دانلود تحقیق تحریم اقتصادی آمریکا علیه ایران از منظر بین الملل

Word 329 KB 25425 60
مشخص نشده مشخص نشده علوم سیاسی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده:
    این‌ مقاله‌ به‌ بررسی موضوع تحریم‌های اقتصادی و بویژه تحریم‌های آمریکا علیه ایران می‌پردازد.سوالی که مطرح می‌شود این‌است‌که‌ آیا تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران از منظر حقوق بین الملل معتبر و مشروع هستند؟هدف،تحقیق و مداقه‌ درمورد‌ جنبه‌های مختلف قانون داماتو است که سؤالاتی را درباره تعارض قوانین و صلاحیت دادگاههای آمریکا درباره اختلافات بین ایالات متحده و شرکتهای خارجی مطرح می‌کند.تلاش بر این خواهد بود تا به‌ این سؤالات پاسخ گفته شود که آیا توجیهی برای اعمال صلاحیت برون مرزی آمریکا در حقوق بین الملل عمومی می‌توان یافت و اینکه آیا حقوق بین الملل محدودیتهایی را براجرای یکجانبه‌ تلاشهای‌ آمریکا اعمال می کند یا خیر.استدلال ما این خواهد بود که سیاست آمریکا باتوجه‌به تحریم‌های اقتصادی مخالف باتکوین نظام تجاری در صحنه بین المللی می‌باشد و اجرای یکجانبه حقوق بین‌ الملل‌ بوسیله آن کشور نامشروع است.
    واژه‌های کلیدی
    تحریم اقتصادی آمریکا-مشروع-قانون مجازات(تحریم)ایران-لیبی(قانون داماتو)-برون مرزی-حقوق بین الملل- صلاحیت-اجبار اقتصادی

    مقدمه
    استفاده از تحریم‌های اقتصادی به منظور اجرای مقاصد سیاسی روش جدیدی‌ نیست.دولتها‌ به دلایل مختلف در طول تاریخ به تحریم‌های اقتصادی متوسل گردیده‌اند. برای مثال تحریم‌های اقتصادی و تجاری در دوران قاجاریه یکی از ابزارهای مورد استفاده روسها علیه ایران‌ بود.از‌ جملهء‌ شاخص‌ترین موارد تحریم‌های اقتصادی می‌توان‌ از‌ تحریم‌ نفتی ایران توسط دولت انگلستان در زمان نخست‌وزیری مرحوم دکتر محمد مصدق نام برد.
    در تاریخ 4 نوامبر 1979‌ سفارت‌ آمریکا‌ در تهران بوسیله دانشجویان مسلمان پیرو خط امام‌ تسخیر‌ شد.در پاسخ به این عمل جیمی کارتر رئیس جمهور وقت امریکا باصدور دستور اجرایی شماره 12170 مورخ 14 نوامبر‌ 1979(23/8/1358)وضعیت‌ فوق‌ العاده ملی و انسداد اموال و دارایی های دولت ایران‌ را اعلام کرد.بانامیدن ایران به عنوان حامی تروریسم در ژانویه 1984 یک دور جدید از تحریم‌های تجاری براساس‌ قوانین‌ ایالات‌ متحده برعلیه ایران وضع گردید.در اکتبر 1987 رونالد ریگان رئیس جمهور‌ وقت‌ امرکیا باامضای یک‌دستور العمل اجرایی ضمن تجدید صادرات تکنولوژی به ایران واردات کلیه کالاها و خدمات‌ از‌ ایران‌ به آمریکا را ممنوع اعلام کرد .بیل کلینتون رئیس جمهور وقت آمریکا‌ نیز‌ باصدور‌ یک‌دستور العمل اجرایی دیگر در تاریخ 16 مارس 1995 یکبار دیگر تحریم‌های تجاری را‌ علیه‌ ایران‌ اعلام کرد که به موجب آن شرکتهای آمریکایی و شعباب خارجی آنها از سرمایه‌گذاری‌ در‌ پروژه‌های توسعه نفتی ایران ممنوع شدند.در سال 1996 بیل کلینتون رئیس جمهور وقت‌ امریکا‌ قانون‌ تحریم ایران و لیبی را امضا کرد که بر اساس آن کلیه شرکتهایی که‌ به‌ توسعه منابع نفتی ایران و لیبی مساعدت نمایند تحت شمول تحریم های آمریکا‌ قرار‌ خواهند‌ گرفت.این تحریم‌ها بوسیله جورج دبلیو بوش رئیس جمهور کنونی مورد تمدید قرار گرفت.
    روش تحقیق
    این‌ مقاله‌ در نظر دارد از طریق روش تحلیل علمی و بهره‌گیری از پژوهش‌های‌ موثق‌ بااستناد‌ به مدارک معتبر و متفن و رویه‌های قضایی مراجع بین المللی اثبات کند که آیا‌ بین‌ مقوله‌ تحریم اقتصادی و عناصر حقوقی وابسته به آن در حقوق بین الملل‌ سنخیت‌ و ارتباط منطقی وجود دارد یا خیر.در این تحلیل بااتکاء برآموزه‌های بین المللی و ابتناء براستدلالات‌ حقوقی‌ میزان نفوذ و مشروعیت تحریم امریکا علیه ایران ارزیابی شده و تصویری‌ کلی‌ از آنها ارائه می‌گردد.
    هدف تحریم
    یکی از‌ اهداف‌ تحریم‌های‌ اقتصادی تغییر رفتار کشور مورد تحریم به‌ دلایل‌ مربوط به روابط خارجی می‌باشد.تحریم‌های اقتصادی معمولا بعنوان ابزاری در تعقیب سیاست خارجی‌ به‌ کار می روند.اینگونه استدلال می‌گردد‌ که‌ هدف جنگ‌ اقتصادی‌ این‌است‌که‌ تاحدامکان به اقتصاد دشمن خسارت وارد‌ نماید.
    به نظر داکسی (DOXY) تحریم‌های اقتصادی اقدامات منفی محسوب می‌گردند‌ که‌ درصدد تاثیرگذاری بررفتار کشور از طریق‌ تهدید و در صورت‌ ضرورت،تحمیل‌ مجازات به منظور عدم رعایت‌ قانون‌ می‌باشند به همین دلیل تغییررفتار جمهوری اسلامی ایران باهدف قرار دادن نقطه آسیب‌پذیر‌ آن‌ یعنی صنعت نفت،به عنوان یکی‌ از‌ شاخص‌های‌ موثر از طرف‌ آمریکا‌ مورد استفاده قرار گرفته‌ است.بطور‌ کلی درهرمورد خاص اعمال تحریم‌ها شامل یک‌تصمیم سیاسی-اقتصادی در چارچوب قانون می‌باشد.یکی از مهمترین‌ ویژگیهای‌ تاریخ اخیر تحریمهای اقتصادی،ظهور امریکا بعنوان‌ متمایل‌ترین‌ کشور برای‌ اعمال‌ تحریم‌ها‌ به منظور اهداف مربوط‌ به سیاست خارجی است.بین سالهای 1922 و 1996 آمریکا 61 تحریم یکجانبه را اتخاذ کرد‌ که‌ از میان آنها 23 تحریم متوجه‌ 35‌ کشور‌ گردیده‌ است‌ که روی‌هم ‌رفته 42‌ درصد‌ جمعیت جهان را شامل می‌شود.
    از اهداف دیگر تحریمهای اقتصادی می‌توان به هدف بی‌ثباتی کشور‌ از‌ طریق‌ فشارهای اقتصادی اشاره کرد.بررسی سوابق تحریم‌ها مبین‌ این‌ نکته‌ است‌ که‌ در‌ اکثر موارد،تحریم‌های اقتصادی تاثیر اقتصادی قابل ملاحظه‌ای برجاگذاشتند اما موفقیت سیاسی آنها چندان قابل توجه نبوده است . درخصوص ایران بطور کلی می‌توان سه دلیل عمده‌ در تحمیل تحریم‌های آمریکا برایران ذکر کرد:
    1- وادارکردن ایران به کنار گذاشتن سیاست‌های ناخوشایند در برابر آمریکا
    2- مجازات ایران برای اتخاذ سیاست‌های غیرقابل قبول
    3- ابراز مراتب مخالفت نمادین باایران به‌ منظور‌ جلب نظر گروههای طرفداراسراییل

    آثار تحریم
    به منظور نیل به اینکه آیا تحریم‌های اقتصادی آمریکا خسارات جدی به ایران وارد آورده‌اند، ضروری است آثار چنین تحریم‌هایی براقتصاد کشور‌ مورد‌ بررسی قرار گیرد.علیرغم گرایش ایالات متحده در استفاده از تحریم‌های اقتصادی،آثار واقعی این تحریم‌ها بوسیله اقتصاددانان مورد تشکیک و تردید واقع شده است.مطالعات‌ انجام‌ شده بوسیله هافبوئر،اسکات و الیوت‌ (HAFBAUER-SCHOTT ELLIOTT نشان میدهد که از زمان جنگ جهانی دوم تنها یکی از سه تحریم اقتصادی در نیل به نتایج سیاسی پیش‌بینی شده،موفقیت‌آمیز بوده است. از میان 103‌ تحریم‌ تشریح شده به وسیلهء این نویسندگان آمریکائی 69 مورد یا به عبارت دیگر 67%تحریم‌ها توأم باموفقیت نبودند.به این معنی که آنها دارای حد اقل تاثیر بودند یا اساسا هیچگونه اثری‌ بررفتار‌ کشور تحریم شده ایجاد نکرده‌اند.
    درخصوص ایران می‌توان گفت هرچند که تحریمهای آمریکا باعث تغییر رفتار جمهوری اسلامی ایران به نحوی که مورد انتظار آمریکا بود نشده‌ است.ولی‌ در صورت‌ عدم وجود تحریم، اقتصاد کشور در وضعیت مطلوبتری قرار می‌گرفت.
    باتدقیق و تعمیق در مشروح مذکرات‌ مجلس شورای اسلامی مورخ 71/1/1360 می‌توان این نتیجه را گرفت که‌ تحریم‌های‌ اقتصادی‌ آمریکا نه تنها سبب بروز تنگناهایی در خرید و واردات
    کالا از خارج گردید ؛ بلکه باعث افزایش تعداد واسطه‌ها ‌‌در‌ خریدهای کشور از خارج،افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه و توقف کشتیها و طولانی‌ شدن‌ مدت‌زمان‌ حمل کالا به علت تامین کالاهای ضروری به وسیله واردکنندگان از طریق واسطه‌های کویتی یا‌ دیگر بنادر خلیج فارس شد. آشفتگی سیستم توزیع،احتکار و گرانفروشی،پیدایش بازار سیاه برای‌ بسیاری از کالاها و تشکیل‌ کمیته صنفی و دادگاه انقلابی ویژه در این‌مورد را می‌توان از دیگر تبعات تحریم‌های آمریکا دانست.
    تحریم‌های آمریکا ایران را مجبور به پرداخت هزینه‌های بیشتر برای‌ کالاهای وارداتی نموده است.یکی از آثار تحریم‌های اقتصادی آمریکا برایران کاهش ارزش ریال بوده است که به نوبهء خود باعث کاهش واردات و تحدید دسترسی ایران به سرمایه و تکنولوژی خارجی‌ شده‌ است.به عبارت دیگر تحریم‌های آمریکا جو سرمایه‌گذاری در ایران را تغییر داد و انتقال تکنولوژی به ایران صورت نگرفت.تحریم‌های آمریکا همچنین ایران را مجبور کرد قسمتی از طرحهای توسعه ساختاری‌ اقتصادی‌ را پس از جنگ متوقف کند.بااین‌وجود،این تحریم‌ها مانع از فعالیت شرکتهای نفتی در ایران نگردیدند.علت آن،روابط خوب ایران باشرکتهای استخراج و بازاریابی نفت جهانی بوده است.محققا تازمانی که تقاضا‌ برای‌ نفت خام ایران در بازارهای جهانی به اندازه کافی موجود باشد دشواری ‌ ‌چندانی برای ایران ایجاد نخواهد شد.
    تحریم‌های اقتصادی گرچه معمولا خساراتی را برکشور تحریم شده‌ تحمیل‌ می‌کنند‌ اغلب برای کشورهای تحریم‌کننده نیز‌ دارای‌ هزینه‌های‌ سنگین میباشند.برای مثال تحریم‌های آمریکا در درجه اول شرکتهای نفتی این کشور را تحت تاثیر قرار داده است.شرکتهای مزبور در سال‌ 1994‌ نزدیک‌ به 5/3 میلیارد دلار نفت خام از ایران‌ خریداری‌ کرده‌اند.برآوردها نشان می‌دهد که تحریم‌های آمریکا برایران و لیبی و سوریه سالانه 7 میلیارد دلار خسارت جانبی برامریکا وارد‌ می‌کنند‌ و باعث از بین رفتن 000/200 شغل در این کشور می‌گردند. مطالعهء انجام شده بوسیلهء مؤسسهء اقتصاد بین المللی،حاکی از این است که هزینهء تحریم‌های وارده برشرکتهای آمریکایی در‌ سال‌ 1995‌ به تنهایی درحدود 15 تا 19 میلیارد دلار بوده است .

  • عنوان صفحه

    فصل اول 5
    کلیات 5
    چکیده: 6
    مقدمه 7
    روش تحقیق 8
    هدف تحریم 8
    آثار تحریم 10
    رعایت معیارهای اخلاقی مشروع در اعمال تحریم‌ها 13
    قانون تحریم(مجازات)ایران‌ و لیبی 15
    اعمال تحریم‌های برون‌مرزی براساس حقوق بین الملل 17
    اعمال صلاحیت ایالات متحده برقلمرو کشورهای دیگر 20
    قانون داماتو‌ و تقابل آن بااصل تساوی حاکمیت دولتها 24
    اجبار اقتصادی و اصل عدم مداخله 28
    فصل دوم 32
    تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران منظر حقوق بین الملل 32
    تحریم اقتصادی یکجانبه ایالات متحده امریکا علیه ایران از منظر حقوق بین الملل 33
    مقدمه 33
    بخش اول . ملاحظات کلی 35
    1. تحریم اقتصادی یکجانبه آمریکا علیه ایران در گذر تاریخ 35
    2. تعریف تحریم اقتصادی 37
    بخش دوم . دلایل موافقین و مخالفین مشروعیت تحریم اقتصادی یکجانبه 37
    استدلالات موافقین تحریم اقتصادی یکجانبه امریکا علیه ایران 38
    3. فراسرزمینی بودن یک قانون به طور بالقوه اشکالی ندارد 40
    5. تحریم امریکا شرط ضمن عقد است 41
    6. تحریم امریکا خلاف تعهدات عام الشمول امریکا نیست 42
    7. اصل آزادی تجارت اصل کلی حقوقی بین المللی نیست 43
    استدلالات مخالفین تحریم اقتصادی یکجانبه امریکا علیه ایران 43
    2. تنافی تحریم و آزادی تجارت 46
    ۳٫ مبانیت تحریم با تعهدات بین المللی 47
    9. تحریم و حقوق بشر 49
    نتیجه گیری 53
    منابع و مآخذ 56

از بعد از جنگ جهاني اول تعداد ??? تحريم اقتصادي اعمال شده است که ??? مورد آن توسط امريکا صورت گرفته است[?]. تحريم اقتصادي به عنوان يکي از روش‌هاي غير دوستانه و بدون اعمال زور است که اصولا عليه کشورهاي متخلف از تعهدات بين‌المللي مطرح مي شود که به طور

از بعد از جنگ جهانی اول تعداد ۱۸۳ تحریم اقتصادی اعمال شده است که ۱۴۰ مورد آن توسط امریکا صورت گرفته است[۳]. تحریم اقتصادی به عنوان یکی از روش‌های غیر دوستانه و بدون اعمال زور است که اصولا علیه کشورهای متخلف از تعهدات بین‌المللی مطرح می شود که به طور یکجانبه، چندجانبه یا دسته جمعی اعمال می شود. تحریم اقتصادی در حقوق بین الملل وسیله‌ای برای فشار به کشور متخلف است تا به رعایت ...

مبادلات تجارى بین اتریش و ایران فرش دستباف ایران جدول صادرات فرش دستباف ایران به اتریش طی سال‌های ۱۹۹۰-۱۹۸۳ میلادی نفت همکاری‌های اقتصادی قراردادهای اقتصادی جدول تجارت خارجی ایران و اتریش طی سال‌های ۱۹۹۰-۱۹۷۸ میلادی تریش از جمله کشورهایى است که سیاست بى‌طرفانه و مستقلى در اروپا دارد. این امر مى‌تواند به ‌عنوان پایه‌اى جهت توسعه روابط ایران و آن کشور باشد. مضافاً آن‌ که پس از ...

ژئواستراتژی کنونی در قفقاز جنوبی مقدمه مترجم اهمیت روز افزون منطقه قفقاز جنوبی به ویژه در مناسبات جدید جهانی و صف بندی قدرتهای منطقه ای و بین المللی، پژوهش و تحقیق پیرامون این منطقه، عوامل و پارامترهای موثر در آرایش قوا و اثرگذاری بر مناسبات آن را در دستور کار موسسات پژوهشی و مراکز مطالعات راهبردی قرار داده است. ویژگی منحصر بفرد ارتباطی این منطقه بین اروپا و آسیای مرکزی به عنوان ...

آیا وقت اتخاد سیاست های بازتر با ایران فرا رسیده است ؟ احتمال ممنوعیت قراردادهای نظامی در قطعنامه سازمان ملل معاون سابق وزیر دفاع ایران به همراه اسناد نظامی ایرانی ها متحد شوند پیش از این که غرب دست به کارشود بیاید به جنگ علیه ایران نه بگوییم* راهی برای خارج شدن ازبن بست هسته ای ایران؟ آیا ایران تفکیک برنامه های هسته ای خود را بررسی می کند؟ آمریکا و ایران : آیا گفت‌وگوی رودررو ...

نگاهى گذرا به پيشينه نام خليج فارس از روزگار يونانيان کهن که پيش از ميلاد مسيح آغازگر مطالعه نوين جغرافيا بودند و با استناد به مکتوبات «استرابو» که پدر جغرافى لقب يافته تا پس از اسلام و آثار ابوريحان بيرونى و ابن فقيه هيچگونه تشکيکى در نام خليج فارس

ایران وچین همچنان همچنان بعنوان دو شریک مهم در بعد ژئواستراتژیک محسوب می شود ، افزایش قدرتی که این دو دولت پیدا کرده وگسترش نفوذی که بعنوان چالشی برای نقش ایالات متحده به وجود آورده اند از جنبه های مهم آن است. ظاهرا این دو کشور در ساختار خود از پیشرفت وپیچیدگی های خاصی برخوردار هستند و روابط آن تکیه خاصی بر روابط تاریخی گسترده وضرورت های اقتصادی وتمایل های سیاسی در تشکیل نظام ...

مقدمه : از سالیان بسیار دور، با افزایش سطح دانش و فهم بشر، کیفیت و وضعیت زندگی او همواره در حال بهبود و ارتقاء بوده است. بعد از انقلاب فرهنگی- اجتماعی اروپا (رنسانس) و انقلاب صنعتی، موج پیشرفت‌های شتابان کشورهای غربی آغاز شد. تنها کشور آسیایی که تا حدی با جریان رشد قرن‌های 19 و اوایل قرن 20 میلادی غرب همراه شد کشور ژاپن بود. پس از رنسانس که انقلابی فکری در اروپا رخ داد، توان ...

مقدمه آسیب ناشی از خشونت شوهران از فشارهایی است که بر زنان وارد می شود . نگاهی سریع و گذار به به تاریخ نشان دهنده عظمت آلام و مصائبی است که به واسطه خشونت مردانه ایجاد شده است . اینگونه خشونت در جنگها ، شکنجه ها و ارتکاب ضرب و شتم مردان در حق مردان زنان ، و کودکان نمود دارد . ضرب و شتم زنان در عین ارزش تلقی شدن در جوامع متداولترین شکل خشونت فیزیکی ، خشونت روانی ، خشونت اجتماعی ، ...

شکنجه یکی دیگر از خصلت های شیطانی منافقین " ابن الوقت " بودن آنهاست یعنی در هر لحظه برای پیشبرد اهداف شوم و پلید خود مسئله را علم می کنند تا بدین وسیله بتوانندبه امیال خود دست یابند و قرآن کریم درخصوص این ویژگی منافقین فرموده است: " یکاد البرق یخطب ابصارهم کلما اضاء لهم مشوا فیه و اذا اظلم علیم قاموا و لو شاءالله لذهب بسمعهم و ابصارهم ان الله علی کل شی ء قدیر ، نزدیک باشد که برق ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول