دانلود مقاله ایران خودرو

Word 109 KB 25879 48
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تاریخچه تأسیس ایران خودرو:
    شرکت سهامی عام کارخانجات صنعتی ایران خودرو با هدف انجام امور تولیدی و صنعتی برای تأسیس کارخانجات اتوبوس سازی و ساخت قطعات و لوازم مختلف اتومبیل و تولید محصولاتی از این قبیل در تاریخ 27 مردادماه 1341 با سرمایه اولیه یک صد میلیون ریال و تعداد یک هزار سهم، یک هزار ریالی به ثبت رسید واز مهرماه 1342 عملاً فعالیت خود را با تولید اتوبوس آغاز کرد.


    ایران خودرو از اولین شرکتهایی بود که قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی را به نحو کامل اجرا کرد و 49 درصد سهام آن به کارکنان و مردم واگذار گردید.

    این شرکت با مجوز صادره از سوی هیئت عامل سازمان گسترش ونوسازی صنایع ایران درتاریخ 27/2/1362 به نام شرکت ایران خودرو « سهامی عام» تغییر یافت و اولین شرکت خودروسازی بود که
    توانست خود را با بازار بورس تطبیق دهد.


    ساخت سواری:
    بر اساس پروانه مورخ 25 اسفند ماه 1344 وزارت اقتصاد ( صنایع و معادن) به کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال ( ایران خودرو فعلی) اجازه داده شد درمورد ساخت اتومبیل پیکان اقدام می کند اجازه تأسیس کارخانجات ساخت انواع اتومبیل سواری از نوع چهار سیلندر درتاریخ 20/6/1345 به این شرکت داده شد.


    شرکت فوق سپس بر اساس قراردادی با کارخانه « روتس» انگلستان وابسته به گروه کرایسلر موفق به دریافت مجوز مونتاژ نوعی اتومبیل « هیلمن هانتر» و ساخت آن در ایران به نام پیکان شد.

    در سال 1346 تأسیسات اتومبیل سازی پیکان با ظرفیت اولیه سالانه تولید 6 هزار دستگاه در سالن تولید پیکان استقرار یافت و پس از افتتاح این سالن در تاریخ 23/2/1346 اولین اتومبیل های سواری با امتیاز ساخت گروه سواری روتس سابق( کرایسلر بریتانیای فعلی) به تولید رسید.


    اولین اتومبیلی که در سال 1346 ساخته شد پیکان بود که در دو مدل دولوکس و کارلوکس به بازار عرضه می شد در این سال وانت پیکان و تاکسی پیکان هم به آن اضافه شد و در سال 1347 و 1348 علاوه بر این سه نوع پیکان کار هم به بازار عرضه شد و پیکان اتوماتیک نیز در سال 1349 به تولیدات افزوده شد.

    در سال 1350 و 1351 شش مدل پیکان تولید می شد: دولوکس، وانت، کار، جوانان، تاکسی و اتوماتیک.


    خط تولید پیکان 1800 درتاریخ 12/9/1369 توسط ریاست جمهوری کشورمان افتتاح شد با توجه به قدمت طراحی بدنه پیکان و خارج از رده بودن تکنولوژی ساخت آن و نیاز شدید به سرمایه گذاری مجدد برای قالب های بدنه و تجهیزات مورد نیاز ایران خودرو تصمیم گرفت و از سال 1368 پژو 405 را در مدل های GL و GLX تولید کند.


    در ادامه مطالعات و اقدامات لازم برای توسعه ساخت داخل، ایران خودرو اقدام به خرید بخشی از ماشین آلات تولیدی شرکت تالبوت کرد تا پس از بازسازی و راه اندازی، از آنها برای آموزش تکنولوژی نیروی انسانی، ارتقاء و تحقیق تکنولوژی خودرو سازی و فعالیت فنی مهندسی مربوطه درکارخانجات ایرانی، تولید قطعات یدکی قوای محرکه پیکانهای موجود و تولید قطعات یدکی خودروهای آتی استفاد کند.


    ساخت مینی بوس در سال 1344 ساخت و تولید مینی بوس مدل 319 و کومر در مجتمع شمالی شرکت آغاز شد یا به بازار آمدن مدل مینی بوس 309 مرسدس بنز دراروپا، در سال 1347 ایران ناسیونال ( ایران خودرو فعلی) تولید مدل قدیمی مینی بوس را تعطیل و مدل 309 جدید را به بازار عرضه کرد.

    در سال 1345 خطوط تولید سالن فوق به مدل 309 شاسی بلند 17 نفره تغییر یافت و کماکان تا سال 1356 روزانه در دو شیفت کاری به تولید ادامه داد.

    پس از انجام تعمیرات و بازسازی خطوط در سال 1365 طراحی و ساخت مدل جدید مینی بوس 508 با ظرفیت 21 نفر درمدل های سقف بلند و معمولی در دستور کار قرار گرفت و خط جدید تعویض اطاق مینی بوس راه اندازی شد.

    محصول جدید این کارخانه به نام مینی بوس 309 سقف بلند تحت عنوان « سینما سیار» طراحی و در تاریخ 30/6/1369 اولین نمونه آن تولید شد.

    ساخت اتوبوس تولید اتوبوس در این کارخانه، از سال 1342 با ساخت اتوبوس مدل بنز( او.

    پی) تحت لیسانس مرسدس بنز ظرفیت تولید به 6 دستگاه در روز افزایش یافت.

    به منظور نوسازی کارخانه اتوبوس سازی و بهره گیری از تکنولوژی پیشرفته و برای افزایش کیفیت و تعداد اتوبوس با استانداردهای جدید از سال 1361 پروژه افزایش تولید اتوبوس زیر نظر سازمان مهندسی ایران خودرو و در سالنی به مساحت 48000 مترمربع آغاز و سپس کار با نظارت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ادامه یافت و در اواسط سال 1365 اجرای طرح با مدیریت جدید دوباره زیر نظر ایران خودرو قرار گرفت و در فروردین ماه سال 1367 سالن جدید پروژه افزایش تولید اتوبوس افتتاح و تولید خود را آغاز نمود.

    هدف این پروژه افزایش تولید اتوبوس روزانه 8 دستگاه در انواع شهری، بین شهری و دولوکس و همچنین تعداد چهار دستگاه شاسی مجهز به نیروی محرکه به منظور واگذاری به واحدهای مستقل اطاق سازی بوده است.

    کارخانه موتور سازی کارخانه موتور سازی شرکت ایران خودرو با هدف ساخت بدنه موتور و سایر قطعات چدنی و مونتاژ موتور ونیم موتور 1600 و 1725 دو کاربوراتور با مساحت 25917 متر مربع در دو قسمت ماشین شاپ و مونتاژ موتور در سال 1350 تأسیس شد تولید قطعات ششگانه موتور 1600( سیلندر، سر سیلندر، اگزوز، فلایویل، کفی یاتاقان، دنده میل سوپاپ) در کارخانه ریخته گری و تراشکاری، این قطعات و مونتاژ آنها به همراه سایر قطعات درکارخانه ماشین شاپ در مهرماه سال 1353 افتتاح و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی( از سال 1358 تا 1363) با وضعیت مشابه تولید ادامه داشت واز سال ( 1364 تا 1367)عمده فعالیت ها را تولید قطعات دفاعی تشکیل می داد.

    در اوایل سال 1370، برنامه چهار ساله مجتمع موتور سازی در زمینه ساخت موتور پیکان 1600 به تصویب رسید و زمینه های اجرایی آن فراهم شد.

    کارخانه لوازم تکمیلی و تزئینی این کارخانه با نام کارخانه صندلی سازی در سال 1342 شروع به فعالیت کرد این کارخانه از تاریخ 19/10/1368 به کارخانه تولید لوازم تکمیلی و تزئینی تغییر نام داد و در حال حاضر تحت همین عنوان مشغول به فعالیت است.

    مراحل این کارخانه عبارتند از اسکلت سازی، رنگ، تودوزی، رویه و مونتاژ رویه با اسکلت صندلی لازم به ذکر است کلیه قطعات تزئینی داخل اتوبوس، مینی بوس، سواری و وانت نیز دراین کارخانه ساخته و همچنین روزانه 140‌دستگاه‌جلو‌داشبورد‌سواری و وانت در این کارخانه تولید می‌شود.

    کارخانه قالب و جیگ این کارخانه در سال 1344 در زمینه تعمیر قالب ها و با نام واحد تعمیرات فعالیت خود را شروع کرد و تا سال 1360 به صورت پراکنده در قسمت مهندسی سواری سازی شمالی و پرس شاپ مستقر بوده است در سال 1360 تأسیسات جیگ سازی و در قسمت جنوبی شرکت احداث شد و اداره ای تحت عنوان طراحی و ساخت متشکل از سالن های تراش کاری، قالب سازی، جیگ سازی، و واحد طراحی و مهندسی و تعمیرات قالب ایجاد شد.

    اهم فعالیت های این اداره شامل ساخت قطعات تراشکاری، مهره های نقطه جوش، نوسازی قطعات و ساخت و مونتاژ و تعمیر قلابها و جیگها مورد نیاز شرکت بود.

    کارخانه برش و پرس این کارخانه ، پس از تأسیس شرکت، با خرید قیچی های برقی آلمانی، در سال 1345 با هدف تولید قطعات برش، پرس، خمی شاسی و بدنه سواری پیکان، مینی بوس و اتوبوس فعالیت خود را آغاز کرد.

    پرس های کوچک پس از قیچی ها ونوردهای برقی نصب و راه اندازی شد.

    با ورود قالب های بدنه خودرو، نصب پرس که از سال های 46ـ1345 شروع شده بود و سرعت بیشتری به خود گرفت.

    در سال 1355 سالن جدیدی با پرسهای مکانیکی سنگین( آلمانیو انگلیسی) راه اندازی شد.

    در حال حاضر کارخانه برش و پرس با حدود 000/100 متر مربع مساحت درشمال شرکت ایران خودرو، با بیش از 80 دستگاه پرس 10 تن تا 1600 تن در انواع هیدرولیکی، مکانیکی، یک پایه دو پایه یک عمله دو عمله و 60 دستگاه انواع قیچی، خم کن، نورد و چکش به عنوان یکی از بزرگترین واحدهای پرسکاری درایران مشغول فعالیت است.

    مسئولیتهای واحد کارشناسی: مسئولیت واحد کارشناسی را جناب آقای مسعود صادقیان به عهده دارند و همچنین آقای علی حسینی آهنگری تکنسین تولید در این واحد می باشند.

    واحد کارشناسی برنامه تولید رابه صورت روزانه از برنامه ریزی تولید دریافت می کند و همچنین آمار تولید روزانه موتورهای پیکان و پژو را از واحد تولید می گیرد سپس آمار واقعی تولید را با برنامه پیش بینی تولید مقایسه می کند و انحراف آنرا بدست می آورد و یک نسخه به برنامه ریزی تولید، یک نسخه به مدیریت تولید و یک نسخه به تعمیرات می دهد.

    وظیفه دیگر واحد کارشناسی ثبت و گزارش علتهای توقف خطوط تولید است مانند قطع برق، نبودن قطعات و عوامل دیگر همچنین مدت زمان توقف را ثبت می کند.

    این واحد گزارش روزانه موتورهای تعمیری را از واحد تعمیرات دریافت کرده و ثبت می کند و درانتهای ماه به بررسی این گزارشات پرداخته و علتهای مختلف تعمیرات را آمارگیری می کند و پاراتو آنرا رسم کرده و بیشترین علل خراب شدن موتورها را پیدا می کند و گزارشات را به همراه پاراتو اعلام می دارد همچنین با بررسی دقیقتر عیوب موتورها به روش استخوان ماهی مهمترین علل مؤثر بر خرابی موتورها و میزان تأثیر آنها را به دست می آورد تا اقدامات لازم برای از بین بردن این عوامل مؤثر انجام شود.

    عوامل مؤثر: 1ـ نیروی انسانی 2ـ دستگاهها 3ـ مواد و قطعات اولیه 4ـ سایر عوامل در واحدکارشناسی علاوه برکارهای ذکر شده به بررسی میزان پیشرفت پروژه های بخش پرداخته می شود.

    شرح پروژه و هدف آن: همانطور که در بخش مسئولیتهای واحد کارشناسی ذکر شد یکی از وظایف این واحد دریافت گزارش تعمیرات موتورهای پژو و پیکان از بخش تعمیرات و ثبت و نگهداری آنها به صورت روزانه است این گزارشات حاوی اطلاعات زیر می باشد: ـ تاریخ تعمیر موتور ـ شماره موتور ـ نوع موتور ـ نوع عیب ـ علت عیب ـ شرح عملکرد سپس آخر هر ماه این واحد با بررسی کلیه این گزارشات برای هر نوع عیب یک پاراتو رسم می کند تا مهمترین عیبها مشخص شوند.

    مشکلی که برای این واحد وجوددارد دسترسی سخت به اطلاعات موردنیاز است چون باید برای مشخص کردن تعداد یک عیب مثلاً تعداد موتورهای آب روغن قاطی که علت آن سوراخ بودن سر سیلندر است باید کلیه برگه های گزارش روزانه تعمیرات در طول یک ماه را بررسی کرد تا به نتیجه مورد نظر رسید که بسبار وقت گیر و تکراری است زیرا تعداد عیبهای موتورهای تعمیری بسیار زیاد است.( برای پیکان حدود 80 عیب و برای پژو حدود 70 عیب )که البته علاوه بر وقت گیر بودن این کار ممکن است بر اثر خطای انسان تعدادی از موتورها از قلم بیافتد که نتیجه آن بررسی مجدد کلیه آمارهای بدست آمده برای رسیدن به آمار درست می باشد.

    پس باید به دنبال راه حلی برای این مشکل بود.

    تا بتوان اطلاعات را به صورت کاملاً صحیح و همچنین در سریعترین زمان ممکن به دست آورد و بهترین راه استفاده از کامپیوتر است.

    جناب آقای صادقیان کارشناس محترم تولید با ارائه اطلاعات و بیان نیازهایشان از من خواستند که این کار را انجام دهم.

    من برای حل این مشکل ازنرم افزار ACCESS استفاده کردم تا بتوانم یک بانک اطلاعاتی ایجاد کنم.

    درابتدا یک Table یا جدول اطلاعاتی که حاوی مطالب زیر بود را تهیه کردم: در این Table اطلاعات مربوط به موتورهای تعمیر شده درواحد تعمیرات به صورت روزانه تا انتهای ماه وارد می شود یعنی کلیه فرمهای تکمیل شده توسط واحد تعمیرات در طول ماه وارد کامپیوتر می شود.

    حال باید موتور جستجوگر یا Queary برای هر نوع عیب و علت آن ساخت تا با کلیک کردن روی هر Queary کلیه موتورهایی که آن نوع عیب و علت را دارا هستند لیست شود تعداد Queary های ساخته شده برای موتورهای پیکان 79 عدد و برای موتورهای خانواده پژو( سمند، پارس،405) 73 عدد می باشد.

    که البته نمونه فرمها و گزارشات و Table و Queary این قسمت در پیوست قرار گرفته است.

    این برنامه در ابتدای مرداد ماه سال 1382 شروع به کار کرد و اطلاعات به صورت روزانه وارد Table شد ولی دچار مشکلی شدیم از آنجا که در بخش نوع عیب و بخش علت باید کلمات نوشته می شد ممکن بود نوع تایپ اپراتور با نوع تایپ برنامه نوشته شده در Queary فرق داشته باشد.

    مثلاً: این نمونه در بخش Criteria یا شرطهای Queary نوشته شده است ولی ممکن است اپراتور بخش Table مانند همین کلمات را ننویسد وحروف را پس و پیش کند وپایین کلمات فاصله بگذارد و یا حرفی راتایپ نکند نتیجه آنکه درهنگام آمارگیری در انتهای ماه موتوری که دارای این اشتباهات است به طور کامل حذف می شود وجزو آمار حساب نمی گردد.

    پس یک راه حل جدید : ابتدا کلیه عیوب موتورهای پیکان و پژو لیست را لیست کرده و به آنها شماره داده شد سپس یک Table جدید ایجاد گردید که به صورت زیر است: و مجدداً برای تمام عیوب موتورها برنامه جدید در Queary ها نوشته شد که برای پیکان 79 و برای پژو 73 عدد شد با این تفاوت نسبت به مرحله قبل که رد بخش Criteria به جای ثبت نوع عیب و علت این بار فقط شرط کد ایراد وارد شد که احتمال خطا را تقریباً به صفر می رساند و فقط کافیست که وارد شود نمونه فرمها و گزارشات وtable وqueary برنامه نوشته شده دوم نیز در پیوست آورده شده است.

    ساختار واحد: معاونت نیرو محرکه که مسئولیت تولید موتورهای پیکان، آردی و خانواده پژو( سمند، پارس، 405) را بر عهده دارد و سمت معاونت نیرو محرکه بر عهده جناب آقای مهندس جمشید حیدر کندری می باشد.

    رئیس اداره مونتاژ موتور پیکان جناب آقای آزادخانیان رئیس اداره مونتاژ موتور پژو جناب آقای قوسی نژاد رئیس اداره مونتاژ گیربکس جناب آقای مهدی جو می باشند و همچنین واحد کارشناسی تولید نیز زیر نظر جناب آقای صادقیان قرار دارد.

    که البته رئیس اداره کل تولید که چهار بخش بالا را نیز در بر می گیرد جناب آقای مهندس افتخاری هستند .

    موتور سازی از دو سالن شماره 1و2 تشکیل شده: درموتور سازی شماره 1 موتور پیکان و آردی تولید می شود همچنین گیربکس و موتور پژو و در موتور سازی شماره 2 فقط موتور پژو ساخته می شود.

    در بخش مونتاژ موتور پیکان سه نوع موتور تولید می گردد: 1ـ موتور پیکان انژکتوری 2ـ موتور آردی معمولی انژکتوری 3ـ موتور آردی فول آپشن انژکتوری در بخش مونتاژ موتور پژو فقط یک نوع موتور برای هر سه نوع موتور : پارس، 405 و سمند تولید می شود که تفاوتهای آنها بسیار جزئی است و در سیستم کنترل آن بیشتر مشاهده می شود.

    پروسه مونتاژ موتور پژو ( موتور سازی شماره 2) برای آغاز مونتاژ موتور پژو از سیلندر موتور استفاده می شود.

    این سیلندر در wash machin شسته شده و ناخالصیها و چربیهای روی سیلندر تمیز می گردند و در ابتدای خط مونتاژ قرار می گیرند.

    ـ کد گذاری: این عمل توسط کامپیوتر انجام می گیرد بدین صورت که واحد برنامه ریزی تولید اول هرماه برای هر نوع موتور یک شماره سریال ارائه می دهد و این شماره به کامپیوتر داده می شود و با حک شدن هر شماره روی بدنه موتور یک رقم به شماره سریال اضافه می گردد.

    شماره سریالها یازده رقم دارند که چهار رقم اول مربوط به نوع موتور است به صورت زیر: پژو آر دی معمولی2232 پیکان انژکتوری 1115 پژو آر دی انژکتوری 2236 وانت 1153 سمند 3290 پژو 2000 2256 پژو پارس 2282 و دو رقم بعدی نیز سال ساخت را نشان می دهد و پنج رقم بعد برای شناسایی و ردیابی تولید است.

    مثال: پژو آر دی 2232 22328115883 سال ساخت 81 شماره ردیابی 15883 ـ باز کردن پیچ جانبی سیلندر: این پیچ در دو طرف سیلندر قرار دارد و به کپه ثابت سوم وصل می شود و کپه را محکم می کند.

    ـ نصب اورینگ روی بوش: اورینگ واشرهایی بسیار نازکی هستند که در قسمت پایینی بوش قرار می گیرند و کار آنها جلوگیری از مخلوط شدن آب و روغن است و حتی اگر یکی از بوشها اورینگ باشد موتور اصطلاحاً آب روغن قاطی می کند.

    ـ باز کردن کپه های ثابت: کپه های ثابت زیر سیلندر قرار دارند و تعداد آنها پنج است و برای نگه داشتن میل لنگ به کار می روند پس لازم است برای قرار دادن میل لنگ در محل خود درمراحل بعد این کپه ها از محل خود باز می شوند ولی باید دقت داشت که کپه ها به طور اشتباه در محلی غیر از محل خود قرار نگیرند چون هر کپه با محل خود متناسب است بر اساس ریخته گری انجام شده ـ مونتاژ بوش: برای قرار دادن بوشها سیلندر را برعکس کرده تا به حالت طبعی خود قرار گیرد و سپس بوشها را در محل خود قرار می دهیم بوشهای پژو از دو طرف تخت هستند که باید توجه کرد تا به طور اشتباه در محل نصب نشود و بوشها از طرف تخت با یکدیگر تماس داشته باشند.

    ـ مونتاژ پیستون: بعد از نصب بوش نوبت به پیستونها می رسد که در داخل بوشها قرار می گیرند .

    پیستون دارای سه رینگ است که هر یک کاربردی دارد.1ـ روغن 2ـ کمپرس 3ـ فشار روغن و نیز شاتون به وسیله گژن پین به پیستون متصل می شود و نیرو را از پیستون به میل لنگ منتقل می گرداند و کپه متحرک به شاتون متصل است.

    پیستونهای پژو در دو نوع A وB هستند که این انتخاب بستگی به بوش استفاده شده در موتور دارد.

    همچنین روی پیستون پژو فلشی است که باید نوک پیکان رو به سمت جلوی موتور قرار گیرد.

    طریقه قرار دادن پیستون نیز به این شکل است که ابتدا رینگ دوم و سوم را با اختلاف 180 درجه نسبت به یکدیگر قرار داده و به وسیله جمع کننده رینگ پیستون، آنرا به داخل بوش فشار می دهیم.

    ـ نصب کورکن کانال روغن: کانال روغن در مرحله ماشینکاری روی سیلندر ایجاد شده که برای سوراخ کردن سیلندر مجبور هستیم که سیلندر را از دو طرف سوراخ می کنیم سپس برای جلوگیری از خروج روغن از کانال از کانال باید دو طرف کانال مسدود شود که این کار بوسیله کورکن کانال روغن انجام می گیرد.

    ـ نصب بوش بند: از آنجایی که باید سیلندر برعکس شود برای جلوگیری از بیرون ریختن بوشها از بوش بند استفاده می شود و نیز برای جلوگیری از حرکت بوشها درهنگام چرخاندن میل لنگ برای تنظیم پیستونها.

    ـ نصب یاتاقانها: بعد از برعکس کردن سیلندر و باز کردن کپه های متحرک روی شاتون، یاتاقانها را روی کپه ها قرار می دهیم.

    یاتاقانهای کپه های متحرک و کپه های ثابت پایینی به صورت استاندارد در محل خود قرار میگیرند ولی کپه های ثابت بالایی دارای یاتاقانهایی با چهار گرید هستند که بر اساس درجه سیلندر و درجه میل لنگ انتخاب می شوند.

    این اندازه ها در جدولهای از قبل تعریف شده ای هستند که درجه سیلندر در محور عمودی و درجه میل لنگ در محور افقی قرار دارد و محیط جدول به چهار بخش رنگی قرمز، سبز، مشکی و آبی تقسیم شده و از محل تقاطع دو اندازه سیلندر و میل لنگ گرید مربوطه به یاتاقان مورد نظر به دست آید و مورد استفاده قرار می گیرد.

    وظیفه یاتاقانها کاهش اصطکاک و جلوگیری از خوردگی و از بین رفتن محل اتصال میل لنگ با کپه ها است و یاتاقانها همیشه روغن را در محل حفظ می کنند تا اصطکاک به کمترین مقدار خود برسند.

    یاتاقانها دارای خار هستند که این خار از حرکت یاتاقان در محل خود جلوگیری می کند.

    ـ نصب بغلی: بغلی پژو چهار عدد است که در کنار کپه شماره دو قرار می گیرد و خلاصی میل لنگ را تعیین و نیز فشار روغن داخل سیلندر را حفظ می کند.

    ـ نصب کفشک: کفشک قطعه لاستیکی است که در دو طرف کپه شماره یک قرار می گیرد و از خارج شدن روغن سیلندر جلوگیری می کند.

    ـ نصب میل لنگ: میل لنگ وظیفه انتقال قدرت از پیستون به خارج موتور را دارد و از یک طرف به فلایول و دیسک و صفحه کتصل می شود و از طرف دیگر به فولی میل لنگ کپه های ثابت و متحرک روی آن نصب می شود که کپه ثابت میل لنگ را نگه می دارد و کپه متحرک به وسیله شاتون میل لنگ را به حرکت می اندازد پیچهای کپه های ثابت و متحرک باید با نیروی گشتاور N.m 60 محکم شوند.

    ـ کنترل سفتی موتور: میل لنگ موتور در حالت طبیعی باید به آسانی بچرخد ولی در بعضی مواقع به دلیل وجود مواد اضافی در محل بین کپه ها و میل لنگ و یا سفتی بیش از حد پیچ ها میل لنگ در چرخش دچار مشکل شود پس برای تست این موضوع به میل لنگ فرمان متصل می کنند و با دست می چرخانند اگر مشکلی پیش نیامد سالم است ولی در صورت سفت بودن میل لنگ کپه های ثابت را به نوبت باز می کنند و مجدداً میل لنگ را می چرخانند تا مشخص شود که مشکل از کدام کپه است و آن را برطرف می کنند.

    ـ نصب کاسه نمد میل لنگ: بعد ازتست سفتی موتور، کاسه نمد میل لنگ را در محل خود نصب می کنند کاسه نمد از خروج روغن داخل سیلندر جلوگیری می کند و حرکات دورانی را آب بندی می کند لازم به ذکر است که کاسه نمد را در سمت جلوی موتور پژو و در قسمتی که فلایویل قرار گیرد نصب می کنند.

    ـ نصب پولکی: پولکی روی بدنه سیلندر قرار می گیرد.

    این قطعه هنگامی که فشار داخل سیلندر بالا می رود از محل خود خارج شده و از صدمه دیدن موتور جلوگیری می کند.

    ـ نصب پین فلایویل و پین دینام: پین فلایویل و دینام قطعات کوچکی هستند که در محل مربوط به نصب فلایویل و دینام قرار می گیرند برای هدایت آنها به منظور بستن پیچهایشان.

    ـ نصب لوله خروج بخار روغن: این لوله در قسمت پایین سیلندر قرار می گیرد و بخار روغن ایجاد شده در بالای فضای کارتل را به قسمت بالای سیلندر انتقال می دهد تا مجدداً مورد استفاده قرار گیرد.

    ـ نصب پمپ روغن: پمپ روغن یا اویل پمپ روغن موجود درکارتل را به داخل موتور می فرستد و نیروی لازم جهت این کار را زا میل لنگ بدست می آورد.

    مجموعه اویل پمپ را از پمپ، زنجیر، چرخ دنده و قاب چرخ دنده تشکیل شده است و بعد از نصب اویل پمپ قاب زنجیر بر روی زنجیر نصب می گردد که از صدمه دیدن زنجیر جلوگیری می کند.

    پمپ روغن دارای سوپاپ فشار شکن می باشد و هنگامی که فشار روغن بیش از حد شود سوپاپ آزاد می گردد و فشار را کاهش می دهد.

    ـ نصب واتر پمپ: بعد از نصب قاب زنجیر واتر پمپ درکنار آن نصب می گردد که وظیفه آن انتقال آب به داخل سیلندر است و آب را از رادیاتور دریافت می کند.

    واتر پمپ نیروی مورد نیاز خود را به وسیله تسمه از میل لنگ به دست می آورد.

    ـ نصب محفظه بخار: محفظه بخار در ابتدای لوله بخار و در داخل سیلندر نصب می شود و وظیفه آن جمع آوری بخار روغن در محفظه کارتل است و سپس هدایت آن به داخل لوله بخار روغن برای استفاده مجدد آن.

    ـ نصب کارتل: بعد ازانجام کلیه مراحل ذکر شده تا به اینجا حال نوبت به نصب کارتل می رسد.

    کارتل محفظه ای است برای جمع آوری و نگهداری روغن و منبع تغذیه اویل پمپ است برای نصب آن ابتدا چسبی مخصوص دور کارتل کشیده می شود سپس روی سیلندر قرار می گیرد و به وسیله تعداد زیادی پیچ محکم می شود همچنین کارتل دارای پیچ تخلیه می باشد که ر زمان تعویض روغن مورد استفاده قرارمی گیرد.

    ـ نصب سنسور ضربه: (Nocked sensor) این سنسور روی بدنه سیلندر موتورهای L3 نصب می شود و حرکات و ضربات پیستون را به ECU انتقال می دهد و در صورت غیر عادی بودن حرکت پیستونها ECU با دریافت اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها باارسال فرمان تصحیح کننده حرکات پیستون را منظم می کند.

    ECU‌سیستم‌کنترل‌و‌تنظیم قسمتهای مختلف موتور است و دریافت و‌ارسال پیغامهای خود را به وسیله سنسورهای موجود در قسمتهای مختلف موتور انجام می دهد.

    ECU ورودیها و خروجیهایی به شرح زیر دارد: ورودیها: سنسور هوای ورودی، سنسور ضربه، سنسور دما، سنسور گرم کن، پتانسیومتر دریچه گاز.

    خروجیها: پاشش سوخت، شمع، انژکتور کوئل دوبل، استپر موتور ـ نصب فلایویل: فلایویل دارای دو چرخ دنده است و روی میل لنگ نصب می شود و به اصطلاح جلوی موتور می باشد.

    چرخ دنده اول فلایویل به نام دنده استارت است و در هنگام استارت موتور این چرخ دنده حرکت می کند و دنده های آن ریز است.

    چرخ دنده دوم دنده های درشت دارد که این دنده ها با زاویه 6 درجه نسبت به یکدیگر قرار گرفته اند و تعداد آنها 60 عدد است ولی 2 تا از این دنده ها برداشته شده و تعداد آنها را به 58 عدد کاهش داده این عمل به این دلیل است که با هر یک بار دور زدن فلایویل و گذشتن قسمتی که دنده ندارد از جلوی سنسور به ECU پیغام داده می شود که میل لنگ یک دور کامل زده است و با این پیغام دو کار انجام می شود: 1ـ تعیین دور موتور 2ـ موقعیت پیستون مشخص می شود.

    ـ نصب دیسک صفحه: دیسک و صفحه روی فلایویل قرار گرفته و محکم می شود وظیفه آن جداسازی نیروی دورانی میل لنگ از گیربکس است به این صورت که با گرفتن کلاژ به وسیله راننده شفت گیربکس به داخل دیسک و صفحه رفته و صفحه را عقب می کشد و با جدا شدن صفحه از موتور ارتباط میل لنگ و گیربکس قطع شده و امکان عوض کردن دنده به وسیله راننده به وجود می آید.

    ـ نصب سر سیلندر: برای نصب سر سیلندر باید وضعیت پیستونها مشخص شود به این صورت که پیستون 2و3 بالا و پیستون 1و4 پایین قرار گیرد سپس سرسیلندر که مونتاژ آن ذکر خواهد شد در محل خود روی سیلندر قرار می گیرد.

    ـ فیلرگیری: این کار برای تنظیم سوپاپ دود و هوا که روی سیلندر قرار دارند انجام می شود به این طریق که در مرحله مونتاژ سرسیلندر روی سوپاپها و زیر استکانی شیم با مبنای 3 قررا می دهند( ضخامت شیم 3 میلیمتر است) شیمها قطعات دایره ای شکلی هستند برای تنظیم حرکت سوپاپها سپس درمرحله فیلرگیری ازتیغه های فیلرگیری با شماره های 20 برای سوپاپ هوا و 40 برای سوپاپ دود استفاده می کنند.

    روش فیلرگیری: برای فیلرگیری سوپاپ هوا باید جلوی بادامک رو به سمت اپراتور قرار گیرد و اپراتور تیغه شماره 20 را بین بادامک و استکانی قرار می دهند و این تیغه نباید از فاصله بین آنها رد شود ولی ممکن است چند حالت پیش آید: ( اندازه های فیلرگیری پژو برحسب mm است) 1ـ تیغه شماره 20 رد می شود سپس تیغه شماره 25 را امتحان می کنیم اگر از فاصله مذکور رد نشد اصطلاحاً 25 تا اضافه می کنیم یعنی شیمی را انتخاب می کنیم که ضخامت آن 025/0 بیشتر از ضخامت شیم مبنای 3 است و به همین ترتیب هرچه تیغه های فیلرگیری به سمت عدد بیشتر رود به همان تعداد 25 تا اضافه می کنیم.

    2ـ تیغه شماره 20 رد نمی شود پس به سراغ تیغه شماره 15 می رویم اگر رد شد مشکلی نیست ولی اگر شماره 15 رد نشد باید 25 تا کم شود یعنی شیمی با ضخامت 025/0 کمتر از شیم مبنا و سپس به تیغه شماره 10 می رویم و همین اعمال را تکرار می کنیم و به تعداد مورد نیاز شیمها را کاهش ضخامت می دهیم.

    ـ نصب لوله روغن: این لوله روی میل سوپاپ نصب می شود و وظیفه آن رساندن روغن به کپه های میل سوپاپ می باشد.

    ـ نصب چرخ دنده سر میل سوپاپ: این چرخ دنده به وسیله تسمه به میل لنگ متصل می شود و نیروی لازم را جهت چرخش و به حرکت در آوردن سوپاپها را به دست می آورد.

    به ازای دو دور کامل چرخیدن میل لنگ میل سوپاپ یک دور می چرخد.

    ـ نصب چرخ دنده میل لنگ: این چرخ دنده روی میل لنگ قرار گرفته و نیروی لازم برای چرخش پمپ آب و میل سوپاپ را به وسیله تسمه فراهم می کند.

    ـ نصب تسمه تایم: این تسمه ارتباط بین میل لنگ، میل سوپاپ و واتر پمپ را ممکن می کند البته وظیفه اصلی این تسمه در تنظیم رابطه بین میل سوپاپ و میل لنگ می باشد و تسمه به وسیله بلبرینگ یا تسمه سفت کن تنظیم می شود اگر تسمه درست بسته نشود موتور روشن نمی گردد و دلیل آن هماهنگ نبودن حرکت میل لنگ حرکت سوپاپها واحتراق است.

    ـ نصب لوله گژ: لوله ای است که در کنار سیلندر نصب می شود و با محل جمع آوری روغن ( درکارتل) ارتباط دارد و از این قسمت میان روغن موجود در موتور را تست می کنند.

    ـ نصب قاب تسمه: همانطور که از اسم این قطعه پیداست برای محافظت از تسمه تایم نصب می گردد.

    ـ نصب فولی میل لنگ: این قطعه روی طرف آزاد میل لنگ و انتهای موتور نصب می شود و برای تأمین نیروی مورد نیاز هیدرولیک و پمپ کولر خودرو به کار می رود.

    ـ نصب قاب بالا: که نام دیگر آن قاب چرخ دنده میل سوپاپ می باشد و از چرخ دنده میل سوپاپ محافظت می کند.

    ـ نصب دسته موتور: دسته موتور، موتور را روی بدنه خودرو نگه می دارد.

    ـ نصب پوست ترموستات: روی سر سیلندر نصب می شد و دارای دو محفظه است، یکی از محفظه ها محل روغن است که از میل سوپاپ خارج می شود و محفظه دیگر که محل جمع شدن آب می باشد در قسمت محفظه آب توموستات قرار دارد که با رسیدن دمای آب به حد مشخصی آب موتور را آزاد می کند تا مجدداً برای خنک شدن به رادیاتور برگردد.

    باید توجه داشت که بین محفظه روغن و محفظه آب در پوست ترموستات به خوبی چسبکاری شود تا آب و روغن قاطی نگردد.

    ـ نصب سه راهی آب: سه راهی آب در کنار واتر پمپ نصب می شود و محل ورود آب به سیلندر است و واتر پمپ به وسیله این قطعه آب را به داخل سیلندر می کشد.

    پوست ترموستات در قسمت محفظه آب دارای سه فشنگی است: 1ـ فشنگی پشت آمپر: نشان دهنده میزان دمای آب است رنگ: قهوه ای 2ـ فشنگی فن: که باعث به کار افتادن فن برای خنک کردن آب می شود رنگ: آبی 3ـ فشنگی ECU : اطلاعات لازم را به ECU ارسال می کند.

    رنگ: سبز نصب کوئل: کوئل روی پوست ترموستات نصب می شود و برق را از دینام می گیرد و چند برابر کرده به شمعها می فرستد.

    نصب شمع: شمع روی سرسیلندر قرار می گیرد و برق را از دلکو گرفته و احتراق را در سیلندر ایجاد می کند.

    احتراق شمعها به ترتیب 1و3 و 2و4 است.

کلمات کلیدی: ایران خودرو - خودرو

تاريخچه تأسيس ايران خودرو شرکت سهامي عام کارخانجات صنعتي ايران خودرو با هدف انجام امور توليدي و صنعتي براي تاسيس کارخانجات اتوبوس سازي و ساختن قطعات و لوازم مختلف اتومبيل و توليد محصولاتي از اين قبيل در تاريخ 27 مرداد ماه 1341 با سرمايه اوليه يک ص

شرکت ایران خودرو دیزل ، بزرگترین تولید کننده اتوبوس های شهری و بین شهری در ایران با مساحت 70 هکتار و اشتغال 6000 نفر نیروی انسانی ، تولید کننده انواع اتوبوس ، کامیون ، و ... است . محصولات تولیدی ایران خودرو دیزل در کشور آلمان طراحی شده و خط تولید و پروسس تولید محصولات و همچنین کد قطعات و نقشه های فنی از شرکت آلمانی بنز برگرفته شده است . با توجه به اینکه BOM مهندسی به عنوان ...

تاريخچه شرکت ايران خودرو : شرکت ايران خودرو (سهامي عام ) در 27 مرداد سال 1341 و با سرمايه اوليه صد ميليون ريال تاسيس شد و از مهر ماه سال 1342 فعاليت خود را با توليد اتوبوس آغاز کرد . شرکت در سال 1345 اجازه تاسيس کارخانه ساخت انواع اتومبيل سواري از

مدت مجاز اقامت خودروهايي که به صورت موقت به کشور وارد مي‌شوند سه ماه خواهد بود و پس از مدت فوق بايد از کشور خارج شوند. تمديد مهلت‌هاي مذکور منوط به موافقت قبلي گمرک ايران خواهد بود. صدور پروانه ورود موقت براي اتومبيل‌هاي مسافران ورودي به کشور صر

در کل اين پروژه ما ابتدا از توضيح درباره قسمت‌هاي اداري و آموزش تاريخچه شرکت و در مرحله بعد در قسمت توليد به زير مجموعه کرانويل و پينيون پرداختيم و در انتهاي پروژه نيز اشکال و فرمهاي مربوط به دستگاه و خود دستگاه و ابزار کار را در پروژه عنوان کرديم.

1-1-1- بيان موضوع وپرسشهاي اصلي تحقيق: صنعت خودروي کشور درشکل اعم آن وشرکت ايران خودروبصورت اخص،درراستاي پاسخگوئي به نيازهاي روزافزون بازار داخلي، ناگزير به گسترش در همه ابعاد بوده است، توسعه کمي وکيفي دراين صنعت موجب افزايش چشمگير سهم آن درتوليد ن

گزارش فعاليت‌هاي انجام شده‌ي دوره‌ي کارآموزي: اينجانب در تاريخ 25/11/84 وارد شرکت صنعتي محورسازان ايران خودرو مشغول به گذراندن دوره‌ي کار‌آموزي زير نظر آقاي مهندسي لطف‌الله مقدم مشغول شدم. دراين قسمت ابتدا آموزشهاي نرم‌افزار AUTOCAD را ديدم و در حي

ايران خودرو يا ايران ناسيونال سابق ابتدا در اوايل دهه 40 با ورود کليه قطعات از خارج ميني بوس کومر را با ظرفيت 12 سرنشين و به تعداد 100 دستگاه توليد کرد که متاسفانه هم اکنون نمونه اي از آن وجود ندارد . ايران ناسيونال در سال 1345 با عقد قرار دادي با ک

مقدمه: * تاريخچه ساخت خودرو در ايران توليد خودرو در ايران به سال 1337 (1958 ميلادي ) بر مي‌گردد که در آن سال ظاهراً با 000/000/200 ريال سرمايه گذاري کارخانه مونتاژ «جيپ» احداث شده است . در آن زمان تمام اجزاي اين خودرو به صورت کيت (CKD) وار

تاريخچه تأسيس ايران خودرو شرکت سهامي عام کارخانجات صنعتي ايران خودرو با هدف انجام امور توليدي و صنعتي براي تأسيس کارخانجات اتوبوس سازي و ساخت قطعات و لوازم اتومبيل و توليد محصولاتي از اين قبيل در تاريخ 27 مرداد 1321 ، با سرمايه او

شرکت صنعتي محورسازان ايران خودرو، واقع در کيلومتر 10 جاده مخصوص کرج بوده و از قسمت شمار به اتوبان کرج، از قسمت جنوب به جاده مخصوص کرج و داروسازي لقمان ، از قسمت شرق به کارخانه قوه پارس و از سمت غرب به شرکت قسام ايران که انبار شرکت مينو است، مشر

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول