و قدمت کاشت موطن اصلی این درخت از آمریکای جنوبی ویرزیل می باشدکه پس ازکشف آمریکا توسط پرتقالیها به سایر نقاط دنیا برده شد .
امروزه کشور هندوستان بزرگترین تولید کنندهٔ این محصول بوده وجنوب غربی این کشور ازمراکز عمدهٔ کاشت می باشد .
مقاومت درختچهٔ کاشو نسبت به کم آبی بیشتر از درخت انبه است ، اما در مقابل سرما حساستر از انبه می باشد ● ارزش غذایی میوه : ترکیب شیمیایی این میوه بدین قرار است که : * گلوکز یا لوولز ۹%-۷% * اسید تانیک ۵.۰درصد (این ماده باعث گس شدن طعم میوه می شود) * مواد معدنی ۱۲% * مغز درکاشو علاوه بر طعم مطبوعی که دارد ، ۱۵% پروتئین و ۴۰% چربی هم دارد.
● شرایط آب وهوایی ومحیط کاشت : همان طوری که ذکر گردید کاشو بومی مناطق گرمسیری است و طبعاً درمناطقی که دارای اینگونه آب وهوا باشد رشد خوبی دارد .
درخت در بدترین وکم عمق ترین خاکها رویش دارد ومحصول میدهد ولی خاکهای عمیق ولیمونی باعث افزایش باردهی ورشد بهتر درخت میگردد .
● میوهٔ کاشو :