بنام خدا«
» تولید کننده بتون«
میکروسیلیکا
میکروسیلیکا چیست؟ سیمان یا مادهای افزودنی؟
جواب: میکروسیلیکا، نام دیگر بخار سیلیکاست. در زمینه صنعت بتون گروهی معتقدند که میکروسیلیکا جامعتر از بخار سیلیکاست. محصول تولید شده، از کورههای الکتریکی تولید کننده فروسیلیکون و یا فلز سیلیکون بدست میآید. به همین دلیل است که میکروسیلیکا نامیده میشود. میکروسیلیکا جهت فروش به بازار عرضه میشود و به صورت پودری خیلی نرم میباشد میکروسیلیکا دارای خواص زیر میباشد:
- کاهش جداسازی و هواگیری در بتون تازه
- افزایش جامع، کششی و قدرت خمشی در دوره مراقبت
- جایگزینی بیش از 35 درصد opc در یک مخلوط
- کاهش ورود آب زیان آور شیمیایی
- کاهش نفوذ گازها و بنابراین کاهش کربناسیون
- بهبود مقاومت در سیکلهای یخ زدن و آب شدن یخ
- افزایش مقاومت سایشی
- کاهش خطر قلیائی شدن و یا سیلیکاتی شدن
- افزایش کارایی، اسلامپ هم تراز
- کاهش تشکیل باندهای شیشهای در هنگام کار بروشات کربنی
» مقاوم حرارت«
دمای بالا: میکروسیلیکا در واکنش با آلومینا تشکیل فولایت میدهد که کارایی آن تا ° c 1700 افزایش مییابد.
گرما: افزایش قدرت بدون ایجاد آلودگی
جریان: کاهش نیاز به آب در هنگام کار در محل
چگالی( تراکم) قالبریزی: پرکردن خلل و فرج برای نفوذپذیری کمتر قدرت بالا و انتقال حرارت
» میکروسیلیکا«
میکروسیلیکا( پودر سیلیکا) از دوده کوره بازیافت میشود فیلترهای سیستم تمیز کننده دوده، گرد و غبار را از کوره میگیرد و هوای تمیز را عبور میدهد. از میکروسیلیکا عمدتاَ جهت اضافه کردن به بتون استفاده میشود مانع نفوذ کلرید به بتون میشود بنابراین میل گردها را از خوردگی زودرس حفظ میکند. افزودن میکروسیلیکا به سیمان جهت افزایش مقاومت در برابر سائیدگی میشود و تراکم خمش و کشش را افزایش میدهد میکروسلیکا مواد ما کاربردهای جدیدی در صنایع مختلف پیدا میکند.
خواص میکروسیلیکا:
میکروسیلیکا مانع نفوذ کلرید به بتون میشود و بنابراین میلگردها را در برابر سایش زودرس حفظ میکند. مخلوط میکروسیلیکا و بتون برای ساختمانهای زیر آبی و پلها مناسباند معمولاَ سیمان پرتلند در اثر ترکیب با میکروسیلیکا درمقابل سولفاتها مقاومت میکند( مشابه سیمانهای ضد سولفات) میکروسیلیکا نفوذپذیری بتون را کاهش داده و باعث افزایش استحکام آن میشود. افزایش میکروسیلیکا به سیمان سبب مقاومت در برابر سائیدگی میشود. و سبب افزایش تراکم، مقاومت خمش و کشش میشود.
افزایش مقاومت سیمان با میکروسیلیکا
میکروسلیکا ماده افزودنی به بتون است که سبب استحکام بتون و افزایش مقاومت بتون در برابر گرما و رطوبت میشود.
مقایسه خوردگی بتون ایپانکس با بتون میکروسیلیکا
موضوع آزمایش: این برنامه تحقیق خوردگی بتون ایپانکس و میکروسیلیکا توسط دیپا برای ارزیابی و مقایسه هر دو افزودنی در مخلوطهای بتونی مشابه به عنوان سیستمهای محافظت کننده از خوردگی بود.
مراحل آزمایش: شامل خوردگی، آزمایش خوردگی، روی نمونهای بود که توسط انجمن فدرال شاهراهای آمریکا برای ارزیابی خوردگی میلگرد معمولی سیاه در بتون استفاده شده بود.
توضیح آزمایش: قطعات بتون با طرحهای مشابه و استفاده خرده سنگهای مشابه سیمان و آب تحت شرایط کنترل شده ساخته میشوند.
قطعات در سایزهای مختلف هستند و نمودار (1) محلول نمک طعام به مدت چهار روز پیدرپی درون قطعات ریخته میشود و بعد از چهار روز محلول را خالی کرده و قطعات را شسته و برای سه روز در دمای˚F 100 نگهداری میشوند این سیکل پرکردن با آب نمک و خشک کردن در دمای ˚F 100 طی 48 هفته ادامه مییابد.
مراحل آزمایش: دالهای بتونی توسط طرحهای مختلف که در زیر بیان شده قالبریزی شدهاند بلافاصله بعد از قالبریزی دالهای بتونی در بستههای پلاستیکی به مدت سه روز نگهداری شده و مدت 25 روز در دمای ˚F 80- 60 در معرض هوا قرار میگیرند. روی کنارههای دالها و انتهای میلگردها دو لایه پوششی اپوکسی زده میشود و سرهای ساختهشده در دور تا دور دالهای بتونی آب نمک را نگهداری میکند. سطح بالایی دالهای بتونی سندپلاست میشوند میلگردهای بالایی به یک سر مقاومت 10اهمی با سیم مسی وصل شده و میلگردهای پائینی به سر دیگر آن وصل میشوند. خوردگی بین میلگردهای بالایی( آندها) و میلگردههای پائینی( کاتدها) قابل اندازهگیری است. اختلاف پتانسیل میلگردهای بالایی برای تعیین میزان خوردگی میلگردها اندازهگیری میشود. همه اندازهگیریهای الکتریکی هفتهای یکبار طی 48 هفته انجام میشود.