دانلود تحقیق مطالعه کارآیی فن‌آوری داس-الایزا در بهینه‌سازی مبارزه شیمیایی با بیماری بلاچ برگی گندم ناشی از Septoria tritici

Word 226 KB 24364 18
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع

  • چکیده
    پیش‌آگاهی از وقوع بیماری بلاچ برگی گندم ناشی از Septoria tritici در تنظیم و طراحی دقیق مبارزه شیمیایی بسیار حائز اهمیت است.

    یکی از روشهای شناسایی این بیماری پیش از بروز علایم، استفاده از فن‌آوری ایمنی‌سنجی است.

    در این تحقیق اهمیت بهره‌گیری از این فن‌آوری در تعیین نوع، مقدار مصرف قارچکش و زمان سمپاشی مورد بررسی قرار گرفته است.

    برای این منظور در 44 ظرف کاشت، گندم رقم روشن کاشته شد.

    گیاهچه‌ها در مرحله 12 روزگی با سوسپانسیونی از اسپوریدی‌های قارچ مایه زنی شدند.

    20 ظرف کاشت پیش از بروز علایم بیماری و 20 ظرف دیگر پس از بروز آن با سه میزان 2، 1 و 5/0 درهزار از قارچکش‌های پروپیکونازول و سایپروکونازول با سه تکرار سمپاشی شدند.

    چهار ظرف کاشت باقیمانده در هر دسته نیز بعنوان شاهد با آب معمولی تیمار گردید.

    این طرح بصورت طرح فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی به اجرا درآمد.

    چگالی نوری نمونه‌های برگی پس از عصاره گیری و انجام آزمون الایزا تعیین و به مقادیر واحدهای پادگنی قارچ تبدیل شده و تاثیر هر یک از تیمارها بر این مقادیر مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج نشان داد که بین مقادیر درصد کاهش واحدهای پادگنی در صورت اعمال سمپاشی پیش و پس از بروز علایم اختلاف معنی داری وجود دارد.

    همچنین درصورت استفاده از قارچکش پروپیکونازول و سایپروکونازول با پیش‌آگاهی بیماری می‌توان میزان سمپاشی و در نتیجه هزینه سمپاشی با هر دو قارچکش را تا 4 برابر کاهش داد.

    اختلاف معنی داری بین درصد کاهش واحدهای پادگنی در دو قارچکش سایپروکونازول و پروپیکونازول دیده نشد.

    استفاده از این فن‌آوری علاوه بر تعیین زمان دقیق اعمال تیمارها، به کاهش قابل توجه میزان سمپاشی با قارچکش‌ها و تأثیر هرچه بیشتر آنها خواهد انجامید.





    کلمات کلیدی : بلاچ برگی گندم، Septoria tritici، مبارزه شیمیایی، داس الایزا، پیش آگاهی، پروپیکونازول، سایپروکونازول، تشخیص پیش از بروز علایم
    مقدمه
    یکی از تهدیدهای عمده گندم‌کاری در کشور، شیوع و گسترش فزاینده بیماری بلاچ برگی گندم ناشی از S.

    tritici است (1و2).

    دلایل عمده افزایش این بیماری، رواج کاشت ارقام گندم مقاوم به زنگها و سفیدک پودری ولی حساس به بیماری‌های سپتوریایی، از بین نبردن بقایای گیاهی، افزایش مصرف کودهای ازته و مقاومت عوامل بیماریزا به قارچکش‌ها عنوان شده است (7و8و10).

    یکی از جنبه‌های حفاظت گیاهان از آسیب عوامل بیماریزا، پیش‌آگاهی و تشخیص آلودگی و عامل بیماریزا پیش از بروز علایم است.

    اینکار، درواقع به تصمیم‌گیری در انتخاب نوع قارچکش، زمان و تعداد سمپاشی‌ها کمک خواهد نمود.

    بعبارت دیگر، استفاده از این روش که جهت سنجش آستانه بیماری انجام می‌گیرد، در راستای کاربرد بهینه قارچکش ها براساس مدیریت تلفیقی آفات از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد (6).


    علی‌رغم وجود گندم‌هایی حامل ژن‌های مقاومت به بیماری سپتوریوز برگی، هنوز کنترل این بیماری با استفاده از قارچکش‌ها انجام می‌شود و در این راستا، قارچکش‌های تریازولی عملاً نتایج موفقیت‌آمیزی درپی‌داشته‌اند.

    انتخاب نوع و مقدار سم بکار گرفته شده در هر مزرعه برحسب شرایط اقلیمی، رقم و مرحله رشدی محصول متفاوت خواهد بود (10).

    از نقطه نظر همه‌گیری‌شناسی بیماری، مرحله‌ای از رشد میزبان که تعیین کننده اِعمال تیمارهای معالجه‌ای علیه این بیماری است، زمان مشخصی نداشته و از این لحاظ اقدام ناآگاهانه به سمپاشی نیز موفقیت اتفاقی و ناپایدار خواهد داشت (7).

    در مراحل اولیه آلوده شدن گیاه، علایم دقیقی حاکی از بروز این بیماری در گیاه قابل رؤیت نیست.

    از طرفی، تأثیر حتی مؤثرترین سم تریازولی نیز به دوره گسترش هیف S.

    tritici در بافت میزبان (14 الی 21 روز) محدود می‌شود.

    بعبارت دیگر پس از پیدایش پیکنید‌ها در سطح برگ هیچ‌ یک از سموم تریازولی موجود تأثیر چندانی در کنترل بیماری ندارد (9).

    ازاینرو، شناسایی بیماری سپتوریوز در گیاه پیش از بروز علایم و پیدایش پیکنیدها اهمیت بسیاری دارد، چرا که به انتخاب زمان دقیق سمپاشی، نوع و مقدار مناسب قارچکش مورد استفاده، کمک نموده و کنترل بهتر بیماری را درپی‌خواهد داشت (9).


    یکی از رایج‌ترین فن‌آوری‌ها در تشخیص این بیماری پیش از بروز علایم، روش داس‌الایزا1 می‌باشد که اساس کار آن اتصال آنتی‌بادی ویژه به آنتی‌ژن خود بصورت پایدار و کاملاً اختصاصی است (12،14).

    این روش اکثراً در تشخیص بیماری‌هایی که دوره نهفتگی طولانی‌تری دارند، بکار می‌رود (3،14).

    با استفاده از این روش، عامل بیماری حتی در هنگامیکه اولین سلولهای آن شروع به رخنه در گیاه می‌کنند، قابل شناسایی و سنجش است.

    در این روش از پادتن‌های فوق العاده اختصاصی استفاده می‌شود که محلهای پروتئین خارج سلولی عامل بیماریزا را شناسایی می‌کنند.

    واکنش بین پادگن و پادتن بسیارحساس و اختصاصی بوده و نتیجه آن به رقم و مرحله رشدی میزبان، محل قرارگیری و سن برگ، سمپاشی‌های قبلی و شرایط محیطی بستگی ندارد (12).


    برای نخستین بار در سال 1988 شرکت کشاورزی سیبا1 اقدام به تولید پادتن برای S.

    tritici و Stagonospora nodorum نموده و آن را ساعت سپتوریای2 نامید (3 و12).

    در سال 1989 شرکت نوارتیس، برنامه پیش آگاهی سپتوتست3 را بعنوان ابزاری پیشرفته و مدرن جهت شناسایی دقیق بیماریهای سپتوریایی در گندم طراحی و ارائه نمود که در حال حاضر در کشورهایی نظیر انگلستان، فرانسه، آلمان، سوئد و ایالات متحده رواج یافته است.

    همچنین سیستم پیش‌آگاهی دیگری در فرانسه بنام پرسپت4 نیز به همین منظور بوجود آمده است (3).

    شرکتهای تولید کننده مواد شیمیایی کشاورزی مثل سیبا، نوارتیس5 و دوپان6 نیز فعالیتهای گسترده‌ای را درخصوص تشخیص مولکولی بیماریهای مهم ازجمله بیماری سپتوریوز گندم آغاز نموده‌اند (5و6).

    هدف از این آزمایش ارزیابی روش ایمنی سنجی جهت استفاده بهینه از آفتکش‌های پروپیکونازول و سایپروکونازول در مبارزه با بلاچ برگی گندم می‌باشد.



    مواد و روش ها
    این تحقیق در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد و در سال 1379 انجام شد.

    آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 2×2×4 با سه تکرار و طرح پایه کاملاً تصادفی در شرایط گلخانه به اجرا درآمد.

    در 44 ظرف کاشت چوبی به ابعاد تقریبی 25 × 50 و عمق 15 سانتیمتر محتوی نسبت مساوی از خاک بکر و کود حیوانی، بذر گندم رقم روشن در دو ردیف به فاصله 15 سانتیمتر از هم و در هر ردیف تعداد 10 بذر در فواصل 5 سانتیمتری بدون ضدعفونی کاشته شدند.

    جدایه قارچی F17 از مزارع گندم اطراف شهرستان فردوس از برگهای مبتلا به بلاچ برگی گندم جداسازی و S.

    tritici تشخیص داده شد (10).

    مایه آلودگی قارچ از محیط کشت مایع سوکروز - مخمر (سوکروز 10 گرم، عصاره مخمر10 گرم و آب مقطر1000 میلی لیتر) که بمدت 8 روز در دمای 20 درجه سانتیگراد روی دستگاه تکاندهنده دوّار قرار داده شده بود، بدست آمد.

    سوسپانسیونی به غلظت 106 اسپوریدی در هر میلی لیتر که با استفاده از یک لام گلبول شمار تنظیم شده بود، تهیه گردید و به ازای هر لیتر از این سوسپانسیون یک میلی لیتر ماده کاهنده کشش سطحی توین20 (‏Tween20) اضافه گردید.

    گیاهچه‌ها در مرحله 12 روزگی با کشیدن پنبه استریل آغشته به سوسپانسیون اسپوریدی بر برگها مایه زنی شدند.

    گیاهان پس از 3 روز نگهداری در زیر یک پوشش پلاستیکی، در شرایط دمایی 3±22 درجه سانتیگراد با برداشتن پوشش‌ها نگهداری شدند.


    بسترهای کاشت بدو دسته 22 تایی تقسیم و دسته اول 10 روز پس از مایه‌زنی و پیش از بروز علایم بیماری و دسته دیگر پس از بروز علایم بیماری و بمحض پیدایش پیکنیدها با سه میزان 2، 1 و 5/0 در هزار از سموم پروپیکونازول (Tilt®,250 EC, novartis) و سایپرکونازل (Alto®, 250 EC, novartis) در سه تکرار با مه‌پاش دستی سمپاشی شدند.

    چهار ظرف کاشت باقیمانده در هر دسته نیز بعنوان شاهد با آب معمولی تیمار شدند.

    دو عدد کیت کامل تشخیصی S.

    tritici با امکان انجام 176 آزمون از شرکت ال.

    ای.

    سی – بیوتست1 فرانسه خریداری گردید.

    نمونه برداری‌ها در هر دسته، پس از مایه زنی و پیش از سمپاشی بطور یک در میان، از برگهای دوم و سوم ردیف کاشت و یک هفته پس از اِعمال سمپاشی‌ها از برگهای سوم و دوم انجام شد.

    بدین‌ترتیب درصورتیکه برگ دوم یک گیاه برای آزمون اول انتخاب می‌شد، برگ سوم آن نیز برای آزمون دوم مورد استفاده قرار گرفت و برعکس.

    آزمون الایزا در دو مقطع زمانی مختلف برای نمونه‌های دسته اول با کیت شماره 1 و دسته دوم با کیت شماره 2 انجام شد.

    کیت ‌تشخیصی سپتوتست اختصاصاً برای تشخیص S.

    tritici طراحی شده و عملکرد آن بسیار سریع و حساس می‌باشد.

    این کیت شامل 96 چاهک در 12 ستون (1 تا 12) و 8 ردیف (A تا H) می‌باشد.

    چاهکهای ستون 1 شامل شاهدهای استاندارد مثبت و منفی می‌باشند.

    در این چاهکها مقادیر پادگنی معینی در پیوند با پادتن قرار دارند و شاهدی برای اطمینان از سلامت کیت و نیز وسیله‌ای برای ارزیابی آزمون نمونه‌ها می‌باشد (11).

    نمونه‌های برگی جمع‌آوری شده از هر یک از بسترهای کاشت به قطعات کوچکی تقسیم و هر کدام بطور جداگانه بکمک یک هاون چینی تمیز و همراه با بافر استخراج نمونه (1 میلی لیتر بافر به ازای هر گرم نمونه برگی) عصاره گیری شد (11).

    100 میکرولیتر از هر عصاره‌ پس از عبور دادن از پارچه ململ دو لایه، به کمک یک میکروپیپت تک کاناله با دو تکرار در چاهکهای میکروپلیت ریخته شـده و میکروپلیت به مدت 15 دقیقـه در دمای اطـاق روی یـک شیکر دورانی با سرعت 250 دور در دقیقه قرار داده شد.

    پس از این مرحله پوشش پلاستیکی چاهکهای ستون 1 یعنی شاهدهای استاندارد مثبت و منفی برداشته شده و محتویات کلیه چاهکها تخلیه و هر چاهک چهار بار با 400 میکرولیتر از بافر شستشو شسته شد (11).

    با استفاده از یک میکروپیپت 8 کاناله 100 میکرولیتر کانجوگیت1 (پیوندی از پادتن و آنزیم نشاندارشده) به هر چاهک اضافه شد.

    مراحل تکان و شستشو تکرار و 100 میکرولیتر محلول بستره به هر چاهک اضافه شد (11).

    میکروپلیت بمدت 10 دقیقه در دمای اطاق و در تاریکی با همان دور روی شیکر قرار داده شد و بلافاصله مقادیر چگالی نوری هر یک از چاهکها با استفاده از دستگاه الایزا – خوان2 در طول موج620 نانومتر خوانده شد.

    منحنی تنظیم جذب نوری3 کیت با یافتن نقاط متناظر مقادیر چگالی نوری4 و واحدهای پادگنی5 چاهکهای ستون 1 ترسیم شد.

    مقادیر واحدهای پادگنی چاهکهای ستون 1 در دفترچه راهنمای کیت بصورت دو به دو بترتیب 192، 64، 21 و صفر واحد پادگنی در هر میلی‌لیتر ذکر شده است (11).

    جهت ارزیابی سطح آلودگی نمونه‌ها به S.

    tritici لازم بود تا مقادیر چگالی نوری هر چاهک به مقادیر واحدهای پادگنی تبدیل شود.

    برای این منظور پس از رسم منحنی تنظیم جذب نوری هر کیت و با بدست آوردن معادله سه پاره خط منحنی، مقدار چگالی نوری در معادله مربوط قرار داده شد و مقادیر واحدهای پادگنی هر چاهک محاسبه گردید.

    سپس درصد کاهش مقادیر واحدهای پادگنی از حالت قبل از سمپاشی به پس از آن برای تک تک تکرارها با فرمول ابداعی مقابل محاسبه گردید ((A/Á ) - 1)100= R(%) که در آن A مقدار واحدهای پادگنی پس از سم پاشی، Á مقدار واحدهای پادگنی پیش از سمپاشی وR درصد کاهش واحدهای پادگنی می‌باشد.

    پس از محاسبه درصد کاهش واحدهای پادگنی تجزیه داده‌ها و مقایسه میانگین هر یک از تیمارها با استفاده از نرم افزار MSTATC و با آزمون دانکن در سطح 5 درصد انجام شد.

    نتایج و بحث بررسی چاهکهای شاهد استاندارد کیت نشان داد که در سه نوع چاهکِ استاندارد مثبت بالا، متوسط و پایین یعنی بترتیب چاهکهای A1,B1، C1,D1 وE1,F1 افزایش تدریجی رنـگ آبی بوضوح قابل مشاهده است.

    درعین‌حال در شاهد منفی یعنی چاهکهای G1,H1 چگالی نوری کمتر از 1/0 بوده و چاهکهای مذکور بدون تغییر رنگ باقی ماندند.

    این امر مؤید صحت عملکرد کیت تشخیصی و بیانگر اطمینان از آزمون می‌باشد.

    در برخی از سایر چاهکهای حاوی عصاره نیز تولید رنگ آبی در مقایسه با شاهد منفی بیشتر محسوس بود.

    این وضعیّت نشانه آلوده بودن نمونه آزمایش‌شده به S.

    tritici بود.

    برعکس چاهکهایی با تغییر رنگ کمتر نسبت به شاهد منفی، فاقد آلودگی تلقّی شدند (11).

    مقایسه میانگین درصد کاهش واحدهای پادگنی در دو حالت پیش و پس از بروز علایم نشان ‌داد که این دو اختلاف بسیار معنی‌داری با هم دارند و این به معنی تأثیر به مراتب بیشتر سمپاشی‌هایی است که پیش از بروز علایم انجام شده است (نمودار 1).

    مقادیر اندازه‌گیری شده واحدهای پادگنی پس از سمپاشی با سه میزان 2 ، 1 و 5/0 در هزار سایپروکونازول و پروپیکونازول نیز حاکی از آن است که با اعمال سمپاشی‌ها پس از بروز علایم، مقادیر بمراتب بالاتری از واحدهای پادگنی در گیاه، بدون تأثیر باقی می‌مانند (جدول 1).

    این مقادیر درواقع نشاندهنده کم‌تأثیرماندن قارچ عامل بیماری در نمونه‌های گیاهی از سموم مورد استفاده و امکان گسترش مجدد و از سرگرفته شدن آلودگی و در نتیجه از بین رفتن تأثیر قارچکش بکاررفته می‌باشد.

    بررسی مقادیر کاهش واحدهای پادگنی پس از سمپاشی با سم پروپیکونازول پیش از بروز علایم بیانگر این مسئله است که در واقع می‌توان میزان مصرف سم را تا حد 1 در هزار کاهش داد، چراکه سمپاشی پیش از بروز علایم با میزان 1 و 2 در هزار سم پروپیکونازول اختلاف معنی داری را نشان نمی‌دهند.

    از طرف دیگر هر سه میزان سمپاشی با شاهد اختلاف معنی داری را نشان می‌دهند (نمودار 3).

    با اینحال با اِعمال سمپاشی با میزان 5/0 درهزار، مقدار کاهش واحدهای پادگنی با مقادیر 1 و 2 در هزار اختلاف معنی داری داشته و از اینرو قابل توصیه نمی‌باشد.

    همچنین تأثیر سمپاشی با میزان 5/0 درهزار پروپیکونازول پیش از بروز علایم، با کاربرد 2 درهزار این سم پس از بروز علایم اختلاف معنی داری ندارد، بنابراین با کاربرد این سم در زمان پیش از علایم می‌توان میزان سمپاشی را تا 4 برابر کاهش داد.

    ضمن اینکه مقایسه مقادیر نهایی واحدهای پادگنی باقیمانده در گیاه در این دو حالت نیز کاربرد میزان پایین‌تر در زمانی صحیح را بیش‌ازپیش تأکید می‌کند (نمودار 2).

    بااینحال، در مورد کاربرد میزان 2 درهزار از سم پروپیکونازول در دو زمان اختلاف معنی‌داری دیده نمی‌شود (نمودار 3) و ممکن است تداعی‌گر این فکر باشد که با کاربرد میزان بالاتری از سم می‌توان بیماری را در هر زمان بدون نیاز به پیش‌آگاهی کنترل نمود، ولی با مراجعه به مقدار نهایی پادگنی باقیمانده قارچ پس از سمپاشی در دو حالت می‌توان دریافت که ایندو اختلاف بسیار فاحشی با هم دارند (نمودار 2).

    بنابراین کاربرد قارچکش‌ها حتی با میزانی بالا بایستی در زمانی صحیح یعنی پیش از بروز علایم صورت گیرد.

    نتایج در مورد کاربرد قارچکش سایپروکونازول نیز نشان می‌دهد که کاربرد هر یک از سه میزان سایپروکونازول پیش از علایم در کنترل بیماری تأثیری بسزا خواهد داشت (نمودار 4).

    تأثیر این سه میزان اختلاف معنی داری با نشان نمی‌دهد و لذا می‌توان گفت که درصورت تشخیص بیماری پیش از بروز علایم می‌توان میزان سمپاشی سایپروکونازول را تا یک چهارم کاهش داد.

    همچنین کاربرد میزان 2 در هزار و یک در هزار سایپروکونازول پس از علایم با 5/0 در هزار پیش از علایم اختلاف معنی داری ندارد.

    اما با توجه به کاهش فوق العاده میزان و در نتیجه هزینه سمپاشی در حالت دوم، در واقع بهره‌گیری از میزان پایین‌تر پیش از بروز علایم قابل توصیه می‌باشد.

    جدول 1 ) مقادیر واحد پادگنی قارچ قبل و پس از سمپاشی با مقادیر مختلف قارچکش‌های پروپیکونازول و سایپرکونازول پیش و پس بروز علایم بیماری ا این اوصاف می توان گفت که با پیش‌آگاهی این بیماری می‌توان میزان سمپاشی را در هر دو سم تا چهار برابر کاهش داد.

    بااینحال، بایستی خاطر نشان ساخت که تنها شناسایی عامل بیماری برای برنامه‌ریزی در جهت حفاظت گیاهان، کافی نخواهد بود.

    جمع آوری این اطلاعات به همراه داده‌های مربوط به آب‌وهوا می‌تواند پیش زمینه‌ای برای پیش‌آگاهی‌ها و نیز ارزیابی خطرات بیماری فراهم آورد.

    همچنین، کمیّت سنجی بیماری با استفاده از این آزمون، این امکان را فراهم خواهد نمود که تأثیر قارچکش مورد استفاده پس از سمپاشی مزرعه مورد ارزیابی قرار گیرد (3).

    فن‌آوری ویژه‌ای به نام فن‌آوری درمحل1 نیز وجود دارد که در مزرعه قابل اجراست و ظرف چند دقیقه می‌تواند انجام و پاسخ مستقیماً به زارع ابلاغ گردد (5و13).

    مزایای این نوع تشخیص را می‌توان ارائه راه‌حل‌هایی برای سلامت محیط زیست، جلب اعتماد کشاورزان و مدیریّت امن‌تر و بهتر بیماری‌ و نیز کاهش فشارهای مالی بر کشاورز خلاصه نمود که با انتخاب صحیح فرآورده سمی و ارزیابی تأثیر آن میسّر می‌شود.

    بدین‌ترتیب با بهره‌گیری از این فن‌آوری، دیگر مشکلات روش‌های تشخیص سنتی، هزینه‌بر و وقت‌گیر، که با جداسازی عامل بیماری انجام می‌گیرد، وجود نخواهد داشت.

    این روشها، مکمّل سایر روشهای بررسی بیماری شامل مشاهدات و نیز الگوهای رایانه‌ای توسعه بیماری می‌باشد که در اختیار کشاورزان قرار داده می‌شود.

    تشخیص بیماریهای گیاهی بعنوان ابزاری برای بهینه‌سازی عملکرد محصول، اثبات تأثیر یک فرآورده شیمیایی و عملی ساختن مدیریت تلفیقی آفات و نیز گامی در جهت کشاورزی صحیح و اصولی خواهد بود (4).

    Abstract Study of the potential of DAS-ELISA technique in optimization of chemical control against wheat leaf blotch disease caused by Septoria tritici Solaiman Jamshidi 1, Mahrokh Falahati Rastegar and Behrooz Jafarpour2 1 – Agronomy and Plant breeding group, Mianeh Azad University 2 – Plant protection department, Ferdowsi university of Mashhad Forecasting occurrence of septoria tritici leaf blotch is very important for precise adjustment and designing of chemical control programs.

    One method of pre-symptomatic identification of this disease is the use of immunoassay techniques.

    In this research, the importance of application of this technique was studied for determining the fungicide and dosage and timing of spray.

    For this purpose, “Roshan” wheat cultivar was sown in 44 pots.

    After 12 days, the seedlings were inoculated with sporidial suspension.

    The experiment was conducted using a completely randomized block design as factorial with three replications.

    The first 20 pots pre-symptomaticaly and second 20 pots post-symtomaticaly were treated with 2, 1 and 0.5 ‰ of Propiconazole and Cyproconazole.

    The other 4 pots were treated with tap water as controls.

    After getting the leaf extract and conduction of ELISA, the optical densities (O.D.) of samples were determined and converted to Antigenic units (AGU); and the effect of treatments on AGU was compared with one another.

    Results indicated that there was significant difference between pre and post-symptomatic sprayings.

    Also, we can decrease spraying dose and thus control cost with forecasting of this disease by the use of these detection kits.

    There was no significant difference in AGU reduction between Propiconazole and Cyproconazole.

    Besides determining of accurate timing for spraying, application of this technique will result in decreasing the dosage and help on determining more effective fungicides.

    Keywords : Wheat leaf blotch, Septoria tritici, Chemical control, DAS ELISA, Forecasting, Propiconazole, Cyproconazole منابع 1 - ترابی، م.

    1358.

    بررسی بیولوژی و پاتولوژی شبه گونه Septoria tritici روی گندم در مناطق شمالی و جنوبی ایران.

    پایان نامه کارشناسی ارشد.

    دانشگاه تهران.

    2 - عظیمی، ح.

    1376.

    بررسی اختلاف بیماریزایی قارچ Septoria tritici عامل بیماری سپتوریوز برگ گندم در ایران و تعیین مقاومت ارقام امیدبخش نسبت به ایزوله های با ویرولانس بالا.

    گزارش نهایی طرح پژوهشی مؤسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی.

    3 – Binder, A., Etinne, L., Beck, J., Speich, J., and Yound, J.

    1995.

    Practical value of crop disease diagnostic techniques.

    in: Heitt et al.

    (eds.) A Virtual Role for Fungicides in Cereal Protection, SCI & BCPC Proceeding, UK, 231-238.

    4 – Etinne, L.

    1998.

    Crop Diseases Diagnostic (http://www.

    cp.novartis.com.diagnostics/htm).

    5 – Etinne, L.

    “On-site” (ELISA) Diagnostics kit for the detection of Septoria spp.

    in Wheat (http://www.

    cp.novartis.com.diag_t2/htm).

    6 – Etinne, L.

    Wheat septoria: lab-based (ELISA) diagnostics kit for detection and qualification of Septoria spp.

    in wheat (http://www.

    cp.novartis.com.diagnostics/tool2.htm).

    7 – Eyal, Z.

    1999.

    The septoria/stagonospora blotch diseases of wheat: past, present and future.

    177-182.

    in: Eyal, Z.

    Septoria and Stagonospora diseases of cereals: A comparative perspective.

    1-25.

    8 - Lucas, J.

    A., P.

    Bowyer, and H.

    M.

    Anderson.

    Septoria on Cereals: A study of pathosystems.

    CAB International, Wallingford, UK.

    9 – Hollomon, D.

    W., B.

    Fraaije, E., Rohel, J.

    Buttler and S.

    Kendall.

    Detection and diagnosis of septoria diseases: The problem in practice.

    271-284.

    in: Septoria on cereals: A study of pathosystems.

    J.

    A.

    Lucas, P.

    10 – Eyal, Z., Sharen, A.

    L., Prescott, J.

    and van Ginkel.

    1987.

    The Septoria disease of wheat.

    Concepts and methods for disease management.

    CIMMYT.

    Mexico.

    46pp.

    11 – Septotest.

    ELISA test for the presymptomatic detection of Septoria tritici.A LAC – Biotest product, manufactured under NOVARTIS licence.

    5 pp.

    12 – Smith, J.

    A., Leadbeater, A.

    J., Scott, T.

    1994.

    Application of diagnostics as a forecasting tool in British agriculture, proceedings of the 1994 Brighton crop protection conference- pests and diseases 1: 277-288.

    13 – Mittermerier, L., Dereck, W., West, S.

    E., Miller, S.

    1990.

    Field result with a diagnostic system for the identification of Septoria nodorum and Septoria tritici.

    Proceedings of the 1990 Brighton crop protection conference-pest and disease 2: 757-762.

    14- Miller, S.

    A., Rittenburg, J.

    H., Petersen, F.

    P.

    and Grothous, G.

    D.

    1988.

    Application of rapid, field, field-usable immunoassays for the diagnosis and monitoring of fungal pathogens.

    in: Proceeding of the 1988 Brighton crop protection conference-pest and disease 2: 795-803.

    پروپیکونازولپروپیکونازولپروپیکونازولسایپروکونازولسایپروکونازولسایپروکونازولسایپروکونازولشاهدشاهد2 ‰1 ‰5/0‰5/0‰2 ‰1 ‰5/0‰5/0‰صفرحالت پیش از بروز علایمحالت پیش از بروز علایمپیش از سمپاشیپیش از سمپاشیتکرار 16/129/1313139/146/105/75/71/10حالت پیش از بروز علایمحالت پیش از بروز علایمپیش از سمپاشیپیش از سمپاشیتکرار 25/117/125/115/119/75/123/103/106/12حالت پیش از بروز علایمحالت پیش از بروز علایمپیش از سمپاشیپیش از سمپاشیتکرار 33/139/108/118/115/166/138/118/117/9حالت پیش از بروز علایمحالت پیش از بروز علایمپیش از سمپاشیپیش از سمپاشیمیانگین5/125/121/121/121/132/128/138/138/10حالت پیش از بروز علایمحالت پیش از بروز علایمپس از سمپاشیپس از سمپاشیتکرار 16/26/36/66/64/07/21/21/22/17حالت پیش از بروز علایمحالت پیش از بروز علایمپس از سمپاشیپس از سمپاشیتکرار 23/25/26603/18/28/22/18حالت پیش از بروز علایمحالت پیش از بروز علایمپس از سمپاشیپس از سمپاشیتکرار 331/3887/143/33/39/20حالت پیش از بروز علایمحالت پیش از بروز علایمپس از سمپاشیپس از سمپاشیمیانگین6/21/39/69/67/07/27/27/28/18حالت پس از بروز علایمحالت پس از بروز علایمپیش از سمپاشیپیش از سمپاشیتکرار 11/381/282/612/613/213/4842423/32حالت پس از بروز علایمحالت پس از بروز علایمپیش از سمپاشیپیش از سمپاشیتکرار 25/263/375/375/37423/515/205/206/30حالت پس از بروز علایمحالت پس از بروز علایمپیش از سمپاشیپیش از سمپاشیتکرار 32/45378/438/436/392/3538382/48حالت پس از بروز علایمحالت پس از بروز علایمپیش از سمپاشیپیش از سمپاشیمیانگین6/361/344/474/473/349/445/335/3337حالت پس از بروز علایمحالت پس از بروز علایمپس از سمپاشیپس از سمپاشیتکرار 17/15178/498/492/85/239/309/309/59حالت پس از بروز علایمحالت پس از بروز علایمپس از سمپاشیپس از سمپاشیتکرار 26/111/186/346/345/126/1622228/63حالت پس از بروز علایمحالت پس از بروز علایمپس از سمپاشیپس از سمپاشیتکرار 37/117/184/344/345/156/202/322/3290حالت پس از بروز علایمحالت پس از بروز علایمپس از سمپاشیپس از سمپاشیمیانگین139/176/396/391/121/204/284/282/71

درس بيماري­هاي گياهان زينتي درسي و چهار جلسه تشريح مي­کنيم. قبل از شروع درس، ابتدا با قارچ­ها، ويروس­ها، نماتودها، باکتري­ها و يا بطور کلي عوامل زنده­اي که موجب بيماري در گياهان زينتي مي­شود آشنا مي­شويد. قارچ­ها و باکتري ها چند هزار سال پيش براي

سیاهک‌ها سیاهک آشکار. نام قارچ عامل بیمارى سیاهک آشکار، اوستیلاگوتریتى‌سى (Ustilago tritici) یا اوستیلاگونودا (U. nuda) است. در بسیارى از مزراع گندم، این بیمارى را مى‌توان یافت اما در شرایط مرطوب، نیمه مرطوب، و نیز در زراعت‌هاى آبى شیوع بیشترى دارد. بهترین روش کنترل، استفاده از بذر سالم یا غیرآلوده است. تعدادى از قارچ‌کش‌هاى سیستمیک، مانند کربوکسین و ویتاوالس، اخیراً کشف ...

از آنجايي که ادامه زندگي انسان و حيوان بستگي مستقيمي به گياهان سبز دارد، بنابراين سلامت گياهان در زندگي همه افراد بشر مؤثر است. ميزان رشد و باروري گياهان به عوامل محيطي از قبيل عوامل آب و خاک ، نور و حرارت و بالاخره ايمني آنها در برابر عوامل نامساعد

محيط هاي کشت : امروزه محيط هاي کشت آماده بصورت پودر يا قرص در بازار موجود بوده و براي صرفه جويي در وقت با حل نمودن آنها در آب ، محيط غذايي آماده مصرف خواهد بود و بهترين محيط هاي کشت به قرار زيرند : 1)Potato Dextrose Agar ( سيب زميني،اکستروز،آگار

مقدمه: روش های سنتی اصلاح نباتات مبتنی بر دستکاری ساختار ژنتیکی گیاه کامل و از طریق تولید جنسی است. در سالهای اخیر روشی برای دستکاری ژنتیکی در سطح سلولی پیدا شده است که روشهای اصلاحی را بطور منحصر بفرد کامل می کند. موجودیت پیدا کردن روشهای کشت بافت و سلول را می توان به پیشرفتهای ناشی از دانش کشت سلولی و زیست شناسی مولکولی دانست (4 و 51) بیوتکنولوژی یا فناوری زیستی مجموعه ای از ...

بیماری زنگ برگی (قهوه‌ای) گندم wheat leaf rust زنگ برگ یک بیماری جدی گندم، چاودار، تریتیکاله وبسیاری از گندمیان است که توسط قارچ Puccinia recondita ایجاد می‌شود. گونه دیگری از قارچ به نام P.hordei وجود دارد که اغلب به جو حمله می‌کند. علائم بیماری به صورت جوشهای بیضی شکل کوچک و پراکنده با رنگ سیاه متمایل به قرمز ، در سطح پهنک و روی غلاف برگ ظاهر می‌شود. بر خلاف زنگ ساقه گندم، ...

مقدمه ابتدای صفحه گندم عمده ترین محصول زراعی کشور است. سطح زیر کشت گندم آبی و دیم کشور در سال 1380 به ترتیب27/2 و51/3 میلیون هکتار و متوسط عملکرد آن در شرایط آبی و دیم به ترتیب 3 و 7/0 تن در هکتار بوده است. نرخ خودکفایی گندم در سال های مختلف بین 60-80 درصد نوسان داشته است. در صورتی که متوسط عملکرد در شرایط آبی و دیم به ترتیب تا سطح 8/4 و16/1 تن در هکتار افزایش یابد، خودکفایی در ...

مقدمه و خلاصه موضوع در گونه های گیاهی هزاران ژن مقاومت (R) در برابر عوامل بیماری ویروسی ، باکتریایی ، قارچی و نماتدی وجود دارد . ظهور مقاومت در بر هم کنش میزبان و عامل بیماری مستلزم بیان ژن مقاومت (R) در میزبان و ژن غیربیماریزا (Avr) در عامل بیماری می باشد . باور بر اینست که ژنهای مقاومت گیاه را قادر می سازند که ژنهای غیر بیماریزا را شناسایی کرده ، فرآیند انتقال پیام را آغاز ...

خلاصه اختلالات خلق دربرگیرنده گروه بزرگی از اختلالات روانی هستند که حالات خلقی پاتولوژیک ( خلق بالاتر و پایین تر از حد طبیعی)، اعمال نباتی وابسته به آنها و دیگر اختلالات روان حرکتی تصویر بالینی اصلی آنها را تشکیل می دهد. در این بین انواع افسردگی اختلالات خلق، خصوصا افسردگی اساسی، گروه بزرگی را شامل می شوند که ممکن است به صورت اپیزودهای منفرد و یا اپیزودهای راجعه متظاهر شوند. ...

بخش یک خواص داروهای گیاهی در درمان امراض "درمان بیماریها مربوط به جریان خون" جریان خون نقش مهمی دربدن انسان دارد به این دلیل که خون اکسیژن و غذا را به تمام قسمت های بدن می رساند و همچنین سموم را از داخل بدن انسان دفع می کند واز بدن در مقابل بیماری حفاظت می کند. سبزیجات و گیاهان درتنظیم جریان خون نقش مهمی را ایفا می کند گیاهانی مانند کلروفیل,سبزیجات,آهن مورد نیازخون را فراهم می ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول