دانلود تحقیق مشکلات جوانان

Word 75 KB 28294 19
مشخص نشده مشخص نشده علوم اجتماعی - جامعه شناسی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • طبقه بندی مشکلات نوجوانان وجوانان وروشهای بررسی آنها                    می توان مشکلات نوجوانان را به پنچ دسته تقسیم نمود :

    اختلال درتصویر بدنی 

    2.بحران خودشناسی       

    3.مشکل اجتماعی شدن

         4.مسئله جنسی               

         5.بیماریهای روانی

    با انجام چند تحقیق در زمینه مشکلات جوانان ایران مسائل آنان به صورت زیر طبقه بندی می شود:

    1.دشواریهای مالی           

    2.دشواریهای تحصیلی

    3.دشواریهای ناشی از تعارض گذشته و روزگار کنونی

    4.دشواریهای ناشی از مناسبتهای خانوادگی

    5.دشواریهای ناشی از تمایلات جنسی

    6.

    اعتیاد در جوانان

    7.

    دشواری ایام فراغت

    8.

    اضطرابها ونگرانیها

    روشهای بررسی مشکلات : برای تحقیق وبررسی مشکلات نوجوانان می توان از روشهای مختلفی استفاده کرد که ذیلا به برخی از این روشها اشاره ای     می شود:

    مطالعات مردم شناسی : در این گونه مطالعات شیوه زندگی در جوامع مختلف مورد بررسی قرار می گیرد که محقق به مشاهدات خویش وبر اطلاعات افرادمحلی متکی است

    تحقیقات تاریخی : در این تحقیقات به بررسی منظم حقایق           می پردازند ومدارک واطلاعات مربوط به یک موضوع را جمع آوری می کنند که این نوع بیشتر به اسناد تاریخی متکی است

    مطالعات موردی: مطالعه ای همه جانبه از سوابق وضع فعلی وعوامل محیطی موثر در یک فرد یا یک گروه است مانند مطالعه پیاژه در رشد ذهنی کودکان

    مطالعات همبستگی: بررسی دو خصیصه وحالت در دو گروه وتعیین میزان ارتباط آنهاست .میزان ارتباط دومتغیر مانند روابط خوب خانوادگی وسازگاری رابیان می کند اگر دو متغیر دارای ارتباط کامل باشند ضریب همبستگی 1+ است .

    همبستگی صفر نمایانگر عدم ارتباط کامل است

    مطالعات تجربی : یک طرح دقیق در شرایط کنترل شده اجرا        می شود و نتیجه آن مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار می گیرد در مطالعات معمولا دو گروه شرکت دارند که در یکی از گروهها ،طرح تجربی به کار می رود دو گروه دیگر به عنوان گروه گواه مورد آزمایش قرار نمی گیرد نتایج حاصل از دو گروه آزمایش و گواه با یکدیگر مقایسه می شوند .

    تحقیقات توصیفی : به توصیف دقیق حقایق و بیان خصوصیات دسته ای خاص یا موضوع مورد علاقه محقق می پردازد و شامل بررسی عقاید عامه و نیازها و خصوصیات یک گروه می شود تحقیقات توصیفی معمولا به دو صورت انجام می پذیرد :           الف – تحقیقات پیمایشی ب- تحقیقات مشاهده ای

    تحقیقات مربوط به رشد: برای بررسی الگوهای رفتاری و خصوصیات مربوط به رشد یا تغییراتی که در اثر گذشت زمان ایجاد می شود .

    مطالعه مربوط به رشد مستقیما طبیعت رفتار و میزان تغییرات آن را در نمونه ای از کودکان یا نوجوانان در مراحل مختلف رشد بررسی می کند .

    تحقیقات مربوط به رشد: برای بررسی الگوهای رفتاری و خصوصیات مربوط به رشد یا تغییراتی که در اثر گذشت زمان ایجاد می شود .

    مطالعه مربوط به رشد مستقیما طبیعت رفتار و میزان تغییرات آن را در نمونه ای از کودکان یا نوجوانان در مراحل مختلف رشد بررسی می کند .

    بحران بلوغ : فرآیند بلوغ یکی از بحرانی ترین دوره های زندگی هر فرد است .

    استانلی هال که به پدر روانشناسی بلوغ معروف است این مرحله را دوران طوفان و فشار می نامد نوجوانی با تغییرات بیولوژیکی آغاز می شود این تغییرات در دختران در سنین 9 تا 12 سالگی و در پسران از 11 تا 13سالگی بروز می کند .

    تغییرات بیولوژیکی با افزایش وزن و طول ناگهانی قامت همراه است .

    رشد سریع بدنی در این دوره تحت تاثیر هورمونهای غدد درونریز مخصوصا غده هیپوفیز قرار دارد .

    ترشح سریع غده هیپوفیز سایر غدد مانند غده آدرنال غده تیروئید غدد جنسی را فعال می کند .

    رشد بدنی 3 تا 4 سال طول می کشد و اوج آن در پسران 14 سالگی است طی این دوره 15 تا 20 سانتیمتر بر قد و 20 تا 25 کیلوگرم بر وزن نوجوان اضافه می شود در تاریخچه روانشاسی دو جریان فکری در زمینه تحول بلوغ وجود داشته است : جریان اول : رشد را پدیده ای مداوم و پیوسته می داند براساس این نظریه رشد امری پیوسته است که از کودکی شروع می شود و ادامه می یابد .

    رشد گاهی سریع و گاهی کند است و نمی توان برای آن خصوصیات مشخصی را تعیین کرد .

    برطبق این نظریه دوره بلوغ دنباله رشد دوران است ولی آهنگی سریعتر دارد .

    جوانانی که اطلاع قبلی از تحول بلوغ نداشته باشند و تنها شایعات وکنایات مبهمی در این باره شنیده باشند نه تنها آشفته و پریشان می گردند بلکه غالبا وحشت می کنند .

    اگر والدین روش سکوت را انتخاب کنند ، تحولات بلوغ برای دختر و پسر بصورت عملی ترسناک جلوه می کند و باعث ترس و گاهی کناره گیری می شود و در نهایت به اعتماد و اطمینان بین نوجوان و والدین صدمه می زند .

    بحران هویت: زندگی آرام و بی دغدغه کودکی با فرا رسیدن دوران بلوغ به یکباره دگرگون می شود .

    ابتدا نوجوان تصویر ذهنی خاصی از بدن خویش پیدا می کند این تصویر ذهنی با تصویری که فرد از خود در آینه می بیند متفاوت است و شامل برداشت جسمانی همراه با خصوصیات روانی می شود تحول بلوغ ، تصویر ذهنی از بدن و هویت شخصی نوجوان را تهدید می کند .

    نوجوان با در نظر گرفتن تجربیات گذشته و قبول تحولات بلوغ می خواهد هویت خویش را از نو بازسازی کند .

    در بحران هویت نوجوان شدیدا دچار اضطراب و ناراحتی ذهنی است بصورتی که نمی تواند جنبه های مختلف شخصیت خویش را در یک خویشتن قابل قبول سازمان دهد .

    پدر و مادر اولین کسانی هستند که زیر بنای شخصیت سالم یک نوجوان را می گذارند .

    در خانواده های عادی ارتباط نادرست از عوامل عمده مشکلات نوجوانان است .

    مناسبت و ارتباط با دوستان نوجوانان به رفاقت ودوستی با همسالان اهمیت فراوانی می دهند و از زندگی مشترک با آنان لذت می برند اجتماع نوجوانان محیطی را فراهم می سازد که در شخصیت هر یک از آنان اثر عمیق خواهد داشت .

    گروه همسالان دارای قدرت زیادی است و می تواند اعضاء گروه را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

    یک جوان تازه بالغ نسبت به دوستان خود وفادار است و هر گونه حمله ای به آنان بوسیله والدین خشم او را بر می انگیزد .دوستی ها در دوره نوجوانی بر اساس یک نیاز اجتماعی و برای ایجاد روابط سالم و سازنده است .شخصیت اجتماعی نوجوان در حال شکل گرفتن است و بر این اساس رفاقت ها نقش عمده ای را در اجتماعی شدن آنها ایفا می کند .

    تحول ارزشها به قرن حاضر را دوران تزلزل ارزشها نامیده اند .

    در جوامع کنونی مفاهیم ارزشی اعتبار خود را از دست داده اند مفاهیمی از قبیل آزادی عدالت اجتماعی و برابری انسانها مورد تعبیر و تفسیرهای مختلف قرار گرفته و در بعضی موارد به ضد خود تبدیل شده است .

    به نظر دبس نظام ارزشها در مجاورت دنیای علم و اطلاع در جوانان پایه گذاری می شود و به تنظیم رفتار و مشخص نمودن عقاید آنان کمک می کند .

    با توجه به این که گروه هم سن برای نوجوان ایجاد امنیت می کند و سپری در برابر حملات بزرگسالان است فرهنگ خاص را عرضه می کند هر گونه اقدام نابجای والدین نوجوان رابیشتر به طرف همسالان می کشد شناخت مرحله رشد و آگاهی از نیازهای این دوره همراه با ارتباطی صحیح و باز و فضایی توام با احترام و اعتماد می تواند به والدین اعتبار ببخشد و آنان را در برابر گروه هم سن قرار ندهد .

    نوجوان تمام روابط و باورهایی را که در دوران کودکی بدون چون و چرا پذیرفته است مورد پرسش وتردید قرار می دهد و سعی می کند با توجه به شخصیت شکل پذیر و استقلال جوی خود نظامی از ارزشها درباره زیبایی حقیقت قدرت ودین بدست آورد .

    به نظر اشپرانگر هر دسته از ارزشها با یکی از انواع شخصیتی که در این دوره قرارمی گیرد سازگار است .

    برخی از جوانان به ارزشهای هنری تمایل دارند و نیروی خود در این راه صرف می کنند و دسته دیگر به علوم و مسائل نظری گرایش دارند و بعضی به مسائل اجتماعی و سیاسی متمایلند .

    اشپرانگر شخصیتها را بنا بر علائق و زمینه انفعالی و واکنش ذهنی به شش دسته تقسیم می کند : اول : تیپ نظری یا اندیشمند سوم : تیپ : زیبایی پسند یا زیبایی گرا دوم : تیپ اقتصادی یا سودگرا چهارم : تیپ اجتماعی یا مردم گرا پنجم : تیپ مذهبی ششم : تیپ سیاسی با توجه به انواع شخصیت ها ارزشها به شش قسم یعنی : 1- ارزشهای نظری 2- ارزشهای اقتصادی 3- ارزشهای زیبایی 4- ارزشهای اجتماعی 5- ارزشهای مذهبی 6- ارزشهای سیاسی تقسیم می شوند .

    هر فردی بر اساس نوع شخصیتی که دارد به یک دسته از ارزشها بیش از ارزشهای دیگر اهمیت می دهد و در نتیجه محور و مبنای عمل و رفتار او را تشکیل می دهد .

    ارزشها بین جوانان با بزرگسالان متفاوت است در یک بررسی از 1000 دانش آموز دبیرستان در تهران که نسبتا مرفه بودند سؤال شد که تا چه اندازه با این اشعار موافقت دارند و تصور می کنند که پدر و مادرشان با آنها موافق هستند مثلا شعر: « تو نیکی می کن و در دجله انداز که ایزد در بیابانت دهد باز » روانشناسی رشد – فیزیولوژی دوران بلوغ بلوغ جنسی ، تغییر از موقعیت کودک به موقعیت فیزیولوژیک بزرگسال است .

    به عبارت دیگر بلوغ جنسی تغییرات فیزیولوژیک و جسمانی است که کودک را چه از حیث شکل ظاهر و چه از حیث کنشهای فیزیولوژیک به سطح بزرگسال می رساند.

    تغییرات ظاهری و فیزیولوژیکی بلوغ جنسی با پیدایش صفات ثانوی جنسی همراه است که تا پیش از آن وجود نداشتند زیرا در نوزادان تنها تفاوت شکل اعضای تناسلی است که مؤید جنسیت است .

    در شناخت خصوصیات بلوغ جنسی باید پیش از هر چیز وسعت تغییرات مربوطه را مشخص کرد .

    از جهت وزن ، تا حدود دوازده سالگی تفاوت زیادی میان دختر و پسر دیده نمی شود و ازدیاد وزن بین 8 تا 12 سالگی معمولا به طور مرتب و متوسط دو کیلو در سال است بزرگترن ازدیاد وزن برای دختران بین سنین دوازده تا پانزده سالگی و در حدود چهار کیلو گرم در سال است .

    در حالی که قوس صعودی وزن پسران بین سنین 12 تا 18 سالگی است و هر سال پنج تا شش کیلوگرم اضافه می شود در حدود 18 سالگی وزن بتدریج ثبات پیدا می کند .

    سوخت و ساز و رشد نیازهای تغذیه ای : به هنگام بلوغ نیازهای غذایی نوجوان هم از لحاظ کمیت و هم از لحاظ کیفیت قابل اهمیت است .

    رشد بافتهای عضلانی احتیاج به رژیم غذایی سرشار از مواد پروتئینی دارد .پس از دوازده سالگی ،احتیاجات غذایی دختر و پسر متفاوت می شود .در حدود بلوغ افزایش وزن پسران بیش از دختران است (پراشتهایی) – رشد دختران در مقایسه با پسران کندتر است .

    عوامل موثر در بلوغ جنسی عوامل اجتماعی : 1- تاثیر اقتصاد : در محیطهای اقتصادی – فرهنگی فقیر سن بلوغ جنسی در حدود 14 سال و دو ماه است در حالی که در محیطهای فرهنگی – اقتصادی غنی تر در حدود سیزده سال و چهار ماه می باشد .

    2- تاثیر زمان : سن متوسط بلوغ جنسی برحسب زمان نیز قابل تغییر است .

    عوامل عصبی و هورمونی موثر در بروز بلوغ جنسی درد یا نسفال ، هیپوفیز و غده های جنسی قرار دارند – در هر کدام از این سطوح آمادگیهای فیزیولوژیکی وجود دارند که بر اثر رشد موجب تغییرات بلوغ می شوند نظام تنظیمی غدد داخلی تعریف غدد داخلی : غده داخلی متفاوت از غده خارجی است در غددی که ترشح خارجی دارند ساختمان سلولها چنان است که مواد مترشحه به وسیله راههای خروجی ،دفع و یا روی یک عضو منتشر می شود .

    در غده داخلی ، مواد مترشحه به وسیله راههای خروجی دفع نشده ، مستقیما در دستگاه گردش خون وارد می شوند .

    غده هیپوفیز: غده هیپوفیز را فرمانده غدد بسته می نامند ، اما این عنوان درست نیست ، زیرا با اینکه هیپوفیز بر غدد دیگر تاثیر دارد ، اما میان هیپوفیز و غدد دیگر ، روابط متقابل و دو جانبه ای نیز بر قرار است .

    اختلالهای ناشی از نارسایی: نارسایی فعالیت تیروئید به صورت یک نوع نارسایی ذهنی بروز می کند که به آن عقب ماندگی ذهنی همراه با گواتر می گویند .

    در این گونه موارد مهم تیروئید بزرگ می شود اما ترشح آن ناکافی است .

    غدد فوق کلیوی : شامل دو قسمت است ؛ قسمت مرکزی که آدرنالین ترشح می کند و آدرنالین محرک سیستم سمپاتیک است .

    قسمت قشری که تحت تاثیر ACTH مترشحه هیپوفیز قرار دارد و خود هورمونهای متعددی ترشح می کند .

    نقش دستگاه عصبی مرکزی نقش مراکز عصبی زیر قشر مغز برای شناخت تاثیر مرکز عصبی زیر قشر مغز در کردار جنسی ، پژوهشهای گوناگون انجام شده است تا معلوم شود مراکز مسئول کردار جنسی کدام سطح از سطوح مختلف مراکز عصبی قرار دارند.

    بخش پیشین هیپوتالاموس نقش موثری در این مورد دارد .

    بازتاب تغییرات بلوغ جنسی بر شخصیت نوجوان از نقطه نظر ورانی رشد شخصیت نوبالغ در سه زمینه اصلی تحقق می پذیرد .

    بیداری علائق و احساست جنسی رشد سریع قوای عقلانی و ازدیاد دانش و پیدایش شکلهای جدید فعالیت و در پی آن خصوصیات جدید مورد لزوم برای پیدا کردن تندیس بزرگسال .

    طبق نتایج بدست آمده بالغها و نابالغها از حیث نتجه آزمون هوش تفاوت نداشتند اما در ذوق و علائق بالغها از نابالغها در هر دو گروه سنی پخته تر به نظر رسیدند .

    آگاهی از تغییرات بدنی و ظاهری و بازتاب آنها در شخصیت نوجوان معمولا و به طور کلی در برابر سرعت و شدت تغییرات جسمانی یا کندی آنها حساس است و به آسانی احساس نگرانی و تشویش می کند .

    واکنش خانواده در برابر این حساسیت عامل دیگری است که به حل شدن و یا تشدید عوارض آن کمک می کند.

    بورستین پژوهش جالبی را بر روی کودکان سیزده تا پانزده ساله ای که رشد تاخیر شده چندین ساله داشته اند اما از جهت سن عقلی با توجه به وضع درس خواندن طبیعی بوده اند انجام داد اما از جهت سن عقلی با توجه به او برای سنجش کمال این کودکان از سویی به اولیای آنان پرسشنامه هایی در مورد علائق رفتار و روش و طرز فکر آنها داد و از سوی دیگر از خود کودکان خواست با نوشتن انشاهایی در مورد خود بزرگسالان پرسشنامه هایی بگیرد .

    جامعه شناسی نوجوانی (تعبیر اجتماعی نوجوانی) در تعبیر اجتماعی ، تغییرات رفتاری دوران بلوغ به علتهای درونی مانند تغییرات هورمونی و یا تغییرات ناشی از تشدید فشارهای غریزی نسبت داده نمی شوند بلکه تاکید بر علت بیرونی یعنی علت خارجی و محیطی است .

    در عامل اجتماعی دو جهت یا دو سو را می توان از یکدیگر تمیز داد یکی جهت تحلیلی تر که بر تعاملهای میان افراد نظر دارد و تاثیر آنان را از لحاظ رفتار و شخصیت نوجوان بررسی می کند .

    دیگری جهت کلی ترکه به ساخت جامعه و فرهنگ می نگرد و در حقیقت به شیوه تاثیر گذاری جامعه برای تغییر موقعیت غیر مسئول کودک به موقعیت مسئول و مستقل بزرگسال توجه دارد .

    «مکان» و «محیط» های اجتماعی شدن دو مکان از این محیطها را به طور مختصر بررسی می کنیم : 1- محیط خانواده – والدین و نوجوان درباره محیط خانواده و تاثیر آن بر رشد و پرورش به توصیف سه گانه نفوذ والدین پرداخته است کنترل یا نفوذ مستبدانه که در آن والدین به جای نوجوان تصمیم می گیرند و او باید طبق نظر آنان عمل کند .

    نفوذ یا کنترل دموکراتیک (آزاد منشانه) که در آن نوجوان در تصمیم گیری و پس گرفتن راه و روشها با والدین مشارکت دارد .

    جامعه و نوجوان : اولین و ساده ترین موضوع مطرح در رابطه با این پرسش طول دوران نوجوانی است که بر حسب فرهنگ و شرایط اقتصادی محیط تغییر می کند لاندیس سه نوع ساخت اجتماعی را مشخص می کند : جامعه بدوی : دوره اول کودکی طولانی است و شیرخوارگی تا پنج الی شش سالگی ادامه پیدا می کند .

    اما دوره دوم کودکی کوتاه است و دوره بلوغ اصلا وجود ندارد .

    جوامع روستایی : به علت ضرورت شرکت روشهای تربیتی خشن هر چه زودتر کودک را به کمال برسانند.

    اجتماع شهری : کودک موضوعی است مورد علاقه و بحث و تحت حمایت ویژه دوره تعلم و تربیت طولانی است که به مرور زمان افزایش می یابد و هدف آن بثمر رسانیدن واقعی کودک به صورت یک بزرگسال مستقل است .

    پژوهشهای روان شناختی بلوغ شناخت شرایط اجتماعی را که نوجوان در آن رشد می کند و می بایست خود را با آن منطبق سازد از اصول خود می داند.

    پژوهشهای آمریکایی به تفاوت ساختهای اجتماعی اهمیت بسیار می دهند و همیشه متذکر می شوند که از ارزش آنها به زمان و شرایط خاص همان جامعه یا همان طبقه از جامعه می رود ، است .

    آنان مشکلات روانی شدید نوجوانان را تا اندازه بسیاری مولود تحرک اجتماعی می دانند یعنی مهاجرت گروهها از روستا به شهر و همچنین ناشی از پیدا کردن کار و تغییرات آن .

    همگام با پیشرفت تکنولوژی ،نیاز به کارگرمتخصص و با تجربه افزایش می یابد و این موضوع شناس نوجوانان را برای پیدا کردن کار کاهش می دهد به دور از کیفیت و شرایط محیط دوره نوجوانی همواره دوره دگرگونی بوده است .دگرگونیهایی که هم ناشی از تغییرات فیزیولوژیک و بازتاب روانی آنها و هم ناشی از اجباری است که نوجوانان برای ورود به اجتماع و در دست گرفتن سرنوشت خویش احساس می کنند .

    در این میان گرچه وسعت و شدت دگرگونیها شکلهای بروز آنها و راه حلهایی که جستجو می شوند از موجودی به موجود دیگر و از فرهنگی به فرهنگ دیگر در تغییر است .

    با این حال اختلال های کمی و کیفی موجود در تظاهرات یا وجود خصوصیاتی که مشخصه عصر ماست نمی تواند وجوه مشترک و شباهت رفتارها را نفی کند .لزوم گسستن روابط غیر مستقل و ترک دنیای حمایت شده کودکی برای غوطه ور شدن در یک زندگی ناشناخته .

    بیماری و اختلال در نوجوان و جوان برخی از اختلالات بدان خاطر است که اعضای حسی او قوی هستند و با مختصر تحریک ارضا نمی شوند.

    آنها تحریکات شدید رادوست دارند که ناشی از سر و صدای های زیاد مثلا دستگاههای موسیقی عطرهای گیج کننده است .

    وجود محرومیت ها در مواردی سبب اختلال روانی می شود بویژه از آن بابت که توقعاتش از زندگی عوض اغتشاشات رشد فزونی ها دارای توقع بیشتر است و هم هر چند میزان فعالیت کمتر باشد احتمال مرض عصبی و کسالت عصبی (روحی) بیشتر است .

    در جنبه تعدیل و تعادلش غذا نقش فوق العاده ای دارد و توجه غذاهای کم حجم و مقوی لبنیات زیاد و مواد حاد و داغ کمتر باید باشد .

    بیداری غریزه: در مرحله نوجوانی غرایز بویژه غریزه جنسی بیدار می شودو او را در برابر لمس ها زیبائیها و جنس مخالف حالی می سازد میل به پیوستگی در او شدید است غریزه جنسی در این دوران قدرت بزرگی است که بر جسم و جان او حکومت می کند و اندیشه اش را به خود معطوف می دارد .

    این غریزه و دیگر امواج آن موجد نیروئی است که جدید و برای اعمال فشار و قدرت است و میل به سلطه طلبی را در او قوی و اراده نوجوان رادر خود ضبط می کند .

    وجود این غرایز در جهان بینی اسلامی عامل کمالند.

    نقش هورمونها : غدد داخلی در انسان و حیوان هم چون کارگاه بزرگ شیمیایی هستند که در ایجاد تحول در اندرون انسان نقش فوق العاده ای دارد این غده ها نقش مهمی در زندگی عاطفی و احساسی در انسان دارند و اوضاع و احوال آشفته و حتی حصائی برای افراد می آفرینند .

    نوجوان کنجکاو و در صدد کشف راز است .

    دوستدارد از اسرار کائنات سر در آورد آنچنان که در نزد او مجهولی نباشد .

    این کنجکاوی شدید منشا بسیاری از کشف ها در زمینه های غریزی و فعال شدن آن و هم در زمینه های اجتماعی ،سیاسی اقتصادی است .

    در سایه همین کنجکاوی است که برای او توجهی به فلسفه زندگی پدید می آید و می خواهد از اسرار آن سر در آورد .

    مرحله نوجوانی دوران تخیل و اوهام است و این امر در دختران بمراتب بیشتر از پسران است از آن بابت که جنبه های احساسی و عاطفی در آنان قوی تر است .

    تخیلها اغلب در زمینه های محال است که این خود حاکی از طولانی بودن آرزوهاست .برای خود مدینه فاضله می سازند .

    حساسیت در تخیل گاهی او را به طرف هنر می کشاند .

    این سن دوره هیجان های شدید و عدم ثبات عاطفی است ،امری است که در بزرگسالان تعدیل شده است .

    پدیده های جدید و سر گرم کننده برای آنها بسیار و امکان تحلیل و بررسی آنها و هم تمرکز حواس برای کشف هر یک از آنها اندک است .

    اراده او چندان پایدار نیست و نمی توان روی آن چندان حساب کرد ولی دو مساله باعث می شود که او در مواردی روی اراده خود بایستد ومقاومت کند .

    تصمیم گیری سریع است و این خود امری است که این نسل را تهدید می کند .

    در اواخر این دوره و ازحدود 18-20 اراده شان شکل می گیرد و همانند یک قدرت مثبت ونقطه مورد اتکا در می آید .

    می توان از نوجوان خواست که از نظم و ترتیبی پیروی کنند ،تن به اقدام و عملی دهند و یا خواسته های خود را مهار کنند .

    این خطاست که آنان رابچه ای فرض کنند و بعلت ضعف اراده در تصمیم گیریهای خانه یا مدرسه مشارکتشان ندهند و آنان را باید وارد صحنه عمل کرد و در مواردی که خطر آفرین نیست نظراتشان رامورد توجه قرار داد بر اثر پیدایش بلوغ و حتی مقدمات آن مزاج نوجوان و افراد بالغ طوفانی است واکنش های زودگذری در آنها بوجود می آید که در صورت عدم کنترل ممکن است خطر آفرین باشد و این خطر هم برای اوست وهم برای افراد اجتماع .

    می دانیم که نوجوان و جوان،خیالات در آنها رشد کرده و از خیال پردازی لذت می برند .

    بخشی از جرائم بزهکاری شان در رابطه باجامه واقعیت پوشاندن به احلام و تخیلات است .

    نیروی جوانان بگونه ای است که در سایه تشکیل می توانند منشاء آثار فوق العاده ای گردد و جمعیت شان می تواند فعال باشد و در تداوم و استقرار بخشیدن به هدفی مؤثر و در پیشبرد آن دارای نقشی بسیار مؤثر می باشد .

    نقش گروه در آنان نوجوانان دوست دارند با هم باشند و بدون بزرگترها برای خود نقشه بکشند و کار کنند و این خود یکی از عوامل جذب آنان به سوی گروههاست .اینان در گروه احساس راحتی و امنیت می کنند و خود را از کنترل والدین دور می بینند با همه تمایلی که به آزادی دارند گاهی در معرض این خطرند که گروهها آمد و شدهاو رفتار و گفتار آنها را زیر نظر گرفته و با ایجاد قیود سازمانی آنها امهار می کنند .

    عواملی که سبب جلب و جذب آنان می شود بسیار است و گروههای سیاسی استفاده از آن عوامل آنها را بسوی خود می کشند .

    گاهی برای ایجاد حرکت در آنها می کوشند القابی چون قهرمان به آنها بدهند .تکیه به جنبه های عاطفی و احساسی خود از عوامل است که آنان را جلب می نماید.

    بعلت عدم قدرت تجزیه و تحلیل مسائل و عدم توان در جنبه آینده نگری در معرض خطرات متعدد است و این خود زمینه را برای درگیریهائی فراهم می کند.

    اینها به علت سادگی و زود باوری در مواردی حتی نمی توانند معنی برخوردهای منافقانه را تشخیص دهند.

طبقه بندی مشکلات نوجوانان وجوانان وروشهای بررسی آنها می توان مشکلات نوجوانان را به پنچ دسته تقسیم نمود : اختلال درتصویر بدنی 2.بحران خودشناسی 3.مشکل اجتماعی شدن 4.مسئله جنسی 5.بیماریهای روانی با انجام چند تحقیق در زمینه مشکلات جوانان ایران مسائل آنان به صورت زیر طبقه بندی می شود: 1.دشواریهای مالی 2.دشواریهای تحصیلی 3.دشواریهای ناشی از تعارض گذشته و روزگار کنونی 4.دشواریهای ناشی ...

چکیده در پژوهش حاضر رابطه بین عوامل فرهنگی، خانوادگی- اجتماعی با انحرافات جنسی جوانان در یک گروه 200 نفری از دانشجویان و یا استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مورد بررسی قرار گرفت. دراین مدل چنین فرض شده است که عوامل فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی در گرایش جوانان به انحرافات جنسی تاثیر دارد. دراین پژوهش ضمن بررسی رابطه بین متغیرها سنجیده شده است. داده ها در این پژوهش نشان می دهد که بین ...

عوامل دین گریزی و گرایش جوانان به فرهنگ غرب دین گریزی و گرایش جوانان به فرهنگ غرب همواره دغدغه هایی را برای رهبران دینی، دین داران و خانواده های متدین به وجود آورده و تهدیدی برای نسل جوان محسوب می شود. این پدیده در سده های اخیر، به ویژه در قرن بیستم، بخش عظیمی از جهان را فرا گرفت و حتی موجب به وجود آمدن مکاتب فلسفی الحادی و ایدئولوژی های دین ستیز یا دین گریز گردید. اما چرا انسان ...

اضطراب چيست ؟ همه انسانها اضطراب را در زندگى خود تجربه مي‌کنند و طبيعى است که مردم هنگام مواجهه با موقعيتهاى تهديدکننده و تنش‌زا مضطرب مي‌شوند، اما احساس اضطراب شديد و مزمن در غياب علت واضح، امرى غيرعادى است. اضطراب شامل احساس عدم اطمينان، در

مقدمه انسان در زندگی روزمره خود با استرس ها و فشار های متعدد ی روبرو است. دوران نوجوانی که ا ز آن به نام دوره بحران طوفان و استرس تا دوره زایش دوباره یاد کرده اند یکی از حوادث پراسترس زندگی هر فردی است. نوجوان در این دوره از طرفی با گذر از دوره کودکی به بزرگسالی با تغییرات وسیع جسمانی و رشد شناختی مواجه بوده و از طرف دیگر با مسائلی همچون رشد هویت، دستیابی به استقلال از خانواده ...

پیامدهای جدایی عواقب و پیامدهای احتمالی طلاق یا تأثیر آن در پدیده‌های روانی و اجتماعی فرزندان طلاق را می‌توان چنین بر شمرد: 1 - بزهکاری کودکان و نوجوانان، ناسازگاری‌ها و رفتارهای ضد اجتماعی آنان. 2 - فحشا به ویژه در نتیجه فقر و ناآگاهی. 3 - اعتیاد زنان، مردان و کودکان و استفاده از کودکان در توزیع مواد‌مخدر و دیگر فعالیت‌های غیرمجاز. 4 - پرخاشگری و ناسازگاری کودکان، فرار از منزل ...

ایران امروز که قر یب نیمی ا ز جمعیت آن بر اساس سن نما زیر ۱۹ سالگی قرار دارد بدون تردید بخش بزرگی از راه نا پیموده خود را در گرو حرکت وکنش های کودکان ونوجوانان امروز به عنوان نسل آتی این مرزوبوم وا نهاده است . هویت یابی وانتقال تاریخچه جنبش ها وخواسته ها وانتظارات پاسخ داده نشده مردم ما در طول حداقل سده اخیر تاکنون به این نسل آینده ساز، تنها راه نیل به جامعه مدنی است که بتواند ...

-1مقدمه : ارتباط غیر کلامی ابتدایی ترین وسیله پیوند میان انسانها بوده و انسان اولیه به کمک آن با همنوع خود و حتی با حیوانات رابطه برقرار می کرد و نیازهای خود را با ترسیم آن برآورده می ساخت با پیدایش زبان گفتاری ، اختراع خط، صنعت چاپ ، پیشرفت جوامع، تغییرات ، تحولات شدید صنعتی و … نیاز انسان را به ارتباط پیچیده و مؤثر بیشتر کرده است. خود باوری توانایی است که فرد از طریق ابراز آن ...

موضوع تحقیق: علل اعتیاد جوانان درجهان کنونی، دنیا با مشکل اعتیاد مواجه است همانطور که جرایم مواد مخدر بین المللی ترین و سازمان یافته ترین جرایم را تشکیل می دهد، اعتیاد هم بزرگترین و بین المللی ترین مسئله ای است که در سطح جهان وجود دارد. متاسفانه امروزه بیشترین قربانیان اعتیاد، طبقه ی جوان جوامع هستند. در ایران اولین عاملی که در گسترش و رواج مواد مخدر بیشترین سهم را داشته است. ...

چکیده موضوع تحقیق: علل اعتیاد جوانان درجهان کنونی، دنیا با مشکل اعتیاد مواجه است همانطور که جرایم مواد مخدر بین المللی ترین و سازمان یافته ترین جرایم را تشکیل می دهد، اعتیاد هم بزرگترین و بین المللی ترین مسئله ای است که در سطح جهان وجود دارد. متاسفانه امروزه بیشترین قربانیان اعتیاد، طبقه ی جوان جوامع هستند. در ایران اولین عاملی که در گسترش و رواج مواد مخدر بیشترین سهم را داشته ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول