تاریخچه فوتسال بر سال 1930 در مونته ویدئوئی بر میگردد.
زمانیکه جان کارلوس سریانی یک پنجم زمین فوتبال را برای مسابقات انجمن فوتبال جوانان آمریکا انتخاب کرد.
بازی در زمین بسکتبال بطوریکه زمین سر پوشیده و بدون استفاده از دیوارهای کناری برگزار شد .
واژه فوتسال یک کلمه بین المللی است که برای این نوع بازی بکار می رود که واژه Foot یا Soccer از کلمه ای اسپانیایی سالن مشتق شده است.
بازی فوتسال در یک پنجم زمین فوتبال انجام میگیرد زمانی که سریانی فوتسال را ابداع کرد به سرعت محبوبیت شدیدی میان کشورهای آمریکای جنوبی به ویژه برزیل کسب کرد.
مهارتهای این ورزش توسط بازیکنان مشهور برزیلی چون پله، زیکو، سوکتراس و بتود در زمین فوتبال پیشرفت کردند و سایر فوق ستاره های برزیلی مهارتهای بازی فوتسال را گسترش دادند .
در حالی که برزیل به عنوان کانون فوتسال جهان به فعالیتش ادامه داد فوتسال زیر نظر فیفا در تمام جهان از اروپا تا آمریکای شمالی، مرکزی ، دریای کارئیب و آمریکای جنوبی ، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه گسترش یافت .
اولین مسابقات جام جهانی فوتسال در سال 1982 در سائو پائولوی برزیل برگزار شد که برزیل اول شد در دومین دوره مسابقات در سال 1985 اسپانیا دو باره برزیل قهرمان شد و در سومین جام در سال 1988 استرالیا ، قهرمانی به پاراگوئه رسید .
فیفا بر پائی این مسابقات را مستقیماً از سال 1989 به عهده گرفت که در سال 1989 در هلند و 1992 در هنک کنگ سومین دوره در سال 1996 در اسپانیا و چهارمین دوره مسابقات در سال 2000 در گواتمالا برگزار شد.
مقدمه:
در گام اول،موفقیت فوق العاده سومین مسابقات فوتسال جهانی فیفا که در سال 1996 در اسپانیا برگزار شد، سند گویایی از پیشرفت عظیم این ورزش بود،که در چند سال گذشته به وجود آمده است و سند مشخصی از محبوبیت غیر قابل انکار و استعداد فوق العاده زیاد آینده آن می باشد.
و این،استعدادی است که اکثرا علاقه بیشتری را نسبت به گذشته در بین فدراسیون های ملی چها رمین مسابقات فوتسال قهرمانی جهان ایجاد کرده است .
چاپ جدید قوانین فوتسال ، انعکاسی از تعهد پیگیر فیفا به این رشته از بازی می باشد.اصلاحات آنها،
سبک و الگویی را شامل می شود که برای انجام مسئولیت اساسی مان در تضمین توسعه فوتسال از طریق رقابت جوانمردانه،بازی جذاب ، سلامت جسمانی شرکت کنندگان(بازیکنان)و تماشاگران به طور مساوی طراحی شده اند.اینها برخی از عوامل کلیدی هستند که مرا بر آن داشت که نسبت به احساس تعهد اعضای فعلی کمیته فوتسال و همجنین کسانی که در گذشته به فوتسال خدمت صادقانه کرده اند، نهایت تشکر صادقانه ام را ابراز دارم.
تلاشهای آنها نه تنها وسیله کسب موفقیت فعلی ابن بازی بوده،بلکه در شکل دهی آینده آن نیز موثر می باشد.
به علاوه،مشارکت ارزشمند و احساس وظیفه انجمن های ملی و کنفدراسیون های مختلف در تجهیز این رشته به ما اعتماد فوق العاده نسبت به آینده اهداء کرده است.
من کاملا مطمئن هستم که همه این پیشکسوتان و سازمان ها در کنار ازار عالی کار با شور و شوق و با امید واری،موجبات اصلاح این قوانین را فراهم نموده اند که به طور اجناب ناپذیری فوتسال را قادر می کند با همه اصول حیاتی جدا نشدنی از ورزش،برای جامعه ما مفید واقع شود.من احساس اطمینان می کنم که فوتسال برای جوانان و ورزشکاران آماتور و حرفه ای ما و برای گروه در حال افزایش تماشاچیان مشتاق یک تفریح سالم و سودمند و لذت بخش خواهد بود.
قانون اول
زمین بازی:
ابعاد زمین بازی:
زمین بازی باید به شکل مستطیل باشد .طول خط کناری باید از طول خط دروازه بیشتر باشد.طول زمین بازی باید حداقل25 متر و حداکثر 42 متر وعرض زمین باید حداقل15وحداکثر 25متر باشد.
مسابقات بین المللی:
طول زمین بازی حداقل 38 متروحداکثر42 مترو عرض آن حداقل 18مترو حداکثر 22متر باشد.
علامت گذاری زمین بازی:
زمین بازی با خطوط علامت گذاری می شوند.خطوط،جزء مناطقی محسوب می شود که خط مرزی آنها است.دو خط مرزی درازتر((خطوط کناری))ودو خط کوتاه تر ((خطوط دروازه))نامیده می شوند.
تمام خطوط 8 سانتیمتر عرض دارند.
زمین بازی به وسیله خط میانی به دو نیمه مساوی تقسیم می شود.نقطه میانی زمین در وسط خط میانی علامت گذاری می شود.دایره ای به شعاع 3 متر به دور نقطه میانی رسم می شود.
زمین بازی با خطوط علامت گذاری می شوند.خطوط،جزء مناطقی محسوب می شود که خط مرزی آنها است.دو خط مرزی درازتر((خطوط کناری))ودو خط کوتاه تر ((خطوط دروازه))نامیده می شوند.
زمین بازی به وسیله خط میانی به دو نیمه مساوی تقسیم می شود.نقطه میانی زمین در وسط خط میانی علامت گذاری می شود.دایره ای به شعاع 3 متر به دور نقطه میانی رسم می شود.
محوطه جریمه: محوطه جریمه در انتهای زمین به صورت زیر مشخص می شود: یک چهارم دایره ها،از هر تیرک عمودی دروازه به طرف بیرون و به شعاع 6 متر رسم می گردند.یک چهارم دایره ها ،از خط دروازه تا تلاقی خطوط فرضی که با خط دروازه زاویه قائمه می سازند ،از بیرون تیرک عمودی دروازه رسم می شوند.قسمت بالایی هر یک از یک چهارم دایره ها به وسیله خط16/3 متری که موازی با خط دروازه و بین تیرک های عمودی دروازه می باشد،به هم وصل می شوند.
نقطه پنالتی: نقطه پنالتی در فاصله 6 متری از وسط و بین تیرک های عمودی دروازه رسم می شود.
نقطه پنالتی دوم: نقطه پنالتی دوم در فاصله 10 متری از وسط و بین تیرک های عمودی دروازه رسم می شود.
قوس کرنر: یک چهارم دایرهای به شعاع 25 سانتیمتری از هر گوشه زمین بازی به طرف داخل رسم میشود.
منطقه تعویض: منطقه تعویض در سمتی از زمین بازی واقع شده که نیمکت های ذخیره تیم ها قرار دارند و محلی است که بازیکنان جهت تعویض،وارد یا خارج زمین می شوند.
1-مناطق تعویض،مستقیما در جلوی نیمکت ذخیره تیم ها قرار داشته و 5 متر طول دارند.این مناطق از دو طرف با خط کناری زمین زاویه قائمه می سازندو 8 سانتیمترعرض و 80 سانتیمتر آن در داخل و 40 سانتیمتر آن در خارج از زمین قرار داشته و علامت گذاری می شوند.
2- بین نزدیک ترین انتهای هر منطقه تعویض ومحل تقاطع خط میانی با خط کناری زمین ،5متر فاصله وجود دارد.این فضای آزاد ، مستقیما در جلوی میز وقت نگهدار مشخص می باشد.
دروازه ها: دروازه ها باید در مرکز خط دروازه ها قرار داده شوند.آنها شامل دو تیرک عمودی هستند که به فاصله از هر گوشه زمین بازی قرار دارند و توسط یک تیرک افقی در بالا به هم وصل می شوند.فاصله(اندازه داخلی)بین تیرک های عمودی 3 متر و فاصله از لبه پایینی تیرک افقی تا زمین 2 متر است.هم تیرک های عمودی و هم تیرک های افقی8سانتیمتر عرض و عمق دارند.تورها باید از جنس کنف،جوت یا نایلون ساخته شده و از پشت دروازها به تیرک عمودی و افقی متصل شوند.قسمت پایین تور،به وسیله میله های خمیده یا برخی از تکیه گاه های کافی دیگر،مهار می شوند.
ایمنی دروازه ها: دروازه ها می توانند قابل حمل باشند ولی باید در حین بازی به طور مطمئنی به زمین وصل شوند.
سطح زمین بازی: سطح زمین بازی باید صاف،مسطح و غیر صیقلی باشد.استفاده از چوب یا مواد مصنوعی توصیه می شود.از بتون یا آسفالت کردن زمین باید اجتناب کرد.
قانون 2 توپ: خصوصیات و اندا زه های توپ 1- کروی باشد.
2- از چرم یا مواد مناسب دیگری ساخته شده باشد.
3- محیط توپ نباید از 62 سانتیمتر کمتر و از 64 سانتیمتر بیشتر باشد.
4- فشار باد توپ باید 4/0 تا6/0اتمسفر(400تا 600 گرم در سانتیمتر مربع)در سطح دریا باشد.
تعویض توپ معیوب: اگر توپ در حین بازی بترکد یا خراب شود: 1- بازی باید متوقف شود.
2- با رها کردن توپ جایگزین به زمین بازی توسط داور،در محلی که توپ اول خراب شده،بازی دوباره شروع می شود.
اگر هنگامی که توپ در جریان بازی نباشد،مثلا هنگام ضربه شروع، ضربه دروازه،ضربه کرنر،ضربه آزاد،ضربه پنالتی یا ضربه اوت توپ بترکد یا خراب شود: بازی طبق قوانین(با انجام همان ضربه)مجددا شروع می شود.
در حین بازی بدون اجازه داور نمی توان توپ را تعویض کرد.
قانون 3 تعداد بازیکنان: بازیکنان : یک مسابقه توسط دو تیم انجام می شود.تعداد بازیکنان هر تیم نباید بیش از پنج نفر باشد.یکی از پنج نفر دروازه بان است.
روش انجام تعویض: در هر مسابقهای که طبق قوانین مسابقات رسمی و در سطح فیفا،کنفدراسیونها یا فدراسیون ملی برگزار می شود،می توان از بازیکنان جانشین استفاده کرد.حداکثر تعداد بازیکنان ذخیره مجاز ،7نفر است .در حین مسابقه ، تعداد تعویض ها نا محدود است .بازیکن تعویض شده می تواند به جای بازیکن دیگری به زمین بازی برگردد.تعویض زمانی انجام می شود که توپ در جریان و یا خارج از جریان بازی باشد.برای تعویض،شرایط زیر باید رعایت شوند: 1- بازیکن خارج شونده باید از منطقه تعویض تیم خود زمین بازی را ترک کند.
2- بازیکن وارد شونده نیز با ید از منطقه تعویض تیم خود وارد زمین بازی شود،اما تا زمانی که بازیکن خارج شونده کاملا از خط کناری زمین نگذشته ،بازیکن جانشین نباید وارد زمین بازی شود.
3- تعویض ،موضوعی است که در صلاحیت و اختیار داوران است که اجازه ورود به بازی را بدهند یا ندهند.
4- تعویض،زمانی کامل می شود که بازیکن جانشین وارد زمین بازی شود ،از آن لحظه او بازیکن محسوب می شود و بازیکن بودن فرد خارج شونده خاتمه می یابد.
دروازه بان می تواند با هر بازیکن دیگری تعویض شود.
تخلفات/ جرایم: اگر،هنگامی که تعویض در حال انجام است،قبل از این که بازیکن خارج شونده،زمین بازی را کاملا ترک کند فرد جانشین وارد زمین بازی شود: 1- داور،بازی را متوقف می کند.
2- داور،به بازیکن خارج شونده ، جهت ترک زمین تذکر می دهد.
3- داور،به فرد جانشین(وارد شونده) اخطار داده و کارت زرد می دهد.
4- بازی با زدن ضربه آزاد غیر متقیم ،توسط تیم مقابل از محلی که توپ هنگام توقف بازی قرار داشته،مجددا شروع می شود.ولی اگر،توپ داخل محوطه جریمه قرار داشت،ضربه آزاد غیر مستقیم از خط محوطه جریمه در نزدیک ترین محل،به موقعیت توپ هنگام توقف بازی،زده می شود.
اگر هنگامی که تعویض در حال انجام است،فرد جانشین وارد زمین بازی شود یا بازیکن خارج شونده از محل دیگری غیر از منطقه تعویض،زمین را ترک کند: 1- داور،بازی را متوقف میکند.
2- داور به بازیکن خاطی،اخطار داده و کارت زرد نشان می دهد.
قانون 4 تجهیزات بازیکنان: ایمنی بازیکنان بازیکن نباید از تجهیزات (هر نوع جواهر آلات )یا پوشاکی که برای خودش و سایر بازیکنان خطرناک باشد،استفاده کند.
تجهیزات ضروری بازیکنان 1- بلوز یا پیراهن ورزشی 2- شورت ورزشی-اگر بازیکنی از زیر شورتی گرمکن استفاده کند رنگ آن باید همرنگ شورت باشد.
3- جوراب 4- ساق بند 5- کفش-تنها از کفش ها مجاز می باشند که کفش ورزشی دارای چرم نرم یا کتانی توام با کف لاستیکی یا ماده مشابه باشند.استفاده از کفش ورزشی الزامی می باشد.
بلوز یا پیراهن ورزشی 1- شماره های پشت پیراهن باید بین 1 تا 15 باشد.
2- رنگ شماره ها باید به وضوح از رنگ پیراهن ،متمایز باشد.
در مسابقات بین المللی باید جلوی پیراهن نیز شماره داشته باشد البته در اندازه کوچک تر ساق بند ها 1- ساق بندها باید کاملا توسط جوراب ها پوشیده شوند.
2- از مواد مناسبی مثل لاستیک یا مواد مشابه ساخته شده باشند.
3- میزان مناسبی از محافظ را فراهم کنند.
دروازه بان 1- دروازه بان مجاز است از شلوار های بلند استفاده کند.
2- رنگ لباس دروازه بان باید به آسانی او را از دیگر بازیکنان و داوران متمایز کند.
اگر دروازه بان داخل زمین ،جانشین دروازه بان شود باید پیراهن دروازه بان را بپوشد و پشت آن را با شماره خود شماره گذاری کند.
تخلفات/تنبیهات داور به بازیکن خاطی تذکر می دهد که زمین بازی را ترک کرده تا تجهیزاتش را اصلاح کند ، یا هر چیزی را که از تجهیزات کم دارد فراهم نماید.آن بازیکن نمی تواند بدون ارائه گزارش قبلی به یکی از داورانی که صحت او را بررسی می کند به زمین بازی بر گردد.فقط هنگامی که توپ خارج از جریان بازی است به آن بازیکن اجازه ورود به زمین بازی داده می شود قانون 5 داور اختیارات داور هر مسابقه توسط داوری که برای آن مسابقه تعیین شده است اداره می شود،و او از لحظه ورود به زمین بازی تا لحظه ترک آن،اختیارات کاملی برای اجرای قوانین بازی دارد.
اختیارات و وظایف داور 1- اجرای قوانین بازی 2- دستور ادامه بازی ،در صورتی که تیمی خطا علیه او صورت گرفته است از چنین آوانتاژی(امتیازی)سود می برد واعلام خطا، در صورتی که آوانتاژ مورد انتظار در آن موقع رخ ندهد.
3- ثبت نتیجه بازی و تهیه گزارشی کامل مسابقه ، شامل اطلاعاتی در خصوص اقدامات انضباطی انجام شده علیه بازیکنان یا مربیان و سرپرستان تیم ها و یا هر حادثه دیگری که قبل، در حین وبعد از بازی اتفاق افتاده و ارائه آن به مسئولین مربوطه.
4- عمل کردن به عنوان وقت نگهدار در مسابقه ای که وقت نگهدار حضور نداشته باشد.
5- متوقف کردن، تعلیق یا خاتمه دادن مسابقه ، به جهت هر نوع قانون شکنی و یا در ارتباط با هر نوع مداخله خارجی.
6- به کار گرفتن اقدامات انضباطی بر علیه بازیکنانی که خطا های قابل اخطار و یا اخراج مرتکب می شوند.
7- مواظبت کردن از عدم ورود اشخاص غیر مسئول به زمین بازی 8- متوقف کردن بازی ،در صورتی که بازیکنی دچار مصدومیت جدی شده و دادن اجازه مداوای آن بازیکن در خارج از زمین 9- دستور ادامه بازی،در صورتی که بازیکنی دچار مصدومیت جزئی شده است تا این که توپ از بازی خارج شود.
10-اطمینان حاصل کردن در خصوص این که توپ مورد استفاده،احتیاجات تصریح شده در قانون دوم را رفع می کند.
تصمیمات داور تصمیمات داور در خصوص رویدادها و حوادث مربوط به بازی،قطعی و حتمی هستند.
تصمیمات تصمیم1 اگر داور و داور دوم هر دو به طور همزمان خطایی را اعلام کنند و در خصوص این که کدام تیم باید مجازات شود،اختلاف نظر داشته باشند،تصمیم داور حاکم و لازم الاجرا می باشد.
تصمیم2 هم داور و هم داور دوم حق اخطار دادن یا اخراج بازیکن را دارند ولی در صورت اختلاف نظر بین آنها ،تصمیم داور حاکم است.
قانون 6 داور دوم وظایف داور دوم داور دوم معین می شود تا در سمت مخالف زمینی که داور است،انجام وظیفه کند.
همچنین ،داور دوم مجاز به استفاده از سوت می باشد.داور دوم به داور کمک می کند تا مسابقه را مطابق با قوانین بازی،اداره کنترل کند.
همچنین داور دوم وظیفه دارد که: 1- بازی را به خاطر هر نوع قانون شکنی متوقف کند.
2- صحت انجام تعویض ها را تضمین کند،در صورت دخالت بیجا یا رفتار نامناسب داور دوم در مسابقه ،داور او را از انجام وظیفه، مرخص و ترتیب تعویض او را می دهد و گزارش آن را به مسئولین مربوطه ارائه می کند.
تصمیمات در مسابقات بین اللملی استفاده از داور دوم الزامی است.
قانون 7 وقت نگهدار و داور سوم یک وقت نگهدرا و یک داور سوم، تعیین می شوند.آنها در خارج از زمین بازی و روبروی خط میانی زمین و در همان سمت منطقه تعویض می نشینند.وقت نگهدار و داور سوم به یک کرنومتر و تجهیزات ضروری برای نشان دادن خطا های متراکم ،که توسط انجمن یا باشگاه میزبان تهیه می شوند،مجهز هستند.
وظایف وقت نگهدار تضمین مدت مسابقه و انجام پیش بینی های قانون هشتم به وسیله: 1- شروع و راه اندازی ساعت (کرنومتر)بعد از ضربه شروع 2- متوقف کردن ساعت (کرنومتر)هنگام خارج شدن توپ از جریان بازی 3- شروع و راه اندازی مجدد ساعت بعد از ضربه اوت،پرتاب دروازه، کرنر،ضربه آزاد،ضربات پنالتی از نقطه پنالتی یا نقطه دوم پنالتی ،تایماوت،دراپ بال 4- کنترل یک دقیقه تایم اوت 5- کنترل 2 دقیقه وقت موثر تنبیه هنگام اخراج یک بازیکنان 6- اعلام پایان وقت نیمه اول ،پایان بازی ،پایان وقت های اذافی و پایان تایم اوت ها با دمیدن در سوت ،یا یکی اعلائم صوتی دیگر متفاوت با آنچه که مورد استفاده داوران است.
7- ثبت همه تایم اوت های باقی مانده برای هر تیم و آگاه کردن تیم ها و داوران بر طبق آن و اعلام موافقت با درخواست مربی برای تایم اوت (قانون هشتم).
8- ثبت پنج خطای اول هر تیم ،در هر نیمه بازی که توسط داوران نیز ثبت می شود و اعلام آن هنگام ارتکاب خطای پنجم.
وظایف داور سوم داور سوم به وقت نگهدار کمک می کند .وظایف او عبارتند از: 1- ثبت پنج خطای اول هر تیم در هر نیمه بازی که توسط داوران نیز ثبت می شودو اعلام آن هنگام ارتکاب خطای پنجم 2- ثبت توقف های بازی و علل آنها 3- ثبت شماره های بازیکنان زننده گل 4- ثبت اسامی و شمارهای بازیکنان اخطار گرفته یا اخراج شده 5- فراهم کردن سایر اطلاعات مربوط به بازی اگر وقت نگهدار یا داور سوم دخالت بیجایی در بازی کنند ،داور آنها را از انجام وظیفه مرخص و ترتیب تعویض آنها را می دهد و گزارش آن را به مسئولین مربوطه ارائه می کند.
داور سوم ،در صورت آسیب دیدگی داور و یا داور دوم ،می تواند جانشین آنها شود.
تصمیمات تصمیم1 استفاده از وقت نگهدار و داور سوم در مسابقات بین المللی الزامی است.
تصمیم2 در مسابقات بین اللملی،ساعت(کرنومتر)مورد استفاده باید شامل همه نقش های ضروری(وقت نگه داشتن دقیق،وسیله زمان سنج 2 دقیقه تنبیه برای 4 بازیکن به طور هم زمان و نشان دادن تراکم خطاهای هر تیم در حین هر نیمه بازی )باشد.
قانون 8 مدت بازی وقت های بازی مدت بازی،دو وقت مساوی 20دقیقه ای می باشد.وظیفه نگهداشتن وقت،به عهده وقت نگهدار است که وظایفش در قانون هفتم شرح داده شده است.
جهت انجام یک ضربه پنالتی،می توان به وقت هر یک از نیمه ها وقت بازی اضافه کرد تا امکان انجام ضربه فراهم شود.
تایم اوت تیم ها مجاز هستند که در هر نیمه بازی،درخواست یک تایم اوت یک دقیقه ای نمایند،که به موجب آن اصول زیر باید رعایت شود: 1- مربی تیم،مسئول درخواست تایم اوت یک دقیقه ای از وقت نگهدار می باشد.
2- تایم اوت یک دقیقه ای را می توان در هر موقعی درخواست کرد ولی فقط هنگامی تیمی می تواند درخواست تایم اوت کند که مالکیت توپ را در اختیار داشته باشد.
3- هنگامی که توپ خارج از جریان بازی است،وقت نگهدار موافقت خود را با تایم اوت و با استفاده از سوت یا علامت صوتی دیگر که متافت با آنچه مورد استفاده داوران است اعلام می دارد.
4- زمانی که تایم اوت داده می شود ،بازیکنان نباید از زمین بازی خارج شوند.اگر بازیکنان بخواهند راهنمایی هایی از مربیشان دریافت کنند،این امر فقط در کنار خط کناری زمین و در سطح نیمکت ذخیره ها تیم،می تواند انجام شود.برای ارائه راهنمایی،مربی نمی تواند وارد زمین بازی شود.
5- تیمی که در نیمه اول بازی درخواست تایم اوت نکند ،در نیمه دوم بازی مجاز است فقط درخواست یک تایم اوت کند.
فاصله زمانی بین دو نیمه بازی زمان استراحت بین دو نیمه بازی نباید از 15 دقیقه بیشتر شود.
تصمیمات تصمیم 1 اگر وقت نگهدار حضور نداشته باشد ،مربی از داور درخواست تایم اوت می کند.
تصمیم 2 اگر قوانین مسابقه تصریح کنند که در پاان وقت طبیعی بازی ،باید وقت اضافی داده شود،در خلال وقت اضافی،هیچ تایم اوتی وجود ندارد.
قانون9 شروع و شروع مجدد بازی اقدامات مقدماتی انتخاب نیمه زمین بازی به وسیله پرتاب سکه مشخص می شود .تیم برنده پرتاب سکه،تصمیم می گیرد که در نیمه اول مسابقه به کدام دروازه حمله کند.ضربه شروع،به تیم دیگر واگذار می شود تا مسابقه را آغاز کند.تیم برنده پرتاب سکه در نیمه دوم مسابقه،تیم ها زمین ها را عوض می کنند و به دروازه ها مقابل حمله می کنند.
ضربه شروع ضربه شروع،روشی برای شروع مجدد بازی است ضربه شروع در موارد زیر به کار می رود: 1- برای شروع مسابقه 2- بعد از به ثمر رسیدن گل 3- برای شروع مسابقه در نیمه دوم 4- برای شروع دو دو وقت اضافی ازضربه شروع ،مستقیما گلی می تواند به ثمر برسد.
روش اجرای ضربه شروع : 1- کلیه بازیکنان باید در نیمه زمین خود قرار گیرند.
2- در هنگام ضربه شروع بازیکنان تیم حریف باید در فاصله حداقل 3 متری از توپ قرار گیرند تا توپ در جریان بازی قرار گیرد.
3- توپ باید در نقطه میانی زمین،ثابت و بی حرکت باشد.
4- برای زدن ضربه شروع،داور باید علامت بدهد.
5- توپ زمانی در جریان بازی قرار می گیرد که با ضربه ای که به آن زده می شود به طرف جلو حرکت کند.
6- تا توپ توسط توسط بازیکن دیگری لمس نشود ،زننده ضربه شروع،نمیتواند برای بار دوم با توپ تماس پیدا کند.
بعد از این که تیمی گلی به ثمر می رساند،ضربه شروع توسط تیم مقابل زده می شود.
تخلفات/جرایم اگر قبل از اینکه بازیکن دیگری با توپ تماس پیدا کند،زننده ضربه شروع برای بار دوم توپ را لمس کند: یک ضربه آزاد غیر مستقیم به نفع تیم مقابل اعلام می شود،ضربه از محلی که خطا صورت گرفته زده میشود.ولی اگر این خطا توسط بازیکنی در محوطه جریمه حریف انجام شود،ضربه آزاد غیر مستقیم از خط محوطه جریمه،ازنزدیک ترین محل جایی که خطا صورت گرفته،زده می شود .
دراپ بال دراپ بال ،روشی برای شروع مجدد بازی است،بعد از اینکه توپ در جریان بازی بوده و به هر دلیلی که در جایی از قانون اشاره نشده،توقف موقت بازی ضرورت پیدا کند و مشروط به این که توپ قبل از توفق موقت بازی از خط کناری یا خط دروازه نگذشته باشد.
روش اجرای دراپ بال داور،توپ ا در محلی که هنگام توفق بازی قرار داشته،به زمین رها می کند،به استثنای این که توپ در محوطه جریمه باشد،که در آن صورت،داور توپ را روی خط محوطه جریمه،در نزدیک ترین محل به جایی که توپ هنگام توقف بازی قرار داشته به زمین رها می کند.
بازی مجددا زمانی شروع مش شود که توپ با زمین تماس پیدا کند.
تخلفات/جرایم داور توپ را مجددا به زمین رها می کند: 1- اگر توپ قبل از تماس با زمین،توسط بازیکنی لمس شود.
2- اگر توپ بعد از تماس با زمین،بدون این که بازیکنی با توپ تماس پدا کند،از زمین بازی خارج شود.
قانون10 توپ در جریان و خارج از جریان توپ خارج از جریان بازی توپ زمانی خارج از بازی است که: 1- تمام توپ از خط دروازه یا خط کناری زمین ،چه از زمین چه از فضاگذشته باشد.
2- بازی توسط داور متوقف شده باشد.
3- توپ به سقف برخورد کند.
توپ در جریان بازی : توپ در همه اوقات دیگر در جریان بازی است ،شامل زمانی که: 1- توپ پس از برخورد به تیرک عمودی یا افقی دروازه به زمین بازی برگردد.
2- توپ پس از برخورد به هر یک از داورانی که در زمین بازی هستند به زمین بازی برگردد.
تصمیمات هنگامی که مسابقه ای در زمین سالن انجام می شود و توپ به طور تصادفی به سقف برخورد می کند ،بازی به وسیله ضربه اوت یا پرتاب دروازه که به تیم مقابل فردی که آخرین تماس را با توپ داشته ،داده شده و دوباره شروع می شود.
قانون 11 روش امتیاز دادن به ثمر رساندن گل به جز آنچه که بوسیله این قوانین تسریح شده است ،زمانی گلی به ثمر می رسد که تمام توپ از روی خط دروازه بین تیرک های عمودی و زیر تیرک افقی گذشته باشد،مگر توپ بوسیله دستها یا بازوهای بازیکن تیم مهاجم که دروازه بان را نیز شامل می شود ،عمدا پرتاب ،حمل و یا به جلو برده شود.
تیم برنده مسابقه تیمی که در خلال مسابقه ،تعداد گل بیشتری به ثمر برساند ،برنده مسابقه است .اگر هر دو تیم ،به تعداد مساوی گل به ثمر برساند یا اصلا گلی به ثمر نرسانند،مسابقه مساوی می شود.
قوانین مسابقه برای مسابقاتی که منجر به تساوی می شوند ،قوانین مسابقه ممکن است پیش بینی هایی را برای تعیین برنده مسابقه در نظر بگیرند،که شامل فقط اضافی یا روش های دیگری می باشد.
بسم الله الرحمن الرحیم دانشگاه سماء موضوع تحقیق: تاریخچه فوتسال استاد محترم: سرکار خانم محقق نام دانشجو: منصوره منومند تابستان 86