دانلود تحقیق شرکت نوش مازندران

Word 581 KB 24195 140
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • این شرکت به نام شرکت نوش مازندران و به آدرس استان مازندران – تنکابن – نشتارود کترا – از جاده اصلی شهر نشتارود 1700 متر فاصله دارد و واقع درشهرکی به نام کترا می باشد .

    در زمینی به مساحت 5/5 هکتار و در یک موقعیت جغرافیایی خوب این شرکت تأسیس شده است و از لحاظ دسترسی به مواد اولیه مصرفی که عموماً پرتقال و کیوی می باشد از خصوصیات ارزشمند احداث این شرکت می باشد .

    در یک منطقه خوش آب و هوا که با دریا فاصله 2 کیلومتری و با جنگل هم فاصله چندانی ندارد.


    تعداد کل افراد مشغول در این شرکت 207 نفر می باشد که بیشترین افراد هم در تحت تولید مشغول به کار هستند این کارخانه در سال 1363 شروع به کار کرد اما به علت شرایط موجود (‌جنگ تحمیلی ) ساخت کارخانه به تاخیر افتاده در سال 1367 ماشین آلات کنسانتره و خط بسته بندی وارد شرکت شد .

    و با وارد کردن تجهیزات لازم و ضروری کارخانه در سال 1372 راه اندازی شد .

    و اولین تولید کارخانه ،‌کنسانتره مرکبات می باشد ، در سال 1374 خطوط تولید انواع آبمیوه در بسته بندی دو یک در وزن 200gr شروع شد .


    و خطوط تولید لیمو ترش نیز با ظرفیت 400 تن در مهر ماه همان سال راه اندازی شد .در سال 1976 به دلیل مرغوبیت کنسانتره به کشورهای ترکیه و آلمان صادر شد از سال 1377 به دلیل مشکلات صادرات یک وقفه دو ساله در امر صادرات به وجود آمد .

    در سال 1379 به اروپا و لهستان انجام شد و در سال 1378 خط پوره میوه جات راه اندازی شد .

    و هم اکنون شرکت نوش مازندران دارای ماشین آلات مدرن روز دنیا می باشد که به عنوان مثال خط تولید این شرکت از فرانسه و برج تغلیظ از آمریکا ، کمپرسورهای هوا از آلمان و مجموعه تأسیسات سرد خانه و ژنراتور هااز ژاپن می باشد .





























    مقدمه :
    علم شیمی به علت ارتباط نزدیکش با صنایع شیمیایی و مهندسی شیمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

    دانش شیمی به مرحله ای از رشد رسیده است که می تواند خواص ماده ،‌ چگونگی تغییرات و شیوه تولید آنها از هسته اتم گرفته ،‌تا کهکشان ها را بررسی کند .

    تبدیل مواد خام به فراورده های شیمیایی با ارزش افزوده و با سود دهی زیاد ، فرایند شیمیایی نامیده می شود .

    فرایند های شیمیایی ممکن است یا به گونه مستقیم مورد استفاده قرار گیرد و یا اینکه مواد واسطه ای برای فراورده های دیگر باشد .

    نیاز به مواد شیمیایی آلی و معدنی درمواد غذایی برای سلامتی بدن بر کسی پوشیده نیست .

    انسان برای رفع نیاز غذایی خود به کشاورزی و دامداری مشغول می باشد .

    یکی از این مواد غذایی مفید و با ارزش و پر طرفدار میوه و بویژه آبمیوه می باشد که به عنوان مواد غذایی درجه اول از آن یاد می شود .

    پس مواد شیمیایی فراوانی که در صنعت آبمیوه مورد استفاده قرار می گیرد دلیلی محکم بر رابطه صنایع شیمیایی با صنایع آبمیوه می باشد .

    بر خی از مواد شیمیایی نام آشنا در صنایع آبمیوه عبارتند از استون ، کلروفرم ، سود مایع ،‌اسید استیک اریو کروم بلاک تی ،‌نیترات منیزیم ، اسید سولفوریک ، نیترات نقره ، ید ،‌کلسیم و غیره .......




    تصفیه خانه شرکت نوش :
    اولین قسمتی که مورد بازدید قرارگرفت قسمت تصفیه آبهایی است که به صورت پساب های ناپاکی مانده و سرازیر شده از بخش تولید می باشند .

    این آبها شامل آب شستشوی پاکت آبمیوه و آبی که با آن برای خنک کردن و پایین آوردن دمای آبمیوه استفاده می شد .

    و آبها و مواد آبی موجود در خط تولید هم به صورت یک مسیر مشخص شده وارد یک استخر بزرگ می شدند که مراحل تشریح فاضلاب به صورت زیر می باشد:
    مرحله اول : درابتدا عمل آشغالگیری انجام می شود و فاضلاب BOD( سنجش اکسیژن محلول در آب ) انجام می گیرد در این مرحله کلیه مواد جامد درشت را جدا می کنیم در آشغالگیر با ورودی 700 میلی گرم در لیتر با عبور از صافی فلزی پساب گرفته می شود و استخر متعادل سازی می شود .


    مرحله دوم : در این مرحله توسط دمنده های فشرده استخر متعادل سازی می شود و بدین وسیله نوسانات PH و سنجش فاضلاب کنترل می شود ،‌حجم استخر متعارفی بالای 50 متر مکعب و مجهز به لجن کش و کنترل سطح مایع می باشد .


    مرحله سوم : هوا دهی فاضلاب با دبی وارد استخر شده و با ظرفیت 300 متر مکعب می باشد در این استخر توسط کنترل رکورد، میزان اکسیژن داده می شود و به صورت موج درمی آید و باکتر های هوازی پرورش می یابند که با مصرف هوا تکثیر
    می یابند .

    خاصیت این باکتری با مصرف این فاضلاب و مواد غذایی به صورت لخته در ته آب ته نشین می شود .


    مرحله چهار : قیف بتنی ، فاضلاب هوا دهی شده وارد قیف می شود .

    فاضلاب پس از مدتی که ساکن ماند ، لجن در ته آن ته نشین می شود و آب زلال در بالا می ماند و سیستم طوری تنظیم شده که به اندازه آبی که زلال خارج می شود لجن ته نشین میگردد .

    و در قیف بتنی پمپ لجن کش وارد مخزن لجن می شود .


    مرحله پنجم : در نهایت این لجن ها وارد حوضچه هضم لجن می شود بدون تماس اکسیژن به صورت لخته در می آید و به صورت کود می شود .

    یکی از کارهای همه روزه شرکت نوش ( بخش آزمایشگاه ) تعیین سختی آب می باشد که دارای 4 تانکر بزرگ آب می باشد که این آبهای تصفیه شده آبهایی هستند که در آب میوه مورد استفاده قرار می گیرند .

    تانکرها در کنار یکدیگر و در موازات هم قرار دارند .

    هر تانکری دارای یک شیر ورودی و خروجی ، یک شیر اطمینان می باشد و هر روز صبح از هر 4 تانکر یک نمونه آب برداشته و سختی آن را مشخص می کنند و گزارشات مربوط به سختی آب را به مسئول نظارت بر تصفیه ای اعلام می کنند .

    یک عدد چاه به عمق 700 متر هم در کنار استخرهای تصفیه آب موجود می باشد که آب را به صورت ذخیره وارد یک تانکر بزرگ کرده و در صورت نیاز وارد استخر جهت تصفیه می شود.

    قسمت تصفیه خانه درانتهای شرکت قرار گرفته و یک محوطه ساختمانی مخصوص کنترل پمپ ها و سیستم ها را به خود اختصاص داده و در کل 450 متر زمین را در خود جای داده است.


    سالن پاکت ساز : تمام کارهای این شرکت از این قسمت شروع می شود قسمتی که به پاکت ساز معروف است .

    در این قسمت پاکت های آب میوه را ساخته و بسته بندی می کنند .

    یک پاکت ساده آب میوه شامل سه قسمت است که به اصطلاح به آن رول گفته می شود و یک قسمت که دارای برچسب می باشند و مشخصات آب میوه از قبیل نوع آب میوه ، تر کیبات ، پروانه ساخت و...

    و در قسمت دیگر که پشت آب میوه می باشد ساده و بدون شکل و از یک نوه رول متفاوت می باشد .

    قسمت سوم که پایین آب میوه می باشد و کوچکترین قسمت را هم تشکیل داده ارتباط دهنده دو رول قبلی می باشد .

    این رول ها به صورت بسیار برزگی در اختیار شرکت قرار می گیرد که البته در شرکت نوش مقداری را خود شرکت تولید و مابقی نیاز را از کشور ایتالیا ، آلمان و کره و...

    تامین می شود .

    شرکت نوش در ابتدا طرحی در مورد شکل روی پاکت آب میوه به کشور های آلمان و ایتالیا می دهد و آنها رول های روی پاکت را ساخته و برای واحد نوش می فرستند .

    سپس پاکت ها در قسمت پاکت سازی شرکت نوش که به انبار ذخیره محصولات چسبیده است ساخته میشوند طریقه ساخت پاکت به این صورت است که رول های روی پاکت در قسمت بالای دستگاه پاکت ساز و رول های پشت پاکت در قسمت پایین دستگاه پاکت ساز و رول زیر پاکت در 4 رول دایره ای شکل به صورت نواری قرار دارند که با حرکت جکه،همه ی رولهای پشت و رو و زیر پاکت به سمت جلو یعنی قسمت اصلی دستگاه پاکت ساز رانده می شود .

    قسمت کف دستگاه به وسیله ی دستگاه سوراخ کن به نام پانچ سوراخ کن سوراخ می شوند وسپس در قسمت جلوتر قسمت ها ی سوراخ شده پرس می شوند و در قسمت فک داغ قسمت تحتانی پاکت را پرس می کنند در قسمت جلوتر قسمتهای طولی پاکت پرس می شوند که این کار هم به وسیله ی فکهای داغ انجام می شود و چون لبه های پاکت تیز است و نیز برای جلوگیری از پاره شدن پاکتها در اثر تماس با هم و جلوگیری از صدمه به افراد چهار گوشه پاکت که نوک تیز است به وسیله ی پانچ ستارهای بریده شده و با ایجاد سوراخ کردن نیم دایره ای بدون خطر در می آید سپس اتویی در قسمت جلوتر قرار دارد که پاکت ها را اتو می کند تا صاف شوند .

    چشم الکتریکی در قسمت جلوتر برای این است که اگر رول ها کمی حتی چند میلی متری جابه جا شوند عمل پرس کردن دستگاه پاکت ساز را متوقف می نماید و چشم الکتریکی به طور خود کار عمل اندازه گیری دقیق رول ها را انجام می دهد دوباره در قسمت جلوتر حلبی وجود دارد که رول های پرس شده و آماده را به وسیله چهار تیغ به چهار قسمت مساوی تقسیم می نماید در نهایت در قسمت پایانی به وسیله ی گیوتینی که وجود دارد پاکت به چهار قسمت کاملا جدا تبدیل می شود .

    دستگاه پاکت ساز دارای قسمت خنک کننده است که چهار فک بالا و پایین که قسمت تحتانی پاکت را پرس داغ می نماید پاکت را خنک می نماید .هرشرکتی همانگونه که گفته شد طرحی برای پاکت آبمیوه ی خود می دهد ( رول های این پاکت ها در چند سال اخیر مقداری از مشهد فرستاده می شود ) اطلاعاتی در مورد وزن ، پروانه بهره برداری ، آدرس و شماره تلفن شرکت را توضیح می دهد .

    اطلاعاتی که بر روی پاکت شرکت نوش قرار دارد از این قبیل است: نوش 200gr پروانه ساخت : 21191 محتوی : کنسانتره آناناس ، آب ، شکر ، اسید سیتریک کارخانه نوش مازندران – ایران آدرس : تنکابن – کترا صندوق پستی 46815 nish kotra pinapple Drink پروانه بهره برداری : 3866-292 سالن تولید : سالن تولید بزرگترین سالن مجموعه نوش محسوب می شود و بیشترین کارگر رادر خود جای داده است .

    در این سالن که عملیات آبمیوه گیری در آن صورت می یگرد دقیقاً در مرکز محوطه شرکت نوش قرار دارد .

    در فصل هایی که میوه کم است و یا موجود نمی باشد از کنسانتره میوه های قبلی که قبلا ذخیره شده است استفاده می کنند ، که شرکت نوش طی سالهای آتی تمام نیاز کنسانتره را تامین می کند .

    بیشتر کنسانتره های این شرکت را پر تقال و نارنگی و آلبالو تشکیل می دادند .

    کنسانتره ها در کیسه های مخصوصی در بشکه های 200 لیتری نگه داری می شوند .

    وقتی بشکه ها از سردخانه به محل بازسازی برده می شود و بافرمول های آزمایشگاهی به مقدار معین آب و شکر و اسانس وسایر موارد اضافه می گردد .

    بعد از فرموله شدن به قسمت پاستوریزاسیون برده می شود .

    کنسانتره را در دمای 92 تا 85 درجه سانتیگراد حرارت می دهند و با توجه به نوع محصول دمای مربوط به پاستوریزاسیون متفاوت می باشد .

    به عنوان مثال در آبلیمو به علت اسیدی بودن محیط و اینکه میکروارگانیسم کمتری به داخل آن راه می یابد از دمای 86-85 درجه سانتیگراد برای پاستوریزاسیون استفاده می کنند و برای آب پرتقال از دمای 86 درجه سانتیگراد برای پاستوریزاسیون استفاده می شود .

    و برای آب آلبالو 92 درجه سانتیگراد استفاده می شود آب بعد از پاستوریزه شدن توسط لوله های استیل به داخل تانکهای پرکنی انتقال می یابد .

    به این علت از لوله های استیل استفاده می شود که لوله های استیل خوردگی و انتقال الکترون به داخل محصول آن از آهن خیلی کمتر می باشد .

    بعد از این عملیات شروع به پاکت زدن آبمیوه ها می کنیم .

    پاکت هایی که قبلا در دستگاه جدا سازی شده بودند توسط دمنده های هوا باز شده و توسط شیر پرکنی پر می شود .

    و در پاکت تحت شرایط خلاء و حرارت اتو می شود .

    و لایه های پلاستیک بهم می چسبد.

    سپس توسط دوشهای آب سرد خنک می گردند .

    و بعد از عبور تونل آب سرد دمای آن از 80-70 درجه به دمای 30-20 درجه میرسد .

    پاکت ها بعد از خک شدن تاریخ تولید و انقضا و سری ساخت روی آن چاپ می شود ، و بعد از بسته بندی در انبار در دمای محیط نگهداری می شود .

    سپس در انبارها برای مدت 10-3 روز قرنطینه شده تا آزمایشات لازم روی آن انجام پذیرد .

    که اگر احتمالا بار آلودگی وجود داشته باشد در این مدت نشان داده می شود و کلیه آزمایشات در داخل بچ انجام می شود .

    هر آب میوه ای که تولید می شود مشخصات خاص خودش را داراست اگر از نظر آزمایشات مورد مسئله ای خاص داشت در قسمت قرنطینه مجددا آزمایش لازم انجام می گیرد .

    در صورت عدم مشکل ، بارگیری انجام می گیرد .

    شرکت نوش مازندران ( سهامی عام ) یکی از شرکت های فعال در صنعت کنسانتره و آبمیوه کشور است که با 14 نوع آبمیوه تحت دو برنده نوش و سیس ، تلاش دارد جایگاه خود را در بازار ایران برجسته تر نماید .

    این شرکت به تازگی موفق به تولید آب کیوی و آب آناناس گردیده که از پوره کیوی باغات شمال کشور بدست می آید .

    کیوی از نظر مواد مغذی در میان 26 نوع از بهترین میوه های جهان ، بالاترین رتبه رادارد .

    طبق اظهار FDA و نشرات بین المللی کیوی از نظر ویتامین C دارای رتبه عالی و همچنین از نظر فیبر خوراکی دارای عالیترین سطوح می باشد این محصول جدید از خرداد ماه سال84 روانه بازار گردیده است و چون جذابیت میوه کیوی به خاطر ترکیباتش و ویتامین هایی که در این میوه وجود دارد ودر هیچ میوه ای وجود ندارد .

    ما به طور حرفه ای تمام مراحل آبمیوه گیری این میوه را شرح می دهیم که در مورد میوه های دیگر تقریبا همین روشها پایدار است .

    قسمت سالن تولید برای تبدیل کنسانتره : شرکت نوش همانگونه که گفته شد از نظر تأمین کنسانتره بخصوص مرکبات خود کفاست بنابراین برای تولیدات مرکبات به کنسانتره باید از ابتدای امر شروع تا به برج fmc برسد .

    مرکبات مثل پرتقال ، نارنگی توسط شعبه های جمع آوری واحد در قسمت های مختلف شهر مثل کترا ، نشتارود ، تنکابن ، عباس آباد و ...

    جمع آوری می شود وتوسط کامیون ها به کارخانه وارد می شود .

    کامیون ها در ابتدای وارد باسکول می شوند سپس در قسمت جک بالابر قرار گرفته و میوه ها را در یک حوض قیفی تخلیه می کنند سپس توسط بالابر تمامی میوه ها بالا برده می شوند و درسیلو 1-2-3-4 نگه داری می شوند تا درصورت لزوم مورد استفاده قرار گیرند بعد از نگهداری در سیلو در داخل استخری که درون آب و کلر قرار دارد ضدعفونی و شستشو می شوند در این قسمت تمامی مواد متخلخل مثل چوب و ..

    جدا سازی می شوند .

    که میوه های پوسیده در ته استخر قرار می گیرند و میوه های سالم به همراه پارو به قسمت جلو رانده می شوند میوه ی رانده شده توسط پارو همراه با بالابر براشینگ وارد سالن تولید می شوند میوه های وارد شده در قسمت براشینگ دستگاهی است جلو برنده که دارای لوله های پرزی شکل که هم میوه را به سمت جلو می راند و هم مقداری از پوست میوه از آن جدا یا به اصطلاح شستشو میشوند سپس بعد از آن در قسمت براشینگ تراشی از پوست پرتقال یا نارنگی وارد استراکتور شده که به روغن گیر مشهور است و روغن حاصله هم برای طعم پرتقال ، آب میوه و هم برای شکلات و بیسکویت مورد استفاده قرار می گیرد و هم برای فروش به بازار عرضه می گردد .و بعد از آن که میوه در قسمت سورتینگ پاک شد،به وسیله بالابر به قسمت رسپینگ برده می شود .

    رسپینگ دستگاهی است که دارای 8 سیلندر استوانه ای به شکل رنده است که درضمن اینکه میوه ها را به سمت جلو می راند مقداری از پوست میوه را می گیرد که موارد مصرف آن در بالا گفته شد .

    در قسمت رسپینگ میوه تقریبا به رنگ سفید درمی آید و پرتقال از طریق کانوایر به طرف استراکتور وارد می شوند که محتویات داخل پرتقال را کنده و آنرا خرد می کند سپس پرتقال به وسیله ی بالابر به طرف پرسینگ می رود و در این قسمت آب پرتقال یا نارنگی گرفته شده و از قسمت زیر پرسینگ توسط پمپی به قسمت اسپراتور 510 وارد می شوند ( تفاله های پرس شده دارای مقداری آب میوه هستند بنابراین دوباره آبگیری می شوند و آب میوه ای درجه 2و3 را تشکیل می دهند ) اما تفاله هایی که بی استفاده هستند دیگر جزء سالن تولید محسوب نمی شوند توسط کانوید به سمت خشک کن می رود و درقسمت خشک کن تفاله ها بعد از آهک زدن وارد کوره می شوند که بوسیله ی گرما و حرارت تفاله ها خشک می شوند و توسط دستگاه فشار هوا تفاله ها را از خرطوم هایی وارد کیسه ها می کنند که برای دامداری ها فرستاده می شود که مورد استفاده دام و طیور قرار گیرند .

    پرتقالهایی که به صورت آبمیوه در آمده وارد استراکتور شده و دارای هسته و گوشت به نام پالپ هستند که بعد از آن وارد رتوفینیشر می شوند.

    رتوفینیشر دستگاهی است که مقداری از ناخالصی ها مثل گوشت میوه و هسته را می گیرد،این آبمیوه وارد تانکهایی می شوندت،تانکهای 3000lit 5000lit و 6000lit و سپس آب میوه همراه با پالپ وارد اسپراتور می شود اسپراتور دستگاهی است به شکل قیف و کار اسپراتور شباهت زیادی به سانتریفوژ کردن دارد،دارای سرعت زیادی است.در این مرحله پالپ ها ته نشین شده و آب میوه ای حاوی 10- 8 درصد از پالپ می باشد بعد از آن آبمیوه عاری از مواد زائد وارد برج تغلیظ یا همان برج FMC می شود در برج FMC آبمیوه را به طور سریع وارد می کنند که با کاهش و افزایش فشار غلظت آن را بر حسب نوع میوه تعیین می کنند سپس کنسانتره به دست آمده به سردخانه برای فریز شدن برده می شوند .

    شناسنامه دستگاه های سالن تولید : نوع دستگاه : موتور سر تینگ میوه محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید، کارخانه سازنده آن EM است قدرت : 0/75 kw ولتاژ :‌ 380v جریان : 3.65 / 2.1A دور : 1385 نوع دستگاه : موتور استراکتور که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید است قدرت : 5/5p/s – 7/5kw ولتاژ: 380v جریان : 16/5 A – 16/5 A دور : 950 تا 1435 نوع دستگاه : کانوید زیر رسپینگ که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید، کارخانه سازنده ی آن ایتالیا است که دارای قسمت رنده ای است که لایه ای دیگر از پوست مرکبات را می گیرد قدرت : 0.38 kw ولتاژ : 380v جریان 1.27 / 2.2A دور : 1368 نوع دستگاه : الکترو موتور بالابر میوه رسپینگ که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید، کارخانه سازنده MotoGen قدرت : 2.2kw ولتاژ : 380v جریان : 3.5 دور : 1405 نوع دستگاه : الکترو پمپ آب زیر رسپینگ که محل استقرار آن سالن تولید و کارخانه سازنده ی آن Moto Gen می باشد پمپ آب با شستن لایه رنده شده پوسته را به قسمت روغن گیر می فرستذ و آنجا روغن گیری می شوند .

    قدرت : 1.5kw ولتاژ : 380v جریان : 4A دور : 1415 نوع دستگاه : موتور کانوایر ورودی به استراکتور که در سالن تولید خط آبگیری و پمپ زیر استراکتور است قدرت : 2.2KW ولتاژ : 380V جریان : 5.4A دور : 1425 نوع دستگاه : الکتروپمپ زیر استراکتور که محل استقرار آن آبگیری سالن تولید است و کارخانه ی سازنده آن M.A است قدرت : 1.5kw ولتاژ : 380V جریان : 2.8/4.8A دور :1410 نوع دستگاه : موتور همزن که محل آن درون تانکهای 3000lit و 6000lit و 12000lit است که کارخانه سازنده آن EM است .

    قدرت : 2.2kw ولتاژ : 380v جریان : 5.2/9A دور : 1420 نوع دستگاه : روتوفینیشر که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید است و کارخانه ی سازنده آن ایتالیایی EM است که پمپ های بزرگ،پوست و برگ را میگیرد.

    قدرت : 4kw ولتاژ : 380v جریان : 9.2/16A دور : 1425 نوع دستگاه : اسپراتور 510 که محل استقرار آن خط آبگیری سالن تولید است و کارخانه سازنده آن Server است .

    قدرت : 22kw ولتاژ : 380v جریان : 44/25.4A دور : 1460 نوع دستگاه : موتور پرس مشهد که محل استقرار آن سالن تولید خط آبگیری است که کارخانه ی سازنده آن Moto Gen است و بعد از اینکه میوه وارد قسمت اسپراکتور شد به دو قسمت آب میوه و تفاله تبدیل می رود که تفاله به قسمت پرس رفته و دوباره آبگیری می شوند قدرت : 4kw ولتاژ : 380v جریان : 8.8A دور : 1415 تأسیسات : تأسیسات را می توان قلب شرکت و مهمترین قسمت هر شرکتی دانست .

    تأسیسات شرکت متشکل است از : 1) دیگهای بخار 2) دستگاه چیلر ( خنک کننده ) 3) چاه عمیق 4) برق اصلی شرکت 5) رادیاتور ها کلینیک 6) کمپروسورهای آمونیاکی 7) مخاز سختی گیر ( صافی شنی تحت فشار ) 8) پمپ های تقسیم 9) آتش نشانی 1) دیگهای بخار : دیگهای بخار توسط پمپ ، آب را وارد کرده و به بخار تبیل می کنند دیگهای بخار برای استارت ابتدا به وسیله یک کپسول گاز روشن می شود حرارت درون لوله ها به آب بیرون لوله ها گرما داده و آب به بخار تبدیل می شود .

    دیگ بخار تشکیل شده از قسمت مشعل ، موتور دمنده ی هوا ، پمپ آب که سوخت آن با گازوئیل است و این سوخت توسط 2 تانک 1 میلیون لیتری و چند تانک 50 هزار لیتری تامین می شود علت استفاده از بخارهای دیگ بخار آنست که یک سری از دستگاهها مثل دستگاه پرکنی دارای فکی برای چسباندن در پاکت ها هستند از بخار استفاده می کنند .

    دیگ بخار دارای سیستم برق که برای Level و پمپ آب بکار می رود که آب مورد نیاز بوسیله یک چاه 70 متری تامین می شود .

    چاه : چاه 70 متری آب آشامیدن و مصارف شستشوی دستگاهها و در قسمت چیلر برای سرد کردن آب و ......

    به کار می رود در قسمت تأسیسات قرار دارند آب چاه به وسیله پمپی کشیده می شود آب چاه به 3 مخزن اصلی ریخته می شود که این 3 مخزن همه با هم در ارتباط هستند سپس آب چاه مستقیماً درون تانک های 60.000 لیتری ریخته می شود و از آنجا وارد فیلتر های شنی می شوند .

    مخازن سختی گیر : در قسمت تأسیسات 3 مخزن وجود دارد این 3 قسمت مخزن با هم در ارتباط هستند که درون این مخزن ها سنگ های درشت و ریز به ترتیب از بالا به پایین وجوددارد که به صافی شنی تحت فشار معروفند .

    صافی شنی تحت فشار ، برای جدا سازی ناخالصی ها معلق در آب استفاده می شود این صافی ها دارای مزایای همچون سرعت بالای تصفیه ،‌فضای اشغالی کمه،هزینه ی پایین می باشد.

    این صافی ها استوانه ای شکل و دارای بدنه فلزی هستند که بستری از شن را در بر می گیرند .آبی که باید تصفیه شود وارد قسمت بالایی صافی می شود از صافی عبور می کند و سپس در قسمت پایین صافی جمع آوری و به مصرف می رسد تجمع ذرات معلق در بستر صافی عامل افزایش افت فشار آب طی عبور از صافی می باشد هر گاه افت فشار بیش از حد معینی باشد صافی از مسیر تصفیه خارج و شست و شو می شود .

    برای شست و شو صافی جریان معکوس می گردد .

    تا ضمن منبسط شدن بستر آلودگی های صافی زدوده شودو بسته به میزان آب دهی صاف های تحت فشار به دو صورت عمودی و افقی طراحی و ساخته می شود .

    دستگاه چیلر : چیلر برای سرد کردن آب است که آب سرد کن پاکت هایی که به دمای 90 درجه یا بیشتر می رسد تا رسیدن به دمای 35 درجه سانتی گراد مورد استفاده قرار می دهند .

    که آب سرد از طرق لوله هایی به سمت تاسیسات در تونل سردکن فرستاده می شود تادر آنجا مورد استفاده قرار گیرند .

    سپس آب مصرف شده راهی فاضلاب شرکت می شود بعد از تصفیه فاضلاب وارد محیط زیست می شود .

    کمپرسورهای آمونیاکی : که کارشان ایجاد سرما برای فرستادن به سردخانه است .در قسمت تأسیسات 3 کمپرسور وجود دارد کارشان همراه آمونیاک تولید سرماست،آمونیاک در مخزنی قرار دارد که به وسیله 2 کمپرسور طی عملیات مکانیکی با فشار به آمونیاک تولید سرما می کنند که این سرما مستقیماً به وسیله 2 کمپرسور رانش از طریق لوله هایی به سرخانه منتقل می شوند و پالت های داخل سردخانه را فریز می نماید .

    ضمناً : کار کمپرسور مکش وگرفتن آمونیاک، کمپرسور رانش آمونیاک سرد شده ( فشرده ) به سردخانه انتقال می باشد.

    دمای نرمال سردخانه 14- تا 18 درجه سانتیگراد است .

    رادیاتور ها : رادیاتور های کارخانه هر چند وقت یک بار شسته می شوند تا مسیر رادیاتور باز شود چون ممکن است که پشت رادیاتور یخ زده باشد که این عمل توسط خود دستگاه انجام می شود بدین صورت که آب داغ وارد رادیاتور شده و آنرا عاری ازیخ می نماید .

    پمپ های تقسیم :‌آب کارخانه که بوسیله ی چاه تأمین می شود به وسیله ی این 3 پمپ بعد از تصفیه آب به قسمت های مختلف شرکت فرستاده می شود .

    پمپ شماره 1 برای دیگهای بخار است .

    پمپ شماره 2 به بیرون از تاسیسات در قسمت سختی گیر ریزینی می رود که آب خود آب میوه را تشکیل می دهد وپمپ شماره 3 که آب آشامیدنی شرکت را تأمین می کند .

    قسمت کولینگ : این قسمت که دارای 4 پمپ مختلف است که 2 پمپ آن تاور است و 2 پمپ آن پمپ Water است .

    که 2 پمپ Water ، آبرا به داخل تاسیسات می برند و 2 پمپ تاور با ایجاد حال برگشتی آب را بر می گرداند و آب در این 4 پمپ در حالت رفت و برگشتی قرار دارد .

    قسمت وکیوم مرکزی : این قسمت که در کنار برج fmc قرار دارد تقریباً به صورت برجی است اما با آب و بخار کار می کند .از بخار این برج برای بازکردن در پاکت در سالن تولید قسمت دستگاه پرکنی مورد استفاده قرار می گیرد .

    2 کمپرسور هوا در این قسمت چسبیده به سالن تولید قرار دارند کار کمپرسور هوا این است که هوای آزاد را می گیرد و هوا را وارد خشک کن می کند رطوبت و نم هوا توسط دستگاه خشک کن گرفته می شود و این هوای خشک دردو قسمت شرکت مورد استفاده قرار می گیرند .

    1) در قسمت سالن تولید برای دستگاه پرکنی که آب میوه همراه با فشار هوا وارد پاکت می شود 2) درقسمت دیگر شرکت ، پاکت ساز مورد استفاده قرار می گیرد.

    آتش نشانی : شرکت دارای واحد آتش نشانی است که در موقع آتش سوزی بتوانند حریق را کنترل و دفع کنند .

    سختی گیر رزینی ( Softner) : مجموع یون های Mg2+ و Ca2+ را سختی می نامند که مقدار آن برای مصارف بهداشتی و صنعتی بایستی مجاز می باشد .

    سختی آب عامل ایجاد رسوب در دیگ های بخار ،‌مولد های حرارتی ، برج های خنک کننده و سیستم های سرد کننده می باشد .

    رسوب سختی باعث بیش از حد گرم شدن سطوح فلزی و کاهش عمر مفید آنها می شود .

    از طرفی اگرآب سخت برای شستشو استفاده شود آب کف نمی کند .

    متداولترین روش برای از بین بردن سختی آب استفاده از سختی گیرهای رزینی می باشد،رزین ها کلسیم ها و منیزیم ها را با سدیم تعویض کرده و آب سخت را به آب نرم تبدیل می کند .

    رزین های دستگاه سختی گیر بعد از مدت زمان مشخصی اشباع می شوند و کارایی خود را از دست می دهند در این هنگام رزین ها با محلول نمک شست و شوی می شوند تا خاصیت تبادل یونی آن احیاء شود .

    غلظت های کمتر یا بیشتر نمک تاثیر کمتری دارند .

    استفاده از آبهای گل آلود و دارای مواد معلق و همچنین آبهای دارای CL باقیمانده و یا املاح آهن ،‌مس و دیگر فلزات که سنگین باشند ریزین ها را فرسوده و آب دهی دستگاه سختی گیر را کم می کنند .

    انواع رزین : کلاً سه نوع سختی گیر رزینی وجود دارد : 1) قلیائیت زدا با رزین کاتیونی قوی 2- قلائیت زدا بارزین آنیونی قوی 3- قلیائیت زدا با رزین کاتیونی ضعیف که واحد نوش از قلیائیت زدا رزین کاتیونی ضعیف استفاده کرده است .

    کلا رزین به شکل دانه های ریز مثل پودر بوده به نگ سفید است که این رزین ها از آلمان خریداری شده اند علت استفاده واحد نوش از قلیائیت با رزین کاتیونی ضعیف به خاطر وجود عوامل زیر می باشد .

    1) قلیائیت زدائی کاتیونی ضعیف برای کاهش سختی موقتی آب مناسب است 2) آب خروجی از قایائیت زدای کاتیونی اسیدی می باشد لذا یونهای بی کربنات آب به اسید کربنیک ناپایدار تبدیل می شود که با عبور از یک دستگاه گاز زدا اسید کربنیک تجزیه شده و دی اکسید کربن از آن خارج می شود .

    3) رزین های قلیائیت زدای کاتیونی ضعیف با احیاء کننده ها رقیق نیز احیا می شوند و نسبت به دو نوع دیگر از مقدار مصرف احیا کننده ی کمتری استفاده می کنند .

    چهارمخزن سختی گیر رزینی 1-2-3-4 در پشت تاسیسات وجود دارند که آب خود آب میوه را تشکیل می دهند .

    مقدار سختی آب هر روز 2 بار توسط تکنسین آزمایشگاه کنترل و اندازه گیری می شود و در صورت وجود سختی به واحد مورد نظر گزارش داده می شود و اگر سختی وجود داشته باشد مثلاً در مورد مخزن شماره ی 4 شیر مخزن را باز می کنند تا آب خارج شده و مخزن شستشو شود و سختی آن کاهش یابد .

    ضمنا قبل از ورودآب به داخل مخزن آب از یک حوض پر از سنگ نمک عبور می کند و علت این امر به خاطر وجود Na در Nacl است که جایگزین کلسیم و منیزیم می شود .

  • فهرست

    فصل اول تاریخچه شرکت
    تاریخچه : 2
    فصل دوم ارزیابی بخش های مرتبط با رشته علمی
    مقدمه : 5
    تصفیه خانه شرکت نوش : 6
    سالن پاکت ساز : 8
    سالن تولید : 11
    چاه : 22
    مخازن سختی گیر : 22
    قسمت کولینگ : 25
    قسمت وکیوم مرکزی : 25
    سختی گیر رزینی ( Softner) : 26
    سردخانه : 29
    تصفیه فاضلاب : 30
    تصفیه فاضلاب : 31

    فصل سوم پرتقال و ویژگی آن نکتار میوه کیوی
    پیشگفتار : 34
    ویژگیهای میوه پرتقال : 34
    نوشابه های میوه کیوی : 41
    نکتار میوه کیوی : 41
    آبمیوه کیوی و روش تهیه آن در صنعت : 46
    تهیه کنسانتره از آبمیوه کیوی : 51
    محصولات تخمیری میوه کیوی: 52
    نوشابه های تخمیری: 52
    فرآورده های مهم میوه کیوی : 53
    میان پرده : 54
    فصل چهارم طراحی ، ساخت و ارزیابی خشک کن پاششی میوه
    چکیده : 56
    مقدمه : 57
    مواد و روش ها : 60
    داده های اولیه طراحی : 60
    مشخصات فرآیند : 60
    نتایج حاصل از آزمایشات اولیه به شرح زیر آمده است : 61
    - مشخصات کلی طراحی خشک کن : 63
    طراحی اجزای خشک کن : 64
    طراحی محفظه خشک کن : 64
    گرمکن : 68
    انتخاب فن : 73
    انتخاب اتمایزر : 74
    طراحی سیستم کنترلی : 75
    ساخت خشک کن پاششی : 77
    ارزیابی خشک کن : 78
    نتیجه گیری : 80
    فصل پنجم تصفیه ، رزین های مبادله کننده UF-HPLC اسیدیته
    تصفیه‌ی اولیه: 87
    -آشغالگیری: 87
    تصفیه ثانویه؟ 89
    تصفیه نهایی: 92
    رزین‌های مبادله کننده‌ی یونی: 93
    مبادله کننده‌های یونی موادی هستند که دارای دو بخش: 93
    رزین‌های نوع قوی و نوع ضعیف: 94
    -خواص مبادله کننده : 97
    کروماتوکرافی یا عملکرد بالا(کروماتوکرافی یا فشار بالا، HPLC ) : 97
    محتوا: 98
    عملکرد: 99
    تولید کنندگان کروماتوگرافی‌های HPLC : 101
    اولترافلیتراسیون(UF) : Ultra filtration 102
    (UF) چیست؟ 102
    اسیدتیه: 103
    تاثیرCO2 محلول در آب در تاسیسات صنعتی: 104
    روش اندازه‌گیری: 105
    فصل ششم آزمون ، آموخته ها و نتایج و پیشنهادات
    ایمنی در آزمایشگاه : 107
    مقررات کار در آزمایشگاه : 107
    طبقه بندی مواد شیمیایی تجاری : 109
    آشنایی با برخی از ابزارهای مهم آزمایشگاهی : 110
    طرز استفاده واکنش گرها و محلول ها : 113
    نشانه گذاری و تمیز کردن لوازم آزملیشگاهی : 115
    محلول سازی : 116
    محلول سازی از جامدات : 117
    محلول سازی از مایع : 118
    تعیین PH یک محلول 119
    اسیدیته کردن محلول : 122
    دستگاه بریکس سنج :Brix 123
    تعیین درجه سختی آب : 123
    آزمایش نمونه : 126
    محاسبه : 126
    آزمایش اسیدیته : 126
    روش محاسبه : 126
    آزمایش Brix : 127
    آزمایش اندیس فرمالین : 128
    شرح آزمایش : 129
    محاسبات : 130
    منابع خطا : 130
    ویتامین ث : 131
    نظریات و پیشنهادات : 132
    منابع : 134



موقعيت جغرافيايي استان تهران : استان تهران با ????? کيلومتر مربع مساحت، فضايي معادل ?/? درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است. اين استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از غرب به استان قزوين و از شرق به استان سمنان محدود

تاریخچه قاجاریه فکر ایجاد لباس ، ناشی از احتیاج انسان به دفاع از عوارض طبیعی ، به خصوص در مقابل سرما بوده است . لیکن لباس نیز ، شامل هرگونه وسیله زندگی که از دایره رفع احتیاج ابتدائی بیرون می کذارد ، حالت تفننی (سرگرمی) به خود می گیرد ، درطول زمان از صورا ابتدایی بیرون آمده ، اقوام مختلف روی زمین ، هر یک بنا به مقتضیات اقلیتی و آداب و رسوم درجه و تمدن خود ، به ایجاد لباسهای ...

اطّلاعات جغرافیایی استان : موقعیت جغرافیایی استان تهران : استان تهران با ۱۸۹۰۹ کیلومتر مربع مساحت، فضایی معادل ۲/۱ درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است. این استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از غرب به استان قزوین و از شرق به استان سمنان محدود می‌شود. استان تهران از نظر موقعیت جغرافیایی بین ۳۴ درجه و ۵۲ دقیقه تا ۳۶ درجه و ۲۱ دقیقه عرض شمالی و ۵۰ درجه و ...

برند خدماتی ایران ایر …. ایران ایر یا(شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران )یک شرکت دولتی ویکی از بزرگترین شرکتهای هواپمایی ایران است که مرکز اصلی آن در تهران وشعبه ها دیگر در مشهد و....قرار دارد. رئیس شرکت درحال حاضرسعید حسامی است.ایران ایر از سال 1340 تاسیس شد و تا به حال به کار خود ادامه می دهداین شرکت یکی از با سابقه ترین شرکتهای ایران است که از سال 1340تا1357 بانام اختصاری ...

مقدمه شرکت مخابرات ایران به منظور تمرکز بخشیدن به تمامی امور ارتباطات ومخابرات کشور به استثناء بخش صداو سیما با تصویب مجالس قانون گذاری وقت در سال 1350 تشکیل شد و با استناد به اساسنامه قانونی فعالیت خود را آغاز کرد. در سال 1374 با توجه به گسترش فعا لیتهای مخابراتی در پهنه کشور جمهوری اسلامی ایران و پیروی از سیاست تمرکززدائی در اجرای ماده 7 قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران تشکیل ...

مقدمه اهميت کاغذ و فرآورده هاي کاغذي در زندگي نوين بر همگان آشکار است . هيچ فرآورده صنعتي ديگري نقش اين چنين برجسته در زندگي انسان ندارد . کهغذ وسيله اي براي ثبت ، ذخيره سازي و انتقال اطلاعات است . عملاً همه مطالب را روي کاغذ مي نويسيم و چاپ مي کن

در دنياي امروز، تمام سازمانها فقط يک هدف دارند، که البته منظور از اين هدف اغلب تفکرات سازماني است به تعالي سازمان و حفظ بقاي سازمان مي‌انجامد و در دنياي رقابتي امروز، فقط سازمانهايي قدرت فعاليت و ادامه حيات را دارند که بتوانند در هر لحظه به نيازهاي

مقدمه -در ابتدا یعنی لغوی کلمه کوکاکوکا به چه معنی است؟ در خطه ای به ارتفاع بین یک تا 3 متر از تیره کتایون دارای ریشه های منشعب و ساقه صاف و رنگ مایل به سفید و شاخه های راست و مقعه.برگهای آن متناوب و ساده و کامل و بیضوی و نوک تیز و به درازای 4 تا 8 سانتی متر به رنگ سبز شفاف و در سطح فوقانی پهنک است برگهای این گیاه دارای بوی چای و طعم تلخ و گلهای آن کوچک است. -از بزرگترین و مهم ...

نانوتکنولوژی یا هنر ساخت مواد از اتم ها، مدّتهای مدیدی در عرصه افسانه‌های علمی تخیّلی قرار داشت (روباتهای خود همانندساز میکروسکوپی که به هنگام نیاز، اشیای موردنظر را می‌سازند)، ولی در چند سال اخیر، نانوتکنولوژی از محیط رمان‌ها خارج و وارد محیط بازار شده‌است. از سوی دیگر، پیشرفت سریع این تکنولوژی، بعضی از آژیرهای خطر را به صدا درآورده‌است. در آوریل 2000، بیل جوی، از بنیانگزاران ...

مقدمه یکی از راه های فروش محصول نوع تبلیغات است که اینجا می خواهیم مختصری از نوع تبلیغ برای یک محصول را به اختصار بیان کنیم . تبلیغات (به انگلیسی: Advertising)، (به فرانسوی: Publicité) تبلیغ ریشه در زندگی اجتماعی انسانها دارد عملی است که در آن فروشنده یا تولید کننده‌ای با انجام امری سعی می‌کند که خریدار بالقوه را از تولید این محصول آگاه کند.انجام این عمل با روش‌های گوناگونی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول