برای اینکه ورزشهای علمی را بهتر بشناسیم لازم است یک تعریف کلی و مختصر از مفهوم علم در ورزشهای علمی داشته باشیم.
علم از دیدگاه ورزشهای علمی ،جوشش آگاهی وغلیان استعداد های ذاتی دربستر سیر انشایی و تحول جوهری انسان است، که در نتیجۀ توجه دائم به معرفت بیکران نفس ومقام وحدت پدید می آید و ورزشکار را در قلۀ مطمئن ترین ومقدس ترین لحظات موجود قرار می دهدو مفهومی را ارائه می دهدکه کل پدیده های علمی را در برگرفته و پاسخ گوی همه نابسامانیهای ذهنی در همه عرصه های زندگی می باشد.
ورزشهای علمی در واقع تلفیق و ترکیبی از ورزشهای فیزیکی و متا فیزیکی است که روح و جسم ورزشکار را بهم پیوند زده و شجره حیات او را در سرزمین حضور می کارد و ثمره ذاتیش را به همه موجودات جهان هستی عرضه می دارد.
این سیستم در سال 1369تحت عنوان انجمن ورزشهای متافیزیک تاسیس وبنیانگزاری شد ودر سال 1375با عنوان موسسه ورزشهای علمی شاهمیری به ثبت قانونی رسید وهزاران نفر از اقشار مختلف را جذب وتحت تعلیم قرار داد.
آموزشهای ورزشهای علمی براساس طرح بی نظیرجاده موفقیت که در هفت سال ویازده مرحله برنامه ریزی شده در سه بخش مهم علوم ذهنی،علوم روحی و علوم معنوی که شامل مراقبه های متعالی،خلسه های تعالی بخش،رویابینی ارادی،راهیابی به جهانهای دهگانه کیهانی،عروج در بینهایت،تجربه سکوت،قدرت نفوذ،سرعت انتقال و کسب اقتدارات شخصی وخلاقیت است مورد بحث و آموزش قرار می گیرد. مقالات، کتابها وسی دیهای آموزشی این سیستم نیز براساس همین سه بخش تالیف وتهیه شده و در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.
همانطور که ذکر گردید، ورزشهای علمی از دو بخش مهم فیزیکی و متا فیزیکی شکل می گیرد و وابسته به هیچیک از ورزشهای موجود نمی باشد.
ورزشهای فیزیکی نیز در این سیستم به دو گروه تقسیم می شوند:
ورزشهای سبک مانند دویدن آهسته، حرکات موزون شبیه سمای عرفانی و تکنیک های آرام بخش یوگا مخصوصاًتکنیکهای نرمشی، تنفس و علم وانهادگی.
ورزشهای سنگین مانند تکنیکهای کششی وپیچشی هشتادوچهار گانه یوگا به صورت ترکیبی.
البته تکنیکهای یوگا بسیار زیاد است و تمرین همه آنها در این سیستم مقدور نیست. چون ما معتقدیم که هشت میلیون وچهارصد هزارحرکت یوگا در این عمر کوتاه نمی گنجد. بنابراین ما در ورزشهای علمی هشتادوچهارحرکت اصلی یوگا را که سمبل هشت میلیون وچهارصدهزار حرکت است انتخاب کرده و بصورت ترکیبی انجام می دهیم و از این تعداد نیز یازده حرکت ویژه که کاربرد کلیدی دارد برای گشودن و فعال کردن چاکراها و ورود به جهانهای کیهانی استفاده می کنیم.
یکی از ویژگیهای ورزشهای علمی نسبت به سایر ورزشها اینست که در این سیستم حرکات هشتادوچهار گانه یوگا به چهار بخش مهم تقسیم می شود و هر بخش آن به یک نوع گروه خونی و ساختار بدنی و روانی ورزشکاران یعنی سودایی،صفراوی،بلغمی ودموی اختصاص داده می شود.
رژیم غذایی نیز در ورزشهای علمی جایگاه خاص خود را دارد که در فصول مختلف مطابق با گروه خونی و وضعیت مزاجی ورزشکاران برنامه ریزی شده و مورد اجرا قرار می گیرد.
همچنین علم تنفس در این سیستم از اهمیت بالایی برخوردار است ،بطوریکه انتخاب تنفس و نوع تمرین آن بر اساس گروه خونی و طبع مزاجی ورزشکاران تنظیم شده و در مواقع معینی به اجرا در می آید.
ورزشهای متا فیزیکی:
ورزشهای متا فیزیکی در این سیستم شامل ذکرهای مقدس اسلامی، تفکرات عبادی، مراقبه های متعالی و جذبه های معنوی می شود که مطابق با سطح آگاهی ، ارتعاشات عنصری و باورهای درونی ورزشکاران آموزش داده می شود.
در ورزشهای علمی نیز همه سیستمهای متداول درمانی بویژه سلف هیپنوتیزم، هیپنوآنالیز، هومیوپاتی، طب گیاهی، طب سوزنی، انرژی درمانی، ماساژ درمانی و دعا درمانی مورد بحث و بررسی کلی قرار می گیرد.
اهداف ورزشهای علمی:
اهداف ورزشهای علمی بر مبنای قانونمندیهای جهان هستی شکل می گیرد و سپس به ماوراء فضا و زمان راه می یابد.
این هدفها هم مادیند و هم معنوی، به همین منظور طرحی در اختیار ورزشکاران قرار می گیرد که در آن اهداف معنوی مشخص شده است ولی اهداف مادی به عهده خود ورزشکار می باشد که در طول زمان بندیهای خاص آن را خلق کرده و پس از دست یابی به هدف، آنرا واگذار کرده و به خلق هدفهای نو می پردازد ، بدون اینکه تحت تاثیر جاذبه های آنها قرار گیرد، هر چند که آن هدف رفیع ترین قله های موفقیت یا بزرگترین گنجینه های جهان باشد.البته بجز یک هدف که از ابتدای آموزشهای ورزشهای علمی مورد توجه ورزشکاران بوده و مقصد نهایی نیز محسوب می شود. این هدف متعال کشف اسرار حضور است که زمینه آن از طریق توسعه آگاهی فراهم می گردد.
حضوردر محضر خداوند والاترین هدف خلقت و نهایی ترین مقصد خردمندان و هوشمندان است. هدفی که از ابتدای خلقت، مورد توجه راه دانان و صاحب نظران علوم الهی بوده واین توجه نیز تا ابدیت ادامه خواهد داشت. بنابراین راههای گوناگونی نیز برای کشف اسرار آن ارائه شده که هر یک از آنها در سیر تکاملی انسان نقش به سزایی داشته و از اعتبار ویژه ای برخوردار بوده است.