دانلود مقاله تولید سورگوم دانه‌ای دیم و آبی

Word 7 MB 24093 19
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تولید سورگوم دانه‌ای دیم و آبی
    جنوب و جنوب غربی تگزاس
    بسیاری از مردم سعی می‌کنند رشد، تکامل و تولید نهایی گیاه سورگوم دانه‌ای را به صورت فرمول و قاعده ساده‌ای بیان کنند، در حالیکه آن مجموعه پیچیده‌ای از واکنش‌ها یا فعل و انفعالات و فرآیندهای زیادی است.

    تنها بعد از دهها سال تحقیق، تأثیرات و واکنشهای متقابل باروری، ردیف و فاصله‌گذاری گیاه، زمان کاشت، شرایط محیطی و آب، دماو غیره، حشرات، بیماریها و هیبریدها بهتر فهمیده می‌شوند.

    همه اینها عوامل مهمی در تعیین تولید محصول هستند.

    چکیده مختصری از فرآیندهای اساسی رشد و واکنشهای متقابل مهم برای کمک به تصمیم‌گیریهای تولدی بهتر به صورت شرایطی در تغییر مزرعه‌ای در پی می‌آیند.

    اطلاعات مربوط به کنترل و مهار حشرات و علفهای هرز در این مقاله مورد توجه و بررسی قرار نمی‌گیرند، ولی در قسمت توصیه‌ها و پیشنهادهایی برای کنترل و مهار علف‌های هرز در سورگوم (5045-B) و کنترل حشرات و آفات مایت در سورگوم (1220-B) می‌توان آنها را یافت.


    رشد و تکامل
    تولید بذر در سورگوم، مثل محصولات دیگر، یک رویداد پیشین است و تمام رشد و تکامل
    ریشه، برگ و ساقه در جهت تکمیل چرخه تولید مثلی است.

    چون هم تعداد و هم وزن بذر، تولید محصول را تعیین می‌کنند، بنابراین شناخت فرآیندهای گیاهی که رشد و تکامل بذر را تحت تأثیر قرار می‌دهند، مهم است.

    رشد گیاه در هر مرحله رشد و نمو به مرحله قبلی بستگی دارد.

    تنش یا فشار در هر مرحله از رشد و نمو، پناسیل تولیدی را کاهش خواهد داد.


    بسیاری از تولید کنندگان به اشتباه معتقدند که سورگوم “پرطاقت” است و نیاز به مدیریت یا کنتر کمتری دارد.

    گرچه سورگوم می‌تواند تحت شرایط نامساعد بقاء یافته و بذر تولید کند، ولی تولید بذر بواسطه تنش یا فشار محیطی و کنترل ضعیف بسیار کاهش می‌یابد.

    مثل هر محصول
    دیگری، سورگوم به شرایط رشدی مطلوب و کنترل خوب واکنش نشان می‌دهد.


    رشد و نمو گیاهچه یا نهال بذری
    مرحله رشد و نمو گیاهچه در مرحله جوانه‌زنی آغاز می‌شود و 30 تا 35 روز بعداز ظهور جوانه از خاک که گیاهان 5 تا 6 برگ رسیده (کاملاً گسترده) دارند، پایان می‌یابد.

    ظهور جوانه و رشد اولیه گیاه عمدتاً به شرایط رشدی بستگی دارد.

    رشد گیاه نیاز به انرژی دارد، ولی تولید کربوهیدرات‌ها با چند برگ کوچکی که بواسطه باد، تگرگ، یخبندان، حشرات و آفات در معرض نابودی قرار می‌گیرند، نیاز به زمان دارد.


    وقتی گیاهان بطور آهسته سیستم‌های ریشه‌ای خود را تکامل می‌بخشند و آب و مواد غذایی را جذب می‌کنند، بافت برگ توسعه می‌یابد و انرژی کربوهیدرات برای رشد آتی را تولید می‌کند.

    در طول این مدت از رشد و نمو، جذب آب و مواد غذایی پایین است و فقط 25 درصد از کل نیاز غذایی گیاه جذب خواهد شد.


    رشد سریع
    در مرحله رشد سریع، 40 تا 65 روز بعد از ظهور جوانه، تفرق نقطه رشد صورت می‌گیرد و خوشه ‌افشان یا خوشه‌ شروع به رشد و تکامل می‌کند.

    در طول این مدت، گیاهان به هر نوع تنش یا فشاری نظیر شدت‌های دما، کمبودهای مواد غذایی، یا کمبود یا فراوانی آب بسیار حساس هستند، که هر یک از این‌ها ممکن است تعداد بذر پناسیل را کاهش دهد.

    برخی از علف‌کش‌ها (برای مثال، فنوکسی یا آترازین) که در این زمان بکار برده می‌شوند، ممکن است باعث متوقف شدن تشکیل گلچه‌ها شود در نتیجه منجر به «خوشه بلاسته» می‌شود.

    میزان جذب آب و مواد غذایی در طول این مدت به سرعت به حدود 70 درصد نیتروژن، 60 درصد فسفر و 80 درصد پتاسیم افزایش می‌شود که جذب گیاه می‌شوند.

    گیاهان بخشی از این مواد غذایی را برای رشد مصرف می‌کنند و بقیه برای مصرف بعدی در برگها و ساقه‌ها ذخیره می‌شود.

    ضمن اینکه «برگ پرچم» در فراهم قابل رویت است، 80 درصد از کل سطح برگ نور خورشید را جذب کرده و آنرا به انرژی تبدیل می‌کند.

    مرحله رشد سریع مهم‌ترین و حیاتی‌ترین مرحله رشد و نمو گیاه و دوره‌ای است که در طول آن شرایط رشدی تأثیرات چشمگیری روی تولید دارند.


    تولید مثل
    مرحله نهایی رشد با شکوفه‌دهی آغاز می‌شود و با دانه رسیده تمام می‌شود.

    تنش یا فشار آب در طول این مدت، تولید، کربوهیدرات‌ها را کاهش می‌دهد و نهایتاً تولید محصول را نیز کاهش می‌دهد.

    مصرف آب بطور ناگهانی بعد از گل‌دهی یا شکوفه‌دهی در 30% تا 35% اینچ آب در هر روز به اوج می‌رسد.

    قسمت باقیمانده مواد غذایی در طول این دوره مصرف بالای آب جذب می‌شود.

    (آر.

    ال.

    وندرلوپ به طور مفصل، 9 مرحله را در نحوه رشد و نمو گیاه سورگوم بیان می‌کند).


    کاشت
    بذر سورگوم در مقایسه با بذر پنبه، ذرت و سویا کوچک است.

    سورگوم منابع بزرگ انرژی و مواد معدنی برای تحمل تنش یا فشار به اندازه محصولات زراعی دیگر با بذرهای بزرگتر را ندارد.

    ممکن است پیش‌بینی شود که حدود 75 درصد از بذرهای کاشته شده بقا یافته و گیاهچه‌‌ها یا نهالهایی بذری ظهور یافته را تولید کنند.

    بنابراین، میزانهای بذرکاری باید مطابق با شرایط بذرکاری تنظیم شود.

    رشد نسبتاً کند ناشی از دماهای خنک، شرایط رطوبت خاکی ضعیف یا کم و رقابت از سوی علفهای هرز ممکن است رشد و نمو را به تأخیر انداخته و بطور جدی تولید دانه را کاهش دهد.

    حداقل دمای خاک در عمق مطلوب کاشت برای جوانه‌زنی و ظهور سورگوم از خاک حدود 55 درجه فارینهایت است.


    اندازه بذر کاشتی سورگوم ممکن است در بین هیبریدها بسیار متفاوت باشد، بنابراین باید به تنظیم درست دستگاه برای دست‌یابی به میزان مطلوب بذرکاری توجه ویژه شود.

    میزان بذرکاری نباید براساس پوندها بذر در هر آکر باشد بلکه باید بر اساس تعداد صحیح بذر در هر آکر باشد.


    چگالی گیاه
    گیاهان سورگوم بازدهی آبی زیادی دارند و دارای توانائی برای جبران چشمگیر تولید دانه در رابطه با شرایط رشد و میزانهای بذرکاری می‌باشند.

    اگر رطوبت خاک محدود باشد، در صورتی‌که چگالی گیاه پایین‌تر باشد، تولید دانه بیشتر خواهد بود.


    همچنین، اگر رطوبت خاک بخاطر آبیاری یا بارندگی کافی مطلوب باشد، سطحی از چگالی گیاه وجود خواهد داشت که هیچگونه تولید دانه دیگری از طریق افزایش چگالی گیاه در بالای آن حاصل نخواهد شد.

    اگر یک چگالی گیاهی متعادل و معقول برای سطحی که معمولاً با رطوبت کافی محدود می‌شود مورد استفاده قرار گیرد و میانگین بارندگی بالایی حاصل شود، سورگوم‌ها می‌توانند وزن و تعداد دانه‌هایشان را بطور چشمگیری برای جبران شرایط رشدی بهبود یافته تنظیم کنند.


    بسته به شرایط رطوبت خاک، میزانهای بذرکاری توصیه شده بین 30000 و 100000 گیاه در هر آکر برای جنوب تگزاس متفاوت می‌باشند.

    تحت شرایط رطوبت محدود، 2 تا 4 گیاه در هر فوت برای فاصله‌های ردیفی 38 اینچی به طور طبیعی از تمام رطوبت موجود خاک استفاده خواهد کرد.


    (جـــــدول 1).

    سورگوم آبیاری شده وقتی در آرایشهای فضایی تک‌ردیفی یا دو ردیفی پهن و گسترده بذرکاری می‌شود یا وقتی از الگوهای ردیف باریک استفاده می‌شود با حدود 80000 گیاه در هر آکر بهتر عمل می‌کند.

    (جــدول 2) وقتی به هر گیاهی فضایی برای جذب نور خورشید داده می‌شود و رقابت بین گیاهان به حداقل رسانده می‌شود، در این صورت این گیاهان سورگوم پربازده‌تر خواهند بود.

    علاوه بر این، فاصله‌گذاری نزدیکتر (یعنی ردیف مضاعف یا ردیف‌های باریک) باعث سایه‌اندازی سطح خاک جهت کاهش تلفات تبخیر و رقابت علفهای هرز خواهد شد.

    آزمایشهای انجام شده در مرکز تحقیقاتی نورث پلینز (North plains Research Center) در ایتر همان واکنش به سطوح آبیاری و میزانهای بذرکاری را نشان دادند.

    (شکل1) بــاروری یـا حـاصلخیــزی تمرکز مواد غذایی در قسمتهای مختلف گیاه ممکن است بسته به شرایطی که تحت آنها گیاه رشد کرده است بطور چشمگیری فرق کند (جدول3)مقدار تقریبی مواد غذایی دانه سورگوم و کاه را که تولید دانه 600/5 پوند در هر آکربود (100bu/A) نشان می‌دهد.

    (جدول 4) میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم جذب شده توسط سورگوم‌ها در طول مراحل مختلف رشد و نمو در فرآیند تولید 7500 پوند از دانه با 14 درصد رطوبت در هر آکر را نشان می‌دهد.

    میزانهای ثانویه و مواد غذایی کم‌نیاز یا کم مصرف بکار برده شده برای تولید 7500 پوند دانه در هر آکر در (جدول 5) نشان داده می‌شوند.

    توزیع مواد غذایی در ماده خشک بین دانه و کاه در (جدول 6) نشان داده می‌شود.

    به میزان نیتروژن و فسفر در دانه توجه کنید.

    برعکس، میزان چشمگیری از پتاسیم در کاه سورگوم وابسته به نیتروژن و فسفر وجود دارد.

    اگر کاه سبز بطور مکرر و پیوسته برداشته شود، سطوح پتاسیم و فسفر خاک ممکن است کاسته شود.

    نیتــروژن (ازت) توصیه یا پیشنهاد نیتروژن (ازت) استاندارد(N) برای سورگوم دانه‌ای در تگزاس، 2 پوند در هر آکر نیتروژن عنصری برای هر 100 پوند در هر آکر تولید دانه پیش‌بینی شده است.

    بنابراین یک تولید دانه‌ای 5000 پوندی نیاز به حدود 100 پوند ازت یا نیتروژن عنصری در هر آکر خواهد بود.

    نیتروژن بطور قابل ملاحظه‌ای مهمترین ماده غذائی برای سورگوم جهت به حداکثر رساندن تولید است.

    گیاهان معمولاً از ازت یا نیتروژن برای تولید پروتئین و لکروفیل استفاده می‌کنند، که به نوبه خود در تشکیل یافته‌های جدید گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    بذر همچنین برای قادرسازی رشد اولیه بعداز جوانه‌زنی، نیتروژن را ذخیره می‌کند.

    58 درصد از نیتروژن جذب شده توسط سورگوم‌ها ممکن است در دانه در زمان برداشت محصول یافت شود.

    (جدول 6) برای حداکثر تولیدات یا محصولات با توجه به آب موجود نیتروژن نباید کسر شود یا رشد و نمو دانه یا غله کاهش خواهد یافت.

    استفاده از ازت (نیتروژن) باید تا 20 روز بعداز ظهور گیاه از خاک صورت گیرد.

    مصرف‌های بعدی ممکن است ریشه‌های پرواری را بیش از حد هرس کند، ولی نکته مهمتر اینکه، پتانسیل رشدی خوشه دانه یا غله، 30 تا 40 روز بعداز ظهور جوانه تعیین می‌شود.

    تنش یا فشار نیتروژن در طول این مدت خیلی روی تولید یا محصول تأثیر خواهد گذاشت.

    ممکن است از کود ازت چندبار در طول بخش اولیه فصل رشد استفاده شود.

    چون ازت در خاک نسبتاً سیّار و متحرک است، جابجایی کود برای ازت به اندازه‌ای که برای حداکثر مواد غذایی دیگر حیاتی است، حیاتی، مهم نیست.

    با وجود این، ازت، قبل از اینکه مشوق رشد گیاه و تولید دانه باشد، باید جذب گیاه شود.

    نیترات نیتروژن (، در دسترس‌ترین یا فراهم‌ترین شکل برای گیاهان) در آب خاک حل می‌شود، ولی بطور منفی شارژ می‌شود و بنابراین به ذرات ماده آلی و رُس منفی شارژ شده، جذب نمی‌شود.

    نیترات نیتروژن همراه با آب حرکت خواهد کرد و می‌تواند به راحتی برای جذب سریع با ریشه‌های محصول تماس پیدا کند.

    آمونیم نیتروژن (، که همچنین در دسترس‌ گیاهان است) مثبت شارژ یا باردار می‌شود و توسط ذرات ماده آلی و رُس باردار منفی در خاک نگه‌داشته می‌شود تا توسط عملکرد باکتریایی خاک به شکل نیترات تبدیل یابد.

    تبدیل یا تغییر نیتروژن از شکل آمونیم به شکل نیترات در خاک تحت عنوان «شوره سازی یا نیترات سازی» تلقی می‌شود، و به احتمال زیاد زمانی صورت می‌گیرد که مزارع قابل کشت باشند.

    وقتی مزارع غرقاب و اشباع از آب هستند، نیترات می‌تواند به گاز نیتروژن تبدیل شود.

    (که نیتروژن زدائی تلقی می‌شود) و با تبخیر از خاک ناپدید می‌شود.

    خواه کود ازت بصورت مایع یا خشک، آمونیاک، اوره، سولفات آمونیم یا N-32 بکار برده شود، باید حتی‌الامکان برای کاهش اُخت پتانسیل ازت به جو، بویژه وقتی ph بالای 7 است، در خاک درآمیخته شود.

    فسفـــر فسفر (P) بحث‌انگیزترین ماده غذایی است.

    آزمایشگاههای مختلف آزمایش خاک برای ارزیابی و برآورد فسفر موجود از عصاره‌های شیمیایی مختلف استفاده می‌کند.

    در نتیجه، ممکن است تفاوتهای زیادی بین مقادیر آزمایش خاک برای همان نمونه خاکی حاصل از آزمایشگاههای مختلف وجود داشته باشد.

    همچنین، توصیه‌های استفاده از کود پیشنهاد شده از سوی آزمایشگاههای مختلف نیز ممکن است بطور چشمگیر با یکدیگر فرق کنند.

    در اثر موارد، سطوح فسفر خاک برای برطرف کردن نیازهای فصلی اولیه گیاهان سورگوم دانه‌ای کافی هستند.

    ولی، بذر سورگوم دانه‌ای کوچک است و برای تغذیه گیاهچه‌های نورس تا زمان ظهور از خاک فقط فسفر کافی دارد.

    اگر گیاهچه‌های نورس تحت شرایط مطلوب رشد و نمو کنند، علایم و نشانه‌های کمبود فسفر اغلب پدیدار نمی‌شوند.

    ولی، اگر شرایط رشد نامطلوب باشد، ممکن است گیاهچه‌ها علایم و نشانه‌های موقت کمبود فسفر را نشان دهند.

    در سالهایی که محیط بذرکاری برای رشد و نمو سریع نامطلوب است، کود فسفر ردیفی به میزان‌های پایین و کم در ردیف بذری ممکن است سودمند باشد.

    نکته مهم و کلیدی که باید به خاطر داشت این است که فسفر در خاکهای سرد کم در دسترس‌تر است.

    اکثر تولیدکنندگان و پرورش‌دهندگان گیاه برای کاهش آسیب وارده از سوی ریزپشه و برای به حداقل رساندن تأثیرات آب و هوای گرم و پرفشاری که معمولاً بعدها در فصل با آن مواجه می‌شود، تا حدالامکان زود بذرکاری می‌کنند.

    با انجام اینکار، اغلب گیاهچه‌های سورگوم باید تثبیت یافته و در خاک‌های به مراتب خنک‌تر از آنچه که بعداً در بهار بذرکاری می‌شود، رشد کنند.

    چون فسفر خاک نسبتاً بی‌حرکت یا “ثابت” در خاک‌ها است، جابجایی به یک شکل متمرکز در آزمایش خاک‌های پایین تا متوسط بسیار مهم است.

    با کوددهی ردیفی فسفر در نزدیکی بذر، 2 تا 4 اینچ پایینتر و 2 تا 4 اینچ به اطراف، ریشه‌های درحال رشد، بطور کوتاه‌مدت بعداز ظهور گیاه از خاک با کود تماس پیدا می‌کند.

    در تماس مستقیم قرار دادن کود فسفر با بذر سورگوم در بذرکاری ممکن است باعث مشکلات ظهور از خاک گیاه بشود.

    که بخاطر تأثیرات نمک ناشی از نیتروژن یا ازت در ماده کود است.

    پتــاسیـــم پتاسیم (K) در تمام قسمت‌های گیاه برای حفظ و نگهداری تعادل آب، مقاومت در برابر بیماریها و نیروی ساقه موردنیاز است.

    ولی، همانطوریکه در جدول 6 نشان داده شد، پتاسیم خیلی کمی از مزرعه برداشته می‌شود.

    اگر فقط غله یا دانه برداشت و درو شود.

    اگر کاه غلات به صورت علوفه سبز برداشت شود.

    در اینصورت میزان به مراتب زیادتری از پتاسیم برداشته می‌شود.

    اکثر خاک‌های با بافت متوسط تا ریز در تگزاس بطور فطری پتاسیم بالایی دارند.

    سطوح آزمایش خاک باید در طول سالها مورد بررسی و کنترل قرار گیرند.

    تا روندهایی از کاهش پتاسیم یافت شود.

    مــواد غــذایی دیگــر دو ماده غذایی مهم دیگر برای تولید سورگوم دانه‌ای در تگزاس عبارتند از روی و آهن.

    گرچه سطوح فطفری خاک “بالا” یا “خیلی بالا” و سطوح روی “پایین” تا “متوسط” هستند، استفاده از فسفر اضافی ممکن است باعث کمبود روی شود.

    اگر نتایج آزمایش خاک کمبود احتمالی روی را نشان دهند، کود روی باید پراکنده شود و قبل از کاشت باید در هم آمیخته شوند یا در زمین کاشت با هم تلفیق شوند.

    اگر کلروز آهن در طول سالهای قبل در مزرعه‌ای مشاهده شده باشد، مواد کود آهن باید از طریق سم‌پاشی‌های چند‌گانه در اوایل فصل به برگ بکار برده شود.

    (جدول 7) شیوه‌های کاربردی پیشنهادی در برگها را برای رفع کمبودهای آهن و یا روی نشان می‌دهد.

    کــودهــای عـالـی در مناطقی که مواد کود عالی نظیر کود یا فضولات دامهای پرواری، کود بستر طیور، یا فاضلاب شهری عمل آوری شده موجود و در دسترس هستند، تولیدکنندگان ممکن است ترجیع دهند از این کودها به عنوان یک منبع غذایی برای سورگوم دانه‌ای استفاده کنند.

    چون مقدار غذایی کودهای عالی می‌تواند بسیار متفاوت باشد، نمونه‌هایی از این مواد باید قبل از مصرف برای تعیین میزان‌های صحیح بکارگیری و استفاده از آنها، مورد آزمایش قرار گیرد.

    یک مزیت مهم کودهای عالی این است که مواد غذایی در طول مدت زمان طولانی‌تر وقتی که ماده تجزیه می‌شود در دسترس و فراهم می‌شود.

    برخی از مشکلاتی که در استفاده از مواد کود عالی با آن مواجه می‌شوید عبارتند از 1-دستیابی به نسبت مواد غذایی مورد نیاز در توصیه کود برای محصول سورگوم.

    2-تعیین میزان کود حیوانی برای استفاده جهت برآورده سازی نیازهای محصول.

    3-به حداقل رساندن بذرهای علف هرز یا علفهای هرز دیگر.

    با درک نیازها و شرایط غذایی سورگوم، مواد غذایی کافی را می‌توان بکار برد تا پتانسیل تولید محصول بدون استفاده از مواد غذایی اضافی که ممکن است فواید را کاهش دهند و یا به بارهای غذایی اضافی در آب و خاک ما کمک کنند، بدست آید.

    آب سورگوم دانه‌ای یک محصول خیلی مقاوم به کم‌آبی است.

    سورگوم یک سیستم ریشه‌ای پراکنده تشکیل می‌دهد که ممکن است تا عمق 4 تا 6 فوت گسترش یابد.

    (جدول 8) میزان آب مصرف شده توسط یک محصول سورگوم را از اعماق مختلف خاک در طول یک فصل را نشان می‌دهد.

    تنش یا فشار آب در اوایل فصل اندازه خوشه (تعداد بذر در هر خوشه) و دیررسی – زمان بیشتری برای تکمیل چرغه زندگی به گیاه مورد نیاز است- را محدود خواهد کرد.

    اگر تنش یا فشار در آواخر فصل اتفاق بیافتد، اندازه بذر زیاد کاهش می‌یابد.

    تعداد خوشه‌ها در هر آکر تحت تأثیر تنش یا فشار رطوبت قرار نمی‌گیرد.

    مگر اینکه به حدی شدید باشد که از تشکیل خوشه جلوگیری کند.

    در طول مرحله گیاهچه‌کاری، فقط میزان کمی از رطوبت در سطح خاک برای تثبیت محصول مورد نیاز است.

    در طول این مرحله در مقایسه با پوشش گیاهی، رطوبت بیشتری از طریق تبخیر از سطح خاک هدر می‌رود.

    شیوه‌های حفظ و نگهداری آب نظیر مدیریت یا کنترل پس‌مانده، کاشت به موقع برای تثبیت سریع، فاصله‌گذاری ردیفی باریک و کنترل یا مهار علفهای هرز، تلفات رطوبت خاک را به حداقل خواهد رساند.

    حدود 30 تا 35 روز بعداز ظهور گیاه از خاک، 5 تا 6 برگ حقیقی قابل رویت است و گیاه شروع به رشد سریع می‌کند.

    تقریباً نیمی از کل آب فصلی در طول این مرحله قبل از خوشه‌دهی مصرف خواهد شد.

    نزدیک به پایان این دوره، مصرف آب روزانه تقریباً حداکثر خواهد بود ( حدود 35 درصد اینچ در روز در هر آکر ).

    مهم‌ترین و بحرانی‌ترین دوره برای در دسترس یا فراهم بودن آب برای یک گیاه سورگوم حدود یک هفته قبل از ظهور و پیدایش خوشه یا مرحله شکوفه دادن شروع می‌شود، و در طی دو هفته بعد از شکوفه یا گلدهی ادامه می‌یابد.

    (شکل 2) گیاهان سورگوم در طول این دوره برای حداکثر تولید نیاز به رطوبت خوب خاک دارند.

    رطوبت کافی خاک قبل از مرحله شکوفه دادن بیشترین پتانسیل مجموعه بذر را تضمین می‌کند.

    تعداد و اندازه واقعی بذر به فراهم بودن رطوبت خاک بعداز گلدهی بستگی خواهد داشت.

    نیاز به رطوبت به سرعت بعد از اینکه دانه به مرحله تخمیری نرم رسیده است، کاهش‌ می‌یابد.

    این مرحله زمانی رخ داده است که بذرهای نارس فشرده شده بین انگشت سبابه و ناخن شست، شیره یا مایع سفید ترشح نمی‌کنند.

    کاهش آمیخته نیاز به رطوبت، مقاومت در برابر کم آبی طبیعی در سورگوم، و سیستم ریشه‌ای گسترده معمولاً آبیاری‌های بعدی را بی‌ثمر می‌سازد.

    چون آب اولین عامل محدود کننده برای تولید محصول در جنوب تگزاس است، اهداف تولیدی باید بر اساس میزان آب موجود در طول فصل باشد.

    تحقیقات انجام شده در دانشگاه تگزاس تِک نشان می‌دهد که حداقل 10 اینچ آب در دسترس و موجود برای تولید یک خوشه، برای گیاهان سورگوم مورد نیاز است ( دی.

    آر.

    کریچ) هر اینچ دیگر تقریباً 385 تا 400 پوند دانه یا غله تولید خواهد داد.

    بنابراین، یک گیاه سورگوم که بیست اینچ آب قابل مصرف در طول فصل رویش دریافت می‌کند، 6 تا 18 اینچ جهت تولید خوشه مصرف می‌کند، در حالیکه 12 تا 14 اینچ دیگر تقریباً 5000 پوند دانه تولید خواهد کرد.

    انتخاب هیبریدهای بالغ و رسیده نیز در کنترل آب مهم است.

    (جدول 9)میزان آب پیش‌بینی شده موردنیاز توسط محصول گروههای بالغ مختلف را نشان می‌دهد.

    علاوه بر میزان کلی آب موجود، زمانبدی آبیاری (یا بارندگی) نیز مهم است.

    تحقیقات انجام شده در تگزاس‌های پلینز (Texas Hiqh Plains) نشان می‌دهد.

    که وقتی میزان آب دریافت شده توسط محصول افزایش می‌یابد، تولید غله یا دانه در اینچ آب بکار برده شده کاهش می‌یابد.

    نتایج دو سال بررسی و مطالعه مزرعه‌ای در مرکز تحقیقاتی ایتر درهای پلینز برای تعیین بهترین ترکیبات برای زمان‌بندی آبیاری در جدول 10 نشان داده می‌شوند.

    (جدول 10) 16 شیوه تدبیری آبیاری مورد استفاده قرار گرفت.

    در اولین سال این آزمایش، 5/10 اینچ بارندگی در فصل رویش با 1/6 اینچ که بعداً در طول پژی غلات و شکوفه صورت گرفت، بارید.

    در طول دومین فصل آزمایش، 9/8 اینچ دراوایل فصل رشد با 6 اینچ بارندگی قبل و در طول شکوفه‌دهی بارید.

    میانگین تولیدات در طول دو سال افزایش تولید را با آب اضافی نشان داد.

    نتایج همچنین تفاوت‌های تولیدی سال به سال در طول همان زمان‌بندی‌های آبیاری را زمانیکه بارندگی در اوایل یا اواخر صورت گرفت نشان می‌دهد.

    زمان‌بندی آبیاری به اندازه میزان آب بکار برده شده مهم است.

    (شکل 3) بهترین زمان‌بندی را برای یک، دو، سه و چهار آبیاری در فصل و میزان دانه یا غله اضافی تولید شده با هر آبیاری بعدی را نشان می‌دهد.

    اخیراً، آزمایشهای سال اول که در مرکز گسترش و تحقیقات یوالدی انجام شدند، نتایج و یافته‌های مرکز آزمایشگاهی ایتر را تأیید می‌کنند.

    در سال 1996 در مرکز تحقیقاتی یوالدی، هیچگونه بارندگی مؤثری در طول فصل رشد صورت نگرفت.

    نتایج فقط تأثیرات زمانبدی و میزان آبیاری را نشان می‌دهند.

    (اطلاعات منتشر شده ، سی.

    فرناندرز).

    نه تنها میزان آب بکار برده شده مهم است، بلکه زمانبدی (جدول11) مربوط به مرحله رشد و نمو محصول نیز مهم است.

    بر اساس نتایج تجربیات و آزمایشات صورت گرفته در مراکز تحقیقاتی یوالدی و ایتر، چند نتیجه‌گیری مهم را می‌تواند بدست آورد که عبارتند از : آبیاری‌های قبل از کاشت به تنهایی تولید مطلوب را فراهم نمی‌سازند.

    یک آبیاری در هر زمانی قبل از مرحله کم‌آبی در زمینه تولید با دو آبیاری در مرحله خوشه‌دهی و تخمیری برابر بود.

    اگر یک آبیاری در طول آغاز خوشه‌دهی انجام نشود.

    (145 DAE)، آبیاری بعدی تولید محصولات اساساً افزایش نخواهد داد.

    اگر دو آبیاری در فصل آبیاری امکان‌پذیر باشد، DAE 45 و خوشه‌دهی بیشترین تولید را خواهد داد.

    اگر سه آبیاری فصلی امکان‌پذیر باشد، DAE 45 و خوشه‌دهی، تولیدات بیشتری از DAE45، مرحله تخمیری و خوشه‌دهی را خواهد داد.

    آبیاری‌ها در مرحله تخمیری نتواستند تولیدات را واقعاً افزایش دهند.

    4 آبیاری علاوه بر آبیاری قبل از کاشت بیشترین تولید را فراهم ساخت.

    اگر عکس‌العمل و واکنش گیاهان سورگوم به یک اینچ آب آبیاری، 385 تا 400 پوند در آکر دانه یا غله اضافی باشد، برای کاهش زه آب باید تلاش شود.

    نه تنها شیوه‌های حفظ و نگهداری آب نظیر آب‌بندی شیار سه سال تحقیق در تگزاس رولینگ پلینز (Texas Rolling Plains)، پتانسیل آب‌بندی یا انسداد شیار برای افزایش تولیدات سورگوم را نشان داد.

    (جدول 12) بیشترین تأثیر حاصل از شیاربندی در سالهای خشک مشاهده شد.

    (1980.1981).

    6 سال بررسی در یوالدی در زمینه تولید سورگوم دانه‌ای دیم در زمانیکه مزارع خاکریزی شدند، حداکثر 72 درصد تولید بالتر را در خشکسالی‌ها تولید کرد.

    (جدول 13) تأثیرات سیستم‌های مختلف خاک‌ورزی را روی میانگین تولید بین سالهای 1984 و 1990، که شامل سالهای خشک و مرطوب (بارانی) نشان می‌دهد.

    خـــلاصـــه بازدهی کاردست را انجام می‌دهد و اثربخشی یا تأثیرگذاری کار دست را در زمان درست انجام می‌دهد.

    داده‌ها یا منابع تولید نه تنها مهم هستند، بلکه اگر از این داده‌ها یا منابع کاملاً بهره‌گیری بعمل آید، زمانبدی صحیح اغلب معین و معلوم می‌شود.

    کنترل و اداره محصول بطور مؤثر تمام جنبه‌های تولید، از آماده‌سازی زمین تا برداشت محصول، تولیدات و منافع را به حداکثر خواهد رساند.

    Plants/Acre 76.000Plants/Acre 55.000Plants/Acre 41.000Plants/Acre 27.000Row Width2.5672.6352.7452.358382.6172.4152.6872.4402 rows/bed 38 in.

    rows Plants/Acre 82.000Plants/Acre 55.000Plants/Acre 41.000Plants/Acre 27.000Row Width4.8154.7874.0753.564263.7263.2033.0262.906384.1003.9763.5472.7252 rows/bed 38 in.

    rows Pounds in StoverPounds in GrainPlant Nutrient9584Nitroqen(N)2042Phosphorus ()10722Potassium (K2O)138Sulfur(S)107Maqnesium (Mq)191.4Calcium(Ca)0.020.01Copper (Cu)0.110.06Manqanese (Mn)0.140.07Zinc (Zn) Potassium (K2O)Potassium (K2O)Phosphorus (P2O5)Phosphorus (P2O5)Nitrogen (N)Nitrogen (N)Days after plantingGrowth Stage%of TotalIb/A%of TotalIb/A%of TotalIb/ADays after plantingGrowth Stage71832590-20Seedling401032318336121-40Rapid Growth33853328326041-60Early Bloom15392621152761-85Grain Fill5131411152886-95Maturity28580185HarvestTotals CopperBoronManganeseZincIronCalciumMagnesiumSulfur0.30.10.17.212.5201721 Potassium (K2O)Potassium (K2O)Phosphorus (P2O5)Phosphorus (P2O5)Nitrogen (N)Nitrogen (N)Dry Matter distributionCrop Dry Matter%of TotalIb/A%of TotalIb/A%of TotalIb/ADry Matter distributionCrop Dry Matter102835285810756%Grain 7.500 Ibs802306552427844%Stover 5.280 Ibs Potassium (K2O)Potassium (K2O)Phosphorus (P2O5)Phosphorus (P2O5)Nitrogen (N)Nitrogen (N)Dry Matter distributionCrop Dry Matter%of TotalIb/A%of TotalIb/A%of TotalIb/ADry Matter distributionCrop Dry Matter102835285810756%Grain 7.500 Ibs802306552427844%Stover 5.280 Ibs Percent of TotalInches of Water AbsorbedSoil Depth (feet)358.90-1266.61-2164.02-3112.83-451.35-6 Inches of WaterDays to MaturityPlant HeightNumber of leavesDays to BloomMaturity Range10-1590-10530-366-955-60Early15-20110-11536-459-1265-75Medium20-25115-12040-5012-1675-85Medium late25+120-12550-6014-1875-85Full season or late 2Yr Average1972 Yield1969 YieldMilk to DoughHeading/FloweringMilk to Late BootEarly (6-8 leaf)Preplant2.1132.7861.441*1.8202.8421.766**4.1344.2494.019**4.0374.9033.167**2.2043.2681.141**3.7833.9073.659***4.9455.7104.181***2.7304.2011.260***5.4095.5825.237***4.3875.0973.677***4.3404.7273.954***6.1935.9906.396****4.6445.5733.716****5.1745.9324.417****5.9585.9605.956****6.7916.7826.800***** Weight/ GrainGrains/ HeadHeads/ AcreGrain Yield per AcreDoughHeading45DAE30 DAEPreplant22.662731.9141.079*20.21.27748.0762.811**17.51.40651.6532.890**26.51.04348.2833.016**19.11.54850.2773.387***25.91.56053.9234.905***28.988347.6632.704***26.21.74652.0065.404****25.41.69852.4785.116****271.80453.0285.773***** Percent of CheckAverage Yield (Lbs/A)1981 Lbs/A %1980 Lbs/A %1979 Lbs/A %Tillage Treatment1001.9791.038 100547 1004.353 100Undiked1122.2121.116 108580 1064.941 114Subsoiled1322.6192.240 216751 1384.865 112Diked1382.7252.248 217791 1455.136 119Subsoiled and diked Percent of Bedded & no dikes **Average Yied *Treatment121.747 aBedded and no dikes1041.821 aFlat (no beds formed)1051.826 aBedded and diked during the growing season1222.128 bBedded and diked during the fallow season1332.321 bBedded and diked continuously

مقدمه واژه ارزن در مورد محصولات مختلف علفی به کار می رود که بذرهای آن برای مصرف انسان یا تغذیه حیوانات اهلی برداشت می شود . سورگوم را در بسیاری از قسمت های آفریقا و آسیا ، ارزن قلمداد می کنند و ذرت جارویی تحت عنوان ارزن جارویی در استرالیا شناخته می شود . در مقایسه با دیگر غلات دانه ریز ، ارزن به طور معمول مناسب خاک هایی با حاصل خیزی کمتر بوده و در شرایط نامناسب مانند گرمای شدید ...

کاربرد آب مغناطیسی در کشاورزی با وجود آن‌که آبیاری سطحی به‌عنوان روش غالب در جهان محسوب می‌گردد، ولی به لحاظ نیاز به ارتقاء کالائی مصرف آب و افزایش روزافزون هزینه تأمین آب و نیز محدودیت منابع در دسترس، تمایل دولت‌ها به‌ویژه کشورهای توسعه‌یافته برای کاربرد آبیاری تحت‌فشار را افزایش داده است. کلیات در حال حاضر آب شیرین به‌عنوان یک کاای اقتصادی، نقش اساسی را در تولیدات کشاورزی، ...

دوره کارآموزي يعني بکارگيري تمامي آموخته ها و معلوماتي که در طي اين چند سال در محيط دانشگاه کسب کرده ايم . يا مي توان چنين بيان کرد که دوره کارآموزي تکرار تمام مهارت ها ، از ابتدايي ترين سطوح تا پيشرفته ترين آنها در محيطي خارج از محيط آموزشي مي باشد

علم زراعت فعاليت هايي از انسان را در بر مي گيرد که به منظور تامين نيازمنديهاي بعضي از گياهان و در نتيجه بهره گيري از حداکثر قدرت توليدي آنها انجام مي شود. اين فعاليتها را , علاوه بر کاشتن و برداشتن محصول و حفاظت آن در مقابل آفات , امراض و علفهاي هرز

موضوع بحث: تنش شوري در گياهان زراعي دانشجو: پوريا جمالي راد استاد: مهندس عليرضا نوري مقدمه: شوري عامل مهم در تاريخ بشر و سيستم هاي کشاورزي بوده که بشر بر آنها تکيه داشته است.تمدنهاي بسياري در اثر عدم اعمال مديريت صحيح در امر آبياري

علوفه‌اي مقدمه استان گلستان با مساحتي بالغ بر 2200000 هکتار در شمال کشور قرار داشته و در ضلع شرقي درياي خزر واقع شده و از دو بخش جلگه‌اي و دشت در شمال و بخش کوهستاني در جنوبت تشکيل شده که از شمال به جمهوري ترکمنستان، از جنوب به استان سمنان، از ط

تقریباً تمامی غلات دانه ریز ، ذرت ، سورگم وتعداد زیادی از گراسها به این بیماری حساس هستند. علائم بیماری معمولاً روی قسمتهای پایینی گیاه ظاهر می شود ؛ ولی ممکن است برگهای بالایی وحتی خوشه ها نیز آلوده شود . علی رغم گسترش نسبتاً زیاد بیماری ، میزان خسارت و کاهش محصول شدید نیست . قارچ عاملColletotrichum graminicola در مراحل اولیه آلودگی ، معمولاً هیچ گونه علامتی روی گیاه مشاهده ...

مقدمه : زراعت چغندر قند به روش سنتی و نیمه مکانیزه پر هزینه می باشد بطوریکه عملکرد 30-25 تن ریشه در هکتار معادل هزینه های تولید می باشد. از این رو باید کمیت و کیفیت تولید بالا برده شود تا زراعت این محصول توجیه اقتصادی داشته باشد. اینکه موارد مهم و موثر در افزایش کمیت و کیفیت تولید در زراعت چغندر قند آمده است. انتخاب زمین مناسب برای کشت چغندر قند: پخاکهایی که ساختمان متوسط و عمیق ...

مقدمه قبل از ورود به مطلب لازم است که با مراجعه به فرهنگ ها و دایره المعارف ها معنی این واژه ها را تعریف کنیم : مرحوم دکتر محمد معین ، ادیب و پژوهنده سالیان گذشته در اثر ارزشمند خود – فرهنگ فارسی – کلمه روناس را چنین تعریف می کنند : روناس = rounas - یا runas (رویناس – روغناس – روین – رودن – رودنک )اسم گیاهی است از تیره روناسیان بسیار شبیه به شیر پنیر ، دارای برگهای نوک تیز و گل ...

مقدمه سیصدوپنجاه سال قبل از این تاریخ یک دانشجو فیزیک در دانشگاه کمبریج با این موضوع علمی مواجه می‌شد که سفید رنگی است که نور را در هر جهت بطور واضح تخلیه می‌نماید. سیاه رنگی اسن که اصلاً نور را منتشر و تحلیه نمی‌کند قرمز رنگی است که کمی واضح‌تر ازمقدار معمول نور را منتشر می‌کند آبی یک نور ویژه است ذرات سفید و سیاه منتشر می‌شود و رنگ آبی دریا از سفیدی نمک نمک موجود در آب دریا و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول