دانلود تحقیق چغندر قند

Word 357 KB 24104 19
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • استاندارد ملاس چغندر و نیشکر: ویژگی‏ها که نخستین بار در سال 1346 تهیه گردید براساس پیشنهادهای رسیده و بررسی و تایید کمیسیون فنی خوراک دام و طیور برای اولین بار مورد تجدیدنظر قرار گرفت و در هفتاد و هشتمین جلسه کمیته ملی استاندارد فرآورده‏های کشاورزی و غذایی مورخ 67/12/21 تصویب شد , اینک به استناد ماده یک قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب آذرماه 1349 به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر گردید .



    برای حفظ همگامی و همآهنگی با پیشرفت‏های ملی و جهانی در زمینه صنایع و علوم , استانداردهای ایران در مواقع لزوم مورد تجدیدنظر قرار خواهند گرفت و هرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استاندارد برسد در تجدیدنظر بعدی مورد توجه واقع خواهد شد .



    بنابراین برای مراجعه به استانداردهای ایران باید همواره از آخرین چاپ و تجدیدنظر آنها استفاده کرد .



    در تهیه و تجدیدنظر این استاندارد سعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه حتی‏المقدور بین این استاندارد و استاندارد کشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود .



    تحقیق 1: ویژگی‏های ملاس چغندر قند و نیشکر
    1 هدف
    هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی‏ها , بسته‏بندی , نشانه‏گذاری , نمونه‏برداری روش‏های آزمون و شرایط نگهداری ملاس چغندر قند و نیشکر مورد مصرف در تغذیه دام و طیور و صنایع دیگر می‏باشد .



    2 تعریف

    تفاله چغندرقند عبارتست از مازاد چغندرقند که حداکثر قند و سایر مواد قابل استخراج با آب از آن گرفته شده و بوسیله دستگاههای مخصوص خشک شده باشد.تفاله خشک چغندرقند به اشکال پرکی، مفتولی و قالبی تهیه میشود و ممکن است در تهیه آن از ملاس نیز استفاده شود.ملاس عبارت است از باقیمانده شربت چغندر قند و نیشکر که حداکثر قند قابل تبلور آن گرفته و استخراج شده باشد .


    3 ویژگی‏ها

    3 1 ویژگی‏های فیزیکی :

    - رنگ : رنگ تفاله خشک چغندرقند بدون ملاس قهوه ای روشن ورنگ ملاس از قهوه‏ای روشن تا قهوه‏ای مایل به سیاه متغیر است .


    - بو : ملاس دارای بوی مخصوص به خود می‏باشد .


    - شکل ظاهری: اندازه تفاله چغندرقند بر حسب شکل ظاهری تهیه و متغیر و بشرح زیر است.



    *پرک به طول 5تا 10میلیمتر

    *فشنگی که بر حسب نوع صفحه مشبک دستگاه پرس با قطره های 11تا 31میلی متر متغیر است.


    * قالبی که بوزنهای 2تا 5کیلوگرم میباشد.


    - وزن مخصوص : وزن مخصوص ملاس بستگی به ماده خشک آن دارد .



    3 2 ویژگی‏های شیمیایی :

    ویژگی‏های شیمیایی ملاس چغندر قند و نیشکر باید طبق جدول باشد .



    یادآوری در صورت افزودن هرگونه مواد مجاز نام و مقدار آن باید مشخص گردد.


    4 شرایط حمل نشانه‏گذاری

    چون اکثرا ملاس به وسیله تانکر حمل می‏شود احتیاج به بسته‏بندی خاصی ندارد لکن ضروری است قبل از یادگیری داخل تانکر کاملا با بخار آب و مواد شوینده شسته شود همراه هر تانکر باید اطلاعات زیر نوشته یا برچسب شود .



    اسم کارخانه تولید کننده ملاس .



    وزن خالص به کیلوگرم .



    تاریخ تولید محصول .



    نام و نوع کالا .



    5 نمونه‏برداری

    عمل نمونه‏برداری برای تهیه نمونه جهت تحویل به آزمایشگاه به کمک پیمانه‏های استوانه‏ای شکل که مجهز به دسته بلندی هستند و حجم پیمانه کاملا مشخص و در روی آن حک شده است انجام می‏گیرد .

    برای این عمل در صورتی‏که بخواهند از ظروف استوانه‏ای شکل نظیر بشکه‏های 200 لیتری نمونه‏برداری شود به کمک پیمانه 3 الی 5 نمونه از عمق‏های مختلف نمونه‏برداری شده پس از مخلوط کردن آنها نمونه نهایی به وزن حداقل یک لیتر به دست آید .


    در صورتی‏که از ملاس موجود در تانکر نمونه‏برداری شود تعداد نمونه‏برداری از شیر و دریچه‏ها بیشتر خواهد بود و از شیر تانکرها نمونه‏های مورد نیاز تهیه می‏شود .



    6 روش‏های آزمون

    1 تعیین مقدار رطوبت مطابق استاندارد شماره 321 ایران .


    2 تعیین مقدار پروتئین مطابق استاندارد شماره 457 ایران .



    3 روش اندازه‏گیری درصد ساکارز ( پلاریزاسیون .)
    4- تعیین مقدار فیبر خام مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 520 5ـ تعیین مقدار خاکستر کل مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 332 6ـ تعیین مقدار خاکستر غیرمحلول در اسید مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 1414 ـ دستگاه‏ها و وسایل مورد نیاز .

    1 ـ پلاریمتر با لوله 200 میلی‏لیتری .

    2 ـ حمام ماری ( بن ماری .) 3 ـ ترازوی حساس آزمایشگاهی .

    4 ـ سایر وسایل معمولی آزمایشگاهی .

    5ـ مخلوط‏کن 6-آسیاب ـ مواد شیمیایی و معرف‏های مورد نیاز : ـ استات سرب قلیایی : 560 گرم استات هیدرواکسید سرب دو ظرفیتی را در یک لیتر آب عاری از انیدرید کربنیک حل کنید سپس به مدت 30 دقیقه مخلوط را جوشانیده بگذارید .

    مواد معلق در آن ته‏نشین شود قسمت زلال مخلوط را با دقت جدا کرده آن را با 850 سانتی‏متر مکعب آب عاری از انیدرید کربنیک رقیق نمایید وزن مخصوص محلول حاصله برابر با 1/24 گرم در سانتی‏متر مکعب است .

    -نکته: بهتر است به جای استات سرب قلیایی ازسولفات آلومینیوم استفاده کرد.

    براساس تحقیقات به عمل آمده در این مورد حجم و ابعاد مصرف سواستات سرب ا زنظر سمیت و آلودگی محیط از طریق آب و خاک و هوا ضرورت و اهمیت عدم استفاده از ترکیبات سرب و جایگزینی توسط محلول زلال کننده مناسب محسوس و مشخص می شود.

    ـ روش کار : -آماده کردن نمونه، حدود 100گرم تفاله خشک را در آسیاب پودر نمائید چون دستگاه نمونه گرم میشود جهت تبخیر رطوبت تفاله نبایستی دستگاه را بیش از 3دقیقه بکار انداخت بنابراین عمل آسیب و پودر کردن را بدفعات انجام دهید (طول تفاله پودر شده بایستی کمتر از یک میلیمتر باشد).

    تفاله های آسیاب شده را الک کرده و نمونه پودر شده ای را که از الک عبور کرده در یک ظرف درب دار نگهداری کنید.

    250 گرم از نمونه مخلوط شده ملاس را وزن کرده و 250 میلی‏لیتر آب به آن اضافه کنید و آن را به مدت 10 دقیقه در حمام آب گرم 80 درجه حرارت دهید .

    برای این کار یا از ظرف‏های در دار استفاده نموده و یا این‏که پس از سرد شدن مقدار آب تبخیر شده را به مخلوط بیافزایید .

    26 گرم از محلول فوق را وزن کرده و به آن 8 میلی‏لیتر استات سرب قلیایی غلیظ اضافه نموده و به حجم 100 میلی‏لیتر برسانید ( برای ملاسی که درصد ماده خشک آن بیشتر از 80 باشد تقریبأ 10 میلی‏لیتر استات سرب قلیایی باید مصرف نمود .) مخلوط را صاف کرده با لوله 200 در دستگاه پلاریمتر درصد ساکارز را تعیین کنید .

    * عدد قرائت شده در پلاریمتر = درصد ساکارز ـ روش اندازه‏گیری قند انورت : مطابق استاندارد شکر به روش انستیتوبرلین انجام می‏گیرد.

    7 ـ شرایط نگهداری ملاس را بهتر است در ظروف فلزی گالوانیزه نگهداری کرد .

    از آنجایی‏که داخل مخازن نگهداری ملاس برای گرم کردن آن در حین بهره‏برداری در فصل سرما مجهز به گرمکن مخصوص می‏باشد لازم است این گرمکن‏ها را قبل از بارگیری مخازن کنترل نمود و اطمینان حاصل نمود که سوراخی در آنها نباشد چه در غیر این صورت وجود سوراخ‏ها موجب ورود بخار آب در ملاس خواهد شد .

    باید توجه داشت که مخازن کاملا پر نشوند زیرا ازدیاد حجم ملاس باعث سر ریز شدن ملاس از مخازن می‏شود و همچنین منجر به آلوده کردن محیط زیست می‏شود.

    ـ دامنه کاربرد8 این استاندارد در مورد تفاله خشک چغندرقند مورد در خوراک دارم و طیور کاربرد دارد.

    9ـ عوامل ناپذیرفتنی ـ وجود هرگونه قارچ و کپک زده گی قابل رویت با چشم غیرمسلح -وجود بوی سوختگی ناشی از خودسوزی 10ـ بسته بندی و نشانه گذاری 1ـ بسته بندی: معمولا تفاله خشک چغندرقند بصورت فله عرضه میگردد ولی اگر در کیسه بسته بندی شود میبایستی از کیسه های سالم و تمیز استفاده شود بسته ها بایستی متحدالوزن و متحدالشکل باشند در هر صورت وزن آنها نباید از 50کیلوگرم تجاوز نمائید در موقع حمل و نقل بایستی دقت شود که وسیله عاری از هرگونه آلودگی بوده و در حین حمل و نقل نیز در معرض آلودگی قرار گرفته باشد.

    2ـ نشانه گذاری: روی هر بسته باید ویژگیهای زیر نوشته یا برچسب شود.

    ـ نام و نوع کالا ـ نام و نشانی کارخانه تولیدکننده ـ وزن خالص به کیلوگرم ـ تاریخ تولید محصول ـ در افزودن ملاس باید مقدار درصد آن قید گردد.

    تحقیق 2 : سولفات آلومنیوم با 18 ملکول آب بعنوان محلول زلال کننده جایگزین سواستات سرب مقدمه : از سالها قبل محققین و دست اندرکاران صنعت قند بدلیل سمیت و مشکلات زیست محیطی کار با سرب و ترکیبات آن درصدد جایگزینی ترکیبات سرب توسط محلولهائی با درجه پائین و حد مجاز سمیت توام با اثر زلال کنندگی مطلوب بوده اند.

    در ایران با توجه به 35 کارخانه قند چغندر و 2 کارخانه قند نیشکر بهمراه تعداد قابل توجهی آزمایشگاههای کیفی همه ساله قریب به 500 هزار نمونه آزمایش تجزیه قند صورت می پذیرد.

    با احتساب اینکه در هر مورد آزمایش 200 سانتی متر مکعب سواستات سرب مصرف می شود.

    حجم و ابعاد مصرف سواستات سرب ا زنظر سمیت و آلودگی محیط از طریق آب و خاک و هوا ضرورت و اهمیت عدم استفاده از ترکیبات سرب و جایگزینی توسط محلول زلال کننده مناسب محسوس و مشخص می شود.

    دستگاه توزین نسبی محلول زلال کننده شرح یافته و توصیه های کاربردی: ترکیبات مختلف با خاصیت زلال کنندگی و سمیت پائین (کلرورآلومنیوم – سولفات آلومینوم – استات روی – استات روی + آب آهک) بعنوان تیمار اصلی و دزهای مختلف (تیمار فرعی) بهمراه شاهد سولفات سرب در اندازه گیری درصد قند – سدیم – پتاسیم – ازت آمینه بر روی خمیرچغندرقند - خلال و ملاس مورد بررسی قرار گرفت.

    سولفات آلومینیوم بعنوان محلول زلال کننده جایگزین مشخص گردید غلظت آلومنیوم مصرفی در ترکیب سولفات برابر 3/0 تا 5/0 گرم در لیتر است.

    چنانچه از سولفات آلومنیوم با 18 ملکول آب استفاده گردد ،4 گرم سولفات آلومنیوم در لیتر توصیه می گردد.

    اهمیت اقتصادی : جلوگیری از آلودگی محیط زیست به ترکیبات سمی بخصوص ترکیبات سرب و رادیواکیتو از الزامات می باشد.

    تحقیق 3 : تعیین فاکتور قلیایی و رابطه آن با درصد استحصال شکر مقدمه : مقدار قند موجود در چغندر قند یکی از مهمترین فاکتورهای ارزشیابی این محصول می باشد ولی مواد غیر قندی محلول چغندرقند نیز در کلیه مراحل فرایند شرکت کرده و در نهایت در آخرین پس آب کارخانه (ملاس) جمع می شوند.

    میزان مواد غیرقندی محلول در این گیاه روی درجه خلوص شربت خام استحصالی اثر منفی دارد.

    در ایران بعلت پائین بودن درجه خلوص شربت خام نسبت به کشورهای اروپائی میزان ضایعات قندی 5/8% بیش از این کشورها می باشد.

    از مواد غیر قندی مهم در چغندرقند که روی ضایعات قندی ملاس اثر دارند.

    سدیم، پتاسیم و ازت مضره است.

    تعیین این فاکتورها و رابطه آنها با میزان قند ملاس برای پیش بینی ضایعات قندی در شرایط اقلیمی ایران موضوع این تحقیق می باشد.

    شرح یافته و توصیه های کاربردی : در جمع بندی کلی نتایج بررسی مواد ملاس زای، پتاسیم، سدیم و ازت آمینه و خاکستر در ملاس و فاکتور قلیایی و رابطه آنها با درصد قند می توان گفت هر یک از مواد مذکور بعنوان متغیرهای مستقل همبستگی مثبت معنی دار با درصد قند ملاس داشتند.

    جدول مقایسه ضرایب همبستگی درصد قند ملاس با هر یک از مواد ملاس زای موجود در ملاس بنابراین علت بالابودن ضایعات قندی ملاس در ایران با مقایسه کشورهای اروپایی بالا بودن مقدار سدیم و پتاسیم چغندرقندها ی ایران است که بعلت EC بالای خاکها و آبها در این کشور است.

    برای کاهش ضایعات قندی ملاس بایستی از ارقامی استفاده شود که میزان جذب سدیم و پتاسیم آنها کم باشد از طرف دیگر بعلت اینکه مصرف زیاده از حد کود ازته باعث افزایش مقادیر سدیم و پتاسیم و ازت مضره در ریشه ها می شود استفاده این کود در امور زراعی باید کنترل شده باشد.

    در طباخی کارخانه نیز با تعیین میزان سدیم و پتاسیم و میزان ضایعات قندی ملاس روش کار طباخی را از نظر ضایعات قندی ملاس می توان ارزیابی نمود.

    اهمیت اقتصادی : با کاهش فاکتور قلیائیت در شربت خام و با استفاده از ارقامی که جذب سدیم و پتاسیم آنها کم می باشد، می توان ضایعات قندی را کاهش داد که باعث افزایش سود دهی می شود.

    تحقیق4 : تعداد و مقدار وزنی نمونه چغندرقند جهت ارزشیابی کمی و کیفی آن در ایستگاههای عیار سنجی مقدمه : بر اساس نظر کمسیون بین المللی هماهنگی روشهای تجزیه قند (ICUMSA) نمونه چغندرقند جهت ارزیابی کمی و کیفی الزاماً بایستی طوری اخذ شود که نماینده أی از کل و همگن با توده چغندر باشد.

    همه ساله چغندر تولیدی چغندرکاران بر اساس وزن خالص و عیارسنجی از طریق نمونه برداری از محموله های چغندرقند به منظور تعیین درصد قند ارزشیابی و طبق فرمول p/13-3/13 با توجه به قیمت تضمینی بهای آن محاسبه و پرداخت می گردد.

    شرح یافته و توصیه های کاربردی : اثر دو روش نمونه برداری متداول در کارخانه های قند بوسیله سوند (روبرو) و اخذ نمونه قبل از ورود چغندر به سیلو و پس از خاک گیر دستگاه تخلیه (a2 , a1) و همچنین مقادیر مختلف وزن نمونه در تعیین درصد قند و سایر فاکتورهای تعیین کننده کیفیت (املاح سدیم و پتاسیم، اسیدهای امینه ازت دار و همچنین قند انورت) مورد بررسی قرار گرفت.

    1- نتایج حاصل براساس تجزیه واریانس نشان می دهد که عامل A (روش نمونه برداری) و عامل B (سطوح وزنی نمونه ها) با اطمینان بیش از 95% اختلاف دارد.

    2-تعداد و مقدار نمونه انتخابی بایستی بطور تصادفی و برای هر محموله کمتر از 101 تن معادل 50 ریشه و حداقل 25 کیلوگرم است.

    3-کمترین اختلاف معنی دار برای روش نمونه برداری مربوط به تیمار B2 و روش نمونه برداری از روی نوار تخلیه چغندرقند بعد از خاک گیر است.

    اهمیت اقتصادی : 1- برقراری نمونه برداری صحیح و دقیق بطوریکه گویا و نماینده توده چغندر باشد سبب احقاق حقوق چغندرکاران و صاحبان صنعت قند خواهد شد.

    2-در روش نمونه برداری متعادل، نوسانات عیار و افت چغندر به حداقل ممکن خواهد رسید.

    3-در روش نمونه برداری متعادل در صورت بروز کاهش کمی و کیفی محصول (چغندر – شکر) ردیابی نکث محصول را در مزرعه و یا داخل کارخانه قند مشخص می گردد.

    تحقیق 5 : استفاده از پلیمرهای جاذب الرطوبه در حفظ رطوبت و مواد غذائی نشا گلدانی چغندرقند مقدمه : جهت طولانی تر کردن دوره رشد چغندرقند در مناطق سردسیر و کشت در مناطقی با خاک شور و همچنین کاهش مصرف سموم دفع آفات نباتی وعلف هرز کش در زراعت چغندرقند از روش کاشت نشائی استفاده می شود.

    مشکل عمده در زراعت نشائی چغندرقند، لطمه دیدن نشا گلدانهای کاغذی در اثر از دست دادن رطوبت در زمان انتقال تا اولین آبیاری و دستیابی به رطوبت می باشد.

    استفاده از ماده پلیمر جاذب الرطوبه در نشاء گلدانی شرح یافته و توصیه های کاربردی : در این بررسی با استفاده از پلیمرهای جاذب الرطوبه (سه تیمار + شاهد) و مخلوط نمودن آن با خاک گلدانهای کاغذی، استقرار نشا انتقال یافته وضعیت بوته های چغندرقند از نظر کمی و کیفی و چند شاخه شدن نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مصرف انواع پلیمرهای جاذب الرطوبه برای صفات درصد قند، درصد قند سفید، تعداد ریشه (تراکم)، وزن ریشه (عملکرد وزنی) و سایر صفات محصولی تفاوت معنی داری در سطح 1% نشان می دهد.

    اهمیت اقتصادی : با توجه به نتایج بدست آمده مصرف 5/1 کیلوگرم ماده اصلاحی پلیمر (SNFPR300) در مخلوط خاک کشت گلدانی چغندرقند توانسته است از تلفات 53/2 تن قند سفید جلوگیری نمائید.

    تحقیق 6 : بررسی و مقایسه عملکرد عیار سنجیهای موجود در کارخانه های قند استان آذربایجان غربی مقدمه : بروز اختلاف در عیار چغندر تحویلی چغندرکاران بالاخص در محموله های ارسالی توسط یک زارع به دو کارخانه قند سبب اعتراض و شکایات متعدد گردیده است.

    اعتراض بر این مسئله بود که چغندرهای ارسالی از یک مزرعه به دو کارخانه یکسان ارزیابی نمی شوند و هر کارخانه عیار متفاوتی را اعلام و بدین ترتیب زارعین از لحاظ مالی متضرر می گردند.

    این بررسی به این منظور انجام شده تا ضمن مشخص شدن علت اختلاف، از بروز چنین مشکلاتی در آینده و در کارخانه های دیگر جلوگیری شود.

    در این راستا با مراجعه به دو کارخانه ارومیه و پیرانشهر، نمونه برداری و آزمایشات مربوطه و آنالیز آماری نتایج و ارائه طریق به قسمت عیارسنج این دو کارخانه این کار تحقیقی انجام شده است.

    شرح یافته و توصیه های کاربردی : ایستگاههای عیارسنج کارخانجات قند استان آذربایجان غربی از دو سیستم Web (ساخت کشور آلمان) دارای شش اره و همچنین نوع Vennema دارای تنها یک اره استفاده می کنند.

    در دستگاه Web خمیر از طریق سقوط آزاد نمونه غده چغندرقند بر روی اره ها و انتقال قسمت های اره شده بر روی نوار بدست می آید.

    در دستگاه Vennema، اره به عمق 7-4 سانتیمتر در داخل غده ها فرد می رود و با توجه به شکل غدد و تمرکز ثقل بیشتر از قسمت مرکزی نمونه خمیر تهیه می کند.

    پس از برداشت نمونه های چغندر در قسمت نمونه برداری دو کارخانه قسمتی از نمونه های کارخانه اول (خوی) در همان ایستگاه خمیر گشته و عیار سنجی می شوند و قسمتی دیگر به ایستگاه دوم انتقال داده می شود و پس از تبدیل شدن به خمیر عیارسنجی می گردد، بعلاوه قسمتی از خمیر حاصل در کارخانه اول نیز به کارخانه دوم انتقال داده می شود.

    مشابه مراحل فوق الذکر در موارد کارخانه دوم (پیرانشهر) هم اعمال می شود.

    مقایسه آماری میانگین نتایج مبین این نکته هستند که عامل ایجاد اختلاف روش نمونه برداری و نحوه تهیه خمیر می باشد در حالیکه روند عملیات صاف کردن عصاره نمونه ها و روش های تجزیه نمونه ها در دو کارخانه مشابه و اختلافی با یکدیگر ندارند.

    بنابراین توصیه می گردد: در هنگام نمونه برداری حتی المقدور از زخمی کردن نمونه اجتناب شود و پس از خاک گیر دستگاه تخلیه چغندر صورت گیرد.

    از سیستم چند اره ای در کلیه ایستگاههای عیار سنجی کارخانجات قند و بانظارت کامل انجام شود.

    اهمیت اقتصادی : با اجرای صحیح این عملیات علاوه بر اینکه حق زارعین ازلحاظ اقتصادی ضایع نخواهد شد.

    هم زارعین و هم کارخانه به دنبال عوامل کاهش راندمان و ضایعات واقعی خواهند گشت و یا این کار سالیانه از مقادیر قابل ملاحظه ای ضایعات جلوگیری به عمل خواهد آمد.

    تحقیق 7 : فرایند میکروفیلتراسیون و شاخص های تصفیه در صنعت قند درصد قند مهمترین مرحله، فرایند تصفیه یا جداسازی ناخالصی ها و ترکیبات غیر قندی از ساکارز به منظور دستیابی به حداکثر خلوص وکارایی است.

    متاسفانه فرایند مرسوم آهک زنی – کربناتاسیون علاوه بر مصرف انرژی بالا، آلودگی های زیست محیطی زیادی را به دنبال دارد .

    بنابراین مطالعه پتانسیل تکنیکهای جدید از جمله فناوری های غشایی به منظور جایگزینی کامل یا جزئی روش مرسوم، افزایش کارایی تصفیه و کاهش آلودگی زیست محیطی و مصرف انرژی ضروری به نظر می رسد.

    در این تحقیق تاثیر اختلاف فشار در عرض غشاء (در سه سطح ، 1، 1/75 و 2/5 بار) ، دمای فرایند (در دو سطح 30 و 60 درجه سانتی گراد) و زمان عملیات (در چهار سطح 15، 30، 45 و 60 دقیقه) بر شار تراوه فرایند میکروفیلتراسیون و شاخص های تصفیه در صنعت قند (درصد مواد جامد محلول، درصد ساکارز، درصد خلوص، سختی ، کدورت و رنگ) مورد بررسی قرار گرفته است.

    برای انجام آزمایشات از یک سیستم پایلوتی میکروفیلتراسیون مجهز به مدول لوله ای با غشاء سرامیکی استفاده شده است.

    نتایج بدست آمده نشان داد که در هر یک از سطوح فشار و دما، شار تراوه با گذشت زمان عملیات کاهش می یابد.

    در دمای 30 درجه، با افزایش فشار علمیاتی زا میزان شار تراوه کاسته شد، درحالی که برای دمای 60 درجه، با افزایش فشار عملیاتی، شارتراوه نیز افزایش یافت، اگرچه شارها دردمای 30 درجه بالاتر از دمای60 درجه بودند.

    خصوصیات شربت رقیق در روش میکروفیلتراسیون نسبت به شربت خام به مقدار قابل ملاحظه ای بهبود یافت، بطوری که درصد ساکارز 19/34% و خلوص 49/34% افزایش و مواد جامد محلول 4/9%، سختی 20/64، کدورت 99/40% و رنگ 43/47% کاهش یافت.

    همچنین مقایسه شاخص های تصفیه در دو روش مرسوم و میکروفیلتراسیون نشان داد که میزان کاهش کدورت، رنگ و سختی دو روش بسیار مشابه یکدیگر است و تنها خلوص بدست آمده در روش میکروفیلتراسیون به میزان 2 درصد کمتر است.

    متغیرمستقلضریب همبستگیعنصرمستقلضریب همبستگیسدیم+پتاسیم94/0=rخاکستر63/0=rازت آمینه77/0=rفاکتورقلیائی13/0=r


  • عنوان تحقیق 1: ویژگی‏های ملاس چغندر قند و نیشکروآزمون مربوط به آن

    -هدف
    -تعریف
    -ویژگی‏ها
    -شرایط حمل نشانه‏گذاری
    -نمونه‏برداری
    -روش‏های آزمون
    -شرایط نگهداری
    - دامنه ی کاربرد
    -عوامل ناپذیرفتنی
    -بسته بندی و نشانه گذاری

    عنوان تحقیق 2 : سولفات آلومنیوم با 18 ملکول آب بعنوان محلول زلال کننده جایگزین سواستات سرب

    عنوان تحقیق 3 : تعیین فاکتور قلیایی و رابطه آن با درصد استحصال شک


    عنوان تحقیق 4 : تعداد و مقدار وزنی نمونه چغندرقند جهت ارزشیابی کمی و کیفی آن در ایستگاههای عیار سنجی


    عنوان تحقیق 5 : استفاده از پلیمرهای جاذب الرطوبه در حفظ رطوبت و مواد غذائی نشا گلدانی چغندرقند

    عنوان تحقیق 6 : بررسی و مقایسه عملکرد عیار سنجیهای موجود در کارخانه های قند استان آذربایجان غربی

    عنوان تحقیق 7 : فرایند میکروفیلتراسیون و شاخص های تصفیه در صنعت قند







کلمات کلیدی: چغندر - چغندر قند - قند

مقدمه چغندرها و سوئيس چاردها از کنوپودياسيها ( خانواده غازپاها) هستند . علاوه بر چغندهها و سوئيس چاردها اين خانواده شامل منگل ورزلها، چغندرقندها و لمس کوارترها مي باشند . مجموعه چغندقنندها شامل پيبل بيت، فرش مارکت و پروسيسنگ و سوئيس چارد مي باشند

ميزان پتاس مورد نياز در زراعت چغندرقند مقدمه : از ديرباز از مناطق زراعي ايران همواره به عنوان غني ترين خاکها از نظر پتاسيم نام برده شده است. بهمين جهت در طي سالها زراعت چغندرقند، از اين عنصر پرنياز گياه شايد در مقادير بسيار جزئي استفاده گرديده است

چغندرگیاهی دو ساله است و چغندر قند کنونی از یک تیپ وحشی حاصل شده که در ابتدا درصد قند آن کم و حدود 5 تا 6 و حداکثر 8 درصد بود که پس از هیبریداسیون های مکرر مقدار قند ریشه آن به 18 تا 20 درصد افزایش یافته است. این قند به صورت ساکارز می باشد. این گیاه دارای ریشه ای مخروطی شکل است که طول آن در تیپ های مختلف از 20 تا 50 سانتی متر تغییر می کند. پوست ریشه به رنگ خاکستری و یا سفید ...

خرطوم کوتاه چغندرقند Conorrhynchus brevirostris Gy11. Syn.: Temnorrhynchus brevirostrie Gy11. (curculionidae, col.) خرطوم کوتاه چغندر با آفت خال سياه که از سال 1340 در مزارع چغندر ايران ديده شده است، به اسامي محلي که در اصفهان به آن سنگ‌

مقدمه قبل از پیدایش چغندر قند معمولی مردم قند مورد نیاز خود را از نیشکر تامین می کردند یک دانشمند آلمانی در سال 1747 موفق شد که از چغندر قند (ریشه) قند تهیه کند. از نظر اقتصادی چغندر قند یکی از محصولات مهم کشوری محسوب می شود زیرا ماده این گیاه بسیار قوی و پر نیرو است تاریخچه کشف آن از سال 1273 شمسی شروع شده که اولین کارخانه آن کرج بوده است اما امروزه تعداد این کارخانه بسیار ...

مقدمه : زراعت چغندر قند به روش سنتی و نیمه مکانیزه پر هزینه می باشد بطوریکه عملکرد 30-25 تن ریشه در هکتار معادل هزینه های تولید می باشد. از این رو باید کمیت و کیفیت تولید بالا برده شود تا زراعت این محصول توجیه اقتصادی داشته باشد. اینکه موارد مهم و موثر در افزایش کمیت و کیفیت تولید در زراعت چغندر قند آمده است. انتخاب زمین مناسب برای کشت چغندر قند: پخاکهایی که ساختمان متوسط و عمیق ...

مراحل تهیه قند از چغندر قند مراحل حمل چغندر قند به کارخانه را می توان در نمودار زیر مشاهده کرد. دستگاه تخلیه خاک برگشتی به کامیون کامیون حامل خاک توزین خروج از کارخانه اولین مرحله که در کارخانه بعد از حمل چغندر قند انجام می شود مرحله عیارسنجی می باشد که این مرحله به سه روش انجام که مختصراً به آن اشاره می کنیم . 1-نمونه برداری با دست که این روش دارای اشکال می باشد چون عیار از ...

مقدمه و تاریخچه چغندر قند از گونه بتاولگاریس بوده و گیاهی دوساله می‌باشد، این گیاه سال اول غده تشکیل داده، سال دوم تولید بند، گل و بذر می‌نماید. از نظر ظاهری، چغندر قند رسیده آماده مصرف در کارخانه مخروطی شکل می‌باشد که ریشه آن باریک است. ریشه تا 5/1 متر نیز ممکن است طولش باشد که به آن دم چغندر قند می‌گویند. قسمت فوقانی آن را تنه می‌گویند. از قسمت انتهایی دم که قطری حدود یک ...

فصل اول : ((تاریخچه و فعالیت)) 1)تاسیس و شرکت: کارخانه قند تربت حیدریه در سال 1329 تاسیس و بعدا تحت نظر شرکت کارخانه جات دولتی ایران به فعالیت خود ادامه داده است.در سال: 1351طبق تصمیمات متخذه از طرف دولت در اجرای قانون فروش کارخانه جات دولتی کارخانه قند تربت حیدریه از شرکت کارخانه جات دولتی منتزع و بر اساس اساسنامه جدیدی به شرکت سهامی خاص قند تربت حیدریه تبدیل گردیده و سهام آن ...

مقدمه: از شرکت قند اصفهان اطلاعات دقیقی راجع به تاریخچه ی این شرکت در دسترس نبوده است. اما این شرکت جزء شرکتهای سهامی بوده است و در تمام سال های 81 و 82 و 83 مالیات داشته و هیچ گاه معاف از مالیات نبوده است و شرکت قند بیستون که در تهران - منطقه 3- شریعتی - بالاتر از تقاطع میرداماد - ک بهشت یک – پ واقع است فعالیت شغلی اش حول محور غذایی : قند و شکر – تولید می باشد این شرکت هم جزء ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول