1- چگونگی تشخیص خودکشی
خود کشی بیشتر به گونه آسیب رساندن به قسمت های مورد دسترس در بدن انجام میشود ودر افرادمختلف متفاوت است مثلادرزنان خودکشی بیشتر با خوردن قرص ویا سیاه نور مشاهده میشود در مردان خودکشی خشن تر می باشد مثلا به وسیله سلاح گرم چاقو وگاهی اوقات حلق آویز کردن خود به چشم میخورد بعضی از افراد هم بعد از خودکشی پشیمان میشوند
معمولا در خودکش درب اتاق قفل ویا در یک جای خلوت می باشد همچنین محل انجام خودکشی نیز در بیشتر مواقع مرتب می باشد وبر روی جسد هیچ اثری از کشمکش یا ضربه وجود ندارد همچنین پزشکی قانونی با توجه به شرایط قبل از مرگ فرد با مطالعه پرونده پزشکی و صحبت کردن با پزشک او در مییابد که آیا این فرد دچار مشکل روانی بوده یا اثری از یاس یا ناامیدی داشته که منجر به انجام خودکشی شود یا خیر؟
2- عوامل موثر خودکشی
می توان عومل مؤثر برشیوع خودکشی را به صورت زیر دسته بندی کرد :
1-جنس: در تمام سنین مردها سه برابر زن ها خودکشی موفق داشته اند در حالی که زن ها سه برابر مردها اقدام به خودکشی می کنند .
2- سن :خودکشی و بیشتر از آن ژست و فکر خودکشی در نوجوانان افسرده دیده می شود . (خودکشی سومین عامل مرگ ومیر نوجوانان است .)
3- مذهب:میان یهودیان و کاتولیک ها ، خودکشی نسبت به پروتستان ها کمتر است ومیان مسلمانان به خصوص طبقات مذهبی که ازایمان بیشتری برخوردار باشند تصورمی شود از تمام مذاهب کمتر باشد.
4- وضعیت تأهل : خودکشی میان افراد مجرد دوبار بیشتر از افراد متأهل است و برای مطلقه وبیوه چهار تا ده بار بیشتر از کسانی است که با همسر خود زندگی می کنند.
5- شغل
6- نژاد : در امریکا اغلب خودکشی سفیدپوستان از سیاه پوستان بیشتر است.
9- محیط زندگی : زندگی در شهرهای بزرگ خطر اقدام به خودکشی را افزایش می دهد
علل عمده خودکشی :
1- افسردگی ؛ افسردگی به معنی و افسردگی به معنی غمزدگی
2-گیسختگی در روابط صمیمانه ی شخصی
3-سابقه ی خودکشی در خانواده
4-سابقه ی اقدام به خودکشی فرد
5- انزوای اجتماعی
6-الکلسیم و اعتیاد
7- فقر ومحرومیت مزمن
8- رفتارهای پرخاشگرانه در خانه یا محیط اجتماعی
9- صحبت مستقیم یا غیر مستقیم درباره ی خودکشی
10- تغییرات ناگهانی در رفتار مانند بی قراری غیرعادی ، ناآرامی و یا انتقال از افسردگی به حالت خوشی و شادمانی که باعث پوشاندن حالات روانی اصلی می شود
11-بیماری های روانی
12-از دست دادن ،همسر ،والدین ،فرزندان ،نزدیکان و دوست صمیمی
13- سابقه بستری شدن در بیمارستان روان پزشکی
14- آزار و رنجیدگی از نوع غیر قابل تحمل برای فرد
افسردگی از مهم ترین رفتارهای منجر به خودکشی است ؛ احساس بی ارزشی، احساس گناه و اندیشیدن درباره مرگ،خودکشی یا اقدام به خودکشی از شایع ترین نشانه های افسردگی است ؛ فاربر و ولیمتن بیان کرده اند که هنگام افسردگی شدید ،شخص معمولاً دوراندیشی خود را از دست داده و از لحاظ عاطفی ، توانایی حل مشکلات را نداشته وبه دلیل محدودیت جریان فکری قادر به انتخاب راه حلی جز خودکشی نیست .و نیز گفته شد که منظور افسردگی به معنی و افسردگی به معنی است .
پیشگیری از خودکشی
1- مراجعه به روانشناس یا روانپزشک
2- امید وار کردن او نسبت به اینده
3- شرکت دادن این افراد در مجالس بحث و گفتگو وایجاد زمینه های صحبت برای به وجود آمدن اعتماد به نفس در انها