مشخص نیست بشر از چه دورانی به ساختن بناهای بلند علاقه پیدا کرده است اما بر اساس آنچه از تورات بر میآید پسران نوح به قصد راهیابی به جبروت یهوه (خداوند) برجی 7 طبقه را در بابل بنا کردند که با نازل شدن عذاب خداوندی به صورت زلزلهای مهیب منهدم گردید.
با پیشرفت دانش بشری در حوزه علوم مهندسی کمکم این آرزوی بشر محقق گردید.
با وجود اینکه طی قرون بعد از رنسانس دانش مهندسی به پیشرفتهای زیاد
نایل گردید اما تا قرن 19، بشر فقط توانسته بود تا 16 طبقه در آسمان بالا رود و با وجود مصالح ساختمانی آن دوران پیشروی بیشتر از این حد ناممکن به نظر میآمد.
چون اکثر ساختمانها با سیستم دیوارهای باربر بنا میگردیدند با زیاد شدن تعداد طبقات، ضخامت جرزها در طبقات پایینی به شدت زیاد میشد.
با دستیابی بشر به فنآوری تولید فولاد نرمه ساختمانی و جایگزینی مقاطع فولادی نورد شده با قطعات چدنی اندک اندک ساختمانها قد کشیدند.
مهمترین جهش در این زمینه را آسمانخراش Woolworth Building ایجاد کرد.
این ساختمان که اولین آسمانخراش به معنای واقعی است در روز 17 نوامبر 1913 بعد از 3 سال کار بیوقفه در محله منهتن نیویورک افتتاح گردید.
این ساختمان 57 طبقهی 241 متری دارای اسکلت فولادی سنگین و معماری سبک نئوگوتیک با هزینهای بالغ بر 13 میلیون دلار بنا گردید.
این بنا با وجود بیش از 90 سال عمر هنوز پابرجاست و از آن استفاده میگردد.
آسمانخراش Trump Building با 283 متر ارتفاع و 71 طبقه در نیویورک برای مدت کوتاهی در سال 1930 لقب بلندترین ساختمان جهان را از آن خود کرد.
در سال 1928 والتر کرایسلر از معمارش وان آلن خواست برای او بلندترین ساختمان جهان را طراحی نماید.
عملیات ساختمانی روز 19 سپتامبر 1928 آغاز شد.
معمار ساختمان همه را غافلگیر کرد چرا که پس از اتمام سازه ساختمان یک مخروط پیش ساخته 56 متری به داخل سایت حمل شد و ظرف 90 دقیقه به بالای اسکلت برج منتقل گش و به آن نصب گردید.
با وجود اختلافهای مالی که بین کرایسلر و وان آلن پیش آمد، برج کرایسلر در 28 مه 1930 در محله منهتن نیویورک افتتاح گردید.
برج کرایسلر با 77 طبقه و 319 متر ارتفاع، مرتفعترین سازه ساخت دست بشر آن دوران یعنی برج ایفل را هم پشت سر گذاشت.
سرمستی والتر کرایسلر از داشتن بلندترین ساختمان جهان دیری نپایید.
در اواخر سال 1929 کمپانی Empire State هتل 16 طبقهی والدورف آستریا را در منهتن نیویورک خریداری کرد و آن را تخریب نمود.
این شرکت قصد کرد آسمانخراشی را به نام Empire State بنا و رقیب را از میدان به در کند.
عملیات خاکبرداری روز 22 ژانویه 1930 آغاز شد و حفاری در زمینی به وسعت 7240 متر مربع تا عمق 27 متری ظرف کمتر از 50 روز به اتمام رسید و متعاقبا کار ساخت پی و نصب اسکلت فولادی 60 هزار تنی آن آغاز گشت.
ظرف 23 هفته (با سرعت 5/4 طبقه در هفته) این اسکلت بسیار سنگین با اتصالات کاملا پرچی برپا شد!
و این در حالیست که تنها 7 سال از انتشار اولین مقررات طراحی سازههای فولادی توسط موسسه AISC که تنها 9 صفحه داشت میگذشت.
در اثنا اوج گرفتن اسکلت، عملیات بنایی طبقات زیرین با سرعت اعجابآوری در حال انجام بود.
10 میلیون آجر در عملیات بنایی به کار بسته شد.
یک معدن بزرگ سنگ آهک در ایندیانا کار تهیه سنگهای نمای را بر عهده گرفت و در حدود 5700 متر مکعب سنگ آهک تزیینی نما را به کارگاه تحویل داد.
ساخت نمای ساختمان که با سبک Art Deco طراحی شده بود 8 ماه به طول انجامید.
6500 پنجره، 73 آسانسور ساخت شرکت Otis و 8 پله برقی در ساختمان نصب شد.
115 کیلومتر لوله کشی آب، 762 کیلومتر سیمکشی برق نیز همزمان با سایر امور در حال انجام بود.
7 میلیون ساعت کارگر کار صورت گرفت تا عملیات اجرایی در ظرف 1 سال و 45 روز و زودتر از موعد مقرر به پایان برسد.
سر انجام این بنای 102 طبقهای 381 متری با وزنی در حدود 365 هزار تن که ساخته شدن در اوج دوران رکود اقتصادی با صرف هزینهای بالغ بر 41 میلیون دلار بیشتر به یک افسانه میماند، در روز 13 نوامبر 1931 افتتاح شد و تا مدتها چشم همگان را خیره کرد.
عزم، اراده، دانش مهندسی و مدیریت قوی ناشدنی را شدنی کرد.
ساختمان Empire State هم اکنون به عنوان یکی از بناهای ثبت شده تاریخی به شمار میرود و تا کنون بیش از 117 میلیون بازدید کننده از آن دیدن به عمل آورده است.
در روز یکشنبه 28 جولای 1945 برخورد بمبافکن B-25 نیروی هوایی امریکا به طبقهی 79 ام این برج 14 نفر را از بین برد اما در پایداری ساختمان هیچ خللی ایجاد نگردید و صاحبان برج از نیروی هوایی تقاضای غرامت 1 میلیون دلاری نمودند.
به دلیل اینکه شهر نیویورک با توجه به موقعیت ساحلیاش محلی بادخیز محسوب میگردد، ساختمان در برابر حرکت جانبی کنترل شده (برای حداکثر سرعت باد 176 کیلومتر در ساعت) و هم کنون نیز با گذشت 72 سال همچنان پایدار و استوار است.
بر بالای ساختمان برج، آنتنهای تلویزیونی و مخابراتی نصب گردیده که ارتفاع برج را به 442 متر میرساند.
هزینه ساخت برج Empire State آنچنان بالا بود که تا 40 سال بعد که فضلور خان با ارائه تئوری معروف سازههای لوله، بهای تمام شده اسکلت بنا را پایین آورد، کسی جرات ساخت چنین ساختمانهایی را نداشت و در این مدت بلندترین ساختمان جهان به شمار میآمد.
با ارائه تئوری فضلور خان در اواسط دههی 60، ساختمانهای غولآسایی چون برجهای دوقلوهای مرکز تجارت جهانی (411 متر) و برج سیرز (442 متر) در اوایل دههی 70 سر از آسمانها در آوردند.
اکنون برجهای دوقلوی پتروناس در پایتخت مالزی با 452 متر ارتفاع، رکورد بلندترین ساختمان اداری جهان را در دست دارند.
در روز یکشنبه 28 جولای 1945 برخورد بمبافکن B-25 نیروی هوایی امریکا به طبقهی 79 ام این برج 14 نفر را از بین برد اما در پایداری ساختمان هیچ خللی ایجاد نگردید و صاحبان برج از نیروی هوایی تقاضای غرامت 1 میلیون دلاری نمودند.
اکنون برجهای دوقلوی پتروناس در پایتخت مالزی با 452 متر ارتفاع، رکورد بلندترین ساختمان اداری جهان را در دست دارند.
در این مقاله قصد داریم در مورد سرعت توسعه و پیشرفت در ساخت و ساز برج ها یا به واقع همان آسمان خراش ها که امروزه معنای واقعی خود را پیدا کرده اند صحبت کنیم .
شاید در سال 2004 نام برج Taipei 101 با 101 طبقه و ارتفاع 509 متر همه را متعجب و شگفت زده می کرد اما آیا امروز هم این ابهت و عظمت را در اذهان مردم جهان حفظ کرده است ؟
برای رسیدن به پاسخ این سوال برخی از برج های بلند جهان را در نقاط مختلف دنیا از سال 1991 تا 2010 بررسی می کنیم .
Canary Wharf Tower این برج در سال 1991 در لندن انگلیس با ارتفاع 243.8 متر و مساحت 408.773 متر مربع و وزن 1.000.016 کیلوگرم در 50 طبقه و کاربرد اداری ساخته و به عنوان بلندترین برج در انگلیس شناخته شد.
tower Empire State برج ایمپایر استیت ، واقع در نیویورک آمریکا است و از سال 1931 تا 1973 و تا ساخته شدن مرکز تجارت جهانی به مدت حدود 40 سال ، بلند ترین برج در جهان شناخته می شد .
این برج با ارتفاع443.2 متر ( ارتفاع بام 381/roof height/ متر ) در 102 طبقه و با هزینه 40 میلیون دلار ساخته شده است .
World Trade Center کار ساختمان مرکز تجارت جهانی در سال ۱۹۶۶ آغاز شد.
در سال ۱۹۷3 ساختمان هر دو برج آن به پایان رسید و این دو برج تا پیش از ساخت برج سیرز در شیکاگو بلندترین ساختمان های جهان بودند.
ارتفاع بام /roof height/ برج یک 417 و برج دو 415 متر با 110 طبقه می باشند .
از 1972 تا 1973 به عنوان بلندترین برج جهان شناخته می شدند .
این مرکز علاوه بر دفاتر متعدد، شامل یک هتل، مرکز اطلاعات، پارکینگ های چند طبقه با دو هزار جایگاه پارک و یک میدان بزرگ نیز بود.
در قسمت زیرین این بنا ورودی تونل خط آهن به شهر نیوجرسی و همچنین ایستگاههای سه خط مترو قرار دارد.
در مجموع ۴۳۰ شرکت این بنا را اجاره کرده و در آن مستقر بودند.
در داخل ساختمان همچنین مراکز اداری ضروری و حساس شهر نیویورک مانند ادارات بندرگاه دو شهر مجاور نیویورک و نیوجرسی نیز قرار داشت که علاوه بر این خیابان های روگذر پل، تونل های منتهی به منطقهٔ منهتن و همچنین فرودگاههای اطراف را نیز کنترل میکنند.
در چهارم آوریل ۱۹۷۳ مجموعهٔ هر دو برج و ساختمان میانی آنها افتتاح شد.
در آن زمان گفته میشد، که برجهای دوقلو طوری ساخته شده اند که حتی پس از برخورد یک بوئینگ ۷۰۷ نیز پابر جا می مانند.
این نوع هواپیما که به موتور جت مجهز است، میتواند در هنگام پرواز به وزنی تقریباً بیش از ۱۵۰٬۰۰۰ کیلوگرم برسد.
در مورد یکی از دو هواپیمایی که به برج ها اصابت کرده و به احتمال زیاد یک بوئینگ ۷۶۷ بود، این رقم حداکثر به حدود ۱۸۶۸۸۰ کیلوگرم بالغ میشود.
پیش تر در ۲۶ فوریه سال ۱۹۹۳ طی یک حملهٔ تروریستی به مرکز تجارت جهانی شش نفر کشته و بیش از ۱۰۰۰ نفر زخمی شده بودند.
در این مورد یک کامیون کوچک حامل حدود ۵۰۰ کیلوگرم مواد منفجره، در گاراژ زیرزمینی ساختمان جای گرفته و محمولهٔ آن منفجر شده بود.
این انفجار، گودالی به قطر ۳۰ متر ایجاد و ۳ طبقه را در زیر ساختمان تخریب کرد.
خطوط مترو و راه آهنی که از زیر این برج عبور میکردند نیز آسیب دیدند.
ساختمانی که در آن معمولاً حدود ۵۰٬۰۰۰ نفر کار میکردند و در روزهای کار حدود ۸۰٬۰۰۰ نفر دیگر نیز برای کارهای تجاری و خصوصی در آن حضور مییابند، سرانجام پس ازساعت ها تخلیه شد.
جریان برق درست پس از برخورد هواپیما قطع شدو به این خاطر افراد داخل ساختمان مجبور بودند برای نجات خود از دود و آتش از پلههای اضطراری به بیرون از ساختمان بپرند.
Willis Tower برج ویلیس (سابقا برج سیرز ) ساخت آن از 1970 شروع و در 1973 به پایان رسید ، این ساختمان ۵۲۷متر ارتفاع دارد( ارتفاع بام /roof height/ برابر 442 متر ) و 108 طبقه دارد و کماکان بلندترین ساختمان آمریکا و از نمادهای شهر شیکاگو، و سومین برج بلند در جهان می باشدو برایاهداف اداری ، رصدگری و ارتباطی در نظر گرفته شده است .
این بزرگترین برج مسکونی جهان در منطقهای زلزلهخیز ساخته شد تا میزان مقاومتش را به نمایش بگذارد.
«تایپه ۱۰۱» نام برج ۱۰۶ طبقهای است که با ۵۰۸ متر ارتفاع بهعنوان بلندترین برج مسکونی در کتاب رکوردهای جهان – گینس – ثبت شده است.
راز مقاومت این برج در کره فولادی است به وزن ۶۶۰ تن که در بین طبقه ۸۷ تا ۹۲ «تایپه ۱۰۱» به ۱۶ بازوی فولادی آویخته شده است.
این پاندول غول پیکر تعادل ساختمان را در برابر زلزلههای بسیار شدید و توفانهای مهیب که در این منطقه امری عادی و همیشگی است، حفظ میکند.
سرعت بعضی از توفانهای این منطقه بیش از ۲۵۰ کیلومتر در ساعت است و گاهی در این منطقه سالی ۲۰۰ بار زلزله میآید.
تا پیش از آغاز سال ۲۰۰۵، برجهای دو قلوی پتروناس در شهر کوالالامپور، پایتخت مالزی رکورد بلندترین ساختمان مسکونی جهان را داشتند، اما امروز «تایپه ۱۰۱» ۵۶ متر بلندتر از آنهاست و رکورد بلندترین را در اختیار دارد.
petronas towers برجهای دوقلوی پتروناس از بلندترین آسمانخراش های جهان هستند که در شهر کوالالامپور در کشور مالزی قرار گرفته اند.
برجهای دوقلو با احتساب آنتن بالای برجها، ۴۵۲ متر ارتفاع دارند.
تعداد طبقات هر برج ۸۸ طبقه است و جمعا ۷۸ آسانسور در این دو ساختمان فعال هستند.
این دو برج از زیر توسط مرکز خرید سوریا به هم وصل هستند.
همچنین پلی طبقات ۴۱ و ۴۲ این دو برج را به هم متصل میکند.
ارتفاع این پل از سطح زمین ۱۷۵ متر و طول آن ۵۶ متر است.
کار ساخت این برجها از سال ۱۹۹۵ شروع شد و در زمانی کوتاه در سال ۱۹۹۸ به اتمام رسید.
دولت مالزی ساخت این برجها را به عنوان نماد پیشرفت اقتصادی این کشور در دستور کار خود قرار داد.
امروزه برجهای دوقلو پتروناس به یکی از نمادهای اصلی کوالالامپور و مالزی تبدیل شده اند.
معمار این بنا سزار پلی است.
شایان ذکر است به دلیل نزدیکی این برجها به مرکز نمایشگاههای مالزی (KLCC) این برجها نیز به اشتباه به برجهای KLCC معرفند به شکلی که در سرتاسر جادههای مالزی، تابلویی که شما را به سمت این برجها هدایت میکند و عکسی از برجها را نیز داراست به این برجها با همان نام KLCC اشاره مینماید.
این برجها توسط ژاپنی ها و کرهای ها – هر کدام یکی از برجها – طی مسابقهای برای تکمیل پروژه ساخته شده اند و سپس دو برج با پلی به هم متصل شده اند.
این برجها جزو بلند ترین برجهای دوقلوی دنیا به شمار میروند.
در طبقه پایین برجها مجتمع خرید بزرگ سوریا قرار دارد.
البته به توریستها خرید از این مجتمع به دلیل گرانی برخی اجناس در آن توصیه نمیشود.
در طبقه پایین KLCC آکواریم زیبایی قرار دارد که در آن شما از دالان شیشهای زیر آب کوسهها و سفره ماهی های غول پیکر را از نزدیک خواهید دید.
نمایندگی شرکت سونی و اغلب مارکهای لباس شاید از مراکز دیدنی این برج باشند.
در طبقه بالای فروشگاههای برج سینما و فروشگاه کتاب بزرگی قرار دارد.
موزه آثار هنری این برجها نیز شایان توجه است.
taipei 101 برج تایپه 101 با 509متر ارتفاع که در تایپه تایوان قرار دارد و ساخت آن در سال 2004 میلادی به اتمام رسید، بلندترین آسمان خراش جهان در 3 سال اخیر محسوب میشد اما همین برج تا پایان سال2010 در مکان آخرین برجهای بلند جهان قرار خواهد گرفت.
گفتنی است، مبلغی معادل 6/1میلیارد دلار برای ساخت این برج هزینه شده بود.
freedom tower پس از حادثه غمانگیز 11 سپتامبر در سال 2001 هنگامی که برجهای جهانی ویران شد، نیویورک متعهد شد که آنها را دوباره، حتی بلندتر بسازد.
برج آزادی ساختمان کلیدی و اصلی آنها به عنوان مرکز تجارت جهانی خواهد بود که قرار است در لویر منهتن ساخته شود.
ساخت این برج در بهار 2006آغاز شد و انتظار میرود تا اوایل سال 2009- 2010 به اتمام رسد.
ارتفاع این برج با آنتنی که بر بالای آن نصب خواهد شد 541 متر است.
این ارتفاع برای اینکه این برج بلندترین برج دنیا تا پایان سال 2010 باشد کافی نیست اما از برجهای قبلی بلندتر خواهد بود.
cn tower برج معروف کانادا (CNTower) در شهر تورنتو کانادا در کنار رودخانه اونتاریو قرار دارد.
ارتفاع این برج 553 متر است.
این برج در سال 1976بلندترین ساختمان جهان به حساب میآمد.
برج CN برای ارتباطات مورد استفاده قرار میگرفت اما بیشتر به یک مرکز توریستی تبدیل شده بود و سالانه بیش از 2 میلیون بازدید کننده جهانی داشته است.
Jakarta tower برج جاکارتا ساختمانی است که در کامرون مرکز جاکارتا، اندونزی با ارتفاع 558متر تا بالای آنتنی که بر بالای آن قرار دارد ساخته میشود.
انتظار میرود ساخت این برج تا سال 2010- 2011 به اتمام رسد.
این برج برای محقق ساختن اهداف زیادی از جمله هتل، برج تلویزیون و تلفن، مرکز علمی و اکتشافی و مرکز خرید ساخته خواهد شد.
the port tower برج port ساختمانی است که برای کراچی، پایتخت کشور پاکستان طراحی شده است.
این برج 593 متر ارتفاع خواهد داشت.
بلندی این برج نشانه خاصی است و بیانگر سالی است که پاکستان در سال 1974 استقلال ملی خود را بدست آورد.
این برج قسمتی از کراچی خواهد بود که در جزیرهای به شکل پرچم پاکستان ساخته خواهد شد، یک هلالی ماه و یک ستاره.
در میان خانههای مسکونی یک هتل، یک مرکز خرید و یک نمایشگاه مرکزی ساخته خواهد شد.
ساخت این پروژه و این برج هنوز آغاز نشده است اما میتواند تا آخر سال 2010 به پایان رسد.
chcago spire شیکاگو اسپایر توسط سانتیاگو کالاتراوا طراحی شد که بلندترین ساختمان تا پایان 2010 است.
این برج که 609 متر ارتفاع دارد از برج جدید آزادی و Sears Tower بلندتر است.
این ساختمان به صورت مارپیچ در آسمان به دور خود پیچیده شده است.
برج شیکاگو اسپایر در زمینی به مساحت 280 مایل مربع، بین دریاچه میشیگان و رودخانه شیکاگو ساخته خواهد شد.
ساخت این پروژه از این ماه شروع خواهد شد و در اواخر سال 2010 به پایان میرسد.
20 طبقه اول این ساختمان توسط یک هتل خریداری شده است.
kvly-tv یکی دیگر از ساختمانهای جهان که قرار است تا سال 2010 ساخته شود KVLY-TV نام دارد و یک برج تلویزیونی است.
این برج 628 متر ارتفاع دارد.
این برج قرار است توسط ایستگاه KVLY کانال 11 مورد استفاده قرار گیرد که این برج محدوده وسیعی را در شمال داکوتای آمریکا پوشش میدهد.
این برج در مدت 313 روز توسط 11 نفر در سال 1963 طراحی شده است که این ارقام، ارقام شگفتانگیزی برای چنین پروژهای است.
تنها آنتن این برج 9000 پوند وزن دارد که دسترسی به آن از طریق آسانسور و راه پله مقدور میباشد.
incheon tower برج اینچون در مساحتی به اندازه 1500 acre و با هزینهای در حدود 11 میلیارد دلار شامل واحدهای مسکونی، دفتر کار و هتل در جنوب کره، 20 مایل دورتر از سئول ساخته خواهد شد.
این برج که قرار است تا پایان سال 2010 میلادی به پایان رسد 640 متر (معادل 2100فوت) از بالا، سطح دریا ارتفاع خواهد داشت که سومین ساختمان بلند جهان به حساب میآید.
tower of Russia برج روسیه که قسمتی از پروژه شهر مسکو به حساب میآید قرار است که در مرکز مسکو تا سالهای آتی ساخته شود و این برج شامل تمام فعالیتها و کارهایی است که میتواند در یک کلان شهر انجام شود.
این پروژه که نام «شهری داخل شهر دیگر» نامگذاری شده است شامل ساختمانهای جالب خواهد بود که در مکانی به مساحت بیش از یک کیلومترمربع و به ارتفاع 648 متر (معادل 129/2 فوت) ساخته خواهد شد.
ساخت این پروژه امسال شروع خواهد شد و تخمین زده میشود تا پایان سال 2010 با صرف هزینه 5/1 میلیارد دلار به اتمام رسد.
burj dubai برج دبی، بلندترین ساختمانی که تا آخر این دهه روی زمین ساخته میشود.
ساخت این پروژه از سال 2004شروع شده و انتظار میرفت تا سال 2009 به پایان برسد اما این انتظار برای زمانی بود که ارتفاع این برج 818 متر (2684 فوت) تخمین زده شده بود (اگرچه برخی منابع از افزایش ارتفاع تا 1011 متر خبر دادهاند) این برج در شهر دبی و توسط افراد معروفی چون اویینگ و مریل طراحی شده است.
این برج بیش از 160 طبقه دارد که30000 محل سکونت بین طبقات 37 تا 108 آن قرار گرفتهاند.
زمانی که قیمت پیش فروش این آپارتمانها اعلام شد، در کمتر از 8 دقیقه به فروش رسیدند.
همچنین تعداد زیادی هتل، مراکز خرید و مناطق تفریحی در این مکان ساخته شده است.
یک پارک بسیار بزرگ اطراف برج را احاطه خواهد کرد و مبلغ سرمایهگذاری شده در برج دبی بیش از4 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
“عمار” که به تازگی به بالاترین حد سوددهی خود تا کنون رسیده است، یکی از چند شرکتی است که دوران رونق ساخت و ساز در دبی را هدایت می کنند.
خود دبی که یکی از شیخ نشین های کشور امارات متحده عربی است، یک سوم سهام “عمار” را در اختیار دارد.
طبقات بالای برج در شدیدترین حالت ممکن ، می توانند تا 1.8 متر به طرفین جابجا شوند.اما به گفته “عطا الله” ساکنان در صورتی که از پنجره به بیرون نگاه نکنند، حتی متوجه این حرکت هم نخواهند شد.وی می گوید: “احتمال فرو ریختن و یا افتادن هیچ چیز وجود ندارد.این موضوع کاملا منتفی است.” “برج دبی” توسط “آدریان اسمیت”Adrian smith)) از شرکت “اسکیدمور ،اویینگز و مریل” (Skidmore Owings and Merrill – SOM) از شیکاگو آمریکا با بهره گیری از الگو های نقوش هندسی معماری اسلامی طراحی شده و بر روی پایه ای فرار دارد که شبیه یک گل صحرایی با شش گلبرگ است،نقشه هایی که تابحال از برج ارائه شده است،نشان دهنده سازه ای تکی است که از برجهای به هم پیوسته لوله ای شکل تشکیل شده است.
برای محافظت از برج در برابر دمای بسیار بالای هوای دبی در ماه های تابستان، از یک پوشش خارجی با کارایی بسیار بالا استفاده خواهد شد.مصالح اولیه در نظر گرفته شده برای ساخت عبارتند از شیشه بازتابنده،آلومینیوم ،پانل های فولاد ضد زنگ و پره های لوله ای عمودی از جنس فولاد زنگ نزن که ارتفاع و پهنای کم برج را برجسته تر جلوه می دهد.
برج مبارک الکبیر برج مبارک الکبیر، این ساختمان کمی دور از محدوده زمان قرار دارد، به طوری که محاسبه شده است که ساخت آن بعد از سال 2010 به اتمام رسد.
این ساختمان در حدود 1001 متر (معادل 3284فوت) ارتفاع دارد و بلندترین ساختمان جهان است.
برج مبارک الکبیر قسمتی از «مدینه الحریر» مجتمع بزرگی است که در کویت تا 11 سال آینده ساخته خواهد شد.
این مجتمع شامل ساختمان این برج، یک فرودگاه جدید، مرکز تفریحی و تجاری زیادی خواهد بود.
با 1001 متر ارتفاع این برج تقریباً هم اندازه برجی است که امروزه به نام تایپه 101 وجود دارد تصویر کامل شده این پروژه که بیش از یک کیلومتر ارتفاع دارد در این عکس نشان داده شده است.
************* و اما آخرین مورد بررسی که در نظرداریم مربوط به پروژه بسیار بزرگی در آمریکا است که در صورت ساخت تا احتمالا سالیلان دراز عنوان بلندترین و عظیم ترین برج و سازه جهان را ازآن خود خواهد کرد .
برج مسکونی به ارتفاع ۳ کیلومتر اکنون تصور کنید در آیندهای نزدیک برجی مسکونی یا بهتر بگوییم شهری عمودی به ارتفاع بیش از سه کیلومتر با عرض پایه بیش از یک و نیم کیلومتر ساخته شود.
جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر نیز در این برج ساکن خواهند شد.
ساخت این سازه عظیم به عنوان یکی از تازه ترین راهکار های بشر برای مقابله با افزایش جمعیت و پاسخی به نیاز آنها به مشکل است.
ایدهی کلی ساخت این برج از لانهی موریانه ها الهام گرفته شده است!
این برج استثنایی Ultima Tower نام دارد که طراحی و ساخت آن از سوی شرکت آمریکایی موسوم به Eugene Tsui مورد بررسی قرار گرفته است.
این سازه عظیم که با استفاده از مدرن ترین تکنیک های استاندارد ساختمان سازی و با توجه به معیار هایی نظیر مقاومت در برابر زمین لرزه و سیل ساخته خواهد شد بیش از آن که یک پروژه معماری باشد مجموعهای از اکو سیستم ها البته در ابعاد کوچک است.
این پروژه به صورت خودکار ایده هایی استثنایی در خصوص چگونگی تولید انرژی ، استفاده موثر از آب و مسائلی دیگر از جمله چگونگی حمل و نقل و جابجایی را مطرح میکند.
قرار است این برج با هزینهای بالغ بر ۱۵۰ میلیارد دلار و در آیندهای نزدیک در نقطهای که هنوز تصمیم نهایی درباره آن اتخاذ نشده است ساخته شود ، اما به نظر میرسد با توجه به ادامه روند نگران کننده ازدیاد جمعیت این پروژه زودتر از تصورات مدیران شرکت آغاز به کار کند.
رفتن از طبقه همکف این برج به آخرین طبقه آن با آسانسور سریع السیر ۱۰ دقیقه طول میکشد!
شکل کلی این برج همچون لانه موریانه ها است که در کناره ها دیواره هایی با خمیدگی ملایم خواهد داشت.
همچنین برای خنک سازی این برج از روش هایی همچون استفاده از جریان آب و انتقال حرارت اضافی به سطوح فوقانی سازه و در نهایت انتقال آن به سطوح بالایی اتمسفر زمین استفاده خواهد شد.
گفته میشود تمامی سطح خارجی این سازه از صفحات خورشیدی پوشیده خواهد شد و از آن گذشته وجود اختلاف فشار هوا میان قسمت پایین و بالای برج کمک زیادی به تولید برق خواهد کرد.
قرار است این برج در ۱۲۰ بخش جزا که هر یک شامل چندین طبقه و اکو سیستم خاص خود است ساخته شود.
همچنین انبار های بزرگ آبی در ۱۲ قسمت مجزای این سازه ساخته خواهد شد تا از آنها برای اطفای حریق استفاده شود.
Ultima Tower در یک نگاه: ارتفاع: ۳۲۱۸/۷ متر قطر(همکف): ۱/۸ کیلومتر مساحت زمین: ۱۴ کیلومتر مربع زیربنا: ۱۴۰ کیلومتر مربع تعداد طبقات: ۵۰۰ جمعیت: یک میلیون نفر سرعت آسانسور: ۶ متر بر ثانیه (۲۱ کیلومتر بر ساعت) هزینه ساخت: ۱۵۰ میلیارد دلار