- کاهش قابلیت و توانایی سامانههای شناسایی، هدف یابی و دقت هدفگیری تسلیحات آفندی دشمن.
2- بالا بردن قابلیت بقا، استمرار عملیات و فعالیتهای حیاتی و خدمات رسانی مراکز حیاتی، حساس و مهم نظامی و غیر نظامی کشور در شرایط وقوع تهدید، بحران و جنگ.
3- تقلیل آسیب پذیری و کاهش خسارت و صدمات تاسیسات، تجهیزات و نیروی انسانی مراکز حیاتی، حساس و مهم نظامی و غیر نظامی کشور در برابر تهدیدات و عملیات دشمن.
4- سلب آزادی و ابتکار عمل از دشمن.
5- صرفه جوئی در هزینههای تسلیحاتی و نیروی انسانی.
6- فریب و تحمیل هزینه بیشتر به دشمن و تقویت بازدارندگی.
7- افزایش آستانه مقاومت مردم و نیروی خودی در برابر تهاجمات دشمن.
8-حفظ روحیه و انسجام وحدت ملی و حفظ سرمایههای ملی کشور.
9- حفظ تمامیت ارضی، امنیت ملی و استقلال کشور.
اهمیت پدافند غیر عامل:
تجارب و شواهد ثبت شده در جنگهای اعصار گذشته تاریخ بشری و قرن حاضر، نمونه های مستدل و انکار ناپذیری است که اهمیت حیاتی پدیده دفاع غیر عامل را آشکار و ثابت مینماید، موارد مشروحه ذیل نمونههای بارزی از این اهمیت میباشند.
1- بکار گیری اقدامات پدافند غیر عامل، موجب زنده ماندن و ادامه حیات و بقای نیروی انسانی میگردد که با ارزشترین سرمایه یک سازمان و قدرت ملی کشور میباشد.
*هر کس نفسی را بدون حق قصاص و یا اینکه فساد و فتنهای در روی زمین کند، به قتل رساند، مثل آن باشد که همه مردم را کشته و هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد)، مثل آنست که همه مردم را حیات بخشیده (سوره مبارکه مائده 32)
*نیرویهای انسانی بزرگترین سرمایههای یک سازمان، جامعه و کشور میباشند و از دست رفتن نابهنگام یک انسان، بزرگترین زیان اجتماعی است که به یک جامعه و کشور وارد میشود.
2- دفاع غیر عامل موجب صرفه جویی کلان اقتصادی و ارزی در حفظ تجهیزات و تسلیحات بسیار گرانقیمت نظامی نظیر (هواپیماهای شکاری و ترابری، سامانه های موشکی و پدافند هوایی و زمین به زمین، رادارها، شناورها، توپخانه صحرایی، تانکها و نفربرها و ... میگردد.
*خرید و تهیه تسلیحات نظامی در هر زمان و از هر جا امکان پذیر نمیباشد.
*وجود حتی یک سلاح (تیر بار، توپ، تانک، بالگرد، هواپیما، شناور، موشک و ...) گاهی میتواند سرنوشت یک نبرد را رقم زند.
*مکان یابی صحیح اولیه، مقاوم سازی و ایجاد استحکامات، استفاده مناسب از عوارض طبیعی و سایر اقدامات پدافند غیر عامل میتواند به نحوی موثر موجب صرفه جویی در بکار گیری سلاح های کمتر پدافندی، نیروی انسانی و هزینههای کلان تسلیحاتی و سازمانی گردد.
3- دفاع غیر عامل، مراکز حیاتی و حساس (اقتصادی، سیاسی، نظامی، ارتباطی، مواصلاتی، پالایشگاهها، نیروگاهها، بنادر، فرودگاهها، مجتمعهای صنعتی و ...) را در برابر حملات و بمبارانهای هوایی و حملات زمینی دشمن حفظ نموده، خسارات و صدمات را تقلیل و ادامه فعالیت و مقاومت در شرایط بحران و جنگ را ممکن میسازد.
*رعایت پارهای از اقدامات پدافند غیر عامل در بعضی از مراکز حیاتی و حساس کشور موجب مقاومت، پایداری و ادامه خدمات بهتر و آسیب پذیری کمتر آنها در برابر حملات و بمبارانهای هوایی دشمن در طول هشت سال دفاع مقدس بوده است (پالایشگاه اصفهان ، سد و نیروگاه آبی دز) مصادیق بارزی از این مدعاست.