دانلود تحقیق معرفی و عیب یابی انواع کیتهای خودروهای دوگانه سوز پژو پارس

Word 31 MB 26999 66
مشخص نشده مشخص نشده تاسیسات - مکانیک
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • همانطور که می دانید، با توجه به تنوع خودروهای تولیدی و همچنین تنوع سیستمهای سوخت رسانی این خودروها، تاکنون کیت های مختلفی برای تبدیل  خودروهای  پارس به خودروی دوگانه سوز در شرکت ایران خودرو به کار گرفته شده است.

    در این جا سعی داریم شما را با انواع کیتهایی که تا کنون بر روی خودروهای پارس  استفاده شده و نحوه شناسایی آنها از یکدیگر آشنا سازیم.

    لازم به ذکر است به همان دلایل ذکر شده در بالا، احتمال استفاده از کیتهای جدیدتر همواره وجود دارد که به محض اعمال تغییر اطلاع رسانی خواهد شد.

    برای تبدیل خودروهای پارس به یک خودروی دوگانه سوز از محصولات تولیدی  سه شرکت Landi-Renzo  و OMVL و Siemens استفاده  شده است.

     

    در ابتدا به طور مجزا به معرفی قطعات و سپس به بررسی مدارات الکتریکی و عیب یابی هر کدام از کیت ها می پردازیم.

    تاکنون سه نوع کیت بر روی خودرو های پژو پارس  به شرح زیر نصب شده است:

    1-  کیت انژکتوری PI04 OMVL:

    2- کیت انژکتوری LC02 Landi-Renzo:

    3- کیت انژکتوری Siemens – Matrix Cruse

    معرفی قطعات سیستم گاز موجود بر روی یک خودروی دوگانه سوز

    1- مخزن گاز

    2-شیر سر مخزن

    3- شیر پرکن گاز( شیر سوختگیری)

    4- لوله های فشار قوی

    5- شیر تعمیراتی

    6- رگولاتور

    7- فیلتر گاز

    8- ریل سوخت

    9- شیلنگهای فشار پایین گاز

    10-ECU گاز

    11- کلید تبدیل

    12- سنسور فشار- خلاء ( فقط در کیت گاز OMVL نصب شده بروی خودروی پارس موجود می باشد).

    13- ادونسر ( فقط در کیت گاز OMVL نصب شده بروی خودروی پارس موجود می باشد).

     

     

     1-  کیت انژکتوری PI04 OMVL بر روی خودروی پژو پارس

    این کیت که برای خودروی پژو پارس نصب شده است مشابهه کیت استفاده شده بروی خودروی پژو 405 می باشد،

     

    در این کیت نام ECU  گاز PI04 می باشد و وظیفه امولاتور را هم بر عهده دارد.

    محل قرار گیری ECU گاز، ادونسر و سنسور فشار-خلا، روی جعبه ECU خودرو می باشد.

    نکته : با توجه به تفاوت کالیبراسیون، نرم افزار ECU گاز  خودروهای پارس و 405 با  سمند باهم متفاوت می باشند.

    بنابراین استفاده از ECU گاز  به جای هم دیگر مجاز نمی باشد.

    نکته : با توجه به تفاوت کالیبراسیون، نرم افزار ECU گاز خودروهای پارس و 405 با سمند باهم متفاوت می باشند.

    بنابراین استفاده از ECU گاز به جای هم دیگر مجاز نمی باشد.

    کلید تبدیل کیت مذکور به شکل زیر می باشد: مشخصات کلید تبدیل سوخت کیت گاز OMVL به شرح جدول زیر می باشد: ادونسر استفاده شده در این سیستم به شکل زبر می باشد.

    ادونسر این سیستم می بایست مانند آنچه در شکل زیر نشان داده شده بر روی زاویه آوانس 12 درجه تنظیم شود.

    مشخصات زوایای آوانس گاز در CNG ادونسر REG شرکت OMVL با خطوط سبز در شکل زیر بر حسب دورهای متفاومت نمایش داده شده است.

    سنسور فشار-خلا این سیستم، برای خودروی پژو پارس روی جعبه ECU نصب گردیده است: مشخصات سنسور فشار خلاء کیت گاز OMVL به شرح جدول زیر می باشد ریل سوخت این سیستم از نوع Matrix و مشابه ریل سوخت سیستم لندی-رنزو (Omegas) می باشد: نکته: در صورت قطعی سنسور دمای گاز در این ریل سوخت، می بایست مطابق اطلاعیه فنی شماره 47-1387(ضمیمه 1) اقدام شود.

    ریل سوخت اصلی شرکت OMVL به شکل زیر می باشد: تصویر و مشخصات فیلتر این کیت گاز به شکل زیر می باشد: رگولاتور به کار رفته در این سیستم دو مرحله ای و به شکل زیر می باشد..

    ضمنا سنسور دمای آب کیت خودروی پژو پارس روی رگولاتور نمی باشد.

    زیرا ECU گاز اطلاعات دمای آب را از فشنگی آب موجود روی پوسته آب سرسیلندر (سبز رنگ) دریافت می کند.

    سنسور فشار بالای گاز شیر برقی(بوبین) فشار بالا محل ورودی گاز با فشار بالا محل ورود آب گرم محل خروج گاز فشار پایین پروب تنظیم فشار شیر اطمینان فشار محل خروج آب گرم نکته: رگولاتور استفاده شده در خودروی سمند مشابه رگولاتور پارس و 405 می باشد و فقط دارای سنسور دمای آب روی رگولاتور است .

    زیرا همانطور که قبلا" گفته شد در خودروهای پارس و 405 ECU گاز اطلاعات دمای آب را از سنسور دمای آب سبز رنگ روی پوسته آب سرسیلندر در یافت می کند.

    پرکن یا شیر سوختگیری: از پرکن برای تزریق سوخت به داخل مخزن CNG استفاده می شود.

    در قسمت خارجی شیر سوختگیری درپوشی برای جلوگیری از ورود گردوغبار یا آب وجود دارد.

    شیر سوختگیری به صورت یک شیر یکطرفه عمل می کند و از برگشت گاز در خلاف جهت سوختگیری به داخل مخزن جلوگیری می کند.

    شیر در داخل دو بوش داخلی و خارجی که یکی در داخل دیگری جا میرود قرار دارد.

    برای این دو بوش و همچنین پرکن و درپوش آن به منظور آب بندی مجموعه، واشرهایی منظور شده است.

    برای اتصال شیر سوختگیری به لوله های فشار قوی از یک مهره که به انتهای شیر سوختگیری و در سمت بوش داخلی بسته شده استفاده شده است و سپس روی این مجموعه از داخل یک هوزینگ لاستیکی قرار داده شده است که با بست فلزی مربوطه از نشتی اتصالات مربوطه جلوگیری می کند بطوریکه خود هوزینگ با یک بوش پلاستیکی به لوله خرطومی متصل شده است تا نشتی احتمالی در سیستم را به بیرون خودرو هدایت کند.

    چیزی که در این سیستم ها بایستی به دقت مورد توجه قرار گیرد مساله نشتی در سیستم در محل اتصالات می باشد.

    لذا دیده می شود در قسمتهای مختلف که اتصال وجود دارد سیستم طوری طراحی شده که با وجود بوشها و لوله های مربوطه نشتی به بیرون خودرو انتقال یابد و به همین دلیل است کلیه مسیرهای فشار قوی که در داخل خودرو قرار دارند با لوله های خرطومی پلاستیکی پوشانده شده تا خطر تجمع گاز در داخل خودرو و به تبع آن بروز حوادث ناگوار کاهش یابد.

    مجموعه شیر سوختگیری شامل موارد ذیل می باشد: نکته: سایر قطعات عمومی این کیت، از قبیل شیر پرکن، درپوش آن، لوله ها و ...

    مشابه کیت لندی رنزو می باشد.

    مشخصات شیر سوختگیری را در جدول زیر مشاهده می کنید: گشتاور مورد نیاز برای بستن کلیه مهره ماسوره های لوله های فشار بالا 4 N.m 30± می باشد.

    در صورت نشتی از هر یک از اجزا و یا فیتینگها در قسمت عقب خودرو ، گاز پس از عبور از لوله های خرطومی وارد بخش انتهایی تهویه می شود و از قسمت زیر خودرو به فضای باز راه می یابد.شیر سر مخزن: شیرهای استفاده شده در این کیت گاز از نوع دستی می باشد و یکی از انواع زیر می باشد.

    در سمت پرکن شیر سر مخزن یک سنسور مکانیکی ساده که به عنوان سوپاپ اطمینان فشار عمل می کند قرار داده شده است.

    این سنسور دارای سوراخهایی است که در فشار آزمون 300 بار عمل کرده و باز می شوند.

    بدین ترتیب با انتقال مقداری از گاز فشار بالا به بیرون مخزن باعث کاهش و تعدیل فشار گاز موجود در مخزن می گردد.

    همچنین این شیر در سمت تهویه دارای یک سنسور مکانیکی ساده دیگری نیز می باشد که به صورت سوپاپ اطمینان حرارتی عمل می کند.

    در سر این سنسور لکه های سفید رنگ سرب قرار داده شده است و هنگامی که دمای مخزن به حدود 110 درجه سانتیگراد برسد برای جلوگیری از انفجار مخزن این قطعات ریز سربی ذوب شده و منافذ مربوطه باز می شوند و گاز به سمت خارج انتقال می یابد.

    و در نهایت در سمت مخزن شیر دستی یک والوی به نام Excess Valve قرار دارد که یک سوپاپ یکطرفه بوده و در زمانی که فشار داخل مخزن کمتر از 200 بار باشد اجازه ورود گاز به داخل مخزن را می دهد ولی در صورتی که فشار مخزن به200 بار برسد مسیر گاز ورودی را می بندد.

    معرفی قطعات موتوری پژو پارس EMS CNG-OMVL- SLC نقشه الکتریکی پژو پارسOMVL جدول راهنمای پایه های ECU گاز و بنزین در جدول زیر مشاهده می شود: نقشه الکتریکی پژو پارسOMVL 2- کیت انژکتوری لندی رنزو LC02 : با توجه به تغییر سیستم سوخت رسانی بنزین خودروهای پارس از ILC به SLC کیت گازسوز نیز همگام با این تغییرات در راستای بهینه سازی مصرف سوخت و افزایش کیفیت کارکرد خودرو تغییر یافت.

    رگولاتور استفاده شده در کیت LC02از نوع NG1 می باشد.

    این رگولاتور از لحاظ ابعادی از رگولاتور کیت NG2 کوچکتر می باشد و دارای شیر برقی است.

    این رگولاتور دارای شیر برقی نیز می باشد.

    سنسور فشار بالای گاز موجود بر روی این رگولاتور بصورت مکانیکی (رئوستا) می باشد و مواقعی نیاز به تنظیم مجدد دستی دارد.

    همانطور که در شماتیک شکل زیر نمایش داده شده است ، فرایند کاهش فشار از 200 بار به فشار 2 بار طی یک مرحله انجام می شود.

    جدول مشخصات کارکرد رگولاتور NG1 در زیر مشاهده می شود: جدول عیب یابی این رگولاتور به شرح زیر است: معرفی قطعات و اجزاء خارجی رگولاتور عملکرد رگولاتور NG1 گاز از داخل مخزن CNG وارد فیتینگ میانی(2) و فیلتر(3) و پس از آن وارد محفظه A رگولاتور می گردد.

    با برق دهی محدود به شیر برقی( بوبین) B، شیر (1) باز می شود و گاز از محفظه A به منطقه C جریان می یابد.

    در حالتهایی که خودرو سوخت گاز مصرف می کند ، جریان وارد منطقه C می شود و فشاری برابر با فشار کالیبره تشکیل می دهد.( فشار کالیبره همان فشار مورد نیاز که در اکثر خودروها حدودا" 2 بار است).

    این فشار در نتیجه بالانس نیروهای اعمال شده روی دیافراگم(4) توسط فنری (5) که در محفظه D واقع است و همچنین فشار در منطقه C ایجاد می شود.

    در محفظه D فشار مطلق منیفولد map وجود دارد.

    این سیستم قابلیت تنظیم شدن را دارد.

    زیرا هنگامی که فشار منطقه C کاهش پیدا می کند ( خودرو در حالت گاز کار می کند) نیروی فنر روی دیافراگم بر نیروی فشار گاز زیر دیافراگم غالب می شود و این موضوع باعث حرکت دیافراگم به سمت منطقه C می شود و در ادامه باعث حرکت قطعه میانی(6) و اهرم(7) و افزایش باز شدن شیر مرحله اول (8) می گردد.

    جریان گاز از این قسمت زیاد می شود و در نتیجه ی افزایش فشار این مرحله، بالانس نیروهای بالا و پایین دیافراگم دوباره ایجاد می شود.

    بر عکس، وقتی که فشار منطقه C زیاد می شود شیر (8) بوسیله همان مکانیسم یکسان گرایش به بسته شدن می کند.

    این موضوع باعث کاهش جریان فشار گاز خروجی می شود.

    در حالتی که در منطقه C افزایش فشار بیش از حد اندازه وجود داشته باشد یک شیر اطمینان (E) باز می گردد و گاز تخلیه می شود.این امر فشار این مرحله را به اندازه اندکی کمتر از اندازه فشار کالیبره کاهش می دهد.

    بمنظور برقراری و نگه داشتن افت فشار ثابت در انژکتورها هنگامی که دور موتور تغییر می کند، فشار گاز می تواند توسط ارتباط بین محفظه D با منیفولد هوا جبران شود.

    برای جلوگیری از تشکیل یخ و رطوبت در رگولاتور بدلیل انبساط گاز( اثر ژول- تامسون) ، یک مدار گرم کننده (F) در رگولاتور تعبیه شده است.

    این مدار معمولا" از مدار خنک کاری موتور استفاده می کند و بمنظور تبادل گرمایی بهینه نزدیک منطقه ای که بیشترین افت فشار در آن اتفاق می افتد قرار داده شده است.

    خصوصیات اصلی رگولاتور NG1 رگولاتور تنظیم فشار تک مرحله ای مجهز به شیر برقی فشار بالا قبل از رگولاتور دارای فیلتر گاز فشار بالا در داخل شیر برقی رگولاتور در ابتدای ورودی گاز مجهز به سوپاپ اطمینان فشاری مدار گرم کننده داخلی بمنظور جلوگیری از رطوبت زایی و یخ زدگی گاز بخاطر اثر ژول-تامسون جبران کننده فشار گاز توسط map حداکثر نرخ جریان گاز: 29Kg/h گاز فشرده طبیعی.

    این نرخ جریان معادل 40Kg/h هوا می باشد: در دمای اتاق ضریب تبدیل (نرخ جریان گاز [Kg/h]) / (نرخ جریان هوا [Kg/h]) می باشد.

    وزن سبک و ابعاد کوچک.

    برخوردار از دقت بالای فشار تنظیم شده.

    حساسیت بالای قطعات.

    هیسترزیس کمتر.

    در هر 50.000 Km کارکرد خودروی سوخت گاز می بایست روغن جمع شده داخل رگولاتور تخلیه شود عمل بازرسی نشتی از رگولاتور اجرا شود.

    در هر 100.000Km کارکرد خودرو روی گاز می بایست فیلتر داخلی رگولاتور تمیز و در صورت خرابی تعویض شود.

    در هر 200.000Km کار کرد خودرو روی گاز می بایست رگولاتور NG1 مطابق دستورالعمل سازنده و توسط اشخاص دارای صلاحیت یک بار سرویس اساسی شود.ECU گاز، امولاتور و ادونسراین خودرو در یک واحد کنترل الکترونیکی تجمیع شده است.

    بعبارت دیگر در خودروهای پارس دوگانه سوز کارخانه ای با کیت گاز لندی رنزو، ECU گاز این خودرو وظیفه امولاتور و ادونسر را نیز بعهده دارد.

    ECU گاز کیت LC02 برای خودروهای پارس آخرین ورژن نرم افزار این ECU به شرح زیر می باشد: Firmware: 2027M24 : کالیبراسونP405-pars_18_07_XU7_SLC_LS_02027M24_temp_delivery_3 نکته : این کیت گاز بروی خودروی سمند نیز بصورت تکمیلی خارج از کارخانه نصب شده است و تفاوت آن فقط در جدا بودن ادونسر از ECU گاز می باشد.

    بهمین دلیل نرم افزار ECU گاز خودروی سمند تکمیلی با کیت گاز LC02 به شرح زیر است: Firmware: 2027G24 : کالیبراسیونtemp_Samand_18_07_XU7_LC_LS_02027G24_01 نکته: نرم افزار Firmware مذکور برای خودروهای با شیر سرمخزن دستی تهیه شده است .

    ریل سوخت به کارگرفته شده برای این خودروها از نوع MED می باشد، درپوش ریل سوخت این کیت به رنگ سبز می باشد.سنسور فشار _ دمای گاز (Gas Tmap) بر روی ریل سوخت نصب شده است و اطلاعات فشار مطلق ریل سوخت و دمای گاز را به ECU اطلاع می دهد.

    بهمین دلیل این کیت گاز دیگر نیازی به سنسور فشار-خلاء ندارد.

    مشخصات ریل سوخت پاشش گازMED مشخصه کلید تبدیل به کار گرفته شده در این سیستم، سوکت قرمز رنگ آن می باشد.

    مشخصات و عملکرد کلید تبدیل لندی رنزو: تبدیل حالت سوخت بنزین به گاز و بلعکس.

    نمایش مقدار گاز موجود در مخزن گاز.

    Buzzer اعلام ایراد هنگام تبدیل سوخت بنزین به گاز.

    سایر قطعات: فیلتر استفاده شده در این کیت گاز از نوع Med می باشد: نقشه الکتریکی سیستم دوگانه سوز پژو پارس Landi renzo SLC براساس اطلاعیه فنی 10888 نقشه الکتریکی Pars-405 SLC CNG Landi Renzo معرفی قطعات موتوری پژو پارس EMS CNG-Landi Renzo - SLC قطعات سیستم دوگانه سوز CNG- Landi Renzo - SLC نرم افزار عیب یاب CNG-LR- LC02 نرم افزار عیب یابی این سیستم گاز بنام Blue IKco Service می باشد.

    ضمنا" در ایکودیاگ در منوی پارس و از طریق انتخاب گزینه CNG LC02 قابل عیب یابی است.

    جدول عیب یابی کیت انژکتوری لندی رنزو 3- کیت انژکتوری Siemens – Matrix Cruse برروی خودروی پژو پارس دوگانه سوز از کیت گاز Siemens نیز استفاده شده است.

    این کیت گاز مشابه کیت گاز سمند می باشد ولی نرم افزار ECU گاز و ریل سوخت و کلید تبدیل آن با خودروی سمند متفاوت است.

    کیت گاز این و EMS این خودرو به 2 صورت ارائه شده است.

    خودروی پژو پارس با 2 ECU بنزین و گاز مجزا.

    خودروی پژو پارس با یک ECU .

    بعبارت دیگر ECU بنزین و گاز این خودرو در یک ECU تجمیع شده است و وظیفه مدیریت موتور را یک ECU بعهده دارد.

    1-3 - خودروی پژو پارس با 2 ECU بنزین و گاز مجزا.(Dual Box) ECU بنزین و گاز این خودرو در زیر نمایش داده شده است.

    بر هر دوی آنها لیبل CNG نصب شده است.

    همانطور که در شکل زیر مشاهده می گردد ECU بنزین خودروی دوگانه سوز با ECU بنزین خودروی بنزین سوز شبیه هم هستند ولی نرم افزارECU آنها باهم متفاوت است و قابلیت استفاده به جای همدیگر را ندارند.به همین منظور برای جلوگیری از نصب اشتباهی برروی خودرو، لیبل CNG برروی ECU بنزین خودروی دوگانه سوز الصاق شده است.

    در صورت نصب اشتباهی ECU بنزین خودروی بنزینی بر روی خودروی دوگانه سوز، بدلیل عدم وجود ارتباط CAN بین دو ECU، خودرو روی گاز نمی رود.

    نکته: بروی جعبه ECU بنزین خودروی دوگانه سوز لیبل CNG نصب شده است.

    توجه: ECU های بنزین و گاز کیت گاز زیمنس با مارکهای SIEMENS VDO و CONTINENTAL برروی این کیت نصب شده اند.

    شماتیک ارتباطات بین دو ECU گاز و بنزین.

    همانطور که قبلا" نیز گفته شد ارتباط بین ECU گاز و بنزین در این خودرو از طریق سیستم CAN می باشد.

    اطلاعات جهت عیب یابی نیز از طریق K-Line به کانکتور عیب یاب ارسال می شود.

    ضمنا" دستورات پاشش انژکتورهای بنزین ابتدا از ECU بنزین ابتدا به ECU گاز می رود و سپس به انژکتورها می رسد.

    رگولاتور این خودرو از نوع NG1 و ساخت شرکت لندی رنزو می باشد و مشابه رگولاتور خودروی پژو پارس با کیت گاز Landi Renzo LC02 می باشد.

    توجه کنید که سنسور فشار بالای گاز که برروی رگولاتور قرار گرفته است در خودروی پارس ی که ECU بنزین و گاز مجزا دارند ، از نوع مکانیکی( رئوستا) می باشد و لی سنسور فشار بالای خودروی پژو پارس دوگانه سوز Single Box (تک ECU) از نوع پیزو الکتریک می باشد.

    توضیحات تکمیلی در مورد این رگولاتور در بخش 2 این مجموعه به تفصیل گفته شده است.

    ریل سوخت این کیت گاز از نوع Matrix می باشد و ساخت شرکت Crouse می باشد.

    همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود این ریل سوخت مجهز به سنسور فشار-دمای گاز داخل ریل سوخت( فشار پایین) می باشد.

    در برخی از این خودروها از شیر برقی سر مخزن استفاده شده است،در صورت خرابی شیر و نیاز به استفاده از شیر دستی، می توان از شیر دستی و یک مقاومت کورکن به شماره فنی 22118017 استفاده کرد.

    کلید تبدیل گاز این خودرو فقط جهت تبدیل سوخت بنزین به گاز به کار می رود و فاقد نشانگر کیزان گاز می باشد.

    نشانگر میزان گاز این سیستم و علامت نشاندهنده عملکرد خودرو روی گاز، روی جلوآمپر این خودرو قرار دارد .

    بدین ترتیب که اطلاعات میزان حجم گاز موجود در مخزن از طریق سنسور فشار بالای گاز روی رگولاتور، به پایه C2 در سوکت 32 راهه خاکستری ECU گاز می رود و سپس ECU گاز میزان گاز موجود را از طریق سیگنالهای PWM از پایه F2 سوکت 32 راهه خاکستری به پایه 13 سوکت مشکی جلو آمپر ارسال می کند.

    مشخصات ECU بنزین خودروی پارس دوگانه سوز با کیت گاز زیمنس: دارای یک تراشه ی میکروکنترلر 16 بیتی.

    مجهز به یک CPU با فرکانس پردازش 16 مگا هرتز.

    دارای یک حافظه موقت 4 مگابایتی(16*256( دارای ظرفیت انتقال اطلاعات به میزان 500 کیلو بایت در ثانیه از طریق شبکه CAN.

    مجهز به درایور های دوبل جهت ارسال سیگنال جرقه به کویل.

    دارای دو سوکت 45 پایه_ جمعا" 90 پایه.

    برخوردار از قاب با جنس آلومینیومی ریخته شده و صفحه فولادی پرس شده زیرین.

    محدوده دمای کارکرد بین -40 الی 100 سلسیوس.

    شماتیک بلوک دیاگرام ECU بنزین و ارتباطات داده های دریافتی و ارسالی .

    مشخصات ECU گاز خودروی پارس دوگانه سوز با کیت گاز زیمنس: دارای یک تراشه ی میکروکنترلر 16 بیتی.

    دارای یک حافظه موقت 2 مگابایتی(16*K256( دارای ظرفیت انتقال اطلاعات به میزان 500 کیلو بایت در ثانیه از طریق شبکه CAN.

    مجهز به 4درایور ارسال سیگنال پاشش انژکتور.

    دارای دو جمعا" 80پین در 2 سوکت.

    محدوده دمای کارکرد در محیط بین -40 الی 85 سلسیوس.

    شماتیک بلوک دیاگرام ECU گاز و ارتباطات داده های دریافتی و ارسالی .

    نقشه ارتباطات الکتریکی EMS این خودرو مانند خودروی سمند دوگانه سوز می باشد.

    برای عیب یابی این سیستم می توان از نرم افزار ایکودیاگ ورژن 8.03 استفاده کرد.

    بهمین جهت برای عیب یابی و خواندن خطاهای ثبت شده در حافظه ECU بنزین در منوی Pars گزینه Petrol SIEMENS انتخاب می گردد.

    برای عیب یابی سیستم گاز و خواندن خطاهای ثبت شده در حافظه ECU گاز از منوی Pars گزینه CNG SIEMENS انتخاب گردد.

    1-3 - خودروی پژو پارس دوگانه سوز با یک ECU .

    (Single Box) در خودروهای پژو پارس دوگانه سوز در جهت بهینه کردن سیستم مدیریت موتور و یکپارچه سازی مدیریت سوخت گاز و بنزین ، ECU های بنزین و گاز در هم ادغام و تجمیع شده اند بطوریکه فقط از یک ECU در این خودروها استفاده می شود.

    شماتیک ارتباطات قطعات مرتبط با EMS خودرو در خودروی پژو پارس دوگانه سوز ریل سوخت گاز این کیت گاز مشابه پارس دو ECU (Dual Box) و از نوع Matrix-Cruose می باشد.

    رگولاتور این خودرو نیز از نوع NG1 می باشد ولی سنسور فشار بالای گاز روی گولاتور آن از نوع پیزو الکتریک می باشد .

    مشخصات ECU موتور خودروی پارس دوگانه سوز با کیت گاز زیمنس(تک ECU- Single Box): دارای یک تراشه ی میکروکنترلر 16 بیتی.(C167 CS) مجهز به یک CPU با فرکانس پردازش 24 مگا هرتز.

    دارای یک حافظه موقت 4 مگابایتی(512K*8) به علاوه یک RAM خارجی 32 کیلو بایتی.

    دارای ظرفیت انتقال اطلاعات به میزان 500 کیلو بایت در ثانیه از طریق شبکه CAN.(جهت بهبود و توسعه سیستم).

    مجهز به 4 درایور ارسال سیگنال پاشش انژکتور بنزین.

    مجهز به 4 درایور ارسال سیگنال پاشش انژکتور گاز.

    قابلیت کنترل 4 شیر برقی.

    مجهز به درایور استپر موتور.

    دارای گیرنده های مختص داده های سنسور های گاز.( فشار و دما) قابلیت انتخاب و نمایش نوع سوخت.(بنزین و یا گاز).

    قابلیت نمایش میزان سوخت مخزن( توسط سیگنالهای خروجی PWM).

    محدوده دمای کارکرد محیط بین -40 الی 95 سلسیوس.(ماکزیمم دمای داخلی125 سلسیوس).

    شماتیک بلوک دیاگرام ECU(Single Box) موتور و ارتباطات داده های دریافتی و ارسالی .

    جدول مقایسه مقادیر نامی در خودروی پارس دوگانه سوز در حالت بنزین و گاز در دور آرام جدول علائم و اختصارات نقشه ارتباطات الکتریکی پارس دوگانه سوز Single Box برای عیب یابی این سیستم از طریق نرم افزار ایکودیاگ ورژن 8.03 و منوی Peugeot Pars و انتخاب گزینه Bifuel SIEMENS انجام می شود.جدول کد ایرادات در ECU Single Box)) خودروی پارس دوگانه سوز با کیت گاز زیمنس.

    ابزارهای مخصوص مورد استفاده در تعمیرات خودروهای دوگانه سوز : ابزار بکس شیر سوختگیری (پرکن) (کد اختصاصی 24503020 ویا 24503021 ) از این آچار جهت بازنمودن شیر پر کن (محل سوختگیری ) و یا بستن آن بر روی بدنه خودرو استفاده میشود .با اتصال ترکمتر به این آچار جهت سفت کردن مهره شیرپرکن تا گشتاور لازم استفاده میگردد.

    ابزارآهن ربای(مگنت)در آورنده مخزن(کد اختصاصی 21202001 ) از این ابزار به منظور سهولت در حمل و جابجایی مخزن سوخت CNG استفاده می گردد .این آهن ربای قلابدار را به جک موتور درآر متصل نموده و به کمک آن مخزن را از خودرو خارج و به محل مورد نظر منتقل نمایید .

    جهت استفاده از این ابزار، اهرم مگنت را در حالت خاموش(OFF) به بدنه مخزن چسبانیده و وضعیت اهرم را به حالت (ON) تغییر میدهیم تا به بدنه کپسول بچسبد .

    پیش ازاتصال مگنت به کپسول توجه داشته باشید سطوح تماس مگنت و بدنه کپسول کاملاْ تمیز باشد .

    ابزار آچار تعویض شیر مخزن مدل EMER130,EMER128 (کد اختصاصی 24503022 ) از این ابزار بمنظور باز و بست شیرمخزن استفاده میگردد .با اتصال ترکمتر به قسمت آچارگیر ابزار، میتوان شیر را از مخزن باز و یا متصل نمود.

    پایه نگهدارنده مخزن(کد14904002 )و مجموعه نگهدارنده مخزن(کد 18199001 ) از این مجموعه قطعات جهت ثابت نگهداشتن مخزن سوخت در زمان انجام تعمیرات در خارج از خودرو استفاده میگردد .شما ابتدا باید پایه نگهدارنده را در محلی مناسب از تعمیرگاه بر روی زمین به صورتی زمین پیچ نمایید که محل قرار گرفتن شیر مخزن بسمت دیوار و به فاصله 5/1 متر از آن باشد و مخزن را توسط ابزار مگنت درآورنده مخزن از خودرو خارج نموده وبرروی پایه قرار دهید .سپس همانند مونتاژ کمربند نگهدارنده بر روی مخزن در داخل خودرو کمربندها(براکت)را روی مخزن محکم نمایید .

    ابزار آچار تعویض شیر مخزن OMB (کد اختصاصی 24503023 )با درایو 1 اینچ از این ابزار بمنظور باز و بست شیرمخزن استفاده میگردد .با اتصال ترکمتر به قسمت آچارگیر ابزار، میتوان شیر را از مخزن باز و یا متصل نمود.

    ابزار آچار تعویض شیر مخزن EMER503 (کد اختصاصی 24503024 ) با درایو 1 اینچ ابزار آچار تعویض شیر مخزن OMB ALFA2 (کد اختصاصی 24503029 ) با درایو 1 اینچ از این ابزار بمنظور باز و بست شیرمخزن استفاده میگردد .با اتصال ترکمتر به قسمت آچارگیر ابزار، میتوان شیر را از مخزن باز و یا متصل نمود..

    تذکرات مهم: به منظور استفاده درست از ابزارهای مخصوص فوق، وجود ابزارهای عمومی ذیل اجتناب ناپذیر می باشد.

    ترکمتربا گشتاوری در محدوده(Nm)75 تا (Nm)400 .

    رابط با درایور 1 اینچ رابط با درایور 1.2 اینچ الزامات ایمنی حین کار 1 - عملیات تست نشت نباید در یک محل بسته انجام شود.

    2-به هنگام اجرای هر گونه عملیات ( به استثنای تست نشتی ) ، اتصال باتری خودرو باید قطع باشد.

    3-به هنگام اجرای هرگونه عملیات، ترمز دستی خودرو باید کاملا کشیده شده باشد و نیز در جلو و پشت چرخ های خودرو از قطعاتی جهت ایستایی خودرو استفاده شود.

    نصب لوله های تهویه جهت خروج گاز ناشی از نشت های احتمالی و جلوگیری از تجمع آنها الزامی است.

    4-موقع سوختگیری خودرو باید خاموش باشد.

    5-در محل هایی که به هر نحوی گاز وجود دارد، از هر گونه عملیات جوشکاری یا برش حرارتی باید جلوگیری گردد.

    6-( در شرایط خاص و اجباری ) هر گونه عملیات جوشکاری و برش کاری با شعله تنها می تواند در محدوده حداقل یک متری مخزن سوخت و در شرایطی که کاملا از گاز خالی شده باشد، انجام پذیرد.

    7-هر گونه تخلیه مخزن باید در فضای بیرون از محیط سربسته کارگاه و به دور از هر گونه منبع ایجاد جرقه باشد.

    8-ورود خودرویی که دارای نشتی گاز است، قبل از برطرف کردن نشتی به داخل فضای بسته ممنوع است.

    شماره پایهشرحشماره پایهشرحشماره پایهشرح1ولتاژ 12 ولت(سوئیچ باز)13کانکتور عیب یاب31انژکتور شماره 3 گاز2انژکتور شماره 2 گاز15دور موتور( خروجی از ECU بنزین)35تغذیه سنسور فشار-خلاء(5 ولت)3انژکتور شماره 4 گاز16اکسیژن سنسور37منفی( بدنه)6شیر برقی رگولاتور مخزن18پایه 1 سنسور فشار- خلاء38منفی ( بدنه)7سنسور دمای آب (روی سرسیلندر)25خروجی به سمت انژکتور 4 بنزین41کانکتور عیب یاب8پایه 2 کلید تبدیل26ورودی انژکتور4 بنزین(از ECU بنزین)46سنسور گاز فشار قوی9منفی( بدنه)27خروجی به سمت انژکتور 3 بنزین53خروجی به سمت انژکتور 2 بنزین10منفی ( بدنه)28ورودی انژکتور3 بنزین(از ECU بنزین)54ورودی انژکتور2 بنزین(از ECU بنزین)11پایه اکسیژن سنسور(سمت ECU بنزین)29ولتاژ 12 ولت از باتری55خروجی به سمت انژکتور 1 بنزین12پایه 3 کلید تبدیل30انژکتور شماره 1 گاز56ورودی انژکتور1بنزین(از ECU بنزین) ردیفشماره قطعهعنوان قطعه11800ECU گاز21810کلید تبدیل سوخت31848سنسور فشار- دمای گاز(فشار ضعیف)41803شیر برقی سر مخزن(در صورت وجود)51849شیر برقی روی رگولاتور61861سنسور فشار قوی روی رگولاتور71852انژکتور شماره 1 گاز81853انژکتور شماره2 گاز91854انژکتور شماره 3 گاز101855انژکتور شماره 4 گاز111220Aسنسور دمای آب (خروجی به ECU گاز)12C1261فیوز تغذیه سیستم گاز13C001Gکانکتور عیب یاب گاز(چهار پین)141320ECU بنزین ردیفعیب/مشکلعلتراه حلمشکلات تغییر وضعیت از حالت بنزین به گازمشکلات تغییر وضعیت از حالت بنزین به گازمشکلات تغییر وضعیت از حالت بنزین به گازمشکلات تغییر وضعیت از حالت بنزین به گاز1خروجی گاز نداریمخرابی ECU گازتعویض ECU گاز2خروجی گاز نداریماتصال دسته سیم انژکتور گاز قطع می باشدکنترل اتصالات دسته سیم انژکتور گاز3خروجی گاز نداریمدر هنگام اتصال دیاگ به ECU گاز error مشاهده می شودبررسی error و برطرف کردن مشکل آن و reset کردن4خروجی گاز نداریمبرنامه بارگذاری ECU گاز مناسب نمی باشدبررسی برنامه و بارگذاری مجدد برنامه صحیح در ECU گاز5خروجی گاز نداریمانژکتورهای گاز باز نمی شوندتوسط اتصال دیاگ به ECU گاز خرابی آن مشاهده و عیوب ایجاد شده برطرف و error ها reset شود.6خروجی گاز نداریمECU گاز سیگنال rpm را نمی خوانداتصال دسته سیم ها و برنامه بارگذاری شده در ECU گاز را کنترل نمایید7خروجی گاز نداریمسنسور دمای آب رگولاتور عمل نمی کند.سنسور دمای آب رگولاتور را تعویض نمایید یا کانکتور آنرا بررسی نمایید8خروجی گاز نداریمشیر برقی مخزن و شیربرقی رگولاتورعمل نمی کند.توسط اتصال دیاگ به ECU گاز خرابی آن مشاهده و عیوب ایجاد شده برطرف و error ها reset شود.9خروجی گاز نداریمشیر برقی مخزن و شیربرقی رگولاتورعمل نمی کند.قطعات مکانیکی و شیرها را از لحاظ بازبودن کامل شیرها کنترل نمایید10پس از تغییر وضعیت اختلاط سوخت و هوا رقیق می باشد.حداکثر زمان تغییر وضعیت (تبدیل) بسیار کوتاه می باشد.چک کردن برنامه بارگذاری شده در ECU گاز11موتور به حالت گاز تغییر وضعیت می دهد ولی خاموش می شودخرابى یا عدم کارکرد یکی از شیر برقی ها یا شیرهاعملکرد شیربرقی یا شیر را کنترل کنید و در صورت نیاز قطعه معیوب را تعویض کنید.12موتور به حالت گاز تغییر وضعیت می دهد ولی خاموش می شودزمان همپوشانی سوخت را چک کنیدعدم برنامه مناسب بارگذاری شده ECU گاز برنامه مناسب را بارگذاری و چک کنید13موتور به حالت گاز تغییر وضعیت می دهد ولی خاموش می شوداختلاط سوخت موتور خیلی رقیق یا خیلی غلیظ می باشدعدم برنامه مناسب بارگذاری شده ECU گاز برنامه مناسب را بارگذاری و چک کنید14موتور به حالت گاز تغییر وضعیت می دهد ولی خاموش می شودیکی یا چند تا از انژکتورها به طور صحیح کار نمی کندعدم برنامه مناسب بارگذاری شده ECU گاز برنامه مناسب را بارگذاری و چک کنید15موتور به حالت بنزین بر می گرددفشار گاز خیلی پایین استفیلتر گاز مسدود بوده آنرا تعویض نمایید16فشار گاز خیلی پایین استفشار رگولاتور گاز را بررسی و تنظیم کنید.17زمان تزریق انژکتور گاز خیلی بیشتر از انژکتور بنزین استعدم برنامه مناسب بارگذاری ECU گاز برنامه مناسب را بارگذاری و چک کنیدایراد افت توان در دورهای متوسط و بالاایراد افت توان در دورهای متوسط و بالاایراد افت توان در دورهای متوسط و بالاایراد افت توان در دورهای متوسط و بالا18تاخیر زمانی بین افت توان و شروع شتاب گیری خودروبرنامه بارگذاری ECU گاز مناسب نمی باشدبررسی برنامه و بارگذاری مجدد برنامه صحیح در ECUگاز19تاخیر زمانی بین افت توان و شروع شتاب گیری خودروشلنگهای بین انژکتور و نازل بسیار بلند استنصب را اصلاح نمایید،ریل انژکتور را جابجا نمایید طوری که فاصله شلنگها کمتر شود20تاخیر زمانی بین افت توان و شروع شتاب گیری خودروخرابی شمعها و وایر شمعها ، کثیف بودن فیلتر هوا، کثیف بودن استپر موتور دور آرام و نامناسب نصب شدن نازلهای گازتعویض شمعها و وایر شمعها، تعویض فیلتر هوا ، تمیز کردن یا تعویض استپر موتور دور آرام ، بررسی نازلهای گاز و تعویض قطعات معیوب ردیفعیب/مشکلعلتراه حلمشکلات کارکرد در دور آراممشکلات کارکرد در دور آراممشکلات کارکرد در دور آراممشکلات کارکرد در دور آرام21دور آرام خیلی بالا یا خیلی پایین استنشتی هوا از شلنگهای گاز و خلا وجود داردشلنگهای گاز و خلا منیفلد را تعویض کنید ، اتصالات را چک کنید22دور آرام خیلی بالا یا خیلی پایین استدور آرام روی بنزین به طور صحیحی تنظیم نشده استتنظیم مجدد دور آرام در حالت بنزین23زمانی که کولر روشن می شود دور آرام موتور برای چند لحظه ناپایدار می شودECUبرنامه بارگذاری شده گاز صحیح نیست ، نازلهای گاز نشتی دارند یا خوب سفت نشده اند.اصلاح برنامه ، بررسی نازلهای گاز و تعویض نازلهای معیوب24دور آرام ثابت نیست (موتور با دور بالا و نامنظم کار می کند) ولی سنسور اکسیژن کار می کندطول لوله های ریل به نازل انژکتور صحیح نمی باشد.تعویض لوله های ریل به نازل انژکتور25دور آرام ثابت نیست (موتور با دور بالا و نامنظم کار می کند) ولی سنسور اکسیژن کار می کندلوله های ریل به نازل انژکتور تاخوردهتعویض لوله های ریل به نازل انژکتور26دور آرام ثابت نیست (موتور با دور بالا و نامنظم کار می کند) ولی سنسور اکسیژن کار می کندیکی از نازلها دارای اندازه قطر متفاوت با بقیه استتعویض نازل معیوب27دور آرام ثابت نیست (موتور با دور بالا و نامنظم کار می کند) ولی سنسور اکسیژن کار می کندنشتی هوا از منیفلد به داخل سیلندر مشاهده میشودپیچهای منیفلد بررسی و سفت شود / واشر منیفلد تعویض شود28دور آرام ثابت نیست (موتور با دور بالا و نامنظم کار می کند) ولی سنسور اکسیژن کار می کندسنسور اکسیژن دارای سیگنال ضعیف یا اشتباه استبا دیاگ بنزین سنسور اکسیژن چک شود در صورت ضعیف بودن یا خراب بودن سنسور اکسیژن تعویض شود، اتصال سیم سنسور ضعیف یا اتصال کوتاه شده است29دور آرام ثابت نیست (موتور با دور بالا و نامنظم کار می کند) ولی سنسور اکسیژن کار می کندخرابی شمعها و وایر شمعها ، کثیف بودن فیلتر هوا، کثیف بودن استپر موتور دور آرام و نامناسب نصب شدن نازلهای گازتعویض شمعها و وایر شمعها، تعویض فیلتر هوا ، تمیز کردن یا تعویض استپر موتور دور آرام ، بررسی نازلهای گاز و تعویض قطعات معیوب30اختلاط سوخت و هوا خیلی رقیق یا خیلی غلیظ است و موتور در حالت دور آرام کار نمی کند.درایور یکی از انژکتورها خراب استECU گاز را تعویض نمایید31اختلاط سوخت و هوا خیلی رقیق یا خیلی غلیظ است و موتور در حالت دور آرام کار نمی کند.اتصال انژکتور گاز به دلیل اتصال نامناسب دسته سیم قطع یا ضعیف استکانکتورها را کنترل نمایید32اختلاط سوخت و هوا خیلی رقیق یا خیلی غلیظ است و موتور در حالت دور آرام کار نمی کند.یکی از انژکتورها معیوب استعملکرد صحیح انژکتور را در قسمت ”بازرسی و کنترل“ مشاهده کنید33اختلاط سوخت و هوا خیلی رقیق یا خیلی غلیظ است و موتور در حالت دور آرام کار نمی کند.نازلهای با اندازه غیراستاندارد نصب شده استتعویض نازلها و نازل استاندارد نصب نمایید34موتور درحالت دور آرام نامنظم کار می کند، دور موتور متغییر و ناپایدار است و به اندازه 100± کم و زیاد می شوددور آرام نامناسب تنظیم شده استنصب مجدد برنامه بارگذاری شده در گازECU35وقتی خودرو به دستگاه آنالیز گاز وصل می شود مخلوط در حالت دور آرام غلیظ یا رقیق استامولاتور ECU گاز درست کار نمی کندECU گاز را تعویض نمایید

  • ·       معرفي انواع کيت گاز نصب شده بر روي خودروي پژو پارس و قطعات و اجزا

    مدارات و نقشه هاي برقي

    عيب يابي سيستم گاز با دستگاه عيب ياب

    ·       ابزار مخصوص مورد استفاده در تعميرات خودروهاي دوگانه سوز

    الزامات و نکات ايمني

همانطور که مي دانيد، با توجه به تنوع خودروهاي توليدي و همچنين تنوع سيستمهاي سوخت رساني اين خودروها، تاکنون کيت هاي مختلفي براي تبديل خودروهاي 405 خودروي دوگانه سوز در شرکت ايران خودرو به کار گرفته شده است. در اين جا سعي داريم شما را با انواع

در اين جا سعي بر اين است انواع کيتهايي که تاکنون بر روي خودروي سمند استفاده شده معرفي گردد و ضمن معرفي قطعات هر کيت ، مسائل مرتبط با هر کيت تشريح گردد. براي تبديل خودروي سمند به يک خودروي دوگانه سوز از محصولات توليدي سه شرکت Landi-Renzo و OMV

مقدمه: * تاريخچه ساخت خودرو در ايران توليد خودرو در ايران به سال 1337 (1958 ميلادي ) بر مي‌گردد که در آن سال ظاهراً با 000/000/200 ريال سرمايه گذاري کارخانه مونتاژ «جيپ» احداث شده است . در آن زمان تمام اجزاي اين خودرو به صورت کيت (CKD) وار

ECU : مخفف Electronic Control Unit يا واحد کنترل الکترونيک مي باشد و نقش هدايت و کنترل يک خودروي انژکتوري را بر عهده دارد. همانطور که مي دانيد خودروهاي انژکتوري بدليل عملکرد بهتر و توانايي پاس کردن استانداردهاي آلودگي، بطور کامل در تمام دنيا ج

ظرف 10 سال آینده بایستی به میزان قابل توجهی بهبود یابد. فن آوریهای جدید در زمینه موتورهای بنزینی، نظیر کوچک سازی موتورها به لحاظ اندازه (Downsizing( با استفاده از تقویت بالای آنها (High Boosted(، موتورهای با تزریق مستقیم (GDI( و سیستم سوپاپهای کاملاً متغیر (Fully Variable Valve Train( هم اکنون در حال توسعه می باشند. در مورد موتورهای دیزل نیز بخشهایی که انتظار می رورد توسعه ...

سيستم سوخت رساني انژکتوري: 1 واحد کنترل کننده الکترونيکي Ecu) موتور( 2 سنسور دور موتور 3 سنسور فشار هواي منيفولد 4 پتانسيومتر دريچه گاز 5 سنسور دماي آب 6 سنسور دماي هواي ورودي 7 سنسور سرعت خودرو 8 اکسيژن سنسور (فقط در خودرو پژو 206 وجود دارد) 9 با

سيستم سوخت رساني انژکتوري: 1 واحد کنترل کننده الکترونيکي Ecu) موتور( 2 سنسور دور موتور 3 سنسور فشار هواي منيفولد 4 پتانسيومتر دريچه گاز 5 سنسور دماي آب 6 سنسور دماي هواي ورودي 7 سنسور سرعت خودرو 8 اکسيژن سنسور (فقط در خودرو پژو 206 و

1 واحد کنترل کننده الکترونیکی Ecu) موتور( 2 سنسور دور موتور 3 سنسور فشار هوای منیفولد 4 پتانسیومتر دریچه گاز 5 سنسور دمای آب 6 سنسور دمای هوای ورودی 7 سنسور سرعت خودرو 8 اکسیژن سنسور (فقط در خودرو پژو 206 وجود دارد) 9 باتری 10 رله دوبل (در خودرو پژو 206 مالتی پلکس وجود ندارد) 11 کویل دوبل 12 باک بنزین 13 پمپ بنزین 14 صافی بنزین 15 ریل سوخت 16 رگولاتر فشار سوخت (در خودرو پژو 206 ...

موقعیت و تاریخچه: کارخانه ایران خودرو در کیلومتر 14 جاده مخصوص کرج واقع شده است. در واقع جاده مخصوص کرج از میان کارخانه عبور می کند که آن را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده است. این کارخانه در مساحتی بالغ بر 2315170 متر مربع قادر به تولید انواع خودروها از قبیل اتوبوس، مینی بوس، سواری و وانت و کامیونت می باشد. این کارخانه در سال 1341 به نام کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال بنیان ...

سيستم سوخت رساني انژکتوري: 1 واحد کنترل کننده الکترونيکي Ecu) موتور( 2 سنسور دور موتور 3 سنسور فشار هواي منيفولد 4 پتانسيومتر دريچه گاز 5 سنسور دماي آب 6 سنسور دماي هواي ورودي 7 سنسور سرعت خودرو 8 اکسيژن سنسور (فقط در خودرو پژو 206 وجود دارد) 9 با

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول