دانلود تحقیق دوپینگ

Word 82 KB 25003 21
مشخص نشده مشخص نشده بهداشت - تغذیه
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    درطول تاریخ , بسیاری از داروهای گیاهی و صنعتی برای افزایش توانایی جسمی و ورزشی مورد استفاده قرارگرفته اند و هرکدام پس از مدتی به خا طرعوارض جانبی مختلف کنار گذاشته شده اند و هنوز اکسیرموثرو بی خطری پیدا نشده است 0
    برخی ورزشکاران از حدود 40 سال پیش از هورمونهای
    جنسی مردانه و مشتقات آنها برای نیرو زایی استفاده می کرده اند
    که امروزه دچارعوارض آنها از جمله سرطان کبد شده اند 0
    اخیرا داروهای جدیدتری مورد استفاده ی برخی ورزشکاران قرار می گیرد که هنوز حتی اثر بخشی از آنها در افزایش نیروی جسمی مورد مطالعه ی علمی دقیق قرار نگرفته است و عوارض بسیاری ازآنها هنوزناشناخته اند 0 به همین دلیل برای حفظ سلا مت جسمی ورزشکاران و پیشگیری از عوارضی که آنان نا آگاهانه دچار می شوند ( کمیته ی بین المللی المپیک ) استفاده ی بسیاری از آنها را ممنوع کرده است و آزمایشات متعددی برای اطمینان از این امر بر روی ورزشکاران رقابت های رسمی انجام می دهد 0
    امید است این تحقیق باعث اطلاع رسا نی بهتر به عزیزان

    نوجوانی که در ضمینه ی ورزش فعالیت می کنند شود

    و این مهم به گوش تمامی قوی مردان و شیر زنان فردا

    برسد و به حول قوه ی الهی و تحت نظر سر کار خانم پاسبان

    مورداستفاده ی عزیزان واقع شود

    انشا ا…




    { دوپینگ}
    داروهای نیروزا و عوارض آن

    تاریخچه - تعریف

    واژه ی دوپینگ از زبان آفریقای جنوبی مشتق شده است.

    اشاره به یک نوشیدنی الکلی باستانی دارد که به عنوان محرک در مراسم رقص استفاده می گرد ید .

    بتدریج این واژه استفاده ی گسترده تری پیدا کرد و در ورزش امروز به معضلی تبد یل شده است .

    این واژه در دنیای امروز به معنای استفاده ی ورزشکار از مواد یا روش هایی است که به قصد افزایش کارایی در ورزش انجام می شود.


    دوپینگ به معنای استفاده از مواد متعلق به گروه داروهای ممنوع ، محدود شده و یا ا ستفاده از روش های گونا گون غیر مجازی می باشد .

    به قول خوان آنتونیو سامارانش رییس کمیته ی بین المللی المپیک ، دوپینگ نوعی تقلب است که از جنبه های مختلف منجر به انحطاط و مرگ میشود :
    مرگ فیزیولوژیک چرا که دستکاری غیر قانونی در فرایند طبیعی باعث تغییرات شدید و گاهاً برگشت ناپذیری در بدن می شود مرگ جسمی نظیر : برخی موارد اسف بار مرگ ورزشکارانی که در سالهای اخیر مشاهده شده است .

    انحطاط روانی و شخصیتی ناشی از رضایت شخص به تقلب ، نادیده انگاشتن توانایی ها و ظرفیت های شخصی و بزرگ کردن ناتوانی ها و معایب .

    و بالاخره انحطاط اخلاقی به واسطه تعدی فرد از قوانینی که تمام جامعه بشری پایبند آن هستند.


    از رخدادهای مهم در تاریخ دوپینگ می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
    اولین مورد مرگ ورزشکاران در سال 1886 رخ داد که یک دوچرخه سوار به نام لینتون در اثر استفاده بیش از حد داروی تری متیل در گذشت .


    در مسابقات المپیک یک دونده ماراتن به نام توماس هیکس در اثر مصرف برندی و استریکلین در شرف مرگ قرار گرفت.


    دهه 1950 - روس ها از هورمون های مردانه برای افزایش قدرت و نیرو استفاده نمود و آمریکایی ها نیز استروییدها را به این منظور استفاده نمودند.


    1960 - دوچرخه سوار دانمارکی در المپیک رم به علت مصرف بیش از حد آمفتامین ها فوت کرد .

    1964 - ا فزایش قابل توجهی در ظاهر عضلان ورزشکاران در المپیک دیده شد که شک در مصرف داروها را برانگیخت .

    1967 - کمیته ( بین المللی المپیک ) بعد از مرگ تامی سیمپسون به علت مصرف غیر از آمفتامین ها واکنش نشان داد .

    1968 - این کمیته با تعریفی از دو پینگ لیست داروهای غیرمجاز را ارایه داد و بدین ترتیب انجام آزمایش در بازیهای المپیک شروع شد.

    1988 - در المپیک سئول ، تست بن جانسون از نظر مصرف استروئید های آنابولیزان خلع و از ورزش محروم گردید .

    همچنین دو وزنه بردار بلغاری که به مقام نخست ا لمپیک دست یافته بودند به علت دوپینگ محروم شدند .

    1994 - دیه گو مارادونا فوق ستاره فوتبال آرژانتین در مسابقات جام جهانی 1994 آمریکا به علت مصرف داروهای محرک از همراهی با تیمش محروم گردید و بدین ترتیب آرژانتین بدون مارادونا از آن دوره مسابقات حذف گردید .

    2000 - برای مبارزه هر چه شد یدتر با این پدیده ی شوم ، کمیته مبارزه با دوپینگ تشکیل شده و آماده ی برخورد جدی با متخلفین در مسابقات المپیک 2000 سیدنی می باشد.

    { انواع داروهای دوپینگی} چه طبقاتی از داروها جزو موارد دوپینگ محسوب میشوند؟

    این داروها معمولاً در پنج گروه دارویی طبقه بندی می شوند: الف)داروهای محرک سیستم عصبی مرکزی:از این رده میتوان آمفتامین،کوکائین،افدرین،پسودو افدرین،فلیل پروپانولامین و ...را نام برد.

    ب)داروهای مخدر:ازاین داروها میتوان از هروئین،مورفین،متادون و...

    نام برد.

    ج)استروئیدهای آنابولیک:داروهایی نظیر ناندرولون،تستوسترون،اکسی متولون،استانوزولول و ...

    در این گروه جای میگیرند.

    د)داروهای ادرارآور:در این گروه میتوان از فوروسماید،تیازید،اسپیرونالاکتون و ...

    ه)هورمونهای پپتیدی وگلیکوپروتئینی و آنالوگهای آنها:داروهایی مثل هورمون رشد اریتروپویتین و ...

    در این دسته جای میگیرند.

    با این حال برخی از داروها نیز موجودند که مصرف آنها تا حد خاصی بلامانع است ولی استفاده بیش از حد مجاز آنها دوپینگ تلقی می شود.از این میان می توان از الکل،ماری جوآنا(حشیش)،داروهای بیحس کننده موضعی،کورتیکوستروئیدها و بتابلوکرها نام برد.

    {قوانین و مجازاتهای دوپینگ} در صورت استفاده از استروئیدهای آنابولیک،داروهای ادرارآور، هورمونهای پپتیدی وگلیکوپروتئینی و آنالوگهای آنها یا دستکاری فیزیکی،شیمیایی یا دارویی ادرار محرومیت های زیر اعمال میگردد: در اولین ارتکاب جرم:4-2 سال تعلیق در دومین ارتکاب جرم:تعلیق مادام العمر درصورت استفاده ازموادوروشهای غیر مجاز بجز مواردی که در بالا ذکر شد: در اولین ارتکاب جرم به مدت3-6 ماه در دومین بار به مدت 2سال در سومین ارتکاب به صورت مادام العمر محروم میشود.

    به هنگام استفاده ازموادمحدودشده حکم محرومیت برحسب موردصادرخواهد شد.در نهایت فدراسیون ملی هر کشور مسوول شرکت سالم و عاری از دوپینگ ورزشکاران در مسابقات است.به همین جهت در صورت احراز دوپینگ توسط ورزشکارمجازاتها وجریمه هایی نیزبرای فدراسیون مربوطه درنظرگرفته می شود.

    در دوران محرومیت ورزشکار: صلاحیت انتخاب برای مسابقه در هیچکدام از مسابقات بین المللی به رسمیت شناخته شده و یا هر مسابقه ای که تحت نظارت فدراسیون ملی باشد را ندارد.

    محروم از شرکت در سمینار یا همایش است.

    صلاحیت انتخاب بازی یا هر موقعیت شغلی نظیر داوری،مربیگری،مسئولیت،ریاست،مشاوره و...

    را ندارد.

    هرگونه ترفیع،مدال،عناوین و مقامهایی که در هنگام یا پس از تاریخ دوپینگ کسب کرده است از وی سلب خواهد شد.

    هر ورزشکار،مربی،داور،رئیس،مشاور یا هر شخصی که در رابطه با مواد ممنوعه یا روشهای ممنوعه مجرم شناخته شود،در همان اولین ارتکاب جرم به طور مادام العمر محروم میگردد.

    {عوارض} از عواض جانبی استروئیدهای آنابولیک ( نظیر تستوسترون ، ناندرولون و ...) که گاهی توسط ورزشکاران مورد سوء استفاده قرار میگیرد چه میدانید؟

    این داروها دارای عوارض جانبی بسیاری هستند که برخی از آنها برگشت پذیر و بعضی دیگر غیرقابل برگشت می باشند از جمله میتوان موارد ذیل را نام برد: الف)عوارض قلبی و عروقی : احتباس آب و نمک ، افزایش حجم خون ، ازدیاد فشار خون ، افزایش چربی های خون ، بی نظمی ریتم قلب ، تغییر ابعاد قلب ، انفارکتوس قلبی و سکته مغزی ب)عوارض کبدی : اختلال کبدی ، اختلال در عملکرد کبدی ، افزایش آنزیم های کبدی ، یرقان و سرطان کبد و...

    ج)عوارض جانبی خاص مردان : کاهش تعداد اسپرم ها ، تحلیل رفتن بیضه ها،عقیمی ، بزرگ شدن پستان ها ، احساس دفع فوری و مکرر ادرار ، کاهش توانایی جنسی.

    د) عوارض جانبی خاص زنان : اختلال در قاعدگی ، هیرسوتیسم ( رشد زیاد مو در نواحی غیر طبیعی مثلاً در صورت خانم ها ) ، تاسی ، کلفت شدن صدا ، تحلیل پستانها ، سرکوب شیردهی ، پوست چرب و آکنه.

    ه)عوارض جانبی در پسران نابالغ:بسته شدن زودرس غضروف های رشد و توقف رشد قدی،رشد غیرطبیعی مو،تیرگی پوست و)عوارض روانی:افسردگی،هیجان بیش از حد،پرخاشگری،بی ثباتی عاطفی،حالت تهاجمی و خشونت،بی خوابی،اضطراب،اختلالات شخصیت و وابستگی روانی به دارو.

    {دوپینگ با چای وقهوه و کوکاکولا} آیا مصرف چای،قهوه یا کوکاکولا می تواند باعث مثبت شدن تست دوپینگ شود؟

    کافئین یک ماده دارویی فعال است که در نوشیدنی های مرسوم نظیر چای،قهوه و کوکاکولا وجود دارد.میان آن بسته به نوع نوشیدنی و نحوه تهییه آن متغیر است.بر اساس یک پژوهش مصرف حدود 1000 میلیگرم کافئین می تواند سطح آنرا در ادرار به حد غیر مجاز برساند.غلظت متوسط کافئین در چای و قهوه به ترتیب 80-50 و 150-80 میلیگرم می باشد.بنابراین می توان دریافت که با مصرف مفرط و بیش از اندازه این نوشیدنیها ممکن است تست دوپینگ مثبت شود هر چند که در حالت طبیعی این میزان مصرف نمیگردد.علاوه برای کافئین یکی از محتویات برخی از داروها نظیر داروهای سرماخوردگی و میگرن است که البته میزان آن در هر دوزکمتر از 100 میلیگرم میباشد.

    کافئین دارای یک اثر تحریک مرکزی مشابه با آمفتامین است که خستگی را تقلیل داده و تمرکز و هوشیاری را افزایش می دهد ولی دوزهای بالای آن میتواند باعث لرزش اندامها،اضطراب،بیخوابی و حالت عصبانیت شود.

    {داروهای دوپینگ} از دیدگاه کلی سه گروه از داروها توسط ورزشکاران مورد استفاده نابجا قرار میگیرند که عبارتند از: 1-داروهای نیروزا که توسط ورزشکار بطور آگاهانه برای افزایش کارآیی ورزشی مورد استفاده قرار میگیرد مانند استروئیدهای آنابولیزان 2-داروهای درمانی که توسط ورزشکار یا پزشک معالج وی بطور آگاهانه و یا ناآگاهانه در قالب نسخه های درمانی مورد استفاده واقع میشوند،طبق مقررات برخی از این داروها نظیر داروهای ضد احتقان مقاد سمپاتیک و داروهای ضد اسهال و یا کورتیکواستروئیدهای موضعی،در صورتی که قبل از مسابقه توسط پزشک تیم،مصرف آنها به اطلاع کمیته برگزار کننده رسیده باشد،مجاز شمرده میشوند.

    3- داروهای نشئه آور که برای ایجاد حالت خوشی کاذب و عدم احساس خستگی و تنشهای روحی توسط ورزشکار مصرف میشوند نظیر الکل و ماری جوآنا.

    بر اساس نظر مصرف پنج گروه از داروها توسط ورزشکاران در مسابقات ورزشی ممنوع میباشد که عبارتند از: محرکهای سیستم اعصاب مرکزی- ضد دردهای مخدر- استروئیدهای آنابولیزان- داروهای مدر- مسدودکننده های گیرنده های بتاآدرنرژیک {داروها و موارد ممنوعه دوپینگ} براساس دستور العمل آژانس جهانی مبارزه بادوپینگ ، از سال 2005 تغییراتی در لیست و نحوه استفاده از داروها و مواد و حتی شرایط دوپینگ ایجاد شده است که کشور مانیز بدلیل عضویت دراین آژانس ملزم به رعایت آن می باشد.

    بر اساس این دستورالعمل تنها در صورتی که سلامت ورزشکار درخطر باشد و نیاز به مصرف داروی خاص باشد ، حداقل سه هفته قبل از شرکت در یک رقابت ورزشی می بایست درخواست مصرف دارو به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ارائه گردد، تا گواهی معافیت درمانی قانونی صادر گردد.

    بر اساس این دستورالعمل ، تنها این گواهی از جانب ستاد ملی مبارزه با دوپینگ قابل صدور است و گواهی پزشکان متخصص و یا پزشک تیم و یا حتی پزشک و فیزیوتراپ فدراسیون هر کشور نیز دراین مورد غیر قابل قبول است.

    کمیته اجرائی و نظارت بر کنترل دوپینگ در هر زمان و در هر مکان چه در داخل و چه در خارج از مسابقات اجازه نمونه گیری بدون محدودیت از ورزشکار دارد.

    بر اساس لیست ارائه شده توسط آژانس جهانی مبارزه بادوپینگ ، در سال 2005 تغییراتی در این موارد داده شده است.

    منابع وماخض ?????????????????????

    سایتهای WWW.IRANSPORT.NET WWW.IPNA.IR جزوه ی آموزشی سال اول راهنمایی برگرفته ازنشریات آموزشی گروه های تربیت بدنی نواحی هفت گانه و000

  • {فهرست}
    عنوان صفحه
    مقدمه .......................................4
    دوپینگ......................................6
    انواع داروهای دوپینگی..................10
    قوانین ومجازاتهای دوپینگ.............11
    عوارض.....................................13
    دوپینگ باچای .قهوه وکوکاکولا........15
    داروهای دوپینگی.........................16
    داروهاومواردممنوعه دوپینگ.........18

کلمات کلیدی: دوپینگ

دوپينگ چيست؟ همگام با پيشرفت ساير علوم، دنياي طب و دارو نيز دچار تغيير و تحولاتي مي شود. يک سري داروهاي جديد وارد بازار گشته و يک سري داروها مصرفشان منسوخ مي گردد. متاسفانه همواره يک عدد از اين پيشرفتها استفاده سوء مي برند و در همين راستا، استعمال

تاريخچه - تعريف واژه دوپينگ از زبان آفريقاي جنوبي مشتق شده است.اشاره به يک نوشيدني الکلي باستاني دارد که به عنوان محرک در مراسم رقص استفاده مي گرديد.بتدريج اين واژه استقاده گسترده تري کرد و در ورزش امروز به معضلي تبديل شده است.اين واژه در دنيا

دوپینگ در ورزش، به استفاده از مواد داروهایی گفته می شود که این داروها نیر و کارایی انسان را تا حد بالایی افزایش می دهد و مصرف آنها توسط سازمانهای مجری و ناظر رقابت های ورزشی ممنوع شده است. البته این تعریف مشخص می کند که مصرف مواد نیرو دهنده نمی تواند جزو مصارف دوپینگی به حساب رود، عموما داروها و مواد دوپینگی، مواردی هستند که سازمان های اجرای کننده رقابت های ورزشی مصرف آنها را ...

تاریخچه - تعریف واژه دوپینگ از زبان آفریقای جنوبی مشتق شده است.اشاره به یک نوشیدنی الکلی باستانی دارد که به عنوان محرک در مراسم رقص استفاده می گردید.بتدریج این واژه استقاده گسترده تری کرد و در ورزش امروز به معضلی تبدیل شده است.این واژه در دنیای امروز به معنای استفاده ورزشکار از مواد یا روش هایی است که به قصد افزایش کارآیی در ورزش انجام می شود. دوپینگ به معنای استفاده از مواد ...

تاريخچه دوپينگ دوپينگ از واژه هاي هلندي به معني آيين غسل تعميد مسيحي گرفته شده است.قدمت doop دوپينگ در ورزش به دو هزار سال قبل از ميلاد برميگردد،جايي که هومر در نوشته هاي خود به مصرف قارچهاي غني از پروتئين توسط گروهي از ورزشکاران يونان باستان

خشونت وبی رحمی درمسابقات ورزشی عصرحاضربه همراه ارزش مادی بالارفتن ازسکوهای قهرمانی عده ای ازورزشکاران را اجباراً در راهی سوق می دهد که بتوانند برای به دست آوردن پیروزی وافتخارو رکوردهای بهتر وبیشتر از حد،وسیله ای برای نیل به این هدف استفاده کنند!خواه این راه ومسیر کمک آنها باشد و خواه در از بین بردن و به خطر انداختن سلامتی انها نقش بزرگی بازی کند!راه های طبیعی وفیزیولوژیک ...

طرح تحقيق دوپينگ نوعي تقلب در ورزش است و هيچگونه جايگجاه مثبتي در ورزش ندارد و به همين دليل نياز به ان هيچگونه الزامي نيست ولي در بعضي موارد ديده مي شود که بعضي از ورزشکاران براي رسيدن به سکوي قهرماني است به دوپينگ مي زنند بدون آن که بدانند چه

دوپينگ در ورزش، به استفاده از مواد و داروهايي گفته مي‌شود که اين داروها نيرو و کارايي انسان را تا حد بالايي افزايش مي‌‌دهد، و مصرف آنها توسط سازمانهاي مجري و ناظر رقابتهاي ورزشي ممنوع شده است. البته اين تعريف مشخص مي‌کند که مصرف تمام مواد نيرو دهن

اقدام به مصرف اين داروهاي غير مجاز ومصيبت بارميکنند واگر کسي باشد که در مورد خطرات وعوارض اين داروها با دلايل و مدارک سخن بگويدميزان مصرف کاهش مي يابد زيرا ورزشکار حاضر نخواهد بود يک عمر اتهام و بد نامي و عوارض کشنده اين داروهارا بر خوشي لحظه اي قهر

دوپينگ از واژه هاي هلندي به معني آيين غسل تعميد مسيحي گرفته شده است.قدمت doop دوپينگ در ورزش به دو هزار سال قبل از ميلاد برميگردد،جايي که هومر در نوشته هاي خود به مصرف قارچهاي غني از پروتئين توسط گروهي از ورزشکاران يونان باستان اشاره نموده است.و يا

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول