دانلود مقاله مجله عمومی

Word 929 KB 24605 153
مشخص نشده مشخص نشده عمومی - متفرقه
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • غدیر
    تکمیل نعمت الهی بر پذیرفتگان نعمت


    روایات فراوانی در زمینه حجه الوداع وجود دارد؛‌ بعضی از روایات بسیار مفصل و طولا‌نی و بعضی مختصر و فشرده است،‌ بعضی از روایات گوشه ای از حادثه را نقل می کند و بعضی گوشه‌ دیگر را ولی از مجموع این روایات و همچنین تواریخ اسلا‌می و ملا‌حظه قراین و شرایط و محیط و محل چنین استفاده می شود که:
    در آخرین سال عمر پیامبر(ص) مراسم حجه الوداع، با شکوه هر چه تمامتر در حضور پیامبر)ص( به پایان رسید، قلبها در هاله ای از روحانیت فرو رفته بود،‌و لذت معنوی این عبادت بزرگ هنوز در ذایقه جان ها انعکاس داشت.
    یاران پیامبر (ص) که عدد آنها فوق العاده زیاد بود،‌ از خوشحالی درک این فیض و سعادت بزرگ در پوست نمی گنجیدند.
    نه تنها مردم مدینه در این سفر،‌ پیامبر (ص) را همراهی می کردند بلکه مسلمانان نقاط مختلف جزیره عربستان نیز برای کسب یک افتخار تاریخی بزرگ به همراه پیامبر (ص) بودند.
    آفتاب حجاز آتش بر کوهها و دره ها می پاشید،‌ اما شیرینی این سفر روحانی بی نظیر، ‌همه چیز را آسان می کرد؛ ظهر نزدیک شده بود، ‌کم کم سرزمین جحفه و سپس بیابان های خشک و سوزان «غدیر خم» از دور نمایان می شد.
    اینجا در حقیقت چهار راهی است که مردم سرزمین حجاز را از هم جدا می کند،‌ راهی به سوی مدینه در شمال، ‌و راهی به سوی عراق در شرق، و راهی به سوی غرب و سرزمین مصر و راهی به سوی سرزمین یمن در جنوب پیش می رود و در همین جا باید آخرین خاطره و مهمترین فصل این سفر بزرگ انجام پذیرد، و مسلمانان با دریافت آخرین دستور که در حقیقت نقطه پایانی در مأموریت های موفقیت آمیز پیامبر (ص) بود، از هم جدا شوند.
    روز پنجشنبه سال دهم هجرت بود، ‌و درست هشت روز از عید قربان می گذشت،‌ ناگهان دستور توقف از طرف پیامبر (ص) به همراهان داده شد، مسلمانان با صدای بلند، ‌آنهایی را که در پیشاپیش قافله در حرکت بودند به بازگشت دعوت کردند،‌ و مهلت دادند تا عقب افتادگان نیز برسند، ‌خورشید از خط نصف النهار گذشت،‌مؤذن پیامبر (ص) با صدای الله اکبر مردم را به نماز ظهر دعوت کرد،‌ مردم به سرعت آماده نماز می شدند، اما هوا به قدری داغ بود که بعضی مجبور بودند،‌ قسمتی از عبای خود را به زیر پا و طرف دیگر آن را به روی سر بیفکنند، ‌در غیر این صورت ریگ های داغ بیابان و اشعه آفتاب، ‌پا و سر آنها را ناراحت می کرد. نه سایبانی در صحرا به چشم می خورد و نه سبزه و گیاه و درختی،‌جز تعدادی درخت خشک بیابانی که با گرما،‌با سرسختی مبارزه می کردند.
    جمعی به همین چند درخت پناه برده بودند،‌ پارچه ای بر یکی از این درختان برهنه افکندند و سایبانی بر ای پیامبر(ص) ترتیب دادند، ولی بادهای داغ به زیر این سایبان می خزید و گرمای سوزان آفتاب را در زیر آن پخش می کرد.
    نماز ظهر تمام شد.
    مسلمانان تصمیم داشتند فوراً ‌به خیمه های کوچکی که با خود حمل می کردند پناهنده شوند،‌ولی پیامبر (ص) به آنها اطلا‌ع داد که همه باید برای شنیدن یک پیام تازه الهی که در ضمن خطبه مفصلی بیان می شد خود را آماده کنند. کسانی که از پیامبر(ص) فاصله داشتند قیافه ملکوتی او را در لا‌بلا‌ی جمعیت نمی توانستند مشاهده کنند.
    لذا منبری از جهاز شتران ترتیب داده شد و پیامبر (ص) بر فراز آن قرار گرفت و نخست حمد و سپاس پروردگار به جا آورد و خود را به خدا سپرد،‌سپس مردم را مخاطب ساخت و چنین فرمود: «من به همین زودی دعوت خدا را اجابت کرده،‌ از میان شما می روم. من مسؤولم ، شما هم مسؤولید. شما درباره من چگونه شهادت می دهید؟»
    مردم صدا بلند کردند و گفتند: «ما گواهی می دهیم تو وظیفه رسالت را ابلاغ کردی و شرط خیرخواهی را انجام داده ای و آخرین تلاش و کوشش را در راه هدایت ما نمودی. خداوند تو را جزا ی خیر دهد.» سپس فرمود: « آیا شما گواهی به یگانگی خدا و رسالت من و حقانیت روز رستاخیز و برانگیخته شدن مردگان درآن روز نمی دهید»؟ همه گفتند:‌ «آری گواهی می دهیم.» فرمود: « خداوندا گواه باش!» ...
    بار دیگر فرمود:‌«ای مردم! آیا صدای مرا می شنوید؟». گفتند: آری و به دنبال آن، ‌سکوت سراسر بیابان را فرا گرفت و جز صدای باد چیزی شنیده نمی شد. پیامبر (ص) فرمود:« … اکنون بنگرید با این دو چیز گرانمایه و گرانقدر که در میان شما به یادگار می گذارم چه خواهید کرد؟»
    یکی از میان جمعیت صدا زد: کدام دو چیز گرانمایه یا رسول الله؟
    پیامبر(ص) بلا‌فاصله گفت: « اول ثقل اکبر، کتاب خداست که یک سوی آن به دست پروردگار و سوی دیگرش در دست شماست،‌ دست از دامن آن بر ندارید تا گمراه نشوید، و اما دومین یادگار گرانقدر من خاندان منند و خداوند لطیف خبیر به من خبر داده که این دو هرگز از هم جدا نشوند، تا در بهشت به من بپیوندند، از این دو پیشی نگیرید که هلا‌ک می شوید و عقب نیفتید که باز هلا‌ک خواهید شد.»
    ناگهان مردم دیدند پیامبر(ص) به اطراف خود نگاه کرد ، گویا کسی را جستجو می کند و همین که چشمش به علی(ع) افتاد، ‌خم شد و دست او را گرفت و بلند کرد، آن چنان که سفیدی زیر بغل هر دو نمایان شد و همه مردم او را دیدند و شناختند که او همان افسر شکست ناپذیر اسلا‌م است، در این جا صدای پیامبر (ص) رساتر و بلند تر شد و فرمود: ایهاالناس من اولی الناس بالمؤمنین من انفسهم:« چه کسی از همه مردم نسبت به نفس مسلمانان از خود آنها سزاوارتر یا داناتر است؟»
    گفتند: خدا و پیامبر(ص) داناترند. پیامبر (ص) گفت: خدا، ‌مولی و رهبر من است ، ‌و من مولی و رهبر مؤمنانم و نسبت به آنها از خودشان سزاوارترم ( و اراده من بر اراده آنها مقدم) سپس فرمود: فمن کنت مولا‌ه فهذا علی مولا‌ه : « هر کس من مولا‌ و رهبر او هستم، این علی، ‌مولا‌ و رهبر اوست.» و این سخن را سه بار و به گفته بعضی از راویان حدیث، چهار بار تکرار کرد و به دنبال آن سر به سوی آسمان برداشت و عرض کرد:
    اللهم وال من والا‌ه و عاد من عاداه واحب من احبه و ابغض من ابغضه و انصر من نصره و اخذل من خذله و ادرالحق معه حیث دار:
    «خداوندا ! دوستان او را دوست بدار و دشمنان او را دشمن بدار، ‌محبوب بدار آن کس که او را محبوب دارد، و مبغوض بدار آن کس که او را مبغوض دارد،‌یارانش را یاری کن، و آنها را که ترک یاریش کنند،‌از یاری خویش محروم ساز،‌و حق را همراه او بدار و او را از حق جدا مکن.»
    سپس فرمود: الا‌ فلیبلغ الشاهد الغائب: «آگاه باشید، همه حاضران وظیفه دارند این خبر را به غایبان برسانند.»
    خطبه پیامبر (ص)به پایان رسید، عرق از سر و روی پیامبر(ص) و علی(ع) و مردم فرو می ریخت، و هنوز صفوف جمعیت از هم متفرق نشده بود که امین وحی خدا نازل شد و این آیه را بر پیامبر(ص) خواند: الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی… «امروز آیین شما را کامل و نعمت خود را بر شما تمام کردم،‌ پیامبر (ص) فرمود: ا‌لله اکبر، ‌ الله اکبر علی اکمال الدین و اتمام النعمه` و رضی الرب برسالتی و الولا‌یه لعلی من بعدی : «خداوند بزرگ است، همان خدایی که آیین خود را کامل و نعمت خود را بر ما تمام کرد، و از نبوت و رسالت من و ولا‌یت علی (ع) پس از من راضی و خشنود گشت.»
    در این هنگام شور و غوغایی در میان مردم افتاد و علی(ع) را به این موقعیت تبریک می گفتند و از افراد سرشناسی که به او تبریک گفتند، ابوبکر و عمر بودند، که این جمله را در حضور جمعیت بر زبان جاری ساختند:
    بخ بخ لک یابن ابی طالب اصبحت و امسیت مولا‌ی و مولا‌ کل مؤمن و مؤمنه :
    «آفرین بر تو باد، آفرین بر تو باد،‌ای فرزند ابوطالب ! تو مولا‌ و رهبر من و تمام مردان و زنان با ایمان شدی.»
    در این هنگام ابن عباس گفت: « به خدا این پیمان در گردن همه خواهد ماند» و حسان بن ثبات، شاعر معروف از پیامبر اجازه خواست و شعری به شرح ذیل سرود:
    یعنی: « پیامبر آنها در روز غدیر در سرزمین خم به آنها ندا داد، و چه ندا دهنده گرانقدری.»
    «فرمود : مولا‌ی شما و پیامبر شما کیست؟ و آنها بدون چشمپوشی و اغماض صریحاً ‌پاسخ گفتند»:
    «خدای تو مولا‌ی ماست و تو پیامبر مایی و ما از پذیرش ولا‌یت تو سرپیچی نخواهیم کرد.
    پیامبر(ص) به علی(ع) گفت: برخیز زیرا من ترا بعد از خودم امام و رهبر انتخاب کردم».
    و سپس فرمود:‌« هر کس من مولا‌ و رهبر اویم این علی مولا‌ و رهبر او است پس شما همه از سر صدق و راستی از او پیروی کنید».
    « در این هنگام ، پیامبر (ص) عرض کرد: بار الها! دوست او را دوست بدار و دشمن او را دشمن بدار»…






  • فهرست عناوین مجله شماره 53


    1 غدیر تکمیل نعمت الهی بر پذیرفتگان نعمت(سرمقاله)
    2 السلام علیک یا علی بن موسی الرضا
    3 ریزمغذی ها و نیاز به آنها در دوران بارداری
    4 اقدامات لازم برای پیشگیری در درمان سرماخوردگی
    5 بهداشت روان کار در ادارات
    6 کمردرد و راههای پیشگیری از آن
    7 اسلام و تربیت در خانواده
    8 نحوه تهیه غذا و نگهداری آن بعد از پخت
    9 مضرات سرخ کردن موادغذایی
    10 مشارکت مردمی و برقراری ارتباط با مردم
    11 سیگار را فراموش کنید
    12 گزارشی از گردهمایی رابطان فصلنامه
    13 بهداشت روانی مادران در دوران بارداری
    14 خصوصیات یک خانواده موفق
    15 سرطان
    16 ازدواج موفق جوانان
    17 مشکلات بهورزان و سایر کارکنان
    18 بخشنامه ها و دستورعمل ها
    19 عفونت های دستگاه ادراری
    20 به زوجها «صلاحیت نامه» دهیم
    21 بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری
    22 بدوید تا سالم بمانید
    23 گوناگون
    24 خبرهایی خوب از روستای سالم گیوان
    25 تنفس مصنوعی و ماساژ قلبی
    26 گزارشی از عشق به کار و ایثار برای سلامت مادران و کودکان
    27 حاملگی های ناخواسته
    28 بوی بد دهان
    29 گزارشی از اقدامات و نتایج پروژه BDN
    30 عسل و اهمیت آن
    31 خانه بهداشتی که هیچ ایرادی نداشت
    32 آثار شما
    33 ارتقای مستمر کیفت و برنامه ریزی تفضیلی مبتنی بر فرآیندها
    34 ایران سرزمین
    35 ‌ برندگان جدول
    36 پاسخ به نامه ها
    37 زیرنویس صفحات


کلمات کلیدی: عمومی - مجله - مجله عمومی

طالقان از آغاز تا اسلام هزاران سال پیش یکدسته از مردم فقیر اما نیرومند و دلیر در نواحی شمال ایران سکونت گزیدند و این عده که در نوشته های مورخین مارد یا امارد نامیده می شوند ابتداء در اکثر کشورهای آسیای باختری پراکنده بودند و بتدریج در اثر فشار قبایل مختلف در منطقه ای متمرکز گردیدند . از وضع زندگی و اوضاع اجتماعی و دینی این گروه اطلاعات دقیقی در دست نیست و همینقدر معلوم است که ...

مقدمه روابط عمومی تمنیات و آرزوهایی دارد تا خود را به صورت حرفه‌ای درآورد. فرهنگ روابط عمومی ابزاری است که می‌تواند به انجام این وضعیت کمک کند؛ ولی طبیعت دوره تحصیلات و منظور از مواد درسی، موضوعات مورد مشابهی است که در این باره اغلب بین دانشگاهیان و کارورزان اختلاف‌نظر وجود دارد. در بریتانیا دولت صریحا آموزش حرفه‌ای را تشویق می‌کند؛ بنابراین لازم است آموزش به طور روزافزون در ...

مقدمه : خبر چسیت؟ پرسشی کوتاه که پاسخ جویی برای آن بخش وسیعی از ادبیات روزنامه نگاری را شکل داده است. خبر، گزارش واقعیتهاست، اما خر واقعیتی را نمی توان خبرنامید. در این تعریف به این دلیل نمی توان هر واقعیتی را خبر نامید که فلان واقعیت مثلا بر همگان روشن است، نو نیست و چون کهنه است، قابل طرح نیست و وقتی واقعیت تازه نیست، نمی تواند جنبه خبری داشته باشد. خبر، پیامی است که احتمال ...

در جامعه اطلاعاتي و عصر اطلاعات، دستيابي و نيل به سواد اطلاعاتي امري ضروري و حياتي است. نياز دانش آموزان براي دستيابي به منابع موثق و معتبر و کارآمد بر همگان مبرهن و آشکار است. مطمئنا از آنجا که آموزش بر اساس استانداردها ارزيابي را ساده و تمايز ميان

منطق فازي: منطق به کار رفته در بيشتر آيات قرآن ابتدا به چند تعريف زير توجه کنيد. منطق کلاسيک: منطقي ست که در آن گزاره ها فقط ارزش راست يا دروغ دارند که آنرا منطق ? و ? مي نامند. منطق چند مقداره: منطقي که علاوه بر ? و ? چند مقدار ديگر را نيز اخ

یکی از شاخه های جالب عکاسی که طرفداران زیادی هم دارد، عکس - گرافیک ها هستند. یعنی عکسهایی که با ابزارهای خاص بر روی آنها کار شده و چیزی بین عکس و گرافیک صرف تبدیل شده اند. معمولا در این عکسها برای بیان موضوعی خاص، از انواع تغییرات گرافیکی اعم از تغییر رنگ کلی یا ناحیه ای، تغییر کیفیت، یا افزودن المانهای خاص گرافیکی به عکس و ... کمک گرفته می شود. این شاخه از عکاسی از قدیم نیز ...

جبران خليل جبران (? ژانويه ???? - ?? آوريل ????) زاده بشرّي لبنان از نويسندگان سرشناس لبنان و آمريکا و خالق اثر بسيار مهم و مشهور پيامبر است. دوران کودکي او در ششم ژانويه سال ????، در خانواده‌اي مسيحي ماروني (منسوب به مارون قديس) که به خليل جب

چیست هنر؟[1] (هنر چیست؟)[2] در سال 1997 نیویورک تایمز[3] نظرسنجی‌ای را با موضوع طبیعت هنر منتشر کرد که از مجموع مصاحبات انجام شده با هفده متخصص سرشناس گردآوری شده بود: [این متخصصان عبارتند بودن از:] مورخان هنر، متصدیان موزه، منتقدان، یک فیلسوف، هنرمندان، یک خبرنگار، و یک عضو کنگره آمریکا در ارتباط با [سازمان] موقوفات ملی برای هنرها.[4] از آن‌ها پرسش‌هایی به عمل آمد که عنوان ...

معماري اطلاعات در سالهاي اخير به عنوان واژه اي تازه در طراحي وب راه يافته است.هنوز هم متخصصين در ارائه تعريفي واحد از معماري اطلاعات مشکل دارند.مثل دو واژه رده بندي (Taxonomy)و ابرداده (Meta Data)که درسخنراني ها و مکالمات راه يافته ولي استفاده کنندگ

قتل ناشي از اشتباه امير شريفي خضارتي مقدمه:جرايم عليه اشخاص از جمله مباحث مهم حقوق کيفري اختصاصي مي‌باشد که به دو بخش جرايم عليه تماميّت جسماني و جرايم عليه شخصيّت معنوي تقسيم مي‌شود. در اين بين جرايم عليه تماميّت جسماني (مثل قتل، قطع عضو،

بررسی جایگاه و تاثیر اتاق بازرگانی و صنایع و معادن در اقتصاد کشور. بیان مساله: تمامی‌اتاقهای بازرگانی در سراسر دنیا، تاثیرگذاری زیادی بر شاخصهای اقتصادی کشور دارند ودر مجموع به اقتصاد ملی یاری می‌رسانند و البته اتاق بازرگانی‌ایران نیز از این امر مستثنی نیست. براساس قانون، هدف از تاسیس اتاق بازرگانی کمک به فراهم نمودن موجبات رشد و توسعه اقتصاد کشور، تبادل افکار و بیان آراء و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول