دانلود تحقیق چگونگی ساخت دراورهای چوبی در کارگاه صنایع چوب

Word 335 KB 25525 32
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ماشین اره فلکه یا اره نواری:
    این ماشین شامل دو فلکه بالا و پایین است که معمولاً از جنس چدن ریخته گری می باشد.

    این دو فلکه به طور عمودی و دقیق در امتداد هم قرار گرفته اند فلکه پایینی در مکان خود ثابت و تنها توانایی چرخش دارد اما فلکه بالایی قابلیت جابجا شدن به بالا و پایین طرفین را دارد برای بالا و پایین کردن فلکه بالا از فرمان کوچکی که در زیر این فلکه قرار دارد استفاده می شود برای شل و سفت کردن تیغه می توان از این قابلیت فلکه بالا استفاده کرد.

    کج و راست شدن فلکه بالا از فرمان دیگری که در کنار فلکه قرار دارد استفاده می شود.


    بانداژ فلکه: هدف از این کار عدم تماس مستقیم تیغه با فلز فلکه بوده و نیز نرمتر کردن حرکت اره نواری را تأمین می کند و اینکه جنس بانداژ می تواند: لاستیک، پلاستیک، و یا برزنت باشد.


    شیوه استقرار تیغه روی فلکه:
    به هنگام نصب تیغه روی اره فلکه باید توجه کنیم که حتماً اره خاموش باشد ترجیحاً برق اتصال موتور را قطع کنیم.

    در هنگام باز کردن تیغه از ماشین نیز باید به این نکته توجه داشته باشیم: برای باز کردن تیغه ابتدا باید حفاظ های ماشین را باز کرد فلکه بالا را به سمت پایین حرکت داده تا تیغه کاملاً شل شود.

    اکنون تیغه آماده خروج از دستگاه می باشد برای سوار کردن تیغه ابتدا باید تیغه را از داخل شکاف اصلی عبور داده بطوریکه دندانه های تیعه به سمت ما باشد.

    سپس روی فلکه پایین و بالا تیغه را مستقر کرده و با بالا بردن فلکه بالایی تیغه را در جای خود مستقر می کنیم.


    باید توجه داشت تیغه روی فلکه طوری قرار بگیرد که دندانه های آن مستقیماً روی فلکه قرار نگیرد برای تنظیم این مسئله می توان از کج و راست کردن فلکه بالایی توسط فرمان کناری استفاده کرد.


    در بعضی از ماشین های اره نواری برای حفاظت بیشتر از دستگاه که حاوی یک قطعه فنر و پدال می باشد به عنوان ترمز بر روی فلکه پایین استفاده می گردد در هر زمان که کاربر نیاز به توقف سریع داشته باشد می تواند با فشار بر روی پدال اره نواری متوقف نماید که حدوداً 30 ثانیه زمان می برد که در مقایسه با زمان عادی توقف اره نواری سه دقیقه که زمان ناچیزی می باشد این توقف می تواند به دلیل پاره شدن تیغه و جلوگیری از صدمه خوردن تیغه می باشد و یا به دلیل صرفه جویی در وقت در هنگام تغییر فرم برش و تغییر گونیایی ماشین باشد.


    سیستم ستاره و مثلث:
    برای روشن کردن ماشین اره نواری لازم است از کلید ستاره و مثلث استفاده شود دلیل استفاده از این کلید اینست که در ابتدا حرکت الکتروموتور باید تحت نیروی کم شروع شود و سپس نیروی آن افزایش یابد.

    در غیر اینصورت امکان سوختن الکتروموتور وجود دارد الکتروموتور در ابتدا با سیستم ستاره شروع به کار می کند سپس به حالت مثلث به کار خود ادامه می دهد در بعضی از ماشین ها این عمل به صورت اتوماتیک و در بعضی ماشین توسط کاربر با کلیدی که روی دستگاه مهیا شده انجام می شود یعنی هنگام خاموش کردن نیازی به رعایت دو کلید نیست و با یک حرکت می توان دستگاه را خاموش کرد.


    روش آماده کردن و تیز کردن اره :
    پیش از تیز کردن ، دندانه های اره باید چپ و راست شود هدف از چپ و راست کردن اره عبارت است از:
    1- کم کردن اصطکاک بین تیغه اره و چوب که در نتیجه از داغ شدن تیغه و سوختگی سطح چوب و همچنین کندی سرعت برش جلوگیری می کند.


    2- مقدار چپ و راست تا نصف یا ضخامت دندانه می باشد.


    3- به این ترتیب خاک اره می تواند به راحتی از داخل کار خارج شده و ادامه برش امکان پذیر شود.



    تیز کردن تیغه اره:
    تیز کردن نوار اره به دو صورت دستی و ماشین اره تیز کنی انجام می گیرد تیز کردن اره بصورت سوهان سه پهلو با گوشه های نیم گرد و دیگری به وسیله دست انجام می‌گیرد.


    تیز کردن نوار اره با ماشین تیز کنی می تواند توسط دستگاه سنگ سنباده انجام گیرد در این ماشین ها باید دقت نمود اره به طرز صحیح در داخل ماشین قرار گیرد و ماشین از عمق و زاویه سنگ به طور صحیح تنظیم شود که قسمت سینه و پشت دندانه بصورت صحیح تیز شود.


    ماشین رنده برقی یا کف رند:
    از این ماشین جهت رندیدن یک رو ویک نر و همچنین درز کردن چوبها استفاده می‌شود خطراتی که در این دستگاه وجود دارد مهم هستند مثلاً دست از سطح کار لغزیده و با میله که تیغه ها به آن وصل هستند تماس پیدا می کنند و خطر ایجاد می کنند.

    لذا قبل از هر کار باید به طور کامل از طرز کار ماشین آگاه شد و تا از درستی ابزار و صحت کار اطمینان حاصل نشده نمی توان با آن کار کرد.



    قسمتهای مختلف ماشین رنده:
    این ماشین تشکیل شده از دو صفحه که روی پایه های چدنی مستقر شده اند صفحه اول یا صفحه کارده معمولاً متحرک بوده و صفحه کارگیر می تواند ثابت باشد.

    البته صفحه کارده قابلیت تنظیم بالا و پایین دارد.

    بالا و پایین رفتن صفحه کارده برای پر تیغ کردن و کم تیغ رنده جهت پوشال برداری می باشد.


    صفحه کارگیر تقریباً ثابت بوده که قطعه کار روی آن قرار گرفته و خارج می شود.

    مابین این دو صفحه غلتک یا میله رنده قرار گرفته روی غلتک شیارهایی وجود دارد که جای قرار گرفتن تیغه ها می باشد.

    تیغه ها داخل این شیارها توسط پیچ به تعداد 4 الی 5 عدد و پشت بند تیغ محکم و ثابت می گردد.


    بستن تیغه در داخل شیار توسط پیچ ها به این ترتیب هست که ابتدا پیچ های مرکزی و سپس یک پیچ از چپ و یک پیچ ازراست محکم می گردد و در غیر اینصورت احتمال دارد تیغه بصورت شکمدار محکم شود.


    نحوه انتقال حرکت از الکتروموتور به این دستگاه بصورت غیر مستقیم و توسط چرخ تسمه می باشد روی صفحه کار یک گونیای متحرک و قابل تنظیم قرار دارد.



    ماشین های رنده جدید و مکانیسم عمل آنها:
    در این ماشین ها حفاظ های ایمنی کاملتر و مجهز تر هستند و همچنین سرعت و دقت این دستگاه ها بیشتر است برای بالا بردن ایمنی، دقت و سرعت عمل سعی شده است تمامی مراحل کار توسط خود دستگاه و بدون دخالت دست انجام می گیرد.

    یکی از این دستگاههای جدید رنده چهار طرف رند می باشد.


    در این ماشین برای رندیدن، چوب را روی صفحه دستگاه قرار می دهند سپس غلتک های پیش برنده کار باعث هدایت آن به سمت تیغه های دستگاه می شود چهار طرف چوبها رندیده و گونیا می شود و چوبها از انتهای دستگاه خارج می شود.


    روش تنظیم صفحات ماشین رنده یا کف رند و ضخامت پوشال برداری مناسب:
    صفحات ماشین رنده روی دو سطح مورّب قرار گرفته و چرخ یا اهرمی در زیر با به حرکت در آوردن صفحه ماشین به جلو یا عقب آن را بالا و یا پایین می برد.


    هنگام میزان کردن صفحات به نکات زیر باید توجه کنیم:
    صفحه کارگیر باید به طور دقیق با محیط گردش لبه تیغه برابر باشد و باید به اندازه ضخامت پوشال بالاتر از صفحه کارده قرار داشته باشد.


    در اثر چرخش میله رنده از زیر چوب پوشال برداشته و سپس روی صفحه کارگیر قرار می گیرد به این ترتیب روی صفحه کارده چوب رنده نشده و روی صفحه کارگیر چوب رنده شده قرار گرفته است.


    اگر صفحه کارگیر پایین تر از لبه تیغه قرار گرفته باشد انتهای چوب به طول 3 الی 4 میلی متر و به ضخامت اختلاف سطح صفحه کارگیر تا محیط دایره تیغه گودتر رندیده می شود.

    اگر صفحه کارگیر بالاتر از مقدار مورد لزوم باشد یا کار به صفحه کارگیر، گیر می کند و یا سطح کار ناصاف می شود.

    سرعت پیشروی کار: هرگاه در یک ماشین سرعت پیش برد کار را تغییر دهیم گام رنده بر روی چوب تغییر خواهد کرد.

    هرچه سرعت پیش برد کار کمتر باشد فاصله گامها کمتر و سطح صاف تر می شود.

    تعداد تیغه های رنده: اگر بخواهیم پیش برد کار را در ماشین رنده زیاد کنیم و در عین حال همچنان سطح صاف داشته باشیم باید تعداد تیغه ها را در توپی زیاد کنیم.

    در سرعت پیش برد مساوی افزایش تعداد تیغه ها باعث کوچکتر شدن گام رنده و صاف تر شدن سطح خواهد شد.

    اره رومیزی یا دوار: یکی از قدیمی ترین ماشین های درودگری است و هنوز هم یکی از مفیدترین ماشین‌هاست.

    انواع برشهایی که توسط این دستگاه می توان ایجاد کرد عبارت است از: 1-برش زاویه ای 2-برش با قطر متغیر 3-برش شیاری 4-برش کام و زبانه و برش های خاص دیگر انواع تیغه های اره گرد: 1-تیغه مرکب 2-تیغه برش ساده 3-تیغه برش عرضی 4-تیغه با رنده های کربوری تنظیمات اره رومیزی: 1-ابتدا تیغه مناسب را انتخاب کرده و با توجه به سمت دنده ها تیغه را به دستگاه می‌بندیم.

    2-تیغه را به اندازه لازم و به کمک چرخ دستی و بالا برنده محور به سمت بالا می‌بریم.

    3-دیواره را برای عرض صحیح برش تنظیم کرده و آن را در محل، محکم می کنیم.

    4-تا حدالامکان از محافظ استفاده می کنیم در زمانی که به ناچار از محافظ استفاده نمی کنیم باید دقت بیشتری به عمل آوریم.

    ابزار فرز دستی: این ابزار برای پروفیل زدن و پرداخت لبه ورق های مسطح چوب و همچنین پلاستیک چوب و دیگر مصالح مشابه استفاده می شود که می تواند برقی و یا پنوماتیک برقی باشد.

    دستگاه فرز پنوماتیک: این ابزار دارای نیروی محرکه فشار باد می باشد این نوع فرز کلیه اختصاصات فرز برقی را داراست و تنها تفاوت آن با فرز برقی نوع نیروی محرکه آن می باشد.

    از این فرز بیشتر در منبت کاری و کنده کاری استفاده می شود.

    تعداد دور این نوع فرزها بسیار بالاست به همین دلیل تیغه این ماشین باید پوشیده و محفوظ باشد تا سانحه ای روی ندهد.

    امکان به کار بردن سپرهای پلاستیکی به عنوان محافظ که قطعات در پشت آن دیده می شوند در این نوع ماشین ها وجود دارند.

    با تغییر تیغه می توان انواع ابزار زنی ها از جمله ایجاد زبانه دم چلچله را ایجاد کرد.

    تیغه فرز به سر محور گردنده متصل شده و در جای خود حول محور می چرخد و برشهای مورد نیاز در قطعه کار ایجاد می کند.

    به علت کوچکی ابزار و تعداد دور زیاد این فرزها هنگام انجام کار حرارت زیادی تولید می شود که این حرارت را آلیاژهای معمولی نمی توانند تحمل کنند.

    به همین منظور تیغه های این ابزار باید از فولادهای سخت و مخصوص تهیه شود.

    الوار: الوار قطعی چوب ماسیو است که توسط برشهای طولی در گرده بینه ایجاد می شود برشهای عرضی که برای کاهش طول الوار و یا حذف ضایعات استفاده می شوند برشهای ثانویه بوده و به این وسیله الوار به تخته های کوچک تبدیل می شود البته ابعاد الوارها متفاوت است و در ساختمان سازی و نجاری مورد مصرف قرار می گیرد.

    ماشین آلات الوارگیری: سه نوع ماشین اره برای الوارگیری مورد مصرف قرار می گیرد.

    اره قاب دار اره نواری اره گرد این ماشین ها از نظر ساختار و خصوصیات ویژه خود با یکدیگر تفاوتهای اساسی دارند.

    1-اره قاب دار: اره ای است که تعدادی تیغه موازی دارد که تعداد این تیغه ها می‌تواند از یک به بالا باشد.

    این تیغه ها همگی درون یک قاب مستطیلی مستقر شده اند و قابل تعویض نیز می باشند معمولاً فقط یک لبه آنها دندانه دارند ولی گاهاً دیده می شود که تیغه دو لبه در آنها استفاده شده است.

    تیغه ها معمولاً عمودی هستند ولی گاهاً به صورت افقی نیز دیده می‌شوند که در این صورت قاب به صورت افقی نوسان می کند.

    2-اره نواری:که شامل یک اره به صورت نوار که حول دو پولی در امتداد هم می‌چرخند معمولاً عمودی است و در بعضی موارد افقی هستند.

    3-اره گرد: که شامل یک دیسک چرخان حول یک محور یا شفت می باشد که در لبه‌های این دیسک دندانه های اره قرار دارد.

    در بعضی موارد دیده می شود که دندانه‌های این اره قابل تعویض هستند انتخاب این ماشین مناسب به عنوان سر اره در کارخانجات الوارگیری وابسته به مزایا و معایب مختلفی است که در این دستگاه ها دیده می‌شود.

    نکته ای که قابل توجه است اینست که اره های قاب دار و اره های نواری تیغه های نسبتاً نازکی دارند و بنابراین کمترین هدر رفتگی به صورت خاک اره را نسبت به اره‌های گرد دارند.

    تیغه های اره نواری از اره قاب دار نیز نازکتر است و به همین دلیل نسبت به اره قاب دار بهتر است.

    در اره های قاب دار ضخات الوارها از قبل توسط فاصله تیغه ها مشخص می گردد.

    در حالی که در اره های نواری و اره های گرد می توانیم جهت الوارگیری و ضخامت الوارها را در هر مورد با چرخاندن گرده بینه عوض بکنیم.

    این امکان باعث می شود که تعداد و کیفیت الوارها بهتر شود.

    این عملیات نیاز به کارگر حرفه ای و با هوش دارد و نیز زمان الوارگیری بیشتر است.

    در هنگام استفاده از اره قاب دار باید گرده بینه ها از نظر قطری طبقه بندی شوند چرا که وضعیت تیغه ها قطر خاصی را می طلبد.

    این مسئله باعث افزایش هزینه ها بصورت هزینه های درجه بندی و انبار داری می شوند.

    تیغه اره گرد به راحتی بر اثر حرارت ناشی از برش تاب بر می دارد به همین دلیل قطرهای بزرگتر دیسک اره گرد توصیه نمی شود.

    برای افزایش ظرفیت قطری اره گرد می توان از دو تیغه در امتداد هم استفاده نمود.

    که هر یک به صورت جداگانه بر روی گرده بینه برش ایجاد می کند و همچنین توسط این ماشین ها می توان ظرفیت قطری برش را تا دو برابر افزایش داد.

    شکل شماره 1- نمایی از یک دراور چوبیجدول شماره 1 لیست مواد مصرفی در ساخت دراور چوبی ساخت دراور پنج کشو: تجهیزات مواد لازم: ماشین آلات و تجهیزات: اره ی گرد، اره ی نواری، کف رند، کندگی، کم کنی، و سایر ابزار آلات دستی برقی و ابزار آلات دستی مواد:تخته خرده چوب، روکش راش، سه لایی راش، چوب راش، چوب صنوبر، چسب، دوبل، پیچ، دستگیره و ...

    نقشه قطعات دراور: قطعات از جنس تخته خرده چوب را یک ورق تخته خرده چوب مطابق شکل 1 طوری تقسیم می کنیم که کمترین دور ریز را داشته باشد و برای قطعات کوچکتر سعی می کنیم ابتدا از قطعات موجود در کارگاه استفاده کنیم.

    این شکل برای بدست آوردن اندازه های مورد نظر از تخته خرده چوب به اندازه 1830*2200 مورد استفاده قرار می گیرد که میزان دور ریز، صفحه تخت خرده چوب تعیین می گردد.

    این شکل مزیت هایی دارد که عبارتند از: 1- هزینه کمتر 2-سرعت کار 3-کمترین دورریز الف-قطعات از جنس تخته خرده چوب: سقف و کف از جنس تخته خرده چوب 16 میلی متر به ابعاد 445*795 به تعداد دو عدد که از (شکل 2) دو لبه ی عرضی و یک لبه ی طولی در جلوی دراور زهوار از چوب راش به ضخامت 10 میلی متر می چسبانیم.(شکل 3) شکل 2 شکل 3 شکل 2 و 3 نشان دهنده سقف و کف دراور مورد نظر می باشد.

    2-بدنه از جنس تخته خرده چوب 16 میلی متر به ابعاد 430*850 به تعداد دو عدد (شکل 4) که یک لبه ی طولی جلو آن زهوار از چوب راش به ضخامت 10 میلی متر می چسبانیم.(شکل 5) شکل4 این شکل مربوط به دیواره های جانبی دراور با ابعاد 16/0*430*850 می باشد.

    شکل5 این شکل مربوط به دیواره های جانبی دراور با لبه چسبان چوبی از جنس راش است.

    3-در جعبه از جنس تخته چوب 16 یلی متر به ابعاد 140*785 به تعداد 5 عدد (شکل‌6) که از چهار طرف زهوار راش به ضخامت 10 میلی متر می چسبانیم (شکل‌7) شکل 6 و 7 مربوط به درهای بیرونی دراور می باشد که لبه چسبان از جنس راش را دارد.

    ب-قطعات از جنس چوب صنوبر: -بدنه ی جعبه از چوب صنوبر به ابعاد 150*420 میلی متر به ضخامت 16 میلی متر به تعداد 10 عدد (شکل 8) که مطابق جدول لیست ردیف شماره 7 آماده می کنیم.

    شکل 8 این شکل در رابطه با بدنه جعبه کشو می باشد که از چوب صنوبر به اندازه 16/0*150*420 سانتی متر مکعب تهیه شده است.

    -عقب جعبه از چوب صنوبر به ابعاد 135*730 میلی متر به تعداد 5 عدد (شکل 9) مطابق ردیف 8 جدول لیست مواد آماده می کنیم.

    شکل9 این شکل مربوط به در درونی و عقب جعبه با اندازه های 12/0*135*730 سانتی متر مکعب می باشد.

    ج-قطعات از جنس چوب راش : - زهوار به ابعاد 10*16 میلی‌متر به طول مورد نیاز برای لبه های لازم (لبه هایی که در دید و یا در تماس با کف قرار می گیرند.) کلیه قطعات تخته خرده چوب مطابق ردیف جدول لیست چوب بریده و گندگی می کنیم.

    شکل10 پاسنگ از چوب راش به ابعاد 20*50*760 میلی متر به تعداد 2 عدد برای قسمت جلو و عقب و 20*50*460 به تعداد 2 عدد برای طرفین آماده می کنیم.(شکل 11) شکل11 ریل چوبی جعبه از چوب راش به ابعاد 10*18*420 به تعداد 10 عدد آماده می‌کنیم.

    10میلی‌متر شکل12 -سه لایی راش 4 میلی‌متری به ابعاد 790*872 میلی متر به منظور پشت بند دراور بریده و تیزی لبه ی آن را می گیریم.(شکل 13) شکل13 مراحل ساخت دراور با پنج کشو: قطعات دراور را که شامل بدنه ی سقف و کف می باشد مطابق نقشه قطعات تهیه و زوارکوبی لازم را انجام می دهیم.

    سپس مطابق جدول لیست چوبهای لازم را آماده می‌کنیم.

    قابل ذکر است اندازه ی روکش ها حدود 1 الی 2 سانتی متر بیشتر از ابعاد قطعات تخته خرده چوب باشد.

    در صورت لزوم به منظور دست یابی به پهنای لازم روکش عملیات درز کردن را به وسیله اره روکش بر یا تیغه کاتر انجام می دهیم.

    پس از آماده شدن روکش عملیات، پرس کاری را انجام داده و پس از خارج نمودن از پرس، صفحات را برای مدتی در جای مسطح قرار می دهیم تا خنک و از تاب خوردن آنها جلوگیری شود و سپس صفحات را پرداخت می کنیم.

    سوراخ کاری: محل اتصالات دوبل را بر روی بدنه ها، سقف و کف مشخص نموده و خط کشی می‌کنیم.

    مرکز سوراخها را به منظور قرار گرفتن نیش مته با سمبه نشان می کنیم تا هنگام سوراخ کاری مته منحرف نشود.

    با توجه به قطر دوبل (8 میلی متر) برای سوراخ کاری مته نیش‌دار ویژه چوب برابر با قطر دوبل تعیین شده، انتخاب می کنیم و سپس محل دوبل را سوراخ می کنیم.

    سوراخهایی که در قسمت نر تخته خرده چوب می‌باشد چسب کاری نموده و دوبل ها را جا می زنیم.

    هنگام تهیه دوبل اندازه آن را کنترل می‌کنیم، همچنین لبه های دوبل را پخ می زنیم، این عمل به جمع شدن چسب اضافی پس از جا زدن دوبل در سوراخها و سهولت دوبل کاری کمک می کند.

    مونتاژ قطعات: پس از جا زدن دوبل در قسمت تخته خرده چوب سوراخهای سطوح را چسب کاری می نمائیم، ابتدا کف را به بدنه و سپس سقف را به بدنه متصل می نماییم و با پیچ دستی از طرفین و از سقف به بدنه محکم می بندیم و برای کنترل گونیایی بودن آن باید قطر اسکلت را در دو قسمت را انداره بگیریم و یا از گونیای فلزی استفاده می‌کنیم.

    با آماده شدن اسکلت، دو راهه محل استقرار پشت بند را به وسیله دستگاه دراور فرز خارج نموده و تخته ی سه لایی را در آن محکم می کنیم.

    نصب ریل: برای این کار از چوبهای نسبتاً سخت مانند راش استفاده می کنیم و پس از بریدن و رندیدن اندازه های مورد نظر را مطابق نقشه قطعات تهیه و به عنوان ریل چوبی برای سهولت حرکت جبه ها بر روی سطوح داخلی بدنه پس از خط کشی با پیچ محکم می‌کنیم و پس از کنترل تنظیم جعبه ها، آنها را چسب زده و با پیچ محکم می نمائیم.

    ساخت جعبه ها: برای استحکام بیشتر، جلوی جعبه داخلی بدنه و عقب آن را از چوب ماسیو تهیه می‌کنیم و به خاطر اینکه آنها در دید قرار نمی گیرند و همچنین برای کاهش هزینه ی ساخت و وزن دراور لازم است، بدنه و عقب جعبه را از چوب صنوبر تهیه کنیم.

    بدنه‌ها را آماده و سپس محل کنشکاف ریل و کف جعبه را مشخص و به کمک اره گرد یا ماشین فرز خارج می کنیم.

    سوراخهای مربوط به اتصال دوبل جعبه را مشخص، خط کشی و سوراخ می کنیم و پس از آماده شدن، بدنه جعبه را به عقب متصل و سپس به در جعبه وصل می کنیم و پس از چسب کاری به کمک پیچ دستی محکم می‌کنیم و ضمن کار گونیایی بودن کار را کنترل می نمائیم.

    با آماده شدن جعبه ها کف آنها را بریده و پس از قرار گرفتن تیزی لبه در داخل کنشکاف جا زده و محکم می نمائیم.

    در خاتمه جعبه ها را بر روی ریل حرکت داده و فواصل آنها را کنترل و تنظیم نموده و در اصلی جعبه را روی جلوی جعبه قرار داده و پس از تنظیم آن به وسیله دوبل و جهت محکم می نمائیم.

    دستگیره های مورد نیاز را نصب می کنیم.

    پاسنگ را بریده و گوشه های آن را با زاویه‌ی 45‌درجه و با رعایت عقب نشینی از طرفین و جلوی دراور کلاف پاسنگ را سر‌هم می کنیم و سپس زیر کف دراور را به وسیله چسب و دوبل محکم می نمائیم که در اینجا دراور آماده و به قسمت رنگ کاری انتقال می یابد.

    تقدیم به آنانکه همچون شمعی، روشنی بخش زندگیم شدند، آنانکه بهترین برایم خواستند و بهترینها برایم هستند.

    تنها مرد زندگیم، پدرم، استاد تلاش و ایستادگی، او که تنها ارزویش عبور فرزندانش از مرزهای توانش و رسیدن به اوج بلندترین قله های عزت و افتخار است او در لحظه لحظه زندگی پر بارش اقیانوسی بیکران از نوازش و عطوفت بر سر سایرین روان کرده است.

    پدر، همواره به وجود پر صلابتت می بالم، تنها پناهگاه و مأمن خستگیهایم، مادرم، استاد و اسطوره گذشت و فداکاری، او که با صبر و شکیبایی بی همتایش تکیه گاهی برای لحظت بی قراریم بود.

    او که همانند سرو با قامتی استوار در مکتب امید به من و دیگر فرندانش بجای زندگی، درس توکل و ایثار می‌آموزد مادر، بحق بهشت زیر پای توست تن عزیزتان از درد به دور و سایه تان بر سرم مستدام باد پروردگارا؛ به من یاری ده تا همیشه خواسته این عزیزان را بر تمنیات خویش ترجیح دهم و مرا در زمره نیک قرار ده تا موجب سربلندی آنان شوم.

    پروردگارا ای پاک ترین پاکان و ای خالق عقل و ادراک، از وجود مقدس تو یاری جستم و دست یاری به سوی تو دراز کردم تا در این سالها یادگاری از دانش اندوزی خود بنگارم.

    حمد و سپاس من از تو که جز به ذات پاک تو بر هیچکس روا نیست.

    با تشکر ویژه از استاد محترم جناب آقای دکترسیدجواد سپیده دم که در تنظیم این مجموعه از مساعدتها و رهنمودهای این استاد ارجمند برخوردار بودم، برای این استاد عزیزم که در ویرایش و بازخوانی نوشته ها اینجانب را مشفقانه و دلسوزانه تا پایان کار راهنماییم کردند و یار و یاور اینجانب بودند علو درجات الهی مسئلت می نمایم.

    فهرست مطالب عنوان صفحه ماشین اره فلکه یا اره نواری 1 شیوه استقرار تیغه روی فلکه 1 سیستم ستاره و مثلث 2 تیز کردن اره 4 ماشینهای رنده برقی یا کف رند 4 قسمتهای مختلف ماشین رنده 5 ماشینهای رنده جدید و مکانیسم عمل آنها 6 سرعت پیشروی کار 7 تعداد تیغه‌های رنده 7 اره رومیزی یا دوار 8 تنظیمات اره رومیزی 9 ابزار فرز دستی 9 دستگاه فرز پنوماتیک 9 الوار 10 ماشین آلات الوارگیری 10 عنوان صفحه نمایی از یک دراور چوبی 14 جدول لیست مواد مصرفی دراور چوبی 15 ساخت دراور پنج کشو 16 الف)قطعات از جنس تخته خرده چوب 17 ب)قطعات از جنس چوب صنوبر 19 ج)قطعات از جنس چوب راش 21 مراحل ساخت دراور با پنج کشو 22 سوراخ کاری 23 مونتاژ قطعات 23 نصب ریل 24 ساخت جعبه ها 24 دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج دانشکده کشاورزی پایان نامه جهت اخذ مدرک کاردانی در رشته علوم صنایع چوب و کاغذ عنوان تحقیق : چگونگی ساخت دراورهای چوبی در کارگاه صنایع چوب استاد راهنما : جناب آقای دکتر سپیده‌دم تهیه و تنظیم : سالار قربانی مریان زمستان 83 ردیفشرحتعدادابعاد به mmابعاد به mmابعاد به mmضخامتسطح تمام شده متر مربعدرصد دورمیزسطح اولیه متر مربعجمع کل متر مربعردیفشرحتعدادجنسطولعرضضخامتسطح تمام شده متر مربعدرصد دورمیزسطح اولیه متر مربعجمع کل متر مربع1سقف و کف2تخته خرد چوب 1679544516708/010778/0186/22بدنه2تخته خرد چوب 1685043016731/010804/0186/23در بیرونی جعبه5تخته خرد چوب 167851402055/010604/0186/24روکش سقف و کف4چوب راش8154557/0483/110631/1697/45روکش بدنه4چوب راش8504407/0496/110646/1697/46روکش در جعبه10چوب راش8051607/0288/110417/1697/47بدنه ی جعبه10چوب صنوبر4201501663/030819/010/28در درونی و عقب جعبه10چوب صنوبر73013512986/030281/110/29پاسنگ(جلو و پشت)2چوب راش7605020075/030098/0154/01پاسنگ(طرفین)2چوب راش4605020043/030056/0154/011ریل چوبی جعبه10چوب راش4201810076/010098/0406/012زهوار-چوب راش148001610237/030308/0406/013کف جعبه5سه لایی7424204558/110714/1272/014پشت بند1سه لایی8727904689/010758/0272/015چسب سرد و گرم2/1(kg)مواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی متر186/2 154/0 406/0 819/0 641/0 472/2 697/416نوار چسب کاغذی3(m)مواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی متر186/2 154/0 406/0 819/0 641/0 472/2 697/417پیچ30عددمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی متر186/2 154/0 406/0 819/0 641/0 472/2 697/418دستگیره10عددمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی متر186/2 154/0 406/0 819/0 641/0 472/2 697/419دوبل5/1(m)مواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی مترمواد مصرفی: تخته خرده چوب چوب راش به ضخامت 20 میلی متر چوب راش به ضخامت 10 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 16 میلی متر چوب صنوبر به ضخامت 12 میلی متر تخت سه لایی روکش راش به ضخامت 7/0 میلی متر186/2 154/0 406/0 819/0 641/0 472/2 697/4

زيگورات معماري مذهبي ويژه شهرهاي عمده بين النهرين(عراق کنوني) و ايران بوده است که بصورت برج مطبق هرمي شکل بنا ميشد. ساخت زيگوراتها از 4200 تا 2500 سال پيش متداول بوده است. زيگورات بناي خشتي تو پر فاقد فضاهاي داخلي است که سطح خارجي آن داراي پوششي

رنگرزی حرفه ای است قدیمی که تاریخ مشخص آن روشن نیست، ولی یای از افتخارات فرش دستباف ایران، رنگ آن و در نتیجه اساتید رنگرز است که به طریق تجربی و طی عملیات زیاد به دستاوردهایی رسیده و آن را گنجینه مهارتهای خود قرار دادند. باید گفت با درک انسان از اسرار نهفته ای که در درون فعل و انفعالات شیمیایی در فرایند رنگرزی انجام می شود دیگر این مقوله علمی است که پی بردن به آن نیاز به کاوش ...

انسان در زندگی روزمره خود به ویژه در محیط کار همواره با خطرات مختلفی روبروست اما همین انسان می تواند با رعایت نکات ایمنی از تبدیل این خطرات به واقعه ای غیر منتظره یا حادثه ای تلخ جلوگیری نماید. ایمنی دارای ابعاد مختلفی است که انسان با توجه به مقتضیات زمانی و مکانی کم و بیش با آنها روبرو می شود یکی از ابزارهای مهم رقابت کشورها در دنیای امروز تولید است و عواملی چون کار، سرمایه ...

تحولات سريع تکنولوژي در عصر ما سبب پيشرفت و بهبود مصالح ، ابزار ها و تجهيزات درود گري و حرفه هاي وابسته به صنايع چوب شده است . اين پروژه حاوي تجربيات و مطالعات اين جانب در اين زمينه است . تجربياتي که آن را طي گذراندن دوره ي کارآموزي واقع در کارخان

با توجه به پيشرفت روز افزون تکنولوژي در صنايع ساختمان سازي و حجم انبوه پروژه هاي عمراني در کشور، توجه به دانش مديريت پروژه در علم امروز ساخت و ساز امري غيرقابل اجتناب است. بدون شک با به کارگيري اصول مديريت پروژه و ساخت، با آميزش علم و تکنولوژي مي

مقدمه: با توجه به پيشرفت روز افزون تکنولوژي در صنايع ساختمان سازي و حجم انبوه پروژه هاي عمراني در کشور، توجه به دانش مديريت پروژه در علم امروز ساخت و ساز امري غيرقابل اجتناب است. بدون شک با به کارگيري اصول مديريت پروژه و ساخت، با آميزش علم

بررسی روابط اجتماعی اکثر محصولات صنعتی تولید شده یا در حال تولید و یا در دست بررسی و طراحی، بخاطر و برای انسان و در رابطه تنگاتنگ با انسان عصر حاضر و آینده است. بررسی روابط اجتماعی انسان در رابطه با آن تولید و یا طرح از مراحل مهم تحقیقات در یک پروژه است. آگاهی کافی در این مرحله به طراح کمک می‌کند تا به اطلاعات مناسب و با شناخت و بینش دست به طراحی آن محصول بزند. یک طراح صنعتی پیش ...

پیشگفتار موضوع تحقیق بررسی حرفه های قدیمیان همانند آجر پزی و کاشی کاری است. دلیل انتخاب این موضوع این بوده که از کودکی به این نوع حرفه ها علاقه ی بسیاری داشته و چون حالا زمینه ای پیدا شد که بتوانیم در مورد این حرفه ها تحقیق و بررسی نماییم چه بهتر دیدیم که این موضوع را بررسی و دنبال کنیم. برای انجام این تحقیق که یک تحقیق میدانی بود به کارگاه های آجرپزی و کاشی کاری جاهای مختلفی از ...

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

چوب و کاربرد هاي آن مُعَرَّق‌کاري پيشينه در دوران قبل از اسلام قطعات بزرگ چوبي به عنوان بخشي از ساختمان به کار مي‌رفته‌است. در اين دوره چوب به عنوان يکي از فراوان‌ترين مصالح ط

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول