دانلود مقاله شکستگی هیپ

Word 44 KB 25027 10
مشخص نشده مشخص نشده علوم پزشکی - پیراپزشکی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • شکستگی هیپ:
    اتیولوژی /اپیدمیولُوژی:
    شکستگی های هیپ بویژه در افراد سالمند مشکلی جدی است.بروز شکستکی هیپ با سن افزا یش یافته و به ازای هر پنج سال بعد از پنجاه سالگی ،دو برابرمیشود .نود و پنج درصد از تمامی شکستگی های هیپ در افراد بالای 50سال رخ می دهد.

    تخمین زد می شود که یک سوم زنان و یک ششم مردان بالای 90 سال شکستگی هیپ را تجربه کرده باشند .

    در حال حاضر بیش از دومیلیون وپانصد هزار شکستگی هیپ در هر سال رخ می دهد ومراقبت های بهداشتی همراه آن بالغ برهفت میلیلارد دلار می باشد .


    ترمیم شکستگی هیپ ، احتمالاً شایع ترین عمل جراحی در افراد بالای 85 سال است.


    همانطور که جمعیت مسن تر می شود ، انتظار آن می رود که تعداد شکستگی های گردن فموربه پانصد هزارمورد برسد .


    عوامل خطر ساز همراه با شکستگی هیپ عبارتند از : استئوپروز ، سن بالا،جنس مونث وسفید پوست ، کاهش سطح استروژن ( به علت تقییرات یائسگی یا برداشتن دو طرفه ی تخمدان ها ) سابقه ی شکستگی قبلی هیپ ،آلزایمر، سکونت درموسسه ی خیریه و شیوه ی زندگی کم تحرک یا بی تحرک .


    سایر عوامل خطر ساز عبارتند از :
    1- دریافت غذایی ناکافی کلسیم و ویتامینD
    2- مصرف کافئین ،سیگار ؛مصرف الکل
    3- ومصرف داروهای محرک سیستم روانی
    4- گرچه بروز شکستگی هیپ در زنان شایع است .



    خطر شکستگی هیپ در مردان مسن نیز افزایش می یابد .

    افراد سیاه پوست بالای 45 سال کمتر از سفید پوستان دچار شکستگی هیپ می شوند و علت آن افزایش محتوای مواد معدنی و افزایش توده ی استخوانی در سیاه پوستان است .

    تنها یک درصد از زنان سیاه پوست بالای 80سال دچار شکستگی هیپ می شوند .

    در میان زنان آمریکایی ،افریقاایی تبار ، لاغری ،سابقه ی حوادث مغزی عروقی قبلی ، استفاده از وسایل کمکی برای راه رفتن و مصرف الکل ، با افزایش خطر شکستگی هیپ همراه هستند .

    اقامت در بیمارستان برای افراد مسن با شکستگی هیپ اغلب پر عارضه وطولانی است .

    ممکن است به معلولیت مزمن ، انتقال به مراکز مراقبتی ویژه ، یا مرگ منجر گردد.تخمین زده می شود که 15 درصد از افراد بستری شده به علت شکستگی هیپ ، در یک دوره ی کوتاه مدت فوت کنند ، سی درصد طی یک سال اول می میرند و سی الی پنجاه درصد هرگز به سطح عملکردی اولییه خود باز نمی گردند.

    هر قدر بیمار مسن تر باشد ، شانس بازگشت به سطح قبلی عملکردی عضو شکسته شده نیز کمتر خواهد بود .

    عواملی که اثر منفی بر بهبودی داشته و خطر مرگ ومیر به دنبال شکستگی هیپ را بالا می برند عبارتند از:
    مرد بودن،وجود مشکلات زمینه ای قبلی اختلالات شناختی و وجود عوارض بعد از عمل.



    پا تو فیزیولو ژی : شکستگی هیپ ،درواقع شکستگی قسمت پروگزیما ل استخوان فمور است و ممکن است به انواع ذیل دسته بندی شود .

    1- درون کپسولی (یا گردن فمور ): درون کپسول مفصلی ومفصل رخ می دهد.

    َ (a ساب کاپیتال ( زیر سرفمور) b ) ترانس سرو یکال c ) قاعده گردن فمور 2- شکستگی خارج کپسولی : خارج از مفصل هیپ وکپسول آن ،در منطقه ا ی تا فاصله پنج سانتی مترزی رتروکانتر کوچک رخ میدهد و به شکستگیهای بین دو تروکانتر (اینترترو کانتریک ) موسوم هستند 0 3- شکستگیهای زیر تروکانتری (ساب تروکانتریک )،زیر تروکانترکوچک رخ می دهند 0 محل شکستگی ،درپیش اگهی التیام شکستگی نقش مهمی دارد 0 شکستگیهای درون کپسولی،بویژه شکستگیهای با جابجا یی ، میتواند خون رسانی به سر فمور را قطع کند 0 و با افزایش بروز جوش نخوردن ونگروز آواسکولر سر فمور همراه است .

    شکستگی های اینترتروکانتریک عبارتند :بد جوش خوردن و کوتاهی اندام آسیب دیده.

    شکستگی های اینترتروکانتریک و گردن فمور،تقریباً نود درصد کل شکستگی های فمور را شامل می شوند و ده درصد ما بقی ، از آن شکستگی های ساب تروکانتریک می باشد .

    علائم و نشانه های شکستگی هیپ شامل درد شدید در موضع شکستگی ،عدم توانایی در حرکت اادی پا ، کوتاهی و روتانسیون خارجی پا می باشد .

    سایر علائم و نشانه ها شامل همانعلائم ونشانه هایی است که در هر شکستگی دیده میشود اقدامات مراقبتی کمکی درمان شکستگی هیپ مشتمل بر اقدامات نگهدارنده وجراحی است 0مداخلات جراحی معمولا ترجیح داده می شوند مگر آنکه شرایط عمومی بیمار این اجازه را ندهند 0 اقدامات درمانی نگهدارنده شامل بی حرکتی طولانی مدت وعوارض همراه آن است ،اما ازخطر بیهوش کردن بیمار برای جراحی ، اجتناب میشود 0 خطرات وفواید هر دو راه حل ، باید بوسیله بیمار وخانواده او پزشک وپرستار مورد تجزیه وتحلیل قرار گیرد 0 جراحی، شامل جا انداختن وثابت کردن شکستگی وقرار دادن یک وسیله فیکساتور داخلی است 0 انواع مختلفی از وسایل فیکساسیون داخلی در این رابطه در دسترس هستند 0انتخاب نوع وسیله ،به محل شکستگی ، پتانسیل نکروزاوا سکولرسرفمور و نظر شخص جراح بستگی دارد 0 شکستگی فشارنده ( COMPRESSIONFX) درون مفصلی بدون جابجایی ممکن است به هیچ درمانی جز استراحت در بستر ،نیاز نداشته باشد معالجات ذیل اغلب برای شکستگی ها ی هیپ انتخاب می شوند .

    1.فیکساسیون با پیچ وپلاک : مستلزم شش هفته تا سه ماه عدم تحمل وزن می باشد .

    2.فیکساسیون با ناخن تلسکوپی : مستلزم حداقل تحمل وزن برای مدت شش هفته تا سه ماه است .

    3.

    کاشت مفصل مصنوعی : معمولاً از نوع دو قطبی است برای جایگزینی سر و گردن فمور ، مستلزم دو هفته تا دو ماه .

    برخی محدودیت های وضعیتی و نیز تا دو ماه محدودیت تحمل وزن است.

    هدف از معالجات ،بازگرداندن بیمار به وضعیت عملکردی قبل از شکستگی و جلو گیری از محدودیت های بیشتر است .

    بهبود شرایط عمومی بیمار مسن قبل از جراحی ،که شامل تثبیت بیماری های قبلی و تصحیح تعادل آب و الکترولیت ها است .شانس بهبود عملکرد را می افزاید ، مداخلات پرستاری شامل مواردی است که برای جلوگیری از عوارض شایع بعد از عمل صورت می گیرد مانند ترومبو آمبولی – پنومونی – تغییر در تمامیت پوست و اختلالات دفع ادرار .

    ملاحضات ویژه ای باید در موردافرادی که تعویض مفصل مصنوعی داشته اند صورت گیرد .

    زیرا ممکن است محدودیت های وضعیتی ویژه ای در مورد آنها وجود داشته باشد .

    مگر آنکه دارای فیکساسیون خارجی باشند این ملاحضات عبارت اند از: پرهیز از فلکسیون مفصلی هیپ بیش از 60 درجه به مدت ده روز پرهیز از فلکسیون مفصل هیب بیش از 90درجه به مدت دو ماه از روز دهم پرهیز از ادوکسیون اندام آسیب دیده بیش از خط وسط به مدت دو ماه نگهداری وضعیت تحمل وزن نسبی برای تقریباً دو ماه .

    برای معالجات پرستاری ذیل پیشنهاد می گردد: 1.دادن دستور العمل هایی به بیمار رایج به محدودیت های حرکتی که باید رعایت شوند.

    2 .پرهیز از قرار دادن بیمار به سمتی که جراحی روی آن انجام گرفته است .این موضوع بسته به نظر جراح متفاوت .

    3.کمک به بیمار در حفظ ابدوکسون هیپ 4.

    پایش دقیق وضعیت بیمار در حین انتقال دادن وی 5.تهیه ی صندلی دسته دار محکم با نشیمن گاه ثابت ،سطح نشیمن ، در صورت لزوم ، با بالش یا ابر بالا آورده شود تا زاویه ی هیپ در حد تجویز شده نگاه داشته شود .

    در کل بیماری به هر گونه وسیله فیکساسیون داخلی شکستگی هیپ تحت درمان است ،باید از بالا بردن پای عمل شده در موقع نشستن در صندلی پرهیز کند زیرا این موضوع باعث فشار مضاعف بر روی وسیله ی فیکساسیون می شود .

    آموزش بیمار /خانواده اکثر بیماران به مراکز تسهیلات توان بخشی، ترخیص خواهند شد .باید به بیمار و خانواده اش یاد آوری شود که بهبودی کامل شش ماه به طول می انجامد .

    باید به بیمار و خانواده اش اطمینان داد که روند التیام وبهبودی کاملاً تدریجی است .

    دستور العمل هایی که موقع ی رفتن به خانه داده می شود شامل دستورات دارویی محدودیت های وضعیتی محدودیت های تحمل وزن، روش راه رفتن با وسایل کمکی وعلائم و نشانه های بیان کننده بروز عوارض می باشد .

    تجهیزات تطابقی برای منزل ، توالت فرنگی ، نرده ودستگیره های حمام ویلچر های دسته بلند و صندلی های دسته دار می باشند .بسیاری از بیماران تا سه ماه بعد از عمل تحت درمان ضد انعقادی قرار می گیرند .

    ترومبوز وریدهای عمقی در هفتاد درصد از بیماران بعد از شکستگی هیپ رخ میدهد .بیمار و خانواده وی باید از روش دادن داروها عوارض جانبی ،نیاز به انجام آزمایشات دوره ای زمان انعقاد مطلع شوند.

کلمات کلیدی: شکستگی - شکستگی هیپ - هیپ

مقدمه مطمئنا با نام ويتامين D آشنايي داريد و از بيماري راشيتيسم يا نرمي استخوان نيز مطالبي شنيده‌ايد و يا شايد تاکنون کودکان يا افراد بزرگسالي را ديده‌ايد که پاهاي هلالي شکل دارند، دليل آن چيست؟ آيا هلالي شدن پاي افراد به سمت خارج يا داخل يک مسئ

ویتامین D مقدمه مطمئنا با نام ویتامین D آشنایی دارید و از بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان نیز مطالبی شنیده‌اید و یا شاید تاکنون کودکان یا افراد بزرگسالی را دیده‌اید که پاهای هلالی شکل دارند، دلیل آن چیست؟ آیا هلالی شدن پای افراد به سمت خارج یا داخل یک مسئله ژنتیکی است یا یک کمبود تغذیه‌ای؟ ویتامین D از ویتامینهای محلول در چربی است و از راههای مختلفی به بدن می‌رسد. اصلی‌ترین راه ...

عوارض مصرف زیاد دارو ها کلسیم: این ماده‌ی معدنی که در رشد، سلامت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها موثر است، چنانچه به صورت قرص یا آمپول به مقدار زیاد و مکرر و بیش از نیاز بدن استفاده شود، عوارض زیر را به دنبال دارد: - رسوب در بافت‌های نرم - ایجاد سنگ‌ های مجاری ادراری - اختلالاتی در چشم - ناشنوایی به علت رسوب در گوش - یبوست - اختلال در جذب آهن، روی و منگنز و باعث کمبود این املاح ...

کينزيولوژي‌ مفصل‌ هيژ يک‌ نمونه‌ از مفاصل‌ Ball and Socket در بدن‌ مي‌باشد که‌ داراي‌ سه‌درجه‌ آزادي‌ و سه‌ محور حرکتي‌ مي‌باشد که‌ محورهاي‌ حرکتي‌ مفصل‌ هيژ شامل‌ مواردزير مي‌باشد: محور عرضي‌ Transverse که‌ در صفحه‌ فرونتال‌ قرار دارد و ح

اختلالات تشنجی seizure disorder تشنج ← تخلیه خود به خودی سلول های عصبی. در این موارد ارگانهای حسی و حرکتی فعال می شوند. علت های تشنج← ایدیوپاتیک (ژنتیک و نقایص رشد) اکتسابی: هپیوکسی مغزی – بالا بودن فشار خون- اختلالات متابولیک (کاهش سدیم-هیپوکلسمی- هیپوگلیسمی) - تومور مغزی – تب انواع تشنج 1- تشنج ژنرالیزه (عمومی): در این نوع تشنج فرد هوشیاری خود را از دست می دهد. تشنج تونیک ...

چکیده: پیشرفت های اخیر در جراحی بازهم علاج ناپذیر بودن سرطان را عنوان می کنند. این پیشرفت ها در تومورشناسی به بیماران کمک می کند که سرطان سر و گردن در بیماران بهتر شناخته شود. رادیوتراپی بطور سه بعدی با شکستگی ها در ارتباط است جراحی با اشعه و رادیوتراپی مربوط به استرئوتاکسی، رادیوتراپی با پرتوی نوترون، رادیوتراپی با ذرات باردار- رادیوتراپی بصورت جراحی مشخص می شوند. این پیشرفت‌ها ...

هماتوم های مغزی سکته های مغزی به دو دسته ی: خونریزی داخل ججمه ای (هماتوم اینتراسربرال) و خونریزی زیر عنکبوتیه (هماتوم ساب آراکنوئید) تقسیم می شوند. - خونریزی زیر عنکبوتیه : SAH شایع ترین علت آن سوراخ شدن آنوریسم در حلقه ویلیس می باشد و ممکن است به علت شکستگی استخوان با زیلار جمجه ای نیز به وجود آید و باعث می شود که خون در مایع CHF پخش شود و ما در اینجا بیشتر هموراژی داریم. ...

واشنگتن- هر چند تأثیر کامل بحران اقتصادی جهان بر توسعۀ آفریقا هنوز مشخص نشده، گروهی از کارشناسان توسعه و امور مالی آفریقا برای بحث دربارۀ بحران و ارائۀ توصیه ها به سیاستگذاران در نشست بهار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ، در واشنگتن گردآمده اند. این نشست که به سبک شورای شهر در 23 آوریل برگزار شد متشکل از تعداد زیادی جلسات کارشناسانه بود، از جمله جلسه ای با حضور جفری کریلا ، ...

خلاصه چشم از راههای مختلفی می تواند دچار آسیب شود . تروما بعنوان یکی از علل کاهش دید و دوبینی و فلج زوجهای حرکتی چشم مطرح است . یکی از علل ترومای چشم و آسیب بینایی نیز همراهی ضربه مغزی با آسیب به چشم می باشد . هدف ما از این مطالعه شناخت بیشتر شیوع فلج زوجهای حرکتی چشم در افراد دچار ضربه مغزی و ضربه به سر بوده است . این مطالعه از نوع توصیفی – تحلیلی و به روش Case Series انجام ...

مقدمه آسیبهای ورزشی، آسیب هایی است که در اثر فعالیتهای ورزشی و یا عوارض و عواقب آن به وجود می‏آید و معمولا به دو گروه بزرگ حاد و مزمن تقسیم بندی می‏شوند. آسیبهای حاد، آسیبهایی هستند که به صورت ناگهانی به وجود می‏آیند و یا هنگام مراجعه به پزشک از بروز آن کمتر از دو هفته گذشته باشد. اما آسیبهای مزمن، آسیبهایی هستند که به مرور زمان به وجود آمده‏اند و یا آسیبهای حاد بوده‏اند که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول