کشتی به درگیرشدن فیزیکی دو انسان غیرمسلح اطلاق میگردد.مبدا کشتی به شروع حیات انسان بر میگردد .
از زمانهای بسیار دور ، کشتی پدیدهای کاملا تفاوت با سایر پدیدههای که امروزه ما آن را میشناسیم بودهاست .در آن هنگام ، کشتی ورزشی نبوده که در اوقات فراغت انجام شود و یا وسیلهای برای استراحت و با تفریح باشد ، بلکه وسیلهای برای ادامه بقاء بودهاست .
به کمک کشتی بود که انسان میتوانست از جان خود و خانواده خود حفاظت کند و باز هم به خاطر کشتی بود که انسان میتوانست غذا به دست آورد .
کشتی در عصر حاضر با انواع مختلفی انجام میشود برخی مانند کشتی باچوخه بصورت بومی و برخی مانند کشتی آزاد و کشتی فرنگی در سطح بینالمللی انجام میشوند.کشتی از دیرباز در مسابقات المپیک انجام میشدهاست.
تیم ملی کشتی ایران اولین حضورش را بازیهای جهانی این رشته در سال ۱۹۵۱ که مسابقات در هلسینکی فنلاند بود تجربه کرد
ورزش کشتی گیری چقدر قدمت دارد؟
کشتی یکی از اولین ورزش هائی بود که بشر شناخت.
بیشتر از صدها منظره از مسابقات کشتی، روی دیوارهای قبور مصر باستان حجاری شده است و تمام آنها نمایشگر زیر و بم های این ورزش باستانی است که امروزه ما با آنها آشنا هستیم.
بنابراین ورزش کشتی حتی در پنج هزارا سال قبل هم یک ورزش خیلی پیشرفته بوده است.
کشتی بعنوان یک ورزش علمی و نظم یافته از مصر یا آسیا به یونان برده شده است.
اما در یک افسانه یونانی آمده است که ورزش نخستین بار به وسیله «توس» فهرمان اختراع شده است.
کشتی یکی از شاخه های مهم بازی های قهرمانی در یونان قدیم بوده است.
کشتی گیران یونانی روغن مخصوصی را به بدنشان می مالیدند و سپس روی روغن را خوب ریگ مالی می کردند تا به اصطلاح موضع خوبی در موقع کشتی داشته باشند.
قهرمان کشتی عهده قدیم، شخصی به نام «میلوکروتن» بوده که حدود 32 پیروزی در بازی های ملی و شش پیروزی هم در بازی های المپیک به دست آورده بود.
در ژاپن، که ورزش کشتی یکی از معمول ترین ورزش ها میان مردم محسوب می شود، اولین رکورد مسابقه کشتی مربوط به 32 سال قبل از میلاد بوده است.
ژاپنی ها نوع خاصی از وززش کشتی دارند که به نام «سامو» نامیده می شود که در این نوع کشتی، وزن، خیلی اهمیت دارد.
بعضی از قهرمانان «سامو» حتی بیشتر از 300 پوند وزن دارند و طبعاً خیلی هم قوی هستند، اما با وجود این سنگینی وزن، خیلی فرز و چالاک هستند.
در ژاپن، که ورزش کشتی یکی از معمول ترین ورزش ها میان مردم محسوب می شود، اولین رکورد مسابقه کشتی مربوط به 32 سال قبل از میلاد بوده است.
ژاپنی ها نوع خاصی از وززش کشتی دارند که به نام «سامو» نامیده می شود که در این نوع کشتی، وزن، خیلی اهمیت دارد.
بعضی از قهرمانان «سامو» حتی بیشتر از 300 پوند وزن دارند و طبعاً خیلی هم قوی هستند، اما با وجود این سنگینی وزن، خیلی فرز و چالاک هستند.
در بریتانیا، حتی در زمان های خیلی قدیم هم به این ورزش خیلی توجه شده و به مقدار قابل ملاحظه ای توسعه داده شده است.
بد نیست بدانید که «هنری هشتم» پادشاه انگلیس، خیلی به این ورزش علاقه داشته و خود یکی از کشتی گیران خوب به شمار می آمد ورزش در ایران باستان تاریخ ورزش و برگزاری مسابقات ورزشی در ایران باستان آنطور که باید و شاید روشن و آشکار نیست.
زیرا اعمال نابخردانه برخی پادشاهان و اعمال آنها باعث به آتش کشیدن کتابخانهها و معدوم کردن بسیاری از آثار قدیمی ایران گردیده است.
اما منابع محدودی مانند اوستا، سنگ نوشتهها، حجاریها، مسکوکات و برخی از کتابهای ادبی و تاریخی وجود دارد.
ورزش ایران در بعضی بخشها از قدمت بیشتری نسبت به ورزش یونان برخوردار است.
در یونان باستان بازیهای المپیک شامل دویدن، کشتی، مشتزنی، اسب دوانی، ارابهرانی و پنجگانه بود.
اما در ایران ضمن اینکه بعضی از این ورزشها سابقه بیشتری دارد، ورزشهایی مثل تیروکمان، قایقرانی، رقص و … رایج بوده است.
کتزیاس Ktsias پزشک یونانی دربار اردشیر هخامنشی در کتاب خود با عنوان «پرسیکا» که در حدود 400 ق.م.
نوشته شده مطالبی دباره ورزش در ایران باستان نوشته است.
دوریس Duris نیز مطالبی در مورد ورزش ایران باستان نوشته بود که آن هم مثل پرسیکا از بین رفته ولی قبل از اینکه از بین برود نویسندگان دیگر مطالب او را در کتب خود مورد اشاره قرار داده اند.
دوریس در حدود سال 280 ق.م.
میزیسته است.
آتنائوس Atheneaus در بخش هفتم کتاب تاریخ خود نوشته است: «در میان همه جشنهای ایران فقط در جشن مهر (میترا mitra) پادشاه ایران حضور مییابد، ایرانیان پای میکوبند و میرقصند.
گذشته از ایرانیان هیچیک از مردم آسیا، چنین کاری انجام نمیدهند.
ایرانیان آنچنان که خواندن را میآموزند، رقصیدن را هم یاد میگیرند.
گویند که جنبشهای اندامها در پایکوبی، پیکر آدمی را استوار میکند.» استرابون Strabon جغرافیانویس یونانی که از سال 63 ق.م.
تا 19 میلادی میزیسته مینویسد: «در ارمنستان هم اسبهای خوب میپرورند که پستتر از اسبهای سرزمین ماد نیستند.
مرزبان (خشتروپان - ساتراپ) ارمنستان هر سال در هنگام جشن مهرگان 20000 کره اسب به دربار شاهنشاه هخامنشی خراج میفرستد.» مهریشت بخشی از اوستاست که بوسیله «آشوزرتشت» پیغمبر زرتشتیان آورده شده است.
آشوزرتشت به عقیده ارسطو دانشمند یونانی و «ادکوس» یک مورخ یونانی در سال 634 قبل از میلاد ظهور کرده است.
ترجمه برخی از فقرههای مهریشت در این فرصت خالی از لطف نیست: «اسبهای پیمان شکنان در زیر بار سوار خویش خیرهسری کنند و از جای گام بیرون نگذارند و اگر هم بجنبند، چندان پیش نروند، نیزهای که دشمن بدگوی به مهر، به سوی هماورد خود پرتاب کند به عقب برگرداند.» - فقره 20 «کسانی که مهر را از نابکاری خویش آزرده و ناخشنود کنند، در هنگام کارزار تیرهای پرعقاب آراسته آنان هرچند که از زه کمان، خوب کشیده شود و جست پرواز گیرد به نشان نرسد، و نیزههای سرتیز آنان با دستههای بلند هرچند که از نیروی بازوان خوب انداخته شود، به تنشان نرسد.» - فقره 39 «در گردونه مهر، هزار کمان خوب ساخته شده نهاده و بسیاری از این کمانها به زه گوزن آراسته، آنچنان خوب ساخته شده که تندی نیروی اندیشه، پران و به تندی نیروی اندیشه به سوی نابکاران روان گردد.
هزار گرز آهنین در گردونه مهر نهاده شده که به تندی نیروی اندیشه نابکاران و پیمان شکنان روان گردد.» - فقره 132 گزنفون مورخ بزرگ یونانی در کتاب خود «تربیت کوروش» مینویسد: «… در هر شهر پارس جایی است بنام «الواترا»، قصر شاهی یا حکومت و سایر ابینه دولتی در اینجا واقع شده و محل تربیت و پرورش افراد است این محل چهار قسمت دارد، یکی برای کودکان، دیگری برای نوجوانان، سومی برای مردان، چهارمی برای کسانی که دیگر نمیتوانند اسلحه برگیرند و موافق قانون کلیه افراد هر محل باید در قسمت محله خود حاضر شوند، وقت تمرینات و تعلیمات و تربیت ورزش چنین است: کودکان و مردان در طلیعه صبح، پیرمردان در روزهای معین وقتی که میتوانند، ولی جوانان همه وقت.
اینان هر شب در اطراف ابنیه دولتی و حکومتی با اسلحه می خوابند، عده روسای این شعب که مسئول تربیت و ورزش هستند 12 است، زیرا در پارس 12 طایفه وجود دارد.
… این تربیت تا سن 16 تا 17 سالگی است سپس طفل داخل طبقه نوجوانان میشود، اینها به کارهای عامالمنفعه گمارده شده اغلب در شکار شاهی، با شاه بیرون میآیند.
پارسیان شکار را آموزشگاه حقیقی جنگ میپندارند، جوانان در شکار سحرخیزی، در سرما و گرما بردباری، راه رفتن و دوندگی و تیراندازی و آمادگی روحی و چابکی را فرا میگیرند…» در سایر تمرینات ورزشی آنروز ایرانیان متمدن، آن عصر را مسخر خود ساختند.
شرح این فتوحات در کتاب آسمانی تورات و کتابهای تاریخی و بر سینه کوهها ثبت و ضبط گردیده است.
ورزش کشتی کچلی می آورد ایسکانیوز ـ عارضه کچلی درمیان کشتی گیران نوعی بیماری شایع و پوستی است که به علت استفاده از یک تشک آلوده به افراد منتقل میشود.
به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز، در بررسیهایی که توسط دکتر جلال هاشمی و بر روی 500 کشتی گیر و تشکهای کشتی آنان از لحاظ آلودگی قارچی با میکرواوگانیسمی موسوم به تریکوفیتون توسرانس (عامل کچلی کشتی گیران) صورت گرفت مشخص شد که 132 نفر 26 درصد از ورزشکاران مبتلا به این بیماری و همچنین از 37 سالن کشتی 81/10 درصد آنها آلوده به قارچ تریکوفیتون هستند.
پژوهشگران بااستفاده از این مطلب که این بیماری قارچی به سرعت میتوان در بین کشتی گیران منتقل شود اظهار داشتند: ابتلا به این بیماری میتواند ورزشکار را از مسابقات محروم کند و تا مدتها برای وی مشکل ایجاد کنند که همین جهت مسوولان باشگاههای ورزشی باید بر تشکهای کشتی نظارت بیشتری اعمال کنند.
همچنین محققان استفاده از جاروبرقی شارژی قابل حمل را در به حداقل رساندن آلودگی تشک کشتی توصیه میکنند قوانین و مقررات ورزش کشتی آزاد و فرنگی آخرین تغییرات صورت گرفته در قوانین و مقررات کشتی به شرح به شرح زیر است .
1- زمان کشتی نوجوانان 16-17 سال در سه زمان 30/1 دقیقه ایی ، جوانان و بزرگسالان در سه زمان 2 دقیقه ایی با 30 ثانیه استراحت مابین آنها برگزار خواهد شد هر زمان دو دقیقه ایی از کشتی ها برای خودداری استقلال است و کشتی گیرانی که موفق شوند در دو زمان به پیروزی دست یابند به عنوان برنده معرفی خواهند شد و نیازی به برگزاری زمان سوم نیست .
2- کشتی گیرانی که در یک زمان دو دقیقه ایی موفق به اجرای یک فن پنج امتیازی و یا دو فن 3 امتیازی شوند بدون توجه به امتیازهای کسب شده از سوی حریف برنده آن زمان خواهند بود ، در چنین شرایطی داور مسابقه موظف است کشتی را قطع و از کشتی گیر برتر برای ادامه کشتی سئوال کند ، در صورت ادامه ندادن ، نتیجه آن زمان دو دقیقه ایی کشتی به سود کشتی گیر برتر اعلام خواهد شد .
3- هر وقت در یک زمان کشتی اختلاف امتیازهای دو کشتی گیر به شش برسد ، رئیس تشک موظف است پس از به حالت عادی درآمدن کشتی دستور قطع آن را به داور وسط بدهد ، که در این شرایط داور از کشتی گیر برتر سوال میکند کشتی را ادمه می دهد یا خیر ، در صورت ادامه ندادن نتیجه زمان دو دقیقه ایی کشتی به سود کشتی گیر برتر اعلام خواهد شد .
تذکر : در شرایط فینال برای ادامه کشتی سئوال نخواهد شد .
4- ادامه کشتی در هر شرایطی که فنی اجرا و به بیرون از تشک منتهی شود بدون توجه به امتیاز دریافت شده به وسیله مجری سر پا در وسط تشک خواهد بود .
5- تنها در یک مورد که کشتی گیر مدافع در حالت خاک اقدام به انجام حرکات خطا کند پس از در نظر گرفتن امتیاز جریمه و اخطار از سوی داوران ، ادامه کشتی در خاک خواهد بود ، در بقیه حالات ادامه کشتی در هر شرایطی پس از قطع از سوی داور سر پا در وسط تشک دنبال خواهد شد .
6- کشتی در هر زمان منجر به ضربه فنی شود ، ضربه کننده برنده نهایی کشتی خواهد بود ، در واقع تنها ضربه فنی و سه اخطاره شدن است که در هر زمانی روی دهد ، تمام کننده یک مسابقه خواهد بود .
7- چنانچه کشتی .در یک زمان دو دقیقه ایی با نتایج 1-1 ، 2-2 ، 4-4 و 6-6 و هر نتیجه دیگر مساوی به اتمام برسد ، برنده کشتی کسی خواهد بود که کمترین اخطار را داشته باشد ، در صورت مساوی بودن امتیازها و اخطارها کشتی گیری که آخرین امتیاز را دریافت کرده است به عنوان برنده آن زمان اعلام خواهد شد .
8- فرار از تشک و فرار از فن ، تمارض استفاده از فنون خطا با یک امتیاز جریمه و یک اخطار برای خاطی همراه خواهد بود .
9- در هر زمان از طول کشتی ، تعداد اخطارهای کشتی گیری به سه برسد بازنده کشتی خواهد بود حتی اگر از نظر امتیاز نسبت به حریف برتری داشته باشد .
10- در شرایط ضربه فنی ، سه اخطاره شدن ، حاظر نشدن روی تشک به هر نحوی آسیب دیدگی ، کشتی گیر برنده صاحب پنج امتیاز مثبت خواهد شد و به بازنده نیز امتیازی تعلق نخواهد گرفت .
11- اجرای مکرر بارانداز و فتیله پیج مجاز است و مجری می تواند در طول کشتی به دفعات از این دو فن استفاده کند .
12- چنانچه کشتی گیری در کش و قوس و بدون هول دادن از سوی حریف پایش از تشک خارج شود یک امتیاز از دست خواهد داد ، این شرایط برای مجری فن یا مدافع یکسان است ، یعنی اگر مجری هم در حالت اجرای فن پایش از تشک خارج شود یک امتیاز از دست میدهد .
13- در مقررات جدید اخطار کم کاری ( پاسیو ) وجود ندارد در مقابل کشتی گیرانی که حالت کم کاری داشته باشند پس از یک باز تذکر از سوی داور در صورت ادامه با یک امتیاز و یک اخطار ******** کشتی را قطع پس از اعلام به کشتی گیر ***.
14- کشتی گیرانی که به هر صورت از انجام کشتی با حریف خودداری و یا بطور عمد وانمود به آسیب دیدگی کنند ، خطا کار شناخته شده و با یک امتیاز و یک اخطار جریمه برخواهند شد .
تذکر : در صورت آسیب دیدگی که با خونریزی همراه باشد زمان استراحت مجاز پزشکی بدون در نظر گرفتن جریمه برای کشتی گیر آسیب دیده حفوظ خواهد بود .
15- فاصله بین دو کشتی از 30 به 15 دقیقه کاهش یافته است .
16- فرار از تشک در حالت خاک با یک امتیاز و یک اخطار همراه است و ادامه کشتی سرپا در وسط تشک خواهد بود .
17- کشتی گیرانی که در داخل تشک به داخل ریسک اقدام به اجرای فن میکنند و بدون دریافت امتیاز در خاک حریف قرار می گیرند ، امتیازی از دست نمی دهند ، اما اگر به حالت ریسک در منطقه زون اقدام به اجرای فن کنند و در خارج از تشک در خاک حریف قرار گیرند ، یک امتیاز از دست می دهند و ادامه کشتی سرپا در وسط تشک خواهد بود .
18- در شرایط خاک اگر مدافع بدون فشار از سوی حریف از تشک خارج شود یک امتیاز از دست می دهد ادامه کشتی سرپا در وسط تشک خواهد بود .
19- چنانچه کشتی در پایان یک زمان دو دقیقه ایی با نتیجه صفر بر صفر به پایان برسد داوران با استفاده توست “ سکه ” مجری قانون سینه به سینه در فرنگی و خم گیری در آزاد را مشخص می کنند که شامل شرایط ذیل است : ** زمان برای اجرای قانون سینه به سینه یا خم گیری 30 ثانیه خواهد بود ، چنانچه برنده توست نتواند در این مدت به امتیازی دست یابد با یک امتیاز و یک اخطار جریمه میشود و کشتی در یک تایم به سود حریف به اتمام خواهد رسید .
** در هر شرایطی که قبل از اتمام زمان 30 ثانیه تعیین شده یکی از کشتی گیران موفق به اجرای فنی شود که امتیازی در بر داشته باشد ، کشتی بلافاصله از سوی داور قطع و آن تایم به سود مجری به اتمام خواهد رسید .
** در کشتی فرنگی اگر برنده توست موفق به جفت کردن دستان خود به دور کمر حریف شود ، داور موظف است بلافاصله سوت آغاز کشتی را بزند ، حتی اگر دستان حریف باز باشد ، در واقع در این شرایط فقط برنده توست برای داور مهم است .
** هرگز باز شدن دست مجری یا مدافع پس از سوت داور شامل جریمه و منجر به قطع کشتی نمی شود .
تنها کسب امتیاز قبل از پایان 30 ثانیه تعیین شده منجر به قطع کشتی خواهد شد ، اگر برنده توست نتواند تا 30 ثانیه امتیازی کسب کند با یک امتیاز و یک اخطار جریمه مواجه خواهد شد .
** پای هر یک از کشتی گیران در شرایط عادی در اجرای قانون سینه به سینه یا خم گیری از تشک خارج شود با یک امتیاز و یک اخطار جریمه خواهند شد .
** هر یک از کشتی گیران بدون تلاش برای اجرای فن و به صورت هول حریف را از تشک خارج کند نه تنها امتیازی دریافت نمی کند بلکه با یک امتیاز و یک اخطار جریمه خواهد شد .
** در خم گیری داورم موظف پس از گرفتن خم از سوی برنده توست و بلافاصله پس از لمس دستان مدافع با بدن وی سوت آغاز کشتی را برنده ، پس از سوت اگر پای مدافع از دستان برنده توست خارج شود و یا حتی کشتی به حالت رودر رو هم در بیاید داور مجاز به قطع کشتی نیست ، تنها کسب امتیاز تا پایان مدت 30 ثانیه منجر به قطع کشتی خواهد بود .
در واقع برنده توست 30 ثانیه فرصت دارد که به هر شکلی حتی پس از خارج شدن پای حریف از دستان وی موفق به کسب امتیاز شود ، در غیر اینصورت با یک امتیاز و یک اخطار جریمه میشود و زمان دو دقیقه ایی مسابقه به سود حریف به اتمام خواهد رسید .
** در اجرای قانون سینه به سینه یا خم گیری داور مجاز به لمس کشتی گیران نیست .
** کشتی گیران که یکبار از اجرای دستور داور شرپیچی کنند ( چه مدافع چه مجری) اگر برای بار دوم عمل خود را تکرار کنند با یک امتیاز و یک اخطار جریمه مواجه خواهند شد .
** در جدول مسابقات تغییر تازه ای ایجاد نشده و رقابتها به همان شکلی که پیش از این از سوی فیلا اعلام شده بود برگزار خواهند شد تغذیه در ورزش کشتی کشتی از جمله فعالیتهای ورزشی سنگین و یکی از پر جنب و جوشترین ورزشها میباشد و کشتیگیر نیازهای تغذیهای منحصر به فردی دارد.
دلیل این امر نیزآن است که اگرچه مدت زمان مسابقهی کشتی کوتاه و در حد چند دقیقه میباشد ، لیکن یک کشتیگیر میباید در طول روز ، مدت زمان زیادی را به تمرین اختصاص دهد و این امر به افزایش نیاز فرد منجر میگردد.
یک کشتیگیر برای آنکه بتواند در یک مسابقه پیروز شود، میباید در بهترین شرایط قرار داشته باشد.
بر این اساس دانستن اصول مقدماتی تغذیه و به کارگیری آنها برای چنین فردی ، حیاتی خواهد بود.
مهمترین مطالب قابل ذکر در این رابطه عبارتند از: آب کمبود آب بدن ( دهیدراتاسیون ) دشمن اصلی وزرشکاران است ، زمانی که بدن کم آب می شود ، حجم خون به شدت کاسته شده و افت فشار خون رخ میدهد .
در چنین شرایطی خون رسانی به بافت ها به خوبی انجام نمیشود و سلولهای بدن مواد مورد نیاز خود را نمیتوانند دریافت کنند و مواد دفعی در اطراف آنها تجمع مییابد ، این مجموعه عوامل ، موجب تشدید احساس خستگی میگردد .
مطالعات متعددی تا کنون بر روی این موضوع صورت گرفته و همگی نشانگر آن است که کم شدن آب بدن حتی در مقادیر اندک نیز موجب آسیب رساندن به عملکرد ورزشی و ضعف عضلانی ورزشکار میگردد .
زمانی که بدن فرد کم آب میشود ، عمل تعریق بسختی صورت می گیرد ، در این حالت فرد بیشتر در معرض آسیبهای ناشی از افزایش دمای داخلی بدن و گرما قرار میگیرد ، زیرا بدن انسان با انجام عمل تعریق ، بخشی از دمای داخلی را به بیرون رانده و سبب خنک شدن محیط داخلی میگردد.
قابل توجه آنکه افزایش دمای محیط داخلی بدن نه تنها موجب بیماری فرد میشود ، بلکه می تواند به آسیبهای عضلانی ، نارسائی کلیوی و حتی مرگ وی منجر شود .
بنابراین برای نوشیدن آب نباید منتظر احساس تشنگی شد ، مصرف مایعات مورد علاقه یا نوشیدنی های ورزشی نیز به شما کمک می کند، در صورت عدم دسترسی به این موارد ، باید به مقدار زیاد آب نوشید ، در مرحله پس از ورزش ، نباید مصرف آب میوههای طبیعی را فراموش کرد ، حتی اگر تشنگی احساس نشود ،حدود یک ساعت قبل از ورزش باید 2-3 لیوان آب نوشید .
این کار جلوی تشنگی را گرفته و به ورزشکاران شما کمک می کند تا شدیدتر و برای مدت طولانیتری به مسابقه پرداخته یا تمرین کنند ، فراموش نشود اثربخشی تمرینات سخت و شدید ، تنها درصورت وجود ذخایر کافی و مطلوب آب در بدن میسر خواهد بود.
املاح معدنی برای آنکه فعالیت عضلات ورزشکاران به خوبی انجام شود به میزان متناسبی از الکترولیت ها و مواد معدنی نیاز دارند .
بدن در هنگام تعریق برخی مواد معدنی نظیر : سدیم ، پتاسیم ، کلسیم و منیزیم را از دست میدهد که این اتلاف در طی ورزش بدلیل افزایش میزان تعریق ، افزایش مییابد .
عدم جایگزینی این الکترولیتها که از طریق عرق و ادرار از دست رفته است ، به توان و عملکرد ورزشکاران آسیب میرساند ، جالب توجه آنکه تحقیقات نشان میدهد افراد با وزن مطلوب ، کمترین میزان تعریق را داشته و بر این اساس الکترولیت کمتری را از دست میدهند .
در صورتی که از نوشیدنیهای ورزشی استفاده شود باید انواعی را که حاوی الکترولیتها هستند ، مورد نظر باشند تا به تأمین نیاز بدن به مواد معدنی کمک نماید.
البته برای مصرف در حین ورزش ، بهتر است نوشیدنی از انواع ایزوتونیک (نوشیدنی حاوی الکترولیتها که غلظت آن مشابه خون باشد ) انتخاب شود تا با سهولت بیشتری جذب شده و موجب ناراحتیهای گوارشی نگردد.
برای آنکه انتخاب به درستی انجام شود باید به برچسب محصول توجه گردد .
کربوهیدرات برای حداکثر ذخیره انرژی کربوهیدرات مصرفی روزانه به صورت گلیکوژن در عضلات ذخیره میشود ، اگرچه پروتئین و چربی نیز به عنوان منابع انرژی مورد استفاده قرار میگیرند ، لیکن کربوهیدرات سریع ترین و به صرفهترین منبع انرژی بوده و نیازهای فوری انرژی را تأمین مینماید.
برای آنکه عضلات ذخایر قابل توجهی از این مواد را در خود جای دهند ، باید در طی چند روز قبل از مسابقه میزان کربوهیدرات برنامه ی غذایی افزایش داده شده و از منابع غنی از کربوهیدرات استفاده شود ، مواد غذایی غنی از کربوهیدرات شامل : انواع نان ، برنج و سایر غلات ، سیب زمینی ، ماکارونی، کیک و شیرینیهاست .
برخی متخصصان به ازای هر ساعت فعالیت ورزشی شدید ، حدود 30 الی 60 گرم کربوهیدرات را توصیه میکنند .
حال آنکه در طی دوره های مسابقات فشرده ، بطور معمول ، ورزشکاران زمان کافی برای مصرف یک وعده غذایی مطلوب جهت تأمین نیازهای خود را ندارد ، در چنین شرایطی ، میوه و یک مکمل انرژیزای کربوهیدراته میتواند منبع خوبی از کربوهیدرات ، برای ورزشکار باشد.
تمرین کشتی از طریق تصویر سازی ذهنی تصویرسازی ذهنی به معنای خلق یا بازآفرینی یک مفهوم و دیدن آن با چشم ذهن است که این روش در تمامی زمینههای درمانی ، ورزشی ، تربیتی ، آموزشی و .
.
کاربرد دارد.
تفکرات انسانها برمبنای تصاویری است که در ذهن آنها شکل می گیرند .
به واسطه همین تصاویر است که به خیالپردازی می پردازند .
تخیل را شاهراه موفقیت می دانند به این معنا که هر فردی که در هدفی موفق شده حتما آن موفقیت را قبلادر ذهن خود به صورت تخیل درآورده و سپس آن را تجسم کرده است، شنیدهاید میگویند هرطور فکر کنی همان میشود؟
واقعیت این است که اگر ما به یک چیز بارها و بارها فکر کنیم، کمکم شروع میکنیم به باورکردن این که آن چیز درست و واقعی است.
بنابراین اگر کشتی گیری میخواهد موفق شود ابتدا باید این موفقیت را در ذهن خود تصور کند ، یعنی پیشاپیش آنچه را که قرار است برای رسیدن به آن برنامه ریزی کند ، در ذهن خود ببیند به این عمل تصویر سازی ذهنی می گویند.
اما کاربرد آن در کشتی می تواند بسیار مفید و مثمر باشد ، چون هر فکری که به ذهن میرسد تفاسیر و تجارب مربوط به آن بلافاصله سبب فعال شدن مرکز عصبی در مغز و ارسال پیام مناسب آن به تمامی اعضای بدن شده و جسم نیز مطابق با آن واکنش نشان میدهد .
سادهترین مثال در این رابطه تداعی تصویر و فکر میوههای ترشمزه نظیر لیمو است که بلافاصله باعث ازدیاد ترشح بزاق در دهان میگردد ، اما توانائی تصاویر ذهنی بسیار اثرگزارتر بر پاسخ های جسمی است تا آنجا که حتی می تواند بر وقایع عالم خارج مؤثر واقع شود و مسیر آنها را تغییر دهد.
اکثر قهرمانان کشتی میتوانند از این تکنیک قبل از شروع تمرینات یا مسابقات به مدت چند دقیقه با رعایت شرایط و ضوابط لازم ازطریق تصویرسازی ذهنی فعالیت اصلی را در حالت خود احساس کنند و سپس آن را انجام دهند.
مثال : کشتیگیری که در زیرگیری مشکل دارد میتواند از طریق تصویر سازی ذهنی مشکل را بهبود و حتی مرتفع نماید .
به این شکل که قبل از شروع تمرین و یا مرورفن در حالت درازکش یا چهار زانو بنشیند و یا روی صندلی راحتی لم دهد و چشم های خود رابسته ، ابتدا کلیه عضلات خود را در حالتRELAXTION قرار دهد که به این حالت قرار گرفتن ، حالت آلفا نیز گفته میشود .
( امواج "آلفا" : حالت آرامش و استراحت ذهن و جسم- نظم قابل توجهی دارند و فرکانس بین 4 تا13 سیکل ثانیه .) سپس ذهن خود را کاملاً در اختیار گرفته و در حالتهای مختلف در ذهن به طور اصولی و صحیح زیرگیری مینماید ، این کار باعث میگردد ناتوانائیهای گذشته از ذهن پاک و تصویر ذهنی صحیح جای آنرا بگیرد .
تصویر سازی ذهنی برای مسابقات ---------------------------------- قهرمانان تیم ملی میتوانند در هنگام استراحت زمانی که افکارشان درگیر مسابقات است برای کم کردن استرس و اضطراب در حالتی که گفته شد از این تکنیک RELAXTION سود جسته و مسابقات مهم با حریفان درجه یک خود را چندین بار برگزار و کاملاً همان طرح و برنامهای که برای حریفان خود دارند در ذهن پیاده نمایند و از پیروزی در این مسابقات اعتماد به نفس خود را افزایش داده و باعث روند رو به جلوی جسمی خود شوند .
نکات مهم در استفاده تصویرسازی ذهنی : ----------------------------------------- 1-قبل از هر تصویرسازی ذهنی نفس عمیق و RELAXTION بسیار مهم است .
" تن آرامی " یا " ریلکسیشن " یعنی دعوت کردن تک تک اعضای بدن به آرامش که به دو صورت انجام می گیرد : در حالت نشسته ، روی صندلی و در حالت خوابیده و به پشت دراز کشیده.
بیایید تن آرامی را با هم تجربه کنیم: ------------------------------------ اول : ابتدا لباسی راحت و آزاد به تن کنید در حالت نشسته روی صندلی یا خوابیده قرار بگیرد .
دوم :سعی کنید محیطی انتخاب کنید که در آن سرو صدا و رفت و آمد نباشد .
سوم : حالا هوارا از راه بینی وارد ریه هایتان کنید تاریه های شما کاملا پرشوند .
چهارم : سپس آهسته هوای بازدم را از راه دهان خارج کنید و این عمل را سه بار تکرار کنید .
پنجم : حالا روی پاهایتان تمرکز کرده آن را درذهن خود ببینید و با خود بگویید ، " آرامش درپای من جایگزین می شود و از تنش ها رها میگردد ".
ششم : دوباره یک نفس عمیق بکشید سپس بر سینه و شکم خود تمرکز کرده آنها را در ذهن خودببینید و به خود بگویید ، آرامش در بدن من جایگزین می شود ، نفسی عمیق را مجددا تکرار کنید و این اعمال را برای سرو گردن خود نیز تکرار کنید.
هفتم : زمانی که احساس کردید بدن شما سست وشل شده و حالت آرامش به شما دست داده است ، تصویر سازی ذهنی را شروع کنید.
هشتم :اکنون آنچه را که می خواهید و در زندگی خود هدف قرار داده اید ، به صورت یک تصویر واقعی درذهن خود ساخته و آن رابینید ، مطمئن باشید نیرو ی محرکه را براه انداخته اید و نخستین آجرهای زیربنایی آرزوهای خود را پی ریزی کرده اید.
2- هر روز حداقل دو مرتبه و هر مرتبه 10 دقیقه میتوانید این کار را انجام دهید .
3- توجه به نقاط قوت وتجربیات مثبت ولذتبخش درهنگام تصویر سازی ذهنی عامل بسیار قوی برای تقویت احساس مثبت شماست .
4- بعضی از موسیقیها برای رسیدن به حالت آلفا کمک مؤثری است اهمیت علم روانشناسی پیش از مسابقات مهم کشتی کشورمان در آوردگاه المپیک بزرگترین رویداد ورزشی که هر چهار سال یکبار برگزار میشود ، شرکت خواهد کرد و اعضای تیم ملی برای حضور موفق در چنین مسابقات مهمی باید از نظر آمادگی جسمانی و روحی در شرایط ایدهآل قرار داشته باشند و به طوریقین در طول مسابقات استرس و فشارهای روانی زیادی را تحمل خواهند کرد .
تجارب گذشته نشان داده است استرس مسابقات و فشارهای روحی و روانی در زمانی که تمرینات تیم ملی کشتی سبک و وقت استراحت و بازسازی کشتیگیران شروع میشود ، بیش از پیش خود را نشان می دهد به همین منظور بهتر است بدانیم استرس چیست وچگونه باید با آن مقابله کنیم ؟
استرس چیست ؟
اِستـِرس یا فشار عصبی در روانشناسی به معنی فشار و نیرو است و هر محرکی که در انسان ایجاد تنش کند، استرس زا یا عامل تنیدگی نامیده میشود یا بطور ساده تر، استرس فشاری است که در اثر تغییرات ایجاد شده در محیط، به بدن تحمیل می شود بعضی از استرس ها مفید هستند، اما وقتی از کنترل خارج می شوند، بدن به طریق مختلفی از آثار سوء آنها رنج می برد.
تأثیرات استرس بر متابولیسم بدن چگونه است؟
وقتى در حالت استرس قرار داریم، بدنمان در یک وضعیت جنگ فیزیولوژیکى به سر مى برد، ضربان قلب بالا مى رود، فشار خون افزایش پیدا مى کند و تمام انرژى و خون لازم از قطعه میانى بدن به سمت بازوها و پاهاى شما به منظور جنگ و گریز و سپس به سمت مغز براى تفکر سریع مى روند.( به منظور سرعت بخشیدن به قوه فکر و تفکر) وقتى سیستم گوارشى در یک واکنش استرسى خسته کننده قرار مى گیرد، کاملاً از فعالیت باز می ماند ، ویتامین ها به همراه مقادیر زیادى از مواد معدنى مثل کلسیم از بدن دفع مى شود و بدن شما شروع به تولید مقدار زیادى هورمون استرس که کورتیزول نام دارد، مى کند که وقتى این هورمون زیاد ترشح مى شود، سیگنال هایى به بدن شما مى فرستد که باعث ذخیره چربى و عدم ساختن ماهیچه مى شود.
کم حوصلگی، سردرد، تغییر ضربان قلب، خستگی جسمی، خشم و پرخاشگری، بیخوابی، فشار در سینه، اختلال گوارشی، سوزش معده، عرق کردن، خشکی دهان، بیاشتهایی، داغ شدن یا سرد شدن بدن، غمگینی، لرزش بدن، میل به سیگار، از دست دادن تمرکز، احساس سرگیجه، تغییر تنفس، تکرر ادرار، کم شدن حافظه، دردهای بدنی پراکنده، آه کشیدن، تمایل به تنهایی، آشفتگی، التهاب، سرخ شدن پوست صورت از عوامل فیزیکی استرس به شمار می روند که مربیان تیم ملی میتوانند با مشاهده عوامل فیزیکی در راستای صدد رفع استرس وآرام نمودن کشتی گیران خود اقدام نمایند .
راههای کاهش استرس 1- یاد بگیرید که برنامهریزی کنید: آشفتگی، بینظمی و عدم سازمان دهی در کارها و برنامهها میتواند تولید استرس کند.
2 - شناسایی محدودیتها و ضعفها : ما هرگز نمیتوانیم کامل و بینقص باشیم ، پس برای خود اهدافی تعیین کنید که دست یافتنی و قابل دستیابی باشند.
3 - در حین تمرینات سنگین ، تفریح و سرگرمی داشته باشید: شما هر از گاهی نیاز دارید که از فشار تمرینات فرار کنید و به تفریح و سرگرمی روی آورید، صرفنظر از سطح توانایی و مهارتتان در بازی، سرگرمیها و بازیهایی پیدا کنید که برایتان جذاب و لذتبخش باشند.