دانلود مقاله شنا

Word 1 MB 26965 48
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ورزش شنا به صورت مدرن آن، در ایران دارای قدمت زیادی نیست و در طی سالیان فعالیت این رشته‌ی ورزشی، شناگران ایران به افتخار چندانی در عرصه‌های مسابقات آسیایی و جهانی دست نیافته‌اند.

    با توجه به ا همیت ورزش خصوصاً در بین جوانان، شنا ورزشی مفرح و شاد است برای کسانی که از ورزشهای معمولی خسته شده‌اند و یا در فصل تابستان که از گرمای هوا کلافه شده‌اند بسیار جالب و پرانرژی و نشاط آور است.

    مسافرت تابستانی به شهرهای شمالی کشور و مناطق دیدنی و سرسبز، اغلب با شنا کردن دریا و رودخانه‌ها همراه است و بعضی از مردم نیز،‌استخرهای شنا را به جهت تفریح و سپری نمودن اوقات فراغت انتخاب می‌کنند.

    ولی روی هم رفته آنچه ورزش شنا را در سراسر دنیا زیر پوشش قرار می‌دهد این است که طیف وسیعی از اقشار مردم علاقه‌مند به ورزش و تحرک جسمانی هستند.

    ولی شناگران باید بهداشت و ایمنی شنا را رعایت کنند به هشدارهای مسئولین توجه کنند تا دچار آسیب‌دیدگی یا خدای نکرده غرق شدن نشوند و از آن به عنوان یک ورزش لذت بخش استفاده کنند.

    مقدمه

    ورزش شنا، ورزش فوق‌العاده مفیدی است که به دلیل هوازی بودن در سوختن کالر‌های اضافی تأثیر مطلوبی دارد، در کم کردن استرس‌ها مؤثر‌ است و خاصیت ماساژ دهندگی آب آرامش خاطر و تمدد اعصاب را به انسان بر می‌گرداند.

    این ورزش به همه‌ی کسانی که علاقه‌مند به بهبود وضعیت روحی و جسمی خود هستند توصیه می‌شود بهتر است که با شنا به عنوان یک ورزش و نه تفریح آشنا شویم، تاریخچه‌ و قوانین آن را بدانیم و از آن به عنوان یک ورزش لذت بخش استفاده کنیم.

    سال 87 را در پیش رو داریم، سالی که قطعاً برای ورزش شنا، شیرجه و واترپلوی ایران همراه با موفقیت‌هایی خواهد بود چون براساس برنامه‌های فدراسیون می‌توان این گام‌های روبه جلو را دید.

    ما در سال جدید علاوه بر سکوهای آسیایی به دنبال جهانی شدن هم هستیم و می‌خواهیم برای نخستین بار صاحب سهمیه‌ی ورودی المپیک در شنا شویم، چرا که برخی شناگران ایرانی رکورد‌های بسیار نزدیک به رکود‌های ورودی المپیک را دارند

    سال 87 را در پیش رو داریم، سالی که قطعاً برای ورزش شنا، شیرجه و واترپلوی ایران همراه با موفقیت‌هایی خواهد بود چون براساس برنامه‌های فدراسیون می‌توان این گام‌های روبه جلو را دید.

    ما در سال جدید علاوه بر سکوهای آسیایی به دنبال جهانی شدن هم هستیم و می‌خواهیم برای نخستین بار صاحب سهمیه‌ی ورودی المپیک در شنا شویم، چرا که برخی شناگران ایرانی رکورد‌های بسیار نزدیک به رکود‌های ورودی المپیک را دارند.

    به امید اینکه شنای ایران در سال 86 و 87 رو به جلو حرکت کند و بتواند از دروازه‌های آسیایی عبور کند و خود را به عنوان یک قدرت بالقوه معرفی کند.

    در این تحقیق از منابع زیادی استفاده شده تا بتوان به صورت خوبی آن را ارائه داد.

    در ضمن لازم است که در اینجا از مسئولین مدرسه‌ی راهنمایی مفید، خصوصاً‌ دبیران محترم ورزش جناب آقای مقیمی و جناب آقای ملاپور و دبیر راهنما جناب آقای حیدری فروز تشکر و قدردانی کنیم.

    انشاا...

    که در امر تعلیم و تربیت آینده سازان این جامعه موفق و مؤید باشید.

    رضا صالحی سرشت – سید محسن بشارت بهترین سرگرمی مؤمن شنا کردن است .

    « پیامبر اکرم (ص)» به فرزندان خود شناکردن و تیراندازی بیاموزید.«پیامبر اکرم(ص)» تاریخچه شواهد باستان شناسی نشان می دهند که قدمت شنا و شنا کردن به 2500 سال قبل از میلاد در تمدن مصر و بعد از آن در تمدن های آشور و یونان و روم باستان باز می گردد.

    آنچه از گذشته آموزش شنا می دانیم بر اساس یافته هایی است که از « حروف تصویری » هیروگلیف مصریان به دست آورده ایم.

    یونانی های باستان و رومی ها شنا را جزو برنامه های مهم آموزش نظامی خود قرار داده بودند ، و مانند الفبا یکی از مواد درسی در آموزش مردان بوده است.

    شنا در شرق به قرن اول قبل از میلاد باز می گردد.

    ژاپن جایی است که شواهد و مدارکی از مسابقات شنا در آن وجود دارد.

    در قرن هفدهم به دستور رسمی حکومتی شنا به صورت اجباری در مدارس تدریس می شد .

    مسابقات سازمان یافته شنا در قرن 19 میلادی قبل از ورود ژاپن به دنیای غرب شکل گرفت.

    از قرار معلوم مردم ساحل نشین اقیانوس آرام، به کودکان هنگامی که به راه می افتادند یا حتی پیش تر شنا می آموختند.

    نشانه هایی از مسابقات گاه و بی گاه میان مردم یونان باستان وجود دارد و همچنین یکی از بوکسورهای معروف یونان شنا را به عنوان تمرین در برنامه ورزشی خود گنجانیده بود.

    رومی ها اولین استخرهای شنا را بنا کردند و گفته می شود که در قرن اول پیش از میلاد « گی یس می سی ینس » Gaiusmaecenas اولین استخر آب گرم را ساخت.

    برخی عدم تمایل اروپائیان به شنا را در قرون وسطی ترس از گسترش و سرایت عفونت و بیماری های مسری می دانند از طرفی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد در سواحل بریتانیای کبیر در اواخر قرن 17 میلادی از شنا در آب به عنوان وسیله ای برای درمان استفاده می شود.

    البته تا پیش از قرن نوزدهم شنا به عنوان تفریح و ورزش در میان مردم جایگاهی پیدا نکرد.

    زمانی که نخستین سازمان شنا در سال 1837 تأسیس شد در پایتخت بریتانیا یعنی لندن ، 6 استخر سر پوشیده وجود داشت که مجهز به تخته شیرجه بودند.

    در سال 1846 اولین مسابقه شنا در مسافت 440 یارد در استرالیا بر پا شد که بعد از آن هر ساله نیز به اجرا در آمد.

    باشگاه شنای « متروپولیتین » Metropolitan لندن در سال 1869 تأسیس شد که بعدها به انجمن شنای غیر حرفه ای تغییر نام پیدا کردکه در واقع هیئت رئیسه شنای غیر حرفه ای بریتانیا بود.

    فدراسیون های ملی شنا در چندین کشور اروپایی در سال 1882 تا 1889 شکل گرفتند.

    تاریخچه شنا در ایران تاریخچه شنا به عنوان یک ورزش، در ایران، بسیار کوتاه است و به طور کلی هم این رشته از ورزش به نسبت دیگر رشته‌ها در کشور ما چندان پیشرفتی حاصل نکرده است.

    در حالی که به جهت موقعیت جغرافیایی ایران که در شمال و جنوب کشور به دریا متصل است و هم به جهت تأکیدات مذهبی، می‌بایستی این ورزش را مورد توجه قرار می‌دادند.

    در قدیم،‌مکان‌های شبیه استخر سرپوشیده در حمام‌ها می‌ساختند.

    به نام چاله حوض، این چاله حوض‌ها، که حداکثر از 10 متر تجاوز نمی‌کرد، برای شنا کردن و آب بازی بود.

    در اطراف چاله حوض‌ها، سکوهایی به ارتفاع 2 و 3 متر وجود داشت که از بالای آن به درون آب می‌پریدند و عملیاتی مانند پشتک و وارو انجام می‌دادند..

    روشنایی چال حوض‌ها از سوراخ کوچکی که در سقف بود، تأمین می‌شد.

    در این گونه آبگیر‌های غیر بهداشتی، هیچ‌گونه مقرراتی وجود نداشت و هر کس می‌توانست قبل از استحمام یا پس از آن وارد چاله حوض شود و آب بازی و شنا (که به معنای واقعی هم شنا نبود)‌ بپردازد.

    تا سال 1314 در سراسر ایران حتی یک استخر شنا هم نبود و فقط در اردوگاه نظامی اقدسیه تهران یک استخر برای آموزش شنا به دانشجویان دانشکده افسری ساخته بودند.

    در سال 1314، استخر دیگری در باغ فردوس شمیران احداث شد که به وزارت فرهنگ تعلق داشت.

    نخستین استخری که برای استفاده ورزشکاران و تعلیم اصول جدید شنا به آنها به وجود آمد، در سال 1314 در منظریه تهران بود که یک مربی ورزش خارجی به نام «گیبسون» بر آن نظارت می‌کرد.

    پایه‌های ورزش شنای نوین در ایران از همان استخر منظریه گذاشته شد، اولین استخر شنای 50 متری تهران در سال 1319 در ورزشگاه امجدیه (شهید شیرودی) احداث گردید.

    فدراسیون شنا در سال 1335 تأسیس شد و نصرت اله شاهمیر به عنوان رئیس فدراسیون منصوب گردید.

    در طی سالیان حضور ایران در رقابت‌های شنا تنها مقام‌های شاخص به دست آمده توسط ورزشکاران ایران، در شیرجه، واترپلو، مدل برنز تقی عسگری در مسابقه‌ی شیرجه بازی‌های آسیایی و مدال طلای تیم واترپلوی ایران در بازی‌های آسیایی سال 1974 تهران است.

    در حال حاضر، استخر‌های خصوصی، آزاد یا دولتی بسیاری در تهران و شهرهای مختلف ایران هست و نوجوانان و جوانان، به ویژه در فصل تابستان، استقبال زیادی از ورزش شنا می‌کنند.

    مشخصات استخر استخر محل خصوصی است برای شنا، شیرجه، و واترپلو که در اندازه‌های مختلف ساخته می‌شود.

    ولی، استخرهایی که در آنها مسابقات رسمی را برگزار می‌کنند.

    باید دارای مشخصاتی معین باشد.

    این مشخصات از طرف فدراسیون بین المللی شنای آماتور، که آن را فینا (FINA) می‌خوانند به شرح زیر تعیین شده است: طول: 50 متر ، عرض : حداقل 21 متر عمق : حداقل 80/1 چربی تعداد خطوط: 8 خط (عرض هر خط 5/2 متر) در استخر‌هایی که رکورد گیری می‌کنند، دمای آب باید 22 تا 24 درجه سانتی‌گراد باشد.

    لباس شنا لباس مخصوص شنا یک شلوار کوتاه و چسبیده به بدن است که باید وزن آن بسیار کم باشد و آب را در خود نگه ندارد، طبق مقررات بین المللی، شلوار شنا هنگام مسابقات بین‌المللی و رکودگیری، باید از پارچه‌ای به رنگ تیره و به صورت یک تکه باشد.

    در حال حاضر لباس شناگران را از پوست کوسه‌ها درست می‌کنند که کل بدن را می‌پوشاند.

    فواید شنا مسافرت تابستانی به شهرهای شمالی کشور و دیگر مناطق دیدنی و سرسبز اغلب با شنا کردن در دریا و رودخانه‌ها همراه است.

    بخشی از مردم نیز استخرهای شنا را جهت تفریح و سپری نمودن اوقات فراغت انتخاب می‌کنند.

    این در حالیست که عمدتاً‌ ایمنی و بهداشت را هنگام شنا کردن به عنوان دو نکته اساسی در بیشتر مواقع کمتر مورد توجه قرار می‌دهند.

    بد نیست بدانیم شنا کردن در دریا خطرات و مشکلاتی را همه ساله جهت مسافران دریا به وجود می‌اورد.

    خطر غرق شدن در آب دریا صرفاً، مخصوص کسانی که آشنایی کمتری با فنون شنا کردن دارند نمی‌باشد و ممکن است هر انسان بی‌احتیاط و کم توجهی را تهدید کند.

    در زیر سطح زیبا و دیدنی استخر نیز، مواد شیمیایی و بیولوژیکی فراوانی وجود دارد که ممکن است با اندکی غفلت متصدیان و شناگران معضلات بهداشتی زیادی برای استفاده کنندگان به وجود آورد.

    عوامل محیطی، قارچ و جلبک، گازهای شیمیایی تشکیل شده در آب ، میزان درجه حرارت آب و محیط استخر، دفعات تخلیه، کیفیت اولیه آب، میزان PH و کلر آزاد آب همگی از عوامل موثر بر بهداشت استخر است.

    فواید شنا: آنچه ورزش شنا در سراسر دنیا زیر پوشش قرار می‌دهد، طیف وسیعی از اقشار مردم علاقمند به ورزش و تحریک جسمانی می‌باشد عده‌ای از مردم به ورزش علاقمندند اما وقتی به یاد کوفتگی عضلانی ناشی از ورزش می‌افتند، از انجام آن منصرف می‌شوند و اصولاً علاقه‌ای به جنبش توأم با تعرق زیاد و کوفتگی عضلانی ندارند.

    آنچه به این افراد توصیه می‌شود «ورزش در آب» است چرا که به دور از تعرق زیاد می‌توانند نشاط و شادی ناشی از تحریک جسمانی را به دست آورند.

    ورزش در آب را می‌توان به ورزشکاران و کسانی که در سطح بالایی از آمادگی جسمانی هستند نیز توصیه کرد.

    همچنین برای کسانی که در فصل خارج از مسابقه، آمادگی خود را در سطح مطلوب حفظ می‌کنند و یا اینکه بخواهند تمرینات اختصاصی برای افزایش قدرت واستقامت عضلانی خود بسته به رشته ورزشی که به آن می‌پردازند انجام دهند.

    شنا را می‌توان به کسانی توصیه کرد که پس از بهبودی نسبی از آسیب فیزیکی ممکن است تا مدتها از انجام دیگر تمرینات محروم شده چرا که ا ز این طریق می‌توانند دوره درمان را سریع‌تر پیش برده و بهبودی حاصل نمایند..

    زنان باردار از جمله افرادی هستند که همواره در جستجوی ورزشی ملایم و مطلوب برای گذران این دوران می‌باشند.

    هر چند که بسیاری از نرمشها و ورزشهای سبک ویژه این دوران از سوی متخصصین معرفی شده است ، اما آنچه به این افراد در سراسر دنیا توصیه می‌شود.

    ورزش در آب و انجام حرکات ملایم در آن می باشد.

    ورزش در آب علاوه بر آن که شادی و نشاط بودن در آب را با خود دارد، سستی و کسلی ناشی از وزن زیاد در این دوران را به در کرده، می‌تواند سبب بهبود وضعیت جسمانی در این قبیل افراد شود یک آمادگی جسمانی خوب، مادر را در تحمل وزن رو به رشد جنین یاری داده، می‌تواند با تقویت عضلات کمر و شکم، یک زایمان خوب و سالم را به ارمغان آورد.

    همچنین در دوران پس از زایمان، در برگشت عضلات به وضع اولیه قبل از زایمان بسیار موثر خواهد بود.

    شنا برای کسانی که اضافه وزن دارند، ورزش فوق العاده‌ مفیدی است چرا که ا ین ورزش به دلیل هوازی بودن در سوختن کالریهای اضافی که می‌تواند منجر به اضافه وزن شود تأثیر مطلوبی دارد.

    این ورزش می‌تواند تأثیر عمده در کم کردن استرسها داشته باشد.

    خاصیت ماساژ دهندگی آب آرامش خاطر و تمدد اعصاب را به انسان بر می‌گرداند.

    این ورزش به همه کسانی که علاقه مند به بهبود وضعیت روحی و جسمی خود هستند.

    صرفنظر از سن ، سابقه آمادگی جسمانی و یا بیماری که دارند توصیه می‌شود.

    آنچه در این مورد به افرادی که به نوعی مشکل پزشکی عمده‌ای دارند.

    توصیه می‌شود مشورت با پزشک و رعایت برخی توصیه‌ها پیرامون عدم انجام حرکات خطرناک در مورد هر بیماری است.

    این ورزش بیشتر قسمت بالاتنه را درگیر فعالیت می‌کند.

    ماهیچه‌های کوچک بازوها در اثر ورزش شنا نسبت به ماهیچه‌های بزرگتر پا بیشتر به حرکت گرفته می‌شوند.

    تقویت عضلات و بهبود ظرفیت تنفسی، همچنین بالارفتن قدرت خون رسانی قلب از دیگر فوایدی است که می‌توان برای ورزش شنا ذکر کرد.

    فواید ورزش شنا ورزش شنا یکی از محبوب ترین ورزشها در بین اقشار مختلف مردم است.

    فردی که شنا می کند، نه تنها از این طریق احساس راحتی و نشاط می کند بلکه در اثر شنا کردن قابلیتهای جسمانی خود را از قبیل استقامت دستگاه گردش خون و تنفس، قدرت، سرعت و انعطاف پذیری مفاصل شانه و مچ پا افزایش می دهد.

    ورزش شنا ورزشی است که از سن نوزادی تا سن کهنسالی میتوان آنرا انجام داد و به طور کلی ورزشی است که هیجان و اضطراب را کاهش داده، عضلات را قوی و محکم کرده و بدن را نرم و انعطاف پذیر می سازد و باعث می شود که فرد انرژیی بیشتری برای انجام کارهای روزانه خود کسب کند.

    تغییرات فیزیولوژیکی که در اثر تمرینات استقامتی شنا در بدن بوجود می آید تمرینات استقامتی به معنی شنای مداوم در مسافتهای طولانی مثل شنای 400 متر، 600 متر،800 متر،1400 متر و یا حتی مسافتهای بیشتر می باشد.

    یکی از امتیازهای این نوع تمرین این است که احتیاج بدن را به دستگاه انتقال اکسیژن افزایش می دهد و در نتیجه سبب تغییرات زیر در بدن می شود.

    افزایش بازده قلب، کاهش ضربان قلب، افزایش کیفیت خون از نظر حمل مقدار بیشتری اکسیژن ذخیره شده مقدار بیشتری گلیکوژن در جگر و ماهیچه ها و افزایش تعداد میتوکندریها در تارهای ماهیچه ای.

    ماهیچه هایی که در شنا بکار گرفته می شوند در زیر اسامی بعضی از ماهیچه های اصلی که در مرحله جلو بردن یک شناگر در حرکتهای شنا از آنها استفاده می شود ذکر شده است: 1.

    ماهیچه های پائین برنده دست: ماهیچه پشتی بزرگ، ماهیچه سینه ای بزرگ ماهیچه گرد بزرگ و سرطویل، ماهیچه سه سربازویی.

    این ماهیچه ها باعث تقویت کشش دست در داخل آب می شوند.

    2.

    ماهیچه های گرداننده داخلی دست: ماهیچه سینه ای بزرگ، ماهیچه پهن پشتی، ماهیچه گرد بزرگ و ماهیچه تحت کتفی این ماهیچه ها قسمت بالایی دست را به طرف داخل میچرخانند.

    قوی شدن این ماهیچه ها از نظر نگه داشتن آرنج در بالا که در مرحله اول کشش دست در هر چهار شنا مفید است، ضرورت دارد.

    تمرینات سرعتی شنا و تغییرات فیزیولوژیکی حاصل از آن تمرینهایی با حداکثر سرعت و فعالیت در مسافتهای کوتاه را تمرینهای سرعتی گویند برای مثال 10 بار و هر بار 25 متر و یا 50 متر شنا با حداکثر سرعت.

    این نوع تمرینها سبب افزایش قدرت انقباض ماهیچه( به جهت افزایش هماهنگی میان دستگاه عصبی یا ماهیچه‌ای) و همچنین افزایش قدرت و مقدارATP-PC ( آدنوزین تری فسفات و فسفات کرآتین) در ماهیچه می شود که خود سبب می‌شود که قدرت شناگر برای انجام تمرینهای سرعتی افزایش یابد.

    آموزش و تمرین برای نخستین بار برنامه های آموزشی شنا در قرن نوزدهم در بریتانیای کبیر هم به منظور ورزش و هم در جهت گسترش نجات غریقی مورد استفاده قرار گرفتند.

    در دیگر نقاط اروپا نیز به تدریج از این برنامه استفاده شد.

    در سال 1916 در کشور ایالات متحده آموزش شنا برای حرفه نجات غریقی تحت حمایت سازمان صلیب سرخ آمریکا به اجرا در آمد.

    تمریناتی که توسط شاخه های مختلف نیروهای مسلح در طی جنگ های اول و دوم جهانی انجام گرفت ، در پیشرفت ورزش شنا تأثیر به سزایی داشت.

    برپایی دوره های آموزش شنا که تا حد آموزش به کودکان و خردسالان گسترش می یافت توسط سازمان های اجتماعی،مدارس باز شد.

    تمرینات ابتدایی و ساده که صرفاً در آن به شنا کردن تا حد ممکن تأکید می شد جای خود را به تمرینات با فاصله و مکرر دادند.

    تمرینی با فاصله متشکل از یک سری حرکات شنا در مسافت های مساوی با وقت های استراحت برنامه ریزی شده .

    در تمرینات با فاصله آرام که به منظور بالابردن میزان استقامت شناگران است، زمان استراحت بیشتر از زمان شنا است.

    در تمرینات با فاصله سریع که برای بالابردن سرعت شناگر مورد استفاده قرار می گیرند به شناگر اجازه می دهند که بعد از شنا در زمان استراحت به وضعیت عادی تنفس و ضربان قلب خود باز گردد.

    پافشاری زیاد بر برگزاری مسابقات بین المللی منجر به ساخته شدن استخرهای 50 متری شد.

    دیگر امکاناتی که باعث پیشرفت شنا هم در تمرین و هم در عرصه نمایش گردیدند شامل آب روهای موج گیر ، خطوط نشان دهنده است که برای جلوگیری از بی نظمی در جریان مسابقه فراهم شد.

    از دیگر امکانات دوربین های جدید برای مطالعه و بررسی حرکات در زیر آب ، ساعت های بزرگ که برای شناگران قابل مشاهده بودند و بالاخره ابزار الکتریکی زمان بندی است.

    بدین ترتیب از سال 1972 تمام رکوردها تا صدم ثانیه ثبت گردیده اند.

    شنا در رقابتهای المپیک کرال سینه انگلیسی ها اولین مردمانی بودند که در جامعه مدرنیته علاقه زیادی به ورزش داشتند و در تلاش بودند تا مهارتها و ورزشهای مختلف را به خوبی فرا گیرند.

    ورزش مفرح شنا نیز جزو همین مهارتهایی است که بریتانیا ییها علاقه زیادی به آن نشان میدادند که این علاقه تا امروز هم ادامه داشته.

    از سال 1837 رقابتهای قهرمانی شنا در شهر لندن به طور منظم در شش استخر مجهز برای مسابقات و زیر نظر فدراسیون ملی شنا انگلستان انجام می شده .

    به مرور زمان پس از آنکه این ورزش در میان مردم عادی جا افتاد، ورزشگاهها و استخرهای حرفه ای زیادی برای این ورزش ساخته شد.

    در سال 1880 در آغاز کار حرفه ای انجمن شنا نام "آکادمی آماتور های شنای بریتانیا" را روی آن گذاشتند که حدود 300 نفر عضو داشت.

    در سال 1896 شنای مردان به طور رسمی به لیست رقابتهای المپیک ملحق شد که نخستین بار در دو قالب 100 متر و 1500 متر شنای آزاد برگزار شد.

    خیلی زود پس از این ماجرا و محبوبیت سر سام آور و وحشتناک شنا، قالبهای مختلفی از شنای آزاد به رشته های این ورزش اضافه شد مثل: شنای پروانه، شنای کرال سینه و کرال پشت و در نهایت شنای مختلط.

    اولین مسابقات پیشرفته شنا ی المپیک در سال 1900 در پاریس برگزار شد که شامل سه نوع متفاوت شنا میشد:  شنای با مانع  شنای استقامت  شنای 4000 متر این مورد آخری طولانی ترین مسابقات شنا را شامل میشود، البته این سه رشته شنا پس از آن هرگز در رقابتهای المپیک مورد استفاده قرار نگرفت.

    به دلایل مختلفی در دوره های ابتدایی برگزاری مسابقات شنای المپیک زنان حضور نداشتند.

    در سالهای 1896 و 1906 زنان حق حضور در این بازیها را نداشتند و اولین بار بارون دو کابرتینBaron de Cabortin) ) پایه گذار حضور زنان در بازیهای شنا بود و در سال 1912 اولین گروه شناگران زن در المپیک حاضر شدند که البته هنرنمایی درخور توجه و قابل اعتنایی داشتند.

    در سالهای بعد رقابتهای شنا به 32 دور (16 دور برای مردان و 16 دور برای زنان) تقسیم شد.

    در رده بندی شنای معلولین این شرایط فرق داشت، به شکلی که ادوار مسابقات به دسته های 22 تایی برای مردان و زنان تقسیم شد.

    در بخش بعدی این مقاله در خصوص شنای کهن و باستانی و خاستگاه اصلی این ورزش مفرح بیشتر خواهیم گفت.

    صفحه نخست شنا در رقابتهای المپیک کرال سینه انگلیسی ها اولین مردمانی بودند که در جامعه مدرنیته علاقه زیادی به ورزش داشتند و در تلاش بودند تا مهارتها و ورزشهای مختلف را به خوبی فرا گیرند.

    اولین مسابقات پیشرفته شنا ی المپیک در سال 1900 در پاریس برگزار شد که شامل سه نوع متفاوت شنا میشد: شنای با مانع شنای استقامت شنای 4000 متر این مورد آخری طولانی ترین مسابقات شنا را شامل میشود، البته این سه رشته شنا پس از آن هرگز در رقابتهای المپیک مورد استفاده قرار نگرفت.

    سالنهای استخر ساختمان سالن استخرهای شنا شامل استخر قهرمانی ، استخر شیرجه و استخر تمرینی می باشد که واقع در سمت چپ خیابان اصلی ورودی (جاده تشریفاتی ) مجموعه روبه روی سالن 12 هزار نفری میباشد .

    اطراف این ساختمان یک تراس بزرگ به اندازه تراس سالن دوازده هزارنفری ( سالن ورزشها ) وجود دارد که ورودی مردان ازشمال و جنوب امکان پذیر است .

    از این سطح توسط 4 پله گرد که در داخل ساختمان پیش بینی شده است تماشاچیان به سطح بالکن و یا سطـح پائین که سرویسهـا ی بهداشتی قراردارد راه می یابند .

    استخر بزرگ شنا ( استخر قهرمانی ) : با ابعاد 26×50 متر و عمق 25/2 متر با ده خط شنا و استخر شیرجه با ابعاد 26×20 متر در قسمت شرق سالن قرار دارند .

    در قسمت شرق سکوهای شیرجه قرارگرفته اند که عبارتند از سکوهای 1، 5/3 ، 5/7 ، 10 متری که به غیراز پلکان دارای آسانسور نیز می باشد .در زیر جایگاه جنوبی استخر تمرینی با ابعاد 50×11 مترو عمق متغیر 1متر الی 5/3 متر، دارای دودستگاه سونا ، سالن بدنسازی (تمرینی ) ، اسکوربرد ( تابلو امتیازات ) ، واحـد صوت وبرق میباشد ، قرار گرفته است .

    در قسمت جنوب غربی و جنوب شرقی در ورودی شنا گران که هر کدام به رختکنها وسرویسهای بهداشتی و ماساژ و سونای مربوطه راه دارد .

    هرسه استخر دریک مرحله بتون ریزی شده وپیش فشرده می باشند و درمقابل زلزله نیز مقاوم هستند .

    در قسمت شمال در سطح استخرها، اتاقهای خبرنگاران ، مطبوعات ، رادیو وتلویزیون و اتاق کنترل اعلان نتایج ، قسمتهای پزشکی و کمکهای اولیه برای ورزشکاران وجود دارد .

    در سطح پائین تر از سطح استخرها طبقه تصفیه استخر ها قرار دارد .

    همچنین از این طبقه تلویزیونی ورزشکاران را در حالت شنا نشان می دهد .

    گنجایش سالن استخرها 3000 نفر نشسته و 100نفر ایستاده است .

    آسیب دیدگی در شنا ورشهای جلوگیری از آن معمولاهمه ما شنا را ورزشی مفرح و عاری از هر خطر و آسیب دیدگی تصور می کنیم .

    این در حالیست که سالانه بیش از 150000 نفر در سراسر جهان برای مداوای صدمات ناشی از شنا کردن( غیر از خفگی) به مراکز درمانی مراجعه میکنند .

    متخصصان آکادمی ارتوپدی آمریکا موارد زیر را برای جلوگیری از بوجود آمدن صدمات ورزشی پیشنهاد می کنند .

    قبل از شنا همیشه وقت کافی برای انجام نرمشهای کششی همچنین گرم کردن اختصاص دهید .

    تحقیقات نشان می دهد عضلات سرد استعداد بیشتری برای آسیب دیدگی دارند .

    جهشهای درجا .

    نرمشهای دوره ای درجا و پیاده روی و دویدن برای 3 تا 5 دقیقه و بعد از اینها حرکات کششی سبک (هر کشش بمدت حدودا 30 ثانیه ) می تواند امکان مصدومیت را بشدت کاهش دهد.

    شنا را درست و اصولی یاد بگیرید و هیچگاه سعی نکنید به تنهائی شنا کنید .

    به یاد داشته باشید در مکانهائی شنا کنید که بواسطه حضور ناجیان غریق پوشش داده شده باشد .

    شناگران تازه کار و افرادی که شنا را بلد نیستند حتما باید از جلیقه نجات استفاده کنند.

    هرگز سعی در هنگامیکه دچار خستگی شدید .

    سرماخوردگی و یا گرمازدگی شده اید شنا کنید .

    از شیرجه زدن در آبهای کم عمق پرهیز کنید .

    هرساله هزاران نفر بر اثر این امر دچار از کارافتادگی از ناحیه گردن و نخاع می شوند.

    امکان وقوع همچنین صدماتی می تواند در آبهای کم عمق ویا آبهائی که کدر هستند بسیار بیشتر باشد .

    حتما قبل از شنا کردن در استخرها از وضعیت کلی استخر از نظر عمیق و کم عمق بودن مطمئن شوید .

    هم چنین اگر اگر قصد شیرجه زدن در استخر رادارید از کافی بودن عمق آن اطمینان حاصل کنید .

    اگر از تخته شیرجه استفاده می کنید حتما از قسمت انتهائی مشرف بر استخر برای پریدن استفاده کنید .

    دویدن بروی تخته .

    دورخیز کردن و پرشهای مداوم به بالا و پائین میتواند بسیار خطرناک باشد پس از شیرجه زدن و ورود به آب سریعا از محل زیر دایو دور شوید تا هم دچار آسیب‌دیدگی نشوید هم امکان شیرجه زدن را برای نفر بعد فراهم کنید .

    بیاد داشته باشید همیشه یک نفر باید از تخته شیرجه استفاده کند .این بدین معنیست که استفاده همزمان چند نفر بسیار خطرناک است .

    در هنگام شنا در آبهای آزاد هیچگاه با سر به امواج حمله نکنید زیرا آب ممکن است دارای جریانهای تحتانی و احیانا اشیاء خطر آفرین مثل چوب .

    سنگ ویا ...

    باشد .

    هرگز بعد از طوفان در یک دریاچه و یا رودخانه شنا نکنید .

    اگر جریان نا آرام باشد امکان تقویت این ناآرامی زیاد است و این یکی از نشانه های وقوع سیل است .

    اگر قصد شنا در آبهای آزاد را دارید بد نیست قبل از آن به اخبار هواشناسی توجه کنید .

    شنا کردن در هوای مه آلود .

    طوفانی و باد شدید بسیار خطرناک است بهتر است بدانید الکل و آب با هم سازگار نیستند .

    الکل نه تنها قدرت تشخیص را از انسان می گیرد بلکه باعث کندی حرکات شده و در بینائی نقصان ایجاد می کند .اینها همه مهارت شناگر را کاهش داده و کار را برای شناگر سخت می کند .

    با کمکهای اولیه آشنا باشید تا به شناگرانی که دچار آسیب دیدگی شده اند کمک کنید .از این آسیب دیدگی ها می توان به بریدگی سائیدگی – خون مردگی – کبودی – ورم زانو – در رفتگی مفاصل – کشیدگی عضلات – رگ به رگ شدن و ...

    نام برد .

    برای مقابله با هر حادثه ای آماده باشید .

    نزدیکترین مرکزدرمانی را بلد باشید .

    بعید نیست برای شناگران صدماتی جدی تر مثل ضربه مغزی - شکستگی استخوان های مچ انگشت ارنج و ...

    اتفاق بیفتد .

    در پایان امیدواریم همیشه شنائی بیخطر سالم و شادی بخش داشته باشید و به هیچیک از موارد فوق نیاز پیدا نکنید ولی این را بدانیم " احتیاط شرط عقل است".

    بهداشت شنا کردن : بسیار روشن است که آب محیط عالی برای انتقال و رشد موجودات ذره‌بینی بیماری زایی است که عامل بیماریهای از قبیل تب تیفوئیدآ اسهال آمیبی و باسیلی، هپاتیت، ورم ملتحمه چشم و زخم و غیره می‌باشد.

    این قبیل موجودات میکروسکوپی، محیط‌های گرم و مرطوب همراه با غذای کافی را ترجیح می‌دهند.

    عوامل عفونت‌های ذیل در استخر‌ی با مراقبت ضعیف ممکن است وجود داسته باشد.

    عفونت ویروسی و قارچی، مثل عارضه خارش پای شناگران که یک بیماری قارچی پوست است.

    عفونت چشم ، گوش، گلو و بینی .

    عفونت‌های بخش فوقانی تنفس.

    عفونت‌های روده‌ای.

    آنچه شناگران در استخر به آن توجه کنند.

    قبل از ورود به استخر بدن خود را با یک شوینده مناسب شسشتو دهید.

    قبل از ورود به استخر پای خود را در داخل حوضچه کلر قرار دهید.

    به همه کسانی که به استخر می‌روند توصیه می‌شود پیش از ورود به استخر مثانه خود را تخلیه کنند.

    از تف کردن ، مضمضه کردن آب، شستشو و خارج کردن توشحات بینی و ...

    خودداری کنید.

    هنگام شنا کردن خلط گلوی خود را به آب استخر وارد نکنید.

    ترجیحاً هنگام ابتلا به بیماری توأم با خلط عفونی ، به شنا نپردازید.

    اگر بیماری پوستی از قبیل بیماری قارچی قابل سرایت دارید به هیچ عنوان به استخر عمومی مراجعه نکنید.

    بعد از استخر نیز بدن خود را شسشتو دهید.

    آنچه متصدیان استخر باید توجه کنند کلر آزاد باقیمانده استخر حداقل 2-5/1 میلی‌گرم در آب باشد مقایدر کمتر از این میزان ممکن است عواملی از قبیل کریپتوسپوریدیوم را از بین نبرد.

    مرتباً محیط استخر را تمیز کنید و آب آن را به دفعات کافی تخلیه و تعویض نمائید.

    آب استخر را جهت وجود باکتریهای کلی فرم و پسودوماناس کنترل کنید ، این دومی می‌تواند شاخص‌های مناسبی جهت سنجش میزان کارآیی سیستم‌های ضدعفونی کننده و بهداشت آب باشند.

    ایمنی شناگران نکات ایمنی باید در سالن استخر با نصب هشدارها و پیامهای نوشته شده به اطلاع عمومی برسد.

    خودداری از دویدن در محیط استخر، شنا کردن در عمق متناسب با توانایی شنا کردن و اجتناب از بازی و شوخی‌های خطرناک می‌تواند ایمنی نسبی افراد را تأمین کند.

    استفاده از وسایل مورد نیاز جهت شنا از قبیل، گوشی و دماغی را فراموش نکنید.

    ایمنی شنا در دریا آنچه مسئولین باید توجه کنند با مطالعه و بررسی جغرافیایی فضاهایی را برای شنا در نظر بگیرند که حداقل پستی و بلندی و کمترین حفره آبی را داشته باشند.

    در کنار سواحلی که مکان‌های مناسبی برای شنا هستند درمانگاههایی دایر شود تا چنانچه فردی در حین شنا دچار عارضه شد، در همان مکان با کمترین امکانات درمان شود.

    خانواده‌ها را نسبت به بهر‌ه‌گیری مناسب از دریا آموزش دهند و در شبکه استانی رادیو و تلویزیون نکات ایمنی را به دفعات به مسافران دریا بازگو کنند.

    برای فضاهای خصوصی که در اختیار مسافران دریا قرار می‌گیرند.

    تعرفه‌ای را مشخص کنند ونظارت بر امنیت مسافران در این خصوص را جدی بگیرند.

    اراحتی زیر آب : ناراحتی های زیر آب در اولین تمرین های شنای زیر آبی ، مبتدی فشار آب را روی بدن خود به خوبی احساس می کند، اما به تدریج و در اثر عادت این ناراحتی قابل تحمل می گردد.

    ولی غواصی در عمق 10 متر و پایین تر از آن در واقع مشکل است، زیرا در این عمق ها فشار آب به راستی محسوس خواهد بود.

  • مقدمه ................................................................................................................................................................ 4

    تاريخچه‌ي شنا در جهان ........................................................................................................................... 6

    تاريخچه‌ي شنا در ايران ............................................................................................................................ 8

    فوايد ورزش شنا ....................................................................................................................................... 10

    آموزش و تمرين ........................................................................................................................................ 16

    شنا در رقابت‌هاي المپيک ....................................................................................................................... 17

    سالنهاي استخر ......................................................................................................................................... 20

    آسيب‌ديدگي در شنا و روشهاي جلوگيري از آن ............................................................................ 22

    بهداشت شنا کردن .................................................................................................................................... 25

    ناراحتي‌هاي زير آب ................................................................................................................................. 28

    سن شروع آموزش شنا .......................................................................................................................... 28

    روش تدريس شنا ..................................................................................................................................... 30

    موسيقي و شنا ........................................................................................................................................... 31

    رکورد‌هاي شنا در بازي‌هاي المپيک ................................................................................................... 32

    رکورد‌هاي ملي شناسي ايران ................................................................................................................ 34

    منابع .............................................................................................................................................................. 36

کلمات کلیدی: آب - بهداشت شنا - شنا - ورزش شنا

تعريف بهداشت : بهداشت يک حالت کامل سلامت جسمي رواني و اجتماعي است . براي برخورداري از بهداشت خوب بايد نظافت و بهداشت اعضاي بدن تغذيه ، خواب و استراحت ، ورزش و تفريح ، عدم اعتياد ، مراقبتهاي پزشکي رعايت گردد و بهبود شيوه زندگي آموزش داده شود . انو

از آنجا که بخش وسيعي از سطح کره زمين با آب پوشيده ، بشر از ابتدا نسبت به شيوه هاي استفاده از آب و چير ه شدن بر آن کنجکاو بوده است. توجه انسان به شنا و آموختن فن شنا وري، بي ترديد از زماني آغاز شده که انسانهاي نخستين از غارها بيرون آمده و در کنار ر

مسافرت تابستانی به شهرهای شمالی کشور و دیگر مناطق دیدنی و سرسبز اغلب با شنا کردن در دریا و رودخانه ها همراه است. بخشی از مردم نیز استخرهای شنا را جهت تفریح و سپری نمودن اوقات فراغت انتخاب می کنند. این در حالیست که عمدتاً ایمنی و بهداشت را هنگام شنا کردن به عنوان دو نکته اساسی در بیشتر مواقع کمتر مورد توجه قرار می دهند. بد نیست بدانیم شنا کردن در دریا خطرات و مشکلاتی را همه ساله ...

مقدمه: استفاده‌ هاي زيباشناختي و تفريحي آب، بعنوان يکي از مصارف آب در هر اجتماع مي باشد. استفاده از محيط‌هاي آبي طبيعي و يا مصنوعي بعنوان شنا‌گاهها از ديرباز مورد توجه انسان بوده است. بطوريکه امروزه شنا بعنوان يک فعاليت تفريحي و ورزشي مفيد از ن

تاريخچه شنا شواهد باستان شناسي نشان مي دهند که قدمت شنا و شنا کردن به 2500 سال قبل از ميلاد در تمدن مصر و بعد از آن در تمدن هاي آشور و يونان و روم باستان باز مي گردد. آنچه از گذشته آموزش شنا مي دانيم بر اساس يافته هايي است که از « حروف تصويري

تاریخچه شنا در ایران تاریخچه شنا به عنوان یک ورزش ، در ایران ، بسیار کوتاه است و به طور کلی هم این رشته از ورزش به نسبت دیگر رشته ها در کشور ما چندان پیشرفتی حاصل نکرده است. در حالی که به جهت موقعیت جغرافیایی ایران که در شمال و جنوب کشور به دریا متصل است و هم به جهت تأکیدات مذهبی، می بایستی این ورزش را مورد توجه قرار می دادند. در قدیم ، مکان هایی شبیه استخر سرپوشیده در حمام ها ...

ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن ، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است. بنابر این پریدن از روی یک مانع در مقابل دیدگان هزاران نفر در یک میدان سر پوشیده ورزش است در حالی که پریدن از روی یک چشمه هنگام پیاده روی در ...

آشنايي با استخر : اندازه هاي فني و نکات بهداشتي اندازه هاي فني: استخرهاي موجود با توجه به نحوه استفاده به دو دسته تقسيم مي شوند: 1-استخر آموزشي 2- استخر قهرماني 1-استخر آموزشي: معمولاً در ابعاد 8*8 و يا 8*10 متر طوري طراحي و ساخته مي شود

مقدمه : بافت تاریخی شهر ها آثار گران بهایی که فرهنگ و دانش شهر سازی و معماری بومی کشورمان را در خود دارد امروزه این نواحی در شهر های قدیمی ما می روند که به کلی از زمینه و سیمای شهرها حذف شوند و با انهدام و فرسودگی آنها شهر های جدید فرهنگ جدید شهرسازی با تمام مشکلات خود جایگزین گردند . بافت تاریخی شهر های ما در بردارنده ظرافت – زیبایی و نیز خلاق مردمی است که طی سالیان دراز آنها ...

swimming : competitive swimming شناي رقابتي با ورود به المپيک در سال 1896 در عرصه بين المللي داراي اهميت و موجوديت شد. مسابقات المپيک ابتدا تنها به مردان اختصاص داشت اما بعدها در سال 1912 مسابقات زنان نيز در اين رقابت ها جاي گرفت. قبل از تأس

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول