دانلود تحقیق پژوهشی جهت بررسی ماساژ ارتباط ورزش با ماساژ

Word 102 KB 28445 118
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه: چرا ماساژ؟

    ماساژ برای خانواده و دوستان شما، مادر بزرگها، کودکان و برای تمام کسانی است که دوستشان دارید. ماساژ از لحاظ جسمی برای کمک به اشخاص و مراقبت از آنها و به طور کلی برای تمام افرادی است که احساس می کنید می توانید با آنها در عمل مراقبت جسمی شریک شوید.

    ویژگی خاص ماساژ، در برقراری ارتباط بدون کلامی است که در ذات خود، عملی غیرعادی نیست. برای مثال، ما اغلب سعی می کنیم کسانی که در اطرافمان زندگی می‌کنند، بدانند دوستشان داریم؛ با آنها همدردی می کنیم و قدرشان را می دانیم. وقتی فردی برای اولین بار به خوبی ماساژ داده می شود، وارد نوعی حالت جسمی- روانی می‌گردد که توصیف آن مشکل است. همچون لحظه وارد شدن به اتاقی که در آن تا به آن لحظه، قفل و از دید پنهان بوده است. کسانی با این حالت آشنا هستند که نوعی از مدیتیشن[1] روزانه را تمرین می کنند. هرچند لزومی ندارد که ماساژ دهنده در این مرحله توقف کند. او هرچه بیشتر بتواند آگاهی رو به افزایش ماساژ گیرنده را دریابد، به همان میزان می تواند نیروی درونی و تجربه اش را منتقل کند. کمترین تماس، تبدیل به بیان می شود؛ مانند طرحی با قلمی مناسب روی کاغذ حساس. پس ماساژ، القا کننده اعتماد، یکدلی و احترام، بدون به زبان آوردن سخن و به وسیله حسی صرفاً جسمی است. زیرا این لحظات می توانند با احساسی از کمال بیان شوند و هرگز، هیچ کلامی با آن برابری نخواهد کرد.

    براین اساس، ماساژ عملی ساده است که ما را به درون خویش نزدیکتر می سازد. دستهای شما قادرند این احساس را به دیگران منتقل کنند. یاد بگیرید به نیروی دستهایتان اعتماد کنید. آنها زودتر و بهتر از هر کسی به شما خواهند آموخت که ماساژ چیست.

    فصل اول

    تعاریف

    ماساژ

    حرکت درمانی

    تربیت بدنی سنتی

    بازتاب درمانی

     

    تعریف ماساژ

    ماساژ یکی از قدیمی ترین، مفیدترین و آسانترین نوع درمان برای تسکین درد و سایر نشانه های بیماری و آسیب است. از این روش درمانی به کرات برای افزایش گردش خون به یک قسمت مبتلا، کمک به تخلیه ترشحات ناحیه دیگر، شل کردن عضلات و کم کردن احتمال تحلیل رفتن عضلانی استفاده می شود.

    ماساژ همچنین در درمان آرتریت ها، پیچ خوردگی ها، کبودی ها و درد ناشی از کشش ساکرو ایلیاک و در بسیاری از حالات ارتوپدی از جمله مشکلات کمر مفید است. در ماساژ درمانی، حرکات منظم با استفاده از اعمال فشار و مشت و مال دادن به کار می رود. بنابراین، فقط باید توسط یک فرد تعلیم دیده حرفه ای انجام شود.

    در طب فیزیکی یا ورزشی، ماساژ درمانی می تواند برای تسکین درد، شل کردن عضله تحت فشار، بهبودی گردش خون و کاهش التهاب مورد استفاده قرار گیرد. اگر شما مسئول انجام هر  نوع تکنیک ماساژ هستید اصول اساسی وجود دارند که باید آنها را به کار ببرید. از جمله این که هرگز اجازه ندهید ماساژ موجب درد بیمار شود. شخص را در یک وضعیت راحت قرار دهید. طی درمان از قسمت مبتلا حمایت کنید. از حرکات موزون، آهسته و یکنواخت استفاده نمایید. حداکثر تماس دست با پوست را حفظ کنید.

    در ترجمه این کتاب سعی بر آن بوده است که ضمن امانت داری، حتی الامکان تمام اصطلاحات به فارسی برگردانده شود تا مطالعه آن برای افراد غیر حرفه ای نیز قابل استفاده باشد. امید است این اثر ناچیز مورد عنایت پزشکان، متخصصین طب فیزیکی، پرستاران و فیزیوتراپیست ها قرار گرفته و اینجانب را از نظرات ارزشمند خود بهره مند فرمایند.

    (مترجم ماهرخ گلچین، 1379)

    تعریف ماساژ

    یکی از روشهای درمان بیماران که قرنهاست مورد استفاده قرار دارد و برخی از متخصصان به آن، همچون اولین شکلهای درمانی می نگرند. مالیدن یا نوازش کردن بخش آسیب دیده یا دردناک است که اصطلاحاً ماساژ نامیده می شود. امروزه که پزشکی جنبه، علم مطلق یافته است، ماساژ بیش از پیش بخشی از درمان پزشکی محسوب می شود و معمولاً بیماران آن را با رضایت خاطر می پذیرند.

    ماساژ قدیمی در اعصار کهن سنتی برای بهبود بخشیدن به عملکرد ورزشکاران بود. اینگونه کاربرد در رساله های بقراط جالینوس دیده می شود. جالینوس 18 نوع ماساژ مختلف از جمله ماساژ نرم، سخت، متوسط، آماده کننده و برگشت به حالت اولیه را از یکدیگر متمایز ساخته است و بیان می دارد که می بایست از شرایط بدنی ورزشکار آگاهی کامل داشته باشد، نقاشی هایی از یونان باستان در دست است که مالش پشت و سینه، بوکس بازان، ماساژ و ترآشیل دونده ها و ماساژ عضله ساق پا را نشان می دهد.

    یکی از دانشمندان یونانی به نام دیم ماساژ را به عنوان یکی از بخشهای عمده، مراقبت از ورزشکاران توصیف می کند. در این زمینه در کتاب «تاریخ جهانی ترتیب بدنی و علوم ورزشی» از حمام گرم و حمام آفتاب هم یاد کرده است. وی همچنین نتیجه می گیرد که ماساژ ورزشی در آن دوران، تقریباً 500 سال پیش از عصر جدید، بسیار متنوع و شامل کاربرد ابزارهای گوناگون و ترکیب ماساژ با سایر روشهای درمانی بود.

    قابل توجه آن که ماساژ تقریباً همواره همراه با ژیمناستیک سبک فعال و تمرینهای تنفسی انجام می گرفته است. در یونان باستان نظام متعادلی بین ژیمناستیک و ماساژ برقرار بوده است. واژه، ماساژ از واژه، لاتین ماسین مشتق شده است که تقریباً معنی «مشت و مال» می دهد ابزار واقعی انجام ماساژ دست حساس و جستجوگر و درمانگر است. ماساژ به وسیله مردمان دنیای قدیم نیز شناخته شده و بکار گرفته شده است. مصریان، ایرانیان، رومیان، ژاپنی ها و چینی ها نیز با کاربرد آن آشنا بوده اند. احتمالاً در سده های میانه، تحت نفوذ عقاید منفی دینی آن زمان، زمینه شناخت بدن انسان منسوخ شده بود. تنها در عصر جدید، تقریباً از 100 سال پیش ماساژ دوباره رایج شده است.

    (کاشف، 1376، ص14)

    انستیتوی مرکزی ژیمناستیک در 1813 در استکهلم تاسیس شد. یکی از مربیان ژیمناستیک اهل سوئد، به نام پی.اج.لینگ در آنجا تدریس می کرد و ماساژ تخصص او بود. برحسب تفسیر او، ماساژ دومین شاخه ژیمناستیک محسوب می شود. از آن زمان به بعد، شمار  فزاینده ای از پزشکان پژوهش علمی خود را به اثرات ماساژ اختصاص داده اند مترکز، ولگر و همکاران سهم عمده ای در این پژوهشها داشته اند. فیزیوتراپیستها و ماساژ دهنده ها نیز به گردآوری و نشر نتایج این پژوهشها اقدام کرده‌اند.

    مولفان یاد شده در رساله های علمی و فراوانی درباره ماساژ قدیمی که مبتنی بر روشهای ویژه امروزی ماساژ است، نوشته اند،  نتایج بدست آمده، ابداً یکنواخت نبوده و پاره ای از آنها به تدریج منسوخ شده اند. بهترین روش شناخته شده، ماساژ امروزی ماساژ بافت پیوندی است که براساس قطعه نگاری موضعی بدست و بازتاب احشائی ماهیچه ای انجام می گیرد. این روش توسط کهلروش، دیک و تریچ- لوپ ایجاد شده و شالوده، آن پژوهش متخصصان انگلیسی و مکینزی بود.

    (کاشف، 1376، ص14)

    ولگروکراس در سال 1953 ماساژ ضریع استخوانی را بوجود آوردند و در اهل دانمارک مبتکر شیوه زهکشی دستی لنف بود. شیوه های ماساژ دیگر نیز قابل ذکر است ولی در حیطه این کتاب که در درجه اول به جراحتها و آسیبهای ورزشی اختصاص دارد، نمی باشد. روشهای امروزی ماساژ تلفیقی از مفیدترین عناصر درمانی است.

    بخشی از ماساژ قدیمی ارزش بیش از حد و بخشی از آن نادرست است، کم ارزش محسوب شده است، این نوع ماساژ در نتیجه کوشش دانشمندان و متخصصان از تیرگی دهه های گذشته بیرون آمده است و امروز مقام برجسته ای در پیشگیری، درمان و توانبخشی احراز کرده است.

    (کاشف، 1376، ص15)

    پیرامون ماساژ

    ماساژ به عنوان قدیمی ترین و طبیعی ترین هنر شفابخشی در دوران کودکی، در میان اکثر فرهنگ های سراسر دنیا، به منظور کمک به بهبود، تحریک، تسکین اطفال و همچنین کمک به انواع بیماری های افراد بزرگسال، مورد استفاده قرار می گرفته است. در سرتاسر مشرق زمین، ماماهای شرقی مادران را ماساژ می دهند و مادران کودکانشان را ماساژ می دهند، از آرایشگران که سر مشتریانشان را ماساژ می دهند گرفته تا متخصصان بازتاب درمانی که کف پای سوژه های خود را ماساژ می دهند، همگی از این عامل شفابخش استفاده می کنند. از ماساژ بعنوان یک عامل مرسوم در زندگی روزانه جهت شفابخشی، تقویت و آرامش برای زنان و مردان در تمامی مراحل زندگی استفاده می شود.

    ماساژ در دنیای غرب به تازگی بعنوان عامل مفید متداول گشته و شایستگی آن برای اکثر پزشکان و پیراپزشکان مشخص شده است.

    (واکر، 1380، ص25)

    ماساژ کودک بتازگی در رسانه های عمومی و نشریات اطلاعات پزشکی جایی را برای خود اختصاص داده و به اکثر بیمارستان‌ها، بخصوص بخش زایمان و مراقبت‌‌های ویژه‌ی کودک، معرفی شده است. برخی از اعضای کالج سنتی   مامایی در حال حاضر مشغول آموزش نحوه‌ی ماساژ کودک به مادران هستند. همچنین کارگاههای آموزشی توسط انجمن بازرسان سلامتی برای بازرسان سلامتی تشکیل شده است که اعضاء را تشویق به تشکیل گروههای ماساژ کودک در مراکز پزشکی مراقبت از کودک می‌کند.

    (واکر، 1380، ص26)

    ماساژ در هنگام تولد

    در اکثر فرهنگهای سراسر دنیا مرسوم است که کودک بلافاصله پس از تولد با ماساژ آشنا می شود. در قبایلی چون ایبوها در نیجریه و کوآکیاتیها در آمریکای شمالی ماساژ به عنوان یک برنامه‌ی مراقبت از کودک به منظور تحریک مکانیزم حیاتی و کمک به مقاومت در برابر بیماریها، روی نوزادان اعمال می شود. در اکثر جوامع، ماساژ به عنوان یک مهارت اصلی سنتی برای ماماها محسوب شده و مادران قبل و حین انجام زایمان توسط ماماها ماساژ داده می شوند و پس از تولد هم مادران و هم نوزادان هر روز ماساژ داده می شوند.

    سیستم فوق از نظر تعداد روز متغیر است مثلاً در ایالت گوجارات 12 روز و در ایالت پنجاب 30 روز است. در کشورهای دیگری چون مالزی، مکزیک، تایلند، جاوه، تاهیتی، چین، فیلیپین، ویتنام، سیلان، اندونزی و دیگر مناطق هند طول دوره متفاوت است.

     

    [1]  Meditation

  • پژوهشي جهت بررسي ماساژ

    ارتباط ورزش با ماساژ

    مقدمه................................................................................................................... -

    چرا ماساژ............................................................................................................. 1

    فصل اول

    تعاريف:

    تعريف ماساژ........................................................................................................ 3

    تعريف ماساژ کودک.............................................................................................. 7

    تعريف ماساژ درماني............................................................................................. 8

    تعريف حرکت درماني........................................................................................... 9

    تعريف تربيت بدني سنتي....................................................................................... 11

    تعريف بازتاب درماني........................................................................................... 15

    فصل دوم

    بخش اول:

    ديدگاههاي حرکت درماني..................................................................................... 18

    بخش دوم:

    نظريه ها، نظامها و تکنيکهاي ويژه........................................................................... 22

    ماريامونته سوري.................................................................................................... 22

    ژان پياژه............................................................................................................... 23

    ب.اف.اسکينر........................................................................................................ 24

    بخش سوم:

    تربيت بدني.......................................................................................................... 24

    رادولف لابان و تربيت حرکتي................................................................................ 25

    موسکاموستون- از دستور تا کشف.......................................................................... 27

    فصل سوم

    بخش اول:

    انواع حرکت درماني.............................................................................................. 29

    حرکت فعال......................................................................................................... 29

    عنوان                                                                                                                     صفحه

     

    حرکات غيرفعال.................................................................................................... 29

    بخش دوم:

    انواع حرکات ماساژ............................................................................................... 33

    انواع نوازش کردن (استروک)................................................................................. 34

    فشردن (نيدينگ)................................................................................................... 38

    ضربه زدن (پرکاشن)............................................................................................. 41

    حرکات لرزشي..................................................................................................... 42

    ممنوعيتهاي ماساژ.................................................................................................. 43

    فصل چهارم

    بخش اول:

    رفتار حرکتي......................................................................................................... 45

    علل خامي حرکتي................................................................................................. 46

    عوامل رواني اجتماعي و خام حرکتي جسماني......................................................... 48

    بدکارکرديهاي مغزي.............................................................................................. 49

    مشکلات استخواني و نابهنجاريهاي اسکلتي............................................................. 55

    نشانگان کودک خام حرکت.................................................................................... 56

    فصل پنجم

    بخش اول:

    رويکردهاي درماني استاندارد براي بهبود بدکارکردي حرکتي..................................... 60

    آرامش دهي.......................................................................................................... 60

    آمادگي جسماني................................................................................................... 60

    نيرومندي.............................................................................................................. 60

    انعطاف پذيري مفصل............................................................................................ 60

    مقاومت عضلاني................................................................................................... 60

    مقاومت قلبي- ريوي............................................................................................. 60

    هماهنگي.............................................................................................................. 60

    وضعيت بدني....................................................................................................... 60

    عنوان                                                                                                                     صفحه

     

    بخش دوم:

    تاثير ورزش و فعاليتهاي بدني بر روي اعصاب......................................................... 62

    حرکت درماني در اختلالات روحي و رواني............................................................ 63

    حرکت درماني و فيزيوتراپي در ناراحتيهاي عصبي................................................... 66

    شياتزو (طب سوزني)............................................................................................ 67

    روش درمان در شياتزو.......................................................................................... 68

    آب درماني و حمام درماني.................................................................................... 69

    دست درماني يا درمان با دست “Manual Yheropy”............................................... 70

    فصل ششم

    بخش اول:

    ماساژ، حرکت و تحرک......................................................................................... 72

    چرا تماس اهميت دارد.......................................................................................... 74

    بخش دوم:

    روغن هاي اصلي ماساژ......................................................................................... 76

    روغن بذر انگور.................................................................................................... 76

    روغن بادام شيرين................................................................................................. 77

    روغن نارگيل........................................................................................................ 77

    بخش سوم:

    روغنهاي اصلي..................................................................................................... 78

    اسطو خودوس انگليسي......................................................................................... 79

    بابونه.................................................................................................................... 79

    درخت چاي......................................................................................................... 80

    رز........................................................................................................................ 80

    کندر..................................................................................................................... 80

    مر (نوعي صمغ)................................................................................................... 80

     

    عنوان                                                                                                                     صفحه

     

    فصل هفتم

    بخش اول:

    آماده شدن براي شروع مراحل ماساژ....................................................................... 82

    مراحل ماساژ......................................................................................................... 82

    چگونه ماساژ به بدن کمک مي کند.......................................................................... 83

    اثرات ماساژ بر دستگاههاي مختلف بدن.................................................................. 84

    شل شدن بدن و بهبود گردش خون......................................................................... 85

    بخش دوم:

    انواع درمان........................................................................................................... 86

    درمان سوئدي....................................................................................................... 86

    ماساژ درماني شرقي............................................................................................... 87

    درمان بيماري هاي استخواني.................................................................................. 88

    ماساژ درماني عصبي عضلاني................................................................................. 89

    رايحه درماني........................................................................................................ 89

    بخش سوم:

    ماساژ نشسته چيست؟............................................................................................ 90

    فصل هشتم

    بخش اول:

    درک هندشياتسو.................................................................................................... 100

    آمادگي براي استفاده از شياتسو به عنوان يک درمان.................................................. 100

    نصف النهار، تي‌سو‌بو، کيو و جيتسو......................................................................... 101

    تي‌سو‌بو................................................................................................................ 102

    کيو و جيتسو......................................................................................................... 102

    جدول نقاط فشاري مورد استفاده در ماساژ شياتسو................................................... 103

    درک مراحل اساسي ماساژ براي شياتسو................................................................... 104

    بخش دوم:

    درک بازتاب شناسي.............................................................................................. 105

    عنوان                                                                                                                     صفحه

     

    روشهاي آرام سازي مورد استفاده در بازتاب شناسي................................................. 106

    استفاده از روشهاي Basic Holding (تماس با کف دست)........................................ 107

    استفاده از روشهاي Basic Finger (بر اساس انگشت)............................................... 108

    فصل نهم

    ترجمه مقالات اينترنتي

    مقاله A: بررسي مدارک موجود در اثر گذاري، بي خطري و هزينه طب سوزني،

    ماساژ درماني و اشعه درماني در درمان درد ستون فقرات.......................................... 110

    مقاله B: رايحه درماني و ماساژ مدارک ساندرا با کل بي خطري و کارآمدي استفاده

    از رايحه درماني و ماساژ را توسط پرستاران کودکان بررسي مي کند........................... 125

    مقاله C: آيا ماساژ درماني در درمان استرس موثر است؟............................................ 136

    فصل دهم

    فهرست منابع فارسي و انگليسي و اينترنتي

    منابع فارسي و انگليسي......................................................................................... 140

    منابع اينترنتي......................................................................................................... 140

مطالعات بسیاری تایید کرده اند که لمس با محبت می تواند درد را تسکین، غم و اندوه را تخفیف و سلامتی را توسعه بخشیده و رشد و تکامل سالم و فرزند شاد را برای انسان ها و جانوران به ارمغان آورد. (روبرتا، 1379، ص2) ماهیت یا اصل ماساژ یک لمس با توجه و محبت آمیز است، خواه در یک خانواده، بین دوستان یا در یک محیط درمانی باشد، بخش سازمان یافته ای از هنرهای شفا دهنده است. ماساژ هم چنین مردم را ...

مقدمه انجام تمرین بدنی مستلزم کار موثر دستگاه عصبی است که در واقع ارسال کننده پیام های لازم به عضلات است تمرینات مرتب ورزشی بدون تردید موجب بهبود کار سیستم عصبی و هماهنگی لازم بین اعصاب و عضلات خواهد شد . ورزش می تواند از فشارهای روانی و ناراحتی های روحی بکاهد ورزش راهی مناسب جهت مقابله با افسردگی است . بالا رفتن میزان کارایی عضلات و کسب سرعت حرکتی مستلزم اقدام به تمرینات مرتب ...

تعریف پزشکی ورزشی یا طب ورزش پزشکی ورزشی تخصصی است که به پیشگیری، تشخیص و درمان آسیب هایی که درتمرینات و مسابقات ورزشی رخ داده اند،مخصوصا صدمات مربوط یه چرخش و پیچش مفصلی که منجر به آسیب عضلات،تاندون ها(زردپی)،لیگامان ها(رباط)،منیسک(مینیسک)،استخوان و خود مفاصل میشود،میپردازد. شاخه ای از پزشکی، در ارتباط با تناسب فیزیکی و همچنین تشخیص و درمان آسیب های ناشی از فعالیتهای ورزشی است. ...

تربيت بدني و ورزش ، هم از ديدگاه تاريخ و هم از ديدگاه فرهنگ، به اين دليل که با ملل مختلف جهان سروکار دارد جالب و شايان توجه است از ديدگاه تاريخ و با تحقيق در ادوار گذشته مي توان فهميد که کدام ورزش در کدامين سرزمين شکل گرفته است و چگونه به کشورهاي دي

حرکت و جنبش از ویژگیهای حیات انسان و دارای انگیزه و ریشه ای در سرشت او وعاملی برای رشد و سلامت و نشاط اوست. انسان نیازمند به حرکت و ناگزیر از حرکت است ، منع انسان از حرکت نه تنهای موجب توقف رشد بلکه سبب افسردگی ، بروز رفتار ناهنجار و از دست رفتن شور و نشاط زندگی وی می گردد . نیاز انسان به حرکت و فعالیت در طول حیات تاریخی او همواره با کسب تجارب و کشف روشهای جدید برای رفع آن همراه ...

حرکت و جنبش از ويژگيهاي حيات انسان و داراي انگيزه و ريشه اي در سرشت او وعاملي براي رشد و سلامت و نشاط اوست. انسان نيازمند به حرکت و ناگزير از حرکت است ، منع انسان از حرکت نه تنهاي موجب توقف رشد بلکه سبب افسردگي ، بروز رفتار ناهنجار و از دست رفتن شو

ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن ، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است. بنابر این پریدن از روی یک مانع در مقابل دیدگان هزاران نفر در یک میدان سر پوشیده ورزش است در حالی که پریدن از روی یک چشمه هنگام پیاده روی در ...

روان‌شناسی ورزش در بردارنده گزینش درست و برانگیختن ورزشکاران است به گونه‌ای که هر ورزشکار بتواند در بالاترین حد توانایی خود به رقابت بپردازد ورزشکاران در این راستا باید راهبرد‌هایی را به کار گیرند تا رقیبان را روحیه‌زدایی کنند با سطح بسیاری بالای فشار مقابله و یا آن را کم کنند از داروها سوء استفاده نکنند راهبردهای تیمی موفقیت آمیزی را به کار گیرند و مهارتها را آموزش دهند و ...

چکیده امروزه رسانه ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی انتقال و گسترش ارزشهای فرهنگی و اجتماعی ، در رفتار جوانان و نوجوانان و تغییر رفتار اجتماعی آنان دارای نقش مهمی است . عصری که در آن قرار داریم، عصر ارتباطات و عصر سلطه پدیده رسانه بر زندگی انسان هاست. بی گمان برنامه های رادیویی و تلویزیونی موفق گشته اند افکار و عقاید انسان های بی شماری را دستخوش تغییر سازند. تمدن منحط غرب برای ...

هوالمحبوب گفتم با گذشت زمان، تو نیز می روی . اما تو همچنان ماندی ، با نگاههای تیز و عمیق، با دستهایی که هنوز هم به زندگی جنگ می زنند و با تکه کلامهای تکراری. تو ماندی پررنگ ، آنقدر پررنگ که به تنهایی سوژه یک تحقیق شدی؛ « بچه های خیابانی» کسی نگفت که نام تورا بر روی نسیم دود آلود خیابانها و چهارراههای شهر نوشته اند. کسی ننوشت تو ،هشدار ظهور قشر جدیدی از کودکان خیابانی قرن اکنونی. ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول