دانلود تحقیق دوران بارداری

Word 312 KB 25005 21
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • دوران بارداری : لزوم ورزش
    • ورزش‌ منظم در دوره بارداری در پیشگیری از برخی عوارض زایمان موثر است
    • انجام ورزش‌های منظم در طی بارداری، طول مدت مرحله دوم زایمان را کوتاه می‌کند.


    تاثیر برنامه آموزشی ورزش منظم بر پیامد حاملگی
    هر خانم باردار تغییرات فیزیولوژیک عمیق و چند گانه‌ای را در سیستم اسکلتی عضلانی متحمل می‌شود که می‌تواند اثرات نامطلوبی بر روند بارداری و زایمان وی داشته باشد.آموزش‌های لازم جهت آگاهی از این تغییرات و نحوه مقابله صحیح با آن‌ها، تاثیر قابل توجهی بر بهبود پروسه بارداری و زایمان دارد.از آنجا که گزارش‌های متعدد نشان می‌دهد ورزش‌های زمان‌بندی شده منظم طی حاملگی سالم پیامد نامطلوبی بر مادر و جنین ندارد و جهت پیشگیری از برخی عوارض موثر می‌باشد، این پژوهش به منظور بررسی این اثرات بر مادر و جنین و پیامد حاملگی طراحی شده است.این مطالعه بر روی 64 خانم باردار مراجعه کننده به بیمارستان حافظ و زینبیه شیراز انجام شد و بعد از تکمیل فرم‌های اطلاعاتی اولیه، آموزش تمرینات و ورزش های منظم طی هشت مرحله برای آن‌ها اجرا شد.سپس 65 خانم که شرایط مشابه با این گروه داشتند اما در طول بارداری ورزش و تمرینات منظم را انجام نداده بودند و جهت زایمان به بیمارستان‌های فوق مراجعه کرده بودند، به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند که در نهایت روند زایمان و پیامد حاملگی در دو گروه با یکدیگر مقایسه شد.یافته‌ها نشان می‌دهد که در طی زایمان و لیبر، متوسط طول زمان مرحله دوم زایمان در گروه مطالعه 13 دقیقه کمتر از گروه شاهد بود که با اختلاف دو گروه معنی دار بود.در 31 درصد افراد گروه مطالعه، طول مدت مرحله دوم زایمان کمتر از 30 دقیقه بود که در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنی داری داشت و در گروه شاهد، 27 درصد خانم‌ها زایمان به روش واکیوم همراه با برش پرینه داشتند که 14 درصد بیشتر از گروه مورد مطالعه بودند که بین دو گروه اختلاف معنی دار وجود داشت.


    در نتیجه انجام ورزش‌های منظم طی بارداری، طول مدت مرحله دوم زایمان را کوتاه می‌کند، خطر نیاز به زایمان همراه با واکیوم و عوارض آن را کاهش می دهد و بر زمان تولد نوزاد اثر نامطلوبی ندارد.ورزش، راهی مناسب برای پیشگیری از بیماریهای دوران بارداری
    با توجه به اینکه بسیاری از زنان در دوران بارداری مبتلا به عفونتها و مشکلات دستگاه ادراری می شوند ، بنابراین ورزش یکی از موثرترین راه ها برای جلوگیری از این گونه عوارض است.به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، محققان اعلام کرده اند، زنان در دوران بارداری نسبت به فشار خون بالا ، اختلالات گوارشی و دستگاه ادراری آسیب پذیرترند، زیرا فشار خون بالا منجر به فشار بیشتر به کلیه ها شده و مشکلاتی را ایجاد می کند.بررسی ها نشان می دهد، ورزشهای منظم ، مانع بالارفتن فشار خون و صدمه به کلیه ها و مجاری ادراری می شود.

    افرادی که در خانواده سابقه فشار خون بالا و مشکلات کلیوی دارند ، بیشتر در معرض خطر هستند و باید مراقبت بیشتری نمایند.کارشناسان توصیه می کنند، ورزش از قبل از بارداری شروع شود و در بارداری به طور سبک و منظم ادامه پیدا کند ، همچنین از شروع ورزشهای سنگین و طولانی در دوران بارداری خودداری شود زیرا در این صورت ممکن است با عوارضی همراه باشد.متخصصان معتقدند، زنان ورزشکار هنگامی که اقدام به باردار شدن می کنند با مشکلات کمتری روبرو می شوند و به علت داشتن وزن مناسب در دوران بارداری نیز، از عوارضی مانند فشار خون بالا و اختلالات گوارشی کمتر رنج می برند.


    پیشگیری و درمان نازایی با ورزش
    یکی از اصول قابل توجه در پیشگیری و درمان ناباروری در زنان ورزش است.

    دکتر فاطمه رمضان زاده، جراح و متخصص زنان و زایمان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا ضمن بیان این مطلب گفت: اصولاً تحرک کافی و ورزش، نقش ویژه‌ای در کلیه مراحل مربوط به بارداری، تغییرات خاص سن بلوغ و عوارض مربوط به دوران سالمندی دارد.

    وی ادامه داد: ما معتقدیم زنانی که تحرک کافی دارند، زمانی که اقدام به باردار شدن می‌کنند، با مشکلات کمتری روبرو می‌شوند و به علت داشتن وزن مناسب از عوارضی مانند پرفشاری مخصوص زایمان، اختلالات گوارشی و نیز چاقی بیش از حد مصون می‌مانند.

    دکتر رمضان زاده هم‌چنین به نقش ورزش در پیشگیری از ناباوری تأکید کرد و گفت: یکی از عمده‌ترین دلایل نازایی در زنان، خصوصاً در افراد چاق مربوط به عارضه تخمدان پلی کیستیک (نوعی عارضه متابولیک) است که می‌توان با انجام حرکات ورزشی متعادل و زیر نظر پزشک این عارضه را درمان نمود و از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

    این متخصص زنان و زایمان در نهایت به نقش ورزش در پیشگیری از پوکی استخوان و عوارض یائسگی در سنین سالمندی اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر علم ثابت کرده است، با تحرک کافی در دوران نوجوانی میزان ابتلا به پوکی استخوان و عوارض شایع آن همچون شکستگی لگن در دوران سالمندی بسیار کم خواهد شد
    کاهش عوارض پس از زایمان با ورزش بانوان از این نظر که مسئولیت‌های متعددی را در جامعه برعهده دارند، به‌طور قطع توجه به سلامت این قشر، سود و نتیجه زیادی را برای جامعه به همراه دارد.

    دکتر افسانه خادمی، دبیر همایش پزشکی ورزشی در این رابطه می‌گوید: در گذشته اطلاعات زیادی در مورد درمانی‌های غیردارویی وجود نداشت، اما امروزه بهایی که به درمان‌های غیردارویی داده می‌شود بسیار بیشتر از دارو درمانی است و یکی از این روش‌ها که می‌تواند به عنوان درمان یا پیش‌گیری مطرح شود، ورزش است.

    تحقیقات نشان داده است که ورزش در بانوان به صورت مناسب و منظم، البته نه به صورت حرفه‌ای، می‌تواند در بهبود بسیاری از بیماری‌ها از قبیل سندرم پیش از قاعدگی و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک موثر باشد.

    وی گفت: اکثر پزشکان به زنان باردار توصیه به عدم تحرک و ورزش نکردن می‌کنند، اما امروزه ثابت شده است که ورزش در کاهش عوارض پس از زایمان بسیار موثر است و حتی آمارها نشان داده که ورزش باعث پایین آمدن سزارین نیز شده است.

    ورزش در دوران بارداری دارای اصول و شرایطی است که با رعایت این اصول می‌توان بسیاری از مضرات دوران بارداری را کاهش داد و فواید زیادی را از طریق آن عاید بدن کرد .در پیش‌گیری از بیماری پوکی استخوان نیز که شیوع آن در خانم‌ها بیش‌تر از آقایان است، ورزش قطعاً تاثیرات بسیار نتیجه‌بخشی برای بانوان به همراه دارد جلوگیری از افسردگی در دوران بارداری با ورزش زنانی که ورزش می‌کنند و نسبت به تغییر شکل ظاهری خود نظر مثبت دارند در طول دوره حاملگی و پس از آن کمتر دچار افسردگی می شوند.

    این پژوهش دکتر دانیل سیمونز داونز از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ودستیاران وی، 230 زن را در پنسیلوانیا در طول دوران بارداری و دوره پس از زایمان در زمینه علائم افسردگی، عادات ورزش کردن و احساس آنها درباره وزن، اندام ظاهری و سایر جنبه‌های مربوط به تصویر بدن مورد مطالعه قرار دادند.مطالعات از مزایای روانشناسی ورزش کردن برای بهبود تصویر بدن و کاهش علائم افسردگی حمایت می‌کند.زنانی که در اوایل بارداری علائم افسردگی را تجربه کنند معمولا تا پایان حاملگی و حتی پس از زایمان دچار افسردگی می‌شوند آنچه در این مطالعات جدید مورد تاکید قرار گرفته نقش ورزش و ظاهر اندام در پیشگیری از بروز افسردگی بارداری و زایمان است.

    زنانی که از ابتدای بارداری ورزش می‌کنند در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم تناسب اندام آنها بهتر حفظ می شود و از شکل اندامشان رضایت بیشتری دارند و به این ترتیب کمتر دچار علائم افسردگی می‌شوند.

    شرح این یافته در مجله «سالانه طب رفتاری» منتشر شده است.

    تاثیر ورزش بر بارداری تاکنون پزشکان توصیه می‌کردندخانم‌های باردار درهردفعه تمرین،باید کمتر از 16 دقیقه ورزش کنند،اما اکنون،گفته می‌شود که این افراد می‌توانندبرای مدت طولانی ورزش کنند ، ولی دمای بدنشان خیلی افزایش نیابد.در یک مقاله تحقیقی جدید گفته شده که در نوزادان متولد شده از زنانی که طی بارداری به‌طور پیوسته و شدید ورزش کرده بودند، اثرات بدی مشاهده نشد و حتی این نوزادان از سایر کودکان باهوش‌تر بودند.بیشتر افراد فکر می‌کنند، برای یک خانم باردار غیرممکن است که به طور شدید ورزش کند، زیرا معقتدند ورزش شدید موجب کمبود اکسیژن در مغز کودک می‌شود و به آن صدمه می‌زند.

    اما آنچه که به مغز کودک آسیب می‌رساند، کمبود کالری و افزایش درجه حرارت بدن است.در گذشته هم گفته می‌شد ورزش موجب تب و افزایش بیش از حد درجه حرارت بدن طی ماه اول بارداری می‌شود و موجب تخریب مغز و نخاع می‌شود، ولی بررسی روی خانم‌های باردار ثابت کرد که افزایش درجه حرارت بدن در این گروه در اثر عفونت بوده است نه ورزش کردن.

    ورزش مادر، تقویت قلب نوزاد: ورزش در دوران بارداری نه فقط برای مادر بلکه برای کودک نیز فواید قلبی-‌عروقی به همراه دارد.

    ورزش مادر در دوران بارداری، اثرات مفیدی روی دستگاه عصبی خودکار قلب جنین دارد.دستگاه عصبی خودکار فعالیت‌های غیرارادی بدن مانند ضربان قلب، فشار خون، آهنگ تنفس را در اندام های داخلی کنترل می‌کند.تعدادی از محققان آزمایش کردند تا ببینند جنین‌هایی که در رحم مادر در معرض ورزش قرار می‌گیرند در مقایسه با جنین‌هایی که در معرض ورزش قرار نمی‌گیرند، عملکرد خودکار بهتری دارند یا خیر.

    محققان آهنگ قلب جنین و اختلاف آهنگ قلب را در هفته‌های 28 تا 36 بارداری در زنانی که ورزش می‌کردند و آن هایی که ورزش نمی کردند، اندازه گرفتند.

    در این مطالعه پنج مادر باردار، سه بار در هفته دست کم به مدت 30 دقیقه، ورزش هوازی انجام می‌دادند و پنج نفر دیگر برنامه ورزشی منظمی‌ نداشتند.ریتم قلب جنین‌هایی که مادران‌شان در دوران بارداری ورزش کرده بودند، به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر از آهنگ قلب جنین‌هایی بود که در دوران جنینی مادرشان ورزش نکرده بودند.در هر مرحله بارداری، اختلاف ریتم قلب جنین در این دو گروه از لحاظ آماری چشمگیر بود.

    در هفته 32 بارداری اختلاف آهنگ قلب جنین نیز در گروهی که مادران آنان در دوران بارداری ورزش می‌کردند، به طور چشمگیری بالاتر از گروهی بود که مادران‌شان ورزش نکرده بودند.

    زمانی که مادر در دوران بارداری ورزش می‌کند، جنین مانند افراد بزرگسال تحت تاثیر قرار می‌گیرد.محققان از این تحقیق چنین نتیجه‌گیری کردند که ورزش در دوران بارداری احتمالا نخستین و بهترین اقدام موثر برای تقویت قلب کودک است.

    فواید ورزش در دوران بارداری : تغییرات گوناگونی در بدن یک زن در طول حاملگی ایجاد می‌شود.

    ورزش منظم می‌تواند اثر سودمندی بر این تغییرات داشته باشد: *کمک به ایجاد آمادگی بدن برای تحمل فشار زایمان: این کمک شامل افزایش انعطاف‌پذیری و قدرت عضلاتی است که هنگام تولد نوزاد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    تغییرات طبیعی هورمونی در بارداری، موجب استراحت رباط‌ها و مفاصل می‌شود که احتمال رگ به رگ شدن را افزایش می دهد.افزایش قدرت انعطاف‌پذیری، خطر فشار وارده به یک عضله یا مفصل را کاهش می‌دهد.

    * کمک به کاهش درد کمر و بهبود تعادل : همزمان با بزرگ‌تر شدن رحم، مرکز ثقل بدن دچار تغییراتی می‌شود که این تغییرات باعث از دست دادن تعادل در زن باردار می شوند.

    ورزش به فرد کمک می‌کند که راحت‌تر خود را با تغییرات شکل بدن، سازگار کند.همچنین بهبود وضعیت گردش خون، کم کردن فشار خون و استراحت ضربان قلب و برگشت سریع‌تر بدن به شکل طبیعی از دیگر فواید ورزش بر بارداری زنان است.

    موارد احتیاط : اما باید توجه داشت پیش از شروع هر برنامه تمرینی، ابتدا با پزشک خود مشورت کرد .مشکلات خاص پزشکی اجازه ورزش در دوران بارداری را نمی‌دهند.

    به یاد داشته باشید که ورزش برای حفظ سلامتی بدن، تناسب اندام و لذت بردن است.

    اکنون پنج نکته درباره ورزش‌های بارداری: - پیش، پس و در حین ورزش آب زیادی بنوشید.

    - یک‌ ساعت قبل از شروع نرمش یا پیاده‌روی، غذایی شیرین مانند بیسکوییت بخورید.

    - انجام ورزش‌های ایروبیک مانند پیاده‌روی یا دوچرخه سواری ، قلب و شش‌ها را ورزیده می‌کنند.بارداری می‌تواند بر میزان تنفس اثر بگذارد.

    زنان باردار در اثر ورزش کردن ممکن است زودتر از حالت طبیعی از نفس بیفتند.

    اگر در هنگام ورزش توانستید صحبت کنید، احتمالا شدت تمرین شما مناسب است، اما اگر از نفس افتادید، باید شدت آن را کاهش دهید.

    آمادگی ریه با ورزش‌های ایروبیک هم افزایش می‌یابد.

    - نکته دیگر اینکه به دلیل فعالیت اضافی قلب در طول بارداری، عضله قلبی سریع می‌تپد.

    حتی ورزش ملایم می‌تواند قلبتان را قوی‌تر کند.

    در طول ورزش ضربان قلب خود را پایین‌تر از 140 ضربان در هر دقیقه نگه دارید.

    - یکی از بهترین ورزش‌های دوران بارداری، پیاده‌روی است که نیاز به کفش راحت مخصوص پیاده‌روی و مکانی برای قدم‌زدن دارد.

    20 دقیقه پیاده‌روی روزانه می‌تواند روحتان را شاد و بدنتان را پر قدرت کند.

    شنا و یوگا نیز ورزش‌های خوبی برای دوران بارداری هستند.

    بالاخره به طور معمول سه ماهه دوم بارداری، بهترین زمان برای حرکات ورزشی است.

    سودمندی ورزش در آب در تسهیل زایمان پژوهشگران از سودمندی ورزش های هوازی درون آب برای تسهیل زایمان خبر می دهند.

    پژوهشگران با درج مقاله ای در شماره اخیر نشریه سلامت تولیدمثل اعلام کردند: میزان درد زایمان در مادرانی که در دوره بارداری در برنامه ورزشی هوازی درون آب شرکت می کنند به مراتب کمتر از مادرانی است که در این نوع برنامه ورزشی شرکت نمی کنند.پژوهشگران با مقایسه 34 زن باردار که در این نوع برنامه ورزشی شرکت داشتند با 37 زن باردار دیگر متوجه شدند: میزان نیاز به تسکین درد هنگام زایمان در مادرانی که در طول بارداری دست کم هفته ای 50 دقیقه در یک برنامه ورزشی هوازی داخل آب شرکت می کنند، یک دوم دیگر زنان باردار است.پیش از این نیز بررسی ها تاثیر مثبت شرکت کردن در برنامه ورزشی منظم را بر کاهش عوارض دوره بارداری نشان داده بود.

    پیاده روی، بهترین ورزش دوران بارداری پیاده‌روی بهترین ورزش در دوران بارداری و بعد از زایمان است.

    فعالیت ورزشی سبک در دوران بارداری باعث تقویت عضلات شکم شده و بخش قابل قبولی از مراقبت‌های پری ناتال را تشکیل می‌دهد که سبب زایمان آسانتر می‌شود.

    انجام فعالیت‌های ورزشی در کاهش تهوع و استفراغ حاملگی، پیشگیری از دیابت حاملگی و افسردگی بعد از زایمان بسیار مفید است.ورزش تاثیری بر وزن هنگام تولد نوزاد و وزن مادر در طول دوران حاملگی ندارد، البته فعالیت های سخت و قدرت گیر در این دوران می تواند خطرات را در پی داشته باشد.

    توصیه های ورزشی در خانم های باردار بهترین راه جلوگیری از بارداری در یک زن ورزشکار، استفاده از قرص های ضد بارداری است که سری جدید آنها تعادل مناسبی از هورمون های استروژن و پروژسترون دارد و دارای عوارض کمتری است.

    از جمله فواید دیگر این قرص ها می توان به رفع علایم دردناک پیش از قاعدگی، کاهش کم خونی فقر آهن، ضایعات خوش خیم پستان، بیماری های التهابی لگن، کیست های تخمدان و روماتیسم مفصلی اشاره کرد.

    به هر حال در صورت نیاز از طریق مشاوره با پزشک، نوع و نحوه ی مصرف دارو معلوم خواهد شد.

    انجام تمرینات منظم بدنی در طی بارداری انجام صحیح تمرینات منظم بدنی طی بارداری، سبب بهبود خواب، بالا رفتن حس اعتماد به نفس، کاهش شدت یا بروز کمردرد و وریدهای واریسی ، جلوگیری از افزایش بیش از حد وزن و حفظ سطح آمادگی بدنی مادر می شود.

    اگرچه از لحاظ تئوریک، ورزش شدید در جریان حاملگی سبب ایجاد آسیب هایی به نوزاد یا مادر می شود، اما با توجه به این پژوهش ها، لزومی به کاهش شدت ورزش در زنان باردار حس نمی شود.

    در جریان حاملگی، ورزش هایی با شدت کم تا متوسط و ورزش منظم (حداقل سه بار در هفته) به شکل های مقطعی ترجیح داده می شود.

    زنان باردار بعد از سه ماه اول حاملگی، از ورزش در حالت خوابیده به پشت خودداری کنند، چرا که این حالت سبب کاهش برون ده قلبی(جریان خون اکسیژن داری که از قلب خارج می شود) در برخی از آنها می شود.

    در ضمن دوره های طولانی مدت ایستادن هم توصیه نمی شود.

    در صورت احساس خستگی باید ورزش را قطع کرد.

    در حقیقت فعالیت تا حدی توصیه می شود که به خستگی منجر نشود.

    ورزش های بدون وزنه مثل دوچرخه سواری و شنا با حداقل خطر آسیب به مادر و جنین همراه بوده و می توانند تا پایان دوره حاملگی ادامه یابند.

    انجام هر گونه ورزش که با خطر برخورد ضربه و آسیب به شکم همراه باشد، ممنوع است.

    به ویژه در سه ماهه ی آخر حاملگی، با توجه به وزن رحم حامله و نیز اضافه وزن مادر باید مراقب از دست دادن تعادل بدن ناشی از تغییر در محور ثقل باشد.

    باید رژیم غذایی مناسب و ورزش در جریان حاملگی تامین شود.

    به علاوه تامین آب مورد نیاز بدن اهمیت دارد.

    ورزش های دوران حاملگی وابسته به وضعیت هر فرد تفاوت خواهد کرد.

    نوع این ورزش ها بسته به سطح آمادگی قبلی خانم باردار، وضعیت پزشکی وی، در دسترس بودن وسایل تمرینی و ترجیح خود وی است.

    در ضمن فراموش نکنید که از شیرجه زدن در آب، رفتن به مکان هایی با ارتفاع زیاد و اکسیژن کم، شنا در آب بسیار گرم یا بسیار سرد و اسکی روی آب نیز باید خودداری شود.

    ورزش در تمام مراحل زندگی از اهمیت خاصی برخوردار است که دوران بارداری نیز از این بابت مستثنی نیست.

    بسیاری از زنان ورزشکار،در زمان بارداری تمایل به ادامه تمرینات ورزش خود دارند، فعالیت های فیزیکی متوسط، بیشترین تأثیر را بر سلامتی مادر، خواهند داشت.تمرینات منظم و مداوم نسبت به تمرینات متناوب، ارجحیت دارند.

    البته به دلیل تغییرات فیزیولوژیک مرتبط با بارداری و واکنش های همودینامیکی که به دنبال ورزش کردن در مادر ایجاد می شود، قبل ازشروع به انجام تمرینات ورزشی با ماما، و یا پزشک متخصص، مشورت شود.

    تغییرات فیزیولوژیک در بارداری * تغییرات استخوانی ماهیچه ای یکی از واضح ترین تغییراتی است که در دوران بارداری مشاهده می شود.

    به دلیل تغییر مرکز ثقل مادر و افزایش قوس کمر، افزایش وزن پستان ها، رحم و جنین ممکن است مشکلاتی در تعادل مادرایجاد شود.

    در نتیجه برخی حرکت های ناگهانی ممکن است باعث تشدید این موارد شده و خطر آسیب دیدن وی را بیشتر کند.

    بعضی از مادران در مراحل آخر حاملگی، به دنبال تمرینات ورزشی احساس ناراحتی می کنند.در پی ورزش های تحمل وزن به علت کشیدگی رباط گرد، افزایش حرکت رحم و یا عدم ثبات لگن، ممکن است ناراحتی هایی در ناحیه لگن و شکم ایجاد شود.

    در این دوران، به دلیل تغییرات هورمونی، مفاصل شل شده و احتمال پیچ خوردگی و در رفتگی افزایش می یابد.

    * دمای بدن مادر و جنین میزان متابولیسم در زمان بارداری و ورزش افزایش می یابد که خود منجر به تولید گرمای بیشتر می شود.

    متابولیسم جفت جنین نیز سبب می شود که دمای از (F 8/1-9/ 10 تا 1 درجه ( 0 / جنین حدود 5دمای بدن مادر بالاتر باشد.

    از لحاظ تئوری در زمان بارداری به دنبال ورزش، افزایش دمای بدن مادر از این اختلاف دما می کاهد که بنا بر مطالعات و داده های موجود ممکن است اثرات سوئی بر جنین باقی گذارد به ویژه اگر در سه ماهه 39 درجه سانتی گراد بالاتر / اول بارداری بوده و دمای بدن مادر از 2رود.

    بر اساس تحقیقات انجام گرفته و اندازه گیری ضربان قلب جنین به دنبال ورزش تغییر قابل توجهی مشاهده نشده است.

    * نیاز به اکسیژن تعداد تنفس مادر باردار و زنان غیرباردار، در زمان استراحت، به یک اندازه است و تنها به دلیل نیاز جنین به اکسیژن، حجم کلی و میزان مصرف اکسیژن بیشتر است.با کمی ورزش، تعداد تنفس زن باردار افزایش یافته و میزان مصرف اکسیژن زیاد می شود.

    * نیاز به انرژی حاملگی و ورزش هر دو نیاز فرد به انرژی را افزایش می دهند.

    در سه ماهه اول و دوم، مصرف روزانه 150 کالری بیشتر و در سه ماهه سوم روزانه 300 کالری بیشتر از قبل توصیه می شود که در زمان ورزش مقدار مورد نیاز از این هم بیشتر می شود.

    زایمان و نتیجه حاملگی در یکی از مطالعات انجام شده بر زنان با شرایط عالی، هیچ درد فریده شمسی زاده-کارشناس مامایی زودرس زایمانی و یا پارگی زودرس کیسه آب دیده نشد و در مقایسه با دیگر زنان، زمان درد کوتاه تری داشته و جنین علائم کمتری از تحت فشار بودن را نشان داده است.در یک تحقیق، زنانی که سه ما قبل از بارداری ورزش می کردند، در سه ماهه اول بارداری احساس بهتری داشتند.

    همچنین ورزش در سه ماهه اول و دوم سبب احساس بهتر در سه ماهه سوم شده است.

    به طور کلی مزایای ورزش حین بارداری شامل موارد زیر می باشد: افزایش سطح تحمل، کمک به تناسب اندام فرد، پیشگیری از دیابت حاملگی، کاهش ناراحتی های حاصل از حاملگی، ایجاد حس سلامتی و تندرستی، خستگی کمتر، بهبود تون ماهیچه ای، کاهش فاز حاد زایمان، نیاز کمتر به زایمان به وسیله فورسپس و سزارین، کاهش کمردرد و کم خوابی، زایمان سریع تر و بهبودی و برگشت سریع تر به حالت قبلاز بارداری.

    موارد منع ورزش در زمان بارداری فشار خون حاصل از بارداری، پارگی زودرس کیسه آب، دهانه رحم شل، خونریزی واژنی، تأخیر رشد داخل رحم، جفت سر راهی، حاملگی چند قلویی.

    موارد منع نسبی ورزش فشار خون مزمن، اختلال عملکرد تیروئید،بیماری قلبی، بیماری عروق، بیماری ریوی.

    چند توصیه: -اگر مادر بارداری قبلاً ورزش نکرده بهتر است با پیاده روی آغاز کند.

    -از روش های مناسب برای مادران باردار می توان پیاده روی، شنا، ورزش های ایروبیک در آب و راندن دوچرخه های ثابت نام برد.

    -مادران باردار که قبلاً به ورزش دو علاقه داشته اند می توانند تا هفته 24 حاملگی به دویدن ادامه دهند اما پس از آن باید به ورزش هایی چون شنا و دوچرخه ثابت روی آورند.

    -در صورت بروز هرگونه خونریزی، درد شکمی، ضعف و گیجی و یا درد شدید مفصل، ورزش باید قطع شده و با پزشک مشورت شود.

    -مادران باید پس از هفته شانزدهم از خوابیدن به پشت، خودداری کنند.

    زیرا ممکن است با بزرگ شدن رحم، بر عروق بزرگ شکمی فشار وارد آید و جریان خون بازگشتی به قلب، کم شده و در نتیجه خون رسانی به جنین مختل شود.

    -ورزش باید در شرایط و مقدار مناسب باشد و به خستگی بیش از حد وحالت بی هوازی تبدیل نشود.

    -از گرم شدن بیش از حد باید جلوگیری شود زیرا در سه ماهه اول برای جنین خطرناک است.

    از لباس های سبک و راحت استفاده شود، مقدار زیاد آب نوشیده شود، از ورزش کردن در محیط های بسیار گرم اجتناب شود ودر زمان بیماری یا تب از ورزش کردن پرهیز شود.

    -از ورزش هایی که شانس ضربه به شکم را زیاد می کند مثل اسکی،اسب سواری، ورزش های رزمی و ...

    خودداری شود.

    -از نگه داشتن نفس در زمان تمرین خودداری شود.

    -قبل ازورزش با حرکات کششی، بدن گرم و پس از ورزش نیز با حرکات کششی و پیاده روی آهسته، دمای بدن پایین آورده شود.

    -تا دو ساعت قبل از تمرین، از خوردن، اجتناب شود و بلافاصله پس ازتمرین کمی غذای سبک خورده شود.

    -در صورتی که مادر باردار عادت به انجام ورزش در ساعات اولیه صبح دارد، قبل از ورزش و به فاصله 30 دقیقه در طول آن، مایعات استفاده کند وپس از پایان تمرینات، صبحانه بخورد.__ توصیه هایی مهم برای خانم های باردار 1- در صورت مشاهده ی هر یک از علایم زیر، توصیه می شود ورزش را بلافاصله قطع کنید: تنگی نفس، سردرد، ضعف عضلانی، تهوع، خستگی، درد قفسه سینه، درد پشت، درد لگن، اشکال در راه رفتن، کاهش فعالیت جنین، انقباضات متوالی رحم، خون ریزی از واژن و ترشح مایع آمنیوتیک.

    2- منع مطلق انجام ورزش در زمان بارداری در موارد زیر توصیه می شود: خون ریزی های اخیر رحمی، بیماری های قلبی، سابقه سقط یا زایمان زودرس(بیش از یک بار)، فشار خون حاملگی، دیابت و بیماری های کلیوی کنترل نشده.

    پریسا اصولی - تبیان آمادگی برای بارداری برنامه ریزی برای بارداری متوقف کردن روشهای جلوگیری از بارداری اسید فولیک: پیشگیری از نقصهای عصبی در جنین بارداری بعد از 35 سالگی آیا برای بچه دار شدن آماده هستید؟

    میزان آمادگی خود را برای بچه دار شدن، ارزیابی کنید داروهای خطرناک نکاتی برای بارداری سالم بهار فصل خوبی برای بچه‌دار شدن نیست آمادگی برای بارداری : سلامت بدن.مصرف اسید فولیک.قرصهای مکمل ویتامینی اقدام برای بارداری تستهای تشخیص حاملگی خانگی چه مدت طول می کشد تا حامله شوم؟

    تشخیص زمان تخمک گذاری تغییراتی که باید هنگام اقدام برای بارداری در رژیم غذایی خود بدهید دمای پایه بدن و ترشحات دهانه رحم اهمیت زمان بندی دقیق برای آمیزش نشانه های حاملگی: 10 نشانه اصلی که بیانگر بارداری احتمالی است پیشگیری از بارداری - برای تمام شرایط روشهای موقتی پیشگیری از بارداری روشهای دائمی پیشگیری از بارداری روشهای متفرقه برای پیشگیری از بارداری پیشگیری از بارداری به صورت اضطراری نکات مهم در خصوص بارداری احساس خستگی در دوران حاملگی نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری تغذیه دوران بارداری ۱ تغذیه دوران بارداری ۲ توصیه های ورزشی در خانم های باردار رابطه فعالیت مادر باردار و هوش نوزاد راه های کاهش تهوع بیماری صبحگاهی بیماری صبحگاهی یا ویار - Morning Sickness منابع : irib.ir/health گروه تحقیقاتی پایگاه اطلاع رسانی پزشکی شفا سایت تبیان کتاب داروهای ژنریک ایران

ورزش در دوران بارداري _ فوائد ، مضرات ، روش انجام ، کدام ورزش بهتر است _ ( مرجع کامل اطلاعات ) آيا ورزش در دوران حاملگي به من کمک مي کند؟ از آنجا که ورزش مي تواند موجب افزايش کشيدگي طبيعي عضلات، قدرت و استقامت آنها شود، در نتيجه مي تواند به تحمل

راهنمای فعالیتهای ورزشی در دوران بارداری آیا ورزش در دوران حاملگی به من کمک می کند؟ از آنجا که ورزش می تواند موجب افزایش کشیدگی طبیعی عضلات، قدرت و استقامت آنها شود، در نتیجه می تواند به تحمل اضافه وزن دوران بارداری کمک کند، مادر را برای فشار زایمان آماده سازد و پس از زایمان بازگشت بدن مادر را به حالت طبیعی آسانتر کند. همچنین فعالیت دوران حاملگی می تواند مشکلات فیزیکی ناشی از ...

بهداشت دوران بارداري 1- اهداف مراقبتهاي دوران بارداري را توضيح دهيد؟ هدف از مراقبتهاي دوران حاملگي، تأمين و حفظ سلامت مادر و جنين اوست. در طي اين مراقبتها مادران براي زايماني طبيعي آماده مي شوند. آموزشهاي لازم را در زمينه خطرات، عوارض و مسايل ط

دوران بارداري : لزوم ورزش ورزش‌ منظم در دوره بارداري در پيشگيري از برخي عوارض زايمان موثر است انجام ورزش‌هاي منظم در طي بارداري، طول مدت مرحله دوم زايمان را کوتاه مي‌کند. تاثير برنامه آموزشي ورزش منظم بر پيامد حاملگي هر خانم ب

آسيب هاي مغزي و کاهش ضريب هوشي در سنين بالا، ناشي از عوارض ديابت در دوران بارداري است. دکتر محسن خوش نيست، فوق تخصص غدد و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اين مطلب، اظهار کرد: مهمرتين عارضه ديابت در دوران بارداري، افزايش وزن جنين يا

آموزشهای دوران بارداری که دربرگیرنده آموزش کلیه اطلاعات مورد نیاز در رابطه با بارداری و زایمان و همچنین روشهای کاهش دردهای زایمان است. از مدتها پیش در کشورهای توسعه یافته مرسوم بوده است. ثابت شده حضور در این کلاسها در ایجاد و حفظ آموزش دوران برداری و همچنین تسریع و تسهیل زایمان بسیار موثر است بر همین اساس و با توجه به نیازهای آموزشی شما در دوران باردای و زایمان این دوره زیر نظر ...

خلاصه : در گذشته مادران از هر نوع ورزش و تحرکی منع می‌کردند و حرکات نرمشی و پیاده‌روی را باعث سقط یا زایمان زودرس می‌دانستند اما امروزه با تشکیل کلاس‌های آمادگی برای زایمان و آموزش تمرینات تنفسی و آماده‌سازی بدن برای زایمان، بیش از پیش اهمیت ورزش مشخص شده است. اگر بگوئیم حال که باردار هستید وقت آن رسیده که خودتان را به ورزش عادت دهید زیرا تمرینات بدنی، ورزش، استراحت و خواب کافی، ...

تغذيه و بهداشت غذا خانم ها در دوران بارداري ( مرجع کامل اطلاعات ) تغذيه و بهداشت غذا خانم ها در دوران بارداري در دوران بارداري رژيم غذايي کامل و کافي ، سلامت و زيبايي شما را حفظ مي کند و رشد نوزادتان را تأمين مي کند . در قديم عقيده داشتند که خور

ورزش‌های دوران بارداری و پس از زایمان خلاصه : در گذشته مادران از هر نوع ورزش و تحرکی منع می‌کردند و حرکات نرمشی و پیاده‌روی را باعث سقط یا زایمان زودرس می‌دانستند اما امروزه با تشکیل کلاس‌های آمادگی برای زایمان و آموزش تمرینات تنفسی و آماده‌سازی بدن برای زایمان، بیش از پیش اهمیت ورزش مشخص شده است. اگر بگوئیم حال که باردار هستید وقت آن رسیده که خودتان را به ورزش عادت دهید زیرا ...

نقش لبنیات در دوران بارداری توصیه های تغذیه ای برای زنان باردار طی سالهای متمادی دستخوش تغییرات قابل توجهی شده است . سابقاٌ به زنان باردار توصیه می شد که فقط یک مقدار کمی وزن زیاد کنند که منجر به رژیم های کم کالری می شد . در یک زمان دیگر زنان تشویق به خوردن برای دو نفر می شدند که در نتیجه وزن بیش از حد لازم بدست می آوردند . امروز ما نیازهای یک زن باردار را بهتر درک می کنیم و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول