دانلود تحقیق تنیس

Word 1 MB 26951 96
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • - اهمیت ورزش

    امروزه ورزش یکی از اموری است که به عناوین مختلف در جهان مطرح شده و گروه زیادی به اشکال گوناگون با آن سرو کار دارند.

    برخی از مردم، ورزشکار حرفه ای اند و گروهی ورزشکار آماتور .

    گروهی طرفدار و علاقه مند به ورزش و دیدن برنامه ها، مسابقات و نمایش های ورزشی بوده، وعده ای نیز از راه ورزش امور زندگی خویش را می گذرانند.
    وزارتخانه ها و ادارات ورزشی فراوانی تاسیس شده و مخارج زیادی صرف ورزش ، ساختن استادیوم ها، مجتمع ها و باشگاه های ورزشی و نیز تهیه وسائل و لباس های ورزشی و یا تماشای مسابقات ورزشی می شود.

    بخش های قابل توجهی از برنامه های تلویزیون ، رادیو ، مجلات و سایر رسانه های گروهی، به ورزشی و اخبار ورزشی اختصاص دارد و خلاصه ورزش یکی از اموری است که در جهان به صورت جدّی مطرح بوده و از جهات مختلف دارای اهمیت می باشد، از جمله:

    امروزه یکی از مشکلات جامعه بشری، مساله بی کاری و عوارض ناشی از آن است.

    بی کاری، به ویژه برای نوجوانان و جوانان و به خصوص در ایام تعطیلات تابستانی مدارس و مراکز آموزشی، بسیار خطرناک و مضرّ است و باید با آن مبارزه شده ، یا به نحوی اوقات بی کاری را پر نمود که مفید بوده و یا لااقل مضر نباشد.

    بسیاری از انحرافات، از قبیل: اعتیاد به مواد مخدر، دزدی و ایجاد مزاحمت، دعواها و درگیری های خیابانی، انحرافات جنسی و ...

    زاییده بی کاری و ولگردی است.

    مرحوم شهید مطهری در کتاب تعلیم و تربیت در اسلام، مطلبی تحت عنوان "زن و غیبت" دارد و می فرماید:
    "زن ها در قدیم مشهور بودند که زیاد غیبت می کنند.

    شاید این به عنوان یک خصلت زنانه معروف شده بود که زن طبیعتش این است و جنساً غیبت کن است؛ در صورتی که چنین چیزی نیست، زن و مرد فرق نمی کنند.

    علتش این بود که زن – مخصوصاً زن های متعیّنات، زن هایی که کلفت داشته اند و در خانه، همه کارهایشان را کلفت و نوکر انجام می دادند- هیچ شغلی و هیچ کاری، نه داخلی و نه خارجی نداشت، صبح تا شب باید بنشیند و هیچ کاری نکند.

    کتاب هم که مطالعه نمی کرده و اهل علم هم که نبوده، باید یک زن هم شان خود پیدا کند، با آن زن چه کند؟

    راهی غیر از غیبت کردن به رویشان باز نبوده، و این برایشان یک امر ضروری بوده؛ یعنی اگر غیبت نمی کردند، واقعاً بدبخت و بی چاره بودند."
    شاید به واسطه جلوگیری از همین عوارض سوء بی کاری باشد که می بینیم در اسلام از "کار و انسان شاغل" بسیار تجلیل شده است.

    احادیث فراوانی در این زمینه وارد شده که توجه شما را به برخی از آن احادیث جلب می نمایم:
    امام علی علیه السلام فرمود:
    اِنَّ اللّهَ یُحِبُّ المُحتَرِفَ الاَمینَ؛
    خداوند، انسان امینی را که دارای حرفه است (و به آن اشتغال دارد) دوست می دارد.
    رسول خدا صلی علیه واله فرمود:
    اَلکادُّ لِعِیالِهِ کَالمُجاهِدِ فی سَبیلِ اللهِ؛
    کسی که خود را برای اداره زندگی اش به مشقت می اندازد، مانند کسی است که در راه خدا جهاد می کند.
    بدون شک، مردم و کشور باید در پی ایجاد کار و اشتغال سالم برای همه باشند، ولی آیا همیشه امکان اشتغال برای همه و به ویژه جوانان و نوجوانان فراهم است؟

    اگر این امکان فراهم نشد، تکلیف چیست؟

    آیا ایجاد سرگرمی های سالم و مفید نمی تواند از بسیاری انحرافات جلوگیری کند؟

    ورزش یکی از مفیدترین و سالم ترین سرگرمی هایی است که می تواند اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را پر کند.

    ورزش، کسالت و تنبلی را از انسان زدوده و به وی نشاط و شادابی بخشیده، او را برای انجام کارهای و وظایف فردی و اجتماعی آماده نموده و اخلاقش را بهبود می بخشد.

    ورزش، روحیه شجاعت، از خود گذشتگی، مبارزه با ظلم و ظالم و دفاع از مظلوم را در انسان تقویت نموده، اراده وی را قوی می سازد.

    ورزش، توان رزمی انسان را افزایش می دهد.

    بالا بودن توان جسمانی نیروهای نظامی و رزمی، تنها در زمان های گذشته که جنگ ها با سلاح های سرد صورت می گرفت، مورد توجه نبوده، بلکه امروزه نیز حائز اهمیت فراوان است و تمرینات بدنی قسمت عمده ای از آموزش های نظامیان و به ویژه کماندوها و نیروهای ویژه را تشکیل می دهد.

    همچنین افرادی که از نقطه نظر بدنی و جسمانی، ضعیف و یا ناقص باشند، در ارتش پذیرفته نشده و گاه از خدمت سربازی نیز معاف می گردند.

    اهمیت سلامتی و توانمندی جسمانی بر کسی پوشیده نیست.

    پیامبر گرامی اسلام صلی علیه واله در باره حق بدن بر انسان می فرماید:
    اِنَّ لِرَبِّکَ عَلَیکَ حَقّاً، وَ اِنَّ لِجَسَدِکَ عَلَیکَ حَقّاً وَ لاَ هلِکَ عَلَیکَ حَقّاً؛
    پروردگارت بر تو حقی دارد، و بدنت بر تو حقی دارد، و خانواده ات نیز بر تو حقی دارد.
    آن چه در این حدیث ارزنده قابل توجه است، این است که پیامبر بزرگوار اسلام، تا بدان پایه برای جسم و بدن ارزش و اهمیت قابل است که حق بدن را در ردیف حق پروردگار (آن هم بلافاصله بعد از آن) و در کنار حق خانواده (و حتی قبل از آن) ذکر می فرماید.

    زمانی انسان می تواند حق پروردگار و خانواده خویش را به بهترین نحوی ادا کند، که از بدنی سالم و نیرومند برخوردار باشد.

    ورزش، کمک شایانی به ایجاد و تقویت سلامتی جسمانی و روانی می کند، و افرادی که با روش صحیح ورزش می کنند و یا دارای کارهای با تحرک می باشند، سالم تر بوده و عمرشان از افرادی که کارهای بدون تحرک دارند بیشتر است.
    شهید دکتر سیدرضا پاک نژاد در کتاب اولین دانشگاه و آخرین پیامبر می نویسد:
    عضلات در حال ورزش10 تا 18 برابر در حال استراحت احتیاج به خون دارند،20دفعه بیشتر قند و اکسیژن مصرف می نمایند،50 بار زیادتر گازکربنیک دفع می نمایند، و با توجه به همین ارقام، اهمیت کار قلب هنگام ورزش روشن می گردد...

    .
    در واکنش قلب در برابر کار عضلانی، مشاهده می شود ضربان های دبی، حجم خون، فشار خون و حتی ترکیبات فیزیکو شیمیایی خون را دگرگون می سازد.

    ضربان قلب هنگام کار بدنی، یعنی زمانی که عضلات را به فعالیت می داریم، 2- 3 و حتی 4 برابر، و امکان دارد به 200 ضربه در دقیقه برسد.

    حجم خون 2- 3 برابر و دبی قلب 6- 7 و حتی 8 برابر و گاه زیادتر شود و دبی قلب از 4 لیتر در دقیقه ممکن است به 30 تا 35 لیتر در دقیقه برسد، در صورتی که دبی قلب شخص سالم و ورزیده در حال معمولی 25 لیتر است...

    پیامبر گرامی اسلام صلی علیه واله در باره حق بدن بر انسان می فرماید: اِنَّ لِرَبِّکَ عَلَیکَ حَقّاً، وَ اِنَّ لِجَسَدِکَ عَلَیکَ حَقّاً وَ لاَ هلِکَ عَلَیکَ حَقّاً؛ پروردگارت بر تو حقی دارد، و بدنت بر تو حقی دارد، و خانواده ات نیز بر تو حقی دارد.

    آن چه در این حدیث ارزنده قابل توجه است، این است که پیامبر بزرگوار اسلام، تا بدان پایه برای جسم و بدن ارزش و اهمیت قابل است که حق بدن را در ردیف حق پروردگار (آن هم بلافاصله بعد از آن) و در کنار حق خانواده (و حتی قبل از آن) ذکر می فرماید.

    ورزش، کمک شایانی به ایجاد و تقویت سلامتی جسمانی و روانی می کند، و افرادی که با روش صحیح ورزش می کنند و یا دارای کارهای با تحرک می باشند، سالم تر بوده و عمرشان از افرادی که کارهای بدون تحرک دارند بیشتر است.

    شهید دکتر سیدرضا پاک نژاد در کتاب اولین دانشگاه و آخرین پیامبر می نویسد: عضلات در حال ورزش10 تا 18 برابر در حال استراحت احتیاج به خون دارند،20دفعه بیشتر قند و اکسیژن مصرف می نمایند،50 بار زیادتر گازکربنیک دفع می نمایند، و با توجه به همین ارقام، اهمیت کار قلب هنگام ورزش روشن می گردد...

    .

    در واکنش قلب در برابر کار عضلانی، مشاهده می شود ضربان های دبی، حجم خون، فشار خون و حتی ترکیبات فیزیکو شیمیایی خون را دگرگون می سازد.

    حجم قلب ورزش کاران و کارگرانی که کار بدنی سنگینی دارند، بدون شک افزایش می یابد، اما این افزایش به عقیده بسیاری، فیزیولوژیک و کاملاً طبیعی است.

    در اثر فعالیت بدن، حجم قلب افزایش می یابد، زیرا جدار بطن ها به ویژه بطن چپ ضخیم می شوند؛ یعنی همان طور که عضلات بازو در اثر ورزش یا ابتلا به برخی بیماری ها قوی می شود، عضلات قلب هم در اثر کار، قوی می گردد و در نتیجه قدرت انقباض قلب زیاد می شود...

    ." وی در بخش دیگری از کتابش، در باره فواید ورزش چنین می نگارد: قدرت انقباض و نظم ضربان قلب پس از مدتی ورزش کردن بهتر می شود...

    گنجایش ریه ها بیشتر می گردد و در نتیجه، اکسیژن بهتری و بیش تری به بدن می رسد...

    ورزش صحیح و معتدل و متناسب با مزاج، سبب نظم و ثبات حرکات تنفس می گردد و تنفس عمیق تر، ولی شمارش آن کم تر می شود.

    هر چه شخص ورزیده تر باشد، مقدار سوخت بدنش نقصان می یابد؛ یعنی در حقیقت در اثر مدتی ورزش کردن، بدن بهتر از مواد غذایی خود استفاده می کند.

    رشد و نمو بهتر انجام می گیرد، زیرا اکسیژن بهتر و بیشتر به تمام نسوج می رسد و در نتیجه، فعالیت غدد داخلی افزوده شده و بنابر عقیده ای در عضلانی که فعالیت می کنند، موادی ایجاد می شوند که به رشد و نمو کمک می نماید.

    قوّه جذب و دفع بهتر می شود.

    بدن عادت می کند در برابر مختصر فعالیت، ناگهان نفس تنگی پیش نیاید و ضربان قلب زیاد نشود و دیرتر خسته گردد و عرق نماید.

    هماهنگی بین اعصاب و مراکز عصبی و تقویت اعصاب، ایجاد شده و کارهای فکری، آسان تر می شود." در کتاب زن و ورزش نیز در باره فواید ورزش چنین آمده است: "بدن انسان بر خلاف ماشین یا هر وسیله دیگر که بر اثر کار و فعالیت مستهلک می گردد، با کار جان گرفته و توانایی بیش تری کسب می نماید.

    در زمان های گذشته، حرکت و تمرین های بدنی، بخشی از کار روزانه فرد به شمار می رفت، اما امروزه بر اثر پیش رفت تکنولوژی و ماشین، باید بیش تر از گذشته در جستجوی حرکت بود، و هر فرد بایستی آن را در برنامه روزانه خود بگنجاند...

    تنفس و یا نفس کشیدن وسیله ای است که با آن، اکسیژن به همه بدن می رسد و مواد زاید و اکسیده به بیرون ریخته می شود.

    در خلال تمرین، میزان نفس کشیدن افزایش می یابد.

    شخصی که بدنش تربیت شده با تمرین های ورزشی است، آهسته تر و عمیق تر از افراد دیگر نفس می کشد، فشارهای وارد بر سیستم تنفسی خویش را با تلاش کم تر و کارایی بیش تر پاسخ گوست.

    تمرین ها به دستگاه هاضمه به دو طریق کمک می کنند: به علت پی آمد نیاز بدن به غذا، اشتها را افزایش می دهند.

    حرکت اندام های هاضمه تسریع می شود و حرکات دودی شکل معده – که موجب هضم غذا می گردد – سریع تر و راحت تر صورت می گیرد.

    تمرین های ورزشی ، عمل تخلیه را بهبود و از یبوست پیش گیری می کند.

    حرکات دودی شکل افزایش می یابد و در نتیجه ، روند ترشحات بدن کار آمدتر تنظیم می شوند.

    به طور کلی افرادی که فعالیت های جسمانی بیش تری دارند، کم تر از افراد کم حرکت ، به بیماری سنگ کلیه و اختلالات مشابه به آن مبتلا می شوند.

    بسیاری از مواد زاید، از طریق غدد عرق در پوست بدن بیرون ریخته می شود.

    این فرایند با تمرین های شدید ورزشی تسریع می شود؛ علاوه بر این، عرق کردن باعث تمیز شدن پوست می گردد.

    ارزش دیگر تمرین های ورزشی، در افزایش تولید سلول های قرمز خون در بافت های لنفاوی استخوان است.

    شمارش هموگلوبین خون بر اثر فعالیت بالا می رود.

    تمرین ها از بالا رفت فشار خون جلوگیری می کند." به طور کلی نقش ورزش در سلامتی انسان آن قدر زیاد است که امروزه بسیاری از بیماری ها را با ورزش مداوا می کنند، که به این شیوه مداوا "ورزش درمانی" گفته می شود.

    امروزه ورزش در سطح بین المللی ، بعد سیاسی نیز به خود گرفته است.

    گاه اتفاق می افتد کشوری که بیش تر مردم حتی نام آن را نشنیده اند، یک باره در جهان مطرح شده و به واسطه پیروزی های ورزشی، نامش در صفحه اول روزنامه های جهان و صدر اخبار قرار می گیرد.

    شرکت و یا عدم شرکت تیم های ورزشی یک کشور در یک کشور دیگر نیز، گاه جنبه سیاسی داشته و به معنای دوستی، دوشمنی، اعتراض و ...

    تلقی می شود.

    در انسان غریزه قدرت طلبی، برتری جویی و مبارزه وجود دارد.

    ورزش و مسابقات ورزشی اگر در محیط و جوّ سالم برگزار شوند، زمینه اشباع این غریزه از طریق صحیح را فراهم می سازند.

    اگر این غریزه و سایر غرایز، کنترل نشده و به مسیر صحیح هدایت نشوند، برای جامعه بشری مشکل ساز و مساله آفرین خواهند بود.

    ورزش، توان انسان را برای انجام کارهای روزمره شخصی و اجتماعی بالا می برد، حتی عباداتی از قبیل نماز ، روزه ، حج و جهاد نیز با بدنی سالم و نیرومند، بهتر، بیش تر و راحت تر جامه عمل به خود می پوشند.

    انسان مایل است با دیگران باشد و با آنان بیامیزد.

    این غریزه و یا تمایل شدید را می توان از طریق ورزش بر آورده ساخت.

    در ورزش، در زمینه نیل به ارزش های اجتماعی دیگری نیز، چون کار گروهی، وفاداری، روحیه ورزشکاری می توان توفیق یافت.

    محیط صمیمانه و مطلوب ورزشی، اغلب فرصتی مناسب برای ایجاد روابط انسانی و شکل گیری دوستی هاست.

    ورزش به انسان تحرک می بخشد و حرکت و تحرک به ویژه در کودکان لازمه رشد است.

    اگر عضو نیرومندی از اعضای بدن یک ورزش کار را چندین ماه در گچ قرار دهند و تحرک را از آن سلب نمایند، ضعیف و لاغر خواهد شد.

    اگر جنبش بدن کم شود، دفاع بدن کم و ضعیف می گردد، و همچنان که داشتن تحرک و ورزش موجب سلامتی بدن و طول عمر می گردد، نداشتن تحرک نیز موجب مرگ زود رس می شود.

    - تاریخچه تنیس تا آنجا که شواهد تاریخی در این مورد نشان می دهد ، ورزش تنیس طی قرون 12 و 13 میلادی ابتدا در کشور فرانسه ابداع شد.

    اما ارائه جدی این ورزش در سال 1872 میلادی بود که سرگرد هاری جم این ورزش را در شهر لمینگتن( انگلستان) به مردم معرفی کرد .

    در آن زمان مقررات و خصوصیات این ورزش بآنجه اکنون می بینیم تفاوت بسیار داشت .

    در سال 1877میلادی ، اولین بار در دنیا مسابقات تنیس با مقررات و قوانین بخصوصی در زمینهای تنیس "باشگاه تنیس و کروکت ال انگلند" ویمبلدون برگزار گردید، محلی که هم اکنون بزرگترین مسابقات تنیس دنیا در آن برگزار می شود.

    مسابقات ویمبلدون در سال 1877، یو اس او پن در سال 1881 ، دیویس کاپ 1899 و اوپن استرالیادر سال 1905 و اپن فرانسه 1918شروع به فعالیت کردند.

    هنگامی که تنیس شروع به رشد سریع کرد و جهان را فرا گرفت و طبیعتا اتحادیه های ملی شروع به هم پیوستن برای برگزاری مسابقات بزرگ جهانی و تنظیم قوانین و مقررات کردند .

    در سال 1911 نیاز به وجود یک فدراسیون بین المللی تنیس ، احساس شد .

    امتیاز این فدراسیون ابتدا به آقای دوان ویلیامز (یکی از افراد کشته شده در کشتی تایتانیک) که نتوانست ایده خود را ببیند به آقای چارلز بارد ( دبیر اتحادیه تنیس سوئیس ) و آقای هنری والت (رئیس فدراسیون تنیس فرانسه) اعطا شد .

    دوازده اتحادیه تنیس در جلسه اصلی در پاریس ( 19 مارچ 1911) شرکت کردند .

    که ILTF (فدراسیون لاون تنیس بین المللی) در آن شکل گرفت ، این کشور ها عبارتند از : استرالیا (استرالیا و نیوز یلند) ، اسپانیا ، اتریش ، بلژیک ، آلمان ، افریقای جنوبی ، دانمارک ، فرانسه ، بریتانیای کبیر ، هلند ، روسیه ، سوئیس ، سوئد .

    تنیس ورزشی راکتی است که بین دو نفر (انفرادی) یا بین دو تیم دو نفره (دوبل) بازی می‌شود.

    هر بازیکن راکتی دارد که دارای صفحه‌ای از شبکه توری است.

    بازیکن با این راکت توپی لاستیکی با پوشش نمدی را به زمین حریف پرتاب می‌کند.

    بازیکنی (یا تیمی) که زودتر امتیاز نهائی را به دست آورد برنده است.

    این ورزش ابتدا در انگلستان، بیشتر در میان اعیان، رایج شد و سپس به کشورهای انگلیسی زبان رفت و اکنون در همه کشورها بازی می‌شود.

    تنیس از ورزش‌های المپیک است.

    در برخی از کشورها به آن تنیس میدانی می‌گویند تا از ورزش دیگری بنام تنیس شاهی که در سالن و در زمینی با ابعاد متفاوت بازی می‌شود متمایز گردد.

    - تنیس تاریخچه تنیس تا آنجا که شواهد تاریخی در این مورد نشان می دهد ، ورزش تنیس طی قرون 12 و 13 میلادی ابتدا در کشور فرانسه ابداع شد.

    در سال 1877میلادی ، اولین بار در دنیا مسابقات تنیس با مقررات و قوانین بخصوصی در زمینهای تنیس "باشگاه تنیس و کروکت ال انگلند" ویمبلدون برگزار گردید، محلی که هم اکنون بزرگترین مسابقات تنیس دنیادر آن برگزار می شود.

    تاریخچه تنیس در ایران ظهور ورزش تنیس در ایران به بعد از جنگ جهانی دوم بازمی گردد.

    پیش از این در فاصله سالهای (1315-1318) باشگاه بوستان ورزش که دارای چندین زمین تنیس در محلی روبروی ورزشگاه شهید شیرودی فعلی به مدیریت شادروان شکوهی گشایش یافت .

    ورزشگاه شهید شیرودی ( امجدیه سابق) نیز همزمان با ورزشگاه بوستان ورزش با یک زمین تنیس درمحل کنونی افتتاح و نخستین مسابقات قهرمانی تنیس کشور در سال 1318 در همین ورزشگاه برگزار گردید.

    گفتنی است که ورزش تنیس بخاطر حضور اتباع انگلیسی در آبادان رونق خاصی داشت و اولین مسابقه تنیس بین تیم های آبادان و تهران به سالهای 1317-1320بر می گردد.

    پس از جنگ جهانی دوم مسابقات قهرمانی تنیس کشور تاسال 1322 جریان داشت که برادران نعمانی ( هانری وژوزف ) در صدر بازیکنان قرار داشتند .از سال 1322-1332مقام قهرمانی تنیس کشور در اختیار ژرژ آفتاندلیان قرار داشت.) اولین سالی که ایران در جام دیویس شرکت نمود 1959 بود.

    تیم تنیس جام دیویس ایران به مدت 31 سال در جام دیویس بازی کرده و مجموعا 64 بازی آنجام داده است ) که حاصل آن 32 برد و32باخت بوده : بیشترین برد از آن منصور بهرامی با 24 برد.

    بیشترین بازی برنده سینگل از آن تقی اکبری با 17 برد .

    بیشترین بازی برنده دوبل ازآن کامبیز درفشی جوان با 12 برد.

    بهترین تیم دوبل از آن کامبیز دزفشی جوان و مصطفی صالح با 6 برد .

    طولانی ترین بازیها از آن کامبیز درفشی جوان با 22بازی .

    و بیشترین سال عضویت در تیم دیویس کاپ از آن تقی اکبری با15 سال است - آموزش ذهنی و روانی برای مسابقات مسابقه رقابتی تنیس در بر گیرنده یک چالش ذهنی علیه حریف و گاهی چالشی علیه خود بازیکن است .

    اغلب حالت ذهنی و روانی بازیکن تاثیر چشمگیری بر حالت جسمانی وی دارد .

    برخی از ویژگی های روانشناختی مسابقه تنیس برخی از ویژگی های روانشناختی تنیس شامل عوامل زیر است : تنیس یک ورزش انفرادی است و این گونه ورزشها ( تنیس ) نسبت به ورزش های تیمی باعث ایجاد استرس بیشتری می گردند.

    دوره های اتلاف وقت بسیاری ( بین امتیازات و تعویض زمین) وجود دارد.

    در بعضی از ضربات مشخص ( سرویس ها - اسمش ) بازیکن قبل از زدن ضربه دارای مقدار زمان کوتاهی برای فکر کردن است.

    در بعضی سطوح خاص ، برای بازی داور رسمی وجود ندارد ، شما برای آگاهی از خارج یا داخل بودن ضربه خود به صداقت و راستی قضاوت حریفان متکی خواهید بود .

    در سطح حرفه ای : مسابقات هفته ای ، وجود مسافرتهای برون شهری ، یا حتی قاره ای متعدد در همه ی فصول وجود دارد.

    تغییر شرایط ، فرسوده کننده است ، منظور وجود انواع زمین های متفاوت ، توپ ها ، قالب و سبک های بازی و غیره است.

    بازیکنان حرفه ای می بایست قسمت مهمی از زندگیشان را صرف بازی تنیس نمایند .( 4 الی 6 ساعت تمرین روزانه ، مسابقه ، مسافرتها و غیره.) برخی از ویژگی های روانشناختی قهرمانان تنیس در زیر بعضی از ویژگی های روانشناختی اظهار شده توسط قهرمانان تنیس وجود دارد که چگونگی و چیستی احساس آنهادر هنگام انجام بهترین بازیشان را تعریف می کند : دارای حالت روانی پایا( مهار هیجانات خود ) هستند .

    یعنی اینکه در حوزه و حیطه زمین بازی می کند .

    دارای اطمینان و اعتماد بالا بوده ، با انرژی و آماده برای عمل است.

    تمرکزش معطوف به بازی بوده و از نظر جسمانی آرام و راحت است .

    شاد و با نشاط است .

    احساس نیاز بالا برای پیشرفت و وجود سائق برای برنده و پیروز شدن دارد .

    انگیزش در ورزش تنیس تعریف و اهمیت انگیزش ، میل برای شروع و سپس پافشاری و تداوم فعالیت است موتور همه رفتار ها است .

    بدون انگیزش هیچ عملی وجود نخواهد داشت .

    آن مربوط است به : دلایلی مبنی بر اینکه چرا افراد تنیس بازی می کنند.

    دلایلی عمده درباره اینکه چرا افراد از بازی تنیس دست بر می دارند.

    احساس ارزشمندی و ارضاء حاصل شده از بهبودی و پیشرفت انگیزش به تعهد نیز مربوط می شود .

    بازیکنان متعهد سخت تر کار می کنند ، میل به بازی و پیشرفت دارند ، برای تمرین اشتیاق نشان می دهند .

    هدف مربی باید فهم و ایجاد (تکمیل) نیاز های انگیزشی برای بازیکنان باشد و نیز باید با برنامه آموزشی مناسبی بازیکنان را به تحرک وادارد .

    انواع : انگیزش درونی و بیرونی آن دسته از بازیکنانی که به طور درونی دارای انگیزه هستند ، تنیس را به خاطر عشق به بازی و نفس ورزش انجام می دهند .

    این افراد می خواهند در این تکلیف یا وظیفه مسلط و موفق باشند .

    آنها به خاطر افتخار و غرور درونی بازی می کنند .

    به طور محض از خود این ورزش و بازی لذت برده ، رضایت دارند ( ارضاء می شوند ) ، احساس سرگرمی می کنند ، کنجکاو هستند و غیره .

    دلایل مذکور از سوی اکثر تنیس بازان به عنوان مهمترین انگیزه ها برای بازی تنیس مورد اشاره قرار گرفته و درجه بندی شده است .

    بازیکنان که به طور بیرونی دارای انگیزه شده اند ، افرادی هستند که می خواهند به چیزهای ملموس و غیره ( جایزه ، پول و غیره ) .

    پاداشهای غیر عینی و ملموس ( شناخته شدن ، و مورد احترام و قدردانی قرار گرفتن ) دست یابند .

    این دلایل از سوی اکثر بازیکنان تنیس به عنوان کم اهمیت ترین انگیزه ها برای بازی تنیس در نظر گرفته شده است .

    مربیان می توانند با اعطای پاداش به کار و تلاش بیشتر بازیکن نسبت به دادن پاداش به توانائی های هوشمندانه(مهارتهای حرکتی) او ، انگیزش را در وی افزایش دهند .

    توانائی ها یا مهارت های حرکتی ذاتی بوده و به همین خاطر بازیکنان می بایست سپاسگزار این وضعیت باشند ، اما به هر حال بازیکن می بایست به خاطر تلاش و کوشش مجدانه خود مفتخر و مغرور باشد.

    انواع مسائل و مشکلات انگیزش فقدان انگیزش فزونی و افزایش انگیزش انگیزش منفی انگیزش نادرست اینها همه انگیزش نادرستی است که ممکن است به ذهن شماها خطور کند که بسیار سمی و خطرناک هستند .

    چطور انگیزش راافزایش دهیم (پیشنهادها و روش ها) روشهایی برای افزایش انگیزش.

    یک فهرست روزانه از موفقیت هایتان را یادداشت و در نزد خود نگه دارید .

    با بازیکنان خود انگیخته بالادر ارتباط باشد .

    تنیس رابه عنوان سر گرمی و تفریح در نظر بگیرید .

    استفاده از مجمو عه هدف.

    تمرکز در تنیس تعریف و اهمیت یک تعریف ساده برای اهمیت تمرکز در تنیس اینست که ، تمرکز توانایی ذهنی و روانی برای باقیماندن در زمان حال است .

    تمرکز توانایی معطوف شدن بر نشانه های جاری مسابقه یا تمرین کنونی و همچنین شامل باقی ماندن و توجه کامل در طی مسابقه یا تمرین است .

    تمرکز احتمالا مهمترین مهارت ذهنی مورد نیاز برای موفقیت در ورزش تنیس رقابتی و مسابقه ای است .

    در هنگام بازی ، بازیکن دارای یک زمینه ی توجهی است که در بر گیرنده ی تمام محیط بیرونی و درونی است که می تواند بر آن تمرکز نماید .

    تمرکز خوب و مناسب معطوف شدن بر جنبه های توجهی عملکرد است .

    در حالیکه تمرکز نامناسب ، معطوف گشتن بر ابعاد نامربوط عملکرد است و بنابر این بازیکن نیاز دارد که بداند کدام تمرکز مربوط به نشانه های عملکردی در هر موقعیت از مسابقه است .

    تمرکز کلید کنترل هیجانات بازیکن است .

    همچنین این موضوع به بازیکن کمک می کند تا بر بنیان های مفید افکارش ( برای مثال نگاه کردن و تعقیب توپ ) معطوف گردد و نیز او را از پرداختن به تفکرات منفی حفظ می نماید ( برای مثال مواظب باش بر گشت توپ را از دست ندهی ) .

    اگر فکر و اندیشه ای متفاوت از عمل وی باشد ، عملکرد نابسامان و زایل خواهد بود.

    انواع گستره ی تمرکز می تواند وسیع یا باریک باشد .

    در حالیکه جهت تمرکز ممکن است بیرونی یا درونی باشد .

    جهت توجه درونی درونی گسترده درونی باریک بیرونی وسیع بیرونی بیرونی باریک لازمه شکار اکثر موقعیت ها در بازی تنیس تغییر از یک نقطه به نقطه دیگر است .

    بنابر این کنترل داشتن هم بر گستره و هم بر جهت تمرکز است .مشکلات هنگامی برای بازیکنان اتفاق می افتد که نوع غیر صحیح تمرکز را برای آن موقعیت به کار می برد .

    تمرکز موثر یعنی به کار گیری نوع صحیح تمرکز در زمان مناسب ، در بازی تنیس ، بازیکن زمانی تمرکز ش رااز دست می دهد که توجهش را به یک هدف مربوط معطوف سازد .

    برخی از مشکلات تمرکز فقدان علاقه در مسابقه وجود تعداد زیاد شروع و توقف ( زمانهای تلف شده ) : دشواری در متمرکز باقی ماندن بین امتیازات در طول مسابقه ، تنیس یک بازی بدون زمان است .

    یک حرکت آنی و لحظه ای می تواند در هر مر حله ای بازی راتغییر دهد .

    فکر کردن به وقایع گذشته ( برای مثال ، اشتباهی را که بازیکن قبلا مرتکب شده است ، یک صدا یا ندای بد ،‌ بحث با داور و غیره ) .

    تمرکز بر وقایع آنی ( بازیکن فکرش را بر این متمرکز سازد : در صورتی پیروز خواهد شد که دو امتیاز بعدی را ) .

    چطور تمرکز را افزایش دهیم : پیشنهادها و روش ها.

    آموزش هایی برای بهبود تمرکز.

    روش های تمرکز برای موقعیت ها و شلیک های متفاوت.

    چگونگی عمل کردن در موقعیت های مختلف.

    کنترل هیجانی (برانگیختگی):فعال سازی و آرامش در تنیس تعریف و اهمیت کنترل هیجانی یا کنترل بر انگیختگی در بازی تنیس یک عامل قطعی و تعیین کننده می باشد .

    نشان داده شده است که در سطوح معینی از برانگیختگی احتمال بیشتری وجود دارد که بازیکنان به یک حالت بر انگیختگی ایده ال دست یابند (مثلا بازی کردن در حیطه و حوزه زمین) .

    در هنگام بازی در ،، حوزه و حیطه زمین ،، نسبت به حالت معمول وی در یک سطح ناخود آگاه تر بازی می کند این چیزی است که خود بازیکنان آنرا ،، اوج عملکرد ،، می نامند و منظور از آن حالت تغییر یافته ی آگاهی است که با عملکرد یک سطح خود کار در تداعی می باشد .

    دیگر کارشناسان این موضوع را به عنوان دستیابی به ،، حالت عملکرد ایده ال ،، در نظر آورده اند .

    هدف مهم و نهایی برای بازیکن تنیس ، توانایی برای حفظ مداوم ،، حالت عملکرد ایده ال ،، در طی مسابقه علی رغم تغییراتی است که دائما بوجود می آید .

    اما لازم به ذکر است که هر فرد دارای ،، حوزه ،، یا،، حالت ،، بهینه یا شخصی خود می باشد که به نوعی از عوامل مانند تفاوت های فردی و ویژگی های موقعیتی وابسته است .

    ویژگیهای کلی و عمومی بهترین حالت یا حوزه فعال سازی عملکرد بهینه ، معمولا زمانی اتفاق می افتد که بازیکن دارای سطح متوسطی از اضطراب باشد (معمولا ضربان قلب بین 140 تا170 تپش در دقیقه است) این بدان معنی است که سطح معینی از اضطراب هم طبیعی و هم برای کلیه بازیکنان ضروری است .

    از همین رو آنها در طی یک مسابقه نیازمند سطح فعالیت متعادل برای رسیدن به عملکرد خوب هستند .

    مشکل زمانی رخ می دهد که بازیکن در حالت بیش برانگیخته یا کم برانگیخته باشد ، هر مورد مذکور باعث دشواری در انجام بازی مطلوب بازیکن است .

    کم بر انگیختگی یا پایین بودن سطح فعالیت زمانی رخ می دهد که بازیکن به سطوح مورد نیاز فعال سازش برای انجام عملکرد بهینه نمی رسد ، بیش برانگیختگی نیز به عنوان اضطرابی شناخته می شود که در آن بازیکن از سطوح فعالیت مورد نیاز برای انجام عملکرد بهینه عبور کند .

    احساسات یا حالت های متفاوت در ارتباط با یکدیگر.

    فعال سازیهای مثبت و منفی.

    فعال سازهای مثبت (انرژی مثبت) باعث ایجاد یک حالت آرامش ذهنی ،‌ تمرکز مناسب و ماهیچه ها آرامش پیدامی کنند و عموما موجب سطح بالایی از عملکرد می شود .

    مشکلات؛اضطراب و فعالیت پایین اضطراب ،‌ احساسات و افکاری است که با شک و نگرانی همراه است .

    هنگامی که بازیکن موقعیت موجود را به دیده ترس و منفی بنگرد ،‌ تجربه احساس اضطراب آغاز خواهد شد .

    اضطراب در نتیجه ناهمخوانی بین آنچه که بازیکن فکر می کند می تواند انجام دهد (توانائی ها) و آنچه که انتظار انجام آن را دارد (تقاضای ادراک شده از موقعیت) رخ می دهد .

    همه بازیکنان بازی تنیس در هنگام انجام مسابقه احساس فشار می کنند .

    منابع اضطراب گستردگی اضطراب چگونه مشخص و اشکار می گردد فعالیت پایین چگونه مشخص می شود چطور به کنترل هیجانی دست پیدا کنیم : پیشنهادها ، روش ها و آموزش فعالیت را چگونه افزایش دهیم چگونگی کاهش اضطراب چگو نگی اداره کردن استرس های سطح پایین آموزش هایی برای بهبود کنترل هیجانی کنترل رفتارها و افکار: اعتماد به نفس در تنیس تعریف و اهمیت انتظار بازیکن از شکست یا پیروزی اعتماد به نفس نام دارد .

    اعتماد عقیده ای است مبنی بر اینکه فرد می تواند به طور موفقیت آمیزی یک رفتار دلخواه را در یک موقعیت خاص انجام دهد .

    همخوان ترین عامل مشخص که موفقیت سطح بالا را ازموفقیت سطح پایین در بازی تنیس متمایز می سازد ،‌ اعتماد بازیکن می باشد .

    بازیکنان عالی رتبه به توانائی هایشان عقیده قوی دارند .

    برای نمونه هنگامی که یک بازیکن افکار تدافعی یا منفی دارد معمولا موجب می شود که حرکاتش به سمت اندام قسمت پشتی (بیشتر وزن بر روی پای عقب قرار می گیرد) سوق پیدا کند و در راست ایستادن (عدم تعادل در ایستادن و به پشت خمیده شدن) دچار عدم توازن گردد.

    هنگام وقوع چنین اتفاقی ، بازیکن معمولا هیچ قدرتی برای ضربه زدن به توپ ندارد و بیشتر سعی می کند .

    از طریق زور بازوی خود هر کاری را انجام دهد .

    اعتماد باعث رشد هیجانات و تفکر مثبت ، تسهیل تمرکز ، انتخاب اهداف چالش انگیز بیشتر ، پافشاری و تلاش ، تاثیر بر انتخاب زدن ضربه و نهایتا منجر به اعمال سریع روانشناختی می شود ، همچنین موجب می گردد که بازیکن واقع گراتر و خوش بین تر شود .

    بدیهی است که بین شایستگی فنی و اعتماد یک رابطه قوی وجود دارد .

    روابط بین اعتماد و عملکرد رابطه بین اعتماد و عملکرد در نمودار زیر نشان داده شده است : مشکلات اتفاقات نامطلوب اعتماد به نفس فقدان اعتماد اعتماد بیش از حد افکاری که باعث ایجاد فشار شده و اعتماد به نفس راتحت تاثیر قرار می دهد چطور اعتماد به نفس را افزایش دهیم پیشنهادات ، روش ها و آموزش ها استفاده از گفتگو باخود( خود گویی) تکنیک های دیگر برای ایجاد اعتماد به نفس افکاری که باعث کاهش فشار می شوند چگونه اشتباهات رابه گونه مناسب اداره کنیم

  • اهمیت ورزش

     

    تاریخچه تنیس

     

    تنیس

     

    آموزش ذهنی و روانی برای مسابقات

     

    مهارت های تنیس

     

    قوانین و مقررات تنیس

     

    استراتژی و تاکتیک در تنیس

     

    اصطلاحات ورزش تنیس

     

    تغذیه مناسب درورزش تنیس

     

    پیشگیری از آسیب های ورزش تنیس

     

    بیومکانیک تنیس

     

    آگاهی و اطلاعات اثر بخش در تنیس

     

    منابع

کودکان از سن شش سالگي مي ‌توانند بازي تنيس را شروع کنند. افراد بالاي 40 سال نيز بهتر است پيش از آن که به اين ورزش بپردازند با پزشک خود مشورت کنند. تنيس‌ بازان بايد بدني نرم داشته باشند، زيرا تنيس نياز به سرعت و مهارت دارد. حرکات پرشتاب و استراحت ‌ها

مقدمه تنوع رشته های ورزشی،هجوم افراد به سمت ورزش قهرمانی، مشخص شدن ارزش های علمی ورزش در درمان بیماری های قلبی عروقی، دیابت و … ، فعالیت های گسترده درزمینه ی کیفی و کمی ورزش، همه و همه بیش از هر چیز نیاز ورزش و ورزشکاران را به پوشش کامل پزشکی تیم ها و امکان ورزشی مشخص میکند. تاریخچه از زمانی که بشر برای گذراندن زندگی تحرک و فعالیت بسیار داشت تا به امروز که با پیشرفت خیره کننده ی ...

بشر از ابتداي پيدايش همواره در صدد افزايش قدرت بدني خويش است و پيوسته کوشش مي کند تا بر مهارتهاي جسماني خود بيفزايد ، لذا از ورزش به عنوان يک پديده بيولوژيک استفاده مي کند . در سالهاي اخير ، رقابتهاي ورزشي و مسابقات قهرماني گسترش فزاينده اي يافته اس

ميني‏ تنيس علاوه بر آنکه سرگرمي مفرحي است مي‏تواند به عنوان ابزاري مؤثر براي تشخيص کودکان صاحب استعداد تنيس و آماده سازي بازيکن‏هاي مبتدي در هر سن براي بازي در زميني بزرگ کاربرد داشته باشد. ميني تنيس براي شمار زيادي بازيکن جديد امکان فوق العاده‏اي ا

آسیبهای ورزشی، آسیبهایی است که در اثر فعالیتهای ورزشی و یا عوارض و عواقب آن به وجود می‏آید و معمولا به دو گروه بزرگ حاد و مزمن تقسیم بندی می‏شوند. آسیبهای حاد، آسیبهایی هستند که به صورت ناگهانی به وجود می‏آیند و یا هنگام مراجعه به پزشک از بروز آن کمتر از دو هفته گذشته باشد. اما آسیبهای مزمن، آسیبهایی هستند که به مرور زمان به وجود آمده‏اند و یا آسیبهای حاد بوده‏اند که هنگام ...

آسیبهای ورزشی، آسیبهایی است که در اثر فعالیتهای ورزشی و یا عوارض و عواقب آن به وجود می‏آید و معمولا به دو گروه بزرگ حاد و مزمن تقسیم بندی می‏شوند. آسیبهای حاد، آسیبهایی هستند که به صورت ناگهانی به وجود می‏آیند و یا هنگام مراجعه به پزشک از بروز آن کمتر از دو هفته گذشته باشد. اما آسیبهای مزمن، آسیبهایی هستند که به مرور زمان به وجود آمده‏اند و یا آسیبهای حاد بوده‏اند که هنگام ...

فیزیک چیست ؟ فیزیک یکی از شاخه های مهم ” شاید مهم ترین ” علوم طبیعی بوده و بررسی تمام پدیده های طبیعی را به نحوی زیر پوشش خود قرار می دهد . علم فیزیک در مطالعه عناصر تشکیل دهنده ماده یا جسم مادی و عمل متقابل این عناصر غیر قابل انکار و بررسی چنین برهم کنشها ، خواص جسم مادی را در پیش روی ما قرار داده و دسترسی به مجهولات پدیده های طبیعی را آسان می کند . فیزیک علاوه بر بررسی ساختار ...

مقدمه انجام تمرین بدنی مستلزم کار موثر دستگاه عصبی است که در واقع ارسال کننده پیام های لازم به عضلات است تمرینات مرتب ورزشی بدون تردید موجب بهبود کار سیستم عصبی و هماهنگی لازم بین اعصاب و عضلات خواهد شد . ورزش می تواند از فشارهای روانی و ناراحتی های روحی بکاهد ورزش راهی مناسب جهت مقابله با افسردگی است . بالا رفتن میزان کارایی عضلات و کسب سرعت حرکتی مستلزم اقدام به تمرینات مرتب ...

تعریف علم ورزش علم ورزش علمی است که ، در ارتباط با بکارگیری نیروی عضلانی ورزشکار و انتقال آن توسط تاندونهای ماهیچه به اهرمهای بدن او حرکت و جنبش آنها را باعث شده و فعالیتهای ورزشی به سرانجام می رسد یا نیروهای واقعی ورزشکار که نیروی عضلاننی می باشند ، بر اجسام که می تواند وسایل ورزشی و غیره باشد اثر کرده و تحرکات اهرمها را بدنبال می آورد وموجب تکامل حرکت ورزشی خواهد شد . این دو ...

علم ورزش ، علمی است که در آن به مسائل علمی و تخصصی ورزش پرداخته می شود و هدف از این علم آن است که علاقه مندان به ورزش از این طریق پی به کلیه مسائل مربوط به علوم ورزش برده و آن را به کار بندند تا کمتر دچار آسیب شده و همچنین از طریق علم ورزش مهارت خود را در هر رشته ورزشی افزایش دهند. آدمی در مراحل تمدن به درجات عالی رسیده و اندیشه و فکر او بسیار تابناک شده و حاصل کار و اندیشه و ...

مقدمه آسیبهای ورزشی، آسیب هایی است که در اثر فعالیتهای ورزشی و یا عوارض و عواقب آن به وجود می‏آید و معمولا به دو گروه بزرگ حاد و مزمن تقسیم بندی می‏شوند. آسیبهای حاد، آسیبهایی هستند که به صورت ناگهانی به وجود می‏آیند و یا هنگام مراجعه به پزشک از بروز آن کمتر از دو هفته گذشته باشد. اما آسیبهای مزمن، آسیبهایی هستند که به مرور زمان به وجود آمده‏اند و یا آسیبهای حاد بوده‏اند که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول