دانلود ‫پروژه تأسیسات حرارت و برودتی

Word 2 MB 25481 98
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ساختمانی در تهران مطابق نقشه به صورت دو آپارتمان شمالی و جنوبی وجود دارد که مختصات آن به تشریح زیر می باشد – در پنج طبقه 6 طبقه مسکونی هشت واحد و طبقه همکف پیلدت است :
    1-دیوارهای بیرونی – از آجر فشاری با آجر نما از یک طرف و گچ کاری داخلی .


    2-دیوارهای داخلی – از آجر فشاری با گچ کاری از دو طرف .


    3-پنجره تک شیشه ای معمولی ، پنجره های توالت ، حمام ، راهپله پنجره بالکن واحد جنوبی پنجره بالکن واحد شمالی پنجره های اطاق ها
    -پنجره با دو لایه شیشه ای با فاصله
    4-در اتاق ها در تمام چوبی بضخامت به ابعاد
    در ورودی راهرو تمام چوبی با ابعاد
    درهای بالکن در فلزی با کتپه شیشه ای به ابعاد
    5-سقف طبقه آخر شامل آسفالت و قیرگونی پوک نخالهه و ماسه سیمان از خارج و گچ کاری از داخل و بتن به ضخامت
    6-سقف طبقات ( پارتیشن داخلی ) شامل سرامیک و ملات ماسه و سیمان و پوک نخاله از یک طرف و گچ کاری از طرف دیگر بتن
    7-کف طبقه اول بتن شامل سرامیک ملات ماسه و سیمان پوکه نخاله از داخل و گچ کاری از خارج
    8-ارتفاع کف تا سقف و ارتفاع کف تا کف

    فصل یک
    محاسبات بار گرمایش و تاسیسات حرارت مرکزی

    تعیین ضرایب انتقال حرارت جدارها :
    1-دیوارهای خارجی :
    گچ کاری از داخل آجر فشاری و آجر نما ا یک طرف .



    2-دیوارهای داخلی :
    گچ کاری از دو طرف آجر فشاری

    3-پنجره تک شیشه ای معمولی

    4-دربها :
    در اتاق ها در تمام چوبی به ضخامت
    در ورودی راهرو و تمام چوبی
    دربهای بالکن ، در فلزی با کفیه شیشه ای
    5-سقف طبقه آخر ( پشت بام )
    بتن به ضخامت 25 سانتی متر آسفالت ، قیر گونی ، پوکه ، نخاله ، ماسه و سیمان از خارج و گچ کاری از داخل

    6-سقف طبقات ( پلرتیشن داخلی )
    بتن به ضخامت 25 سانتی متر سرامی ، ملات ، ماسه ، سیمان پوکه و نخاله از یک طرف و گچ کاری از داخل .


    بعنوان کف –1
    بعنوان سقف –2
    7-کف طبقه اول ( سقف پیلوت ) :
    بتن به ضخامت 25 سانتی متر سرامیک ، ملات ، ماسه ، سیمان ، پوکه و نخاله از داخل و گچ کاری از خارج .



    شرایط طرح : شرایط طرح عبارت است از دما و رطوبتی که محاسبات بار حرارتی ساختمان بر مبنای آنها صورت می گیرد و شامل مفاهیم زیر است .


    1-دمای طرح خارج :
    دمای طرح خارج عبارت است از میانگین حداقل دمای خارج در زمستان که توس سازمان هواشناسی طی چند سال ثبت گردیده است .

    البته ممکن است در بعضی از روزهای زمستان دما از دمای میانگین پایین تر رود ولی انجام محاسبات بر اساس شرایطی که بندرت اتفاق می افتد موجب افزایش غیر ضروری ظرفیت دستگاه های گرم کننده خواهد شد .


    2-دمای طرح داخل : شرایط طرح داخل از نظر دما و رطوبت نسبی در ساختمان های مسکونی و تجاری بر پایه شرایط آسایش انسان درنظر گرفته می شود در تعیین شرایط طرح داخلدر ساختمان های مسکونی و تجاری علاوه بر توجه به احساس راحتی ساکنینش باید دقت نمود که تغییر شرایط طرح در بخش های مختلف ساختمان نسبت به یک دیگر یا نسبت به هدای خارج بصورت ملاین و تدریجی صورت گیرد تا بر روی سلامتی انسان زیان بخش نداشته باشد .

    تعیین دمای فضای گرم شده ( توالت و راه پله ) : مقادیر ارائه شده در جداول برابر اتاق ها یا فضاهایی است که می خواهیم با وسایلمختلف از قبیل دیاتدر یا فن کریل آنها را گرم کنیم ، در حالی که در هر ساختمان اتاق ها یا فضاهایی وجود دارند که قصد گرم کردن آنها را بدین صورت نه اینکه اگر در مجاورت ااقی که با حرارتی آن را محاسبه می کنید اتاق گرم نشده ای وجود داشته باشد دمای آن را بصورت زیر محاسبه می کنیم .

    : اختلاف دمای اتاق مورد نظر .

    ااق گرم نشده مجاور .

    : دمای طرح داخل توالت و راه پله .

    حرارت مرکزی مقدمه : منظور تثبیت دمای دلخواه و مناسب در داخل ساختمان باید ابتدا از میزان تلفات حوادثی محل اطلاع حاصل نموده تا بتواند بر مبنای آن ، ظرفیت وسایل حرارتی مورد نیاز را بر آورد کرد لذا محاسبات دقیق و صحیح تلفات وارنی ساختمان در کیفیت عملیاتی بیشتر وابسته‌مرکزی نقش اساسی و تعین کننده ای خواهد داشت در فصل زمستان حرارت داخل ساختمان از راه های مختلفی تلف می شوند که عبارتند از : 1-تلفات حرارتی از جداره های ساختمان شامل دیوار ،.

    سقف ، کف در و پنجره 2-تلفات حرارتی در نتیجه ورورد هوای سرد خارج به داخل ساختمان این تلفات حرارتی ممکن است از طریق تهویه اجباری هوای ساختمان و یا نفوذ هوای خارج به طور طبیعی از درزهای در و پنجره و نیره پیش آید گاهی نیز ممکن است تلفات حرارتی منفی یا بهبرت دیگر اکتساب حرارت داشته باشیم که در اثر حرارت تولیدی از دستگاه ها یا لوازمی است که در داخل ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد اگر مقدار و است مکتب قابل توجه باشد .

    باید در محاسبات منظور گردد .

    پس از محاسبه تلفاتحرارتی ساختمان باید آندا بنحوی جبران کنیم تا دمای اتاق ها و فضاهای مورد نظر در حدود دلخواه و مناسب تثبیت شود زمانی م تواند ایجاد شود که شرایط امایی مناسب در داخل ساختمان را تخمیم نمود که بررر روی تمام مراحل تولید و انتقال حرارت کنترل مداوم صوت گیرد و بهترین طریق نیز بدین هدف تمرکز عملیات تولید حرارت در ساختمان است .

    پروسه تولید و انتقال حرارت در یک سیستم حرارت مرکزی بدین صورت است که گرمای لازم جهت جبران تلفات حرارتی ساختمان توس یک دستگاه در داخل اتاقی به نام موتور خانه بر روی آب یا بخار سوار شده توسط لوله های ناقل به مبدل های گرمایی مستل در اتاق ها از قبیل رادیاتور یا کنوکتور منتقل می گردد ماده‌ناقل حرارت پس از این تبادل حرارتی در اتاق مجددا به دیگ برگشت داده می شود تا چرخه فوق بار دیگر تکرار شود تمام مراحل این عملیات را می توان با وسایلی از قبیل ترموستاد و غیره به تور موتوری کنترل نمود .

    محسبات تلفات حرارتی ساختمان پس از تعیین دمای طرح داخل و خارج از ساختمان محسبات تلفات حرارتی را به ترتیب انجام می دهیم .

    الف : تلفات حوادثی از جداره های حرارتی حوادث منطقه هدایتی توس جداره های ساختمان از قبیل دیوار ، سقف ، کف ، در ، پنجره و شیشه را از فرمول زیر محاسبات می کنیم .

    حرارت منقه از جداره مساحت جداره ضریب کلی هدایت حرارتی دمای سمت گرمتر دمای سمت سردتر ب)تلفات حرارتی از راه نفوذ یا تصویه‌هوا برای محاسبه تلفات حرارتی از راه نفوذ یا تصویه هوا ، ابتدا باید مقدار هوای نفوذ را محاسبه کنیم .

    چگونگی ورود هوا به داخل ساختمان : نفوذ هوا به داخل ساختمان همواره یکی از طرق مهم دفع حرارت ( در زمستان 9 می باشد نفوذ طبیعی هوا معمولا تحت تاثیر یکی از عوامل زیر صورت می گیرد .

    1-رسعت باد – سرعت باد باعث ایجاد فشار در سمت مترف به بادو همچنین خلاء ملایمی در سمت داخل ساختمان شده سب نفوذ هوای خارج از درز درها پنجره ها ویژه به داخل می شود در زمستان نفوذ هوا از پایین ساختمان و رانش هوا از بالای ساختمان خواهد بود .

    مقدار هوای نفوذی بستگی دارد به میزان کسب بودن درها و پنجره ها ، ارتفاع ساختمان ، کیفیت روکار ساخامان ، جهت و سرعت وزش باد و یا مقدار هوایی که برای تهویه یا تعویض در در نظر گرفته می شود تهویه هوا به منظور تامین اکسیژن مصرف شده توسط ساکنین و یا خروج دوده و گرما غبار ناشی از بعضی وسایل در مکانهتایی مثل کارخانه جات امری ضروری است .

    این امر ممکن است به طور طبیعی با باز کردن درها و پنجره ها و یا بصورت اجباری توسط بادزن صورت می گیرد .

    باورود هوای خارج مقداری از حرارت صورت گرما محوس ناشی از اختلاف دماهای خشک داخل و خارج ، تلف می گردد .

    در محسبات حرارت مرکزی ، درصورتی که رطوبت زمین صورت نگیرد تنها بار محسوس هوای نفوذی منظور می گردد محاسبه حجم هوای ورودی به داخل ساختمان را می توان بایکی از روشهای زیر محاسبه نمود الف – روش ذرری ب-روش حجمی ج-روش سطحی روش حجمی : در این روش جهت محاسبه مقدار هوای نفوذی از فرمول زیر استفاده می شود حجم هوای نفوذی بر حسب فوت مکعب در ساعت حجم اتاق یا محیط مورد نظر بر حسب فوت مکعب دفعات تعویض هوای اتاق در ساعت از جدول همانطور که از فرمول فوق استباط می گردد ، ر این روش مقدار هوای نفوذی از پایه تعداد دفعاتی که در مدت یک ساعت ، هوای اتاق با هوای تازه تعویض می شود بر آورد می گردد باید توجه نمود که تعدا دفعات تعویض که در جدول ارائه گردیده بر مبنای نفوذ و تهیه طبیعی هوا و بدون کمک وسایلی نظر وانتیلاتور است .

    با استفاده از روش حجی مقدار را برای اتاق ها محاسبه می کنیم .

    محاسبات برای واحد شمالی : اتاق اتاق اتاق حمام حال و پزیرایی آشپزخانه اتاق اتاق اتاق حمام حال و پزیرایی آشپزخانه محاسبه بار حرارتی هوای نفوذی : پس از محاسبه حجم هوای نفوذی به داخل اتاق ، از طریق فرمول زیر مقدار بار حرارتی آن را محاسبه کنیم .

    ضریب تحصیص چگالی هوا بار حرارتی هوای نفوذی حجم هوای نفوذی جوم مخصوص هوا در شرایط استاندرد که برای شرای غیر استاندارد یعنی ارتفاع و دمای هوای خارج محل مورد نظر ، باید در ضریب تصحیح چگالی برای تهران با ارتفاع و دمای خارج طرح خارج برابر است .

    گرمای هوا در فشار ثابت دمای طرح داخل دمای طرح خارج فرمول بالا را در برگه محاسباتی تائید داده تا بار حرارتی کل اتاق بدست آید .

    ضرایب اضافی : همانطور که در برگه های محاسباتی ملاحظه می شود برای دیوار های شمالی و شرقی و دیوارهای غربی ضریب اضافی در نظر گرفته می شود ، بعلاوه جهت تصحیح اشتباهات احتمالی در محاسبات برای هد اتاق ضریب اطمینان منظور میگردد که در برگه محاسباتی منعکس است .

    با توجه به این که این واحد مسکونی است و سیستم حرارت مرکزی باید در همه ایام کار کند ضریب پیش راه اندازیدر نظر گرفته می شود .

    ضرایب جهت همچنین برای نحاسبه بار حرارتی طبقات دیگر بار حرارتی طبقه اول را در ضریب طبقات ضرب کرده و مقادیر بار حرارتی هر اتاق بدست می آوریم .

    طبقات شمالی : طبقه دوم : اتاق اتاق اتاق حمام هال پذیرایی آشپزخانه طبقه سوم اتاق اتاق اتاق حمام هال پذیرایی آشپزخانه طبقه چهارم اتاق اتاق اتاق حمام هال پذیرایی آشپزخانه طبقات واحد جنوبی : طبقه دوم : اتاق اتاق اتاق حمام هال پذیرایی آشپزخانه طبقه سوم : اتاق اتاق اتاق حمام هال پذیرایی آشپزخانه طبقه چهارم : اتاق اتاق اتاق حمام هال پذیرایی آشپزخانه محاسبه میزان آب گرم مصرفی ساختمان و با حارتی آن : برای محاسبه بار حرارتی که بابت تهیه آب گرم مصرفی ساختمان به دیگ تحمیل می شود لازم است ابتدا درجه حرارت و مقدار آبگرم مصرفی ساختمان تعیین می گردد : الف ) دمای آبگرم مصرفی : دمای آبگرم مصرفی موجب مورد مصرف ان متفاوت است .

    مثلا دمای آبگرم برای مصارف معمولی مثل شیر دستشویی یا ظرف شویی در ساختمانهای مسکونی حدود تا در نظر گرفته می شود .

    این دما برای ماشیم هایی که کار خصوصی انجام می دهند بوجب نوع کار فوق می کند ، دستگاههایی مانند ماشین ظرفشویی یا رخشویی با آبگرمی که دمای بیشتری دارد کار می کند در محاسبات بار حرارتی آبگرم مصرفی در ساختمان های معمولی ، اغلب دمای ورودی به آبگرم وروردی به آبگرمکن ( آب شهوم برابر و دمای آبگرم خروجی در نظر گرفته می شود .

    ب)مقدار آب گرم مصرفی و ضرفیت آبگرمکن :‌ برای تعیین میزان آبگرم مصرفی در ساختمان های مختلف جداولی توسط انجمن های مهندسین تاسیسات در کتب راهنما ارائه گردیده است قبل از استفاده از جداول بهتر است با چند اصطلاح مهم در ارتباط با آنها آشنا شویم .

    1-ضریب تقاضا – میزان آبگرمی که درجه اول برای مصارف مختلفی پیشنهاد می گردد ، حداکثر مقداری است که بر پایه استفاده متمر در تمام ساعت روز تعیین گردی ده است ولی بدیهی است که میزان تقاضا برای آبگرم در تمام ساعات یکساننیست بلکه در ساعاتی از روز این مقدار حداکثر و در ساعاتی دیگر حداقل و حتی صفر است .

    از طرفی تمام وسایل بهداشتی موجود در ساختمان در آن واحد بطور هم زمان مشغول به کار نمی باشد .

    لذا انجام محاسبات مربوط به آبگرم مصرفی اعم از اندازه گذاری و سدها ، حجم منبع و بار حرارتی آبگرم مصرفی بر مبنای حداکثر مصرف ، معقول به نظر نمی رسد .

    برابپی بردن به میزان واقعی مصرف که می تواند اساس محاسبات قرر گیرد .

    در تقریب از جداول ضریبی بنام ضریب تقاضا ارائه گردیده است که با ضرب کردن آن در ارقام ارائه شده برای حداکثر آبگرم مصرفی ، مقدار واقعی مصرف آبگرم ساختمان مورد نظر در ساعت بدست می آید .

    ظرفیت حرارتی آبگرمکن که عبارت است از مقدری آبی که در یک ساعت توسط آبگرمکن گرم می شود ، حداقل برابرخواهد ب.د با مقدار واقعی مصرف آبگرم ساختماندر ساعت .

    2-ضریب ذخیره منبع – رای تعییم حجم منبع آبگرم مصرفی ، ضریبی تحت عنوان ضریب ذخیره منبه در جداول ارائه شده است که با ضرب کردن آن در مقدار واقعی مصرف آبگرم ، حجم منبع ابگرم به دست می آید .

    موضوع قابل توجه در مورد منابع آبگرم مصرفی ایست که پس از مصرف 70 تا 75 درصد تراکم موجود در منبع ، بقیه اب منبع سرد خواهد شد بنابر این باید حجم منبع آبگرم را حد اقل بین 25 تا 30 درصد بیش از میان مصرف واقعی در نظر گرفت .

    عمدتا در صورتیکه تقاضا برای آبگرم یکنواخت نباشد به منبع ذخیره بزرگتری احتیاج خواهد بود.

    در ساختمان هایی که تقاضا برای آبگرم تقریبا یکنواخت باشد می توان منبع دخیره کوچکتر اختیار نمود در عوض ظرفیت حرارتی آبگرمکن را افزایسش داد .

    اما حتی المدور باید منبع ذخیره را بزرگتر در نظر گرفت زیرا این امر باعث کاهش بار حرارتی دیگ و کوچکترشان اندازه سطح حرارتی آبگرمکن خواهد شد .

    فرمول های محاسباتی : به پایه مطالب مذکور می توانیم مقدار مقدار واقعی مصرف آبگرم و حجم منبع را با استفاده از فرمول های زیر تعیین نماییم .

    ضریب تقاضا × حداکثر مصرف = مقدار واقعی مصرف آبگرم در ساعت ابگرم در ساعت ضریب ذخیره منبع × ضریب تقتضا × حداکثر مصرف × حجم منبع آبگرم آبگرم در ساعت محاسبه بار حرارتی آبگرم مصرفی پس از تعیین مقدار واقعی آبگرم مصرفی که بربر است با حداقل ظرفیت آبگرمکن ، بار حرارتی آبگرم مصرفی را با استفاده از فرمول زیر تعیین می کنیم .

    بار حرارتی آبگرم مصرفی مقدار واقعی آبگرم بر حسب گالف بر ساعت وزن مخصوص آب بر حسب پاوندبرگان دمای آب شهدوره ای به آبگرمکن دمای آبگرمکن مصرفی خروجی از آبگرمکن در این ساختمان وسایل بهداشتی زیر نصب شده است 1-دستشویی و توالت خصوصی 8عدد 2-دوش 8عدد 3-سینک ظرفشویی 8عدد 4-ماشین رختشویی 8عدد 5-سینک رختشویی 8عدد 6-وان 8عدد 0.35ضریب تقاضا 1.25 ضریب ذخیره منبع حداکثر آبگرم مصرفی .

    مقدار واقعی آبگرم مصرفی گالن حجم منبع آبگرم همچنین 10% ضریب اطمینان در نظر گرفته می شود .

    محاسبه بار کل ساختمان بار کل ساختمان برابر مجموع ارهای است که با جمع کردن این مقادیر بار کل ساختمان بدست می آید .

    : مجموع بار های شمالی : مجموع بارهای واحد های جنوبی محاسبه و انتخاب اجزاء سیستم حرارت مرکزی : پس از محاسبه بار حرارتی ساختمان و آب گرم مصرفی باید اجزاء سیستم حرارت مرکزی از قبیل دیگ ، مشعل ، پمپ ، سیستم لوله کشی و مبدل های حرارتی را بر مبنای این محاسبات بندی انتخاب کنیم که تلفات حرارتی ساختمان را به بهترین صورت ممکن جبران کنند .

    1-انتخاب دیگ .

    جهت انتخاب دیگ که وظیفه سوار کردن حرارت بر ماده ناقل گرما به اضافه بار حرارتی آبگرم مصرفی معین باشد .

    با درنظر گرفتن درصدی اضافه بار بابت تلفات حرارتی از خود دیگ و لوله ها با مراجعه به کاتالوکگ دیگ مناسب را انتخاب می کنیم میزان این اضافه بار با توجه به کیفیتعایق پیچی لوله ها متفاوت بوده بین 5 تا 20 درصد کل تلفات حرارتی ساختمان منظور می گردد .

    به این ترتیب بار حرارتی مبنای انتخاب دیگ عبارت خواد بود از ‍: قدرت دیگ بار کل ساختمان ضریب اطمینان جهت اختلافات حرارتی از دیگ و لوله برای این بار دیگ چدنی سوپر با شماره مدل مدل با عدد پره و ظرفیت گرمایی از تا تابدیگ شرکت شوفاژ کار انتخاب می شود .

    انتخاب مشعل : هر چند که تمام قسمت های سیستم حرارت مرکزی برای گرمایش مطلوب ساختمان واجد ارزش و اهمیت خاص خود می باشد ، ولی بی تردید قلب سیستم حرارت مرکزی مشعل است .

    انتخاب اندازه‌مشعل پس از تعیین درن سوختی که در ساعت مصرف می کند بااستفاده از کاتالوگ انجام می گیرد در فرمول زیر که توسط آن وزن سوخت مصرفی مشعل بر حسب کیلو گرم بر ساعت بدست می آید : وزن سوخت مصرفی مشعل قدرت حرارتی یگ ارزش حرارتی یک کیلوگرم سوخت راندمان مشعل با توجه به قدرت دیگ مشعل با ظرفیت حرارتی از کاتالوگ مصرف گاز انتخاب می شود 3-حجم منبع انبساط ک برای این سیستم منبع انبساط باز انتخاب می شود که حجم آن بترتیب زیر بدست می آوریم حجم منبع انبساط بر حسب گالن قدرت حرارتی دیگ یک منبع باز 1000 لیتری برای ساختمان مناسب است در جدول 1-7 استاندارد ابعاد واتصالات منابع انبساط باز ذکر شده است .

    6- انتخاب رادیاتور از کاتالوگشرکت صنعتی آژیررادیاتور های فولادی را انتخاب می کنیم از بین اندازه هی مختلف اندازه مناسب است ک مقدار حرارت هرپره است .

    رادیاتورهای واحد شمالی : طبقه اول : تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : حمام تعداد پره : هال پزیرایی و آشپزخانه طبقه دوم : تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : حمام تعداد پره : هال پزیرایی و آشپزخانه طبقه سوم : تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : حمام تعداد پره : هال پزیرایی و آشپزخانه طبقه چهارم : تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : حمام تعداد پره : هال پزیرایی و آشپزخانه رادیاتورهای واحد جنوبی طبقه اول : تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : حمام تعداد پره : هال پزیرایی و آشپزخانه طبقه دوم : تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : حمام تعداد پره : هال پزیرایی و آشپزخانه طبقه سوم : تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : حمام تعداد پره : هال پزیرایی و آشپزخانه طبقه چهارم : تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : اتاق تعداد پره : حمام تعداد پره : هال پزیرایی و آشپزخانه 5-محاسبات لوله کشی : برای این ساختمان سیستم لوله کشی با برگشت مستقیم مناسب است پس قطر لوله های برگشت مانند لوله های رفت است .

    ضوابط و مقررات لوله کشی : 1-انتخاب محدوده سرعت مناسب برای گردش آب این سرعت باید به میزانی باشد که با توجه به وضع نظر از لحاظ تولید سر و صدا ایجاد ناراحتی نکند ، سرعت مناسب حرکت آب در لوله ها بین 2 تا 4 فوت بر تایید و برای مکانهایی که در آنها سر و صدا اهمیت چندانی ندارد از قبیل کارخانجات ، تا بیش از 5/ فوت بر ثانبه است .

    2-در گرمایش نیازی به تعیین دبی هر لوله نیست چون در نمودار می توان با استفاده از بار حرارتی قطر لوله را تعیین نمود و در سیستم اجباری بهترین اختلاف مای آب رفت و برگشت است .

    3-تعیین نرخ رفت فشار مناسب – از آنجا ئیکه باز راء رفت فشار زیاد هزینه پمپاژ بالا رفته و از طرف دیگر برای رفت فشار کم قطر لوله ها بزرگتر و در نتیجه هزینه لوله کشی افزون می گردد محدوده ای برای نرخ افت فشار تعیین گردیده که بین 100 تا 500 میلی اینچ بر هر فوت طول لوله می باشد .

    نرخ مناسب افت فشار برابر 300 میلی اینچ آب بر فوت معادل 2.5 فوت بر صد فوت طول لوله می باشد .

    4-جهت سهولت تخلیه آب باید تمام لوله افقی شیب ملایمی بین 0 تا 3 درصد بطرف موتورخانه داشته باشند این امر همچنین باعث هدایت هوا با بالاترین نقطه سیستم خواهد شد .

    5-بمنظور تخلیه هوای سیستم باید در مرتفع ترین قسمت لوله ها در موتور خانه هوا گیر نصب شود .

    6-برای جلوگیری از تغییر شکل لوله های طویل در اثر انبساط حرارتی ، باید برای لوله های مستقیمی که بیش از 30 .

    نکته : حداقل قطر لوله ها نباید از کمتر شود .

    تعیین قطر کلکتور : یک لوله از دیگ تا کلکتور و یک لوله از کلکتور تا منبع دو جداره یک لوله و یک لوله از کلکتور تا لوله پمپ وجود دارد که جکعه تعداد 3 لوله با کلکتور متصل می باشد طول کلکتور به این ترتیب معین می شود که فاصله بین لوله هایی که به کلکتور وارد یا از آن خارج می شوند حداقل و از طرفین حدود در نظر گرفته می شود قطر کلکتور نیز از فرمول تجربی زیر تعیین می گردد .

    قطر با توجه به مقدار بار برابر در نظر گرفته می شود که این بار مقدار بار کل واحد شمالی است .

    قطر با توجه به مقدار بار برابر در نظر گرفته می شود کهایتن بار مقدار بار کل واحد جنوبی است تعیین قطر کلکتور رفت و برگشت : به این کلکتور دو لوله به قطر و لوله پمپ به قطر متصل است که قطر آن برابر : قطر کلکتور برگشت نیز است چون لوله کشی سیستم بر گشت مستقیم است قطر از طبقه اول تا طبقه دوم با توجه به مقدار بار برابر در نظر گرفته می شود .

    قطر از طبقه دوم تا طبقه سوم با توجه به مقدار بار برابر در نظر گرفته می شود .

    قطر از طبقه سوم تا طبقه‌چهارم با توجه به مقدار بار برابر در نظر گرفته می شود .

    تعیین قطر لوله های برابر واحدهای شمالی جدول قطر لولهه های برابر قطر شمالی : تعیین قطر لوله ها برای واحد های جنوبی جدول قطر لوله ها برای واحد های جنوبی 6-انتخاب پمپ سیر کولاتور : الف ) هد پمپ : از آنجا ئیکه قدرت پمپ باید به اندازه ای باشد که آب را تا دورترین و امد حرارتی سیستم به گودش در آورد ، باید افت را در این مسیر تعیین کنیم .

    افت فشار ناشی از اصطحکاک جریان با جدارد لوله افت فشار در شیر ها ، زاندی را که در مسیر را دارند .

    میزان این افت فشارها را می توان با فرمول های هیدرولیکی تعیین نمود ولی ساده تر این است که پنجم امن فشار موجود در این و ماله ها با افت فشار چند فوت لوله با هاب قطر برابر است .

    در عمل می توان طوا ماله و ماله های مختلف را تغریبا برابر 50 درصد طول مسیر طول رفت و برگشت در نظر گرفت اگر 10 گرم طول مسیر رفت را بالا نشان داده طول معادل و ماله برابر 50 درصد طول مسیر رفت و برگشت در نظر بگیریم خواهد داشت .

    طول مسیر رفت و برگشت به واحد حرارتی طوامعادل اتصالاتلوله کشی طول معادل کل مسیر لوله کشی تا دورترین واحد حرارتی به طوری که در مبحث لوله کشی ذکر شد ، مناسبترین نرخ افت فشار برای جریان آب در لوله ها معادل 300 میلی اینچ بر فوت یا 2.5 فوت بر 100 فوت طول معادل لوله است زیرا خواهیم داشت .

    = هد پمپ چون موتورخانه در زیر واحد شمالی قرار دارد پس دورترین رادیاتور در طبقه چهارم واحد جنوبی است ب-دبی پمپ : برای بدست آوردن دبی پمپ از فرمول زیر استفاده می کنیم دبی پمپ بر حسب گالن بر دقیقه بار حرارتی کل ساختمان از کاتال.گ شرکت از نمودار سمت راست پمپ مدل انتخاب می کنیم .

    فصل دوم محاسبات بار سرمایش محاسبه ساعتوروز پیکبار برا محاسبه زمان پیک بار ابتدا مساحت پنجره های هر سمت از ساختمان را بدست می آوریم سپس مقدار مساحنت را در همان جهت در ضریب حرارت اکتسابی خورشید ی ضرب کرده و زمان پیک بار دست می آوریم محاسبه پیک بار برای واحد شمالی .

    مساحت پنجره های شمالی مساحت پنجره های جنوبی مساحت پنجره های غربی مساحت پنجره های شرقی محاسبه پیک بار برای واحد جنوبی مساحت پنجره های شمالی مساحت پنجره های جنوبی مساحت پنجره های غربی مساحت پنجره های شرقی همانطور که ملاحظه می شود طبق محاسبات پیک بار در ساعت 3 بعد ازظهر روز 22 سپتامر است پس محاسبات را برای این ساعت انجام می دهیم .

    دمای طرح خارج دمای طرح خارج عبارست از میانگین حداکثر دمای هوای خارج تابستان که توسط سازمان هواشناسی تا چند سال ثبت گردیده است البته ممکن است در بعضی از روزهای تابستان دما از میانگین بالاتر رود ولی انجام محاسبات بر اساس شرایطی که به ندرت اتفاق می افتد موجب افزایش غیر ضروری دستگاه های سرد کننده خواهد شد .

    مقادیر دمای طرح خارج در جدول بالا برای ساعت 3 بعدازضهر روز 22 جولای است که با توجه به ساعت و روز پیک بار باید تصحیح شود ( جدول 2-1 برای تصحیح روز و جدول 2-2 برای تصحیح ساعت ) چون هر دو روز در ساعت 3 نقشه پس تصحیح ساعت برابر صفر است یعنی از نظر ساعت روز احتیاج به تصحیح نداریم ولی برای تصحیح ماه با توجه به جدول و مقدار ( تغییرات سالانه در تعران ) که برابر است مقدار دمای خشک و دمای مرطوب بدین صورت تصحیح می شوند .

    : دمای خشک : دمای مرطوب دمای طرح داخل : مقادیر ارائه شده در جدول بالا برای اتاق ها یا فضاهایی است که قصد سرد کردن آنها را داریم در حالیکه در هر ساختمان اتاقها یا فضاهایی وجود دارند که قصد سرد کردن انها را نداریم اگر در مجاورت اتاقی که بار آنرا محاسبه می کنیم فضایی باشد که قصد سرد کردن آنرا نداشته باشیم دمای آنرا بدین صورت بدست می آوریم الف)دمای طرح داخل پیلوت : دمای طرح خارج ب)دمای طرح داخل راهپله و توالت و حمام : تعیین ضرایب انتقال حرارت جداره ها این مقادیر از جداول 1-1 و 1-2 و 1-3 استخراج می شون .

    1-دیوارهای خارجی گچ کاری از داخل آجر فشاری با آجر نما از یکطرف 2-دیوارهای داخلی : گچ کاری از دو طرف آجر فشاری 3-پنجره تک شیشه ای معمولی 4-دربها : در اتاق هادر تمام چوبی به ضخامت دروردی راهرو تمام چوبی دربهای بالکن ، در فلز ی با کتیبه شیشه ای 5-سقف طبقه آخر ( پشت بام ) بتن به ضخامت 25 سانتی متر آسفالت ، قیر گونی ، پوکه و نخاله ، ماسه و سیمان از خارج و گچ کاری از داخل 6-سقف طبقات ( پارتیشن داخلی ) : بتن به ضخامت 25 سانتی متر سرامیک ، ملات ، ماسه ، سیمان ، پوکه و نخاله از یک طرف و گچ کاری از داخل 7-کف طبقه اول ( سقف پیلوت ) بتن به ضخامت 25 سانتی متر سرامیک ، ملات ، ماسه ، سیمان ، پوکه و نخاله از داخل و گچ کاری از خارج محاسبه سایه بر روی پنجره ها : با توجه به جدول 2-3 زوایای سمت و اوج به ترتیب زیر بدست می آیند .

    3 بعد ازظهر 22 سپتامبر و با توجه ه و نمودار ضمیمه جدول 2-3 ضرایب سایه را بدست آوریم 0.7ضریب سایه از پهلو 0.8=ضریب سایه از بالا فرض : ضخامت کناره دیوار پنجره ها است محاسبه سایه روی پنجره های غربی : : طول سایه از پهلو : طول سایه از بالا : مساحت سایه از پهلو : مساحت سایه از بالا : مساحت کل سایه : سطح مقابل آفتاب برای هر پنجره محاسبه سایه برای پنجره های شرقی و شمالی : با توجه به نمودار سایه در ساعت پیک بار پنجره های شمالی و شرقی در سایه قرار دارند محاسبه سایه برای پنجره های جنوبی پنجره های جنوبی واحدهای شمالی در سایه قراردارند .

    با توجه به نمودار سایه 1.7=ضریب سایه از پهلو 1.3=ضریب سایه از بالا : طول سایه از پهلو : طول سایه از بالا : مساحت سایه از پهلو : مساحت سایه از بالا : مساحت کل سایه : سطح مقابل آفتاب برای هر پنجره 1-محاسبه بار سرمایی تابشی از پنجره ها و شیشه های خارجی مساحت پنتجره یا×ضریب ذخیره×ضریب تصحیح×حرارت اکتسابی از خورشید = شیشه الف) حرارت اکتسابی از خورشید : در جدول 2-4 ، حرارت اکتسابی خورشید از میان شیشه های معمولی بر حسب عرض جغرافیایی محل برای هر یک از ماههای سال و در ساعات مختلف روز ارائه گردیده است و فقط شامل حرارت تشعشعی خورشیدی است که توسط شیشه به فضای داخلی ساختمان منتقل می گردد این جدول بر پایه شرایط زیر تدوین شده است : صفحه شیشه در پنجره‌جدول معادل 85% و در پنجره فلزی معادل 100% سطح پنجره فرض شده است گرد و غبار یا مه در هوا وجود ندارد محل طرح در سطوح دریا واقع شده است نقطه شبنم هوا در سطح در یا می باشد البته شرایط فوق خیلی به ندرت اتفاق می افتد ، لذا در پایان همین جدول ضزایب تصحیحی برای برای پنجره های با قاب فلزی یا بدون قاب فلزی یا ، گرد و غبار و مه ، ارتفاع محل از سطح دریا و عرض جغرافیایی جنوبی ( در مورد ایران مصادق ندارد ) داده شده اند یک ضریب تصحیح دیگر نیز در جدول در حسب نوع شیشه و رنگ کرکره هایی که از داخل یا خارج پنجره را می پوشاند ارائه گردیده است ، ضریب تصعیدی که در فرمول فوق وارد می شود حاصل ضرب تمام این ضرایب خواهد بود بدست آوردن ضریب تصحیح : کرکره‌ داخلی × نقطه شبنم × ارتفاع از سطح دریا × گرد و غبار × غاب قلزی = ضریب تصحیح دمای نقطه شبنم است و ضریب کرکره از جدول 2-5 بدست می آید .

    = ضریب تصحیح 0.815 = ضریب تصحیح ب)ضریب ذخیره : حرارت اکتسابی از خورشید تمام به بار حرارتی آتاق اضافه نمی شود بلاکه فقط درصدی از آن که توسط مواد ساختمانی اتاق جذب و ذخیره می شود بحساب خواهد آمد .

    این دصد که ضریب ذخیره نامیده می شود از طریق آزمایشاتی در ساختمانهای مختلف محاسبه گردیده و نتایج آن در جداول ارائه شده اند .

    ضریب ذخیره بستگس به ضرفیت حرارتی مواد ساختمانی اتاق دارد و عبارتست از حاصلضرب وزن گرمای ویژه آنها ، از آنجایی که ظرفیت حرارتی ویژه بیشتر مواد ساختمانی تقریبا برابر است ، ضریب ذخیره مستقیم با وزن مواد ساختمانی متناسب خواهد بود .

    برای استخراج ضریب ذخیره از جداول مذکور ابتدا باید وزن مواد ساختمانی بر فوت مربع سطح کف ساختمان را ا استفاده از فرمولهای ارئه شده در پایین آنها تعیین نموده با توجه به جهت قرار گرفتن پنجره به جستوجوی ضریب ذخیره در ساعت مورد نظر بپردازیم بدست آوردن برآورد برای سطح برای تعیین وزن پروانه کف :

سيستمهاي حرارتي و برودتي جهت تهيه شرايط مناسب براي محيط زندگي و کار در فصول مختلف سال، وسائلي مورد استفاده قرار مي گيرند که هر کدام نقش خاصي در سيستم تأسيساتي ايفاء مي نمايند. به عبارت ديگر دستگاههائي جهت توليد انرژي گرمائي و سرمائي به کار برده مي

تأسيسات ساختمان : مقدمه : تاسيسات از رشته هايي است که عموميت آن بسيار گسترش يافته اگر بخواهيم راحت صحبت کنيم نقش تاسيسات همان نقش عوامل پشت صحنه را در يک فيلم سينمائي بازي مي کند . وقتي اتاق ها را گرم و لامپ هاي آن را روشن مي بينيم به را

نيروگاه منتظر قائم در زميني به مساحت تقريبي يک کيلومتر مربع واقع در کيلومتر هفت جاده ملارد در ناحيه کرج بنا شده و در حال حاضر داراي چهار واحد بخار است که هر يک به ظرفيت اسمي 25/156 مگاوات و 6 واحد گازي، سه واحد سيکل ترکيبي مي باشد. اولين واحد بخار ن

نيروگاه منتظر قائم در زميني به مساحت تقريبي يک کيلومتر مربع واقع در کيلومتر هفت جاده ملارد در ناحيه کرج بنا شده و در حال حاضر داراي چهار واحد بخار است که هر يک به ظرفيت اسمي 25/156 مگاوات و 6 واحد گازي، سه واحد سيکل ترکيبي مي باشد. اولين واحد بخار ن

ساختمانی در تهران به صورت دو آپارتمان شمالی و جنوبی وجود دارد که مختصات آن به تشریح زیر می باشد – در پنج طبقه 6 طبقه مسکونی هشت واحد و طبقه همکف پیلدت است : 1-دیوارهای بیرونی – از آجر فشاری با آجر نما از یک طرف و گچ کاری داخلی . 2-دیوار های داخلی – از آجر فشاری با گچ کاری از دو طرف . 3-پنجره تک شیشه ای معمولی ، پنجره های توالت ، حمام ، راهپله پنجره بالکن واحد جنوبی پنجره بالکن ...

معماری طی هزاران سال وجو د داشته و اصالت ارزشهای کیفی آن در طول قرنها شکل گرفته و رسالت یک معمار موفق در هر عصر و زمانی گردن نهادن به تمامی آنها و بکارگیری صحیح و منطقی مجموعه این قابلیت هاست . به جرأت می توان گفت که اقلیم و چگونگی تأثیر شرایط آب و هوائی بر شکل گیری بنا از جمله ارکان محدود معماری است که از ابتدای ساخت سرپناه توسط بشر مورد توجه قرار داشته و با گذشت زمان و تغییر ...

فصل اول- آشنايي با چيلرهاي جذبي تقسيم بندي چيلرها چيلرها از جمله تجهيزات بسيار مهم در سرمايش هستند که به طور کلي مي توان آنها را به دو دسته چيلرهاي تراکمي و چيلرهاي جذبي تقسيم کرد. به طور کلي چيلرهاي تراکمي از انرژي الکتريکي و چيلرهاي جذبي از انرژي

شرکت صنعتي محورسازان ايران خودرو، واقع در کيلومتر 10 جاده مخصوص کرج بوده و از قسمت شمار به اتوبان کرج، از قسمت جنوب به جاده مخصوص کرج و داروسازي لقمان ، از قسمت شرق به کارخانه قوه پارس و از سمت غرب به شرکت قسام ايران که انبار شرکت مينو است، مشر

خورشيد عامل و منشأ انرژي هاي گوناگوني است که در طبيعت موجود است از جمله: سوخت هاي فسيلي که در اعماق زمين ذخيره شده اند، انرژي آبشارها و باد، رشد گياهان که بيشتر حيوانات و انسان براي بقاي خود از آنها استفاده مي کنند، موادآلي که قابل تبديل به انرژي حر

روش های نوین سیستم های گرمایشی و سرمایشی سیستم های گرمایشی و سرمایشی، بزرگ ترین مصرف کنندگان انرژی در ساختمان به شمار می روند. مقدار بسیار قابل ملاحظه ای از انرژی به گرمایش و سرمایش اختصاص دارد. میزان انرژی مصرفی در خصوص تأمین آب گرم بهداشتی نیز در حدود ۱۶ درصد است که می توان به تقریب دریافت که حدود ۵۷ درصد انرژی صرف تأمین شرایط آسایش حرارتی و برودتی یک ساختمان می شود. این در ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول