پاس لی:
بازیکن با پای راست یک قدم به طرف جلو بر میدارد شانه چپ متمایل میشود به طرف مسیر پرتاب و قدم دوم قدم لی لی پای راست است در همین موقع پای چپ جهت ایجاد تکیه گاه به جلو آورده میشود همزمان با قدم دوم وقبل ازقدم سوم دست کشیده میشودو همزمان با گذاشتن پای چپ روی زمین حرکت دست برای پرتاب آغاز میشود(نوک پنجه پا ی گام سوم (پای چپ)به طرف داخل است)ومیتوان بعد از پرتاب وزن بدن به وسیله ی پای راست که جلو آورده میشود گرفته وخنثی شود .
شوت لی:
برای اجرای شوت لی تمام نکات پاس لی را باید انجام
داد با این تفاوت که در پاس , ما از قدرت زیاد استفاده نمیکنیم چون شوت کردن به طرف دروازه صورت می گیرد باید دارای قدرت زیادی باشد.
انواع شوت:
1)شوت هایی که پا با زمین تماس دارد(شوت ثابت)
2)شوتی که در حال پرش می باشد,بدین معنی که پاها با زمین تماس نداشته باشد وبدن در فضا قرار گیرد.
اصولی که در شوت باید رعایت شود:
برای پاس دادن فشار وارده نباید آنچنان قوی باشد ,ولی در پرتاب روی در پرتاب روی دروازه(شوت)باید حداکثر فشار بر توپ وارد شود به همین دلیل بین این دو پرتاب اندکی تفاوت وجود دارد وکشش دست در شوت پر قدرت تر انجام میگیرد به صورتی که شانه دست پرتاب کننده تا آخرین حد به عقب کشیده میشود انجام تمام این اعمال سبب افزایش برد و قدرت پرتاب توپ میشود کلیه نیروی دست باید در یک لحظه بر توپ وارد شود .
به طرف جلو خم شدن بدن در موقع پرتاب بسیار مهم است .
در شوت ثابت هنگام پرتاب پاها با زمین تماس دارد ولی در شوت پرشی پاها از زمین کنده میشود .
نکات آموزشی:
1)هنگامی که به نوآموز طریقه گام برداشتن را آموزش میدهیم میتوانیم روی زمین پاها را بکشیم (برای آموزش بهتر)
1)هنگامی که به نوآموز طریقه گام برداشتن را آموزش میدهیم میتوانیم روی زمین پاها را بکشیم (برای آموزش بهتر) 2)وقتی که نوآموز را برای شوت جهشی آموزش میدهیم میتوانیم با قرار دادن یک مانع جلوی او از او بخواهیم که در هنگام پرش روی مانع به طرف دروازه شوت کند.
3)بعد از این که پاس لی را به نوآموز آموزش دادیم تمرینات متنوع برای او قرار دهیم تا خوب پاس لی برای او جا بیفتد طوری که هماهنگی دست و پا را به طور مناسب آموزش ببیند ,باید به این نکته توجه کنیم که نوآموز ابتدا باید بتواند خوب گام بردارد تا حرکت دست را به حرکت پا اضافه کنیم به خاطر این که هماهنگی عصب وعضله نقش مهمی در این حرکت اجرا میکند وقتی که نوآموز طی جلسات متعدد پاس لی را آموزش دید (ابتدا بدون توپ و سپس با توپ) می توانیم شوت لی ثابت را به او آموزش دهیم و بعد آن شوت لی جهشی .
4)هر چه تمرین ها متنوع تر باشد نوآموز علاقه بیشتری برای یادگیری نشان می دهد .
تمرینات برای پاس کاری: 1)افراد را مطابق شکل در زمین مستقر کرده از آن ها بخواهید به یکدیگر پاس لی بدهند این تمرین را می توان با حرکت جلو و عقب انجام داد.
2)افراد را در دو گروه مطابق شکل قرار دهید در این حالت نفر اول گروهA به نفر اول گروه B پاس میدهد و در انتهای صف گروهB قرار میگیرد سپس نفر اول گروهB پاس در -یافتی را به نفر اول صف گروه A میدهد و در انتهای صف گروهA قرار می گیرد .
3)دو نفر را در دو گروه A,Bقرار میدهیم نفر اول(A) پاس مستقیم در حالت لی به طرف سینه نفر B داده و همزمان نفر B پاس لی بالای شانه به نفرAمیدهد .
4)سه نفر از بازیکنان بر روی سه زاویه از یک مثلث متساوی الاضلاع قرار می گیرند و بقیه افراد پشت سر یکی از این سه نفر (که توپ را در دست دارد ) میایستند وتمرین به این ترتیب آغاز میشود که دارنده توپ به نفر ایستاده بر روی زاویه ی دوم در جهت گردش عقربه های ساعت پاس می دهد و بلافاصله با سرعت پاس خود را دنبال میکند وجای پاس گیرنده را میگیرد نفر دوم به محض گرفتن توپ به نفر سوم پاس داده به طرف جای او حرکت میکند و نفر سوم به محض ارسال پاس به نفر دوم صف زاویه اول به انتهای آن صف میرود .
5)افراد پشت خط عرضی انتهای خط 6 متر در بیرون زمین قرار می گیرند به این صورت که ابتدا در کنار خط 6 متر سه گام به طرف زمین بردارند بعد از آن یک تک دریبل زده و حرکت لی جهشی را میروند باید پرتاب طوری انجام شود که توپ به گوش مخالف برخورد کند .در گام آخر لی باید پنجه پا و روی آنها به طرف دروازه باشد .
در این تمرین می توان از مانع برای تقویت جهش نوآموزان استفاده کرد .
منابع: کتاب هندبال (دکتر علی محمد امیر تاش) جزوه هندبال آموخته های خودم