دانلود مقاله ورزش

Word 1 MB 28469 28
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت از محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن ، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست.

    تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است.

    بنابر این پریدن از روی یک مانع در مقابل دیدگان هزاران نفر در یک میدان سر پوشیده ورزش است در حالی که پریدن از روی یک چشمه هنگام پیاده روی در روستا فقط تلاش برای خیس نشدن پای فرد است.

    انواع مختلفی از ورزش وجود دارند و انسان ها قسمت مهمی از وقت، پولو دلبستگی خود را نه فقط به عنوان شرکت کننده بلکه به عنوان تماشاگر به آن ها اختصاص می دهند .
    ورزش امروزه در جهان به وسیله ای مبدل شده که انسان ها را با هم متحد و آشنا کرده و بین آن ها پیوند اخوت و برادری برقرار می کند و مهمترین هدف و وظیفه ورزش همین است ایجاد مودت و دوستی بین ورزش کاران که هر چند در میدان رقیب هم هستند اما در خارج از میدان به عنوان رفیق همدیگر می باشند .

    ورزش ترکیبی از فعالیت های فیزیکی عادی و معمول و مهارت های شخصی و به عنوان تفریح و یک سری از قوانین که برای مسابقه ، لذت بردن و رسیدن به برتری است.

    ترکیب شخصیت هایی با مهارت های متفاوت در یک ملت، شجاعت و دلاوری آن ملت را افزایش می دهد .

    تاریخچه ورزش

    تمدن ها در ورزش سراسر تاریخ ، توانستند یک معامله بزرگ که تغییر اجتماع و ماهیت در ورزش است را آموزش بدهند .

    آن ها چیزهای بسیار جدیدی از هنر را در فرانسه ، آفریقا و استرالیا ی ما قبل تاریخ که مدرک آن در مراسمات رسمی تهیه شد را کشف کنند.

    این کسب مهارت ها وابسته به سفارش مردم است که برای یافتن معانی فعالیت ها در ورزش به صورت یک مروارید گران بها می درخشد .

    مثلا ورزش ژیمناستیک در میان چینی ها پیشینه‌ی زیادی دارد .

    ورزش های دیگر شامل : پرتاب نیزه ، پرتاب دیسک و پرش بلند و کشتی است.

    رسوم سنت گرایی ورزش باستانی ایرانی ، هنر زورخانه ای بود که اکنون با این روش تماس اندکی دارند .

    در میان دیگر ورزش های ایرانی چوگان و پرتاب نیزه هم وجود داشت.

    دسترسی به ورزش های عمومی با تأسیس یونان قدیم ، ایجاد شد .

    کشتی ، دومیدانی ، بوکس ، پرتاب نیزه ، پرتاب دیسک و مسابقه ارابه سواری نیز در آن زمان متداول بود.

    بازی های المپیک هر چهار سال یک بار در دهکده‌های کوچک مثل یونان باستان برگزار می شد و مردم سراسر جهان به این المپیک ها فرا خوانده می شدند.

    وجود ورزش های منظم برای موجودات زنده مطابق المپیک قرن قدیمی و قرن حاضر است.

    فعال شدن موجودات برای تنظیم غذا و خوراک خود موجب منظم انجام شدن فعالیت ها برای لذت بیشتر مسابقات و فعالیت هایی مثل ماهیگیری و باغبانی است .

    انقلاب صنعتی موجب زیاد شدن آلودگی و فرصت نداشتن تماشاگر ورزشی برای دسترسی و تمایل به بازی های جهانی شده است.

    محبوبیت و تمایل داشتن مانند ماشین افزایش گر، موجب ترقی‌های حرفه ای متداول ورزشی می شود .

    اصل ورزش را از یونان دانسته اند که به منظور چابکی بدن و ایجاد قوّت انجام می یافت و پاروزنی، بوکس ، کشتی ، شنا ، شمشیرزنی ، تیراندازی ، اسکی و ورزش هایی چون بیس بال ، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی ، والیبال ، گلف ، انواع تنیس ، شنا ، پرتاب وزنه و ...

    جزو ورزش محسوب می شوند.

    اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند ، یونانیان قدیم می باشند، که ابتدا اصول ورزش در یونان خیلی خشن و ناصحیح بود و اولین نتیجه از ورزش را بزرگ نمودن عضلات بدن می دانستند.

    بعدها ورزش در یونان به شکل ریسمان بازی جان بازی در آمد و برای آن اهمیت زیادی قایل بودند و عمل کنندگان آن را آکروبات می نامیدند و این نوع حرکات را آکروباتیک می گفتند.

    به محل هایی که در آن جا ورزش می نمودند، ژیمنازیوم گفته می شد، که مهم ترین آن ها یکی لیسه و دیگری آکادمی نام داشت و چون مردم در آن محل ها لخت ورزش می کردند، کلمه ژیمناز از کلمه گیمنوس که به معنای لختی است گرفته و به آن محل ها نام نهادند و بعداً به عموم ورزش های بدنی نیز ژیمناستیک نام گذاشته شد.

    مورخ مشهور ، ویل دورانت می نویسد: آن (مدینه فاضله بچه ها) فنون خانه داری را به دختران و فنون شکار و جنگ را به پسران می آموختند و به پسران آموزش می دادند که چگونه شکار کنند و ماهی بگیرند و شنا کنند و همچنین شخم زدن کشت زارها، دام گستری، دامپروری و نشانه روی با تیر و نیزه را می آموختند، تا در جمع مخاطرات زندگی توان محافظت و حراست از خویش را دارا باشند.

    اما اگر بیش تر در مساله دقت کنیم، در خواهیم یافت تعلیم و تربیت در حقیقت با پیدایش و سکنا گزیدن بشر در روی زمین آغاز شده است.

    خاک و سنگ و کوه و تپه و دریا و جنگل و جویبار و دیگر مظاهر طبیعت و نیز خود زندگی و نیازهای آن.

    نخستین کتاب های درسی نوع بشر بوده اند.

    از قدیم ترین روزگاران و حتی پیش از پیدایش خط ، نیاز به تامین خوراک و پوشاک از راه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنان گوناگون، جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، به عنوان یکی از مهم ترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگی انسان ها از اهمیتی برخوردار است، می توان با بهره گیری از تمرین ها و فعالیت های جسمانی تا حد قابل ملاحظه ای تقویت کرد. 

    از قدیم ترین روزگاران و حتی پیش از پیدایش خط ، نیاز به تامین خوراک و پوشاک از راه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنان گوناگون، جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، به عنوان یکی از مهم ترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگی انسان ها از اهمیتی برخوردار است، می توان با بهره گیری از تمرین ها و فعالیت های جسمانی تا حد قابل ملاحظه ای تقویت کرد.

    وقتی دولت ها و حکومت ها تشکیل و تاسیس شدند، رهبران آن ها متوجه شدند که برای حفظ یا گسترش مرزهای خود، نیازمند بازوان توانایی هستند که در جنگ ها بتوانند پیروزی را برای آن ها به ارمغان آورند؛ ویل دورانت در این باره می نویسد: « از ضروریات دولت ها و تاکید بر روی حفظ نیروی جسمانی، پیروزمندی در جنگ هایی بوده است که متکی بر قدرت بدنی و نیرومندی جسمانی بوده است، و نیرومندی و مهارت بدنی، حاصل نخواهد شد، مگر در ورزش هایی که در بازی های المپیک مقرر گردیده است.

    » در توجه انسان به تربیت جسم و توانمندی، عوامل زیر نقش اساس داشته است: انسان اولیه در جناح مبارزه با طبیعت، که از بدو تولد تا سپری شدن عمر او را تهدید می کرده، ضرورت نیرومندی را دریافته است.

    از طرفی بر اثر قهر طبیعت، ناچار به مهاجرت برای یافتن معاش بوده و در این مهاجرت در برخورد با دیگر اقوام، برای حفظ بقای خویش و بقای اجتماعی.

    و از جناح نیازهای فیزیولوژیک که برای ارضای نیازهای طبیعی خویش و خانواده، به ویژه نظام معیشتی جدیدی که در اثر مهاجرت برای او ایجاد می گردید.

    تاریخچه ورزش در ایران اما در خصوص تاریخچه ورزش در ایران باید گفت: در میان کشورهای مشرق زمین، بی گمان ایران تنها کشوری بود که در نظام تعلیم و تربیت خود بیش تری الویت را به ورزش و تربیت بدنی داده بود، چه در حالی که چینیان به امر ورزش و تربیت بدنی توجه چندانی نداشتند و هندوان نیز پرورش تن و فعالیت های بدنی را گاه مذموم هم می دانستند، ایرانیان به اهمیت و ارزش توانایی و سلامتی بدن به عنوان وسیله بسیار مهمی برای فراهم آوردن ارتشی سلحشور و پیروزمند، پی برده بودند.

    هرودوت ، مورخ مشهور یونانی می نویسد: ایرانیان از پنج سالگی تا بیست سالگی سه چیز را می آموختند: سواری تیر و کمان راستگویی.

    جوانان تمرینات روزانه را از طلوع آفتاب با دویدن و پرتاب سنگ و پرتاب نیزه آغاز می کردند، و از جمله تمرینات معمولشان، ساختن با جیره اندک و تحمل گرمای بسیار و پیاده روی های طولانی و عبور از رودخانه، بدون تر شدن سلاح ها و خواب در هوای آزاد بود.

    سواری و شکار نیز دو فعالیت معمول و رایج بود و جستن بر روی اسب و فرو پریدن از روی آن در حال دویدن و به طور کلی سرعت و چالاکی، از ویژگی های سوارکاران سوار نظام ایران بود.

    به خصوص در باره دوران پارت ها یا اشکانیان و پیدایش کلمه پهلوان باید گفت: شرح فتوحات این قوم آریایی و حکومت پانصد ساله آن ها پر از دلاوری ها و کوشش های این مردم است.

    کلمه پهلوان و پهلوانی، ریشه پارتی است که هر فرد زورمند را منتسب به پارت یا پرتو و پهلو دانسته اند.

    اینان مردمی جنگجو و شکارچی بودند.

    هنستین ، مورخ یونانی می نویسد: "پارت ها جنگ و شکار را دوست داشتند.

    این قوم از دوران طفولیت تا به هنگام کهولت همیشه با ورزش و تمرینات سخت جنگی و شکار بار آمده بودند." اهمیت ورزش امروزه ورزش یکی از اموری است که به عناوین مختلف در جهان مطرح شده و گروه زیادی به اشکال گوناگون با آن سرو کار دارند.

    برخی از مردم، ورزشکار حرفه ای اند و گروهی ورزشکار آماتور .

    گروهی طرفدار و علاقه مند به ورزش و دیدن برنامه ها، مسابقات و نمایش های ورزشی بوده، وعده ای نیز از راه ورزش امور زندگی خویش را می گذرانند.

    وزارتخانه ها و ادارات ورزشی فراوانی تاسیس شده و مخارج زیادی صرف ورزش ، ساختن استادیوم ها، مجتمع ها و باشگاه های ورزشی و نیز تهیه وسائل و لباس های ورزشی و یا تماشای مسابقات ورزشی می شود.

    بخش های قابل توجهی از برنامه های تلویزیون ، رادیو، مجلات و سایر رسانه های گروهی، به ورزشی و اخبار ورزشی اختصاص دارد و خلاصه ورزش یکی از اموری است که در جهان به صورت جدّی مطرح بوده و از جهات مختلف دارای اهمیت می باشد، از جمله: رده بندی ورزش دانستن یک روش برای یک گروه ورزشی هدف بسیار مهمی است و نشان دهنده ی یک نامزد جامع برای ورزش است : مسابقه اسب دوانی نیروی انسانی : (دویدن، شنا کردن ) کمکی انسان: ( دوچرخه سواری ، قایق پارویی ، قایق سواری و ...) منبع فعال خارجی: ( موتور سواری، قایق رانی ، قایق سواری و ...) رقابتی رزمی: ( جودو ، کاراته ، بوکس ، تکواندو ، ووشو ، کونگ فو ، شمشیر بازی و ...) میدانی: ( تنیس ، بدمینتون ، والیبال ، اسکواش ، تنیس روی میز ) تیمی: بیس بال و فوتبال شهرت بسیاری در جهان دارند .

    بیس بال معروفیت زیادی در آمریکا و ژاپن دارد و فوتبال معروفیت بیشتری در سر تا سر جهان .

    مثال های دیگری مثل : ( راگبی ، هاکی روی یخ ، هاکی روی چمن و ...) می باشد .

    مهارتی هدف: ( تیراندازی با کمان ، تیراندازی با تفنگ و ...) نمایشی: ( ژیمناستیک ، اسب سواری ، شیرجه و ...) استقامت: ( وزنه برداری ، پرش سه گام ، پرتاب وزنه و ...) جوانمردی در ورزش عامل اصلی در ورزش که بیشتر اوقات همه را به سوی خود جلب می کند انگیزه و سود در آن است .

    برای مثال ، قایق رانی و اسب دوانی نیاز به مهارت زیاد دارند .

    علت بروز حرکات جوانمردانه در یک فعالیت به وسیله ی یک آرزو و یا روحیه خوب ، تمایل به کسب لذت برای خود است .

    اما تحمل فشار در بیشتر اوقات به صورت انفرادی ، کار بزرگی است و مقدمه ای برای یک تکنولوژی به نظر می رسد و این کار لذت بیبشتری دارد .

    فرصت مردم برای فعالیت ها و مسئولیتشان در بیشتر اوقات ، برای جستجو و احترام گذاشتن در ورزش است که با پیوستن فدراسیون ورزشی به IOC ، هر انسان برای خود فرصتی را برای ورزش کردن تنظیم می کند .

    در این راه ، تکمیل کردن فرصت ها در فعالیت های ورزشی رسمی بیشتر است .

    بیشتر فعالیت های عمومی ، مشهور و معروف اند و تعقیب کردن فعالیت های گوناگون زمان زیادی می خواهد .

    جوانمردی در یک بازی معین باید به گونه ای باشد که هر رقیب چه بعد از مسابقه و چه قبل از مسابقه آن را رعایت کند .

    جوانمردی نباید در بردن اجرا شود بلکه باید در باختن هم باشد .

    برای مثال در فوتبال یک ورزشکار نباید خارج از رفتار ورزشی در مقابل دیگران بازی کند و توپ را خارج از زمین لگد بزند .

    هم چنین از تیم های دیگر هم در پرتاب اوت انتظار صحیح می رود و ...

    ورزش و تدبیر ورزشکاران بزرگ برای وضعیت های خیلی دشوار در ورزش ، زمینه ی تدبیر را در نظر می گیرند .

    برخی احساسات در تخریب احتمالی تدابیر ، نقش موثری دارند و ممکن است احساسات دیگران به طور طولانی ، موجب تقویت تیم شده و موثر واقع شود .

    در المپیک برلین تابستان 1936 نگاه داشتن تصاویر شاید موجب شناسایی بهتر تمدن ها و تقویت تبلیغ در سراسر رویداد ها می شد .

    در تاریخ ورزش اسکاتلند و ایرلند نیز ورزش ، به صورت برتر است که برای مثال ، مطابق علامت های تخصصی در فوتبال اسکاتلند ، بازی فوتبال انجام می شود که نشات گرفته از فوتبال انگلستان است .

    هنر و ورزش ورزش به هنر خیلی وابسته است .

    اسکی روی یخ و تای چی ورزش های هنری است برای رسیدن به یک منظره ی تماشایی ، و موجب حادثه و تجربه ای برای تماشاچی می شود .

    همین طور وجود تماشاگران عامل اصلی این فعالیت های ورزشی و هم چنین به اجرا در آوردن هنر شان است و چنین هنری مثل اجرای هنر ژیمناستیک و غیره است .

    حقیقت هنر ورزش ، در برخی مواقع احتمالی ، به ماهیت آن ورزش بستگی دارد.

    ورزش بانوان ( کلیات) از آنجا که برروی ورزشکاران زن تحقیقات دقیق و گسترده ای صورت نگرفته است،یک اتفاق نظر کلی در مورد سطح عملکرد آنها وجود ندارد.وجود اختلافات فیزیولوژیک و نیز ساختاری بین جنس زن و مرد هم مزید بر علت شده است.اما با توجه به آنچه که تا به امروز میدانیم،به تعدادب از خصوصیات و ویژگی های جنس مونث در ارتباط با ورزش و فعالیت بدنی اشاره میکنیم.

    اگر چه بر اساس نظر سنجی ها،اکثر ورزشکاران زن معتقد به افت عملکرد بدنی در جریان دوران قاعدگی هستند،اما از لحاظ فیزیکی زنان بوده اند که در طی زمان قاعدگی قادر به شکستن رکورد های جهانی شده اند.

    فعالیت ورزشی شدید باعث کاستن سطح استروژن خون میشود،اما لزوماً روی سطح عملکرد بدنی اثری نمی گذارد.

    در تمرینات با شدت برابر،اختلافی در میزان بروز آسیبهای ناشی از ورزش در زن ومرد دیده نمیشود.

    قرص های ضد بارداری احتمالاً سبب تغییرات چشمگیر فیزیولوژیک در بدن زن می شوند،اما تاثیر عمده ای روی عملکرد فرد نخواهند گذاشت.

    حاملگی در 2 تا 3 ماه اول،اثر منفی روی عملکرد نمی گذارد.لابد میدانید در المپیک سال 1956 ملبورن،3 تن از برندگان مدال طلا حامله بودند.حتی بعد از طی حاملگی اگر وضعیت جسمی و شکل پیش از حاملگی زن بازگردد،مشکلی در رقابتهای ورزشی نخواهد داشت.

    ورزش سبب بهبود دانسیته(تراکم)استخوانی زنان نمیشود بلکه فقط سبب حفظ آن میگردد.در صورت مصرف مقادیر کافی کلسیم،ورزش احتمالاً در شکل گیری استخوانهای قویتر کمک خواهد کرد.هیچ محدودیت سنی برای شرکت در ورزشهای استقامتی وجود ندارد.حتی زنان80 ساله هم توانایی شرکت منظم در دوهای ماراتن را دارند،گرچه که مدت زمان طی شده بیشتر خواهد بود.دقیقاً معلوم نیست که آیا زنان سریعتر می دوند یا مردان،فقط می دانیم که در ازای هر دهه عمر،زنان توانایی سرعت بخشی در دویدن به میزان 14 متر در دقیقه دارند.در حالیکه این رقم برای مردان 7 متر در دقیقه است البته با توجه به اختلافات فیزیکی به نظر نمیرسد که زنان توانایی غلبه بر مردان در مسافتهای کوتاه را داشته باشند.اما عکس این موضوع در دوهای در مسافت طولانی صدق می کند که به نظر میرسد به علت چربی بالاتر موجود در بدن زنان است که به عنوان منبع انرژی عمل میکند.به علاوه تعریق ران در دماهای بالاتر بدنی،سبب حفظ و نگهداری بیشتر آب بدن خواهد شد.

    آیا بین مردان و زنان ورزشکار اختلافات فیزیولوژی وجود دارد؟

    بله این اختلافات در زمینه سیستم اسکلتی و عوامل بیومکانیکی نمود دارند.ورزشکاران زن بطور معمول(ولی نه همیشه)کوچکتر و کوتاهتر بوده،لگنی پهن تر دارند،زانوها به داخل متمایل شده و ساق پاها انحنای کمتری دارند.این خصوصیات از جمله مواردی است که احتمال ایجاد بعضی از آسیبها مانند دردهای کشککی-رانی را بالا میبرد.ورزشکاران زن درصد بالاتری از چربی بدن داشته و حدود30 درصد قدرت عضلانی کمتری نسبت به مردان دارند که خصوصاً مربوط به اندام فوقانی است.اما در هر صورت به رشته ورزشی خاص است تا اینکه جنسی خاص عاملشان باشد.

    آیا ورزش کردن برای زنان سودمند است؟

    تمرینات منظم ورزشی دارای فواید مشابهی در زنان و مردان است.یعنی کاهش فشار خون،پایین آوردن تعداد ضربان قلب و افزایش ظرفیت هوازی همراه با کاهش درصد چربی بدن،تمام تمام موارد فوق به پیشگیری از آترواسکلروز و بیماریهای قلبی کمک میکنند.به علاوه ورزشهای توام با اعمال وزن روی بدن،سبب تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان می شوند.

    در چه مواردی بانوان نباید ورزش کنند ؟

    زمانی تصور میشد که ورزش شدید به سیستم تولید مثل زنان آسیب وارد میکند.در ضمن عقیده داشتند که زنان خصوصاً در جریان عادت ماهیانه نباید ورزش کنند.امروزه خلاف هر دوی این موارد ثابت شده است.

    اثرات ورزش روی قاعدگی ورزشکاران زن مستعد اختلالات قاعدگی از جمله تأخیر در شروع آن،فقدان اولیه و ثانویه ،افزایش فاصله بین دو سیکل قاعدگی و فقدان تخمک گذاری می باشند.مثلاً فقدان قاعدگی در 3 تا 5 درصد کل جمعیت رخ میدهد اما در 15تا60 درصد زنان ورزشکار مشاهده میشود.از جمله علل آن وزن پایین بدن،از دست دادن سریع وزن،شروع سریع ورزشهای سنگین،تغذیه ناکافی در مقایسه با احتیاج به انرژی و وجود استرس های فیزیکی و روانی است.

    خطر فقدان قاعدگی در چیست؟

    در صورت فقدان قاعدگی به مدت طولانی،خطر کاهش دانسیته استخوانی و ایجاد پوکی استخوان زودرَس وجود دارد.به نظر میرسد سایر اختلالات قاعدگی ناشی از ورزش هم در کاهش دانسیته استخوان در دراز مدّت موثر باشند.فقدان هورمون استروژن،لااقل به صورت تئوریک سبب بالا رفتن چربیهای خون و ایجاد آتروسکلروز زودرس میشود.پس درمان مناسب اختلالات قاعدگی اهمیت بسزایی دارد.

    بهترین راه جلوگیری از حاملگی در یک زن ورزشکار در سنین باروری چیست؟

    در کل روشهای متعددی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد.یکی از قابل پذیرش ترین این روشها،استفاده از قرصهای ضدبارداری است که با توجه به نسل جدید آنها که دارای تعادل مناسبی از هورمونهای استروژن و پروژسترون است،دارای عوارض کمتری میباشند.از جمله فواید دیگر آنان میتوان به رفع علائم دردناک پیش از شروع قاعدگی،کاهش آنمی فقر آهن،ضایعات خوش خیم پستانی،بیماریهای التهابی لگن،کیستهای تخمدانی و رماتیسم مفصلی اشاره کرد.به هر حال در صورت نیاز،از طریق مشاوره با پزشک نوع و نحوه مصرف دارو معلوم خواهد شد.

    فواید فعالیت بدنی و ورزش در یک زن باردار انجام تمرینات منظم بدنی در طی حاملگی سبب بهبود خواب،بالا رفتن حس اعتماد به نفس،کاهش شدت و یا بروز درد کمر و وریدهای واریسی،جلوگیری از افزایش بیش از حد وزن و حفظ سطح آمادگی بدنی مادر میشود.اگرچه از لحاظ تئوریک،ورزش شدید در جریان حاملگی میتواند سبب ایجاد آسیب هایی به نوزاد و یا مادر شود.با توجه به تحقیقات انجام شده لزومی به کاهش شدت ورزش در زن باردار حس نمی شود.

    چه ورزشهایی در یک حاملگی سالم و بی خطر توصیه میشوند؟از انجام چه ورزشهایی باید خودداری کرد؟آیا شکل ورزش برای تمام زنان باردار یکسان است؟

    در جریان حاملگی،ورزشهای با شدت کم تا متوسط انجام میشود.ورزش منظم(حداقل 3 بار درهفته)به شکلهای مقطع ترجیح داده میشود.

    بعد از سه ماه اول حاملگی از ورزش در حالت خوابیده به پشت خودداری ورزند.چرا که این حالت سبب کاهش برون ده قلبی در بعضی زنان میشود.در ضمن دوره های طولانی مدت ایستادن هم توصیه نمیشود.

    در صورت احساس خستگی باید ورزش را قطع کنند.اصولاً فعالیت تا حدی توصیه میشود که به خستگی نیانجامد.ورزشهای بدون وزنه مثل دوچرخه سواری و شنا با حداقل خطر آسیب به مادر و جنین همراه بوده و میتوانند تا پایان دوران حاملگی ادامه یابند.

    انجام هر گونه ورزش که با خطر برخورد ضربه و آسیب به شکم هر ماه باشد،ممنوع است.خصوصاً در سه ماه آخر حاملگی،با توجه به وزن رحم حامله و نیز اضافه وزن،مادر باید مراقب از دست دادن تعادل بدن،ناشی از تغییر در محور ثقل باشد.

    باید رژیم غذایی مناسب در جریان حاملگی و ورزش تأمین شود،به علاوه تأمین آب مورد نیاز بدن داراری اهمیت است.

    ورزشهای دوران حاملگی وابسته به وضعیت هر فرد تفاوت خواهد کرد.نوع این ورزشها بسته به سطح آمادگی بدنی قبلی خانم باردار،وضعیت پزشکی وی،در دسترس بودن وسایل تمرینی و ترجیح خود وی است.

    قطع ورزش در صورت وجود هر یک از علائم زیر توصیه میشود:تنگی نفس،سردرد،ضعف عضلانی،تهوع،خستگی،درد قفسه سینه،درد پشت،درد لگن،اشکال در راه رفتن،کاهش فعالیت جنین،انقباضات متوالی رحم،خونریزی از واژن و ترشح مایع آمنیوتیک.

    منع مطلق انجام ورزش در حین حاملگی شامل موارد زیر است:خونریزی های اخیر رحمی،دیسترس جنینی،بیماریهای قلبی،سابقه سقط یا زایمان زودرس(بیش از یکبار)،فشار خون حاملگی دیابت و بیماری کلیوی کنترل نشده،پارگی اخیر پرده ها.

    از شیرجه زدن در آب،رفتن به مکانهای با ارتفاع زیاد و اکسیژن کم،شنا در آب بسیار گرم یا بسیار سرد و اسکی روی آب نیز خودداری شود.

    ورزش برای زندگی دکتر فرزانه ترکان ، ورزش را به عنوان « هرگونه فعالیت یا تجربه که باعث احساس لذّت و نشاط میشود » تعریف میکند .افراد به دلایل مختلف و در سطح متنوعی از رقابت در ورزش شرکت میکنند .

    انگیزه فرد نسبت به ورزش کردن ممکن است به میزان وسیعی بین آن که ورزشکار تفریحی است و آنکه ورزشکار حرفه ای است ، تفاوت کند .

    البتّه فواید بالقوّه مشارکت در ورزش میتواند به مراتب از نتایج کوتاه مدّت آن مانند برنده شدن در مسابقه فراتر رود .

    جدا از میزان درگیری فرد در ورزش بقای سلامتی میتواند جزء مهمی به کار آید .

    فواید ورزش در طول زندگی « تمرین کردن» جزء بسیار با ارزشی از ورزش است که باعث پیشگیری از بیماری و ناتوانی جسمی میشود .

    الگوی زندگی اگر شامل تمرین منظم باشد ، فواید طبّی چشمگیری به همراه خواهد داشت .

    یک برنامه مناسب ورزشی سلامت زا تضمین میکند و خطر بسیاریث از بیماری های شایع پزشکی را کاهش میدهد .

    بنابر این ورزش مرتب میتواند طول عمر را انزایش دهد و همچنین از ابتلا به یک سری بیمیری های خاص پیشگیری کند .

    اثرات ویژه و بالقوّه تمرینات منظم عبارت است از : افزایش قدرت و تحمل بدنی ؛ بهبود انعطاف پذیری بدن ؛ تقویت و بهبود حسّ سرزندگی و سلامتی و نیز بالا رفتن کیفیت زندگی .

    ورزش منظم میتواند فشار خون را کاهش دهد و وضعیت چربی های انباشته شده را سامان بخشد و وضعیت قلبی و عروقی را بهبود بخشد .

    زندگی ای که با ورزش و شرکت در مسابقات ورزشی همراه باشد کمک میکند تا جلوی بیماری های قلبی و عروقی ، پوکی استخوان و بسیاری از وضعیت های پزشکی گرفته شود.

    همچنین از پیشرفت بیماری هایی از قبیل مرض قند و فشار خون جلو گیری شود .

    در ضمن میتواند ناتوانی های ناشی از این بیماری ها را نیز کاهش دهد .

    برای افرادی که دچار نقایص جسمانی در اثر بیماری یا ضربه شده اند ورزش اختصاً نقش مهمّی ایفا میکند .

    مشارکت در ورزش میتواند از بروز بعضی از عوارض ثانویه بیماری ها و یا وضعیت های پزشکی زمینه ای جلو گیری کند.

    همچنین ورزش کمک میکند تا آن مقدار از عملکرد ، که باقی مانده ؛ بهبود یابد و از میزان ناتوانی حاصل از آن نقص جسمانی میکاهد .

    برای مثال ، : تقویت اندام فوقانی در فردی که دچار پاراپلژی (فلج در اندام تحتانی قرنیه) است ، میتواند باعث استقلال در فعالیت های روزانه و تحرّک او شود.

    فعالیت بدنی باعث بهبود کار قلب و عروق و نیروی بدنی میشود و در افرادی که مشکلات پزشکی ندارند ، احساس نشاط و سلامت به وجود میآورد .

    اخیراً مشخص شده که ورزش همچنین برای بیماران نیز مفید است .

    همچنین ثابت شده است , آن فعالیت های بدنی که به صورت عادی در آمده اند ، بخصوص فعالیت های آئروبیک دائمی ممکن است باعث ایجاد بعضی اثرات مثبت روی سلامتی بدن شود .

    در مجموع ، فعالیت های بدنی منظم اثرات چشم گیری در حفظ سلامت بدن دارند .

    افرادی که ورزش نمیکنند این فواید را از دست میدهند .

    همچنین اینگونه افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری های پزشکی ، به ویژه بیماری عروقی ، کرونر قلب قرار دارند .

    « برلین کولدیتز » یک سلسله بررسی جانبی روی اطلاعات به دست آمده از 40 مطالعه انجام داده اند و به این نتیجه رسیدند که بیماری عروق کرونر در افراد غیر فعّال , 7/1 برابر بیشتر از افراد فعّال احتمال بروز دارد .

    سایر مطالعات در برخی بیماری های ناشی از بیماری های قلبی- عروقی در ورزشکاران نسبت به افرادی که زندگی نشسته و پشت میزی دارند کاهش های بسیار چشم گیری نشان داده است .

    در یک مطالعه طولانی که روی بیش از 17 هزار نفر از دانشجویان سال اوّل دانشگاه هاوارد توسط «پافنبارکر» و هیل انجام شد ، مشخّص شد : مردانی که بیش از 2 هزار کیلوکالری انرژی در عرض هفته برای پیاده روی ، بالا و پایین رفتن از پلّه ها و یا ورزش مصرف میکنند نسبت به همکلاسی های خود که کمتر از 500 کیلو کالری در هفته برای فعالیت های بدنی مصرف میکنند ؛ 39% کمتر احتمال ابتلا به بیماری عروقی کرونری دارند.

    وقتی سایر امکان وقوع مؤلفه ها را در این مطالعه کنترل کردند ، به این نتیجه رسیدند که افراد فعالتر عمر طولانی تری دارند .

    اهداف یک برنامه ورزشی در تلاش یک تعریف مجدد برای الگویی از زندگی که شامل ورزش باشد ، فرد باید اهداف برنامه را بشناسد .

    ورزش میتواند باعث اثرات مفید زیادی از قبیل بهبود تناسب قلبی-عروقی ، کاهش جزئی چربی بدن ، افزایش قدرت جسمی ، بهبود تحمل جسمی و انعطافپذیری بیشتر شود .

    همچنین ورزش منظم میتواند تحمل بدن نسبت به گرما را بهبود بخشد و نیز ممکن است کمک کند تا اثرات استرس های روز مرّه زندگی کاهش یابد.

    برنامه ورزشی باید بر اساس اهداف مدون طرّاحی شود .

    برای مثال برنامه ای که باعث تقویت وضعیت قلبی- عروقی میشود ، متفاوت از برنامه ای است که بر تقویت عضلات مخطط تکیه دارد .همچنین کاهش چربی بدن نیز به برنامه ای کاملاً متفاوت از این دو نیاز دارد .

    برنامه های مناسب و دارای تعلیمات مشترک میتوانند به چنین فوایدی دست یابند .

    در ضمن ، باید کاملاً مراقب باشیم که اهداف ویژه برنامه در مسیر ایجاد یک برنامه تعلیماتی مشترک المنافع کمرنگ نشوند .

    طرّاحی یک برنامه ورزشی برای تمام طول زندگی پزشکان متخصص باز پروری به طور ویژه ای تعلیم میبینند تا به بیماران کمک کنند که از ورزش برای ایجاد یک الگوی زندگی جهت رسیدن به تناسب استفاده کنند .

    آنها این کار را از طریق تمرینات منظم انجام میدهند .

    داشتن اطلاعات در رابطه با آناتومی و فیزیولوژی دستگاه عضلانی-اسکلتی ، فواید ورزش و سایر وجوه به فیزیوتراپی است اجازه میدهد تا مشارکت در ورزش را هدایت و برنامه ورزشی مناسبی را طرّاحا کند .

    تجویز ورزش درست مانند تجویز دارو های طبّی است .

    هر دو را باید بر اساس نیاز های فرد تنضیم کرد و تغییر داد ؛ در آن وضعیت بدنی ، الگوی کلّی زندگی ، تاریخچه پزشکی خانواده و علایق ورزشی را باید مدّ نظر قرار داد .

    طرّاحی یک برنامه ورزشی دائمی به داشتن آگاهی از توانایی ها و محدودیت های فرد نیاز دارد .

    برنامه ای که توانایی ها و علایق فرد را در نظر دارد ، به احتمال زیاد از طرف او پیگیری میشود .

    فردی که وضعیت بدنی و قدرت تحمل ضعیفی دارد ، ممکن است برای انجام ورزش هایی که نیاز به حرکات شدید ناگهانی دارند ، مانند : راکتبال یا هند بال ، مناسب نباشد .

    فردی که دچار مشکلات پزشکی است ، باید برنامه های ورزشی ای را دریافت کند که ، تطابق یافته و سازگار با محدودیت های حاصله باشد .

    اصول تجویز تمرینات یک نسخه تمرینی عبارت است از : یک برنامه اختصاصی از فعالیت های بدنی که جهت ذخیره و یا تقویت تناسب بدنی و سلامت ، طرّاحی شده است .

    این برنامه باید اختصاصاً شامل حدود روشنی از نوع ، شدّت ، مدّت و نحوه پیشرفت فعالیت های بدنی باشد .

    اختصاص مدّتی به گرم کردن و خنک شدن بدن به صورت پخش لاینفک برنامه تمرینی لازم است .

    اهداف کوتاه مدّت و بلند مدّت باید تعیین شوند و بر اساس پاسخ بدنی و روانی فرد به برنامه تمرین ، باید هر از چند گاهی تجدید نظر شوند .

    در افراد سالم بدون علامت بیماری ، برای فرم گرفتن و تقویت بدن به صورت پیش رونده ، خطوط کلّی به خوبی تعیین شدن و در دسترس هستند .

    افرادی که بیماری های جسمی و یا حالات مزمن دارند ، به ایجاد تغییر این نسخه نیاز دارند ؛ زیرا باید مطمئن باشند که این اهداف ، بدون خطرات سوء تأمین میشوند .

    پاسخ فیزیولوژیک و روان شناختی به فعالیت های بدنی در بین افراد متفاوت است .

    این پاسخ ها حتّی ممکن است در بین افرادی که از بیماری رنج میبرند ، از تنوع بیشتری برخوردار باشد .

    به هنگام تجویز ورزش برای چنین جمعیتی ، مهم است که از جریان بیماری و اثرات فیزیولوژیک ورزش بر وضعیت بیمار ، یک برآورد روشنی داشته باشیم .

    در ضمن ، افرادی که در یک وضعیت طبّی هستند ، ممکن است کاملاً متفاوت از یکدیگر و یا با سرعت های مختلف به برانامه های ورزشی قابل قیاس پاسخ بدهند .

    آگاهی از این مطالب که ممکن است اثرات متفاوتی به وجود آورد ، به پزشک این شانس را میدهد که نسخه اش را به طور متناسبی در خور تحکل و نیاز هر بیمار تغییر دهد.

    نسخه ای که برای ورزش تجویز میشود باید عملی و قابل اجرا باشد .

    در این مسأله که : « آیا بیمار یک برنامه تمرینی را شروع میکند یا ادامه میدهد ؟» عوامل زیادی دخالت دارد که شامل علایق شخصی ، اهداف کوتاه و بلند مدّت ف ضرورت های زمانی و تمرینی و همچنین تحصیلات یا وسایل ورزشی است .

    سن ، موقعیت جغرافیایی و حتّی جنبه های فرهنگی ممکن است روی تمایل فرد به انجام انواع تحمّل و پذیرش فرد نسبت به نسخه تجویز شده را تقویت کرد .

    دلایل مشخص برای آغاز یک برنامه ورزشی شامل موارد زیر است : جلوگیری از سیر پیشرونده به هم خوردن تناسب هیکل.

    بهبود تناسب کلّی اندام ها ، ظاهر و احساس سرحال بودن .

    تقلیل خطر پیشرفت بیماری یا عود آن .

    بهبود ظرفیت عملی فرد در هنگام کار ، خانه و بازی .

کلمات کلیدی: آکروبات - ژیمناستیک - ورزش

ورزش شامل فعالیت هر کس با یک منظور و در محیطی متفاوت با محیط روزانه برای مسابقه، لذت بردن، برای کسب برتری، برای پیشرفت مهارت یا ترکیبی از تعدادی از این هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد یا گروه یا دلیری علامت مشخصه ورزش است. بنابراین پریدن از روی یک مانع در مقابل دیدگان هزاران نفر در یک میدان سرپوشیده ورزش است در حالی که پریدن از روی یک چشمه هنگام پیاده روی در ...

براي پي بردن به اهميت ورزش و لاينفک بودن آن از زندگي انسان ها در طول تاريخ، خوب است بحثي پيرامون تاريخچه ورزش داشته باشيم. اصل ورزش را از يونان دانسته اند که به منظور چابکي بدن وايجاد قوّت انجام مي يافت و پاروزني، بوکس، کشتي، شنا، شمشيرزني، تيرانداز

فیزیک چیست ؟ فیزیک یکی از شاخه های مهم ” شاید مهم ترین ” علوم طبیعی بوده و بررسی تمام پدیده های طبیعی را به نحوی زیر پوشش خود قرار می دهد . علم فیزیک در مطالعه عناصر تشکیل دهنده ماده یا جسم مادی و عمل متقابل این عناصر غیر قابل انکار و بررسی چنین برهم کنشها ، خواص جسم مادی را در پیش روی ما قرار داده و دسترسی به مجهولات پدیده های طبیعی را آسان می کند . فیزیک علاوه بر بررسی ساختار ...

تعریف علم ورزش علم ورزش علمی است که ، در ارتباط با بکارگیری نیروی عضلانی ورزشکار و انتقال آن توسط تاندونهای ماهیچه به اهرمهای بدن او حرکت و جنبش آنها را باعث شده و فعالیتهای ورزشی به سرانجام می رسد یا نیروهای واقعی ورزشکار که نیروی عضلاننی می باشند ، بر اجسام که می تواند وسایل ورزشی و غیره باشد اثر کرده و تحرکات اهرمها را بدنبال می آورد وموجب تکامل حرکت ورزشی خواهد شد . این دو ...

ورزش شامل فعاليت هر کس با يک منظور و در محيطي متفاوت از محيط روزانه براي مسابقه، لذت بردن ، براي کسب برتري ، براي پيشرفت مهارت يا ترکيبي از تعدادي از اين هاست . تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد يا گروه يا دليري علامت مشخصه ورزش است .

تاریخچه ورزش اصل ورزش را از یونان دانسته اند که به منظور چابکی بدن و ایجاد قوّت انجام می یافت و پاروزنی، بوکس ، کشتی ، شنا ، شمشیرزنی ، تیراندازی ، اسکی و ورزش هایی چون بیس بال ، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی ، والیبال ، گلف ، انواع تنیس ، شنا ، پرتاب وزنه و جزو ورزش محسوب می شوند. اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند ، یونانیان قدیم می باشند، ...

علم ورزش علمي است که ، در ارتباط با بکارگيري نيروي عضلاني ورزشکار و انتقال آن توسط تاندونهاي ماهيچه به اهرمهاي بدن او حرکت و جنبش آنها را باعث شده و فعاليتهاي ورزشي به سرانجام مي رسد يا نيروهاي واقعي ورزشکار که نيروي عضلانني مي باشند ، بر اجسام که م

مقدمه از روزی که خداوند بشر را خلق فرمود، نیاز به ورزش و تربیت بدنی نیرومند و قوی از جانب این مخلوق به خوبی حس شد چه از جنبه دفاع شخصی و یا کسب معاش و چه از جهت مقابله و رویارویی با طبیعت پیرامونش. نیاز بشر به ورزش و تربیت بدنی در طول روزگاران همواره وجود داشته و هیچگاه نبود که انسان خویش را از داشتن بدنی سالم و قوی بی نیاز ببیند. هرچه زمان جلوتر می‌رفت به گونه های مختلف، انسان ...

ژيمناستيک يک ورزش است که حرکات بدن را بر اساس يک آهنگ هماهنگ و موزون مي‌‌سازد در حقيقت ژيمناستيک را مي‌‌توان به عنوان يک هنر در نظر گرفت مسابقات ژيمناستيک ميزان توانايي، قدرت، هماهنگي، انعطاف بدني افراد را ارز يابي مي‌‌کند. در تاريخچه زيمناستيک ورزش

ورزش شامل فعاليت هر کس با يک منظور و در محيطي متفاوت با محيط روزانه براي مسابقه، لذت بردن، براي کسب برتري، براي پيشرفت مهارت يا ترکيبي از تعدادي از اين هاست. ورزش شامل فعاليت هر کس با يک منظور و در محيطي متفاوت با محيط روزانه براي مسابقه، لذت بردن

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول