دانلود تحقیق استروئز

Word 114 KB 24901 17
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • همودیالیز

    هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه و اثرات آن بر روی استخوان، یکی از مهم‌ترین مشکلات نارسائی مزمن کلیوی است.

    در مطالعه حاضر، رابطه سطح سرمی هورمون پاراتورمون را با سطح سرمی کلسیم، فسفر و آنزیم آلکالین فسفاتاز در مردان و زنان همودیالیزی، مورد مطالعه قرار گرفته است.

    این تحقیق توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی، بر روی 30 نفر از افراد همودیالیزی شهرستان زاهدان (16 مرد و 14 زن) با میانگین سنی 44 سال و مدت دیالیز 5 ماه تا 14سال (میانگین 30 ماه) صورت گرفت.

    آزمایش‌های کلسیم، فسفر و آلکالین فسفاتاز در طی سه ماه متوالی مورد بررسی قرار گرفت.

    همچنین اندازه‌گیری میزان سرمی هورمون پاراتورمون در سومین ماه مورد ارزیابی قرار گرفت.

    با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آمار توصیفی و تحلیلی، داده‌ها تجزیه و تحلیل شده و ارتباط آنها مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که زنان همودیالیزی بیشتر از مردان همودیالیزی، هورمون پاراتورمون و آنزیم آلکالین فسفاتاز ترشح می‌کنند در مورد یون‌های معدنی کلسیم و فسفر، مردان همودیالیزی بیشتر از زنان همودیالیزی در محدوده مقادیر غیرطبیعی هستند.

    در افراد همودیالیزی، ضریب همبستگی بین هورمون پاراتورمون و آنزیم آلکالین فسفاتاز وجود داشت اما بین هورمون پاراتورمون با کلسیم و فسفر ارتباط معنی‌داری وجود نداشت در مردان، همبستگی بین هورمون پاراتورمون با فسفر و آنزیم آلکالین فسفاتاز وجود نداشت اما در مورد کلسیم معنی‌دار بود.

    در زنان همبستگی معنی‌دار نبود.

    در زنان همبستگی بین هورمون پاراتورمون و آنزیم آلکالین فسفاتاز وجود داشت اما در مورد کلسیم و فسفر این همبستگی معنی‌دار نبود.

    نتیجه اینکه هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه و اثرات آن بر روی استخوان در زنان همودیالیزی بیشتر از مردان همودیالیزی می‌باشد.

    هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه و اثرات آن بر روی استخوان، یکی از مهم‌ترین مشکلات نارسائی مزمن کلیوی است.


    پاراتورمون - CRP - همودیالیز

    زمینه و هدف: پروتیین واکنشی زنجیره ای (CRP) فاکتور التهاب مزمن و زمینه ساز آترواسکلروز در بیماران همودیالیزی است.

    مطالعات جدید نشان می دهند که افزایش سطح پاراتورمون سالم در اورمی می تواند باعث اختلال در متابولیسم چربی ها شود و یکی از عواملی که باعث تشدید آترواسکلروزیس در بیماران همودیالیزی میشود، همین اختلالات چربی هاست.

    این مطالعه به بررسی ارتباط پروتیین واکنشی زنجیره ای با حساسیت زیاد و پاراتورمون هورمون سالم با ضخامت انتیما- مدیای کاروتید در بیماران همودیالیزی می پردازد.

    روش بررسی: در این مطالعه، سطح سرمی پروتیین واکنشی زنجیره ای با حساسیت زیاد، پاراتورمون هورمون سالم لیپوپروتیین آلفا، کلسترول، لیپوپروتیین با دانستیه بالا و پایین، کلسیم، فسفر و ضخامت انتیما- مدیای کاروتید 30 بیمار با نارسایی مزمن کلیه که تحت همودیالیز هستند، بررسی گردید.

    یافته ها: میانگین پروتیین واکنشی زنجیره ای با حساسیت زیاد (hs-CRP) در مردان 4.65 mg/dl و زنان 6.4 mg/dl، میانگین پاراتورمون هورمون سالم مردان 65.7 pg/dl و زنان 74.03 pg/dl بود.

    تفاوت معنی داری بین میانگین ضخامت انتیما- مدیای کاروتید راست و چپ بیماران دو جنس وجود نداشت (P>0.05).

    حال آنکه، رابطه مثبت و محکمی بین پروتیین واکنشی زنجیره ای با حساسیت زیاد، پاراتورمون هورمون سالم و ضخامت سالم و ضخامت انتیما- مدیای کاروتید بیماران همودیالیزی وجود دارد (P<0.001).

    نتیجه="" گیری:="" با="" توجه="" به="" یافته="" ها="" می="" توان="" نتیجه="" گرفت="" که="" به="" خصوص="" با="" استفاده="" از="" پروتئین="" واکنشی="" زنجیره="" ای،="" آترواسکلروزیس="" در="" بیماران="" دیالیزی="" زودتر="" تشخیص="" داده="" می="" شود،="" بنابراین،="" می="" توان="" از="" مرگ="" و="" میر="" این="" بیماران="" در="" اثر="" حوادث="" قلبی="" کاست="">

    بررسی ارتباط پاراتورمون هورمون سالم (iPTH) و پروتیین واکنشی زنجیره ای با حساسیت زیاد (hs-CRP) با ضخامت انتیما - مدیای کاروتید در بیماران همودیالیزی
    عابدی آذر سیما*,سادین محمدرضا,ارگانی حسن,طرزمنی محمدکاظم
    * گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    زمینه و هدف: پروتیین واکنشی زنجیره ای (CRP) فاکتور التهاب مزمن و زمینه ساز آترواسکلروز در بیماران همودیالیزی است.

    تفاوت معنی داری بین میانگین ضخامت انتیما- مدیای کاروتید راست و چپ بیماران دو جنس وجود نداشت (P>0.05).

    حال آنکه، رابطه مثبت و محکمی بین پروتیین واکنشی زنجیره ای با حساسیت زیاد، پاراتورمون هورمون سالم و ضخامت سالم و ضخامت انتیما- مدیای کاروتید بیماران همودیالیزی وجود دارد (P نتیجه گیری: با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که به خصوص با استفاده از پروتئین واکنشی زنجیره ای، آترواسکلروزیس در بیماران دیالیزی زودتر تشخیص داده می شود، بنابراین، می توان از مرگ و میر این بیماران در اثر حوادث قلبی کاست هدفمند کردن بیان ژن کالسی تونین انسانی با استفاده از پروموتور اختصاصی ارگان در گیاه سیب زمینی زراعت مولکولی تولید مواد دارویی مهم و پروتئین های ارزشمند رایج در گیاهان است و هدف آن فراهم آوردن ابزاری ارزان و بی خطر برای تولید انبوه ماکرومولکول های نوترکیب مثل فراورده های خونی، واکسن ها، آنتی بادی ها و هورمون ها در مقیاس بالاست.

    کلسی تونین از جمله هورمون های غده تیروئید است که کاربرد درمانی و تشخیصی داشته و تنظیم کننده داخلی هموستازی کلسیم است.

    این هورمون به دلیل داشتن اثر مهار کنندگی روی بازجذب استخوانی استئوکلاست ها برای درمان بیماری های استخوانی به کار می رود.

    در این پروژه ژن کلسی تونین انسانی بهینه شده برای بیان در سیب زمینی تحت کنترل پروموتور Class I Patatin که پروموتور اختصاصی غده سیب زمینی است قرار گرفت.

    این پروموتور با هدف غنی سازی پروتئین نوترکیب در ارگانی خاص برای ذخیره طولانی مدت، تسهیل استخراج پروتئین و همچنین جلوگیری از تداخل با رشد نرمال گیاه انتخاب شد.

    ژن کلسی تونین در پلاسمید Bin19 کلون شده و سپس به Agrobacterium tumefaciens LBA4404 ترانسفورم شد.

    آگروباکتریوم های ترانسفورم شده در محیط LB انتخابی (کانامایسین دار) رشد کرده و پس از مرحله انتخاب این آگروباکتریوم ها در محیط مایع تکثیر و با دیسک های ریزغده سیب زمینی که زخمی شده بودند برای یک شب co cultivate شدند پس از جوانه زایی، ‏‏جوانه های حاصل از دیسک جدا و در محیط مشابه تحت شرایط نوری قرار گرفتند و به این ترتیب گیاه تراریخت پس از مدتی در چنین محیطی ریشه تشکیل داده و سبز ماند.

    پس از رشد کافی به این گیاهان محیط MS غده زائی افزوده شد و در تاریکی قرار گرفتند.

    پس از ایجاد غده، غده های حاصل از گیاه جدا و پروتئین آن استخراج شد و وجود ژن کلسی تونین در آن به روش ELISA مورد بررسی قرار گرفت.

    تغذیه در مبتلایان به استئوپروز یا پوکی استخوان پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران پوکی استخوان حالتی است که در آن استخوان شکننده شده و احتمال شکستگی با ضربات کوچک افزایش می‌یابد.

    پوکی استخوان از گرفتاری‌های بسیار شایع جوامع بشری است که بعد از سن 35 سالگی روند آن در انسان آغاز می‌شود.

    حدود نیمی‌از زنان مسن‌تر از 45 سال و 90 درصد زنان مسن‌تر از 75 سال به بیماری پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.

    مردان مسن نیز به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند که البته میزان ابتلای آنان کمتر از زنان است.

    به طور تقریبی از هر سه زن یک نفر و از هر دوازده مرد یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند و این امر در سال منجر به ده هزار شکستگی ناتوان کننده در مبتلایان می‌شود که متاسفانه تعداد اندکی از مبتلایان به پوکی استخوان مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند.

    پوکی استخوان عارضه‌ای است که با بالارفتن سن بوجود می‌آید.

    در نتیجه از استحکام بافت و املاح استخوانی کم شده و از مقاومت آن کاسته می‌شود.

    استخوان انسان در سن کودکی خاصیت ارتجاعی و تحمل فشار زیادتری را دارد و به تدریج سفت و محکم شده و از مقاومت آن کاسته می‌شود و این مسئله در سن 20 سالگی به اوج خود می‌رسد و بین سن 20 تا 35 سالگی استحکام استخوان به همان قوت باقی می‌ماند.

    به همین دلیل در افراد جوان ضربات بسیار شدید مثل تصادفات می‌تواند منجر به شکستگی استخوان شود، اما از این سن به بعد بتدریج و با سرعتی کم از تراکم استخوان کاسته می‌شود و استخوان‌ها با بالا رفتن سن پوک می‌شوند.

    در زنان بعد از یائسگی به علت توقف ترشح هورمون‌های زنانه و نقش مهم این هورمون‌ها در استحکام استخوان ها، شیوع پوکی استخوان زیادتر می‌شود چه کسانی در معرض پوکی استخوان قرار دارند؟

    به طور تقریبی و با احتمال بسیار زیاد همه ما در معرض پدیده ناخوشایند پوکی استخوان قرار داریم.

    ـ افراد مسن در معرض ابتلای بیشتری قرار دارند.

    ـ عارضه پوکی استخوان در نزد خانم‌ها بعد از سن یائسگی بسیار شایع است به ویژه اگر یائسگی زودرس در خانم‌ها ایجاد شده باشد.

    ـ تحریک بدنی و ورزش باعث استحکام استخوان‌ها در هر سنی می‌شود.

    عدم تحرک و استراحت زیاد باعث تحلیل استخوان‌ها و پوکی آن می‌شود و دردهای استخوانی را بیشتر می‌کند.

    ـ گاه پوکی استخوان در برخی از خانواده‌ها بیشتر دیده می‌شود.

    همچنین در بعضی نژادها مثل بعضی از نژادهای آسیایی این پوکی بیش‌تر است.

    ـ تغذیه نقش مهمی ‌در پوکی استخوان به عهده دارد.

    افرادی که کلسیم کافی در رژیم غذایی آنها وجود ندارد و یا ویتامین د کافی دریافت نمی‌کنند، در معرض ابتلای بالاتری هستند.

    ـ همچنین اثر مصرف سیگار، الکل و قهوه زیاد هم در پوکی استخوان ثابت شده است.

    ـ کسانی که خود سیگار می‌کشند یا همنشین سیگاری‌ها هستند، در معرض پوکی استخوان زودرس قرار دارند و زنانی که سیگار می‌کشند دچار پوکی استخوان شدیدتری می‌باشند.

    ـ استفاده طولانی از کورتون‌ها و یا داروهای ادرارآور می‌تواند باعث پوکی استخوان شود.

    البته باید دانست که مصرف یک یا چند آمپول کورتون در سال چنین اختلالی ایجاد نمی‌کند.

    ـ افرادی که از بعضی اختلالات هورمونی مشخص رنج می‌برند مثل پرکاری تیروئید و پاراتیرویید کم‌کاری غدد جنسی و بیماری کوشینگ در معرض ابتلای بالاتری برای پوکی استخوان هستند.

    آیا پوکی استخوان علامتی دارد؟

    متاسفانه باید گفت به طور معمول پوکی استخوان قبل از بروز عوارض آن علامتی ندارد.

    علایم هنگامی ‌ایجاد می‌شود که شکستگی اتفاق افتاده باشد.

    درد ناگهانی و شدید در ستون فقرات می‌تواند از علایم شکستگی‌های ستون فقرات باشد.

    ممکن است شکستگی مهره بدون درد اتفاق افتد و به صورت خمیدگی ستون فقرات و کاهش قد بیمار دیده شود.

    اگر چه عکس برداری با اشعه ایکس به تشخیص شکستگی کمک می‌کند، ‌ولی برای تشخیص زودرس آن روش مناسبی نیست.

    پس بهتر است کلیه افراد که در معرض خطر پوکی استخوان قرار دارند قبل از شروع عوارض، مورد ارزیابی قرارگیرند و در صورت مبتلا بودن اقدامات پیش‌گیرانه اعمال شود.

    بهترین روش برای تشخیص پوکی استخوان، سنجش تراکم استخوان یا دانسیتومتری است.

    خوشبختانه امروزه برای سنجش تراکم استخوان دستگاه‌های جدیدی ساخته شده‌اند که می‌توانند با دقت نسبتا زیادی تراکم استخوانی و نسبت آن با استخوان سالم و سن مناسب را اندازه‌گیری کنند.

    آزمایش سنجش تراکم استخوانی بدون درد است و تنها چند دقیقه طول میکشد، همچنین احتیاج به آمادگی قبلی ندارد و در طی آن دارویی مصرف نمی‌شود.

    این سنجش پزشک را قادر می‌سازد تا شدت پوکی استخوان را ارزیابی کند و در نتیجه استحکام استخوان را بسنجد.

    بنابراین بهترین روش پیش‌گیری از پوکی استخوان و عوارض آن رعایت رژیم غذایی مناسب، فعالیت ورزشی مناسب و دوری از عوامل کمک کننده در افزایش پوکی استخوان مانند مصرف سیگار (به ویژه تمام موارد ذکر شده تا قبل از سن 35 سالگی) و ارزیابی‌های لازم برای تعیین میزان تراکم استخوانی است.

    جلوگیری از پوکی استخوان می‌توان با روش‌های بسیار ساده‌ای خطر پوکی استخوان را کاهش داد: با اطلاع از وضعیت استخوان به ویژه در خانم‌ها در دوران نزدیک به یائسگی، بوسیله مشورت با پزشک، بکار بردن روش‌های تشخیص مناسب و در صورت نیاز تجویز داروهای ویژه می‌توان از پیشرفت بیماری و عوارض حاصل آن پیشگیری کرد.

    تغذیه مناسب از روش‌های بسیار مؤثر برای پیش‌گیری از پوکی استخوان است.

    غذای انسان باید محتوی پروتئین‌ها و املاح کافی و ویتامین‌های لازم باشد تا روند پوکی استخوان کندتر شود.

    بهترین منبع کلسیم و پروتئین: شیر، پنیر، ماست و غذاهای دریایی به ویژه ماهی است.

    کلسیم یکی از اجزای سازنده استخوان است و غذای روزانه هر فرد بالغ باید حداقل حاوی 1000 تا 1200 میلی‌گرم کلسیم باشد.

    البته این مقدار نیاز در زنان باردار، شیرده، یائسه، افراد مسن و بچه‌ها بیشتر بوده و بین 1500 تا 2000 میلی‌گرم است.

    همانطوریکه گفته شد فرآورده‌های لبنی مانند شیر ماست پنیر، کشک و قره‌قوروت از منابع بسیار خوب و مهم کلسیم‌اند.

    سایر منابع حاوی کلسیم عبارتند از: سبزیجات برگ سبز، کلم پیچ، شلغم، هویج، پرتقال، انگور و توت فرنگی، خرمالو، زیتون، جعفری، اسفناج، کرفس، کشمش، بادام، پسته، گردو، حبوبات و غذاهای دریایی مانند ماهی به ویژه ماهی تن، کیلکا و ساردین.

    پوکی استخوان یکی از مهم‌ترین عوارض کاهش مصرف کلسیم است و در صورت همراهی با عواملی مانند‌ کمبود ویتامین ث ،کمبود ویتامین د ، درمان با استروئیدها (کورتون)، بی‌حرکتی، مصرف الکل و … بر شدت آن افزوده می‌شود.

    پس بیاییم با رعایت نکات زیر حافظ سلامتی استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان خود در سن میان‌سالی و پیری باشیم ـ هم اکنون که مقدار نیاز روزانه کلسیم خود را می‌دانید، سعی کنید به میزان لازم از مواد حاوی کلسیم در روز استفاده کنید تا دچار کمبود میزان کلسیم نشوید.

    این ذخیره‌سازی به ویژه در دهه دوم و سوم زندگی بسیار پراهمیت است.

    در صورتی که نمی‌توانید مقدار لازم کلسیم را از فرآورده‌های غذایی طبیعی تهیه کنید، برای جلوگیری از این بیماری ناخوشایند سفارش می‌شود به مصرف ترکیبات مکمل موجود در بازار بپردازید.

    ـ ویتامین د برای سلامتی استخوان‌ها و جذب کلسیم لازم و ضروری است.

    بنابراین زمانی را در بیرون از خانه بگذرانید تا آفتاب بتواند پوست شما را برای ساختن ویتامین د تحریک کند.

    ـ به طور منظم ورزش کنید.

    استخوان‌های اطفال با ورزش کردن محکم می‌شوند و رشد طبیعی خواهند داشت.

    البته افراد بالغ هم باید تحرک کافی داشته باشند.

    استراحت و عدم تحرک باعث تحلیل بافت استخوانی می‌شود.

    بهترین، مفیدترین و بی‌خرج‌ترین ورزش برای انسان‌های بالغ و به ویژه افراد مسن پیاده‌روی است.

    توجه داشته باشید که ورزش‌های تحمل وزن، مثل پیاده روی نقش مهمی ‌در رسوب کلسیم در استخوان‌ها دارند.

    ورزش‌هایی که فشار و تحمل استخوانی ندارند کم‌تر از ورزش‌های تحمل وزن در این مسئله اثر مثبت دارند.

    ـ از مصرف مواد افزایش دهنده پوکی استخوان مانند الکل، سیگار، قهوه فراوان و … خودداری کنید.

    ـ جایگزینی هورمون‌های زنانه در خانم‌های یائسه زیر نظر پزشک می‌تواند مانع پوکی استخوان زودرس شود.

    درمان پوکی استخوان اگر پس از سنجش تراکم استخوان، معلوم شد که مبتلا به پوکی استخوان هستید با نظر پزشک خود می‌توانید تحت درمان‌های زیر قرار بگیرید.

    درمان‌های متفاوتی هم اکنون برای پوکی استخوان وجود دارد که هر کدام با توجه به شرایط بیمار برای وی انجام می‌گیرد.

    از جمله تجویز ترکیبات حاوی کلسیم و ویتامین د ، تجویز ترکیبات فلوراید و داروهای کاهنده سرعت پوکی استخوان مانند Alendronate , Etidronate و … که تمام موارد ذکر شده بسیار پرخرج و گران هستند و تنها مورد اول یعنی کلسیم و ویتامین د قابل دسترس‌تر، کم هزینه‌تر و برای عموم قابل استفاده‌تر است.

    در نهایت در نظر داشته باشید که تغذیه مناسب سرشار از کلسیم و پروتئین، فعالیت و دوری از عدم تحرک و انجام ورزش‌های مناسب از زمان کودکی و نوجوانی، بهترین و کم‌خرج‌ترین توشه و روش پیشگیری برای جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان آسیب شناسی دقیق استئوپورز ناشناخته است.

    عوامل مستعد کننده عبارتند از: کاهش و از بین بردن فعالیت عضو به علت حرکت طولانی مدت.

    رژیمهای غذایی با کمبود مواد پروتئین ، دریافت ناکافی کلسیم ، کمبود ویتامین D و مصرف زیاد کافئین.

    شروع یائسگی: استروژن هورمون زنانه‌ای که از کاهش توده استخوان جلوگیری می‌کند.

    تولید استروژن در تخمدانها بعد از یائسگی متوقف می‌شود، ‌در نتیجه از دست رفتن توده استخوان تسریع می‌شود.

    زنانی که یائسگی زودرس دارند (قبل از 45 سالگی)، مانند بانوانی که تخمدانهای آنها با جراحی از بدن خارج شده است، بیشتر در معرض ابتلاء به پوکی استخوان هستند.

    سابقه خانوادگی: وراثت بر میزان استخوانهای شما و سرعت از دست رفتن آنها تاثیر دارند.

    استخوانهای کوچک: بانوانی که دارای استخوانهایی کوچک بوده یا کوتاه قد و یا لاغر هستند به خاطر وجود توده استخوانی کمتر، ‌به بروز پوکی استخوان مستعد‌ترند.

    پیشنیه قومی: بانوان اروپای شمالی یا آسیایی تبار بیشتر در معرض ابتلاء به پوکی استخوان هستند.

    بعضی بیماریها: بیماریهایی نظیر تیروئید، کلیه و برخی سرطانها ممکن است به پوکی استخوان منتهی شوند.

    تجویز بعضی داروها به مدت طولانی مثل کورتیکواستروئیدها و هپارین.

    علایم بالینی توده استخوانی هر فرد معمولا در 30 تا 35 سالگی به بیشترین میزان خود می‌رسد.

    پس از این سن ، کاهش توده استخوان به صورت یک روند طبیعی پیری آغاز می‌شود.

    50 درصد افراد بیش از 65 درصد سال سفید پوست استئوپروز داشته و فقط در 20 درصد از این افراد علایم بالینی وجود دارد.

    30 درصد افرادی که به سن 75 سالگی رسیده‌اند، دچار شکستگی ناشی از استئوپروز می‌شوند.

    شایعترین علل این شکستگیها عبارتند از: جسم مهره‌ها ، لگن ، گردن ، استخوان ران ، انتهای فوقانی بازو و انتهای تحتانی ساعد ، علاوه بر شکستگیهای این بیماران از درد کمر ، پشت و قوز‌دار شدن پشت شکایت دارند.

    ولی برخلاف استئومالاسی ، مبتلایان از ضعف عمومی و ضعف عضلانی شکایتی ندارند.

    در بعضی از موارد استئوپروز و استئومالاسی تواما وجود دارد.

    دفورمیتی قفسه سینه به صورت کوتاهی قامت ، مشکل دولاشدن (خم شدن به سمت جلو) ، کیفوز مشخص ستون مهره‌ای سینه‌ای که ممکن است در پشت ایجاد شود.

    بدشکلی ستون مهره‌ای و فضای دنده‌ای ممکن است باعث نارسایی تنفسی شود.به علت ناتوانی در بهبودی از آسیب‌های وارده ممکن است دچار پوکی استخوان شوید، بدون آنکه از بیماری خود اطلاع داشته باشید به همین دلیل است که پوکی استخوان بیماری بی‌سر و صدا نامیده می‌شود.

    در مراحل اولیه بروز پوکی استخوان،‌ علایم به ندرت ظاهر می‌شود، که این امر تشخیص بیماری را دشوار می‌کند.

    پوکی استخوان در مراحل بعدی موجب بروز مشکلات ذیل می‌شود.

    شکستگی مفاصل‌ ران ، کمر و ستون مهره‌ها که غالبا این اولین علامت است.

    کمردرد شدیدی در یک نقطه خاص که نشانه یک شکستگی می‌باشد.

    قوز کردن پشت که موجب انحنای پشت یا قوز درآوردن می‌شود.

    کوتاه شدن قد در اثر پوکی استخوان در طی سالهای متمادی ایجاد می‌شود.

    عوامل خطری قابل کنترل وزن: وزن کم بانوان بسیار لاغر که عادت ماهانه آنها را مختل کند، این خانمها در معرض خطر پوکی استخوان قرار می‌گیرند، (زنانی که دارای اضافه وزن هستند معمولا در معرض خطر نیستند ولی احتمال ابتلاء به ناراحتیهای دیگر در آنها زیادتر است).

    ورزش نکردن: نداشتن فعالیت، کاهش توده استخوان را تسریع می‌کند.

    ورزش مناسب به افزایش مقدار استخوان و سلامتی بیشتر شما کمک می‌کند.

    مصرف مشروب و یا نوشابه‌های کافئین‌دار این مواد در استفاده بدن شما از کلیسم اختلال ایجاد می‌کنند.

    همچنین افرادی که مشروب مصرف می‌کنند غالبا برنامه غذایی نامناسبی داشته و کم ورزش می‌کنند.

    کمبود کلسیم در برنامه غذایی: کلسیم استخوانها را قدرتمند می‌کند.

    اگر به قدر کافی کلسیم مصرف نمی‌کنید بدن شما سلولهای استخوانی را تخریب می‌کند تا کلسیم مورد نیاز خود را به دست آورد.

    سیگار کشیدن: زنانی که سیگار می‌کشند بیشتر از خانمهایی که سیگار نمی‌کشند دچار پوکی استخوان (و سایر بیماریها) می‌شوند.

    بعضی داروهای تجویزی نظیر کورتیکواستروئیدهای خوراکی که معمولا برای درمان آسم و آرتروز مصرف می‌شود.

    برنامه غذایی پروتئین - کمبود ویتامین D (ویتامین D به بدن شما کمک می‌کند تا از کلسیم برای ساختن استخوانهای محکم استفاده کنید).

    ارزیابی تشخیصی علایم رادیولوژی کاهش تراکم استخوان ، همچنین کاهش تعداد و صفحات تیغه‌های استخوان که بخصوص در جسم مهره‌ها ، گردن و استخوان ران مشهود است.

    فضای بین مهره‌ای افزایش یافته و سطح بالایی و پایینی جسم مهره گرد می‌شود.

    شکستگی مرضی در مهره‌ها باعث مقعرالطرفین شدن شکل آنها می‌گردد.

    علایم آزمایشگاهی کلسیم ، فسفر و آلکالین فسفاتاز سرم طبیعی است.

    بیوپسی استخوان به تشخیص کمک می‌کند.

    آزمایشهای سنجش تراکم استخوان این آزمایشها برای تشخیص و پیگیری درمان پوکی استخوان ،‌ دقیقتر از عکسبرداری با اشعه هستند.

    پرتوهای ایکسمعمولا برای تشخیص پوکی استخوان مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

    این پرتوها که به دلایل دیگری استفاه می‌شود ممکن است پوکی استخوان را نیز در حالتی که حدود 25 تا 40 درصد توده استخوان از بین رفته باشد نشان دهد.

    بله ولی این امر دشوار است در بیشتر موارد پوکی استخوان تشخیص داده نمی‌شود تا این که فرد دچار شکستگی استخوان شود.

    شیوه درمان در صورت مشخص بودن علت استئوپروز باید آن را درمان کرد.

    هدف از درمان ، جلوگیری از پیشرفت بیماری و کمک به بهبود آن می‌باشد.

    تغییر در رژیم غذایی ، مواد پروتئینی ، کلسیم مکمل ، املاح و ویتامین‌ها و مخصوصا ویتامین D باید، مقدار کافی از راه غذایی و دارویی به این بیماران داده شود.

    کلسی تونین ، از دست دادن استخوان را مهار می‌کند.

    تجویز استروژن یا استروژن همراه با پروژسترون و اندروژن و املاح فلوئور در درمان این بیماران موثر است.

    اگر چه از علایم هشدار دهنده مهم در شما بروز نکرده باشد، ممکن است مبتلا به پوکی استخوان شده باشید.

    گرچه پوکی استخوان را نمی‌توان بطور قطعی درمان کرد، ولی درمان نسبی آن امکانپذیرست.

    بیماری ریکتز یا نرمی استخوان در ک کمبود ویتامین د : نارسایی در معدنی شدن بافتهای استخوانی در حال رشد .

    نارسایی در معدنی شدن بافتهای استخوانی رشد یافته ( استئومالاسمی ) علل : کمبود ویتامین د در مواد خوراکی ناکافی بودن قرار گرفتن در معرض نورخورشید پوست تیره در شیرخواران کمبود در معرض نورخورشید قرار گرفتن در مادرانی که به کودک خود شیر می دهند .

    ضایعات کلیوی و کبدی بیماری سیلیاک اسهال مزمن ‌بیماری فیبروز سیستیک مصرف داروهای ضد تشنج و استروئیدی شیرخوار نارس بیماران با التهاب روده ای علائم بالینی : احساس توپ پینگ پونگ با فشار دادن روی جمجمه ( کرانیوتاپس( وزن کم هنگام تولد برجسته بودن محل اتصال دنده به جناغ سنیه ( ریکتزروزاری ( ضخیم شدن استخوان مچ دست و مچ پا افزایش تعریق نرمی استخوان سر و نامتقارن بودن جمجمه بزرگی فونتال قدامی جعبه ای شدن سر تأخیر در رشد دندانهای موقتی نقص در استخوانی شدن دندانهای دائمی و خرابی دندان سینه کبوتری ناهنجاری استخوانهای لگنی ، بخصوص در دختران موجب زایمانهای سخت می گردد .

    انحنای استخوانهای پا شکستگی کوتاه قدی بدلیل اختلال در استخوانهای ستون فقرات ، لگنی و پا تشخیص : عکسبرداری از استخوانهای مچ دست اندازه گیری کلسیم ،‌ فسفر عوارض : عفونتهای ریوی کم خونی فقر آهن پیشگیری : در معرض نورخورشید قرار دادن کودک مصرف ویتامین د درمان : مصرف ویتامین د در معرض نورخورشید قرار دادن کودک دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سبزوار(اسرار) بهار 1382; 10(1 (مسلسل 27)):26-34 - اسالی از طرف کاربر ahad دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سبزوار(اسرار) بهار 1382; 10(1 (مسلسل 27)):26-34.

    بررسی رابطه هورمون پاراتورمون با آنزیم آلکالین فسفاتاز، کلسیم و فسفر بیماران همودیالیزی سراوانی رامین,جعفری مدرک محمد پوکی استخوان

کلمات کلیدی: استروئز

هيپرپاراتيروئيديسم ثانويه و اثرات آن بر روي استخوان، يکي از مهم‌ترين مشکلات نارسائي مزمن کليوي است. در مطالعه حاضر، رابطه سطح سرمي هورمون پاراتورمون را با سطح سرمي کلسيم، فسفر و آنزيم آلکالين فسفاتاز در مردان و زنان همودياليزي، مورد مطالعه قرار گرفت

هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه و اثرات آن بر روی استخوان، یکی از مهم‌ترین مشکلات نارسائی مزمن کلیوی است. در مطالعه حاضر، رابطه سطح سرمی هورمون پاراتورمون را با سطح سرمی کلسیم، فسفر و آنزیم آلکالین فسفاتاز در مردان و زنان همودیالیزی، مورد مطالعه قرار گرفته است. این تحقیق توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی، بر روی 30 نفر از افراد همودیالیزی شهرستان زاهدان (16 مرد و 14 زن) با میانگین سنی 44 ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول