در این تحقیق می خواهیم بررسی علل افت تحصیلی را بنویسیم که موجب است افت تحصیلی از مواردی مانند سهل انگاری دانش آموز نسبت به درس یا انتخاب کردن رشته ای که مورد نظر خودشان نبوده دوستان ناباب نامهربانی در خانواده…..
باشد.
و برای جلوگیری این مشکلات باید دانش آموز تلاش و کوشش خود و اعتماد به نفس و تشخیص خوب از بد را هم بدهد زیرا با تشخیص خوب از بد می تواند دوستی برای خود انتخاب کند که بر او نیز اثر مثبت می گذارد و مهربانی در خانواده باید صورت گیرد تا فرزند دچار افسردگی نشود و……
علت و هدف انتخاب موضوع تحقیق:
علت و هدف انتخاب موضوع این بوده است که افراد بتوانند با مشکلاتی که
می تواند افت تحصیلی را در آنها ایجاد کند آگاه باشند و بتوانند در هنگامی که افت تحصیلی در آنها اتفاق می افتد با آنها مقابله کرده و پیروز و موفق شوند.
ضرورت و اهمیت موضوع تحقیق:
ضرورت و اهمیت این تحقیق این بود که بتوانیم اطلاعاتی بیشتر و بهتر و جدیدتر از این تحقیق را دریافت کرده و توانسته با این تحقیق اطلاعاتی را نیز در اختیار افراد قرار داده تا در به افت تحصیلی مواجع نشوند.
فرضیه های تحقیق:
1- احتمالاً بین بی سوادی والدین و افت تحصیلی تا حدودی رابطه وجود دارد.
2- احتمالاً بین فقر اقتصادی و افت تحصیلی تا حدودی رابطه وجود دارد.
3- احتمالاً بین کثرت دانش آموز و افت تحصیلی تا حدودی رابطه وجود دارد.
4- احتمالاً روش تدریس معلم در افت تحصیلی دانش آموزان تاثیر گذار است.
5- احتمالاً نداشتن انگیزه و علاقه دانش آموز در تحصیل در افت تحصیلی موثر است.
6- احتمالاً سلامت جسمانی و روانی در افت تحصیلی دانش آموز مؤثر است.
7- احتمالاً بین نداشتن وسایل کمک آموزشی و افت تحصیلی تا حدودی رابطه وجود دارد.
8- احتمالاً بین فساد و انحراف اخلاقی دوستان و هم سالان، نوجوان و جوان در افت تحصیلی خیلی رابطه وجود دارد.
9- احتمالاً نگاه کردن بیش از اندازه به تلویزیون موجب افت تحصیلی دانش آموز می شود.
10- احتمالاً گوش نکردن به نصیحتهای والدین در مورد مطالعه کتاب های درسی 25% موجب افت تحصیلی می شود.
11- احتمالاً زندگی در خانواده های مطلقه و شکست خورده باعث افت تحصیلی می شود.
12- احتمالاً تغذیه نامناسب تا حدودی موجب افت تحصیلی می شود.
13- احتمالاً افرادی که برای ادامه تحصیل از روستا ها به شهرستان ها می آیند تا حدودی دچار افت تحصیلی می شوند.
14- احتمالاً سهل انگاری دانش آموز نسبت به درس باعث افت تحصیلی می شود.
15- احتمالاً داشتن دوستان ناباب در افت تحصیلی موثر است.
16- احتمالاً داشتن دوستان ناباب در افت تحصیلی موثر است.
17-احتمالاً انتخاب نامناسب رشته تحصیلی در افت تحصیلی موثر است.
18- احتمالاً افت تحصیلی در پسران بیشتر صورت می گیرد.
19- احتمالاً هراس از مدرسه تا حدودی باعث افت تحصیلی می شود.
20- احتمالاً اعتقادات و تصورات سنتی تا حدودی باعث افت تحصیلی می شود.
21- احتمالاً تعداد افراد خانواده (جمعیت زیاد) تا حدودی باعث افت تحصیلی می شود.
22- احتمالاً فشار والدین در درس خواندن در افت تحصیلی مؤثر است.
23- احتمالاً نوع محیط و فعالیت در آن موجب افت تحصیلی می شود.
24- احتمالاً تأثیر گرفتن از محیط و هم سالان خود موجب افت تحصیلی می شود.
متغیر وابسته و مستقل:
متغییر وابسته:
1- بی سوادی والدین2- فقر اقتصادی 3- کثرت دانش آموز4- روش تدریس معلم
5- نداشتن انگیزه و علاقه دانش آموز 6- سلامت جسمانی و روانی 7- نداشتن وسایل کمک آموزشی 8- فساد و انحراف اخلاقی دوستان و هم سالان و نوجوان و جوان 9- نگاه کردن بیش از اندازه به تلویزیون 10- گوش نکردن به نصیتهای والدین در مورد مطالعه کتاب های درسی 11- زندگی در خانواده های مطلقه 12- تغذیه نامناسب 13- افرادی که برای ادامه تحصیل از روستاها به شهرستان ها می آیند 14- سهل انگاری دانش آموز نسبت به درس 15- مشکلات مادی خانواده 16- داشتن دوستان ناباب 17- انتخاب نامناسب رشته تحصیلی 18- هراس از مدرسه 19- اعتقادات و تصورات سنتی 20- جمعیت زیاد در خانواده
1- بی سوادی والدین2- فقر اقتصادی 3- کثرت دانش آموز4- روش تدریس معلم 5- نداشتن انگیزه و علاقه دانش آموز 6- سلامت جسمانی و روانی 7- نداشتن وسایل کمک آموزشی 8- فساد و انحراف اخلاقی دوستان و هم سالان و نوجوان و جوان 9- نگاه کردن بیش از اندازه به تلویزیون 10- گوش نکردن به نصیتهای والدین در مورد مطالعه کتاب های درسی 11- زندگی در خانواده های مطلقه 12- تغذیه نامناسب 13- افرادی که برای ادامه تحصیل از روستاها به شهرستان ها می آیند 14- سهل انگاری دانش آموز نسبت به درس 15- مشکلات مادی خانواده 16- داشتن دوستان ناباب 17- انتخاب نامناسب رشته تحصیلی 18- هراس از مدرسه 19- اعتقادات و تصورات سنتی 20- جمعیت زیاد در خانواده 21- فشار والدین در درس خواندن 22- نوع محیط و …… متغیر مستقل: افت تحصیلی : فصل دوم ادبیات و پیشینه تحقیق فصل سوم روش تحقیق جامعه آماری: جامعه آماری این تحقیق را دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان و معلمین شکیل داده اند.
نمونه آماری: از میان جامعه آماری 25 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید.
روش نمونه گیری: روش نمونه گیری در این تحقیق متغییر تصادفی ساده بوده است.
ابزار جمع آوری اطلاعات: ابزار جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسش نامه دانش آموز ساخته است که حاوی 24 سوال پاسخ بسته می باشد.
روش آماری: روش آماری دراین تحقیق از نوع توصیفی می باشد که شامل درصد و فراوانی و استفاده از جدول و نمودار می باشد.
تجزیه و تحلیل داده ها به منظور قبولیات فرضیه ها: به نظر شما بین بی سوادی والدین و افت تحصیلی چه میزان رابطه وجود دارد؟
با توجه به جدول یک افراد 28% به خیلی و 16% به کم و 32% به تا حدودی و 24% به رابطه وجود ندارد جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تا حدودی مورد قبول است.
2- فقر اقتصادی تا چه حدی بر افت تحصیلی تأثیری می گذارد؟
با توجه به جدول دو افراد 16% به خیلی و 24% به کم و 56% به تا حدودی و 4% به تأثیری ندارد جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تا حدودی مورد قبول است.
3- بین کثرت دانش آموز در یک کلاس و افت تحصیلی چه قدر ارتباط وجود دارد؟
با توجه به جدول سه افراد 28% به خیلی و 28% به کم و 36% به تا حدودی و 8% به رابطه وجود ندارد جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تا حدودی مورد قبول است.
4-آیا روش تدریس معلم در افت تحصیلی دانش آموز تاثیر گذار است؟
با توجه به جدول چهار افراد 88% به بله و 0% به خیر و 8% به تا حدودی و 4% به نمی دانم جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
5-آیا نداشتن انگیزه و علاقه دانش آموز در تحصیل در افت تحصیلی موثر است؟
با توجه به جدول پنجم افراد 80% به بله و 4% به خیر و 12% به تا حدودی و 4% به نمی دانم جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
6- کدام یک از عوامل زیر بیشترین تأثیر را در افت تحصیلی دارد؟
با توجه به جدول ششم افراد 0% به بی سوادی والدین و 12% به اقتصاد خانواده و 8% به کافی نبودن وسایل و 80% به همه سه مورد جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
7- آیا سلامت جسمانی و روانی در افت تحصیلی مؤثر است؟
با توجه به جدول هفتم افراد 68% به بله و 0% به خیر و 28% به تا حدودی و 4% به نمی دانم جواب داده است که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
8- به نظر شما بین نداشتن وسایل کمکی آموزشی و افت تحصیلی چقدر رابطه وجود دارد؟
با توجه به جدول هشتم افراد 20% به خیلی 28% به کم و 44% به تا حدودی و 8% به نمی دانم جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تا حدودی مورد قبول است.
9- بین فساد و انحراف اخلاقی دوستان و هم سالان نوجوان و جوان در افت تحصیلی چقدر رابطه وجود دارد؟
با توجه به جدول نهم افراد 60% به خیلی و 8% به کم و 28% به تا حدودی و 4% به نمی دانم جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
10- آیا نگاه کردن بیش از اندازه به تلویزیون موجب افت تحصیلی دانش آموز می شود؟
با توجه به جدول دهم افراد 48% به بله و 16% به خیر و 36% به تا حدودی و 0% به نمی دانم جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
11- گوش نکردن به نصیتهای والدین در مورد مطالعه کتاب های درسی چند درصد موجب افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول یازدهم افراد 36% به 25% و 32% به 50% و 16% به 80% و 16% به 100% پاسخ داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول نیست.
12- آیا زندگی در خانواده های مطلقه و شکست خورده باعث افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول دوازدهم افراد 44% به بله و 20% به خیر و 24% به تا حدودی و 12% به نمی دانم جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
13- آیا تجزیه نامناسب موجب افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول سیزدهم افراد 28% به بله و16% به خیر و52% به تا حدودی و4% به نمی دانم جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تا حدودی مورد قبول است.
14- آیا افرادی که برای ادامه تحصیل از روستاها به شهرستان ها می آیند دچار افت تحصیلی می شوند؟
باتوجه بهجدول چهاردهم افراد12% به بله و28% به خیر و44% به تا حدودی و12% بهنمی دانم جواب دادهاندکه با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تا حدودی مورد قبول است.
15- کدام یک ا زعوامل زیر در افت تحصیلی بیشترین تأثیر را دارد؟
با توجه به جدول پانزدهم افراد 40% به سهل انگاری دانش آموز و 22% به انتخاب رشته ی نامناسب و 28% به داشتن دوستان ناباب و 0% به مشکلات مادی خانواده جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه در مورد سهل انگاری دانش آموز مورد قبول است.
16- افت تحصیلی بیشتر در چه مقطعی صورت می گیرد؟
با توجه به جدول شانزدهم افراد 40% به راهنمایی 48% به دبیرستان و 4% به پیش دانشگاهی و 8% به دانشگاه جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه در مقطع دبیرستان مورد قبول است.
17- افت تحصیلی در دختران بیشتر است یا پسران؟
با توجه به جدول هفدهم افراد 8% به دختران و 32% به پسران و 32% به هر دو مورد 28% به فرقی نمی کند جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه در هر دو مورد قبول است.
18- آیا هراس از مدرسه باعث افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول هجدهم افراد32% به بله و 8% به خیر و12% به نمی دانم و 48% به تا حدودی جواب داده اندکه با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تا حدودی مورد قبول است.
19- آیا کسیکه در انتخاب رشته به ناچار به یکی از رشته ها می رود دچار افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول نوزدهم افراد48% به بله و8% به خیر و 40% به تا حدودی و 4% به نمی دانم جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
20- آیا اعتقادات و تصورات سنتی در افت تحصیلی مؤثر است؟
با توجه به جدول بیستم افراد20% به بله و32% به خیر و36% تا حدودی و 12% به نمی دانم جواب داده اندکه با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تا حدودی مورد قبول است.
21- آیا تعداد افراد خانواده (جمعیت زیاد) در افت تحصیلی مؤثر است؟
با توجه به جدول بیست و یکم افراد 20% به بله و 24% به خیر و 48% به تا حدودی و 8% به نمی دانم جواب داده اندکه با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه تاحدودی مورد قبول است.
22- کدام یک از عوامل زیر بیشترین تاثیر را در افت تحصیلی دارد؟
با توجه به جدول بیست و دوم افراد 4% به فشار والدین و 4% به نوع محیط و فعالیت در آن و 8% به تأثیر گرفتن از محیط و هم سالان و 84% به همه موارد که با توجه به تجزیه و تحلیل دادهها فرضیه مورد قبول است.
23- به نظر شما در افت تحصیلی کدام موارد دیگر تاثیر بیشتری دارد؟
با توجه به جدول بیست و سوم افراد 4% به تازه بودن موقعیت تحصیلی دانش آموز و 0% به عوامل اقتصادی و اجتماعی در طبقه اجتماعی افراد و 20% به بی انگیزگی دانش آموز برای تحصیل و تاثیر محیط به خصوص معلم و 76% به همه موارد جواب داده اند که با توجه به تجزیه و تحلیل داده ها فرضیه مورد قبول است.
تفسیر داده ها: به نظر شما بین بی سوادی والدین و افت تحصیلی چه میزان رابطه وجود دارد؟
با توجه به جدول یک افراد 28% به خیلی و 16% به کم و 32% به تا حدودی جواب و 24% به رابطه وجود ندارد پاسخ داده اند که 32% یعنی تا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
فقر اقتصادی تا چه حدی بر افت تحصیلی تاثیر می گذارد؟
با توجه به جدول دو افراد 16% به خیلی و 24% به کم و 56% به تا حدودی و 4% به تأثیری ندارد پاسخ داده اند که 56% یعنی تا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
بین کثرت دانش آموز در یک کلاس و افت تحصیلی چه قدر ارتباط وجود دارد؟
با توجه به جدول سه افراد 28% به خیلی و 28% به کم و 36% به تا حدودی و 8% به رابطه وجود ندارد پاسخ داده اند که 36% یعنی تا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
آیا روش تدریس معلم در افت تحصیلی دانش آموز تأثیر گذار است؟
با توجه به جدول چهارم افراد 88% به بله و 0% به خیر و 8% به تا حدوی و 4% به نمی دانم پاسخ داده اند که 88% یعنی بله بیشتر است و عقیده بیشتر افراد بله است.
آیا نداشتن انگیزه و علاقه دانش آموز در تحصیل در افت تحصیلی مؤثر است؟
با توجه به جدول پنجم افراد 80% به بله و 4% به خیر و 12% به تا حدودی و 4% به نمی دانم پاسخ داده اند که 80% یعنی بله بیشتر است و عقیده بیشتر افراد بله است.
کدام کی از عوامل زیر بیشترین تأثیر را در افت تحصیلی دارد؟
با توجه به جدول ششم افراد 0% به بی سوادی والدین و 12% به اقتصاد خانواده و 8% به کافی نبودن وسایل و 80% به همه موارد پاسخ داده اند که 80% یعنی همه موارد بیشتر است و عقیده بیشتر افراد همه موارد است آیا سلامت جسمانی و روانی در افت تحصیلی مؤثر است؟
با توجه به جدول هفتم افراد 68% به بله و 0% به خیر و 28% به تا حدودی و 4% به نمی دانم پاسخ داده است که 68% یعنی بله بیشتر است و عقیده بیشتر افراد همه موارد است.
به نظر شما بین نداشتن وسایل کمک آموزش و افت تحصیلی چقدر رابطه وجود دارد؟
با توجه به جدول هشتم افراد 20% به خیلی و 28% به کم و 44% به تا حدودی 8% به نمی دانم پاسخ داده اند که 44% یعنیتا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
بین فساد و انحراف اخلاقی دوستان و هم سالان نوجوان و جوان در افت تحصیلی چقدر رابطه وجود دارد؟
با توجه به جدول نهم افراد 60% به خیلی و 8% به کم و 28% به تا حدودی و 4% به نمی دانم پاسخ داده ا ند که 60% یعنی خیلی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد خیلی است.
آیا نگاه کردن بیش از اندازه به تلویزیون موجب افت تحصیلی دانش آموز می شود؟
با توجه به جدول دهم افراد 48% به بله و 16% به خیر و 36% به تا حدودی و 0% به نمی دانم پاسخ داده اند که 48% یعنی بله بیشتر است و عقیده بیشتر افراد بله است.
گوش نکردن به نصیحتهای والدین در مورد مطالعه کتاب های درسی چند درصد موجب افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول یازدهم افراد 36% به 25% و 32% به 50% و 16% به 80% و 16% به 100% پاسخ داده اند که 36% یعنی 25% بیشتر است و عقیده بیشتر افراد 25% است.
آیا زندگی در خانواده های مطلقه و شکست خورده باعث افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول دوازدهم افراد 44% به بله و 20% به خیر و 24% به تا حدودی و 12% به نمیدانم پاسخ داده اند که 44% یعنی بله بیشتر است و عقیده بیشتر افراد بله است.
آیا تغذیه نامناسب موجب افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول 28% به بله و 16% به خیرو 52% به تا حدودی و 4% به نمی دانم پاسخ دادهاند که 52% یعنی تا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
آیا افرادی که برای ادامه تحصیل از روستا ها به شهرستان ها می آیند دچار افت تحصیلی میشوند؟
با توجه به جدول چهاردهم افراد 12% به بله و 28% به خیر و 44% به تا حدودی و 12% به نمیدانم پاسخ داده اندکه44% یعنی تا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
کدام یک از عوامل زیر در افت تحصیلی بیشترین تأثیر را دارد؟
با توجه به جدول پانزدهم افراد 40% به سهل انگار دانش آموز و 32% به انتخاب رشته ی نامناسب و 28% به داشتن دوستان ناباب و 0% به مشکلات مادی خانواده پاسخ دادهاندکه 32% یعنی انتخاب رشته ی نامناسب بیشتر است و عقیده بیشتر افراد انتخاب رشتهی نامناسب است.
افت تحصیلی بیشتر در چه مقطعی صورت می گیرد؟
با توجه به جدول شانزدهم افراد 40% به راهنمایی و 48% به دبیرستان و 4% به پیش دانشگاهی و 8% به دانشگاه پاسخ داده اند که 48% یعنی دبیرستان بیشتر است و عقیده بیشتر افراد مقطع دبیرستان است.
افت تحصیلی در دختران بیشتر است یا پسران؟
با توجه به جدول دهم افراد 8% به دختران و 32% به پسران و 32% به هر دو مورد و 28% به فرقی نمی کند پاسخ داده اند که 32% یعنی هر دو مورد بیشتر است و عقیده بیشتر افراد هم دختران و هم پسران است.
آیا هراس از مدرسه باعث افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول هجدهم افراد 32% به بله و 8% به خیر و 12% به نمی دانم و 48% به تا حدودی پاسخ داده ا ند که 48% یعنی تا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
آیا کسی که در انتخاب رشته به ناچار به یکی از رشته ها می رود دچار افت تحصیلی می شود؟
با توجه به جدول نوزدهم افراد 48% به بله و 8% به خیر و 40% به تا حدودی و 4% به نمی دانم پاسخ داده اند که 48% یعنی بله بیشتر است وعقیده بیشتر افراد بله است.
آیا اعتقادات و تصورات سنتی در افت تحصیلی مؤثر است؟
با توجه به جدول بیستم افراد 20% به بله و 32% به خیر و 36% به تا حدودی و 12% به نمیدانم پاسخ داده اند که 36% یعنی تا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
آیا تعداد افراد خانواده (جمعیت زیاد) در افت تحصیلی موثر است؟
با توجه به جدول بیست و یکم افراد 20% به بله و 24% به خیر و 48% به تا حدودی و 8% به نمیدانم پاسخ داده اند که 48% یعنی تا حدودی بیشتر است و عقیده بیشتر افراد تا حدودی است.
کدام یک از عوامل زیر بیشترین تاثیر را در افت تحصیلی دارد؟
با توجه به جدول بیست و دوم افراد 4% به فشار والدین و 4% به نوع محیط و فعالیت در آن و 8% به تأثیر گرفتن از محیط وهم سالان و 84% به همه موارد پاسخ داده اند که 84% یعنی همه موارد بیشتر است و عقیده بیشتر افراد همه موارد است.
به نظر شما در افت تحصیلی کدام موارد دیگر تأثیر بیشتری دارد؟
با توجه به جدول بیست و سوم افراد 4% به تازه بودن موقعیت تحصیلی دانش آموز و 0% به عوامل اقتصادی و اجتماعی در طبقه اجتماعی افراد و 20% به بی انگیزگی دانش آموز برای تحصیل و تأثیر محیط به خصوص معلم و 76% به همه موارد پاسخ داده اند که 76% یعنی همه موارد بیشتر است و عقیده بیشتر افراد همه موارد است.
فصل چهارم یافته های تحقیق فصل پنجم خلاصه و نتیجه گیری فصل اول کلیات تحقیق خلاصه تحقیق: امروزه افت تحصیلی هم برای خانواده ها و هم برای اجتماع یک مفصل است و مشکلات زیادی را در پی دارد.
افت تحصیلی یعنی کاهش عملکرد فرد در امر تحصیلی: ممکن است عوامل آموزشگاهی و عوامل فردی در افت تحصیلی موثر باشد.
در عوامل آموزشگاهی مدیر و معلم نقش مهمی دارند ممکن است با سخت گیری های بیش از حد مدیر برای دانش آموزان افت تحصیلی آنها فراهم شود و یا معلم ممکن است در اثر شلوغیهای بیش از حد دانش آموزان جملاتی را خطاب به دانش آموزان به کار ببرند که موجب شرمنده شدن دانش آموز در مقابل دوستان او باشد.
و در نتیجه از درس و مدرسه بیزار می شود و زمینه ی افت تحصیلی او فراهم می شود.
یا شیوه ی صحیح درس دادن معلم در افت تحصیلی موثر است مثلاً ممکن است معلم روش صحیحی برای تدریس نداشته باشد و به همین علت چون دانش آموزان درس را به خوبی متوجه نمی شود دچار افت تحصلی شوند.
عوامل فردی که در افت تحصیلی موثر است شامل هدف، روش صحیح مطالعه، عزت نفس اضطراب امتحان است.
هدف: دانش آموزان باید از همان ابتدای تحصیلی هدف خاصی ار انتخاب کنند و برای رسیدن به آن هدف تلاش کنند مسلماً دانش آموزانی که هدف مشخصی دارند در مقایسه با آنهایی که هدفی ندارند بهتر عمل می کنند.
روش صحیح مطالعه: ممکن است دانش آموزان به علت عدم شیوه صحیح مطالعه افت تحصیلی داشته باشند آنها ممکن است درس را به خوبی حفظ کرده باشند.
اما سر کلاس مطالب را فراموش می کنند و نمی توانند پاسخ کاملی دهد در نتیجه دچار افت تحصیلی می شوند.
عزت نفس: دانش آموزان باید خود را دوست داشته باشند برای خود ارزش قائل شوند و خود را برای جامعه مفید بدانند اما وقتی که خود را شخص کودک بدانند و برای خود ارزشی قائل نشوند مسلماً دیگران هم برای آنها ارزشی قائل نمی شوند که این امر موجب می شود ضربه روحی به دانش آموز وارد شود و نتواند درس را ادامه دهد در نتیجه دچار افت تحصیلی می شوند.
اضطراب امتحان: ممکن است دانش آموزان درس را به خوبی حفظ کرده باشند اما به علت اضطرابی که سر جلسه امتحان دارند قادر به پاسخگویی نیستند در نتیجه دچار تعرق، تپش قلب و تکرر ادرار می شوندکه باعث می شود اضطراب آنها بیش از حد می شود.
این افراد سر جلسه امتحان با دیدن اولین سوال سخت فکر می کنندکه بقیه سوال ها نیز مشابه همین سوال است پس از امتحان و قبولی ناامید می شوند و جواب درستی به سوال نمی دهند پس دچار افت تحصیلی می شوند.
نتیجه تحقیق با توجه به موضوع تحقیق که افت تحصیلی می باشد می توان نتیجه گرفت که افت تحصلی از بی سوادی والدین، فقر اقتصادی، کثرت دانش آموز در یک کلاس، روش تدریس معلم، کافی نبودن وسایل کمک آموزشی، سلامت جسمانی و روانی، فساد انحراف دوستان و هم سالان نوجوان وجوان، نگاه کردن بیش از اندازه به تلویزیون، زندگی در خانواده های مطلقه و شکست خورده، تغذیه نامناسب، سهل انگاری دانش آموز نسبت به درس، هراس از مدرسه، انتخاب رشته به ناچار، اعتقادات و تصورات سنتی، فشار والدین، نوع محیط و فعالیت در آن و تأثیر گرفتن از محیط و هم سالان می باشد.
تقدیم: این تحقیق را به رئیس جمهور محترم آقای دکتر محمود احمدی نژاد با احترام تمام تقدیم می کنیم.
تعریف عملیاتی متغیرها : بی سوادی والدین: بی سوادی والدین به منظور این که نمی توانند در مواقع اشکال به فرزندان خود کمک کنند.
فقر اقتصادی : فقر اقتصادی به منظور این که نمی توانند نیاز فرزندان را بر طرف کنند.
روش تدریس معلم : روش تدریس معلم به منظور این که نمی توانند درس را به دانش آموزان بفهمانند.
نداشتن انگیزه و علاقه دانش آموز: نداشتن انگیزه و علاقهدانش آموز به منظور این که نمی خواهد درس بخواند.
سلامت جسمانی و روانی : سلامت جسمی و روانی بهمنظور این که فرد چون سلامت جسمانی و روانی کاملی ندارد نمی تواند به خوبی به درسهای خود برسد.
نداشتن وسایل کمک آموزشی : نداشتن وسایل کمک آموزشی باعث نفهمیدن درس برای دانش آموز می شود.
فساد و انحراف اخلاقی دوستان و هم سالان و نوجوانان و جوان : فساد و انحراف اخلاقی دوستان و هم سالان و نوجوان و جوان به منظور این کهباعث می شود که دانش آموز راه خود را منحرف رود.
نگاه کردن بیش از اندازه به تلویزیون: نگاه کردنبیش از اندازه به تلویزیون باعث می شود که دانش آموز وقت خود را برای خواندن و انجام تکالیف از دست بدهد.
زندگی در خانواده های مطلقه : زندگی بر خانواده های مطلقه باعث می شود که دانش آموز احساس افسردگی و نگرانی می شود.
افرادی که از روستاها به شهرستان می آیند: افرادی که از روستاها به شهرستان می آیند می توانند تحت تاثیر رفتار دوستان ناباب شهرستانیان قرار گیرند.
سهل انگاری دانش آموز نسبت به درس : سهل انگاری دانش اموز نسبت به درس باعث می ش.د که دانش آموز در انجام تکالیف و درس دچار مشکل شود.
افت تحصیلی : افت تحصیلی یعنی این که کاهش عمل کرد دانش آموز نسبت به درس است.
قلمرو تحقیق: شال 85-84 از دبیرستان سمیه 1 کلاس 204 پایه دوم ریاضی محدودیتها: کمبود وقت هزینه های زیاد کمبود منابع و مآخذ منابع و مآخذ : اسکندری – طیبه ،پایان نامه ی دانشجویی، علل افت تحصیلی دانش آموزان دبیرستان صفحه 14 تا 1 امینی – ابراهیم، مسائل جوانان و نوجوانان، چاپ 1376، صفحه 136 ناصری – زهرا، چه کسی در افتتحصیلی فقر است ؟
پیک سنجش، سال دهم شاره 41 مرادی – احسان، یادگیریهای دانش آموزان، مجله موفقیت، صفحه 11 تا صفحه 12 هالت- جان، مترجم فرغان.
مهشید، زمینه یابی شکست تحصیلی دانش آموزان چاپ 1377 صفحه 61 جک اچ کان ماجین پی- نورستن- هواردسی ام کارون- مترجم سلطانی فرحسن چاپ 1374 صفحه 98 دبیرستان سمیه 1 موضوع تحقیق : افت تحصیلی دبیر مربوطه : سرکار خانم زحمت کش نگارندگان : سمیرا شجاعی عفت آدینه پور سیما ایمانی فرزانه جبن سال تحصیلی 85-84 فهرست مطالب عنوانصفحهتقدیمتقدیرچکیدهفصل اول : کلیات تحقیقمقدمهبیان مسئلههدف و علت انتخاب موضوعضرورت و اهمیت موضوع تحقیقفرضیه های تحقیقمتغیرهای وابسته و مستقلتعریف عملیاتی متغیرهاقلمرو تحقیقفصل دوم ادبیات و پیشینه ی تحقیقافت تحصیلیعوامل اقتصادیعوامل آموزشیعوامل فرهنگیعوامل اجتماعی و خانوادگیانگیزهعوامل اداریانتخاب نامناسب رسته تحصیلیانواع افت تحصیلیعلت افت تحصیلیچه کسی در افت تحصیلی مقصر است عوامل فردی عوامل آموزشگاهیفصل سوم : روش تحقیقجامعه آمارینمونه آماریروش نمونه گیریابزار جمع آوری اطلاعاتروش آماریفصل چهارم : یافته های تحقیق جدول 1جدول 2جدول 3 جدول 4 جدول 5 جدول 6 جدول 7 جدول 8 جدول 9 جدول 10 جدول 11 جدول 12 جدول 13 جدول 14 جدول 15 جدول 16 جدول 17 جدول 18 جدول 19 جدول 20 جدول 21 جدول 22جدول 23تفسیر داده هاتجزیه و تحلیل داده ها به منظور قبول یا رد فرضیه هافصل پنجم: خلاصه و نتیجه گیریخلاصه تحقیقنتیجه تحقیقمحدودیتمنابع و مآخذپرسشنامه