خدایا چه بسیار زمانی که یاد تو از ذهن های ما رفت و در حال غفلت و پریشانی معصیت تو را انجام دادیم.
خدایا هر زمان که پرده های شهوت و عضب مرا فرا گرفتند و به سوی نفس امّاره شتافتم پرده ای از شرم دیدگانم را فراگرفت تا جایی که جرئت بازگشت به سویت را نداشتم و از خجالت صدا در گلویم گرفته شد.
معبودا؛ راه زندگی راهی طولانی و پرفراز و نشیب است.
می دانم هنوز راه زیادی را طی نکرده ام ولی در همین راه که طی کرده ام کوله بارم سنگین از گناه است.
پروردگارا؛ دستانم را برای توبه به سوی تو دراز می کنم، پس ای مهربانترین مهربانان، دریچه لطف و کرمت را نبند و دستانم را خالی برنگردان.
لطیفا؛ انوار طلایی ات را بر قلبم بباران و آن را همچون آینه صاف و بی ریا گردان.
و هم اکنون ماه رجب است؛ ماهی که خود به پیامبرت فرمودی ماه رجب را ریسمانی میان خود و بندگانم قرار داده ام، هرکس به آن چنگ زند به وصال من رسد.
آری این کلمات افقهای نورانی امید را در دل من گنهکار تابنده کرد آنجا که فرمودی:
ماه رجب، ماه مَن- بنده، بنده من- و رحمت، رحمت من است؛ هرکه در این ماه مرا بخواند، اجابتش می کنم و هرکه حاجت آورد عطایش کنم.
و مَن همان بنده ضعیف – ذلیل – حاجتمند و کوچک درگاه تو هستم خدایا رحمت خود را بر من بباران زیرا در کلام دیگری پیامبرت فرمود:
رجب ماه بارش رحمت الهی است؛ خداوند در این ماه رحمت خود را بر بندگانش فرو می ریزد.
پروردگارا در این ماه عظیم بر این بنده ضعیف توفیق دعا و عبادت و از همه مهم تر توفیق روزه داری عنایت کن.
چرا که رسول رحمت و پیامبر رأفت همو که در 27 همین ماه آغاز رسالت را برای هدایت گمراهانی همچون من آغاز کرد فرمود:
در بهشت قصری است که جز روزه داران ماه رجب وارد آن نمی شوند.
و حجت هفتم حضرت موسی بن جعفر که در فضیلت روزه این ماه فرمود:
هر که یک روز از ماه رجب را روزه بدارد آتش جهنم یکساله راه، از او دور شود و هر که سه روز از آن را روزه بدارد بهشت او را واجب گردد.
پروردگارا بر من رحمت آور و توفیق استغفار که دری از درهای توبه است را بر من ع7نایت کن آری رجب ماه استغفار شعبان ماه پذیرش توبه و رمضان ماهی است که میهمان الهی با روحی پاک بر سر سفره پروردگار عالم وارد می شود، معبودا توفیق عمل بر این سلوک عرفانی در این سه ماه را بر من عنایت کن.
و حجّت ششم حضرت امام جعفر صادق از قول رسول اکرم فرمود:
ماه رجب ماه استغفار امّت من است؛ پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خداوند آمرزنده و مهربان است و رجب ماه بزرگی است که خداوند پاداش نیکی ها را در آن دوچندان و گناهان را پاک می کند.
و کلام آخر این مقال میهمان پیر جماران- امام امت، خمینی بت شکن:
ای دوست هرآنچه هست نور رخ تواست فریادرس دل نظر فرّخ تو است
طی شد شب هجر و مطلع الفجر شد یارا دل مرده تشنه پاسخ تو است
******************
آن دل که به یاد تو نباشد دل نیست قلبی که به عشقت نطپد جُز گِل نیست
آن کس که ندارد به سر کوی تو راه از زندگی بی ثمرش حاصل نیست
*************************************
در محضر مرحوم شیخ رجبعلی خیاط «نکوگویان»
برگرفته از کتاب کیمیای محبّت «مقداد شمس»
مرحوم شیخ رجبعلی نکوگویان معروف به خیاط در سال 1262 هجری شمسی در تهران دیده به جهان گشود ایشان برای اداره زندگی خود شغل خیاطی را انتخاب کرد وی با توجه به اهل بیت و با پا گذاشتن روی نفس اَمّاره به مقامات بالای معنوی رسید مرحوم شیخ در دیدار با آیت ا...
العظمی میلانی مهمترین سکّوی پرش خود به مقامات عالیه را چنین تشریح می کند: «در ایام جوانی دختری رعنا و زیبا از بستگان، دلباخته من شد و سرانجام در خانه ای خلوت مرا به دام انداخت؛ با خود گفتم: رجبعلی!
خدا می تواند تو را خیلی امتحان کند، بیا یکبار تو خدا را امتحان کن از این حرام آماده و لذّت بخش به خاطر خدا صرف نظر کن.
سپس به خداوند عرضه داشتم، خدایا من این گناه را برای تو ترک می کنم تو هم مرا برای خودت تربیت کن.
آنگاه دلیرانه همچون یوسف (ع) در برابر گناه مقاومت می کند و از آلوده شدن دامن به گناه اجتناب می ورزد و به سرعت از دام خطر می گریزد.
این کف نفس و پرهیز از گناه، موجب بصیرت و بینایی او می گردد.
دیده برزخی او روشن می شود و آن چه را که دیگران نمی دیدند و نمی شنیدند، می بیند و می شوند.
به طوری که چون از خانه خود بیرون می آید، بعضی افراد را به صورت واقعی خود می بیند و برخی اسرار برای او کشف می شود.
ویژگی های زندگی شیخ
ویژگی های زندگی ایشان همان مطالبی است که اهمیّت دادن آن در کلام اهل بیت آمده است به چند مورد اشاره می شود:
1- انصاف در کار: امام علی (ع) در روایتی می فرمایند انصاف برترین فضیلت ها است، یکی از روحانیون نقل می کند که: عبا و قبا و لبّاده ای را بردم و به جناب شیخ دادم بدوزد.
گفتم: چقدر بدهم؟
گفت: دو روز کار می برد چهل تومان.
روزی که رفتم لباسها را بگیرم گفت: اجرتش بیست تومان می شود.
گفتم فرموده بودید چهل تومان.
گفت: فکر می کردم دو روز کار می برد ولی یک روز کار برد»
دیگری می گفت شلواری بُردم بدوزد، گفتم چقدر باید بدهم؟
گفت ده تومان همان وقت اجرت را دادم موقعی که برای تحویل لباس رفتم دیدم که دو تومان روی آن گذاشت و گفت: اجرتش شد هشت تومان.
2- ایثار:
یکی از فرزندان شیخ می گوید: مادرم تعریف می کرد که: زمان قحطی بود حسن و علی (دو تن از فرزندان شیخ) روی پشت بام آتش روشن کرده بودند، رفتم ببینم چه می کنند.
دیدم آن دو، پوست خیکی را آورده اند سرخ کنند و بخورند!
با دیدن این صحنه گریه ام گرفت، آمدم پائین، مقداری مس و مفرغ از منزل برداشتم، بردم زیر بازارچه فروختم و قدری دم پختک تهیه کردم.
برادرم قاسم خان –که شخص پولداری بود- رسید، دید خیلی ناراحتم از علّت ناراحتی سئوال کرد، جریان را گفتم گفت چه می گویی؟
شیخ را در بازار دیدم که صد تا بلیط چلوکباب میان مردم (فقیر) تقسیم می کند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است و...
یکی از فرزندان شیخ می گوید: مادرم تعریف می کرد که: زمان قحطی بود حسن و علی (دو تن از فرزندان شیخ) روی پشت بام آتش روشن کرده بودند، رفتم ببینم چه می کنند.
شیخ را در بازار دیدم که صد تا بلیط چلوکباب میان مردم (فقیر) تقسیم می کند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است و...
با شنیدن این حرف ها ناراحتی من بیشتر شد شب که شیخ به خانه آمد با او برخورد کردم که چرا.......
و با ناراحتی خوابیدم نیمه های شب ناگاه متوجه شدم که مرا صدا می زنند که بلند شو، بلند شدم؛ دیدم مولا امیرالمؤمنین است که ضمن معرفی خود فرمود: او بچه های مردم را نگه داشته ما هم بچه های تو را.
هر وقت بچه هایت از گرسنگی مُردند حرف بزن و...
3- تواضع: دکتر فرزام در این باره می گوید: ایشان در رفتار با دیگران خیلی متواضع بودند همیشه خودشان در خانه را باز می کردند و اجازه ورود می دادند یک بار زمستان بود دو انار آوردند و یکی را به من دادند و گفتند بخور حمید جان؛ خیلی بی تکبّر و تکلّف و...
4- احترام ویژه به سادات: به فرزندان علی و فاطمه و سادات خیلی احترام می کرد، بارها دیده شد که دست و پایشان را می بوسید و به دیگران نیز توصیه می کرد که به سادات احترام کنند، سید بزرگواری بود که گه گاه به دیدار شیخ می آمد، او به قلیان عادت داشت، هنگامی که برای او قلیان آماده می کردند شیخ با این که اهل دود نبود، برای آنکه سید شرمنده نشود، نخست خودش نی قلیان را به لب نزدیک می کرد و وانمود می ساخت که قلیان می کشد، آنگاه به سید تعارف می کرد.
5- بی اعتنایی به موقعیت های دنیایی فرزند شیخ می گوید: یکی از اُمرای ارتش که به شیخ ارادت می ورزید به من گفت: می دانی چرا پدرت را دوست دارم؟
وقتی برای اوّلین بار خدمتش رسیدم، نزدیک در اتاق نشسته بود، گفت: برو بنشین، رفتم نشستم.
نابینایی از راه رسید جناب شیخ تمام قد از جا برخاست، با احترام او را در آغوش کشید و بوسید و کنار خود نشاند، تا این که مرد نابینا از جا برخاست تا برود، شیخ کفش او را جلوی پایش جفت کرد، ده تومان هم به او داد و رفت؛ ولی هنگامی که من خواستم خداحافظی کنم از جا برنخاست و همانطور که نشسته بود گفت "خداحافظ" وفات شیخ سرانجام در روز بیست و دوم شهریور ماه سال 1340 هجری شمسی، سیمرغ وجود پر برکت شیخ پس از عمری خودسازی و سازندگی از این جهان پرکشید.
فرزند شیخ می گوید: دیدم اتاق پدرم شلوغ است؛ گفتند جناب شیخ حالش به هم خورده، بلافاصله وارد اتاق شدم، دیدم پدرم در حالی که لحظاتی قبل وضو گرفته و وارد اتاق شده بود رو به قبله نشسته که ناگاه بلند شد و نشست و خندان گفت: آقاجان خوش آمدید، آری امام زمان به دیدار او آمده بود، دست داد و دراز کشید و تمام شد در حالی که آن خنده را بر لب داشت خداوند رحمتش کند.
برگرفته از کتاب کیمیای محبّت- تألیف محمدی ری شهری ***************************** خلاصه ای از زندگی نامه مرحوم آیه الله العظمی حاج شیخ محمّد فاضل لنکرانی به مناسبت چهلمین روز درگذشت آن مرحوم سید علی محیطی ولادت: ایشان در سال 1310 هجری شمسی در شهر مقدّس قم دیده به جهان گشودند؛ پدر ایشان مرحوم آیت ا...
فاضل از اساتید و علمای بزرگ حوزه علمیّه قم به شمار می آمد و مادرشان از فرزندان پاک سادات بزرگوار و معروف «مبرقع» بود.
تحصیلات: پس از تحصیلات ابتدایی در سن 13 سالگی فراگیری دانش اسلامی را در حوزه علمیه قم آغاز کردند و به جهت برخورداری از هوش و استعداد سرشار دوره مقدّمات و سطح را در مدّت 6 سال به پایان رساندند و در سن 19 سالگی در درس خارج فقه و اصول استدلالی حضرت آیت الله العظمی حاج آقا حسین بروجردی شرکت نمودند و به سبب کمی سن، استعداد فراوان و فهم زیاد مورد توجّه طلاب و استاد بزرگوارشان قرار داشتند دوست و هم بحث صمیمی ایشان در دوره تحصیل فرزند برومند بنیان گذار جمهوری اسلامی آیت ا...
شهید سید مصطفی خمینی بودند.
اساتید: ایشان مدّت 11 سال در درس خارج فقه و اصول آیت ا...
بروجردی و 9 سال در درس حضرت امام خمینی شرکت فرموده و از این دو منبع سرشار علوم اسلامی بهره های فراوان بردند سال ها در درس فلسفه و تفسیر حضرت آیه ا...
علامه طباطبایی حاضر شده و از این خرمن پربرکت خوشه های فراوان چیدند.
استعداد فراوان و تلاش پی گیر ایشان در درس سبب شد تا در سن 25 سالگی به درجه والای اجتهاد نایل آیند و این امر به تأیید استاد بزرگوارشان حضرت آیت ا...
بروجردی رسید.
تدریس: سال ها در حوزه علمیه قم دروس سطح را برای گروه بسیاری از طلاب تدریس نمودند و بیش از 35 سال به تدریس خارج فقه و اصول مشغول بودند برجستگی درس ایشان به حدّی بود که بیش از صدها نفر از فضلای حوزه علمیه در درس ایشان حاضر می شدند.
مبارزات سیاسی علیه رژیم طاغوت: از زمانی که حضرت امام خمینی مبارزات سیاسی خود را علیه ظلم و ستم حکومت طاغوتی پهلوی آغاز کردند ایشان به عنوان یکی از یاران و همراهان امام خمینی بوده اند، ایشان اعلامیه های بسیاری را در راه پیشبرد انقلاب اسلامی و روشنگری امت اسلامی و حمایت از مرجعیّت و رهبری امام خمینی صادر فرمودند که بارها از سوی مأموران حکومت پهلوی به بازجویی فراخوانده شده و به زندان افتادند و سرانجام به بندر لنگه تبعید و پس از چهار ماه به شهر یزد منتقل و مدّت دو سال و نیم در آنجا بسر بردند.
پس از انقلاب اسلامی نیز همواره پشتوانه ای قوی برای بنیان گذار جمهوری اسلامی حضرت امام و پس از ایشان برای مقام معظم رهبری بودند.
ایشان در اولین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری از سوی مردم انتخاب و بیش از ده سال ریاست عالی شورای مدیریت حوزه علمیه قم را عهده دار بودند.
امامت جماعت: ایشان سال ها در محل تکیه آقا سید حسن قُم و پس از رحلت آیت ا...
نجفی مرعشی به تقاضای مردم و سرپرستی حرم مطهر حضرت معصومه امامت جماعت آن مکان مقدّس را عهده دار شدند.
مرجعیّت: پس از رحمت حضرت امام خمینی بسیاری از مؤمنان در مسأله تقلید به ایشان مراجعه کردند و بعد از رحلت آیت ا...
اراکی از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به عنوان اوّلین نفر از مراجع بزرگ تقلید به امت مسلمان معرّفی شدند.
وفات: و سرانجام پس از عمری تلاش در راه احیاء مکتب اهل بیت در تیرماه سال 86 هجری خورشیدی، روح بلند ایشان به ملکوت اعلا پیوست- روحش شاد.
*************************** رازهای طبیعت کشف می شود.
رضا محسن آبادی پیشرفت شگفت انگیز دانش بشری، ناشناخته ها را یکی پس از دیگری کشف می کند و اساس پندارهای نادرست را در علوم تجربی واژگونه می سازد.
مثلاً در گذشته، برخی از اعضاء بدن را بی فایده می پنداشتند ولی امروز پس از کاوش و تحقیق زیاد فواید مهمّی برای هر کدام ثابت کرده است و قدرت خداوندی را به رخ بشریت کشیده است.
در این مقاله، برای روشن شدن موضوع به ذکر چند نمونه می پردازیم: 1- غده تیموس: غدّه ای کوچک که در قفسه سینه، زیر استخوان جناغ و روی نای قرار گرفته است، کار ویژه این غدّه روشن نبود و برخی از پیشینیان آن را عضوی زائد می پنداشتند ولی امروز معلوم شده است که غده تیموس در مقاومت و دفاع، در برابر عوامل بیگانه ای که به بدن هجوم می آورند، سهم بزرگی دارد.
برخی از دانشمندان برآنند که این غدّه پس از بلوغ روی فعالیت های جنسی و رشد بدن اثر مهمّی دارد و با برداشتن آن گویی اعضای جنسی به حالت خفتگی دچار می شوند و بلوغ دیررس پیش می آید.
2- غدّه ی صنوبری یا اپی فیز: پیچیده تر از تیموس است و داخل مغز قرار دارد.
در گذشته برخی از دانشمندان فایده ای برای آن تصوّر نمی کردند ولی امروز معتقدند که این غدّه در مهار کردن فعالیت های جنسی و جلوگیری از بلوغ زودرس مؤثر است ونیز فعالیت های دیگری دارد که اختلال آن موجب مرگ می گردد.
3- لوزه ها یا بادامکها: سابقاً پزشکان لوزه ها را بی فایده می دانستند و در صورت تورّم، فوراً دستور عمل جراحی و آنها را برمی داشتند ولی امروزه متخصصین به اهمیّت وجود لوزه ها در بدن پی برده اند و برداشتن آنها را جز در موارد ضروری تجویز نمی کنند.
لوزه ها گلبولهای سفید می سازند که کار آنها دفاع در برابر میکروبهاست و به صورت یک نوع قرنطینه و یا چون سدّ محکمی در ابتدای راه های تنفسی قرار گرفته اند؛ هوای تنفسی را از آلودگی ها پاک می کنند و میکروبهای آن را از بین می برند، هرگاه آلودگی هوا بیشتر و یا میکروبها قویتر باشند، لوزه ها فعالیت بیشتری می کنند و در نتیجه متورّم می شوند.
4- آپاندیس: گروهی از دانشمندان پس از تحقیقات زیاد به این نتیجه رسیده اند که آپاندیس می تواند در مبارزه با سرطان نقش مؤثری داشته باشد و برداشتن آن در غیر وقت ضروری، ممکن است موجب بروز سرطان گردد.
مجلّه طبّی «جاما» می نویسد: برداشتن آپاندیس در اشخاصیکه آمادگی برای سرطان دارند تأثیر قابل توجهی دارد و می تواند در آنها موجب پیدایش سرطان گردد.
مطالعه در نمونه های فوق و صدها نمونه دیگر برای ما روشن می سازد که اگر برای چیزی اثر و فایده ای پیدا نکردیم نباید آن را بی اثر و بی فایده بپنداریم بلکه باید در انتظار آن باشیم که در آینده اسرار و آثار آن در پرتو علم کشف شود و نمونه های دیگر از قدرت لایزال الهی ظاهر گردد زیرا با آن که بشر پیشرفت های زیادی کرده، هنوز مراحل ابتدایی را طی نکرده و از کتاب بزرگ طبیعت الهی، سطری بیش نخوانده است.
برگرفته از کتاب رازهای طبیعت کشف می شود از سلسله کتابهای مؤسسه در راه حق ************************************** به نام خداوند بخشنده مهربان امیر سلیمانیان وحدت یک ضرورت برای امت اسلام- به مناسبت سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی حکایت شده است که روزی سه گاو در سبزه زاری زندگی می کردند گاو سفید- گاو سیاه و گاو زرد.
در این بیشه شیری به اتفاق روباهی زندگی می کردند که پیوسته به خاطر اتحاد این سه گاو قدرت خوردن آنها را نداشتند.
بالاخره روزی روباه خدمت گاو سفید آمد و تعریف و تمجید بسیار از او کرد و از گاو زرد بدگویی نمود همین عمل را هم با گاو سیاه انجام داد و نظر آن دو را در طَرد گاو زرد جویا شد اتحاد از هم گسسته شد و شیر به گاو زرد حمله ور شد و در مقابل نگاه های گاو سفید و سیاه گاو زرد از هم دریده و به مرور چند روز خورده شد.
با همین ترفند گاو سیاه هم خورده شد و نوبت به گاو سفید رسید وقتی روباه و شیر دور گاو سفید را گرفتند با زبان حال گفت روزی که اتحاد ما از هم پاشید و گاو زرد خورده شد مَن هم خورده شدم.
از قبیل این حکایات گرچه تخیلی است ولی واقعیّت پندآموزی را بیان می دارد و آن این که اتحاد رمز جاودانگی و پیروزی بر اهریمنان است.
دنیای اسلام تشکیل شده از طوایف متعدد با زبانها و نژادها و حتی اعتقادات مختلف است وقتی فِرق دین اسلام را نگاه می کنیم تنها شیعه و سنی نیست بلکه فرقه های متعددی از دل جامعه مسلمین آشکار می شود ولی وقتی نقطه اتصال را نگاه می کنیم می بینیم که نقاط مشترک بسیار زیاد است.
آری همه مسلمین یک کتاب واحد دارند و آن قرآن کریم است، همه مسلمین به یک قبله نماز می گذارند و آن کعبه معظمه در مکّه مکرّمه است.
همه مسلمین پیامبر بزرگ اسلام را به عنوان پیام آور صلح و آزادی و رهایی بخش بشر از ظلمات می دانند.
همه مسلمین اعتقاد به رستاخیز و برپایی قیامت دارند و نقطه های مشترک بسیار زیاد دیگر....
دشمنان اسلام هم در تلاشند که قدرت مسلمانان را ضعیف کنند به خاطر همین تمام تلاش دشمن زورگو بر از هم پاشیدن اتحاد بین ملتهای مسلمان است.
رسول خدا در کلامی می فرمایند وحدت مایه رحمت و تفرقه موجب عذاب است.
چه عذابی از این بالاتر که همه روزه بخاطر نبود وحدت واقعی فرزندان اسلام و مسلمین در سرزمین های اشغالی فلسطین، لبنان، عراق، افغانستان قربانی می شوند، کشته می شوند و شیوخ عرب در خواب خوش و ناز خود به سر می برند چه عذابی از این بالاتر که فلسطین که پاره تن مسلمین است بیش از پنجاه سال باید زیر چکمه های اسرائیل غاصب قرار بگیرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی این سیاستمدار آگاه قَرن به حق امسال را سال اتحاد ملّی و انسجام اسلامی نامیدند.
قسمتی از پیام ایشان بدین شرح است: به نظر من امسال سال اتحاد ملّی و انسجام اسلامی است یعنی از درون ملّت ما، اتحاد کلمه همه آحاد ملّت و قومیت های گوناگون و اصناف گوناگون ملّی و در سطح بین المللی، انسجام میان همه مسلمانان و روابط برادرانه میان آحاد ملّت اسلامی از مذاهب گوناگون و وحدت کلمه آنها امروز عظمت اسلام هم وابسته به استقلال ملتها و به عزم راسخ ملتهاست و ملّت مسلمان ایران در این راه تاکنون بحمدا...
پرچمدار بوده است.
در روایات اسلامی ما ظهور امام زمان علیه السلام پایان همه زورگویی ها و اتحاد کلمه الله و گرایش به مکتب پرارزش اهل بیت عصمت و طهارت است به امید آن روزی که با ظهور حضرت مهدی (ع) خط بطلان و پایانی بر تمام ظلمها و زیاده خواهی ها کشیده شود و لذاست که سفارش به دعا برای فرج امام زمان (ع) شده است حضرت خود در کلامی می فرمایند برای فرج من بسیار دعا کنید که گشایش کارهای شما بر آن قرار گرفته است به امید ظهور آن حضرت انشاء الله- ****************** به نام دوست که هرچه داریم از اوست مردی از تبار تاریخ جعفر مهربانی تاریخ آینه عبرت انسانها است و زمانهای متعدد و مختلف حامل پیامها و فرهنگ های مختلف و گوناگون و اینجا شبه جزیره عربستان است و مردمی که بویی از فرهنگ انسانیت نبرده اند: دین های الهی را به تحریف کشانده اند و درون کعبه خانه ای که برای عبادت قرار داده شده است بیش از 360 بت خودنمایی می کند؛ اینان که شراب می خورند، خون بیگناهان می ریزند، ظلم می کنند، دختران خود را زنده به گور می کنند، خوراکشان مردار و نوشیدنیشان آبهای کثیف است، مردمی که غرق در فساد و گناهند و ناگهان 27 رجب سال 579 میلادی که ستاره ای می درخشد و مجلس را بسان روز روشن می کند.
آری محمّد امین که دامن خود از همه این کثافات حفظ کرده است برگزیده خداوند در زمین می شود و صدای اِقرأ برمی خیزد.
بخوان به نام پروردگارت –پروردگاری که انسان را از خون بسته آفرید- .
مولای متقیان علی (ع) در این زمینه می فرمایند: خداوند او را در زمانی فرستاد که روزگاری بود پیامبری برانگیخته نشده بود و مردم در خوابی طولانی به سر می بردند و فتنه ها بالا گرفته و کارها پریشان شده بود و آتش جنگها شعله می کشید و دنیا بی فروغ و پر از مکر و فریب گشته، برگهای درخت زندگی به زردی گرائیده و از به بار نشستن آن قطع امید شده بود.
او را با نور فرستاد و در گزینش مقدم داشت، به واسطه او گسستگی ها را به هم آورد و مشکلات را آسان و ناهمواری ها را هموار کرد تا جایی که گمراهی را از راست و چپ دور کرد.
فرستاده ای که تمام تلاش خود را برای هدایت مردم گمراه به کار برد انواع اقسام تهمتها را پذیرا شد و در مقابل اذیت و آزارها صبر و تحمل را پیشه کرد و بر مردم رحمت آورد.
شخصیتی که خداوند تبارک و تعالی او را اُسوه حسنه می داند و انسانها را امر به عمل نمودن سیره و روش آن بزرگوار می نماید.
تحمل زحمات و مشقاتی که رسول خدا برای هدایت مردم کشید از حد و حصر خارج است پیامبری که او را در مکّه شاعر و ساحر خواندند و وقتی که تابش نورانی کلمات قرآن را بر قلبهای تاریک مردم تاب نیاوردند تصمیم به قتل او گرفتند در حالی که تا آن زمان انواع و اقسام بدی ها و شکنجه ها را در حق او روا داشته بودند.
پیامبری که 8 سال بعد در ماجرای فتح مکّه همان کاری را انجام داد که حضرت یوسف در حق برادران خود انجام داد، آری همه را بخشید و بر همگان رحمت آورد.
بیست و هفتم ماه رجب سالگرد تمام این خاطره ها است و می خواهد این پیام بزرگ را به همه بشریت برساند که قدر این تعالیم را بدانیم و بدانیم که به آسانی به دست ما نرسیده است.
به امید آن که از اسوه خوبیها به بهترین وجه پیروی کنیم.
انشاء الله.
************************* جوان و جوانی در متون اسلامی رضا لطفی با نگاهی به موضوعات پیشنهادی برای طرح در جلسات هسته های فرهنگی جوان به موضوعات مرتبط با جوانان برخورد می کنیم.
جوانی دوران درخشش زندگی است و ویژگی هایی چون: نوجویی، پویایی، هیجان، نشاط و کوشش و زیبادوستی در نهاد جوانان وجود دارد با نگاهی به تاریخ در می یابیم که در حکومت پیامبر اکرم هم جوانان نقش بسزایی داشتند در سال پنجم بعثت کاروان صد و یک نفره مهاجران بر اثر فشار قریش به حبشه عزیمت و سرپرستی این کاروان را جعفربن ابی طالب، جوان 25 ساله واگذار شد عملکرد این جوان بسیار مؤثر بود تا جایی که پادشاه حبشه با شنیدن نوای ملکوتی قرآن کریم مسلمان شد و اجازه نشر تعالیم عالیه اسلام را به جعفرابن ابی طالب و دیگر مسلمانان داد.
در سال دوازدهم بعثت گروهی از یثربیان با رسول خدا دیدار و به دین اسلام گرویدند، پیامبر جوان خوش سیمای مسلمان مصعب ابن عمیر را به مدینه فرستاد و او اوّلین نماز جمعه را در مدینه خواند و زمینه هجرت رسول خدا را به آن شهر آماده نمود.
رسول خدا پس از پایان نبرد حنین و انجام عُمره اداره سیاسی مکّه را به دست جوان تازه مسلمان و خردمند این شهر، عتاب ابن اسید، سپرد و برای این فرماندار 21 ساله؛ روزانه یک درهم حقوق معین کرد.
بسیاری از اصحاب از این مسئله ناراحت شدند و زبان به اعتراض گشودند.
رسول خدا در پاسخ ملاک مسئولیت را فضیلت و شایستگی دانستند.
با نگاهی به روایاتی که در مورد امام زمان (ع)آمده است روشن می شود که اکثر یاران حضرت مهدی (عج) را هم جوانان تشکیل می دهند امام صادق (ع) در این زمینه می فرمایند: هنگام ظهور حضرت مهدی (عج) جوانان شیعه در حالی که بر روی پشت بامهای خانه هایشان در خواب به سر می برند همگی در یک شب به ندای آسمانی آن حضرت لبیک می گویند و در همان شب، بدون وعده قبلی به سوی مکّه می شتابند؛ در بامدادان خود را به آن شهر می رسانند و به زیارت امام و رهبر خویش نائل می شوند.
امام صادق فرمود: هنگام ظهور امام زمان جوانی از سوی آن حضرت به عنوان سفیر انتخاب و به سوی مکّه روانه می شود تا پیام امام را به اهل مکّه برساند و آن ها را به پیروی از حکومت حق فرا خواند این جوان که همان نفس زکیه و سید حسنی است خود را به مکّه رسانده پیام را ابلاغ می فرماید امّا حکمرانان مکّه او را میان رکن و مقام به شهادت می رسانند، این جوان سلحشور، نخستین سفیر حضرت حجّت و اوّلین شهید در راه تحقق حکومت جهانی امام زمان است.
حتی شخص حضرت مهدی (عج) هم با هیئت جوان ظهور می فرمایند.
امام علی (ع) در این زمینه می فرمایند: مهدی جوانی از قبیله قریش و مرد چابک و ماهری از تبار دلیران است که در سن سی یا کم تر از چهل سالگی ظهور می فرماید.
******************** باسمه تعالی گزارشی از آسفالت روستاهای محیط آباد، لطف آباد و سرآب چمبران جلال محسن آبادی یکی از مهم ترین ابزارهای رسیدن به توسعه و پیشرفت ساختن راه و راه سازی است.
راه همچون رگهای حیاتی بدن در نقل و انتقال و کمک به جابجایی انسانها و محصولات صنعتی، کشاورزی و...
نقش مهمی را ایفا می کند در کشور ما سالانه بیش از 1200 کیلومتر راه و بزرگراه ساخته می شود که این مسأله خود نقش بسزایی در کنترل ترافیک و کاهش تصادفات هم دارد درگذشته معمولاً برای ساختن راههای روستایی از آسفالت سرد استفاده می شد که این مسئله باعث می گردید در مدّت کوتاهی این نوع آسفالت از بین رفته و چیزی از آن باقی نماند ولی هم اکنون در اکثر راههای کشور از آسفالت گرم استفاده می شود که دوام بیشتری را دارد.
در سال 1384 تقاضای آسفالت روستاهای سرآب چمبران- محیط آباد و لطف آباد مطرح گردید آسفالت قبلی این روستاها به صورت سرد ریخته شده بود که به شدت تخریب شده و چاله های عمیق در آن وجود داشت.
در سال 1385 و 1386 مجموعاً 175 میلیون تومان جهت آسفالت این سه روستا در نظر گرفته شد که هم اکنون این طرح به شرکت پوشش راه محوّل گردیده و زیر نظر مهندس نیک سخن در حال آسفالت می باشد.
آسفالت کنونی مزایای زیادی نسبت به آسفالت قبلی دارد.
عرض 6 متر و قطر 6 سانتی آن و گرم بودن آسفالت، تعریض پُل بعد از سرآب چمبران به محیط آباد از مزایای این طرح است.
یکی دیگر از موارد قابل توجه در این طرح توجه به مساجد منتهی به جادّه است که آسفالت می شود.
فاصله جادّه تا مسجد لطف آباد حدود 400 متر و فاصله جادّه تا مسجد محیط آباد حدود 150 متر و فاصله حسینیه و مسجد سرآب چمبران تا جادّه به طول حدود 100 متر نیز آسفالت شده است.
به امید روزی که شاهد چنین طرح های زیبایی در نقاط دیگر میهن عزیزمان ایران باشیم.
*********************** ورزش – راز سلامتی نگاهی به ورزش در روستای محیط آباد علیرضا لطفی ورزش محتوای زندگی نیست بلکه نوایی است که زندگی را همراهی می نماید، حفظ سلامت ملل و ایجاد تحوّل در جوامع مختلف همانقدر برای سرنوشت و زندگی بشری مهم بوده است که اکتشافات و اختراعات صنعتی بوده اند.
از این روست که ورزش امروز در جوامع مترقی دنیا علاوه بر اثرات بهداشتی و نقش مهم آن در سلامت یک ملّت به عنوان یک پدیده اجتماعی و عامل مهم اقتصادی مورد مطالعه و پژوهش علمی قرار می گیرد.
این واقعیت را باید پذیرفت که جامعه ورزش و محیط ورزش می تواند، عصبانیتها، بی تفاوتی ها و پرخاشگری های جامعه جوان را به سود جامعه راهنمایی کند و از آن برای بهسازی و تحولات مناسب در جامعه بهره جوید.
امام خمینی (ره) در مورد ورزشکاران می فرمایند: اسلام امروز احتیاج دارد به این که این جوانها که در ایران هستند و زورمند هستند و قدرتمند هستند و قدرت خوبی هم دارند این ها همه کوشش کنند تا این کشور از شر مفسدین نجات پیدا کند.
ورزش با همه اهمیّت و نقش آن احتیاج به امکانات و لوازم دارد امروزه در دنیا دولتها بودجه های مهمّی را برای ساخت ورزشگاه ها اختصاص می دهند در کشور ما هم بخشی از بودجه کشور به مسئله ورزش اختصاص پیدا می کند.
امّا حال نقش روستا و جوانان روستایی از امکانات ورزشی چقدر است.
طبق آخرین آمارها 45% درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند ولی کمترین امکانات رابرای ورزش روستاها مشاهده می کنیم بچه های روستا گاهی اوقات برای یک توپ یا یک تور و....
یعنی برای کوچکترین و مهم ترین وسایل ورزشی در مضیقه قرار دارند و حمایتی هم وجود ندارد.
«وضعیت ورزش در روستای محیط آباد» با جوانان محیط آباد همراه می شویم چهره های پاک و معصومی که در پس کارهای سخت کشاورزی بخشی از وقت خود را هم به ورزش اختصاص می دهند با یک آمارگیری ساده متوجه می شویم حدود 70 نفر در ورزش فوتبال و حدود 50 نفر در ورزش والیبال علاقمند هستند و به صورت دسته جمعی و به صورت تیمی هر صبح به ورزش می پردازند.
یکی از مهمترین مشکلات ورزشی روستا کمبود زمین بازی است.
بطوری که اکثر زمین ها کشاورزی هستند و کسی از اهالی هم حاضر نیست زمین خود را به صورت رایگان واگذار نماید و قیمت زمین هم در روستا زیاد است و ورزشکاران محل توانایی خرید و تهیّه زمین را ندارند.
هم اکنون جوانان محل برای بازی فوتبال از محل لوله گاز روستا استفاده می کنند که به خاطر مسائل امنیتی و حفاظتی لوله گاز امکان تسطیح و یا ایجاد بنا و...
وجود ندارد.
یکی از پیشنهادهای جوانان محل در این زمینه استفاده از زمین های وقفی کشاورزی است.
مقداری زمین در محل وجود دارد که اشخاص با مبلغ معینی آن را از اوقاف اجاره و مشغول کشت کار آن هستند.
اگر مسئولین امر یکی از این زمین ها را از اوقاف اجاره نمودهن و اجاره 100 ساله آن را به یکباره پرداخت و به جوانان محل واگذار نمایند بسیار مناسب خواهد بود.
بازی والیبال هم وضع بهتری ندارد.
معمولاً برای بازی والیبال از محوطه مدرسه استفاده می شود که این مسئله هم مشکلات خاص خود را دارد.
تمام این مسائل با این حجم مشکلات مربوط به ورزش برادران است.
در زمینه ورزش بانوان وضع از این هم بدتر است.
زیرا رعایت شئونات اسلامی ایجاب می کند که از سالن های سرپوشیده و یا یک مکان امن استفاده شود که چنین چیزی فعلاً امکان پذیر نیست.
به امید روزی که ورزش در کشور ما نهادینه شده و مشکلات جوانان خصوصاً جوانان روستاها حل و فصل گردد.
والسلام.