دانلود تحقیق ورزش کشتی گیری چقدر قدمت دارد

Word 178 KB 28472 10
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ورزش چیست؟

    ورزش کردن عکس عمل خوردن است ، با ورزش کردن کالری های خود را می سوزانید.

    در حقیقت بدن شما با سوزاندن کالری می تواند کار کند .

    این کالریها بدن را گرم ، قلب را درحال پمپاژ و خون را در حال گردش نگه می دارد .

    کالری های مصرف شده شما را در حال تحریک و تحرک نگه می دارد ، مثل پیاده روی ، کارکردن ، از پله بالارفتن و یا هر فعالیتی که انتخاب می کنید .

    هر چه بیشتر حرکت کنید بیشتر کالری می سوزانید ، در نتیجه بیشتر وزن از دست می دهید .

    با 1 مایل پیاده روی همانقدر کالری می سوزانید که با همان فاصله دویدن اما فقط از نظر زمان اختلاف دارد .

    و اما کشتی ....

    مقدمه:

    گذشته های دور این مرز و بوم همواره ورزش به عنوان هنری در خدمت دفاع از تمامیت ارضی , ناموس و عقیده بوده است و طبعا به همین جهت تقدس می یافته است تا جایی که ورزشکاران و پهلوانان در هیبت اسطوره ها برای مردم نشو و نما می نموده اند و در حماسه آفرینی ها ، جنگ ها فرهنگ ها ادبیات ، هنر  و شعر تاثیر گذاری فوق العاده ای داشته اند .

    کشتی به سیاق موجود قدمتی بیش از چند دهه ندارد و بدین گونه که در حال حاضر رواج دارد شاید بتوان گفت که آن نیست که در گذشته بوده است و هم آن است که در گذشته بوده است .

    نبوده است از آن جهت که شیوه ی اجرا و قانونمندی و فرهنگ عمومی حاکم بر آن تغییر نموده است و همان می باشد بدین لحاظ که عمده ی فنون و اصول حاکم بر اجرا همان است که در تاریخ ضبط می باشد .

    کشتی ورزشی است که در بین اکثریت ملل جهان رواج داشته است و تا قبل از پیدایش نهضت المپیک  و قانونمند شدن ورزش در میان جوامع بشری با اندک تفاوتی به آن می پرداخته اند .

    کشتی در جهان

    مبدا کشتی به شروع حیات انسان بر می گردد .از زمان های بسیار دور کشتی پدیده ای کاملا متفاوت با سایر پدیده هایی که امروزه آن را می شناسیم بوده است در آن هنگام کشتی ورزش نبود که در اوقات فراغت انجام شود و یا وسیله ای برای تفریح باشد بلکه وسیله ای برای ادامه ی بقا بوده است .به کمک کشتی بود که انسان می توانست از جان خود و خانواده اش حفاظت کند .

    این که مبدا پیدایش کشتی را به منطقه ی ویژه ای نسبت دهیم و یا شکل گیری آن را در ناحیه ی خاصی در نظر بگیریم شاید قرین به صحت نباشد زیرا که این مقوله در بین جوامع کهن و در تمام نقاط گیتی به نحوی رایج بوده است .

    مصر و چین باستان بعد ها ایران و یونان و روم و دیگر ملل هر یک به این امر می پرداخته اند .

    آثار تاریخی به دست آمده از مصریان باستان و نقاشی های کشف شده همه گویای این است که مصریان به کشتی می پرداخته اند .

    کشتی در دوران سومریان نیز بوده است.

    هومر شاعر افسانه پرداز یونان باستان در کتاب هایش ایلیاد  و ادیسه بارها از کشتی گرفتن قهرمانان قصه ی خود سخن گفته است .

    کشتی میان دو پهلوان به نام های اولیس و آژاکس از جالب ترین و هیجان انگیز ترین رویداد ها ی قصه های هومر است .

    در یونان قدیم انواع ورزش ها از جمله کشتی حتی به عنوان ورزش و تا حدودی به روش مسابقات و اتفاقا در غالب مسابقه رواج داشته است .

    در مسابقات المپیا فقط مردان آزاد یونانی حق شرکت داشتند .

    داوطلبان شرکت در مسابقات المپیا پس از بررسی ها ی گوناگون برگزیده می شدند و مدت ده ماه زیر دست مربیان جوانان و مربیان ورزشکاران پرورش می یافتند و برای مسابقات آماده می گردیدند .

    هر ورزشکار پس از رسیدن به المپیا مورد بازدید قرار می گرفت و سوگند می خورد که قوانین مسابقات را رعایت کند .

    در این مسابقات نامردی یا حقه نادر بود ، ولی ناممکن نبود .

    چنانچه ائوپولیس مشت زن کوشید که با رشوه دادن از رقیبان خود پیش افتد ولی سختی کیفرهایی که بر نا درستان روا می داشتند نامردی و فریب را به حداقل می رساند .

    در مسابقات المپیا فقط مردان آزاد یونانی حق شرکت داشتند .

    چنانچه ائوپولیس مشت زن کوشید که با رشوه دادن از رقیبان خود پیش افتد ولی سختی کیفرهایی که بر نا درستان روا می داشتند نامردی و فریب را به حداقل می رساند .

    مهمترین مسابقاتی که تواما صورت می گرفت پنتاتلون یا پنج مسابقه نام داشت هر کس که در یکی از مسابقات شرکت می کرد از شرکت در چهار مسابقه ی دیگر هم ناگزیر بود و کسی به مقام قهرمانی می رسید که حداقل در سه مسابقه فاتح می شد .

    مسابقه ی اول پرش بود و طی این مسابقه افراد با وزنه هایی در دست از روی مانع می پریدند .مسابقه ی دوم پرتاب ( دیسک ) بود صفحه ی سنگین مدوری را که تقریبا شش کیلو وزن داشت پرتاب می کردند .حد نصاب گرده پرانان را سی متر نوشته اند .مسابقه سوم را پرتاب نیزه نوشته اند .

    چهارمین مسابقه که در حقیقت مسابقه ی عمده به شمار می رفت مسابقه ی دو در مسافتی به طول تقریبی 180 متر بود .

    کشتی پنجمین مسابقه را تشکیل می داد و داستان های بسیار درباره اهمیت أن و قدرت کشتی گیران یونانی باقی مانده است .

    کشتی یکی از اولین ورزش هائی بود که بشر شناخت.

    بیشتر از صدها منظره از مسابقات کشتی، روی دیوارهای قبور مصر باستان حجاری شده است و تمام آنها نمایشگر زیر و بم های این ورزش باستانی است که امروزه ما با آنها آشنا هستیم.

    بنابراین ورزش کشتی حتی در پنج هزارا سال قبل هم یک ورزش خیلی پیشرفته بوده است.

    کشتی بعنوان یک ورزش علمی و نظم یافته از مصر یا آسیا به یونان برده شده است.

    اما در یک افسانه یونانی آمده است که ورزش نخستین بار به وسیله «توس» فهرمان اختراع شده است.

    کشتی یکی از شاخه های مهم بازی های قهرمانی در یونان قدیم بوده است.

    کشتی گیران یونانی روغن مخصوصی را به بدنشان می مالیدند و سپس روی روغن را خوب ریگ مالی می کردند تا به اصطلاح موضع خوبی در موقع کشتی داشته باشند.

    قهرمان کشتی عهده قدیم، شخصی به نام «میلوکروتن» بوده که حدود 32 پیروزی در بازی های ملی و شش پیروزی هم در بازی های المپیک به دست آورده بود.

    در ژاپن، که ورزش کشتی یکی از معمول ترین ورزش ها میان مردم محسوب می شود، اولین رکورد مسابقه کشتی مربوط به 32 سال قبل از میلاد بوده است.

    ژاپنی ها نوع خاصی از وززش کشتی دارند که به نام «سامو» نامیده می شود که در این نوع کشتی، وزن، خیلی اهمیت دارد.

    بعضی از قهرمانان «سامو» حتی بیشتر از 300 پوند وزن دارند و طبعاً خیلی هم قوی هستند، اما با وجود این سنگینی وزن، خیلی فرز و چالاک هستند.

    در بریتانیا، حتی در زمان های خیلی قدیم هم به این ورزش خیلی توجه شده و به مقدار قابل ملاحظه ای توسعه داده شده است.

    بد نیست بدانید که «هنری هشتم» پادشاه انگلیس، خیلی به این ورزش علاقه داشته و خود یکی از کشتی گیران خوب به شمار می آمد.

    در قاره ی پهناور آسیا ورزش کشتی در میان قبایل و ایلات و عشایر همواره رایج بوده و محبوبیت بسیار داشته است اما رواج این ورزش در مغولستان ژاپن ، ایران و هندوستان بیشتر از دیگر مناطق آسیا بوده و هنوز هم هست در مغولستان کشتی ورزشی است عبادی و سنتی که همراه با مراسم خاص برگزار می شود و همه ی پسران باید فنون این ورزش را از سنین کودکی بیاموزند .

    در ژاپن اسناد تاریخی بسیاری از قدمت ورزش کشتی و کشتی گیران موجود است و در یکی از این سندها که متعلق به قرن ششم میلادی می باشند از کشتی گیر همیشه پیروزمندی به نام سوکون یاد می شود در قرن هشتم میلادی بنا به فرمان یکی از امپراطوران ژاپن موسوم به شومر کشتی گرفتن هم در شمار مراسم مذهبی و عبادی در آمد در سال 858 میلادی دو پسر امپراطور بونتوکو با یکدیگر کشتی گرفتند تا هر کس که پیروز شد صاحب تاج و تخت پدر شود از سال 1600 میلادی به بعد چون حکمرانان محلی ژاپن برای دفع از منافع خود کشتی گیران و پهلوانان را با حقوق زیادی استخدام می کردند .

    ورزش های رزمی در ژاپن رواج فراوان یافت و جنگجویانی ظهور پیدا کردند به نام سامورایی که در فنون کشتی مهارت بسیار داشتند .کشتی هایی نظیر جودو در ژاپن به ویژه نزد پیروان مذهب شینتو بسیار مورد احترام است و هر بار که کشتی گیران سومو برای زور آزمایی به میدان می آیند انبوه مردم در سکوت کامل به تماشای مسابقات آنان می نشینند.

    کشتی پهلوانی دیگری در نزد هندیان وجود دارد که حریفان کوه پیکر با هم مبارزه می کنند که موسوم است به بن چز .

    در کشور سوئیس نوعی کشتی به نام شونیگن در ایسلند نیز چیزی شبیه سوئیس و در انگلستان کشتی کوران وال و در آمریکا کشتی کچ ، در شوروی سابق سامبو ، در چک و اسلواکی زاپاسو ، دراسپانیا لوجا در ارمنستان کخ پروتننیگ و در سایر کشور های جهان هر یک با نامی دیگر واندک تفاوتی به اجرا در می آید .

    کشتی در ایران آنچه از تاریخ بسیار کهن ایران نقل شده است معید وجود رواج ورزش به ویژه کشتی است .

    به عبارت دیگر میتوان گفت از ابتدای پیدایش قوم ایرانی ورزش کردن با او عجین بوده است .

    ورزش در ایران باستان به دو روش رواج داشته است .

    نخست ورزش تفریحی و نشاط انگیز که در بین پادشاهان و درباریان رایج بوده است همچون شکار ، اسب سواری ، چوگان ، گوی بازی و تیر اندازی و ...

    دوم مردم عادی که به نحوی در آماده سازی خویش برای امر دفاع و مشارکت در جنگ ها ورزش می نمودند و از دیگر ورزش های ایشان می توان گرز گرداندن بالای سر ، حرکت دادن وسیله ای سنگین مثل کمان در بالای شانه ها قرار دادن سپر های سنگین مقابل سینه ، شنا کردن فلاخن انداختن و کشتی گرفتن را نام برد .

    گزنفون مورخ یونانی معاصر داریوش دوم پادشاه هخامنشی می نویسد ایرانیان به دلیل علاقه مندی به کشتی و نیرو مندی همیشه به جنگ تن به تن رو می آورند .

    همچنین می افزاید روی آوردن ایرانیان در میدان های نبرد جنگ تن به تن نشانه ی برتری نیروی جسمانی ایشان است .

    کشتی به عنوان ‌‌آخرین چاره به هنگام از کار ماندن شمشیر ها تیر ها نیزه ها در جنگ ها راه گشا بوده است و پهلوانان از هر دو طرف سرنوشت جنگ را تعیین می نموده اند .

    در ایران قدیم کشتی از مقامات عالی ورزش و پهلوانی به شمار می رفته است در بسیاری از صحنه های جنگی شاهنامه ی فردوسی در آخرین لحظات نبرد تن به تن از کشتی گرفتن به مثابه موثرترین چاره ‌برای برتری و غلبه بر حریف یاد می شود .

    در جنگ رستم و سهراب زور آزمایی دو حریف یرومند نشان داده می شود که کشته شدن هر یک به دست دیگری سرنوشت جنگ ایران و توران را معین می کند .

    در ایران باستان عنوان جهان پهلوانی از منصب های عالی ارتش بوده و همچنین هر ساله پس از مسابقات کشتی پهلوان اول کشور بر مسند افتخار پهلوانی پایتخت تکیه می زده است.

    کشتی گرفتن در ایران با توجه به شرایط هر دوره ای دچار نوسان می شده است و بر حب موقعیت حکومت ها این مقوله نیز دستخوش افت و خیز می شده است در عهد مغول کشتی به شدت منزوی می گردد و در اواخر دوره ی مغولان چهره های پهلوانی و نامدار بارز می گردد.

    انواع کشتی های محلی در ایران در نقاط مختلف ایران با توجه به شرایط آب و هوایی و آداب و رسوم مردم کشتی ها ی مختلف و متنوعی رواج دارد که مهمترین آن از قرار زیر است کشتی پهلوانی : این کشتی ها در زورخانه متداول است و کشتی گیران شلوار مخصوص با کمربند و زانو بند چرمی می پوشند و زور آزمایی و گرفتن کمر بند در این کشتی آزاد است.

    کشتی باچوخه : این کشتی در سراسر استان خراسان به ویژه در قوچان و بجنورد و شیروان و اسفراین ، چناران و فریمان در فضای آزاد برگزار می شود .

    کشتی لوچو : این کشتی از ورزش های روستا های مازندران است و چون جایزه ی کشتی گیران را در نوک چوب می گذارند به آن لوچو می گویند .

    جایزه ها به طور معمول قواره ی پارچه ی شال ویرمن و گاهی گاو و گوسفند بودند که آنها را با همان چوب به وسط میدان می بردند .

    کشتی گیله مردی : این کشتی در گیلان متداول است .

    در این کشتی با ضربه ی دست و بر هم زدن تعادل حریف انجام می شود و هرکس که بتواند هر جای بدن حریف را غیر از کف پاها با زمین آشنا کند برنده می شود.

    کشتی زوران پاتوله : این کشتی صنتی و محلی منطقه ی کردستان است در این کشتی دو حریف کمربند یکدیگر را می گیرند و سعی می کنند با چرخاندن دیگری از حالت تعادل خارج نماید و هر کس که حریف مقابل را به زمین بزند برنده می شود .

    دیگر کشتی های محلی متداول عبارتست از : کشتی کچ گردان ( رایج در مناطق شرق کشور ، استان سیستان و بلوچستان ) کشتی کمربندی ( رایج در اصفهان ) کشتی دسته بغل ( رایج در منطقه ی فارس ) کشتی بغل به بغل ( رایج در منطقه ی قزوین ) کشتی جنگ (یا زوران در منطقه ی لرستان ) کشتی آشیرما ( رایج در منطقه ی آذربایجان ) کشتی گرش ( رایج در منطقه ی ترکمن صحرا) کشتی عربی ( رایج در منطقه ی خوزستان ) افتخارآفرین کشتی ایران تختی در روز پنجم شهریور 1309 شمسی در خانواده ای متوسط در محله خانی آباد تهران متولد شد.

    پدرش به سبب اعتقادات مذهبی و ارادت به امام هشتم حضرت امام رضا علیه السلام نام غلامرضا بر او نهاد.

    رجب خان پدر تختی 5 فرزند داشت که سه پسر و دو دختر همگی از غلامرضا بزرگتر بودند.

    مرحوم تختی ورزش رااز نوجوانی آغاز کرد،ورزش ابتدا برای اونوعی تفنن وسرگرمی بود.

    آشنایی حقیقی او با ورزش و کشتی در باشگاه «پولاد »آغاز شد.

    وی که پیش از این گودها و زورخانه های فراوانی دیده بودشیفته ی تواضع و افتادگی پهلوانان کشتی و ورزش باستانی شده بود.

    برای نخستین بار در سال 1329 به باشگاه پولاد رفت.

    پهلوان تختی در مصاحبه ای می گوید:»وقتی در سال 1328 در مسابقه ی بزرگ ورزشی (کاپ فرانسه) شرکت کردم، در همان اولین دوره ضربه فنی شدم.

    اما تمرین های جدی و سختی که در پیش گرفتم مرا یاری کرد تاحقیقت مبارزه رادرک کنم اگرچه شور پیروزی درسرداشتم اما کار و کوشش را سرآغاز پیروزی میدانستم.

    به این ترتیب غلامرضا تختی با تمرین وپشتکار مثال زدنی رفته رفته خود را از میان بازنده ها بیرون کشید وسرانجام در سال 1330 در وزن ششم (79 کیلوگرم) به عضویت تیم ملی درآمد.

    تختی در دوران زندگی ورزشی اش رکورددار شرکت در المپیک ها و کسب بیشترین مدال از این آوردگاه بود.

    وی در چهار دوره المپیک حضور داشت و حاصل آن یک مدال طلا، دو نقره و یک عنوان چهارم بود.

    در کشتی ایران این امر اتفاق نادری است.

    جهان پهلوان علاوه بر قهرمانی، به لحاظ منش و رفتار انسانی و سجایای اخلاقی پسندیده و جوانمردی و نوع دوستی شهره خاص و عام بوده است.

    او زندگی خود را وقف مردم و ملتش کرده بود.

    شادروان تختی همچنین در ورزش باستانی و کشتی پهلوانی دارای تبحر و مهارت بود چنان که سه بار پهلوان ایران شد و هربار کشتی گیران نامداری را مغلوب کرد.

    وی چهار ماه پس از بازگشت از آخرین سفر خود (تولیدو 1966 میلادی) در روز پنجشنبه دوازدهم آبان ماه 1345 زندگی مشترک خود را با همسرش آغاز کرد، که حاصل آن تولد بابک در سال 1346 بود و سرانجام پس از گذشت چهار ماه از تولد فرزندش خبر درگذشت جهان پهلوان به گوش همه ایرانیان و جهانیان رسید و همه را در اندوهی عظیم و بهتی شگفت انگیز فرو برد.

    روحش شاد.

    افتخارات تختی: سال 1951: مسابقه های جهانی هلسینکی، فنلاند، مدال نقره.

    سال 1952: بازیهای المپیک هلسینکی، فنلاند، مدال نقره.

    سال 1955: جشنواره جهانی ورشو، لهستان، مدال نقره.

    سال 1956: بازیهای المپیک ملبورن، استرالیا، مدال طلا.

    سال 1958: مسابقه های جهانی صفویه، بلغارستان، مدال نقره.

    سال 1958: بازیهای آسیایی توکیو، ژاپن، مدال طلا.

    سال 1959: مسابقه های جهانی تهران، ایران، مدال طلا.

    سال 1960: بازیهای المپیک رم، ایتالیا، مدال نقره.

    سال 1961: مسابقه های جهانی یوکوهاما، ژاپن، مدال طلا.

    سال 1962: مسابقه های جهانی تولیدو، آمریکا، مدال نقره.

کلمات کلیدی: پهلوان - ورزش - کشتی

کشتی ورزش کشتی یکی از با سابقه ترین رشته های ورزشی است که از دوران باستان به اشکالی در نقاط مختلف ایران رواج داشته است. آنچه بیش از هر چیز بر کشتی در سرتاسر ایران حکمفرما بوده نه صرفا" جنبه بدنی و ورزشی آن بلکه بیشتر از آن به جهت روح جوانمردی و سلحشوری و انگیزه ای برای آمادگی بدنی در مقابل حوادث گوناگون از جمله جنگ های تن به تن و دفاع از کیان و مملکت و ایستادگی در مقابل زورمندان ...

فیزیک چیست ؟ فیزیک یکی از شاخه های مهم ” شاید مهم ترین ” علوم طبیعی بوده و بررسی تمام پدیده های طبیعی را به نحوی زیر پوشش خود قرار می دهد . علم فیزیک در مطالعه عناصر تشکیل دهنده ماده یا جسم مادی و عمل متقابل این عناصر غیر قابل انکار و بررسی چنین برهم کنشها ، خواص جسم مادی را در پیش روی ما قرار داده و دسترسی به مجهولات پدیده های طبیعی را آسان می کند . فیزیک علاوه بر بررسی ساختار ...

کشتي با چوخه يک ورزش انفرادي است که درچهار وزن در مسابقات و بدون وزن در مراسم عروسي ها و اعياد که به صورت قندي و پهلواني مي باشد بر گزار مي شود .که در مسابقات به صورت امتيازي وضربه فني ولي در مراسم واعياد فقط حريف را ضربه فني کرد تا به عنوان فرد بر

بسياري از کتيبه هايي که از روزگاران قديم و حدود پنج هزار سال پيش به جايي مانده ثابت مي کند که کشتي در ميان مصريان و اشوريان رواج بسيار داشته است . در کتيبه هايي ک در دهکده بني حسن ، در کنار رود نيل ، از دوران مصر باستان به دست آمده صدها نقاشي

ورزش ، بازيها وسرگرميها زورخانه ها – تکيه وقهوه خانه ها ،کانون هاي فرهنگ مردم ورزش وبازي وسرگرمي پديده هايي هستند که از نظر زمان راه به کهن ترين دوران زندگي بشر مي برند و سر آغازي براي آنها نمي توان تعيين کرد .در ايران نيز به شهادت افسانه ها و اسا

تعریف علم ورزش علم ورزش علمی است که ، در ارتباط با بکارگیری نیروی عضلانی ورزشکار و انتقال آن توسط تاندونهای ماهیچه به اهرمهای بدن او حرکت و جنبش آنها را باعث شده و فعالیتهای ورزشی به سرانجام می رسد یا نیروهای واقعی ورزشکار که نیروی عضلاننی می باشند ، بر اجسام که می تواند وسایل ورزشی و غیره باشد اثر کرده و تحرکات اهرمها را بدنبال می آورد وموجب تکامل حرکت ورزشی خواهد شد . این دو ...

کشور ما در طول تاریخ ، دارای فرهنگ تمدن عظیم و غنی است و زمینه پرورش استعدادها و نیروهای خلاق بوده و هست این استعدادها در زمینه های سیاسی و فنون نظامی و دفاعی و ... جهت گرفته و موقعیت استراتژیک ایران در منطقه همواره پشتوانه مهمی در توجه به استعدادها و توانایی ها بوده است . ایران از روزگاران دور دارای پهلوانان و ورزشکاران بوده و فرهنگ پهلوانی همواره زبان زد ایرانیان بوده و خاک ...

تاریخچه ورزش اصل ورزش را از یونان دانسته اند که به منظور چابکی بدن و ایجاد قوّت انجام می یافت و پاروزنی، بوکس ، کشتی ، شنا ، شمشیرزنی ، تیراندازی ، اسکی و ورزش هایی چون بیس بال ، سافت بال و بسکتبال و انواع فوتبال و چوگان بازی ، والیبال ، گلف ، انواع تنیس ، شنا ، پرتاب وزنه و جزو ورزش محسوب می شوند. اولین ملتی که ژیمناستیک را بنیان و آن را نام نهاده اند ، یونانیان قدیم می باشند، ...

زورخانه قديمي ترين ورزش ايراني است که عمري 1000 ساله دارد. اين ورزش در زمان هاي گذشته به نام "زورخانون" معروف بوده است. در زمان گذشته ورزشکاران در حالي به اين ورزش روي آوردند که سخت گيرترين حکومت ها بر آنها سلطه مي کردند، اما آنها با هدايت مرشد به ت

علم ورزش علمي است که ، در ارتباط با بکارگيري نيروي عضلاني ورزشکار و انتقال آن توسط تاندونهاي ماهيچه به اهرمهاي بدن او حرکت و جنبش آنها را باعث شده و فعاليتهاي ورزشي به سرانجام مي رسد يا نيروهاي واقعي ورزشکار که نيروي عضلانني مي باشند ، بر اجسام که م

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول