دانلود مقاله فواید برگزاری دوره های آموزشی IT برای معلمان

Word 258 KB 28173 58
مشخص نشده مشخص نشده روش تحقیق
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تحقیق حاضر جهت مشخص شدن فواید برگزاری دوره های آموزشی IT برای معلمان می باشد که روشن گردد بر پایی چنین دوره هایی می تواند بر روی عقایدو افکار معلمان تاثیر گذار باشد یا خیر ؟

    آیا با برگزاری چنین دوره هایی سیر تحول فکری و تغییرات لازمه کار معلمی در مسیری که تحولات جهان در حرکت است کمک می کند .

    این دوره هایی که از طرف وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد شده و به سازمان آموزش و پرورش استانها دستور العمل صادر می گردد تا اجرا شود دوره های مفید و به جایی می باشد .

    این تحقیق حاضر که موضوع آن نظر سنجی از معلمان در خصوص کارایی دوره های IT می باشد در سطح شهرستان ابهر و نیز از بین رفتن دبیران دبیرستانهای شهرستان ابهر استان زنجان انجام می گیرد .

    امید است با همکاری اداره آموزش و پرورش شهرستان ابهر و نیز دبیرستانهای این منطقه و همچنین دبیران گرامی این منطقه بتوانیم این تحقیق و نظر سنجی را انجام دهم .

     

    فصل اول : طرح تحقیق

    مقدمه

    در عصری که هر روز با تغییرات ودگر گونی های شدید مواجه هستیم موفقیت برنامه هاسی آموزشی و پرورشی بستگی کامل با شایستگی معلمان عالم و متخصص و متعهد دارد .

    شعار آشنایی که بسان ضرب المثل تا کنون از فرمایشات رسول اکرم ( ص ) در زبان مردم است : زگهواره تا گور دانش بجوی می باشد که هیچ وقت مثل امروز سر لوحه فعالیتهای آموزشی قرار نگرفته است .

    توسعه سرمایه انسانی به افزایش سطح دانش و معلومات ، مهارتها و فنون و استعدادهای کلیه آحاد جامعه اطلاق می گردد که از طریق مختلف عملی می گردد .

    متداول ترین راه تحقق این هدف از طریق آموزش و پرورش رسمی است که از دبستان آغاز شده و تا تحصیلات عالی ادامه دارد .

    توسعه نیروی انسانی از طریق آموزشهای مجدد آموزش ضمن خدمت ، کار آموزی و آموزش بزرگسالان و عضویت در گروه های سیاسی و مذهبی عملی می گردد .

     

     

     

    طرح تحقیق

    امروزه این اندیشه قوت گرفته است که اگر جامعه ای بخواهد نظامهای اقتصادی ، صنعتی ، سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی خویش را دگرگون سازد و آن را مقتضیات و نیازمندیهای جدید منطبق نماید ناچار است که سیاست جامعی در توسعه نیروی انسانی داشته باشد .

    این امر میسر نمی گردد مگر اینکه از نظام تعلیم و تربیت متوقع بود .

    ماهیت شکاف رو به گسترش شمال و جنوب بیش از جنبه های آن حائز اهمیت است زیرا مسئله شکاف قدرت و دانش در میان است .

    تحول اطلاعات و فن آوری مرتبط با آن در مغرب زمین، گسترش چنین شکافی را دامن می زند.

    با بررسی سیر تحول توسعه تاریخی در می یابیم که جامعه بشری از مرحله شکار به کشاورزی و آنگاه به جامعه صنعتی توسعه یافته و اخیراً نیز به جامعه اطلاعات متحول شده است .

    بشر وارد یک دوره انتقال از یک جامعه صنعتی به یک جامعه اطلاعاتی شده است و اکنون در آستانه یک دوره ابداع فن آوری اجتماعی قرار دارد که تلقینی از کامپیوتر و فن آوری است .

    اساس و ماهیت چنین دوره ای مبتنی بر اطلاعات نامرئی است که سبب تحولات غیر قابل پیش بینی در جامعه می شود .

    چنین انتقال از تحول بهره وری نیز یکی کالای مادی به بهره وری اطلاعات نشات می گیرد .

    که مالاً به تحولات اساسی در ارزشها و گرایش های فکری انسان و سر انجام  در ساختارهای سیاسی و اجتماعی  منتهی می گردد .

    انجام پدیده انتقال و بی سوادی به منزله یک مشکل اساسی جهان همچنان باقی است در سالهای اخیر کتابها و مقالات متعددی در مورد مسئله بی سوادی به رشته تحریر درآمده و جملگی حاکی از آن است که هنوز میلیونها انسان از ابتدایی ترین مهارتها ( خواندن ، نوشتن ) برای تعهدی ساده ترین امور و وظایف زندگی روزمره خود محروم اند .

    پیچیده شدن زندگی و تحول جامعه از حالتی ساده به وضعیتی صنعتی و نیاز جامعه به برخورداری از دانش رشد یافته امروزی پویای متحرک نسل جدید را به منظور کسب مدارج علمی در عصر معاصر ایجاب می کند .

    تعلیم و فراگیری علوم در تمامی سطوح و در همه اوقات یک فرضیه الهی شمرده می شود .

    در این راستا آموزش و پرورش نباید به سیاست سازمانی خود از طریق آموزشهای ضمن خدمت به منظور تامین نیروهای کمی و کیفی کارآمد مورد نیاز با گزینش داوطلبان واجد شرایط از بین معلمان متناسب با وظایف شغلی آنان و کارمندان اداری به آنها آموزشهای لازم را بدهد .

    امروزه آموزش ضمن خدمت جایگاه مهمی در سیستمهای آموزش جهانی دارد .

    در حقیقت آموزش ضمن خدمت پلی است بین کاردانی ذاتی معلمان و کاردانی مورد نیاز فعلی او در جامعه .

    دوره های آموزشی IT نیز جزیی از آموزش های ضمن خدمت در آموزش و پرورش می باشد جهت آشنایی معلمان با دوره های مختل آشنایی با کامپیوتر که از طرف سازمان متبوع برای معلمان برگزار می گردد .

     

    بیان مساله

    آموزش و پرورش به طور سالانه یا در طی برنامه های دوره ای بودجه های زیادی صرف تعلیم و تربیت می کند .

    با توجه به هزینه های کلان در امر تعلیم و تربیت که در کشور جمهوری اسلامی ایران قریب یک پنجم بودجه مملکت به آن اختصاص دارد احساس می شود که چندان نتیجه مطلوب و اثر بخشی در آموزش و پرورش حاصل نمی گردد .

    عواملی به چشم می خورد از جمله افت تحصیلی دانش آموزان ، امکانات و تجهیزات مصرف شده افزایش روز افزون دانش آموزان و معلم ، عدم استفاده بهینه از تجربیات معلمین با سابقه این سوال را در ذهن ایجاد می کند که آیا رابطه ای بین تعلیم و تربیت و آمادگی معلمان در تمام جهات از جمله در خصوص آمادگی معلمان در کاربرد خدمات کامپیوتری وجود دارد .

    آنچه مهم است اینکه با سرازیر کردن منابع انسانی ، مادی و مالی بسیار در میدان تعلیم و تربیت روز به روز شاهد ضعف علمی و تربیتی ناسازگار نسل جوان با ملاکهای ارزش جامعه عدم رشد و توسعه جامعه ، عدم ایجاد مهارت کافی و لازم برای نیروهای متخصص و نهایتاً ضعف بنیه علمی و رشد منفی مدرک به جای تخصص گرایی و متعهد هستیم و این روند به هیچ وجه نیازهای جامعه ما را برآورده نمی کند .

    از این رو مسئله قابل بررسی در این تحقیق این خواهد بود نظر سنجی از معلمان با قسمتهای از سیستم کامپیوتر برگزار می گردد .

    در این تحقیق از دبیرانی که این دوره ها را گذرانده اند نظر سنجی خواهد شد تا مشخص گردد چنین دوره هایی برای این افراد مفید خواهد بود یا خیر ؟

    منظور و مقصود از برگزاری این دوره ها چیست ؟

    اهمیت و ضرورت تحقیق اهمیت این تحقیق در آن است که تا معلوم گردد که برگزاری چنین دوره هایی چقدر در آشنایی معلمان با معلومات دانش جدید متاثر است ؟آیا معلمان با گذراندن این دوره ها در کلاسهای درس موفق تر هستند آیا معلمان می توانند دانش آموزان را با دانش روز آشنا کنند و نیز معلوم گردد که معلمان نباید به دانش پایه خود اکتفا کنند بلکه باید آنان درک کنند که دنیای امروزی هر آن در تغییر و تحول است ذا آنان نیز باید خود رابا تغییرات و تحولات زندگی همسو کنند .

    ضرورت دیگر انجام این تحقیق در آن است که از معلمان نظر خواهی شود تا کارایی صد در صد برگزاری چنیندوره هایی از طرف آموزش و پرورش معلوم شود تا اینکه بعد از برگزاری این دوره ها حسرت از دست رفتن زمان و هزینه و امکانات که می توانست در اهداف دیگر استفاده شود خورده نشود.

    پس ضرورت تحقیقاتی این چنین از طرف خود سازمانهای مطبوع ضروریست تا این گونه تحقیقات نیز کامل شود .

    بیان فرضیه ها برگزاری دورههای IT سبب می شود تا معلمان با مهارتهای استفاده از کامپیوتر آشنا می شوند .

    این دوره های آموزشی موجب می گردد تا معلمان با مهارت استفاده از کامپیوتر بتوانند وارد بخش اینترنت شده با الگوهای جدید تدریس آشنا گردند .

    این دوره های آموزشی موجب شده تا معلمان بااستفاده از کامپیوتر کارهای ساده که با دست انجام می گرت و وقت زیادی صرف می کردند با کامپیوتر در مدت محدودی انجام دهند .

    تعریف واژه ها و اصطلاحاتی که در تحقیق از آنها استفاده شده است .

    کارایی : منظور از واژه کارایی آن است که سازمان متبوع هدفی را که از برگزاری چنین دوره هایی داشته است این دوره ها بتوانند اثر مطلوب را در معلمان بگذارند .

    معلمان : معلمان در این تحقیق کسانی هستند که نیروهای انسانی آموزش و پرورش می باشند که دوره های متبوع را گذرانده اند .

    دوره های IT : به دوره های آموزشی اطلاق می شود که از طرف آموزش و پرورش جهت آشنا شدن معلمان با دانش پایه کامپیوتر در حال برگزار شدن می باشد .

    محدودیتهای تحقیق محدودیتهای بسیاری در این تحقیق وجود دارد که من با آنها مواجه شدم که فهرست تعدادی از آنها در ذیل ورقه آمده است .

    به علت اینکه موضوع این تحقیق موضوع جدیدی است چرا که این موضوع و چندین موضوع دیگر از طرف آموزش و پرورش جهت تحقیق در سال 84-83 ارائه شده است .

    یافتن نمونه تحقیق موضوع و کتاب و مطالعه در مجلات و روزنامه ها کار بسیار دشواری بوده است و به همین علت ادبیات تحقیق هم در این تحقیق وجود ندارد .

    اهداف تحقیق هدف کلی که در این تحقیق مد نظر می باشد همان دارایی این دوره هاست .

    یعنی این که با توجه به وقتی که دبیران برای گذراندن این دوره ها می گذراند آیا این دوره ها می تواند مفید باشد یا خیر .

    آیا محتوی این دوره ها طوری طراحی شده است که دبیران بتوانند با کاربرد و کامپیوتر و نیز استفاده از آن برای کارهای کلاسی و آموزشی توسط کامپیوتر آشنا شوند .

    روش تحقیق با توجه به این که در این تحقیق قصد بر این داریم که به توصیف عینی ، واقعی و منظم خصوصیات یک موقعیت یا یک موضوع بپردازیم و یا به عبارت دیگر می خواهم آنچه که هست را بدون هیچگونه دخالت یا استنتاج ذهنی گزارش دهم لذا روش تحقیق در این روش توصیفی می باشد .

    نمونه که در این تحقیق تجزیه و تحلیل بر روی آنها انجام گرفته از بین جامعه یعنی دبیران دبیرستانهای شهرستان ابهر به صورت تصادفی انتخاب شده است .

    روش جمع آوری اطلاعات نیز به صورت پرسشنامه ای می باشد که در بین دبیران توزیع گردیده و سپس بر روی این پرسش نامه ها تجزیه و تحلیل صورت گرفته است .

    فصل دوم : سابقه تحقیق سابقه تحقیق قسمتهای تشکیل دهنده دوره های IT الف – ویندوز ب – اینترنت ج – WORD د – POWER POINT فصل دوم : سابقه تحقیق با توجه به اینکه برگزاری چنین دوره هایی از طرف آموزش و پرورش قدمت چندانی ندارد در ارتباط به موضوع این تحقیق کتاب و مقالات و حتی پایان نامه دانشجویی هم وجود ندارد .

    اما در ارتباط با دوره های ضمن خدمت و کلیه دوره ایی که جهت آشنا شدن معلمان با دانشض و معلومات و فن آوری جدید از طرف آموزش و پرورش برگزار می گردد تحقیقاتی وجود دارد .

    از جمله موضوعات ضرورت آموزش کامپیوتر در مدرسه و جامعه پایان نامه دانشجو کبری بابازاده دانشجوی دانشگاه پیام نور مرکز قزوین می باشد .

    و یا اینکه موضوع آموزش ضمن خدمت و تاثیر آن در کارایی معلمان .

    پایان نامه دانشجو مریم فاضل دانشجوی دانشگاه پیام نور مرکز قزوین می باشد که در خصوص کارایی آموزشهای ضمن خدمت می باشد که معلمان در ضمن خدمت از طرف سازمان متبوع می بینند .

    اما در ارتباط با موضوع اینجانب به علت این که برگزاری دورههای آموزشیIT از طرف آموزش و پرورش در حدود از دو سال پیش می باشد تحقیقات آن چنانی انجام نگرفته است .

    قسمتهای تشکیل دهنده دوره های IT دورههای IT از چندین بخش تشکیل شده است فراگیری مجموعه این بخشها به معلمان این امکان را می دهد تا بتوانند از سیستمهای سخت افزاری و نرم افزاری کامپیوتر استفاده کنند .

    این بخشها به چهار قسمت یا مرحله تقسیم می شوند که معلمان آنهارا به ترتیب از مرحله اول شروع کرده تا آخرین مرحله می گذرانند این مراحل عبارت است از : الف ) مرحله اول : WINDOWS هر کامپیوتری برای کار کردن یا فعال شدن نیاز مبرم به برنامه دارد .

    برنامه های کاربردی زمانی در کامپیوتر قابل اجرا خواهند بود که برنامه در کنترل کامپیوتر باشد و همچنین زمانی که یک برنامه کابردی خاتمه می یابد کامپیوتر به طور خودکار قادر نیست و نمی تواند به برنامه کاربردی دیگری مراجعه و آن را اجرا نماید .

    پس کامپیوتر به نرم افزاری برای مدیریت و فعالیتهای خود نیاز دارد .

    این برنامه همان سیستم عامل می باشد .

    در واقع سیستمهای عامل مجموعه ای از نرم افزارهایی هستند که مدیریت کلیه فعالیتهای یک کامپیوتر را به عهده دارند .

    ویندوز نیز یک سیستم عامل می باشد که توسط شرکت مایکروسافت که یک سیستم عامل گرافیکی بود با استقبال زیاد کاربران در سراسر جهان مواجه شد .

    مرحله ویندوز شامل دو مرحله اساسی ویندوز می باشد که مرحله اول آن مفاهیم پایه می باشد که در دوازده ساعت به معلمان در این دوره آموزش داده می شود .

    مرحله دوم ویندوز شامل مدیریت فایلها می باشد که ین مرحله هم در هشت ساعت آموزشی به معلمان آموزش داده می شود .

    ب) مرحله دوم : اینترنت اینترنت به صدها میلیون نفر در جهان اجازه می دهد تا با هم ارتباط برقرار کنند و از نظرات یکدیگر آگاه شوند .

    از طریق اینترنت می توان باافراد بی شماری از کشورها و فرهنگهای مختلف که داوطلبانه با یکدیگر همکاری کرده و حاصل تلاش ها و دستاوردهای خود را از طریق این شبکه در اختیار دیگران قرار داد .

    در واقع تمام اطلاعات موجود بر روی اینترنت حاصل تلاش افراد است که در ابتدا ایده خود را توسعه داده وپدیده جدیدی خلق کرده اند و سپس آن را از طریق این شبکه به جامعه انسانی در سراسر جهان ارائه نمودند .

    در اواخر دهه 1960 میلادی محققان در وزارت دفاع امریکا، پروژه تحقیقاتی پیشرفته ای در زمینه اتصال کامپیوترها از طریق خط تلفن آغاز کردند .

    در این سیستم که به شبکه آرپانت معروف شد ، چندین کاربر کامپیوتر می توانستند در یک خط ارتباطی داده ها و اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند ومحققان قادر بودند با یکدیگر به نامه نگاری یا پست الکترونیکی ( E.Mail ) بپردازند .این مرحله که شامل دوازده ساعت آموزشی می باشد توسط متخصصان آموزش داده می شود .

    ج – مرحله سوم : WORD به تدریج کار طاقت فرسای تایپ متون از ماشین های تایپ به ماشین تحریرهای برقی و پس از آن به کامپیوتر ها منتقل شد .

    رفته رفته محدودیتهای تایپ کمتر و ترسیم جداول و متون با رسم الخط های مختلف سهل الوصول گردید .

    امروزه با استفاده از کامپیوترها و نرم افزارهای واژه پردازی می توان صفحات متنی مختلف و متنوعی ایجاد کرد .

    صفحاتی که حاوی تصاویر ، جداول ، اشکال گرافیکی و متون با رسم الخطهای گوناگون باشد واژه پردازهای مختلفی وجود دارد که یکی ا رایجترین آنها در محیط ویندوز واژه پردازWORD می باشد.

    این مرحله آموزشی نیز که شامل بیست و شش ساعت می باشد برای آموختن و استفاده برای معلمان در نظر گرفته شده است .

    د- مرحله چهارم : POWER POINT نرم افزار طراحی ارائه کارها به کمک اسلایدهای مورد نظر همچنین از این نرم افزار برای طراحی مجموعه های لازم جهت ارائه در سمینارها، همچنین کنفرانسها و حتی اینترنت استفاده می شود .

    اگر معلمان با این نرم افزار آشنایی داشته باشند می توانند طراحی های دلخواه خود را جهت ارائه در سمینارها و همایشها به راحتی تهیه کنند .

    این مرحله از آموزش هم شامل بیست و شش ساعت میب باشد که معلمان آن را آموزش می بینند .

    این چهار مرحله محوعه دوره های IT را تشکیل می دهند که معلمان ملزم به گذراندن آنها می باشند .

    فصل سوم روش تحقیق آزمودنیها و روش گزینش آنها روش جمع آوری اطلاعات متغیرهای تحقیق متغیر مستقل متغیر وابسته روش های آماری فصل سوم : اجرای تحقیق روش تحقیق روش انجام تحقیق در این پژوهش روش توصیفی است .

    از آنجا که در این تحقیق هدف توصیف عینی و واقعی و منظم خصوصیات یک موقعیت یا یک موضوع می باشد لذا این تحقیق توصیفی می باشد .

    به عبارت دیگر این گونه تحقیقات پژوهشگران باید سعی کنند تا آنچه هست بدون هیچ گونه دخالت و استنتاج ذهنی نتایج عینی از موقعیت بگیرند در مورد موضوع این تحقیق هم لازم به یادآوریست که تا معلوم شود آیا برگزاری چنین دوره های آموزشی از طرف آموزش و پرورش برای معلمان و دانش آموزان و کلاً دست اندرکاران آموزش و پرورش مفید به حال می باشد یا خیر ؟

    تحقیق توصیفی دارای ویژگی های می باشد البته در اغلب موارد این نوع تحقیق درگیر انواع تحقیق به گونه ای خود نمایی می کند و صاحبنظران در تعیین آنچه مشمول تحقیق توصیفی است اتفاق نظر دارند و گاهی به تعریف این نوع تحقیق تا آن اندازه وسعت می دهند که شامل همه انواع روشهای تحقیق به جزء تاریخی و تجربی می شود و در این صورت ویژگی هایی به صورت زیر را شامل می شود .

    الف – محقق توصیفی به جمع آوری اصطلاحات واقعی و مفصل از پدیده ای مبادرت می ورزد .

    ب- پژوهشگر در این گونه تحقیق به شناسایی و بررسی مسائل ، شرایط و وقایع جاری مبادرت می ورزد .

    ج – تحقیق به مقایسه و ارزشیابی وقایع می پردازد .

    آزمودنی ها و روش گزینش آنها آزمودنیهای این تحقیق را دبیران دبیرستانهای شهرستان ابهر تشکیل می دهد.

    لازم به یادآوری است که دبیران دبیرستانهای آموزش و پرورش شهرستان ابهر جامعه این تحقیق می باشد که تعداد این جامعه حدود 80 نفر دبیر می باشد که در سال تحصیلی 86-85 در این دبیرستانها مشغول به تدریس می باشند و نمونه این تحقیق هم که به روش تصادفی ساده از بین 80 دبیر 20 نفر به طور تصادفی که شانس انتخاب همه آنها می رفته است انتخاب شده اند.

    روش جمع آوری اطلاعات در اغلب موارد تماس مستقیم با آزمودنی که اساس جمع آوری اطلاعات از طریق مصاحبه است وقت فراوان می گیرد یا گران تمام می شود گاهی غیر ممکن است به همین لحاظ در این گونه موارد محققان برای دستیابی به حقایق مربوط به گذشته حال و یا پیش بینی وقایع و شرایط آینده از پرسشنامه استفاده می کنند .

    در مقایسه با سایر روش ها پرسشنامه در اغلب موارد عملی تر و آسان تر است .

    لذا با توجه به این موارد در این تحقیق نیز به علت اینکه ارتباط مستقیم با دبیران به زمان بیشتری نیاز داشت جهت سهولت در رسیدن به نتیجه از روش پرسشنامه استفاده شده است .

    متغیرهای تحقیق الف – متغیر مستقل به طور کلی متغیرها آن شرایط یا خصوصیاتی اند که آزمایشگر آنها را دستکاری ، کنترل یا مشاهده می کند .

    متغیرهای مستقل آن دسته از شرایط یا خصوصیات اند که آزمایشگر که کارش تحقیقی خود آنها را دستکاری می کنند تا رابطه علی آنها با تغییر دیگری در موقعیتی ویژه مشاهده و بررسی نماید .

    در این تحقیق دوره های آموزشی IT متغیر مستقل می باشند که باید اثر آن بر دبیران روشن گردد .

    ب- متغیر وابسته متغیرهای وابسته شرایط یا ویژگی هایی است که همچنان پژوهشگر متغیر مستقل را در فعالیتهای حوزه تحقیق وارد یا خارج می کند یا آن را تغییر می دهد متغیرهای وابسته نیز ظاهر یا محو می شود یا تغییر می کند .

    در این تحقیق متغیر وابسته نیز نظر معلمان می باشد که آیا دوره های IT برای آنها مفید بوده است یا خیر ؟

    میزان تغییراتی که در اثر برگزاری این دوره ها در معلمان رخ داده چقدر است ؟

    روش های آماری اطلاعات حاصل از این تحقیق ابتدا بر مبنای پرسشنامه و میزان پاسخگویی به سوال به صورت توصیفی برای کلیه سوالات که این دوره ها کارایی لازم را داشتند به صورت توصیفی انجام شد .

    ابتدا فراوانی و درصد هر یک از سوالات محاسبه گردید و با توجه به فرضیه های تحقیق برای هر کدام از فرضیه ها نمودار ستونی رسم گردیده و درصد فراوانی هر یک از سوالات پرسشنامه محاسبه شد .

    فصل چهارم تجزیه و تحلیل یافته ها تجزیه و تحلیل یافته ها در تحقیق حاضر به بررسی کارایی دوره های IT از نظر معلمان که در مقطع متوسطه شهرستان ابهر استان زنجان پرداخته شده است و به منظور بررسی کارایی این دوره ها از نظر معلمان با استفاده از پرسشنامه 15 سوالی در زمینه عواملی چون اجتماعی ، فردی ، محیطی و اقتصادی و غیره ...

    اطلاعات جمع آوری شده است که پس از استخراج نتایج با توجه به پاسخهای سوالات جدول فراونی ودر صد برای هر یک از سئوالات ترسیم گردیده است.

    تجزیه و تحلیل یافته ها جدول شماره 1 توزیع فراوانی و درصد نظر سنجی ضرورت برگزاری این دوره در همه مقاطع مربوط به سوال یک : به نظر شما گذراندن این دوره ها برای معلمان تمام مقاطع ضروریست ؟

    مطابق جدول فوق 100% درصد معلمان برگزاری این دوره ها را برای تمامی مقاطع ضروری می دانند .

    جدول شماره 2 توزیع فراوانی ودرصد نظر سنجی از استفاده از خدمات کامپیوتری امری اجتناب ناپذیر است .

    مربوط به سوال 2 : به نظر شما استفاده از رایانه و خدمات آن در مدارس امری اجتناب ناپذیر است ؟

    مطابق این جدول 85% درصد معلمان استفاده از رایانه و خدمات آن را در مدارس امری اجتناب ناپذیر می دانند و 5% از آنان کم و 10 درصد از آنان تا حدودی اجتناب نا پذیر می دانند .

    جدول شماره 3 توزیع فراوانی و درصد تاثیر این دوره ها در ارتقاء شغلی معلمان مربوط به سوال 3: آیا گذراندن این دوره ها تاثیری در ارتقاء شغلی معلمان دارد ؟

    مطابق جدول فوق 60% از دبیران اظهار نظر کرده اند که این دوره ها تاثیری در ارتقاء شغلی دارد و 20% هم گفته اند که خیر و نیز 20% هم گفته اند تا حدودی .

    جدول شماره 4 توزیع فراوانی و درصد در خصوص کیفیت این دوره ها مربوط به سوال 4 : کیفیت دوره های IT جهت استفاده شما از کامپیوتر چگونه است .

    مطابق جدول فوق 35% از دبیران کیفیت این دوره ها را خوب و 25% ضعیف و 40 درصد نیز متوسط علامت زده اند .

    جدول شماره 5 توزیع فراوانی و درصد کارایی در خصوص پیشرفت کاری مربوط به سوال 5 : به نظر شما دبیران با گذراندن این دوره ها از پیشرفت کاری برخوردار می شوند ؟

    مطابق جدول فوق 50% از دبیران با گذراندن این دوره ها از پیشرفت کاری برخوردار می شوند و 15% گفته اند که خیر یعنی از پیشرفت کاری برخوردار نمی شوند و نیز 35% اظهار نظر کرده اند که تا حدودی از پیشرفت کاری برخوردار می شوند .

    جدول شماره 6 توزیع فراوانی و درصد در خصوص مدت برگزاری دوره ها مربوط به سوال 6 : در چه مدتی این دوره ها از طرف آموزش و پرورش برگزار می شود ؟

    مطابق جدول فوق از نظر 50% از دبیران این دوره بین یک تا دو سال برگزار می شود و 10% اظهار کرده اند که کمتر از یکسال و 40 % نیز برگزاری این دوره ها را بین چند ماه اظهار کرده اند .

    جدول شماره 7 توزیع فراوانی و درصد رضایت از گذراندن این دوره ها مربوط به سوال 7 : آیا از گذراندن این دوره ها راضی هستید ؟

    مطابق جدول فوق 60%دبیران از گذراندن این دوره ها راضی هستند و 15% اظهار کرده اند که خیر و نیز 25% از آنها از این گذراندن این دورهها تا حدودی راضی هستند .

    جدول شماره 8 توزیع فراوانی و درصد در خصوص افزایش اطلاعات شغلی مربوط به سوال شماره 8: آیا با گذراندن این دوره ها می توانند از اطلاعات شغلی خود توسط کامپیوتر استفاده کنید .

    مطابق جدول فوق 65% از این آزمودنی ها با گذراندن دوره های IT می توانند از کامپیوتر جهت اطلاعات شغلی خود استفاده کنند .

    15% از این آزمودنیها نمی توانند استفاده کنند و 20% نیز تا حدودی توانایی استفاده دارند.

    جدول شماره 9 توزیع فراوانی و درصد در خصوص اینکه این دوره ها از طرف آموزش و پرورش از وی طرح و نقشه برگزار می گردد .

    مربوط به سوال 9: آیا به نظر شما نین دوره های آموزشی از طرف آموزش و پرورش از روی طرح و نقشه برگزار می گردد .

    مطابق جدول فوق 45% از دبیران اظهار می کنند که این دوره ها از روی طرح و نقشه برگزار می گردد ولی 55% اظهار می کنند که این دوره ها بدون طرح و نقشه برگزار می گردد .

    جدول شماره 10 توزیع فراوانی و درصد موفقیت گذراندن این دوره ها مربوط به سوال شماره 10: آیا موفق به گذراندن تمام مراحل IT شده اید ؟

    مطابق جدول فوق 45% از دبیران محترم با گذراندن تمام مراحل دوره های IT نشده اند و 55% درصد از آنان تمام مراحل IT را گذرانده اند .

    جدول شماره 11 توزیع فراوانی و درصد استفاده بهتر از وقت توسط این دوره ها مربوط به سوال شماره 11: آیا این دوره ها سبب شده است که شما از وقت خود بهتر استفاده کنید ؟

    مطابق جدول فوق 75% از افراد با گذراندن این دوره ها از وقت خود بهتر استفاده می کنند .

    جدول شماره 12 توزیع فراوانی و درصد در چه صورت کارایی بهتری دارد ؟

    مربوط به سوال شماره 12: به نظر شما برگزاری این دوره ها به چه صورت کارایی بهتر دارد ؟

    مطابق جدول فوق 80% دبیران مایلند که این دوره ها از طرف آموزش و پرورش برگزار گردد .

    جدول شماره 13 توزیع فراوانی و درصد مواجه شدن با مشکل در شرکت کلاسها مربوط به سوال شماره 13: برای شرکت در این دوره ها با چه مشکلی مواجه شدید ؟

    مطابق جدول فوق 55% از دبیران کلاسهای درس خودشان با کلاسهای دوره های IT تداخل داشته است .

    جدول شماره 14 توزیع فراوانی و درصد استفاده از کامپیوتر برای برنامه ریزی مربوط به سوال شماره 14 : آیا بعد از گذراندن این دوره ها می توانید از کامپیوتر برای برنامه ریزیهای کلاسی استفاده کنید ؟

    مطابق جدول فوق 75% از دبیران می توانند از کامپیوتر برای برنامه ریزی کلاسی استفاده کنند .

    جدول شماره 15 توزیع فراوانی ودرصد توانایی استفاده از روشهای تدریس جدید مربوط به سوال شماره 15 : با گذراندن این دوره ها تا چه حدی می توانید از روشهای آموزشی جدید استفاده کنید .

    مطابق جدول فوق 50% دبیران می توانند با روشهای جدید تدریس خیلی استفاده کنند .

    نمودار شماره 1 مربوط به فرضیه شماره یک : برگزاری دوره های IT سبب می گردد تا معلمان با مهارتهای استفاده از کامپیوتر آشنا شوند .

    مطابق نمودار بالا 75% از معلمان مهارتهای لازمه در این دوره ها را می توانند کسب کنند .

    نمودار شماره 2 مربوط به فرضیه شماره 2 : این دوره های آموزشی موجب می گردد تا معلمان با مهارت استفاده از کامپیوتر بتوانند وارد بخش اینترنت شده با الگوهای جدید تدریس آشنا شوند .

    مطابق جدول بالا کیفیت این دوره ها فقط برای 30% از معلمان خوب می باشد.

    نمودار شماره 3 مربوط به فرضیه شماره 3 : این دوره ها سبب می شود تا معلمان بتوانند از حداقل زمان استفاده مطلوب را ببرند .

    مطابق نمودار بالا 75% از دبیران می توانند توسط این دوره ها از حداقل وقت استفاده مطلوب را ببرند .

    فصل پنجم بحث و نتیجه گیری خلاصه تحقیق نتیجه گیری کلی پیشنهادات پیوست فهرست منابع بحث و نتیجه گیری خلاصه تحقیق این تحقیق در مورد بررسی مسئله نظر سنجی از معلمان در خصوص کارایی دوره های IT انجام گرفته است .

    این نظر سنجی در حالی انجام گرفت که 100% آزمون شوندگان در مقطع متوسطه تدریس می کردند .

    و در حدود 80% از این معلمان دارای مدرک تحصیلی لیسانس و 20% از آنان دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس می باشند .

    و نیز طبق نظر سنجی که از این دبیران انجام شد حدود 90% این نمونه موفق به گذراندن این دوره های آموزشی شده اند .

    طبق نظر سنجی 100% آزمون شوندگان گذراندن این دوره ها را برای تمامی مقاطع آموزشی (ابتدایی ، راهنمایی و متوسطه ) ضروری می دانند .

    بر طبق روال پیشرفت جهان و سپردن کارها به دست کامپیوتر امر آموزش نیز از این مسئله مستثنی نمی باشد .معلمان مجبور هستند از کامپیوتر در مدارس استفاده کنند .

    از آنجا که برگزاری چنین دوره هایی از طرف آموزش و پرورش جزو آموزشهای ضمن خدمت محسوب می شود لذا حتماً دبیران با گذراندن این دوره های موفق به ارتقا شغل خود می شوند .

    می دانیم که کامپیوتر و دانش آن یکی از رشته های مطالعاتی در این کشور می باشد لذا بدون استثناء با برگزاری چند ساعت آموزش نمی تواند دانش کامل یک رشته علمی را کسب کرد و به همین جهت دبیران از کیفیت این دوره ها راضی نمی باشند .

    به دلیل این که قشر زحمت کش جامعه وظایف سنگینی بر عهده دارند لذا باید زیاد وقت این افراد را تلف نکرد تا حداکثر زمان را برای آموزش آینده سازان جامعه استفاده کنند به همین خاطر این دوره آموزشی در مدت محور چند ماه از طرف آموزش و پرورش برگزار می شود یعنی هر یک از دبیران باید بتوانند در مدت چند ماه این دوره را به اتمام برسانند .

    اکثریت قریب به اتفاق دبیران از گذراندن این دوره ها راضی هستند از امکانات فضایی آموزشی و غیره ....

    حدود 55% از این دبیران نمونه آماری اظهار می کنند که این دوره ها و امثال آنان از طرف آموزش و پرورش اصلاً از روی و طرح نقشه انجام نمی گیرد فقط به هدر رفتن منابع مادی و انسانی می انجامد .

    حدود نیمی از فقط دبیران مقاطع متوسطه با وجود اینکه در حدود دو سال از آغاز این دوره آموزشی می گذرد هنوز موفق به اتمام همه مراحل IT نشده اند .

    از مقاطع ابتدایی و راهنمایی که در اولویت دوم و سوم قرار دارند دیگر بگذرید .

    اکثر دبیران هم اظهار می کنند که زمان کلاسهای این دوره ها با کلاسهای تدریس تداخل دارند اگر از تدریس ممانعت کنند دانش آموزان ضرر می کنند اگر از شرکت در کلاسهای IT ممانعت کنند باز دانش آموزان ضرر می کنند پس باید برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد تا در اوقات فراغت دبیران چنین دوره هایی برگزار شود .

    نتیجه گیری اگر بخواهیم از این تحقیق یک نتیجه کلی بگیریم می توانیم بگوییم که از نظر معلمان دوره های IT کارایی خوبی برای ایشان دارند .

    چون این قشر از افراد جامعه اکثر وقت خود را صرف تعلیم وتربیت می کنند وقت آن چنانی ندارند تا به طور ریشه ای باعلوم کامپیوتری آشنا شوند توسط این دوره ها معلمان می توانند تا حد استفاده در حوزه کاری خود با کامپیوتر آشنا شوند اگر با تمام مراحل این دوره آشنا شوند در حوزه کاری این افراد کافی به نظر می رسد .

استفاده از شبکه هاي کامپيوتري در چندين سال اخير رشد فراواني کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپايي شبکه نموده اند . هر شبکه کامپيوتري بايد با توجه به شرايط وسياست هاي هر سازمان ، طراحي وپياده سازي گردد. در واقع شبکه هاي کامپيوتري زير ساخت هاي لازم ر

معرفي کسب و کار با ورود رشته هاي جديد در زمينه کامپيوتر و فناوري اطلاعات و با در نظر گرفتن منطقه مورد نظر ( معلم ) که به نحوي رابطه ي مستقيم بين دانشگاه هاي مشهد را دارد (آزاد، خيام، بهار، سجاد، خراسان) و از نظر وسعت هم رو به پيشرفت است و در ا

جهاني سازي و تغييرات فناوري، فرايندهايي که در پانزده سال اخير سرعت يافته اند، باعث ايجاد يک اقتصاد جديد جهاني شده اند که با فناوري تقويت شده و سوخت (انرژي) آن بوسيله اطلاعات تامين و با دانش رانده مي شود. ضرورت اين اقتصاد جهاني مستلزم نوع و هدف موسسا

مقدمه: برنامه ریز آموزشی باید مطلع از هزینه های آموزشی (سرمایه ای و جاری) الگوها و مدل های برنامه ریزی آموزشی باشد. توجه برنامه ریز آموزشی به مجموع مخارج (هزینه های سرمایه ای و جاری) که کنترل آن سهل هم نیست ضروری است. مسئولیت برنامه ریز در پیش بینی مخارج طی پنج یا ده سال آینده با در نظر گرفتن حقوق معلمان کادر اداری، هزینه نگهداری ساختمان و تجهیزات و تجدید وسایل استهلاکی در ...

مقدمه (خلاقیت ) مقوله ای است که اغلب ابعاد زندگی اجتماعی بشر را در بر می گیرد اما به جرات می توان گفت خلاقیت در آموزش و پرورش نکته ای کلیدی و حائز اهمیت است . با عنایت به اینکه ،زمینه اساسی خلاقیت باید در خانواده ، مدرسه و دانشگاه فراهم گردد و مدارس در این زمینه نقشی مضاعف دارند در این مقاله کوشش می شود برخی از ابعاد اساسی ( خلاقیت و آموزش ) مورد توجه قرار گیرد. تعریف خلاقیت : ...

رشته مهندسي کامپيوتر که به طراحي و ساخت اجزاي مختلف کامپيوتر مي پردازد، لذا اهميت بسيار زيادي در دنياي امروز برخوردار است. هدف از طي اين دوره تربيت کارشناساني است که در زمينه تحليل، طراحي، ساخت و راه اندازي دستگاهها و مجموعه هاي سخت افزاري جديد، برر

به نام خدا شرکت رهنمون فناوري اطلاعات در سال 1381 با مالکيت خصوصي به شماره ثبت 196417 در تهران با هدف ارايه راهکارهاي جامع اتوماسيون مالي و اداري تاسيس گرديد. اين هدف با پوشش جنبه‌هاي مختلف فناوري اطلاعات شامل بررسي و امکان سنجي پياده

مشخصات فردي دانش آموز نام ونام خانوادگي:جلال اعرابي نام پدر:حسين نام کلاس:اول الف مشخصات فردي شخص مصاحبه شونده نام ونام خانوادگي:زهرا صحرايي زمان انجام مصاحبه:11/02/87 سابقه کار:18سال مدرک تحصيلي:ليسانس عنوان شغل:آموزگار تع

بعد از ارئه مقدمه ابتدا مختصري در رابطه با امواج آموزش و پرورش بحث شده و سپس در مورد ضرورت تغيير در آموزش و پرورش و نيز در ارتباط با نظام آموزش کارآمد بحث شده است و نيز در خصوص مشارکت و بکارگيري افراد ذينفع در آموزش و پرورش و فوائد آن شرح مختصري داد

در حال حاضر رشته کتابداري و اطلاع رساني در دو گرايش پزشکي و غير پزشکي در دانشگاههاي ايران تدريس مي شود . رشته کتابداري پزشکي در دانشگاههاي علوم پزشکي و رشته کتابداري غير پزشکي در دانشگاههاي سراسري ، دانشگاههاي آزاد اسلامي و دانشگاههاي پيام نور به صو

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول