دانلود تحقیق موسیقی نظامی

Word 106 KB 25716 23
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه :
    پاسادبل Pasodoble یعنی رقص دو نفر .


    یک رقص ملی اسپانیائی با وزن 4/2 هست به کاراکتر ( شخصیت مارش گونه) دارد ونسبتا تند می باشد .


    پاسادوبل به فرم روندو بسیاری از موومان های کلاسیک فرم روند دارند و ویژگی بارز روندوتناوب یک تم اصلیA) ( با چند تم دیگر است الگوهای معمول در فرم روندو عبارتند از : فرم های ABACA وبا ABACABAتم اصلی روندو به طور معمول تمی سرزنده و دلپذیر و به‌یادماندنی است و شنونده به آسانی می‌تواند نمودهای دوباره آن را تشخیص دهد از آنجا که تم اصلی کم و بیش همواره درتنالیته تونیک عرضه می شود بازگشت های آن بسیار خوشایند هستند.


    روندو می تواند به صورت قطعه ای مستقل یا موومانی از یک سنفونی سونات یا کوارتت زهی به کار رود روندو در آثار چند موومانی اغلب در موومانی پایانی ( فینال ) دیده می شود .

    زیرا سر زندگی ، انتظام وشادابی آن به اثر پایانی شاد می بخشد فرم روندواغلب با عناصری از فرم سونات در آمیخته وفرمی به نام سونات روندو پدید می آورد .


    محبوبیت فرم روندو محدود به دوره کلاسیک نیست این فرم توسط آهنگسازانی از سده بیستم مانند ایگوراستراوینگی و آرنولد شوبنرگ نیز به کار گرفته شده است .



    تجزیه وتحلیل پاساد و بل سبلان
    پاسادوبل سبلان با هشت میزان مقدمه شروع شده با FF که درتنالتیه سل مینور است وبیشتر از درجات V, I سل مینور استفاده شده است .

    این قطعه تم آذری دارد که ملودی در دست چوبی ها وکرنت 2 و 1 می باشد و همراهی را بقیه سازها می‌نوازند .


    Aقسمت A از میزان 9 در سل مینور با FF ادامه پیدا می کند که 16 میزان است در قسمت A فلوت ، کلارینت می بمل و ابوا حذف می شوند و فقط در آخر نیم جمله‌ها وارد می شوند یعنی در میزانهای 12و 11و 16و 15 وهشت میزان آخر را فلوت کلارینت می بمل وابوا وارد می شوند .


    B: قسمت B از میزان 25 شروع شده ودر تنالیته سی بمل ماژور کام نسبی سل مینور است در اینجا ملودی از چوبی ها گرفته شده و به باس ها وآکمپیمان داده شده و چوبی ها و برنجی ها آنها را همراهی می کنند در میزان 33 قسمت B با مدلاسیون کوچک از سی بمل ماژور به سل مینور باز می گردد که تا میزان 40 ادامه دارد وقسمت آخر B با یک برگشت به میزان 9 اول قسمت Aبر می گردد A-B تکرار می‌شود .


    C : قسمت C از میزان 56 مدولاسیون کرده و از میزان 57 قسمت C شروع می‌شود .

    و این قسمت که درسی بمل ماژور است سازها ملودی فلوت – کلارینت می‌بمل– ایوا حذف می شوند واز قسمت همراهی ، ترمبون 2و1 – ترمبون باس حذف می‌شود این قسمت که mf است ملایمتر اجرا میگردد ، که 16 میزان است در میزان 71 با مدلا سیون به سل مینور رفته واز میزان 73 قسمت A برای سومین بار تکرار می شود بعداز قسمت A قسمت پایانی که کدا نام دارد هشت میزان با برگشت قطعه را به پایان می رساند .


    لازم به ذکر است که از قسمت سوم که A تکرار می شود توتی می شود وتمام سازها می نوازند تا قطعه به اتمام برسد .



    « گزارش کوتاه از کوه سبلان » سبلان سر افراز مرتفع ترین کوه آذربایجان جزوء کوههای شمالی ایران و بخشی از چین خوردگیهای بزرگ هیمالیا و آلپ می باشد که بصورت یک پدیده طبیعی در دوران سوم زمین شناسی همراه با دگرگونیهای آن زمان ونیز فعالیت آتشفشانی بوجود آمده است که از سوی شمال به ارتفاعات قره داغ وارسباران واز سوی جنوب با ارتفاعات بزگوش وباغر و واز سمت شرق با ارتفاعات البرز غربی وکوههای طوالش واز سوی غرب به دامنه آرارات محصور می گردد آب وهوای سرد کوهستانی ناشی از ممانعت این کوه از عبور هوای پر فشار سیبری وارمنستان بسوی جنوب می باشد کوه سبلان از نظر سوق الجیشی از دورانهای اوراتوها و هجوم آریائیها وهمین طور در دوران بعدی همواره موردتوجه بوده بخصوص مردم آذربایجان کوه سبلان را مقدس شمرده واحترام فراوان بر آن قائلند ودر ادبیات فولکلور مردم آذربایجان سبلان پاکترین کوه ویکی از هفت کوه بزرگ بهشت می باشد وبراساس روایاتی آرامگاه صالحین خدا می باشد و محل عبادت پیامبرانی بوده است مدارک واظهار نظرهای چندی موجود می‌باشد ، که از آن جمله پیامبر اکرم (ص) می فرماید سبلان کوهی است بین ارمنیه و آذربایجان که در آن چشمه ایست از چشمه های بهشت ودر آن قبری از قبور انبیاء وجود دارد لذا کوه سبلان کوهی است مقدس واز دوران پیش از 2500 سال قبل به استناد شواهد و منابع موجود صعودهای عبادی ، مذهبی بر آن انجام گرفته وامروزه نیز بصورت کوهنوردی مدرن صعودهای 4000 نفری وسراسری های متعدد وصعودهای بین المللی را شاهد هستیم .

    بلند ترین ارتفاع سبلان طی نقشه برداری جدید دراحداث پیست اسکی آلوارس به دست آمده 4848 متر و تا دریاچه 4828 متر می باشد سایر ارتفاعات از روی نقشه‌های جدید و قدیم توپو گرافی بشرح ذیل می باشد : - هرمها 4650 -کسره داغ 4600 - یاپراق 4200 - جانپناه عقاب 4150 - طرنجی داغ 3882 - قرخ بلاغ داغ 3878 - قزل بره 3849 -بابا مقصود 3800 - آئی قار 3614 - آیقار 3469 ارتفاعات بالای 3000 متر زیاد است به این چند قله اکتفا می کنیم مسیرهای صعود متعدد و قله وسایر قلل سبلان به صورت فنی زمستانی وغیر فنی زمستانی وفنی یخ نوردی ( یخچال ) وصعودهای تابستانی که تاکنون 13 مسیر صعود شد ه است .

    مسیر شابیل و پناهگاه به قله مسیر عمومی که از شابیل به مدت 5/2 ساعت به پناهگاه و 4 ساعت به قله صعود می شود وفرود به پناهگاه 2 ساعت و فرود به شابیل حدود 2 ساعت طول می کشد .

    صعود یک روزه ها میسر است وش مانی وهم هوائی در پناهگاه را توسعه می نمائیم .

    مسیرجنوبی از روستای آلواراس و پیست اسکی وچروک قیه به قله وهرم ها و مسیرهای انشعابی آن را به کوهنوردان ناآشنا وبدون راهنما توصیه نمی کنیم.

    مسیر شمالی جانپناه کسره که از مشگین شهر وروستای موئول عبور کرده واز ساری گونئی رضوان دره صعود آغاز و از جانپناه کسره به مسیرهای متعدد به قله و هرمهای و کسره شده وانشعابات آن منتهی می گردد به کوهنوردان نا آشنا وبدون راهنما توصیه نمی کنیم از نیمه دوم تیر ماه آخر شهریور دریاچه قله تهی از یخ و تماشایی است در خرداد ماه دامنه سبلان با شکوه وگل گشتهای زیبا و دل نشین صورت می گیرد / پ / 21 گرد آورنده : حمید رهبری تاریخ موسیقی نظام : نگاهی بر پیدایش موزیک نظام از زمانهای اولیه ، افراد موزیک وسربازان رزمنده با یکدیگر همراه بوده‌اند فرماندهان جنگ ، موزیک رایک عامل مهم جهت ایجاد روحیه برای سربازان می‌دانسته اند .

    در تمدنهای قدیم نیز به اهمیت این موضوع پی برده بودند ، واز ساز در ارتش استفاده می کردند .

    شاید بتوان مصری ها را اولین ملتی دانست که ارزش موزیک راتشخیص دادند آنها از ترمپت وطبل استفاده می کردند .

    یونانی ها نیز در سالهای 570 ق .

    م از ترمپ وطبل وفلوت استفاده می کردند ولی فلوت را به ترمپت ترجیح می دادند وتصور آنها این بود که صدای فلوت به سربازان آرامش می دهد .

    رومی ها موزیک نظام راخیلی جدی گرفته بودند وسازهایی از جمله TUBA ( توبا یا ترمیپ مستقیم ) BUCCINA ( بوچینا پا ترمپت منحنی ) LITTUS (لیتوس یا ترمپت کوچک CORNO ( کرنویاهورن ) باهجوم رومی ها در سال 43 ق.

    م موزیک نظام وارد بریتانیا وبطور کلی سایر کشورهای اروپایی شد وبه احتمال زیاد فرمانروایی ژولیوس سزار در سال 55 ق.

    م با سازهای شیپوری مانند : BUCCINA , CORNO , TUBA اعلام شد بعلاوه رومی ها یک شکل بسیار ابتدایی oboe ( ابوا ) را نیز داشتند وبه نظر می رسد که این ساز منشا شرقی داشته باشد وصدای آن بسیار تیز و خشن بود ) .

    جنگهای صلیبی نیز بروی موزیک نظام انگلیس واروپا تاثیر بسیار داشت وگفته شده side Drum ودهل از آن زمان وارد موزیک نظام اروپا شد .

    در ق 17 قسمت اعظم سازمان موزیک نظامی وابسته به لوئی چهاردهم ( 1715- 1643) وفردریک کبیر پادشاه پروس بود .

    که هر دوشیفته موزیک نظامی بودند واولین تلاش ها در تشکیل باند موزیک نظامی در فرانسه در سال 1660 در طول پادشاهی لویی چهاردهم بود واو به آهنگساز دربار خود لولی (LULLY)که نوازنده ویلن و آهنگساز نیز بود دستور داد تا یک دسته موزیک تشکیل داده وبرای آنها موسیقی بنویسد .

    باندی که او تشکیل داد ، شامل Side Drum ,Bassoon , oboe بود ودر سال 1663 فلوت (Flute) وطبل که تقریبا جزء سازمان گروهان پیاده نظام بود جای خود را به ابوا دادند.

    در پایان ق 17 کلارنیت توسط دنر ( Denner) اختراع شد( 1694) وبعنوان ساز اصلی دسته موزیک شناخته شد .

    باندی که فردریک کبیر در سال ( 1763) برای هنگهایش تشکیل داد شامل : 2 ابوا 2 کلارینت ، 2 باسن ، 2 هورن ، 2 ترمپت ، چند طبل و 2 Serpent ( سرپنت ، سازی بادی وپیچ در پیچ وچوبی که با چرم پوشیده است ، ضمنا کم تحرک وبد صدا نیز بود ) البته چندی بعد 2 فلوت نیز به آن اضافه شد .

    پیشرفته ترین باند موزیک که سهمی در تشریفات بزرگ عمومی داشت ، دسته موزیک گارد ملی بود این باند توسط کاپیتان سارت ( Sarrette) هنگام ظهور انقلاب تشکیل یافته بود که تعداد آن 45 نفر بود که به 70 نفر نیز افزایش یافت .

    گوزک Gossec فرد دیگری بود که برای این باند آهنگهایی بزرگ نوشت که شامل سمفونی و قطعاتی برای کلارینت و آلات ضربی بود .

    بعداز 3 سال این باند منحل شد اما سارت موفق شد نوازندگان را حفظ کند و یک مدرسه رایگان موزیک تشکیل داد که نوازندگان آن باند معلمهای آن مدرسه بودند و چون ناپلئون به اهمیت موسیقی واقف بود و مدرسین مدرسه موسیقی سارت نوازندگان را برای باندهای ناپلئون آموزش می دادند این امر سبب شد که ناپلئون عنوان « موسسه ملی موسیقی » را به آن مدرسه داد و در سال 1795 این موسسه با مدرسه ( Singing and speaking) ادغام شد وبه نام هنرستان موسیقی پاریس با مدیریت سارت شروع به کا رکرد .

    سازمان موزیک هنگهای ناپلئون شامل : 1 فلوت ، 16 کلارینت اوت ، 1 کلارینت فا ، 4 باسن ، 2 سرپنت ، 3 ترمبون ، 2 ترمپت 1- ترمپت باس 2 جینگ لینگ جوینز( Jing ling johinnies) که یک تیرک چوبی بوده که به آن زنگوله یا سنجهای کوچک آویزان می کردند ، 2 طبل کوچک و 1 طبل بزرگ و 1 مثلث (Triangle) مهمترین باند نظامی اروپا باند موزیک ترکیه – عثمانی می باشد.

    سازمان دسته جات موزیک ترکیه شامل : 3 ابوا کوچک ، 2 ابوا بزرگ ، چند فلوت ، 3 دهل ( Kettle Drum) 3 طبل بزرگتر ، 2 مثلث ، 1 طبل بسیار بزرگ ، 3 جفت سنج ، دایره زنگی ،وجینگ لینگ جوینز ، Jing ling Johnnes ا زسوی دیگر لباسهای پر زرق و برق با کلاههای پوشیده از پر جلوه باشکوهی به باند موزیک می داد .

    ودیگری پوست پلنگ یا ببری است که طبالهای امروز نیز به تن می کنند .

    ق 19.

    از سال 1810 به بعد توسط یک رهبر موزیک ارتش بنام (J.Hallidag)ترمپت‌هایی با کوکهای مختلف وارد باند نظامی شد ونیز اندکی بعد Bass Horn نیز در سال 1831 .

    ویلهلم وی پرچت یک فرد غیر نظامی وظیفه سازماندهی دسته های موزیک را در پروس بعهده گرفت وباعث پیشرفت بسیاری در باند موزیک شد در همین دوران Euphonium ( یوفونیوم نوعی باریتون ) و ( Bombardon) نوعی اولیه باسن بوم (باردون ) جایگزین سرپنت Serpentگردید به علت ایجاد هم آهنگی بهتر بین صداهای بالاو پایین باند موزیک بوده و کرنت ها Cornets و آلتوها Alto Cornots باریتون Baritone نیز از دیگر سازها بودند که اضافه شدند .

    این روش وی پرچت Wieperecht به اکثر کشورهای اروپایی گسترش یافت ودر فرانسه هم کمیته ای تشکیل شد تا به سازماندهی مجدد موزیک رسیدگی کند وآدلف ساکس Adolphe Sax سازنده معروف آلات موسیقی بادی با اختراعات زیاد خود تغییر اساسی در باندهای نظامی داد و ساکسیفون احتمالا در سال 1846 بزرگترین اختراع وی بوده است .

    این ساز تن تازه ای به باند موزیک داد ورابطه مطلوبی بین سازهای قمیشی Reed وبرنجی Brass ایجاد کرد ودر خانواده برنجی ها ساکسهورنها Sax horns را اختراع نمود ودر آنها پیستون هایی تعبیه نمود که مربوط به آن بودند .

    اصلاح باندهای موزیک نظامی درانگلستان به دو روش بود : 1- یک شکل نمودن سازها وتنظیم آهنگها 2- تشکیل مدرسه موسیقی نظام بود .

    آهنگهای چاپ شده برای باندها خیلی کم بود و Boosey تصمیم به چاپ وانتشار آهنگ گرفت .

    در سال 1857 یک رهبر بازنشسته موزیک به نام هنری شالن Henry Schallehn ویک رهبر موزیک ارتش به نام جمیز اسمیت James Smyth مدرسه نلر هال را Knellr Hall برای تعلیم به روسای دسته جات موزیک ارتش انتخاب کردند .

    دوسال بعد سرهنگ ویت مور Col.

    Whitmore بعنوان فرمانده آنجا منصوب شد ونلر هال را مشهور ساخت وبعضی از بهترین موزیسین های آنجا به درجه پروفسوری نیز ارتقاء یافتند .

    در سال 1921 رهبران موزیک جهت استاندارد نمودن دسته های موزیک در انگلستان جمع شدند وسازمان زیر را مورد تصویب قرار دادند .

    فلوت پیکولو وفلوت بزرگ – کلارینت Eb ابوا – کلارینت سلو – کلارینت I I I, I I ,I ساکسفون Eb- ساکسون Bb - باسن – هورن F - کرنت I I, I ترمبون I I ,I ترمبون باس یوفونیوم – باس ووسایل ضربی.

    نوع کار وتکنیک باند موزیک معاصر جهان : اجرای قطعات موسیقی کلاسیک ومدرن ، ضبط نوار ، اجرای برنامه های زنده از تلویزیون ، اجرای کنسرت های داخل وخارج از کشور ، همچنین اجرای مسابقات داخل وخارج .

    موسیقی نظام ایران قبل از اسلام : اولین نشانه های موسیقی نظامی ایران به گفته مورخ یونانی زنوفن در کتاب Cyropdie در مورد کوروش است .

    که کوروش هنگام حمله به ارتش آشور بنا بر عادتی که داشت سرودی آغاز کرد که سپاهیان با صدایی بلند واحترام خاص دنبال آنرا خواندند وچون سرود به پایان رسید ، آزاد مردان باقدمهای منظم به راه افتادند .

    واین سرودهای رزمی در برانگیختن حس شجاعت و دلیری سربازان و کامیابی آنها درمیدان نبرد بسیار موثر بوده است .

    یکی از آثار باقی مانده از آن دوره کرنای فلزی است به طول 120 سانتی‌متر و دهانه 50 سانتی‌متر که اکنون درموزه تخت جمشید فارس نگهداری می شود .

    از سازهای متداول آن دوره میتوان تبیره راکه نوعی طبل بوده ونوعی سنج که اکنون درموزه ایران باستان تهران می باشد نام برد .

    با گذشت زمان تعداد سازهای نظامی افزایش یافت به طوری که دردوره ساسانیان موسیقی نظامی از لحاظ حجم صدای تولید شده وتعداد سازهای بادی – کوبه ای که با دوره هخامنشیان تفاوت بسیاری نمود .

    سازهای دوره ساسانیان شیپور ، انواع کرنای – سنج – دایره زنگی – و انواع طبل که برخی معتقدند علاوه بر سازهای مذکور نی وکرمیل رانیز باید نام برد .

    موسیقی نقاره خانه در نظام : شاردون فرانسوی که درنیمه دوم ق یازده هجری دو سفر به ایران آمده بود و چند سال در اصفهان پایتخت صفویه سکونت کرده است راجع به نقاره خانه چنین می‌نویسد : « سمت سردربازارشاه دو ایوان سر پوشیده است که آنرا نقاره خانه می نامند وهنگام غروب و سحر ، بانقاره کوس ، ودهل که قطر آن سه برابر طبل های اروپا است می نوازند .

    محل نقاره خانه در قیصریه کهنه بود وقبل از شاه عباس کبیر به هنگام شام وسحر نقاره می نواختند تا آنکه میدان شاه را ساختند ونقاره خانه به آنجا منتقل شد » همچنین می نویسد : « در محل خواجوی هم کاخ نقاره چیان هندی است ، که در آن کرنای نوازان وسایر نوازندگان هندی منزل دارند » نقاره خانه دردوره ناصری در موارد زیر انجام ماموریت می کرد .

    هر بامداد پیش از طلوع آفتاب ودر شامگاهان هنگام غروب آفتاب از سردر نقاره خانه ارگ نوازندگی می کردند .

    در روزهای عید که سلام رسمی برپا می شد و یا مواقعی که شاه به تخت می نشست ،در نقاره خانه برکرنای ، سرنا و طبل می نواختند.

    چنانکه اعتماد السلطنه می نویسد در روز عید قربان ، شتر قربانی را امروز با نقاره چی ها به حضور شاه آوردند .

    کوبیدن طبل هنگام شب برای اطلاع یافتن رهگذران .

    درشب های ماه مبارک رمضان چنانکه معیر می نویسد : هنگام افطار وسحر هر بار چهار توپ به غرش می آمد وهر شب دو نوبت طبل ونقاره می کوبیدند یک بار از نیمه شب گذشته بود ودومی را طبل دم کرده سحری می گفتند .

    در روزهای اسب دوانی از وقتی که شاه سوار اسب می شد تا زمانی که به مقر سلطنتی برسد .

    شرکت درتعزیه وتکیه دولت .

    موسیقی نظامی ایران در دوره اسلام : در دوره اسلام ودر زمان حیات پیامبر (ص) شواهد بسیاری دال بر وجود موسیقی جنگ وجود دارد مثلا در جنگ احد 625 م زنان به سرکردگی هند بنت عتبد با خواندن آواز جنگی ونواختن دف از رنج ومشقت کاروان قریش می کاستند .

    در آن زمان زنان درخواندن نوحه و مرثیه از همه برتر بودند ودر آن زمان آواز جنگ یعنی چیزی که میل به جنگ علیه ناپاک را در قلب ها برانگیزد و آن نیز مجاز بود .

    ویک نوازنده هندی به نام باباسوند افتخار کوبیدن کوس جنگی در غزوات پیامبر را داشته است .

    حضرت علی (ع) در دوران خلافت خود پژوهش های عملی وتحقیق بر روی علوم ، شعر و موسیقی رامجاز دانسته وبه این ترتیب حمایت از هنرهای ظریفه را آغاز و باعث توسعه ورشد آنها گردیدند .

    از این پس آینده موسیقی تضمین گردید وپس از آن که خلافت از خلفای راشدین به بنی امیه منتقل شد طبل و کوس های بزرگ از سازمان کوبه ای اصلی موسیقی نظامی به شمار می رفتند .

    در دوره عباسیان موسیقی شکوفاترین دوره خود را پس از اسلام طی کرد در این دوران سازهای طبل وسرنای جزو سازهای اصلی دسته های موزیک نظامی قرار داشتند .

    در سال 1235 شمسی ( 1856 – م ) دو کارشناس موزیک نظام به نامهای « بوسکه » و«روین » از فرانسه به ایران آمدند ویک دسته موزیک نظامی به نام « دسته موزیک سلطنتی » به شیوه فرانسوی در ایران تشکیل دادند .

    در سال 1248 شمسی ( 1869 – م) لومر معاون اول گارد پیاده نظام فرانسه بعنوان رئیس موزیک ، به استخدام دولت ایران در آمد .

    لومر تمام سازهای بادی – پیانو ، سلفژ ، هارمونی ، وارکستراسیون نظامی را خود تدریس می کرد.

    ومیرزا علی اکبر خان نقاش باشی ( مزین الدوله ) ترجمه درسهای نظری را به عهده داشت .

    تعداد شاگردان موزیک نظام درسال 1267 شمسی ( 1888 .

    م) سی وهشت نفر بودند که نخستین « دسته موزیک سلطنتی » را تشکیل دادند .

    شاه درسال 1252 شمسی ( 1873 –م) ساختن سرود ملی ومارش تاجگذاری را به لومر سفارش داده بود در سال 1289 شمسی ( 1910 –م) سالار معزز از شاگردان لومر که تحصیل کرده کنسرواتوار پتیرگراد بود ، از طرف وزارت معارف ، رئیس ارکستر سلطنتی شد .

    وی پیانو را کوک ایرانی می کرد وبرخی از گوشه های ردیف را به نت در آورده بود وبا پیانو می نواخت .

    وبه پیشنهاد او وتصویب وزارت معارف شبعه موزیک دارالفنون تعطیل وبصورت یک آموزشگاه با عنوان « کلاس موزیک » آغاز به کار کرد که دوران آن چهار سال بود وموسیقی غربی نیز در آن آموزش داده می شد ودر سال 1297 شمسی ( 1918 –م) این کلاس از مدرسه درالفنون جدا شد وبه صورت مستقل زیر نظر وزارت معارف در آمد و سازمان آن گسترش یافت واین مدرسه اولین مدرسه مستقل موسیقی غربی در ایران بود .

    در زمان رضا شاه مجددا سازمانی به نام « اداره کل موزیک » در ارتش تشکیل شد وسالار مغزز به ریاست آن ونیز ریاست « مدرسه موزیک » برگزیده شد وتا ده سال تحت سرپرستی او و پسرش نصرالله خان اداره می شد از سال 1307 شمسی علی نقی وزیری رئیس « مدرسه موزیک » شد ، و نام آن را به مدرسه موسیقی دولتی تغییر داد.

    درسال 1311 شمسی نام مدرسه به « مدرسه موسیقار » تبدیل واولین کتاب سرود در این مدرسه تهیه شد ودو سال بعد به « هنرستان موسیقی » تغییر نام یافت ودر همین سال به منظور یک تحول بزرگی علمی وبنیادی در موسیقی ستوانیکم غلامحسین مین باشیان ( فرزند سالامغزز) که معاون « اداره کل موزیک قشون » وسرپرست « ارکستر سمفونیک بلدیه » بود رئیس هنرستان موسیقی شد .

    در سال 1286 شمسی ، مین باشیان به کنسرواتوار ژنو رفت و سه سال در آنجا وسه سال در کنسرواتور برلن تحصیل کرد ودر سال 1309 شمسی موفق به دریافت مدال « کوستاوهالندر » بزرگترین مدال کنسر واتورار شد ونخستین آسیایی بود که این مدال را دریافت .

    درسال 1317 مین باشیان به ریاست موسیقی کشور منصوب شد وطرحهای او منجر به تشکیل « اداره موسیقی کشور » در وزارت فرهنگ شد واساس موسیقی کشور بر روی اصول و قواعد وگامهای موسیقی غربی گذاشته شد .

    به پیشنهاد مین باشیان حدود 10 نفر موسیقیدان ازچک اسلواکی درهنرستان استخدام شدند .

    وبعد از گروه ( بوسکه ، رویون ، مارکو ، فومر، دوال ، وگزار) این افراد دومین گروه موسیقیدان خارجی بودند که برای سامان دادن به وضع موسیقی به ایران آمدند .

    مدتی بعد نیز تعدادی موسیقیدان اطریشی به ایران دعوت شدند ، که درضمن تدریس ، نوازنده ارکستر سمفونیک نیز بودند .

    به هر حال هنرستان عالی موسیقی تا قبل از انقلاب جمهوری اسلامی ایران با توجه به فراز و نشیب های آموزشی ادامه داشت ، وافسران موزیک مثل قبل از آنجا فارغ التحصیل می شدند .

    موسیقی نظام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وانجام انقلاب فرهنگی که منجر به تعطیلی دوره عالی هنرستان های موسیقی گردید چند سالی نیز آموزش دانشجویان موزیک تعطیل شد.

    حدود سال 1370 شمسی با همت وتلاش آقایان لطفی و نیکو وهمچنین مشاوره افسران بازنشسته وشاغل موزیک مانند تیمسار نعمتی ، تیمسار قادری وجناب سرهنگ ضرابی و دیگر آقایان پورتراب ، دهلوی ، روشن روان وسایر کارشناسان موسیقی ، مقدمات کار آموزش دانشجویان موسیقی نظام در دانشکده موسیقی دانشگاه هنر انجام شد .

    پس از مدتی تعطیل بودن اولین دوره موسیقی نظام در مهر ماه 1373 شروع به کار کرد .

    گروه های موسیقی نظامی حاضر : موسیقی نظامی نوعی موسیقی است که بیشترین کاربرد را در جهت برگزاری راهپیمایی ها و رژه های نظامی دارد که عمده گروه های آن به شرح زیر است : گروه های فانفار ( ترومپت یا کرنت در می بمل زیر – کرنت اول در سی بمل ویا ترمپت – ترومپت در فایا می بمل – ترومبون هاکه همان ترومبون های فانفاری هستند ) .

    گروه بالابان ( فلوت آلتو یا فلوت باس – فلوت بزرگ یا کانسرت فلوت – فلوت کوچک یا پیکالو ) .

    باند نظامی ( Military Band) ( سازهای باند نظامی 25 یا 26 نفره ) سمفونیک باند (Symphonic Band) ( سازهای باند نظامی که تعداد نوازندگان بالای 45 نفر می باشد ).

    ساز بندی دسته های نظامی بین 20 تا 50 نوازنده سازبندی که در این ارکستراسیون صورت گرفت : Instro mention این مارش برای باند نظامی Military Band 25 نفره تنظیم شده است : فلوت یا پیکولو 1 نفر کلارینت می بمل 1 نفر ابوا 1 نفر کلارینت سی بمل سلو 2 نفر کلارینت سی بمل ر پیانو 1 نفر کلارینت سی بمل دوم 2 نفر کلارینت سی بمل سوم 2 نفر ساکسیفون آلتو می بمل 1 نفر ساکسیفون تنور سی بمل 1 نفر باسون 1 نفر هورمون اول و دوم 2 نفر کرنت اول 2 نفر کرنت دوم 1 نفر ترمبون اول و دوم 2 نفر ترمبون باس 1 نفر یوفونیوم 1 نفر باس 1 نفر پرکاشن 1 نفر 50454035302520سازها تعداد اجرا کنندگان1111111پیکولو111----فلوت2211111کلارینت می بمل2211111ابوا6444322کلارینت سی بمل سولو3322211کلارینت سی بمل اول4332221کلارینت سی بمل دوم4332221کلارینت سی بمل سوم-------کلارینت سوبرانو111111-ساکسیسفون التو111111-ساکسیفون تنور-------ساکسیفون باریتون2222211باسون2222222هورن ( اول دوم )2222---هورن (سوم وچهارم)3443222کرنت سی بمل اول2222111کرنت سی بمل دوم22-----ترومپت سی بمل1111111ترومبون تنور اول1111111ترومبون تنور دوم111111-ترومبون باس2111111یوفونیوم3222211بمبار دون می بمل2221111بمبار دون سی بمل111111-ساید درام وافکت ها1111111درام باس ، نیمپانی وسنج ها

کلمات کلیدی: موسیقی - موسیقی نظامی

واژه موسیقی لفظ موسیقی از واژه ایی یونانی و گرفته شده از Mousika و مشتق از کلمه Muse می باشد که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسیقی یونان باستان می باشد. موز به معنی رب النوع است و مانند پسوند «یک» در کلمات کلاسیک، رومانتیک، دراماتیک و غیره، پسوند نسبت و منسوب است اما در لفظ فرانسوی به پیشوند تبدیل می شود مثل: موزیکو- موزیقو و موزیقان یا موزقان و همچنین شکل یافته آن در تلفظ ...

بازتاب موسيقي در ادب فارسي الف) رابطه ي ادبيات و موسيقي درخشش علوم و صنايع ايران، در دوره ي ساساني بود. هنر موسيقي نيز در اثر تشويق شاهان رونقي به سزا يافت. در دوره ي اردشير موسيقي دانان طبقه ي جداگانه اي را تشکيل داده و به مقام ويژه اي نايل شده بود

مقدمه آرزو داشتم هنرمندان ما برای شناساندن موسیقی به اهل ذوق و مطالعه کتاب هائی بنویسند و وظیفه‌ای را که در پرورش روح و فکر ما به عهده دارند به تمام و کمال انجام دهند اما کسانی که اطلاعی از موسیقی داشتند در پی موسیقی شناسی نرفتند و زمینه در روزهائی که ملت به آستانه تحول بزرگی رسیده بود همچنان خالی ماند. از آنجا که هیچ پیروزی و پیشرفتی بدون مبانی فرهنگی پایدار نیست نقص معلومات ...

واژه موسیقی لفظ موسیقی از واژه ایی یونانی و گرفته شده از Mousika و مشتق از کلمه Muse می باشد که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسیقی یونان باستان می باشد. موز به معنی رب النوع است و مانند پسوند «یک» در کلمات کلاسیک، رومانتیک، دراماتیک و غیره، پسوند نسبت و منسوب است اما در لفظ فرانسوی به پیشوند تبدیل می شود مثل: موزیکو- موزیقو و موزیقان یا موزقان و همچنین شکل یافته آن در تلفظ ...

ورزش باستاني يا زورخانه اي يکي از قديمي ترين و در عين حال کامل ترين ورزشهاي جهان است که با فرهنگ قومي ، ملي ، اساطيري و ديني ايرانيان عجين شده است و شامل حرکات متنوعي است که هر يک با ابزاري شبيه به يکي از ادوات جنگي عهد باستان اجرا مي شوند . انجام د

واژه موسیقی لفظ موسیقی از واژه ایی یونانی و گرفته شده از Mousika و مشتق از کلمه Muse می باشد که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسیقی یونان باستان می باشد. موز به معنی رب النوع است و مانند پسوند «یک» در کلمات کلاسیک، رومانتیک، دراماتیک و غیره، پسوند نسبت و منسوب است اما در لفظ فرانسوی به پیشوند تبدیل می شود مثل: موزیکو- موزیقو و موزیقان یا موزقان و همچنین شکل یافته آن در تلفظ ...

پیش گفتار به نام آن که گل را رنگ و بو داد ز شبنم لاله ها را آبرو داد به گل بخشید حسن و دل ستانی به بلبل داد عشق و نغمه خوانی موسیقی نوازشگر گوش، رهنمون و مهیج دل و تلطیف کننده و صفادهتده روح است و خلق موسیقی عبارت از نظامی صوتی است که اجزاء گوناگون یک اثر موسیقایی را با انسجامی وصف ناپذیر به یکدیگر پیوند می دهد. موسیقی ساده ترین و خالص ترین هنرهاست که توصیف کننده هیجانات و محرک ...

واژه موسیقی لفظ موسیقی از واژه ایی یونانی و گرفته شده از Mousika و مشتق از کلمه Muse می باشد که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسیقی یونان باستان می باشد. موز به معنی رب النوع است و مانند پسوند «یک» در کلمات کلاسیک، رومانتیک، دراماتیک و غیره، پسوند نسبت و منسوب است اما در لفظ فرانسوی به پیشوند تبدیل می شود مثل: موزیکو- موزیقو و موزیقان یا موزقان و همچنین شکل یافته آن در تلفظ ...

موسیقی چنان که گذشت فن ترکیب اصوات و بیان احساسات توسط صوتها است . به گفته «موزارت» موسقی بیان خوشایند زندگی و به زغم «بولیوز» موسیقی شاعرانه ترین ، ارزنده ترین، نیرومندترین و اندارترین هنرهاست و باید آزادترین آنها هم باشد. به موجب داستانهای دین یونان «آپولن» خدای موسیقی با نه فرشته خود در کوه «پارناس» زندگی می کرد و این فرشتگان را «موز» می گفتند و موسیقی از نام آنها اشتقاق ...

یونانیان باستان موسیقی را به اندازه ریاضیات و نجوم، ضروری می‌دانستند. فیثاغورث (500 ق.م) نسبتهای فرکانسی را که ما امروزه در موسیقی ، به آنها فواصل می‌گوییم،کشف کرد0 مثلاً دونتی که فرکانسهای آنها براساس ضریب 2 به 1 هستند ، یک اکتاو ، 3 به 2 یک پنجم ، 4 به 3 یک چهارم و 9 به 8 یک ماژور را ایجاد می ‌کنند . موسیقی دانها و فلاسفه یونانی از یک ساز تک ‌سیمی که به‌ عنوان مونوکورد 17 ...

مقدمه آرزو داشتم هنرمندان ما برای شناساندن موسیقی به اهل ذوق و مطالعه کتاب هائی بنویسند و وظیفه‌ای را که در پرورش روح و فکر ما به عهده دارند به تمام و کمال انجام دهند اما کسانی که اطلاعی از موسیقی داشتند در پی موسیقی شناسی نرفتند و زمینه در روزهائی که ملت به آستانه تحول بزرگی رسیده بود همچنان خالی ماند. از آنجا که هیچ پیروزی و پیشرفتی بدون مبانی فرهنگی پایدار نیست نقص معلومات ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول