دانلود مقاله مقدمه کوتاهی بر موشک

Word 126 KB 26139 24
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی هوافضا - دفاعی و جنگ
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • هر وسیله پرنده از یک نیروی جلوبرنده برای غلبه بر نیروهائی که طبیعت به آن وارد می کند و همچنین پیشروی استفاده می کند.

    در وسایل پرنده این نیروی جلوبرنده توسط انواع موتورهای توربوجت، توربوفن، توربوپراپ، توربوشافت، رم جت، اسکرم جت و موتورهای راکت سوخت جامد و سوخت مایع به دست می آید.

    انواع موتورهای یاد شده از یک ماده سوختنی و یک اکسیدکننده برای ایجاد نیروی جلوبرنده استفاده می کنند که در هواپیما ها و هلیکوپتر ها وسیله پرنده ماده سوختنی را با خود حمل می کند و از هوای محیط به عنوان اکسید کننده استفاده می کند.

    ولی موشکها وسایل پرنده ای هستند که علاوه بر مواد سوختنی اکسید کننده ها را نیز با خود حمل می کنند.

    با این تفسیر موشکها در محیطهائی که هوا وجود ندارند نیز قابل استفاده هستند مانند خارج از جو زمین و یا در زیر آب.

    اکثریت موشکها از موتورهای راکت سوخت جامد و یا سوخت مایع برای ایجاد نیروی جلوبرنده استفاده می کنند ولی در برخی موارد از موتورهای توربوجت و رم جت و اسکرم جت نیز در موشکها استفاده می شود.

     

    در صورتی که مباحث مربوط به راکت و موتور راکت را به عنوان دو بحث جداگانه در نظر بگیریم می توان دو تعریف جداگانه برای آنها در نظر گرفت.

    راکتها وسایل پرنده ای هستند که در ابتدا به سوی یک هدف نشانه روی می گردند و پس از شلیک هیچ گونه کنترلی بر روی آنها وجود ندارد.

    در صورتی که موتور راکت فقط یک سیستم جلوبرنده است.

    در قیاس راکت با موشک توجه به این نکته ضروری است که موشکها در تمامی و یا قسمتی از مسیر حرکت خود به صورتهای مختلف قابل کنترل هستند.

    بنابراین سه عنوان راکت و موشک و موتور راکت دارای معانی و مفاهیم مستقلی هستند.

     

    انواع موشکها

     

    موشکها را در یک دسته بندی کلی می توان به سه دسته کلی تقسیم بندی نمود.

    موشکهای ماهواره بر

    موشکهای تحقیقاتی

    موشکهای جنگی

     

    موشکهای حمل کننده ماهواره برای حمل ماهواره و محموله های فضائی و قرار دادن آنها در مدارات مختلف به کار می روند.

     

    موشکهای تحقیقاتی برای انجام ماموریت های تحقیقاتی مانند هواشناسی یا زمین شناسی کاربرد دارند.

     

    موشکهای جنگی به پنج دسته کلی تقسیم بندی می گردند:

    موشکهای بالستیک با بردهای مختلف از موشکهای برد کوتاه (Short Range Ballistic Missile) تا موشکهای قاره پیما (Intercontinental Ballistic Missile).

    دلیل نامگذاری این موشکها مسیری است که این موشکها به صورت منحنی و در قالب مکانیک پرتابه ای طی می نمایند.

    موشکهای کروز (Cruise) که از باله ها و نیروهای آیرودینامیکی برای کنترل وضعیت خود استفاده می کنند.

    موشکهای پدافند هوائی

    موشکهای ضد زره

    موشکهای دوزیست (موشکهای شلیک شونده به یا از داخل آب)

    ویژگی‌های سیستم موشک بالستیک

     

    موشک بالستیک، بدون سرنشین و دارای سکوی پرتاب‌کننده هدایت‌شونده با یک یا چند مرحله پرتاب است که معمولاً نیروی رانش را برای بخش کوچکی از مسیر پرواز فراهم می‌کند.

    در بیشتر مسیر پرواز، کلاهک‌های موشک از خط سیر آزاد پرواز بالستیکی عبور می‌کند که برای موشک‌های دوربردتر، قسمتی یا تمام آن، بر فارز جو قرار دارد.

    مدت زمان پرواز به‌سوی هدف، از چند دقیقه برای سیستم‌های تاکتیکی کوتاه برد، تا حدود سی دقیقه برای موشک‌های بالستیک بین قاره‌ای در نوسان است.

    موشک بالستیک، شامل سیستم‌های هدایت ثابتی است که شتاب و جهت‌یابی موشک را ثبت می‌کند.

    پیش از پرتاب، مختصات نقطه هدف و پرتاب، وارد کامپیوتر موشک می‌شود.

    سیستم هدایت و کنترل، با استفاده از اطلاعات جهت‌یابی، به‌گونه‌ای موشک را هدایت می‌کند که در پایان کار، کلاهک، بردار سرعت مناسب را برای رسیدن به هدف داشته باشد.

    برخلاف هواپیما، موشک بالستیک سیستمی تک پرتابی است که وقتی پرتاب شد، برای بار دیگر قابل برگشت و استفاده مجدد نیست.

    پیش از عملیات طوفان صحرا، هیچ یک از دولت‌های در حال توسعه، موشک‌های ضدتاکتیکی (ATM) را مستقر نکرده بودند و این موضوع عموماً درک شده بود که موشک‌های بالستیک برای رسیدن به اهدافشان، غیرقابل جلوگیری هستند.

    به استثنای موشک‌های سی‌اس‌اس-2 چینی فروخته شده به عربستان صعودی، که نیمه محرک است، سیستم‌های موشک بالستیک منطقه‌ای مورد بحث، کاملاً متحرک بوده و معمولاً از یک پایگاه یا جایگاه عملیاتی اصلی به‌کار گرفته می‌شوند.

    جایگاه موشک متحرک- کاراژهای موشک- امکانات تعمیر و نگهداری و آموزش و امکانات کنترل کلاهک را در خود جای داده است.

    موشک‌ها بر روی وسائل نقلیه (یعنی پرتاب‌کننده‌های متحرک) حمل می‌شوند که کنترل محیطی و قدرت سیتسم پیش از پرتاب را فراهم می‌آورد.

    وسایل نقلیه دیگر، نظیر آنهایی که برای فرماندهی و کنترل و امنتیت به‌کار می‌روند، معمولاً پرتاب‌کننده متحرک را همراهی می‌کنند.

    اگرچه هر سیستم متحرک، ذاتاً پیچیده‌تر از سیستمی است که پایه ثابت دارد، تحرک‌پذیری می‌تواند قابلیت دوام زیادتر را در وضعیت حمله، تضمین کند؛ چراکه پرتاب‌کننده‌های متحرک، از جایگاه‌های خود دور می‌شوند و مکان پرتاب‌کننده‌های پراکنده شده، به‌سادگی یافته نمی‌شود.

    موشک بالستیک، بدون سرنشین و دارای سکوی پرتاب‌کننده هدایت‌شونده با یک یا چند مرحله پرتاب است که معمولاً نیروی رانش را برای بخش کوچکی از مسیر پرواز فراهم می‌کند.

    اگرچه هر سیستم متحرک، ذاتاً پیچیده‌تر از سیستمی است که پایه ثابت دارد، تحرک‌پذیری می‌تواند قابلیت دوام زیادتر را در وضعیت حمله، تضمین کند؛ چراکه پرتاب‌کننده‌های متحرک، از جایگاه‌های خود دور می‌شوند و مکان پرتاب‌کننده‌های پراکنده شده، به‌سادگی یافته نمی‌شود.

    پایگاه موشک بالستیک، شامل نیرو و امکانات ذخیره‌سازی و کنترل موشک، تعمیر و نگهداری، آزمایش‌های پرواز، آموزش خدمه و کنترل و استقرار کلاهک می‌شود و نیازمند فعالیت فوق‌العاده پیچیده و پرهزینه و مستلزم نیروهای بسیار ماهر و آموزش فنی نیست.

    این موضوع، کاملاً برخلاف شالوده استقراری موردنیاز برای نگهداری و به‌کارگیری سیستم‌های هواپیمای پیشرفته است.

    موشک بالستیک منطقه‌ای در مقابل موشک بالستیک استراتژیک : نقش موشک‌های بالستیک در رقابت نظامی منطقه‌ای، با موشک‌های بالستیکی استراتژیک که در رویارویی ابرقدرت‌ها مطرح بود، تفاوت دارد.

    روابط استراتژی میان ایالات متحده و روسیه، می‌تواند به‌عنوان رفتار واکنش محدود و مستدلی در ارتباط با تسلیحات هسته‌ای و سیستم‌های پرتاب آنها مشخص شود.

    هر دو طرف، برای کنترل، تأمین و امنیت واقعی تسلیحات هسته‌ای، دقت زیادی معمول داشته‌اند.

    دکترین‌های هسته‌ای هر دو طرف بر بازدارندگی تأکید کرده و هیچ طرفی، از این تسلیحات علیه دیگری استفاده نکرده است.

    در عین حال، برای جلوگیری از حملات هسته‌ای، دکترین ایالات متحده و اتحاد شوروی، مستلزم این قابلیت بود که برای تلافی‌جویی و نابودی چند صد هدف در خاک دشمن، در همه وضعیت‌ها در حالت آماده‌باش قرار داشته باشند.

    توانایی به مخاطره انداختن نیروهای استراتژی و صحنه نبرد هسته‌ای، اولویت مهمی در این زمینه است.

    این معیار، تقاضاهای زیادی ازجهت تعداد، تنوع، قابلیت بقاء و قابلیت تهاجمی نیروهای استراتژی ایجاد می‌کند.

    در واکنش به این تقاضاها ایالت متحده و روسیه، موشک‌های بالستیک دوربرد زمین- پایه و دریا- پایه ثابت و متحرک را همانند بمب‌افکن‌های سنگین گسترش داده‌اند.

    موشک‌های بالستیک استراتژیک بخش مهم و بسیار چشم‌گیر زرادخانه ابرقدرت‌ها را تشکیل داده و برخلاف بمب‌افکن‌ها، هیچ سیستم دفاعی از نظر تکنولوژیک در دسترس نیست که بتواند ضربه‌های این تسلیحات را کند نماید.

    این موضوع، عجیب نیست که موشک‌های بالستیکی به‌عنوان نماد بالقوه قدرت و پرستیز و علاوه بر آن، به‌عنوان عنصر اساسی نیروی نظامی جدید، به‌حساب آید.

    چنین ملاحظاتی، لااقل بخشی از انگیزه دستیابی به موشک‌های بالستیک از سوی ملت‌های در حال توسعه را ارائه می‌کند.

    اما منطق نظامی ابرقدرت‌ها در تأمین موشک‌های بالستیکی، چگونه می‌تواند برای دولت‌های منطقه بکار گرفته شود؟

    در مقابله با ابرقدرت‌ها، رقیب‌های منطقه‌ای معمولاً مرز مشترکی با فاصله‌های مشخصی میان مراکز جمعیتی، یا مناطق صنعتی و یا امکانات نظامی دارند که به فواصل از صد تا هزاران کیلومتر گسترده شده است.

    درحالی که کشورها به تنهایی ممکن است و یا ممکن نیست محدودیت‌های سیاسی و نظامی در منطقه خود اعمال کنند، در همان حال احتمال دارد توجه خود را به تأمین تعداد نسبتاً معدودی سلاح هسته‌ای معطوف نمایند که علیه اهداف ثابت برای بازداشتن (یا حمله به)‌ دشمن مناسب باشد.

    علاوه بر این، اماکان ندارد که رقبای منطقه‌ای، موشک‌های بالستیک را صرفاً به عنوان وسائل پرتاب جنگ‌افزارهای هسته‌ای محسوب دارند.

    درصورتی که موشک‌های بالستیکی، همراه با کلاهک‌های شیمیایی و متعارف مستقر شود، کمتر تخریبی است و بیشتر همانند سایر سلاح‌های جنگی عمل می‌کند.

    این ملاحظات نشان می‌دهد که قدرت‌های در حال ظهور هسته‌ای منطقه‌ای، ممکن است تفاوت‌های عمده و نه‌چندان قانع‌کننده‌ای با ابرقدرت‌ها داشته باشند، این تفاوت‌ها در تعداد تسلیحات، دقت سیستم‌های پرتاب، سرعت رسیدن به هدف، برد، ظرفیت حمل مهمات، فرماندهی، کنترل و قابلیت بقاست.

    بنابراین، تنوع گسترده‌ای در سیستم‌های پرتاب، شامل هواپیماهای نظامی با برد کمتر، موشک‌های کروز، یا حتی حمل و نقل زمینی وجود دارد که ممکن است به طول منطقی، به‌عنوان حمل کنندگان موثر تسلیحات هسته‌ای و دیگر مهمات و جنگ‌افزارها تلقی شوند.

    نگنده ضربتی مشترک، JSF، بوسیله کمپانی هوانوردی لاکهید مارتین برای نیروی هوائی، نیروی دریائی، تفنگداران دریائی ایالات متحده و نیروی دریائی سلطنتی بریتانیا تهیه گردیده است.

    این جنگنده چند منظوره فوق صوتی و پنهان کار با عنوان F-35 شناخته می شود.

    JSF در سه نوع ساخته می شود.

    یکی هواپیمائی با برخاست و نشست متعارف (Conventional Take-off and Landing, CTOL) برای نیروی هوائی ایالات متحده، دیگری یک هواپیمای ناونشین (Carrier Version, CV) برای نیروی دریائی ایالات متحده و دیگری یک هواپیمای کوتاه برخاست و عمود نشین (Short Take-off and Vertical Landing, STOVL) برای تفنگداران دریائی ایالات متحده و نیروی دریائی سلطنتی.

    البته وجه اشتراکی 70 الی 90 درصدی میان انواع هواپیماها لازم می باشد.

    نیازمندی ها به این هواپیماها عبارتند از: F-35A که یک جنگنده حمله از هوا به زمین و برای جایگزینی F-16 و A-10 در ادامه پروژه F-22 توسط نیروی هوائی ایالات متحده می باشد.

    تعداد مورد نیاز به این نوع 1763 فروند می باشد.

    F-35B که یک جنگنده ضربتی کوتاه برخاست عمودی نشین برای تفنگداران دریائی ایالات متحده بوده و جایگزین F/A-18B/C و AV-8b خواهد شد.

    تعداد مورد نیاز به این نوع 480 فروند می باشد.

    F-35C که یک جنگنده ضربتی برای نیروی دریائی سلطنتی بریتانیا جهت جایگزینی Sea Harrier ها می باشد.

    تعداد مورد نیاز به این نوع 60 فروند می باشد.

    F-35C که یک جنگنده ضربتی روزهای اولیه جنگ برای نیروهای دریائی ایالات متحده بوده و جهت جایگزینی F/A-18B/C و A-6 در ادامه پروژه F/A-18E/F می باشد.

    در سال 1996 مناقصه ای برگزار گردید که بر اساس آن دو کنسرسیوم به رهبری لاکهید مارتین و بوئینگ موظف گردیدند تا نسخه نمایشی از انواع مختلف جنگنده ضربتی مشترک را تولید نمایند و نهایتا با شکست پروژه X-32 بوئینگ در مقابل پروژه X-35 لاکهید مارتین و در سال 2001 کنسرسیوم بین المللی به رهبری لاکهید مارتین موظف به ساخت پرنده X-35 خود با نام جدید F-35 گردید.

    در فاز نمایش و گسترش سیستم ها (System Development and Demonstration, SDD) تعداد 22 پرنده اولیه (14 عدد برای تستهای پروازی و 8 عدد برای تستهای زمینی) ساخته خواهد شد.

    در آوریل سال 2003 یک دوره کامل موفقیت آمیز بر روی طراحی اولیه JSF به پایان رسید و دوره فاز طراحی پیشرفته نیز از آوریل 2004 تا سال 2005 صورت خواهد گرفت.

    اولین هواپیمای F-35A اولین پرواز خود را در سال 2006 و اولین هواپیمای F-35B اولین پرواز خود را در سال 2007 انجام خواهد داد.

    هواپیمای F-35A از سال 2008 و هواپیمای F-35B از سال 2012 وارد سرویس خواهند شد.

    اعضای تیم بین المللی به رهبری لاکهید مارتین عبارتند از نورثروپ گرومن، بی آ ای سیستمز، پرت اند ویتنی و رولز رویس.

    بمب های اتمی، دایناسورهای قرن بیست و یکم : به مناسبت 7 اوت سالگرد انفجار بمب اتمی بر فراز شهر ناکازاکی ژاپن (1945) 18 مرداد امسال مصادف با 9 اوت است سالروز انفجار مهیبی که طی آن شهر ناکازاکی ژاپن به تلی از خاک تبدیل شد .60 سال پیش یعنی سال 1945 میلادی ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ جهانی دوم اقدام به فرو ریختن دو بمب اتمی بر فراز شهرهای هیروشیما و ناکازاکی کرد که تنها در کمتر از 10 ثانیه 14 هزار انسان بی دفاع در هیروشیما به خاک وخون کشیده شدند .بمب اتمی " پسرک کوچک" که در هیروشیما در تاریخ 6 اوت 1945 منفجرشد جان 140هزار انسان یعنی نیمی از اهالی این شهر راگرفت و دومین بمب اتمی به نام " مرد چاق " که سه روز بعد یعنی 9 اوت در ناکازاکی رها شد پس از انفجار و ویرانی این شهر 70 هزار نفر کشته بر جای گذاشت .بله، درست 60 سال پیش دراین ماه جهان فیزیک و دنیای سیاست در یک راه مشترک گام بر داشتند و نتیجه این رابطه شوم هرگز از یادها نمی رود که چگونه انسان های بی گناه در موج ترسناک حاصل از انفجار بمبی که معادل انفجار نزدیک به 13 هزار تی.ان.تی انرژی داشت قربانی می شوند و چند روز بعد بمبی با قدرت نزدیک به 20 هزار تن تی.ان.تی شهری را در یک چشم به هم زدن باخاک یکسان می کند.

    شهر ویران شده بعد از انفجار بمب اتمی با در نظر گرفتن نتایج زشت این واقعه ضد انسانی همچنان کشورهای در گرداگرد جهان با صرف هزینه های هنگفت با استفاده از دانشمندان و مهندسان زیادی در حال ساخت یا آزمایش جنگ افزارهای نیرومند هسته ای می باشند کشورهایی مثل ایالات متحده با توجه به این که از سال 1990 آزمایش های هسته ای خود را متوقف کرد و همچنین در کم کردن تعداد تسلیحات اتمی در زرادخانه هایش اقدام نموده است اما با این حال هنوز هزاران کلاهک اتمی را در انبارهای استراتژیک خود نگهداری می کند که امنیت جهانی را تهدید می سازد.

    تنها در زرادخانه های آمریکا 1000 موشک بالستیک بین قاره ای مستقر در سطح زمین (ای سی بی ام ) که نیمی از آنها شامل کلاهک هسته ای با قدرت تخریب معادل یک ونیم میلیون تن تی.ان.تی است و نیم دیگر شامل موشک های با کلاهک های سه تایی مستقلا هدف گیرنده (ام ای آر وی ) - 33 زیر دریایی مجهز به 16 یا 24 موشک با 8 تا 10 کلاهک(ام ای آر وی ) با قدرت تخریبی معادل 100 تا 50 هزار تن تی.ان.تی و 332 بمب افکن بی 52 که هرکدام دست کم چهار کلاهک با اثر تخریبی معادل یک میلیون تن تی.ان.تی را حمل میکند و حدودا 10000 کلاهک دیگر در گستره قدرت تخریبی 3537 میلیون تن تی.ان.تی است (آمار مربوط به سال 1988 میلادی است )همچنین میراث به جا مانده از فعالیت هسته ای شوروی سابق که برای کشور روسیه به ارث مانده است شامل 7741 کلاهک اتمی است که جمعا معادل 6618 میلیون تن تی.ان.تی قدرت تخریب دارد.جنگ افزارهای اتمی همین دو کشور کافی است برای نابودی هر انسان معادل 2000 کیلو گرم تی.ان.تی اختصاص دهند ،ترسناک تر از آن کشور هایی است که بطور فزاینده به تکنولوژی ساخت این سلاح ها دست می یابند و تعداد آنها از پنج کشور آمریکا � چین � فرانسه � روسیه و انگلستان اکنون به هشت و با در نظر گرفتن شواهدی به 9 کشور رسیده است که شامل هند � پاکستان � اسرائیل و نهایتا کره شمالی است .

    کوفی عنان در مراسمی که به مناسبت سالروز بمباران اتمی هیروشیما بر پا شده بود گفت : جهان از زمان بمباران هیروشیما پیشرفت چندانی در راه جلوگیری از گسترش جنگ افزارهای هسته ای نکرده است و امروز همه ما " هیبا کوشا " هستیم ( هیبا کوشا در زبان ژاپنی به معنای جان به در بردگان بمبارارن اتمی است ) تبعات انفجار یک بمب اتمی اثرات انفجار یک بمب اتمی از نوع شکافت هسته ای را می توان به چهار دسته تقسیم بندی کرد 1) موج انفجار 2) تابش گرمایی 3) تابش هسته ای مستقیم 4) تابش هسته ای غیر مستقیم ***************************** 1) موج انفجار : این اثر از انفجار بمب هسته ای موجب افزایش ناگهانی فشار هوا و سپس کاهش آن می شود که در فاصله هزار متری از محل انفجار مقدار فشار هوا به 20000 تن می رسد این فشار می تواند ساختمان های مستحکم آجری را ویران سازد و با فاصله گرفتن از محل انفجار تا شعاع دو کیلومتری ساختمان های با استحکام کمتر در اثر این موج انفجار تخریب می شوند و قطعات به جا مانده را با سرعت چند صد کیلو متر در ساعت به اطراف پرتاب می کند.

    2) تابش گرمایی: در فاصله دو کیلو متری از محل انفجار شدت تابش گرمایی معادل انفجار 20000 تن تی.ان.تی است که در زمان کمتر از دو ثانیه فاصله دو کیلو متری از محل انفجار را طی می کند و موجب آتش سوزی های شدید در ساختمان های اطراف می شود همین اثر از انفجار بمب اتمی پدیده ای به نام طوفان آتش را ایجاد می کند که در آن گرمای آتش بادهایی سوزان با سرعت 80 تا 160 کیلو متر در ساعت را بوجود می آورد.

    انفجار بمب اتمی در هیروشیما موج گرمایی ایجاد کرد که حرارت آن به 4000 درجه سانتی گراد رسید و ناحیه ای به شعاع 5/4 کیلو متر را فراگرفت بمب اتمی هیروشیما که پسرک کوچک یا پسر کوچولو لقب داشت از نوع طرح تفنگی بود ،در این بمب مقدار 10 کیلو گرم اورانیوم 235 خالص (به شدت غنی شده) به کار گرفته شد، هیروشیما بعد از انفجار که تاثیرات ویران ساز آن تنها ناشی از شکافت 10 درصد از اورانیوم آن بود یعنی تنها یک کیلو گرم از ده کیلو گرم اورانیوم غنی شده شده در این بمب قبل از خارج شدن توده اورانیوم از حالت ابر بحرانی با انجام واکنش زنجیره ای شکافت اتم هایش دچار واپاشی شد و 9 کیلو گرم اورانیوم دیگر در تولید انرژی این انفجار شرکت نکرد.

    3) تابش هسته ای مستقیم : این اثر که ناشی از نوترون ها و پرتوهای گاما است در فاصله یک کیلو متری از انفجار بمب هسته ای سوختگی های کشنده ایجاد می کند که بلافاصله باعث مرگ افرادی می شود که در تماس مستقم با پرتوهای گاما و بارش نوترون ها ی پراکنده شده حاصل از انفجار قرار می گیرند و افرادی که در فاصله دورتر قرار دارند با دریافت دوز کمتر از این تابش های مضر دچار سرطان خون و سرطان استخوان و نقص های ژنتیکی می شوند .

    4) تابش های هسته ای غیر مستقیم : این اثر از انفجار بمب های هسته ای نوع شکافتی از واپاشی محصولات رادیواکتیو شکافت حاصل می شوند در این اثر محصولات رادیو اکتیو با عمر طولانی شکافت تبخیر شده و به صورت بارش های رادیواکتیو به روی زمین می ریزند ممکن است جمعیت هایی که دهها یا صد ها کیلو متر دورتر از محل انفجار واقع هستندتحت تاثیر این بارش ها قرار گیرند و دچار صدمات جبران ناپذیری شوند که شایع ترین آنها سرطان استخوان است .

    بمب دومی که در روز 9 اوت 1945 ناکازاکی را ویران ساخت از نوع بمب انفجار داخلی بود ، در این طرح از بمب اتمی ماده شکافت پذیر بر خلاف طرح تفنگی که اورانیوم235 است پلوتونیوم 239 می باشد ، در این نوع بمب هسته ای انفجار ماده منفجره معمولی باعث تراکم قلب پلوتونیوم 239 شده و آن را به حالت ابر بحرانی که در آن واکنش مرگبار زنجیره ای شکافت آغاز می شود می رساند .

    یک چکاننده در مرکز کره نوترون های لازم رابرای شروع واکنش زنجیره ای تامین می کند .

    هرچه بمب شکافتی در فاصله بیشتری از سطح زمین منفجر شود اثرات زیانبار ناشی از ایجاد موج انفجار و گوی آتشین آن افزایش می یابد و تخریب در سطح وسیع تری رخ می دهد اما اگر انفجار در فاصله کمتر از سطح زمین روی دهد قدرت تخریب در یک نقطه متمرکز شده و آن مکان ویژه را با حداکثر توان ویران می سازد .از این نوع انفجار ها در نابود ساختن انبارها و تاسیسات زیر زمینی استفاده می شود.

    گذشته از این نسل دوم بمب های کشتار جمعی با نام سلاح های گرما هسته ای یا بمب های همجوشی که تنها در اختیار کشورهای آمریکا و روسیه می باشد از قدرت تخریبی معادل 1000 برابر بمب های شکافتی برخوردار است .

    در جهانی که هنوز میلیون ها نفر در فقر و گرسنگی به سر می برند و کودکانی که در اقصا نقاط جهان از سوء تغذیه و بیماری جان می سپارند .

    با زمانده انفجار اتمی ژاپن در جهانی که شرایط بد آب و هوایی روز به روز زندگی را بر این کره خاکی سخت و سخت تر می کند هستند کشورهایی که با هزینه های چند میلیارد دلاری اقدام به ساخت سلاح های کشتار جمعی و یا توسعه انبارهای استراتژیک خود می کنند ،و این در برهه ای از تاریخ بشر اتفاق می افتد که داعیه "حقوق بشر" گوش همگان را کر کرده است به امید روزی که جهانی عاری از هرگونه سلاح کشتار جمعی داشته باشیم .

کلمه انگليسي CRUISE در فارسي به مفهوم سفر دريايي و گشت زني مي باشد. وقتي اين کلمه همراه با موشک به کار مي رود، طبق نظر کارشناسان کنترل تسليحات، جنگ افزارهاي با کلاهک هسته اي (حداکثر برد 500 الي 600 کيلومتر) را شامل مي شوند. ويژگيهاي موشک کروز

سيستمهاي تسليحاتي موشکهاي کروز و رويکردهاي آن (با نگرش بر عملکرد آنها در نبردهاي اخير) مقدمه: موشکهاي کروز سيستمهاي تهاجمي محسوب مي شوند که بسته به تکنولوژي بکار رفته در آنها مي توانند سيستمهاي بالنسبه ساده تا پيچيده باشند . امروزه انواع ضد کش

مقدمه: تحقیقات فضائی بعنوان شاخه ای ازعلم وتکنولوژی طی 25سال اخیر که ازپرتاب نخستین ماهواره به فضا می گذرد پیشرفتها و تحولات شگرفی داشته است. درمسیر این توسعه وتحول، بسیاری از شاخه های علم نظیر فیزیک نجومی، سیاره شناسی، فیزیک پلاسما یا علم مواد آنچنان گستردگی یافته اند که بسیاری ازدانشها واطلاعات حاصله از آنها در30سال قبل غیرقابل دسترسی و حتی دوراز قدرت درک ذهن انسان تصورمی شد. ...

طرح هاي دفاعه ضد موشکي آمريکابراي بازار دهه 1950 و در دوران رياستجمهوري آيزنها و رئيس جمهور پيشين اين کشور آغاز شد. در آن زمان طرح دفاع ضدموشکي آمريکا به «نايک زئوس» شهرت داشت. جنگ ستارگان Star war پس از آن رونالد ريگان رئيس جمهور اسبق آمريکا در سال

نگاهي به تاريخچه طرح هاي موشکي آمريکا نايک زئوس: Nike –Zeus طرح هاي دفاعه ضد موشکي آمريکابراي بازار دهه 1950 و در دوران رياستجمهوري آيزنها و رئيس جمهور پيشين اين کشور آغاز شد. در آن زمان طرح دفاع ضدموشکي آمريکا به «نايک زئوس» شهرت داشت. جنگ ستارگان

موشک کروز نوعی هواپیمای بی‌سرنشین هدایت شونده است که مسیر آن تا رسیدن به هدف قابل تغییر و هدایت است. در اغلب موشک‌های کروز در واقع از نوعی موتور جت استفاده می‌شود و بنابر تعریف نمی‌توان به آن‌ها موشک گفت. هدایت موشک‌های کروز امروزی توسط رایانه‌ای که در آن‌ها قراردارد انجام می‌شود. در این رایانه‌ها مدلی از زمین و پستی و بلندی‌های آن تا هدف وجود دارد و موشک کروز با استفاده از ...

مقدمه موشکهای فضایی مانند موشکهای آتش بازی عمل می‌کنند. سوخت با ماده‌ای به نام اکسنده که حاوی گاز تسریع کننده احتراق یعنی اکسیژن است، ترکیب می‌شود. آنگاه این ترکیب که یک پیشران محسوب می‌شود، می‌سوزد و گازهای داغی را تولید می‌کند، این گازها منبسط شده ، از طریق یک دماغه خارج و باعث می‌شوند موشک به طرف بالا حرکت کند. این واکنش برای اولین بار در قرن هفدهم توسط دانشمند انگلیسی ، ...

کلمه انگلیسی CRUISE در فارسی به مفهوم سفر دریایی و گشت زنی می باشد. وقتی این کلمه همراه با موشک به کار می رود، طبق نظر کارشناسان کنترل تسلیحات، جنگ افزارهای با کلاهک هسته ای (حداکثر برد 500 الی 600 کیلومتر) را شامل می شوند. ویژگیهای موشک کروز موشک کروز دارای چهار ویژگی زیر است : 1) موشک در طبقات پایین جو (30 کیلومتر با 10000 پا) از نیروی برا ( LIFT ) ایرودینامیکی استفاده می کند. ...

ارتباط در عصر حاضر و در شروع قرن بيست و يکم الفباي زندگي صنعتي مدرن و متمدن جوانع مترقي اين کره خاکي را تشکيل مي دهد. اهميت ارتباطات و در معنايي ساده تر تبادل اطلاعات بين جوامع بشري و انسانها که تشکيل دهنده جوامع بشري مي باشند، در عصر امروز آنقدر مه

ارتباط در عصر حاضر و در شروع قرن بيست و يکم الفباي زندگي صنعتي مدرن و متمدن جوامع مترقي اين کره خاکي را تشکيل مي دهد. اهميت ارتباطات و در معنايي ساده تر تبادل اطلاعات بين جوامع بشري و انسانها که تشکيل دهنده جوامع بشري مي باشند، در عصر امروز آنقدر مه

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول