دانلود ‫پروژه ارزیابی کار و زمان (زمان سنجی محصول) (شرکت ریخته‌گری دقیق پولادیر و پارس کاراماشین)

Word 154 KB 25798 25
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی مواد و متالورژی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • در دنیای امروز، تمام سازمانها فقط یک هدف دارند، که البته منظور از این هدف اغلب تفکرات سازمانی است به تعالی سازمان و حفظ بقای سازمان می‌انجامد و در دنیای رقابتی امروز، فقط سازمانهایی قدرت فعالیت و ادامه حیات را دارند که بتوانند در هر لحظه به نیازهای مشتریان خود به موقع و با بهترین کیفیت ممکن و قیمت مناسب، پاسخ بدهند.

    در سازمانهای تولیدی، امروزه بحث تنوع محصولات و جایگزینی محصولات جدید به جای محصولات قدیمی محسوس تر از سازمانهای دیگر است و استفاده از تکنولوژیهای مدرن از اهمیت بیشتری برخوردار است.

    پیچیدگی و بی ثباتی و نااطمینانی در جهان پویای امروز بقدری است که مدلهای سنتی گذشته به سرعت می‌تواند منسوخ شود.

    مشتریان امروزی به علامت تجاری کالایی که مصرف می‌کنند به مانند گذشته وفادار نیستند بلکه به دنبال خرید و مصرف کالاهایی هستند که با ارزش بوده و حتی اگر مجبور شوند هزینه بیشتری می پردازند و از آنجائیکه خریداران حق انتخاب در خریدکالا و خدمت را دارند رقابت را در میان شرکت‌ها افزایش داده است وبا توجه به مطالب ذکر شده در بالا، یکی از راههای افزایش سود‌آوری و بهره‌وری سازمان و در نهایت کنار زدن رقبا، استفاده از عامل مهم تحقیق و توسعه می‌باشد و در بین منابع در دسترس دو عامل نیروی انسانی، دانش و تجربه آن در ترکیب و تلفیق با عوامل موثر دیگر سازمان به هدف نهایی سازمان می‌انجامد.

    علم مطالعه کار که به علت نیاز به رقابت و افزایش بهره‌وری و توجه به زمان نسبت به جوامع سنتی در اوایل قرن بیستم در جوامع صنتعی شکل و توسعه یافت.

    که در صورت موردتوجه قرار دادن آن می‌تواند در کلیه سازمانهای تولیدی اعم از کارخانه‌ها و یا سازمانهای خدماتی میزان کارایی و بهر‌ه‌وری را بالا برد./.


    الف: معرفی شرکت، هدف و روش تولید
    شرکت ریخته‌گری دقیق پولادیر در سال 1362 تاسیس و از سال 1365 تاکنون بیش از 1400 نوع قطعات مختلف را به روش ریخته‌گری دقیق inves ment casting و فوم- کست Lost-Foam تولید نموده است.

    کارخانه این شرکت در زمینی به مساحت 15000 مترمربع 8000 مترمربع سوله در شهر صنعتی هشتگرد حدود 70 کیلومتری تهران احداث گردیده است.

    ریخته‌گری دقیق تکنولوژی بسیار پیشرفته ای می‌باشد که توسط آن ریخته‌گری انواع قطعات پیچیده از آلیاژهای فولادی و فلزات غیر‌آهنی با استفاده از مدل‌های مومی و قالب های سرامیکی ممکن می‌گردد.

    هدف این شرکت تولید انواع قطعات برای اولین بار در ایران با کیفیت همطراز با کشورهای پیشرفته جهت مصرف در داخل و نیز صادرات این قطعات می‌باشد.


    ب: مزایای تولید به روش ریخته‌گری دقیق و فوم- کست
    بااستفاده از این روش‌ها تولید قطعات مختلف با کیفیت سطحی ودقت ابعادی بسیار بالا امکان پذی می‌گردد.

    بطوریکه هزینه ماشینکاری را به حداقل رسانیده و در برخی موارد حذف می‌نماید.

    با استفاده از این روش امکان دستیابی به قطعات پیچیده از آلیاژهای مختلف میسر می‌گردد.


    پ: انواع قطعات و ظرفیت تولید:
    در حال حاضر تولید انواع قطعات به وز‌ن‌های 5 گرم الی 60 کیلوگرم از فلزات غیرآهنی و آلیاژهای مختلف فولاد مانند فولادهای ساده کربنی، ضد سایش، ضدزنگ و نسوزممکن می‌باشد.

    ظرفیت تولید کارخانه 600 تن قطعات ریخته‌گری دقیق و فوم- کست در دو شیفت کاری به ارزش حدود 6 میلیارد تومان در سال می‌باشد.


    قطعات توسط صنایع مختلف مانند خودروسازی، صنایع سیمان، صنایع غذائی و شیمیایی، صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع نساجی، هواپیما سازی، صنایع جنگ افزار سازی و غیره سفارش داده می‌‌شود.


    ت : کنترل کیفی قطعات
    شرکت مجهز به بهترین دستگاه‌ها و ابزار کنترل کیفی مانند آنالیزور، میکروسکوپ، رادیوگرافی اشعه X سختی سنج و غیره می باشد.

    کنترل کیفی در تمام مراحل تولید بر طبق استانداردهای ISO9002,QS9000 اعمال می گردد ضمناً این شرکت در حال اخذ گواهینامه تضمین کیفیت ISO2000,ISO TS می‌باشد.


    ث: امکانات ماشینکاری
    علاوه بر دستگاه‌ها و امکانات وسیع خط ریخته‌گری دقیق و فوم- کست، شرکت دارای امکانات ماشینکاری CNC انواع فرزها و ماشین‌ه ای تراش و ابزار، ماشین‌آلات اندازه‌گیری دقیق می‌باشد.


    ج: قراردادهای فعال و قطعات در حال تولید
    طیف وسیع سفارش دهندگان قطعات شامل صنایع خودرو سازی، هواپیما سازی، صنایع سیمان، صنایع نظامی و دفاعی ، صنایع غذایی،صنایع ماشین‌سازی، صنایع نساجی و غیره می‌باشد.

    ارزش قراردادهای جاری این شرکت سالانه حدود 6 میلیارد تومان می‌باشد.

    برخی مشتریان مهم این شرکت عبارتند از :
    شرکت ساپکو: قطعات ماهک‌های پیکان، پیکان آردی
    شرکت چرخشگر: قطعات ماهک‌های نیسان جونیور
    شرکت نیروی محرکه: قطعات و مجموعه‌های گیربکس پژو
    شرکت ساپیا
    شرکت مگاموتور
    شرکت لولاخودرو: ریخته‌گری و لولاهای درب خودرو سمند.


    صنایع جنگ افزارسازی
    شرکت هواپیماسازی (هسا)
    کارخانجات سیمان تهران، اصفهان ، سپاهان، هگمتان، صوفیان، شرق، غرب ، مازندران، بهبان، ارومیه، سفید ارومیه، سفید ساوه، کرمان، کردستان، لوشان، شاهرود و ...

    انواع قطعات از آلیاژ فولادی نسوز
    شرکت زمزم و سایر کارخانجات تولید نوشابه: انواع قطعات آلیاژهای استنلس استیل
    شرکت آذر آب
    شرکت صنایع مس شهید باهنر: نازل ریخته گری
    شرکت صنایع اپتیک اصفهان : بدنه و قطعات دوربین
    البته لیست مشتریان این شرکت بسیار بیشتر از فوق می‌باشد واین شرکت تاکنون بیش از1400 نوع قطعات مختلف برای صنایع مختلف تولید نموده است.


    ح: نظام کنترل کیفی
    شرکت دارای نظام نامه مدیریت کیفیت IS9000, QS9000 از شرکت BVQI انگلیس می‌باشد.

    ضمناً در حال اخذ گواهینامه IS2000 و IS TS از شرکت مذکور می باشد.

    سیستم کنترل کیفی این شرکت توسط مشتریان مهم این شرکت نیز مورد بررسی قرار گرفته و گرید B ساپکو، گرید A نیروی محرکه و گرید A شرکت چرخشگر و تائیدیه کلیه قطعات تولیدی برای سایر شرکت‌ها نیز اخذ گردیده است.


    لیست ماشین‌آلات و دستگاه‌های تولیدی
    آنچه که در پی می‌آید فقط بخشی از دستگاه‌های مورد استفاده در کارخانه و کارگاه این شرکت می‌باشد.


    ماشین تزریق موم به ظرفیت‌های مختلف تا 50 تن
    مخازن و ماشین‌آلات تهیه- نگهدای و بازیابی موم
    دستگاه‌ها و مخازن تهیه دوغاب‌های سرامیکی و پوسته دهی مانند دوش‌های و بستر شن روان
    کوره‌های القائی فرکانس بالا به ظرفیت‌های مختلف
    کوره‌های زینتر و عملیات حرارتی بخش ماشینکاری این شرکت دارای حدود 400 نوع ماشین‌آلات متنوع با قابلیت طراحی و ساخت قالب‌ها، فیکسچرها و تولید انبوه قطعات می‌باشد این بخش در سال 1383 حدود 1400000 قطعه ماشینکاری و تکمیل نموده و به سفارش دهندگان تحویل داده است.

    انواع ماشین‌های تراش، فرز، سنگ مغناطیس، دریل‌ها و سنگ‌های مختلف، ماشین‌های فرز و تراش CNC ، ماشین‌سنتر و غیره ماشین‌آلات سند بلاست، شات بلاست، واتربلاست و تامبل بلاست امکانات حمام‌های شیمیایی و اسید شوئی امکانات آزمایشگاهی و کنترل کیفی شامل دستگاه کوانتومتر- سختی سنج میکروسکوپ متالوگرافی دستگاه رادیوگرافی اشعه X، اولتراسونیک و غیره.

    فصل اول : (تاریخچه شرکت ریخته‌گری دقیق – پولادیر و پارس کاراماشین) لازم به توضیح است که این شرکت دارای سایتی مجزا می‌باشد که عملیات ماشینکاری و تراشکاری و اعمال تلرانس‌های مجاز ...

    انجام می‌دهد و این بخش بنام پارس کارا ماشین نام گرفته است و تمام عملیات زمانسنجی صورت گرفته در این سایت بوده است و در حال حاضر سایت پارس کاراماشین بنام یک شرکت مجزا از نظر عملیات کاری وابسته به شرکت پولادیر مطرح است./.

    - کادر مدیریت و پرسنل شرکت شرکت پولادیر از کادر مدیریت و متخصصین ورزیده بهره‌مند می‌باشد ویکی از مزایای این شرکت مدیریت کار گروهی با استفاده از مهندسین و متخصصین در رشته‌های مختلف می‌باشد که چارت سازمانی سایت دوم شرکت (پارس کاراماشین ) بصورت زیر است: - نحوه استقرار سیستم (Layoyt) شرکت: سایت دوم شرکت (پارس کاراماشین) شامل 3 سالن است که سالن 1 خط تولیدماهک 1و2 پیکان و سالن 2 خط تولید ماهک 1و2 3و4 پراید و سالن سوم به نام سالن CNC می‌باشد و چیدمان کلی و جزئی به صورت زیر است: فصل 2: مستندسازی - شرح مختصری از فرآیند انجام کار: در پروژه قطعه ماهک 1و2- 3و4 پراید و ماهک 1و2 پیکان مورد ارزیابی قرار گرفته است که تقریباً از نظر روند تولید یکسان می باشند در تولید این قطعه (ماهک 3و4 پراید) ابتدا یک جسم ریخته‌گری شده در قالب‌های تزریقی که در شرکت پولادیر انجام شده است و یا از بیرون شرکت تهیه گردیده به انبار محصول منتقل می‌شود و برای انجام فعالیتهای مختلف روی آن در اولین مرحله قطعه توسط دستگاه یونیت دو محور مورد سوراخکاری و برقو قرار می‌گیرد سپس میله اصلی آن بوسیله فیکسچر و قطعات برو- نرو با فشار دست اپراتور تاپ‌گیری شده و بعد توسط دستگاه دیل دو محور دو سطح استوانه‌ای ماهک کف تراشی می‌گرد سپس قطعه بوسیله دستگاه یونیت سه محور جهت تنظیم ضخامت و سوراخکاری مورد انجام فعالیت قرار می‌گیرد سپس توسط فیکسچرهای ساعتی و برونروهای مخصوص قطعه مورد کنترل (در تلرانس 1/0± ) قرار می‌گیرد و بعد توسط دستگاه شیارزنی، شیاری به اندازه mm12 روی قطعه زده می‌شود و پس از پلیسه گیری، قطعه با بنزین شستشو شده و با پمپ باد گرفته می‌شود و بعد قطعه توسط اپراتور کنترل نهایی می‌شود سپس کارشناسان واحد کنترل کیفیت بطور تصادفی قطعه‌های تولیدی را کنترل می‌کند و پس از تایید قطعه، قطعات دربسته‌های 100 تایمر بسته بندی شده و به ابنار محصول برای تحویل به مشتری منتقل می‌شود./.

    و فرآیند تولید قطعه ماهک 1و2 پیکان به شرح ذیل می‌باشد: ابتدا قطعه خام را از انبار تحویل گرفته می‌شود و ابعاد آن در پرس قرار می‌گیرد سپس قطعه بطور همزمان کف تراشی و مورد برقو قرار گرفته و سوراخکاری می‌شود سپس باز به محل اولیه رفت و کف تراشی و برقوی مجدد می‌گردد حال نوبت تابگیری قطه است که بعد از آن باید دهانه‌های قطعه به شکل‌ هلالی درآید سپس قطعه مورد کلفت کاری و ظریف کاری متناسب با نقظه فنی قرار می‌گیرد و حال سوراخ به قطر mm99/7 زده می‌شود و بعد دوباره مورد برقوی مجدد قرار می‌گید و حال باید قطعه پلیسه کاری شود و بعد مورد شستشو قرار گیرد سپس قطعه بار گرفته شده و مورد کنترل نهایی قرار می‌گیرد و در بسته‌های 100 تایی جای گرفته وجهت پاسخ به سفارش مشتری به انبار محصول تحویل داده می شود./.

    - بررسی کلی شرکت از نظر فرصتهای بهبود: 1- این شرکت با توجه به اینکه مشغول به تولید قطعات حساس صنایع مختلف است نیاز به این دارد که تمامی کارکنان از آموزش ویژه‌ای در رابطه با منحصرکاری خود و همچنین کل سیکل کار برخوردار باشند ولی در این شرکت هر فرد درزمینه عنصر فعالیتی خود حکم یک ماشین را داشت که فقط مانند یک ربات که به آن از قبل برنامه‌ای داده باشند کار می‌کردند و با کوچکترین تغییر در اندازه تولید قطعه و تغییرات محیطی...

    از خود ناسازگاری نشان می‌دادند و فقط تعداد محدودی آشنا به کل سیکل کاری بودند که در صورت عدم حضور آنها خط تولید آن قطعه تعطیل می‌شد و کارگران در خطوط تولید قطعات دیگر مشغول می‌شدند./.

    2- در این شرکت زمان زیادی صرف حمل و نقل شده است و چیدمان و استقرار ماشین‌آلات در جهت جلوگیری از اتلاف وقت تنظیم نشده است و اغلب سلیقه‌ای است بعنوان مثال: هر قطعه در هر سالن تولید و یا خط تولید که انجام فرآیند کاری بر روی آن به اتمام می‌رسد باید در پالت‌های 200 تایمر قرار می‌گرفت و به بیرون از سالن جهت شستشو و باد گرفتن انتقال می‌یافت که دراین صورت زمان جهت حمل در مسافت طولانی هدر می‌رود./.

    3- در این شرکت یک ایستگاه کاری وجود دارد که هر وقت 500 قطعه زده شد ابزارهایی که نیاز به تیز و صیقلی کردن مجدد دارند به آن ایستگاه انتقال داده می‌شود و این ایستگاه در کورترین نقطه در طبقه بالای شرکت است یعنی اگر ابزاری در سالن 1 در طبقه پایین نیاز به تیز کردنداشت باید تا طبقه بالا حمل می شد در صورتی که این ایستگاه که ترافیک کاری بالایی دارد می توانست در فضایی که در وسط سالن موجود است قرار می‌گرفت می‌توانست به ایستگاههای مختلف در زمان کمتری سرویس دهد.

    4- در این شرکت هنگامی که مواد خام به انبارمنتقل می‌شود در یک ایستگاه که میز دریافت نام دارد دریافت می‌شود و سپس مواد در پالت‌ها یا در بسته‌هایی قرار می‌گیرد و سمت میز بازرسی حمل می شود و پس از چند دقیقه بازرسی مواد به سمت میز علامتگذاری هدایت می‌شود که در این رابطه این فعالیت تحویل کالا حدود 155 دقیقه به طول می‌انجامد.

    که از نظر زمانی زمانی زیادی هدر می‌رود که در روش بهبود یافته فرضی این شرکت می‌تواست سه میز دریافت، بازرسی و علامتگذاری را در کنار هم قرار می‌داد و تقریباً زمان دریافت کوتاهتر می‌شد و هزینه حمل جهت دریافت بدلیل کاهش معطلی راننده وسیله‌ی حمل کاهش می‌یافت./.

    5- این شرکت نیاز دارد گاهی اوقات لوازم و تجهیزات سنگین خود را از سالن اول در طبقه پایین به بالا می‌برد و چون این فعالیت بطور مداوم هر چند روز یکبار انجام می‌شد بهتر است از آسانسور استفاده می‌کرد و مکانی برای آن تعبیه می نمود ولی بعلت عدم توجه کردن ابزارها و تجهیزات سنگین تفکیک می‌شود و با دست یا جرثقیل دستی توسط اپراتور به بالا کشیده می شود./.

    6- در برخی از ایستگاه‌های کاری که نیاز بود قطعه پلیسه‌گیری شود این عمل با سوهان توسط اپراتور انجام می‌شد که برخی اوقات سبب می‌شد در اثر فشار زیاد دست کارگر و یا یکنواخت نبودن فعالیت او قطعه از حد تلرانس خود خارج گردد که این مورد را می‌توان با تهیه یک سنگ سمباده کوچک و معمول حل نمود./.

    7- در این شرکت بدلیل وجود دیوارهای حایل سالن از هم نحوه حمل مواد از انبار محصول به سالن تولید مختل کرده است در صورتی که اگر این دیدرا برداشته شود حمل مواد بطور مستقیم و با Min زمان به سالن تولید انتقال می‌یابد در حالی که در این حالت لیفتراک مجبور است کل مسیر دیوار را طی کند و بعد مواد را به سالن تولید برساند./.

    8- یکی دیگر از مواردی در این شرکت مشهود است ضعف کاری سرپرستان و مدیریت است زیرا در این شرکت ارزیابی جدید و قابل ملاحظه ای از کارگران انجام نگرفته بود و تمام کارگران از هدر رفتن زمان و یاعقب افتادن از تولید نگرانی نداشتند.

    9- در این شرکت الوسنهای کارگران بطور دقیق مطرح نشده بود و اکثراً کارگران خستگی خود را در پشت ماشین در هنگام کارها رفع می‌کردند و در هنگام نیاز به الوسنهای راحتی (نیازهای شخصی) بدلیل عدم آموزش کارگران برای جبران کار فرد دیگر خط منتظر می‌ماند./.

    محاسبه برای ایستگاههای مختلف : (جدول مرجع ارزش ) Z12= M12× x12= 5/7= 6×(5/0)×3 Z13= M13×x13= 75/0= (5/0)×(5/0) ×3 Z14=5/13= 9×5/1 Z15= 3=2×5/1 Z16= 125/1= 75/0×5/1 Z17=3= 2×5/1 Z18= 75/0= 5/0×5/1 Z19=2/1= 8/0×5/1 Z10= 33=22×5/1 Z111=75/21=5/14×5/1 Z112= 12=8×5/1 Z113=27=18×5/1 Z114= 5/16= 11×5/1 Z115= 25/14=5/9×5/1 کل Z= باتوجه به محاسبات انجام شده پس از جابجایی های انجام شده محاسباتی اصلاحی به صورت زیر می‌باشد.

    1) اگر محل بادگیری و پلیسه‌گیری راتعویض کنیم.

    659/1473=z کل چون قسمت پلیسه‌گیری در خارج از سالن بود می توان با انتقال آن به داخل سالن بهبودی زیادی را در امر حمل و نقل کارخانه انجام داد.

    2) اگر محل بادگیری و کفتراشی را تغییر دهیم.

    034/1496= Z کل چون در این حالت Z بدتر می شود پس بهتر است مکان ایستگاههای بادگیری و کف تراشی را تغییر ندهیم و همان طرح قبلی باشد.

    فصل سوم تجزیه و تحلیل مسائل موجود و ارائه طرح پیشنهادی : حال به بررسی بعضی از مسائل و مشکلات موجود د رخطوط تولید و دیگر مسائل موجود در این کارخانه می پردازیم.

    از جمله مهمترین مشکلاتی که در خطوط تولید کارخانه وجود دارد استقرار نامناسب- تعداد زیادی از دستگاههای و ایستگاههای کاری موجود در خطوط تولید می‌باشد.

    به طوریکه این وضعیت نامناسب باعث شده است که راندمان و نرخ تولید این کارخانه تا حدود زیادی کاهش یابد یکی دیگر از مهمترین مسائلی که این استقرار نامناسب دستگاهها باعث شده است افزایش حمل و نقلی است که بین ایستگاههای مختلف وجود دارد بطوریکه طول مسیری که در قطعه برای رسیدن به تولید نمائی طی می‌کند افزایش یافته است.

    بطوریکه یکی از مهمترین ایستگاههای کاری که باعث افزایش حمل و نقل و طول مسیر شده است ایستگاهی است که مخصوص تیز کردن ابزارهای مورد استفاده دیگر دستگاهها در ایستگاههای دیگر است.

    بطوریکه برای مثال فردی که در ایستگاه سوراخ کاری مشغول کار می‌باشد برای تیز کردن ابزار (مته) دستگاه خود فاصله ای حدود 30 متر را برای انجام دادن کار خود طی می‌کند.

    یکی دیگری از مشکلات موجود استقرار نامناسب انبار مواد خام و فاصله زیادی که برای تهیه مواد اولیه خطوط تولید طی می شود که می‌توانست در طرحریزی Layout ابتدای کارخانه با دقت بیشتری روی این مسئله کار کرده و با این کار مقدار هزینه حمل و نقل و قیمت تمام شده قطعات تولیدی را کاهش داد.

    یکی دیگر از مشکلات موجود محل نامناسب شستشوی قطعات می‌باشد بطوریکه فاصله محل انجام شستشو وانجام کارهای پایانی روی قطعات بسیار زیاد شده است و باعث مشکلات زیادی در حمل و نقل قطعات برای انجام کارهای پایانی شده است.

    برای حل مشکل حمل و نقل و فاصله زیاد ایستگه تیزکردن ابزار با استفاده از یکی از ابزارهای مهندسی مانند جداول از – به می‌توان محل مناسب این ایستگاه را طوری تعیین کرد که متوسط فاصله این دستگاه با ایستگاههای دیگر کاهش یافته و مشکلات به وجود آمده به این دلیل را تا حد بسیار زیادی کاهش یافت.

    البته این کار یعنی تیز کردن ابزار چون توسط خود کارگرهای ایستگاههای صورت می گیرد بطور مثال فردی که برای تیز کردن ابزار خود به این دستگاه مراجعه می ‌کند وقت زیادی (حدود چند دقیقه در هر بار تیز کردن ابزار) را در این دستگاه تلف می‌ کند.

    و این مشکل را می‌توان با قرار دادن چند ابزار به جای یک ابزار تا حدی مرتفع ساخت به این صورت که به جای اینکه کارگر منتظر تیز کردن ابزار خود بماند می‌تواند آن ابزار به این دستگاه تحویل داده و ادامه کار خود با ابزار دیگری انجام دهد.

    و این زمان تحویل دادن قطعه هم می‌تواند به طور مثال برای ایستگاه سوراخ کاری زمانی باشد که دستگاه به صورت اتوماتیککار خود را روی قطعه انجام می دهد و در این فاصله (حدود 30 ثانیه) کارگر می‌تواند ابزار خود را به این دستگاه برساند برای کم کردن مسافت انبار نیز می توان از انبارهای میانی به جای انبار اصلی استفاده کرد تا زمان تأخیر در کارها کاهش یابد.

    در مورد نوع کار با دستگاهها می توان به این صورت عمل کرد که افراد را به گونه‌ای به دستگاههای تخصیص دهیم که متناسب با نوع تجربه کاری و همچنین وضعیت فیزیکی و جسمانی آنان باشد تا بتوان فشار کار وارد بر کارگرها را کاهش داد.

    در بعضی از ایستگاهها نیز دیده می‌شود که افرادی کم تجربه در آن ایستگاه که از اهمیت زیادی نیز برخوردار می‌باشد استفاده شده است و آموزش لازم برای انجام کار وبالا بردن کارائی ایستگه صورت نگرفته است و می‌توان با جابه‌جائی که بین افراد مختلف صورت می‌گیرد و با توجه به نوع کاری که در ایستگاهها صورت می‌گیرد افراد را به دستگاهها و ایستگاههای کاری مختلف تخصیص دهیم.

    در مورد کم کردن مسافت بین ایستگاههای کاری نیز می‌توان با جابه‌جایی بعضی از دستگاهها این مسافتها را کم کرد ولی به گفته مسئولین- خطوط تولید و سرپرستها این کار با مزیتهای زیادی برای کارخانه امکان پذیر می‌باشد.

    در مورد کم کردن زمانهیی که در هر سیکل در ایستگاههای مختلف نیز راههای مختلفی وجود دارد به طور مثال در ایستگاه دستگاه فرانسوی مربوط به خط تولید پراید یکی از کارهای غیرمفیدی که کارگر انجام می‌دهد این است برای برداشتن قطعه باید بدن خود را کاملاً برگرداند و قطعه را بردارد.

    برای ساده کردن کار کارگر و افزایش راندمان می‌توان محل قرار گرفتن قطعات را طوری تغییر داد که در جهت حرکت دستان وی باشد و بتواند به راحتی قطعه را بردارد.

    البته به خاطر محل مناسب دستگاه امکان هیچ جابه‌جایی در محل قرار گرفتن قطعات نمی‌توان صورت بگیرد.

    برای نگهداری قطعات در محل‌های مختلف در انبار قطعات نیز باید طوری عمل شود که کمترین فضا را اشغال کرده و بهینه‌ترین استفاده را از محل‌های انبار نمود.

    برای اینکار به طور مثال می‌توان از قفسه‌هایی که برای قرار دادن بسته‌های قطعات روی آنها به کار رود استفاده کرد و بدین ترتیب از حجم انبار بهترین استفاده را نمود.

    برای برداشتن قطعه همانطور که در نقشه فنی آمده است امکان برداشتن چند قطعه با هم برای کارگر وجود ندارد و اینکار باعث پایین آمدن نوع تولید کارگر می‌شود چون برداشتن چند قطعه با هم سرعت کار وی را تا حد زیادی پایین می‌آورد.

    دراین کارخانه بیشتر حمل و نقل‌هایی که صورت می‌گیرد توسط ابزارهای مختلف حمل و نقل از جمله لیفتراک وغیره صورت می‌گیرد.

    و امکان رها کردن قطعات در مواقع حمل آن در بسیاری موارد باعث صدمه دیدن قطعات و پایین آمدن کیفیت قطعات تولیدی می‌شود.

    در هنگام تولید قطعات امکان تغییرجزئی بعضی از تلرانس‌ها برای بالا بردن نرخ تولید می‌تواند صورت بگیرد و ابتکار تاثیر چندانی روی کیفیت محصول ساخته شده ندارد.

    استفاده از تجهیزاتی مانند فیکسچر نیز در برخی از ایستگاههای تولیدی وجود دارد و کمتر از تجهیزات اتوماتیک استفاده شده است و درصد بالایی از کارها به صورت دستی و توسط کارگر انجام می شود.

    از نظر شرایط محیطی مانند نور و درجه حرارت و رطوبت شدید کارخانه مناسب می باشد و برای جلوگیری از اذیت شدن کارگرها از سروصدای زیاد موجود در سطح کارخانه از گوشی‌های استفاده شده است و این کار مورد رضایت کارگران قرار گرفته است.

    در بیشتر ایستگاههای تولیدی کارگرها به صورت ایستاده کار خود را انجام می‌دهند و امکان نشستن آنها بر روی صندلی وجود ندارد.

    برای شناسایی دستگاهها و ابزارهای مختلف نیز از شماره‌هایی می‌توان استفاده کرد و بطور مثال برای هر کدام یک کد ثبت اموال صورت گیرد تا به راحتی قابل شناسایی برای افراد مختلف باشند و دیده می شود که در بعضی از ایستگاههای از نوشتهایی استفاده شده است که برای دستگاهها قرار گرفته‌اند و این شناسایی این دستگاهها را طبق نام آنها امکان پذیر نموده است.

    تمام عملیاتی که در خطوط تولید برای قطعات انجام می‌شود طبق خواسته مشتری صورت می‌گیرد و در مورد قیمت تمام شده قطعات در بسیاری موارد امکان کاهش آن وجود ندارد زیرا این باعث می‌شود که کیفیت محصول کاهش یافته و باعث نارضایتی مشتری شود.

    البته تغییر دادن بعضی از استانداردها باعث کاهش هزینه‌ها می شود به طور مثال با تغییر دادن نوع مواد اولیه مورد استفاده می‌شود هزینه تولید قطعات را کاهش داد ولی این کار باعث کاهش پایین آمدن سطح کیفیت محصول می‌شود.

    به دلیل اینکه قراردادهایی بین این شرکت و شرکت‌های مشتری بسته شده است که در آن سطح کیفیت استاندارد تعریف شده است امکان تغییر بسیای از استانداردها را کاهش می‌دهد.

    زیرا ین کار در نهایتاً باعث هزینه‌های تعمیراتی می باشد که روی قطعات معیوب صورت می‌گیرد.

    امکان کنترل کارهای عملیاتی که کارگر بر روی قطعات انجام می دهد نیز برای خود کارگر وجود دارد به طور مثال یکی از کارهای کنترلی که روی قطعات صورت می‌گیرد عملی به نام ساعت کردن می باشد که با این کار اندازه‌های مختلف قطعه را می‌توان کنترل کرد.

    امکان ترکیب عملیاتی که روی قطعات انجام می گیرد وجود ندارد زیرا تمام کارهایی که روی قطعه صورت می‌گیرد مستقل از یکدیگر می باشند و کاملاً باهم متفاوتند وباید توسط ایستگاه‌های مختلف صورت پذیرد.

    البته از ایستگاهها برای زدن قطعات مختلف به صورت دوره‌ای صورت می‌گیرد به طوریکه از یک ایستگاه می‌توان برای زدن قطعات مشابه دیگر می توان استفاده کرد بطور مثال ممکن است از یک ایستگاه سوراخ کاری هم برای ماهک پیکانو هم نیسان استفاده شود.

    بنابراین امکان استفاده از یک ایستگاه برای انجام کارهای مشابه دیگر وجود دارد.

    در مورد مواردی که برای قطعات استفاده می شود بنابر نوع استفاده‌ای که از آن می‌شود و بنا به درخواست مشتری از مواد گوناگونی استفاده می‌شود به طور مثال برای ماهک 1و2 پیکان از برنج استفاده می‌شود در حالیکه برای تولید ماهک نیسان از فولاد استفاده شده استو در صورت تولید ضایعات می توان از قسمت ریخته‌گری کارخانه برای بازیافت و استفاده مجدد از ضایعات استفاده کرد بنابراین در صورت تولید هر گونه ضایعات آنها را دوباره مورد عملیات ریخته‌گری قرار می‌دهند.

    و برای تولید قطعات دوباره در قسمت ماشین‌کاری عملیات روی آنها انجام می‌گیرد.

    بررسی‌هایی که روی ایستگاه سوراخ کاری صورت گرفته شد نشان می دهد که اتلافی‌های زمانی که در این ایستگاه وجود دارد زمانهایی است که ناشی از زمان کار اتوماتیک دستگاه در هنگام سوراخ کاری و بیکاری کارگر در این زمان است اگر مدیران و برنامه ریزان کارخانه بتوانند طوری این برنامه‌ریزی‌ها مختلفی که روی ایستگاههای مختلف وجود دارد را روی ایستگاههای مختلف از جمله ایستگاه سوراخ کاری پیاده کنند وبیکاری‌های ناشی از این مسائل را کاهش دهند می‌توانند بسیاری از ضررهای ناشی از این بیکاری‌ها را کاهش دهند دیگر اتلافی که در این ایستگاه (البته در هر 500 قطعه می‌باشد ولی زمان قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد) وجود دارد مربوط به تیز کردن قطعات آن می‌باشدو اگر بتوان زمان اتلاف ناشی از آن را کاهش داد می‌توان نرخ و راندمان تولید را بالا برد.

    محاسبه شاخص‌های بهره‌وری - شاخصهای بهر‌ه‌وری عبارت است از : (عملیات- حمل و نقل- بازرسی- تأخیر) - این شاخصها برای قطعه ماهک 3و4 پراید می باشد.

    1168 زمان عملیات 55/0= = = شاخص عملیات 2107 زمان سیکل 545 زمان حمل و نقل 26/0 = = = شاخص حمل و نقل 2107 زمان سیکل 3 زمان بازرسی 00142/0= = = شاخص بازرسی 2107 زمان سیکل 94/0 زمان تاخیر 000447/0= = = شاخص تاخیر 2107 زمان سیکل محاسبه تعداد نمونه لازم جهت تکرار سیکل در زمان سنجی: - تعداد نمونه د رزمان سنجی ماهک 3و4 پراید (ایستگاه کف تراشی): گام اول: تعداد 5 نمونه اول را زمان سنجی می کنیم گام دوم: محاسبه میانگین 64/1+67/1+63/1+66/1+66/1 652/1= = X 5 گام سوم : محاسبه S : گام چهارم محاسبه N: محاسبه تعداد نمونه جهت زمان سنجی ماهک 3و4 پراید (ایستگاه شیارزنی و تراشکاری) : گام اول: ابتدا 4 نمونه را زمان سنجی می کنیم گام دوم : محاسبه X: 86/1+87/1+8963/1+88/1 875/1= = X 4 گام سوم : محاسبهS : گام چهارم: محاسبهN: فصل پنجم : (جمع بندی ونتیجه‌گیری مطالب) همانطور که در این پروژه کاملاً مشهود بود سازمانهای تولیدی وضعیت تولید خود را متناسب با شرایط رقابتی بودن و یا انحصاری بودن تنظیم می‌کنند و در صورتی که به نتیجه برسند شرایط رقابتی نیست بصورت سلیقه‌ای عمل کرده و تمام چارت سازمانی خود را با توجه به استانداردهای تعریف شده از جانب خود چیدمان می کنند، در این سازمان تولیدی همانطور که در فصل دوم و سوم بررسی شد اشکالات و مشکلات اساسی دیده می‌شود و هدف فقط تولید است و اینکه تولید به چه صورت انجام شود اهمیتی ندارد و در صورتی که اگر مدیران و سرپرستان بخواند می‌توانند با یک فعالیت و فرآیند کاری ساده ماننده ارزیابی زمانی می‌توانند در بهبود روند تولید برنامه‌ریزی کنند و اگر سازمان بخواهد می‌تواند حتی تا 3 برابر تولید خود را با توجه به مکان‌های زیادی که دارد افزایش دهد و سودآوری خود را تا 3 برابر نماید، حال با توجه به ارزیابی صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که در هر مرحله و ایستگاه چه مقدار زمان کار انجام گرفته، کار ماشین چه قدر است و کار اپراتور چه قدر بوده که با برنامه‌ریزی می‌توان به بهبود سازمان رسید که روشهای انجام کار از طریق موارد زیر قابل بهبود است: 1- حذف فعالیتهای زائد و ضروری 2- ترکیب فعالیتهای 3- تغییر در توالی فعالیتها 4- ساده سازی فعالیتها الف) حذف فعالیتهای زائد و غیرضروری: با انجام فرآیند پاسخ وسوال بخصوص در مورد کارهای غیراصلی « فعالیتهای آماده ساز و کنار گذاردن» اطلاعات بدست آمده در خیلی از جهات گویای کارهای زائد است و بخصوص در مورد عملیاتی همچون حمل و نقل‌های و تأخیرات این مسئله بارزتر است.

    ب) تغییر در توالی فعالیتها : در خیلی از مواقع با تغییر در توالی فعالیتهای می‌توان روشهای را بهبود داد که به صورت شکل زیر نشان داده می‌شود: انبار قطعه‌خام انبارمحصول (روش جاری) انبارقطعه‌خام (روش بهبود یافته) کالای ‌نهاییبسته ‌بندیبازرسیباد گیریشستشوپلیسه‌گیری با دستگاهپلیسه‌ گیریکنترل بافیکسچرشیار زنیگیج برونروکف تراشیتاپ گیریکنترلسوراخقطعه‌ خامبه25/145/16271275/21332/175/03125/135/1375/05/7قطعه خام15113/15/1065/3371180/11495/75/7سوراخ23171124182/3312475/181295/775/0کنترل1419265/1936165/1433225018995/13قاب‌گیری20185/17302520605/25/9121812143کف‌تراشی255/1413213/148/76/5141412505/188/1125/1گیج‌برونرو7/261/175/135/19185/15265145/9227113شیارزنی3/75/145/181917155/35145/23324775/0کنترل‌با‌فیکسچر5/145/1617182/15/15/3266/5605/143132/1پلیسه‌گیری5/1218171365/1155/158/720162/35/333پلیسه‌گیری1619245/1262/117183/14253618675/21شستشو206/123/115/121318195/1921305/19245/1012بادگیری17143/112417175/185/13135/1726113/127بازرسی9146/1219185/165/141/175/14181917115/16بسته‌بندی91720165/125/143/77/26252014231525/14کالای‌نهایی 1/04/05/0ضریبحساسیتخوش‌بار بودنوزن قطعهپارامتر0 غیرحساس 3 متوسط 5 حساس5 فوبار 1 متوسط 3 بدبار1 3/0 5 4/0>

مقدمه: در دنیای امروز، تمام سازمانها فقط یک هدف دارند، که البته منظور از این هدف اغلب تفکرات سازمانی است به تعالی سازمان و حفظ بقای سازمان می‌انجامد و در دنیای رقابتی امروز، فقط سازمانهایی قدرت فعالیت و ادامه حیات را دارند که بتوانند در هر لحظه به نیازهای مشتریان خود به موقع و با بهترین کیفیت ممکن و قیمت مناسب، پاسخ بدهند. در سازمانهای تولیدی، امروزه بحث تنوع محصولات و جایگزینی ...

زمان بندي براي توليد کارگاهي (job shop) از دو زمينه مديريت محصول و بهره وري گروهي خيلي مهم است. هر چند که اين امر کاملا متفاوت است با بدست آوردن يک جواب بهينه با متدهاي بهينه يابي مرسوم، زيرا مسئله مورد نظر داراي محاسبات خيلي پيچيده مي باشد.(مسئله ف

مشهور است که زمان سنجي از کارگاه کمپاني فولاد سازي ميدوال ((Midvale در سال 1881 ميلادي توسط فردريک تيلور آ غاز گشته است. گر چه تيلور بعنوان پدر زمان سنجي شنا خته شده است ليکن قبل از او زمان سنجي در اروپا نيز انجام شده است ودر سال1760 يک فرا نسوي ب

پیشگفتار: از جمله اهدافی که در ارائه این پروژه دنبال شده است، بررسی و تجزیه و تحلیل و مطالعه کار و زمان سنجی در شرکت زامیاد و بررسی علل مشکلات زمان سنجی و حل مشکلات می باشد که نتیجه این بررسی ها و مطالعه ها به صورت جداولی که خواهد آمد تدوین شده و در این پروژه سعی برآن شده است که تمامی مراحل به صورت کامل قید شوند. در ادامه لازم می دانم که از تلاش و همکاری صمیمانه آقای مهندس علی ...

- مقدمه کارآفرینی واژه ایست نو، و از معانی کلماتش به مفهوم واقعی آن دست نمی یابیم. این واژه به جای Entrepreneur Ship که در فارسی معادل دقیقی برای انتقال مفهوم آن نداریم و به این ترتیب«کارآفرین» به جای Entrepreneur، که در اصل از زبان فرانسه به دیگر زبان ها راه یافته، به کار گرفته شده است. تاکنون برای«کارآفرین» به مفهوم فوق در منابع و ماخذهای خارجی تعاریف گوناگونی شده است. به طور ...

مقدمه شرکت صنایع چدن پارس، واقع در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه در سال 1364 به منظور انجام فعالیتهای ریخته گری تأسیس گردید. تجهیزات اولیه‌ی خط تولید این واحد صنعتی از آلمان غربی خریداری شد. ساخت ساختمان و خرید ماشین آلات برای راه اندازی کارخانه تا سال 1369 طول کشید. خط تولید اولیه با ظرفیت 1000 تن در سال، شامل ماشین آلات و دستگاههایی به قرار زیر است: یک دستگاه کوره‌ ی ذوب القایی ...

مقدمه : نقطه آغاز بودجه ریزی در هر مؤسسه برآورد مقدار فروش است. در واقع ضرورت تعیین حدود فروش آتی آنقدر مهم است که حتی درمؤسساتی که از سیستم کنترل بودجه‌ای استفاده نمی‌شود کوشش هائی برای تخمین درآمد حاصل از فروش به عمل می آید. زیرا مدیریت مؤسسات به خوبی آگاهند که خون حیاتی مؤسسه همان درآمد است. 1- موارد استفاده از پیش‌ بینی فروش علاوه بر تخمین و برآور مقدار درآمدهای آتی، از ...

تاريخچه : تأسيس کارخانجات : کارخانجات پارس الکتريک در تاريخ 5 اسفند سال 1341 با سرمايه 5000000ريال تأسيس و در 9 اسفند ماه همان سال بصورت شرکت با مسئوليت محدود به شماره 8567 به ثبت رسيد . موضوع شرکت ،‌تأسيس و ايجاد کارخانه صنعتي ،توليدي و

با و جود پیچیدگی های روزافزو در سازان های بزگ چگونه یک نفر نمی تواند به طورد دقیق تفاوت های مابین« نت اسکیپ» را از نظر« مایکروسافت»،« جی پی مورگان» را از«گلدمن – سچس» و یا موسسه شماوره ای«بین» را از« اندرسون» تشخیص دهد؟ اینجا سئوالات بسیار مهمی هستند که برای کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی که قصد دارد راههای گوناگونی انتخاب مسیر خدمتی را در یک سازمان ارزشیابی کند( یا در بخش های ...

درباره ساران: تاریخچه: آغاز فعالیت شرکت ساران از سال 1370 وبا تعداد انگشت شمار متخصص در شرایطی پایه صنعت تهویه نهاد که هیچ پشتوانه ای جز اراده، پیشگفتار و عشق به پیشرفت وتوسعه نداشت وهمچنین ابزار کافی بود تا درطی اندک زمانی شرکت ساران در صنعت تهویه پیشرفت شگرفی داشته باشد. در دنیای امروز که همه چیز وهمه علوم روزبروز در حال تغییر می باشد ساران نیز با چنین بینش و با اعتقاد به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول