دانلود تحقیق ماشین آلات رنگرزی منسوجات

Word 95 KB 25857 32
مشخص نشده مشخص نشده نساجی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • - معرفی
    گستره عظیمی‌از ماشین آلات برای انجام رنگرزی منسوجات استفاده می‌گردند و نتیجه آن انجام عمل در مراحل مختلف تولید به طور مداوم و نیمه مداوم در دسته بندیهای متفاوت است.

    بعلاوه، ماهیت و جنس الیاف در انتخاب ماشین بکار رفته تأثیر گذار است.

    به عنوان مثال وجود فشار بالا برای رنگرزی پولی استر در دمای بالای 100 درجه یک نیاز اساسی است البته فرایند رنگرزی می‌تواند با آزاد نمودن الیاف و عمل SLubbing ( تارهای موازی الیاف تاب نخورده)، ماکوا پارچه و یا مراحل تولید پوشاک انجام گردد.


    به علاوه الیاف مصنوعی لایه لایه جمع می‌گردد، بطوریکه لایه ها به پولیمی‌ذوب شده قبل از عمل خارج کردن اضافه می‌گردد.

    این لایه ها برای استفاده در این مرحله باید در دمای بالا استفاده گردند.

    ( حدود 150 درجه برای پول افین، 230 درجه برای پولی متر) در بعضی مواقع به طور خاص، الیاف اگر پلیک که به صورت مرطوب بعد از عمل حرارت دادن باقی مانده اند رابرای انجام رنگرزی با گذاراندن مستقیم الیاف به ظرف رنگرزی بدون آنکه خشک شوند، بهرحال آنها بصورت متورم هستند ودر مرحله پذیرش نفوذ مولکولهای رنگ می‌باشد.

    رنگرزی در این مرحله از تولید به عنوان مرحله رنگرزی تولید می‌باشد.

    مزیت رنگرزی الیاف مصنوعی در این روشی ثابت ماندن خواص محصولات است برای اینککه رنگرزی لایه ها در شبکه پولی مری متوقف می‌گردد و مولوکورها نمی‌توانند در آب حل گردند.

    البته اشکال این است که فرایند عمل رنگرزی در حجم کم و زیاد در یک سطح ثابت به آسانی انجام می‌گردد و ممکن است در صورت تغییر تقاضا با کاهش مواجه گردد.


    مراحل انجام در تولید پیوسته الیافی که رنگرزی می‌گردند در شکل 1-9 نشان داده شده است.

    تصمیم گیری در مرحله تولید و انجام رنگرزی بستگی به عوامل متعددی دارد، بویژه اگر در این موارد هزینه کمی‌و با توجه به ملاحضات ومد دارد.


    در سالهای اخیر این امر به سویی سومق داده شده است که مراحل نهایی رنگرزی مورد توجه است و این اگر جهت قادر ساختن تولید کنندگان به اجتناب از بیش از اندازه تولید نمودن رنگهای بی نشان و پاسخگویی سریع به سفارشات تکراری برای رنگهای معروف می‌باشد.

    رنگرزی پارچه به طور خاص به این منظور افزایش یافته است.

    پیش آمدن رنگ رزی برای الیاف کنف، کاموا و یا اقله ام پشمی‌و یا بافته شده استفاده می‌گردند.


    پیشرفت به طور مداوم در ماشین آلات رنگرزی در حال گسترش است و به طور نمونه در صنعت رنگ پاسخگویی بازار و فشارهای زیست محیطی است.


    ملاحضات زیست محیطی باعث تغییر در طراحی و ساخت ماشین آلات گردیده است، بویژه مصرف کمر آب و بالارفتن فرایند کنترل بوسیله تولید مداوم و نهایتاً تولیدمؤثر در اتاق رنگ.


    کاربرد خیلی پائین کیلور در تولیدات باعث به حداقل رسیدن مصرف آب گردیده است که البته مشکلات اضافی را برای رنگرزی ایجاد نموده است زیرا در حجم کم آب حل شدن رنگ و افزودنیها بالا می‌رود.


    کاربرد رنگ جدید و گسترش آن بسیار ضروری است، اگر چه رنگ و افزودنیها در محیط آب در یکدیگر حل نمی‌گردند ولی می‌توان این کار را بصورت درجه بندی می‌توان انجام داد.


    برای روشن شدن این موضوع مثال است که کاربر دنبال کردن مولکولهای رنگ الیاف را در درجه خیلی پائین کیلو ی تولیدات را لازم می‌دارد.


    الیاف در ابتدا در یک حلال الکترولیت قرار می‌گیرد ( سدیم کلرید یا سدیم سولفات) و سپس رنگ به آن افزوده می‌گردد.

    یکبار در مرحله خارج کردن به روش معمول است که به طور کامل ماده قلیا بصورت کم کم به داخل ماشین رنگرزی برای ثابت کردن ریخته می‌گردد.


    2- اصول اولیه
    هدف اساسی فرایند رنگرزی انتقال مولکولهای رنگ از کیلور رنگ، الیاف در یک حالت موثر و یکنواخت است.


    میزان جذب رنگ با الیاف با حرکت کیلور رنگ مرتبط با آن به طور قابل توجه ای افزایش می‌یابد.


    ماشین آلات رنگرزی برای انجام این انتقال در یکی از 3 روش زیر طراحی می‌گردیده‌اند.


    الف: الیافی که از طرف کیلور رنگ انتقال می‌یابند.


    ب: الیافی که در ظرف نگهداری می‌گردند و کیلور از آنها پمپ می‌گردد.


    پ: الیافها و کیلور با یکدیگر به جا می‌گردند.


    زمانی که مایع از هر سطح جامد حرکت می‌کند، اغلب یک لایه از مایع همجوای به سطح می‌رسد( شکل 2-9)
    این لایه، لایه هیدرو دینامیک برای رنگرزی مناسب است زیرا مولکولهای رنگ باید برای رسیدن به سطح الیاف از بین این لایه نفوذ کند.

    لایه هیدرو دینامیک به عنوان فاصله ای از سطح الیاف تعریف شده است که سرعت مایع در آن 99% در حالت مشابه یک لایه پراکندگی نیز تعریف شده است، این لایه نازک که در قسمتهای رنگ الیاف به سطح 99% کیلور می باشد درک این نکته که فرایند نفوذ رنگ کند است بسیار حائز اهمیت است و درجه آن متأثر از دما اندازه مولکول رنگ ( مولکولهای کوچک سریعتر از مولکولهای بزرگ نفوذ می کند) و غلظت می باشد.


    غلظت gradiant درجه تغییر غلظت رنگ با فاصله از سطح الیاف است.

    در اندازه بزرگتر اختلاف در غلظت بین حلال رنگ در سطح الیاف و حجم حلال است، اندازه بزرگتر درجه انتقال رنگ است.


    در رسیدن به سطح الیاف، مولکولهای رنگ جذب خوانده شد و سپس به داخل الیاف نفوذ می کنند.


    3 مرحله متمایز در فرایند رنگ کاری شخص شده است،
    الف: انتقال رنگ از حلال به سطح الیاف
    ب: جذب رنگ در سطح الیاف
    ج: نفوذ رنگ از سطح به الیاف
    هر یک از این مراحل می تواند درجه کنترل می باشد ولی در عمل مرحله دوم مقایسه لحظه ای با مراحل اول و سوم است.


    تأثیر مرحله سوم بستگی به خواص الیاف و رنگ استفاده شده دارد و بر روی مواد شیمیایی ظرف رنگ تا حدی تأثیر دارد مانند حرکت دادن، کند کننده هاو یا الکترولیتها.


    در مراحل اولیه طراحی ماشین آلات رنگرزی میزان تأثیر گذاری به دلیل به حداقل رساندن ضخامت لایه نفوذ مورد توجه قرار می گیرد چرا که یک جریان موثر از کیلور احاطه کننده الیاف مورد نیاز است.


    البته پیوسته بودن چگالی جریان سیال در تمام سطح الیاف حائز اهمیت است، چرا که اگر سطح رنگ رزی بدست آید درجه رسیدن مولکولهای رنگ شخص خواهد شد.


    ماشین آلات رنگرزی باید طوری ساخته شوند که در برابر مواد شیمیایی و شرایط فیزیکی مقاومت داشته باشند و نه تنها به منظور رنگرزی طراحی نگردند.

    البته این موارد قبل از تلاقی مواد مانند فرایندهای کم کردن اندازه، شتشو دادن و سفید کردن صورت می گیرد.

    برای مثال قطعات مس یا آهن فرض در معرض کیلور های سفید کننده پیروکسید هیدروژن قرار می گیرندباعث ترکیب کاتالیزوری پیروکسید می گردند و رها کردن آنها سبب هجوم به الیاف گردیده و با عث افت کیفیت آن می گردد.

    3- رنگ ریزی در الیاف اولیه از مزایای مهم الیاف خام(رویهم قرارگرفته) به سهولت چرخش رنگ کیلور از الیافها است و واقعیت این است که هم تراز نبودن هر رنگ رزی باعث مختل شدن یکنواخت عملیات چرخش می گردد.

    روش سنتی معمول بکار رفته بیشتر برای پشم، کتان و یا الیاف مصنوعی و بویژه در زمان مصرف اسید رنگرزی که خواص کمتری دارد، اعمال می گردد.

    با وجود این تا مرحله پشم، روند به همان صورت سالهای اخیر می باشد.

    ماشین آلات قبلی برای رنگرزی دسته بندی شده ای هستند که در ظرف هر شکل ماشین آلات هرمی شکل می باشند و در الیافی که به سختی جمع بندی می گردند و کیلور رنگ از بین آنها در فشارهای بسیار پائین پمپ می گردد.

    در ماشین آلات با ظرف هری شکل الیافی نگهداری می گردند که در یک ظرف داخلی باقی سوراخ دار و پوشیده که از بالا یک سرپوش سوراخ دار دارد.

    (شکل2-9) کیلور به سمت بالا از الیاف انباشته شده با تأثیر گرفتن از فشار از سمت دیواره ههای هرمی در داخل ظرف حرکت می نماید.

    جریان آن به سمت بالای صحنه ریس به پائین تا انتهای دستگاه و سپس به سمت چپ می باشد.

    کیلور رنگ با بخار لوله ها در قسمت پائین خروجی ظرف دستگاه گرم می گردد.

    ماشین رنگرزی هرمی شکل مشابه نیز حاوی الیاف انباشته شده بین یک انتهای سوراخ دار و سطح بالا است.

    در قسمت به جلو ؟؟

    در ظرف محتوی الیاف و قسمت جزو بندی شده آن، کیلور رنگ از قسمت بالا به انتها چرخش می گردد در هر نوع ماشین جریان کیلور می تواند به طور مستقیم معکوس می گردد.

    ترتیب گرم کردن کیلور رنگ باید طوری می باشد که بصورت یکسان دما را درکل ماشین توزیع نهاید، البته رسیدن به آن شکل خواهد بود.

    فشار بخار بالا در حد متوسط گرمای معمول است که از لوله های مارپیچی در انتهای ماشین می گذرد.

    لوله های مارپیچی امکان سطح بزرگی را می دهد و بنابراین گرمای موثر تغییر می کند، بنابراین اگر امکان آلودگی کیلور رنگ با فلزات سنگین از بویلر یا شبکه لوله گرفته می شود.

    البته بهم پیوستن یک دریچه در خط بخاری لازم است.

    از لوله های مارپیچ همچنین برای خنک کردن کیلور رنگ با تنظیم مناسب دریچه های سوپاپ از بخار داخل شده از سوی بویلر به سمت آب سرد استفاده می شود.

    با وجود این یک تغییر ناگهانی گرما به سرما می تواند فشار مکانیکی را به لوله ها و اتصالات وارد نماید و منجر به ترک گردد.

    از این رو در بعضی ماشین آلات قسمتهای خنک کننده گرم کننده مجزا هستند.

    کیلور های رنگ با دمیدن بخار مستقیم به کیلور رنگ از لوله های ماپیچ سوراخ شده به درون مجزا گرم می شوند و به این ترتیب کیلور های رنگ به طور خیلی سریع شروع به گرم شدن می نمایند.

    بهرحال امکان آلودگی در کیلور رنگ با یون فلزات سنگینی و افزودنیها در بخار تراکم کیلور رنگ و همچنین تغییر افزودنیها کیلور وجود دارد.

    نوع دیگری از ماشین آلات بصورت جریان شعاعی است و الیاف در یک ظرف به قطر 150 سانتی متر نگهداری می گردد که دارای قسمتهای روزنه دار و یک ستون مرکزی روزنه دار می باشد و در آن الیاف بصورت تراکم شده در ظرف سطح بالا می باشند بطوریکه کیلور نمی تواند عبور نماید.

    کیلور از مرکز به خازج از ظرف حاوی الیافها جریان پیدا می نماید.

    زیرا چگالی بیشتری از نوع ماشینی که بزرگتر است از آنهایی که دارای شکل هرمی هستند و یا از نوع ظرف هرمی هستند.

    با این وجود، بویژه در مورد پشم، الیاف آسیب دیده بزرگتر می گردند و از آنجائیکه درجه کیلور بیشتری مورد نیاز است، باعص می گردد الیافها تراکم گردند و به طور فیزیکی با سمت سطح مختل شده حرکت نمایند.

    این شکل منجر به تسط WRonz سیستم می گردد که در جریان کیلور به طور مداوم کنترل می گردد و در یک درجه ای مناسب برای رسیدن به سطح رنگ رزی و به حداقل رساندن آسیب الیاف نگهداری می گردد.

    نخ تابیده شده بصورت کلاف و یا دسته بندی شده رنگ می گردد، کلاف رنگرزی شده اغلب بصورت نخهایی نگهداری می شود که بصورت انباشته در طبیعت وجود دارند چرا کخه رنگرزی کلاف برای کاموای سبکتر استفاده می گردد.

    به عنوان نمونه، کلاف رنگرزی برای کاموای بافتنی - دستی ( پشم، نایلون، اکریل و غیره....) نخهای فرشی ( پشم، پنبه، نایلون، اکریل با غلظت بالا) و اکریل بالا برای ماشین بافندگی، رنگرزی انباشته شده برای بافت نخ تابیده( پشم، سلولز، اکریلی و پولی استر) ریسمان دوخت ( پولی متر یا هسته پولی استر، کتان) و نخهای اکریلی منظم برای ماشین بافتنی بکار می رود.

    با وجود این موارد که نمونه های کمی هستند و شرایط اکنون به معنای آن نیست که اندازه به همان سبک است، به عنوان نمونه نخهای اکریلی با حجم بالا می تواند بصورت دسته بندی کاملاً رنگ گردند.

    4- رنگرزی کلاف این یک روش بسیار قدیمی شناخته شده در رنگرزی نخ تابیده شده است، علیرغم مزایای رنگرزی بسته های نخ و پیشرفت آن در ساخت ماشین آلات جدید، هنوز یک روش اصلی وجود دارد.

    این ماشین آلات رنگرزی کلافها مرتبط با ساخت ماده هستند و به راحتی کنترل می گردند و قابل اطمینان هستند.

    همچنین ملاحظه گردید که رنگرزی کلاف تولید بهتری حاصل می شود و مراقبت از آن (دستی یا غیر دستی) در انواع نخهای تابیده در مرحله رنگرزی به خوبی انجام می گیرد.

    با اتوماسیون صحیح و دقیق کنترل شرایط رنگرزی در درجه بالای تولید دوباره امکان پذیر است.

    قابلیت تولید این ماشین آلات خوب می باشد، اگر چه در تمام آنها در مواردی از نخ تابیده شده ای که می تواند در یک ظرف، رنگرزی گردد، کمتر از حد امکان با ماشین آلات رنگرزی دیگر شده است.

    اغلب ماشین های رنگرزی سنتی کلافی از نوع هر سانگ( شکل 4-9) است که در آن کلافها بصورت معلق از ورقهای استیل ضد زنگ افقی متصل در کیلور رنگ می باشند.

    کیلور رنگ با هر یک از لوله های بخار باز یا بسته در انتهای سطح روزنه دار قرار گرفته در ماشین گرم می گردد.

    معمولاً کیلور از سمت پائین به بالا در ماشین آلات جریان پیدا می کند و می تواند در صورت لزوم بازگشت نماید.

    جریان به سمت بالا کیلور رنگ منجر به بالا رفتن کلافها از محل اتصال خواهد شد که باعث جلوگیری از مقاومت نخ تابیده شده می گردد و از نفوذ آن با سطح تماس جلوگیری می نماید.

    با وجود این، کلافها تمایل به رویهم آمدن در سطح بالای ماشین را دارند که می تواند مانع از یکنواخت شدن جریان کیلور از بین الیافها گردد.

    یک دریچه جامد بصورت گیره مانند از سطح بالای ماشین در طی رنگرزی برای جلوگیری از به جریان یافتن کلافها تابیده شده است.

    برای جلوگیری از حرکت کلافها، 2 اتصال ماشین برای کلافها در نظر گرفته شده و در هر یک از آنها در قسمت بالایی و انتهایی وجود دارد.

    وجود این در چنین ماشین آلاتی برای ایجاد فضای اتصالات در فاصله بین کلافها ضروری است که مانع از توقف آنها می گردد.

    همچنین قابلیت انقباض ایجاد نمودن برای نخ ریسمان که با حجم بالا و قابلیت چروکی تا 25% را در زمان رنگرزی دارا است.

    اتصالات تا حد ویژه تنظیم می گردد، البته به طور معمول طول کلافها تولید شده در حلقه انتخاب شده متناسب ب اماشین است.

    معمولاً وزن کلافها به حدود 500گرم است و گرمای نواری شکل برای جلوگیری از درهم پیچیدن هر کدام از آنها به در ماشینی بسته می شود پیشرفتهای اخیر منجر به رنگرزی مدل بزرگ (جالیو) کلافها گردیده است که در بافت نخهای فرش کاربرد می دارد و صد 100کیلوگرم نخ تابیده در آنها می باشد.

    این چنین کلافهای بزرگی اغلب بصورت پیچیده شده در پارچه کسباف تولیدی از پولی متر برای جلوگیری از پیچیدن به دور کیلور در زمان رنگرزی وجود دارد.

    مشکلات اصلی در کار با ماشین هر سانگ بالارفتن سطح اتصالات و مشکل رسیدن به یک قالب جریان کیلور رنگ از طی الیاف کلافها می باشد.

    در ماشین آلات مدرن اتصالات معمولاً V شکل هستند وجود روزنه ها باعث کاهش نشانه گذاری اتصالات می گردد.

    تنظیم کلافها به طور دستی در محل اتصالات معمول است بنابراین شکل در قسمت محل قرار گیری کلاف در طی فرایند اتصال موجود می آید.

    چرخیدن اتصال ماشین آلات باعث بوجود آمدن حالت چرخیدن کلافها به هر اتصالات در طی عمل رنگرزی می گردد ولی این روش اکنون به ندرت انجام می گیرد.

    نظریه دیگر برای به حداقل رساندن شکل نشان گذاری اتصال و بالارفتن توان ماشین است که کیلور رنگ به قسمت بالای کلافها و سپس به قسمت پائین و از بین آنها چرخش می کند.

    یک تناسب تنظیم شده از کیلور رنگ مستقیماً از بالای اتصالات وجود دارد که باعث گردیده کلافها به سمت اتصالات بالا رود.

    جریان کیلور از سمت کلافها به کندی اس، به حداقل گر آسیبهای الیاف و گیر کردن اکثراً از مشکلات اصلی است که آسیب قالب بوجود می آید، بنابراین همان اختلاف دما در بین کلافها به حداقل می رسد و رنگرزیهای بهتر و ترازبند می شود.

    را میسر می سازد.

    ماشین آلات معمولاً ازنوع 2اتصال هستند، برای فراهم نمودن طول مختلف کلافها اتصالات بهتر است تنظیم می گردند ولی بعضی ماشین آلات تک اتصال نیز در دسترس هستند.

    البته ماشین آلات می تواند فشار حاصل از عملیات رنگرزی را تا دمای 110 درجه تحمل کنند.

    پیشرفت دیگر آن است که چرخش در ماشین آلات چند منظوره برای داشتن قابلیت رنگرزی و بسته های نخ تابیده در شکلهای متفاوت تا دمای بالا بصورت قرار گرفته شده در دایره ؟؟

    شکل است.

    که به سهولت کار کمک می نماید.

    با وجود انی بارگیری چهارچوبهایی که در فرایند تحت فشار و در سرتاسر این ماشین آلات که کمتر از انواع ماشین آلات مستطیل شکل می باشد.

    با وجود فرایندهای بسیار زیاد برای این ماشین آلات چندان موفقیت آمیز نبوده اند.

    رنگرزی کلاف با این روش بیشتر متداول است چرا که ساده ترین روش و با حداکثر کیفیت می باشد.

    اگر چه تمام فرایند تحت کنترل است و کلافها به دورههای پیچیده می گردند.

    بعد از رنگرزی، پیچیدن کلافها ضروری است و هر یک از این فرایندها می تواند فرینهی باشد زیرا کمیت هر نخ تابیده می تواند از بین رود.

    بارگیری واقعی و بارگیری ننمودن کلافها از قالبهای رنگرزی نیازمند مراقبت ویژه و همچنین صرف رفتار می باشد.

    اگر چه با بارگیری اضافه بر قابلیتها با کلافها، در ضمن اینکه یک دسته در حال رنگرزی است، یک تغییر سریع بوجود می آید و زمان استراحت ماشین کاهش می یابد.

    بعلاوه سرویس بهداشتی و نگهداری سیستم، مشکلات نگهداری را نمایان خواهد کرد.

    5-رنگرزی بسته ها قبل از رنگرزی بسته های نخ، کلاف بایستی پیچانده گردد تا بتواند همراه با کیلور جریان یابد، گستره مواد کمک در دسترس هستند، فلز یا پلاستیک، استوانه ای یا مخروطی شکل.

    از پلاستیک برای مواد سبکتر استفاده می گردد ولی دارای اندازه کوچکتر و همچنین عمر مصرف کمتر دارد.

    بنابراین آنها تمایل به باقی ماندن در بعضی رنگها را دارند، بویژه زمانیکه در عمق زیاد بکار می روند و کیلورهای رنگ ب همرود تغلیظ می یابند.

    این امر باعث آلودگی کیلورهای رنگ در زمان استفاده از آنها در زمان بعد از انجام عملیات رنگرزی می گردد.

    انواع الی بسته های استفاده شده بصورت پنیریی، مخروطی و یا بصورت کیک می باشند، پنیری شکلها بیشترین مواد مصرف را دارا هستند.

    و دارای اندازه های موازی و شکل گرفته و بصورت نخ پیچیده شده در قسمت استوانه ای که می تواند بصورت قسمت یا فشرده باشد.

    انواع قسمت آن معمولاً از پلاستیک تهیه می گردد.

    انواع فشرده که معمولاً از استیل ضد رنگ هستند به پنیر امکان فشرده شدن در ماشین رنگرزی را بدون افزایش قطر پنیر را می دهد.

    از نوع مخروطی شکل برای نخ تابیده شده که بعد از عمل رنگرزی به سختی باز می گردد و همچنین نخهای تابیده شده الیاف یا نخهای تابیده شده ای که از زمان مرطوب داشتن به حالت متورم هستند.

    قسمت مخروطی شکل به قالب گیر این امکان را می دهد تا نرخ تابیده به سهولت حرکت نماید.

    با وجود این، مخروطی شکلها معایبی نیز دارند و آن این است که نمی توانند در ماشین رنگ رزی فشرده شوند و جریان کیلور از بین آنها بصورت یک شکل و برابر با نیروها جریان می یابد.

    در مورد کیک ها نیز مشابه روشی پنیر ها می باشد، تنها اختلاف در عمل بعد از پیچاندن قالب گیر است که مرحله پاک کردن است.

    در داخل نخ تابیده که حرکتی ندارند، ریختن در درون مرکز محل بسته بندی شده است که تمام ساختار به حالت ساکن در می آید نخهای تابیده شده آر کیک اغلب به صورت کیک رنگرزی می گردند و این عمل به جای عمل بصورت کلاف صورت می گردد.

    بسته ها به شکل نخ تابیده پیچیده شده در یک سرعت ثابت قالب گیر قرار می گیرند و تا گذر از مرحله محوری تا ثابت این کار ادامه دارد.

    زمانیکه نخ تابیده در قالب گیر شکل می گیرد، قطر دایره بسته بندی افزایش می یابد تا زمان محل عبور پیموده شده در این حالت شمار پیچیدن به هر بسته بندی افزایش خواهد یافت.

    قطر دایره تا زمان پیموده شده محل عبور افزایش خواهد یافت.

    شمار پیچیدن به دور بسته بندی نیز افزایش خواهد یافت.

    زمانیکه شمار پیچیدن بسته نخ تا زمام پیمودن همزمان واقعی که با تکرار قرار گرفتن نخ در محل لایه های قرار گرفته یک مرحله ای می گردد.

    لایه های قرار گرفته شده بصورت موازی و برابری گرفتند.

    در این مرحله پیچاندن تراکم، بستن بخش بسته بندی شده در قالبه که در جریان کیلور رنگ آن قرار می گیرد.

    ماشین آلات پیچش نخ امکان تنظیم درجه سه حرکت نخ را تا درجه چرخش بسته ها دارا هستند.

    ویژگی گیرفرایند پیچش آن است که زمانیکه راهنما( gaide) به انتهای قراول می رسد و مستقیماً به پشت بسته برگشت می کند، به طور خیلی سریع ساکن می گردد و نخ تابیده شده موازی با لبه بسته قرار می گیرد: این ویژگی از مراحل پیچش و قالب گیرها در اندازه کوچکتر به مراتب برتر است.

    محیط بزرگتر بسته فضایی بیشتر از تعداد در دسترس برای نرخ اضافی لبه ها است.

    در زمان پیچاندن این شکل بیشتر خواهد بود زیرا با عمل کنترل اندازه برگشت محل تخلیه نخ تا محل بسته نخ بیشتر نمایان خواهد شد.

    دقت زیاد در زمان پیچاندن بسته های نخ ضروری است و باید در حالت یک شکل پیچیده گردد و دارای چگالی متناسب باشد.

    از آنجا که مجرای کیلور رنگ از محل بسته ایجاد شده اتفاق می افتند، اگر بسته نخ کج گر در باعث تحت فشار قرار گرفتن جریان سینال می گردد.

    در کناره ها معمولاً چگالی بلا ترجیح داده می شود زیرا دوام و نقش پذیری خوبی در جریان سیال دارای هستند.

    پیشرفهای موجود در ماشینهای ریسندگی آنها را قادر ساخته برای رنگرزی سیستم از قالب ریسندگی بهره گیرند.

    بنابراین یک عملیات چرخش دوباره غیر ضروری است.

    برای مثال نخ ریسمانهای عمودی به قسمت رنگ رها می شوند که بدون کنترل است و بر روی کیفیت چرخش بسته ها در واقع شکل واحد و چگالی آنها می باشد.

    به این خاطر بسیاری از اتاق رنگهای ؟؟

    باز پیچی می گردند تا از کیفیت رنگرزی آنها اطمینان حاصل گردد.

    با توجه به موارد موجود کاربرد مخروطی شکلها ایده آل نسبت برای اینکه ظرفیت حمل در محل موجود امکان پذیر برای بسته های استوانه ای شکل کمتری است و فاصله های بیشتر بین مخروی شکلهای مورد نیاز در ماشینهای رنگرزی است.

    یک روش نیز به حداقل رفتار مجزا است که برای هر تغییری در چگالی حجم با فشار وارد آمده بر بسته های رنگرزی است.

    حدود 10-8 دسته با دقت بارگیری می کردند وبیشتر بسته ها برای رنگرزی دوکها در قسمت بالا اضافه می گردند، فشار در این مرحله حدود 25 تا 40 درجه است، در این روش بسته ها به سمت یکدیگر فشار می آورند تا شکل عمودی به خود گیرند البته در یک ستون نخ ماشین که امکان انجام رنگرزی را فراهم می آورد.

    در ماشین آلات رنگرزی بسته ها باز می گردند، در حالی که تحت فشار اتمسفری این فرایند صورت می گیرد و دما می باید و یا بازشدن حدود 100 درجه سانتی گراد است.

    در ماشینهای روباز، چرخش کیلور رنگ از داخل دسته ها به قسمت خارج تنها امکان پذیر است برای اینکه پمپها تأثیر کمتری در بازگشت این حالت دارند و در جائیکه این عمل با کنش صورت می گیرد.

    در این حالت ماشین روباز ترجیح داده می شوند چرا که جریان کیلور می تواند به طور موثر بازگشت داده شود.

    این امکان دارای امنیت است چرا که سطح آن از داخل پنیر خیلی کمتر از خارج است.

    یک تغییر داده شده، کیلور رنگ همچنین بیشتر رنگ را در محدوده از پنیر در سطح داخلی که منجر از بین بردن سطوح رنگرزی می گردد را ارائه می دهد.

    با متناوب کردن حرکت جریان در فاصله های منظم، معمولاً هر ثانیه پتانسیل برای سطوح به خواص هندسی به حداقل می رسد.

    در ماشین که بسته های نگهداری شده در ادوات فلزی، دوکهای مشبک بصورت عمودی در یک محل منظم متحدالمزکز در فضای چرخش قرار دارد.

    در ظرف رنگرزی مخروطی شکل مونتاژ کامل صورت می گیرد و به دقت جای می گیرد بنابراین با روزنه ای از پمپ به درستی تنظیم می گردد.

    در انتهای پیچ خوردگی در انتهای هر دوک برای نگهداری فشار و جلوگیری از کیلور رنگ، خروج ناگهانی به سمت بالا می باشد.

    کیلور ار دوکها به سمت دسته هاو بالعکس برمی گردد.

    اخیراً ماشین آلاتی ساخته شده اند که در آن دوکها به طور افقی تأکید شده اند.

    6- رنگرزی منسوجات بافتی و پشمی گستره عظیمی از انواع ماشین آلات برای رنگرزی منسوجات وجود دارند.

    انتخاب واقعی و ساخت منسوجات با طبیعت است ( به عنوان مثال پشم، کتان، پولی استر و غیره).

    همچنین کمیت پارچه رنگ شده تحت تأثیر فرایندهای بکار رفته است.

    1-5-9- ماشینهای رنگرزی از مدل دسته ای انواع اصلی ماشین آلات در این گروه را می توان نوع بالا برنده،غربانی، چوبی و نوع جت نام برد.

    البته انواع دیگری نیز اخیراً ساخته شده اند.

    ماشین آلات رنگرزی بالای این نوع ماشین دارای قدرت بسیار می باشد شهور می باشد زیرا دارای هزینه کم و ساختار ساده و کارکرد آن است.

    اساساً این ماشین دارای یک بحرانی عمیق می باشد که در آن کیلور رنگ قرار می گیرد و محل نصب آن بر روی عکسها می باشد( شکل 6-9) در این ماشین طول الیاف متناسب با ماشین است و 2 غلتک و 2 کوک با یکدیگر بوسیله طناب در ارتباط هستند.

    با توجه به عرض ماشین، بسیاری از طنابهای الیاف می تواند بصورت موازی در غلتکها قرار گیرند، البته هر غلتک به طور جداگانه است.

    غلتک اصلی ( ماسوره بالابرنده) در پشت ماشین قرار گرفته است و بوسیله حرکت موتور باعث کشیده شدن طنابها و در نتیجه حرکت الیاف از بین کیلور می گردد.

    غلتک کوچک جلویی ( غلتک هوایی) بدون هیچگونه فشاری می چرخد و تنها نقش ؟؟

    را دارد.

    در هر زمان ظرف حاوی الیاف، بصورت خوشه ای در کیلور رنگ و در ته ظرف قرار دارد، بهرحال کیلور به طور ثابت تکان می خورد زیرا کیلور در حال برگشت به عقب به الیاف فشار می آورد، البته بعد از گذشتن از غلتکها.

    در هر یک از ماشین آلات رنگرزی بخار برای گرم کردن معمولاً صورت مستقیم به داخل کیلور برای گرم شدن سریع ؟؟

    می گردد و با عث ایجاد تلدطین اضافی در کیلور می گردد.

    ظرفهای متفاوت در اشکال مختلف در دسترس می باشند.

    برای الیافهای کتان و یا پشمی که سنگین می باشند یک تغار عین با امکان برگشت مواد استفاده می گردد چرا که حرکت کشش پارچه آسانها از سمت عقب به جلو می باشد.

    برای الیافهای سنگین ی الیافهای ساخته شده از نخهای قابل ارتجاع که دارای چنین است محل قرار گیری در عقب ماشین است در این حالت بالای برنامه هایی که دارای ظرف کم عمقتری هستند، موارد برتر می باشند.

    به طوری که عمل مکانیکی در بالابردن پارچه برای الیافهای با ضمانت کمتر و شیار دار راحتر است.

    باقی ماندن در دمای ثابت در ظرفهای کم عمق بسیار مشکل ات زیرا بخار در قسمت جلو لوله ها وارد گردیده است و مانعی شیار دار برای جلوگیری از تماس آن با الیاف قرار داده شده است.

    کیلور به طور مستقیم در پشت ظرف گرم نمی گردد.

    مانع شیاردا برای حلال رنگ و افزودنیهای شیمیایی به طور متناوب و بتدریج باعث افزودن مواد می گردد.

    قطعه بالا برنده قطعه مهمی محسوب می گردد چرا که حرکت نخ پارچه بوسیله آن انجام می گردد.

    ایت قطعه دارای موتور حرکت است ولی یک نیروی پائین برنده برای نخ مرطوب وجود دارد که سایش لازم بیزوی نخ و طبقه ای بوجود می آورد و باعث حرکت نخ به هر طبقه می گردد.

    اگر لغزش ایجاد شود.

    سایش سطح الیاف بیشتر خواهد شد.

    ماشینهای دارای ظرف عمیق معمولاً بصورت چرخشی هستند و یا تنها قرقره بیزوی شکل هستند که در آنها نخ الیاف کشیده می گردد به سمت کیلور در درون قطعه، پس از آن، طناب بطور عمودی به سمت کیلور باز می گردد.

    این ماشینها دارای سایز بیزوی شاندار چند بخشی نیز هستند و زمانی که اثری بر روی الیاف برای خارج کردن کیلور دارد و کیلور از غلتک هوایی در یک سرعت نوسان دار جریان پیدا می کند.

    بعد از گذشت حلقه برای حرکت تاشوند گر که بهرمند از نخ است به سمت کیلور باز می گردد.

    حلقه های بیزوی شکل باعث کشش مکانیکی در الیاف و ؟؟

    بخشیدن برای پارچه های لطیف یا سبک می گردد.

    همچنانکه الیاف به طور عمودی از طرف رنگ ماشین بالا می رود، باچرخش حلقه کیلور رنگ به عقب بر می گردد و پارچه ها به سمت ظرف حرکت می نماید.

    به علاوه در عمل فشار ملایم که در زما طناب مرطوب صورت می گیرد، الیاف به دور 2 غلتک می چرخد و باعث پاک کردن کیلور رنگ می گردد.

    در زمان رها کردن حلقه و فرورفتن به داخل کیلور رنگ، پارچه، کیلور جدید ترکیب می گردد بنابراین کیلور بیشتر یا کمتر در قسمت مربوطه باقی می ماند و نخ بتدریج در قسمت بتدریج درقسمت جلوی ماشین قرار می گیرد و مرحله بعد آغاز می گردد.

    شکل اصلی که از رنگریزی بالا برنده وجود دارد، تمایل الیافها به گذشتی از ماشین امت تانح.

    در نتیجه گذشت ؟؟

    از سمت ؟؟

    جلو به طول در الیاف،این همراهی با حرکت الیاف به همان سمت تا شده است.

    شکل گیر برگزری این ماشین بالا بودن میزان مصرف کیلور پارچه ها است که باعث بالارفتن گرما، رنگها و دیگر مواد افزودنی می گردد.

    فرسودگی ظرف رنگ کمتر به نسبت بالا است زیرا بخار پخش شده از سایر بخشها می باشد.

    ماشین آلات بالا برنده بویژه در مرحله پاک کردن مفید تر هستند و این مورد در زمانیکه تغییرات زیادی در آب مورد نیاز بوجود می آید اهمیت بیشتری می یابد.

    ماشین آلات رنگ رزی از نوع ؟؟

    روش کار در این ماشین آلات به همان صورت بالا برنده ها بسیار ساده است.

    در این ماشین آلات پارچه از یک غلتک می گذرد و سپس از کیلور رنگ و بصورت پیچیده شده به غلتک بعدی می رود.

    (شکل 7-9) زمانیکه انتقال بصورت اتوماتیک بازگشت پیدا می کند، پارچه دوباره به سمت عقب باز می گردد.

    در طی انتقال از یک غلتک به غلتک دیگری پارچه دوباره عریض می گردد بنابراین شکل موجود نخواهد آمد.

    غلتکها در این نوع ماشینها دارای اندازه های متفاوتی هستند ولی می توانند تا عرض2 متر و طول 5000متر را به دور خود بپیچند البته این اگر به چگال پارچه نیز بستگی دارد.

    ماشین آلات جبگ برای پارچه های پشمی که نباید در زمان رنگرزی پیچیده گردند استفاده شوند.

    آنها به طور ایده آل برای رنگرزی خمره ای کتان مناسب هستند زیرا الیاف بیشتر زمان را برای رنگرزی صرف می کنند و در زمان حلقه شدن تماس کمی با مواد دارند.

    در این روش اکسیداسیون نابهنگام رنگ به حداقل رسیده است و در زمان پر کردن رنگ تا حد امکان از انی دس جلوگیری می گردد.

هدف : صنعت نساجي مسووليت توليد انواع منسوجات اعم از انواع پوشاک، کف‌پوشها مثل فرش و موکت و منسوجات مورد استفاده در صنايع ديگر را بر عهده دارد. اين صنعت شامل بخشهاي مختلفي مي‌شود که از آن جمله مي‌توان به کارخانه‌هاي ريسندگي (توليد نخهاي مختلف)،

کلیاتی در راستای شناسایی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید 1-2- تعریف ویژگی ها و مشخصات فنی محصول پوشاک و منسوجات یکی از اساسی ترین نیازهای اولیه انسان ها را تشکیل می دهد و میزان مصرف آن حداقل تا سطح معینی از درآمد یکی از شاخص های دهنده میزان توسعه یافتگی و اجتماعی کشورهای جهان می باشد .از آن جایی که مصرف پوشاک و منسوجات جنبه حیاتی دارد، تولید الیاف نساجی، ریسندگی، بافندگی ...

معرفي کلي کارخانجات ريسندگي و بافندگي مشکين دشت مقدمه : پوشش انسان براي محافظت خويش از سرما و گرما، جانوران و حوادث طبيعي همواره يکي از احتياجات اوليه و ضروري بوده است. به همين دليل از ديرباز صنعت نساجي بعنوان يکي از اساسي تري

يکي از صنايع مهم کشور که از اهميت ويژه اي برخوردار است صنعت نساجي است لزوم استفاده از پوشاک و البسه و انواع منسوجاتي که در صنايع مختلف کاربرد دارد و بر همگان روشن است. با توجه به افزايش جمعيت و افزايش سليقه ها و تنوع طلبي مردم و نيز توسعه صنايع مختل

مهندسي نساجي : هدف : صنعت نساجي مسووليت توليد انواع منسوجات اعم از انواع پوشاک، کف‌پوشها مثل فرش و موکت و منسوجات مورد استفاده در صنايع ديگر را بر عهده دارد. اين صنعت شامل بخشهاي مختلفي مي‌شود که از آن جمله مي‌توان به کارخانه‌هاي ريسندگي (توليد

محل کار آموزی کارخانه بافندگی و تکمیل سمیع مقدمه : مشخصات - موقعیت کارخانه از لحاظ آب و هوا و محیط کارگری و راه و ترابری و تاریخچه صنعتی شرکت بافندگی و تکمیل سمیع در کیلومتر 6 جاده قدیم کرج- قزوین- شهرک چهار دانگه –دهکده ورزشی خیابان ارس کولا قرار دارد . بخش چهاردانگه کرج از موقعیت آب و هوایی نیمه معتدل برخوردار می باشد . همچنین از لحاظ محیطی دارای فعالیتهای کشاورزی – دامداری - ...

آب در صنعت رنگرزی استفاده فراوان دارد و بزرگترین حلال مواد مختلف است. از آن جایی که منابع تهیه آب متفاوت است(باران، آبهای راکد- رودخانه- چشمه یا چاه) لذا مواد مختلف موجود در آب متفاوت است که هر یک ممکن است به شکلی در امر رنگرزی ایجاد اشکال نماید. آب در صنعت رنگرزی در موارد زیر به کار می رود. - جهت مصرف در دیگ های بخار(در رنگرزی صنعتی) - جهت مصرف در مراحل مختلف رنگرزی و ...

تاريخچه : شرکت يزدباف« سهامي عام » در سال 1335 با سرمايه اوليه يکصد ميليون ريال براي ايجاد کارخانجات ريسندگي بافندگي و چاپ و تکميل انواع پارچه هاي نخي تأسيس گرديد . در اولين مرحله با 400 دستگاه بافندگي در سال 1339 شروع به بهره برداري گرديد و پس

مقدمه پيشرفت تکنولوژي نساجي در چند سال گذشته به اندازه اي چشمگير و تغييرات تکنيکي آن بقدري متنوع بوده است که مي توان به جرات اين علم را جز دومين تحول بزرگ صنعتي در زمينه تکنولوژي و ماشين سازي نساجي به حساب آورد. اولين تحول بزرگ صنعت نساجي در قرن

فن آوري نساجي ايتاليايي دستگاههاي ايتاليايي ريسندگي مارزولي اس . پي . اي چندين دستگاه ريسندگي رينگ آمريکاي دارد ولي اين شرکت بيشتر با کشورهاي ايران ،‌سوريه ، ترکيه و چين ارتباط دارد ، همچنين ، مارزولي با کشور چين براي توليد ماشينهاي ريسندگي رينگ

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول