دانلود مقاله تاریخچه کشتی در جهان

Word 12 MB 28510 27
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • بسیاری از  کتیبه هایی که از روزگاران قدیم و حدود پنج هزار سال پیش به جایی مانده ثابت می کند که کشتی در میان مصریان و اشوریان  رواج  بسیار داشته  است .

    در کتیبه هایی ک در دهکده  بنی حسن ، در کنار رود نیل ، از دوران مصر باستان  به دست آمده صدها  نقاشی  از حالات  مختلف کشتی  گرفتن  دیده می شود ، و هر تصویر بیانگر اجرای  یک فن خاص کشتی است .

    در سال 1938 میلادی ، در ویرانه های معبد « کیا فاجه»  ( در بین النهرین ، نزدیک  بغداد ) در لوح سنگی و برنزی بدست آمد که بر روی آن شکلهای برجسته ای از مبارزه کشتی گیران دیده می شود  ، این لوح ها  متعلق به سومریان  در سه هزار سال پیش از میلاد است .

    کشتی در یونان :  از بین النهرین و مصر ، فنون کشتی به مناطق دور و نزدیک آسیا و روم و یونان راه پیدا کرد و در هر جا گسترش و تکامل بیشتری یافت .

    مربیان  کشتی در یونان باستان  ، مراحل اجرای هر فن کشتی را به صورت  چند نقاشی در حالات مختلف بر روی صفحات کاغذ پاپیروس یا پوست نقاشی می کردند و به کمک انهاشاگردان  خود را تعلیم می دادند .

    با رواج کشتی  در یونان ، مسابقات  مربوط  به آن نیز از سال 704 قبل از میلاد به مواد پنجگانه بازیهای المپیک باستان  افزوده شد .

    کشتی گیران  یونانی  ، بدن خود را با روغن  زیتون  چرب می کردند تا به آسانی  به جنگ حریف  نیفتند  و هنگام گیر افتادن همچون ماهی رها شوند و اگر کشتی گیری  زمین خورد ذرات خاک به بدن  او چسبیده و همین نشانه و مدرکی محکم بر شکست او باشد .

    « قوانین اولیه  کشتی در یونان  باستان  ، چنین بود که  هرکسی سه بار زمین بخورد مغلوب به حساب آید » ولی در بیشتر کشتیهای باستانی رسم بر این بود که اگر ، هر قسمت از بدن ( بجز کف پاها ) با زمین تماس پیدا کند ، ان کشتی گیر با زنده اعلام شود .

    از مشهورترین کشتی‌گیران یونان  در قرن ششم یونان در قرن ششم پیش از میلاد پهلوانی به نام « میلو » از اهالی «کروتون » بود .

    « میلو » در شش دوره پیاپی بازیهای المپیک به مقام قهرمانی رسید .

    و در 32 مسابقه بزرگ ، حریفان  خود را شکست داد و پر آوازه ترین کشتی گیر دوران خود بود .

    در یونان باستان ، نوعی مسابقه به نام « پانکرانیوم » به معنی باتمام قدرت ، متداول بود  که ترکیبی از کشتی و مشت زنی بود و بیشتر به یک نزاع خونین و خطرناک شباهت داشت ، که اغلب  به صدمات سنگین بدنی تا حد مرگ می انجامید .

    2-1-1- کشتی در مغلوستان :

    در مغولستان  ، کشتی ورزشی عبادی و سنتی است که همراه با مراسم  خاص برگزار می شود و همه پسران باید فنون این ورزش را از سنین کودکی بیاموزند .

    3-1-1- کشتی در ژاپن :

     در یکی سندها که متعلق به قرن ششم میلادی است ، از کشتی گیر همیشه پیروزمندی به نام  ،  «سوکون» یاد می شود .

    در قرن هشتم میلادی ( حدود 1200 سال  قبل ) بنا به فرمان  « شومو» امپراطور ژاپن ، کشتی گرفتن هم به شمار مراسم  مذهبی و عبادی درآمد .

    در سال 858 میلادی ، دو پسر امپراطور « بونئوکیو » با یکدیگر کشتی گرفتند تا هرکس که پیروز شد ، صاحب تاج و تخت پدر شود .

    از سال 1600 میلادی به بعد ، چون حکمرانان محلی ژاپن ، برای دفاع از منافع خود ، کشتی گیران و پهلوانان را با حقوق زیادی استخدام می کردند ، ورزشهای  رزمی در ژاپن رواج فراوان  یافت ، و جنگجویانی موسوم به « سامورایی » ظهور کردند که در فنون کشتی  مهارت بسیار داشتند و علاوه بر این ، شمشیر زن و سوار کار نیز بودند .

    به این ترتیب ، رفته رفته کشتی در ژاپن به دو شاخه  تقسیم شد ، یک شاخه  که به طور عمده جنبه  زورگری داشت ، به کشتی
    « سومو» شهرت یافت و شاخه دیگر را که ترکیبی از فنون جنگی و مهارتهای رزمی بود .
    «جو جیستو » نامیدند .

    جودو و کاراته  ، ریشه در کشتی رزمی « جو جیستو » دارند .

    امروزه کشتی سومر در ژاپن ، به ویژه در نزد پیروان  مذهب « شنیتو » بسیار مورد احترام است ، و هر بار که کشتی گیران سومر برای زورآزمائی به میدان می آیند .

    انبوه مردم در سکوت کامل به تماشای مسابقات آنان می ننشینند .

    کشتی گیران سومر بای نیرومند شدن خود ، آنقدر غذا می‌خوردند که وزن آنها گاه  به 25 کیلو هم می‌رسد .

    در کشتی سومر هر یک از دو حریف که بتواند دیگری را به زمین بزند یااز روی تشک کشتی به خارج پرتاب کند ،برنده محسوب می‌شود .

     

    4-1-1- کشتی در هندوستان :

    در هندوستان یک  نوع کشتی پهلوانی  که بین حریفان سنگشن وزن و کوه پیکر ، انجام می شود ، طرفداران بسیار دارد ، که به آن « بن جز » می گویند .

    5-1-1- کشتی در سوئیس :

     در کشور سوئیس ، نوعی کشتی سنتی به نام  « شوینگن » متداول است .

    در این کشتی ، دو حریف لباس مخصوص می پوشند و کمربندهای  محکم  به کمر می بندند .

    در این کشتی،  گرفتن کمربند حریف و برهم زدن تعادل و سپس بر زمین ردن او اهمیت بسیار دارد و اوج هیجان تماشاگران موقعی است ، که یکی از دو حریف بتواند دیگری را بر سر دست بلند کند و به زمین بکوبد . 

    در کشور سوئیس ، نوعی کشتی سنتی به نام « شوینگن » متداول است .

    در این کشتی ، دو حریف لباس مخصوص می پوشند و کمربندهای محکم به کمر می بندند .

    در این کشتی، گرفتن کمربند حریف و برهم زدن تعادل و سپس بر زمین ردن او اهمیت بسیار دارد و اوج هیجان تماشاگران موقعی است ، که یکی از دو حریف بتواند دیگری را بر سر دست بلند کند و به زمین بکوبد .

    6-1-1- کشتی در ایسلند : در ایسلند کشتی جالبی که کم و بیش کشتی « شوینگن » است رواج دارد .

    با این تفاوت که حریفان کمربند و براق چرمین به بدن محکم می کنند و با گرقتن این بندها به زور آزمایی می‌پرازند .

    7-1-1-کشتی در انگلستان : در انگلستان ، کشتی سنتی « کورن وال » بیشتر در منطقه ای به همین نام، در جنوب غربی انگلستان طرفدار دارد .

    هانری ششم پادشاه انگلستان خود از کشتی گیرانی بود که « کورن وال» را به خوبی و با قدرت اجرا می کرد .

    8-1-1- کشتی در آمریکا : در آمریکا ، قبایل سرخ پوست در میان خود به زورآزمائی می پرداختند که با آمدن سفیدپوستها به این قاره به تدریج از میان رفت و به جایش نوعی کشتی به نام کشتی « کج» در آمریکا رواج یافت .

    کشتی کج ورزشی است بسیار خشن که در آن استفاده از هر فن ، حتی آزار دادن و شکنجه رساندن برای پیروزی بر حریف مجاز است و امروزه جنبه نمایشی دارد .

    9-1-1- کشتی در سایر کشورها : کشتی های محلی که در دیگر کشوره های جهان وجود دارد عیارتند از : « سامیو » ( شوروی ) ، « زایاسو » ( چکسلواکی سابق ، چک و اسلوانی فعلی ) .

    « لوچا » ( اسپانیا ) « کخ » ( ارمنستان شوروی ) ، « بورتنینگ » (سوئد ) .

    « سومن » ( فنلاند ).

    2-1- تاریخچه کشتی درایران ورزش کشتی در ایران در زندگی و سنتهای ماایرانیان به قدری ریشه دوانیده که تبدیل به یک ورزش ملی شده است .

    درباره کلمه کشتی و اینکه به چه معنی است و از کجا ر یشه گرفته است ، باید گفت که زرتشتیان و پارسیان باستان هنگام غروب آفتاب بندی به کمر خود می‌بستند و در برابرکانون آتش به دعا خواندن می پرداختند آن کمربند گستی نامیده می شد و کشتی گرفتن هم از این کلمه آمده به معنی کمر یکدیگر را گرفتن ، در کتاب زرتشتیان آمده است که شال با کمربند یک پهلوان که به ورزش کشتی می پردازد ، از جنس ابریشم یا پشم گوسفند و بدست زن موبدی بافته می شود ، که دارای 72 نخ و سمبل 72 فصل کتاب مقدس است و 6 رشته دارد به نام 6 بخش کتاب اوستاو یا اینکه به 6 گاهنبار ( جشنهای دینی سال ) اشاره دارد .

    و هر رشته 12 تا می خورد به نام 12 ماه سال ، این شال سه دور به دور کمر بسته می‌شود ، که اشاره به کردار نیک ، پندار نیک ، و گفتار نیک دارد .

    در شاهنامه فردوسی ، درباره کشتی بسیار گفته شده و از صفات رستم و دیگر پهلوانان شاهنامه ، کشتی گرفتن ، مهارت و قدرت فراوان آنهادر این فن است .

    کشتی در بین ایرانیان از همان روزگاران نخست ، که مردم برای حفظ جان خود از دست دشمنان و خطرات گوناگون در پی ابداع لوازم جنگی بوده‌اند به صورت درگیری و تلاش رواج داشته وگاه به‌کشتن پهلوانان مغلوب می انجامیده است ، ولی چنانکه از شاهنامه استنباط می‌شود ، کشتی با قواعد و مقرراتی به طور سواره یا پیاده و یا گاهی در چند نوبت انجام می‌شده است ، و مترجمان که همراه دو پهلوان به محل کشتی می رفتند تقربیاً به طور غیر مستقیم در طرز اجرای کشتی ، نظارت و داوری داشته اند .

    از آنجا که پهلوانان در بین اهل دیوان و سایر طبقات محبوبیتی داشته اند ، جوانان نوخاسته می‌کوشیدند یا پیروی از راه و روشی مطلوب در ردیف پهلوانان صاحب نام قرار گیرند و صاحب زنگ و ضرب شوند .

    بعضی از استادان فن کشتی ، با پی گیری خاص ، شاگردانی را که از استعدادهای استثنایی و اندامی مناسب برخوردار بودند .

    مورد تشویق و آموزش فنون مخصوص ، و تمرینات منظم قرار داده ، برای پیشرفت آنها از فنون نامتداول سود می بردند و چه سالها چنین بوده است و کمتر کسی می توانست این فنون استثنائی را بدل کند .

    استادان فن با در نظر گرفتن خصوصیات بدنی هر کشتی گیر ، فنون خاصی به آنها می آموختند تا بتوانند بر حریفان خود پیروز شوند .

    در مورد پدید آمدن نامهای فنون آنچه به حدس می توان دریافت این است که ، استادان فن ، با توجه به شکل ظاهری و طز اجرای فنون و با استمداد از ذوق و سلیقه شخصی ، نامی برای آن فن بر می‌گزیده اند .

    در ایران باستان ، عنوان جهان پهلوان از منصبهای عالی ارتشی بوده است ، و همه ساله پس از مسابقات کشتی ، پهلوانان او ل کشور ، به عنوان پهلوان پایتخت منصوب می‌شدند .

    کشتی گرفتن در تاریخ ایران ، مدتی بعد از حمله مغول رسمیت بیشتری پیدا کرد و چهره پهلوانان نامدار ایران ، شناخته تر شد .

    کشتی میدانی و پهلوانی که مدتها بعد از حمله مغولها متروک مانده بود .

    در دوران « اوکتای قاآن » دوباره رونق گرفت و توجه پسر چنگیزخان را به خود جلب کرد .

    در عهد باستان و نیز دوران قدیم ، کشتی و پهلوانی گاهی به صورت عیاری و گاهی به عنوان صوفیگری و زمانی به طریق فتوت پا به عرصه جامعه گذاشت .

    نقش پهلوانی که نشأت گرفته از روح خداجویی ، کرم و تقوی ، صلاح و خبر ، تواضع و رحمت می باشد .

    در قرن هشتم هجری که هر قسمت از خاک ایران تحت سیطره اتابکی بوده به صورت فعال خود یعنی عیاریبازگشته بود .

    یکی از پهلوانان آن عصر به نام « اسد کرمانی » بر شاه شجاع اتابک فارس شورید و مدتها با او به جنگ و ستیز برخاست از پهلوانان نامی ایران برخاست ، پهلوان « پوریای ولی » بود که از مرشدان ، جوانمردان ، عارفان ، و شعرای به نام عصر خود بوده است .

    از دیگر پهلوانان عیار که در زمان خود از شهرت و شجاعت خاصی همراه با روح جوانمردی و فنوت و اخوت برخوردار بود « عبدالرازق بیهقی » بود که در نهضت سربداران خرسان با ستمکاریهای حاکم بیگانه مبارزه کرد .

    او ابتدا مقام جهان پهلوان داشت و بعدها به همت و کوشش عالی خود ، نهضت سربداران خراسان را به ثمر رساند و به عنوان سرسلسله دودمان طایفه سربداران خراسان شناخته شد .

    تاریخ کشتی پهلوانی ایران ، سرشار از نامهای آشنایی است که قدرت بدنی و نیروی خود را در راه مبارزه با بی عدالتی و دفاع از مظلومان به کار برده اند از پهلوانان قدیم ؛ پوریای ولی ، عبدالرازق بیهقی ، مفرد قلندر ، فیله همدانی ، شمس محمد ، محمد مالانی و یوسف ساوی ، شهرت و محبوبیتی بیشتر دارند و از پهلوانان دوره معاصر می توان به نامهای مشهوری همچون ابراهیم یزدی ، اکبر خراسانی ، حاج محمد صادق بلورفروش و حاج سید حسن رزاز اشاره کرد.

    در اینجا می توان از چند پهلوان استثنائی ، صاحب بازوبند و زنگ و ضرب با فنون استثنایی که شگرد آنها بود نام برد ، که عبارتند از : پهلوان شعبان سیاه ( سربندی ) ابراهیم یزدی معروف به یزدی بزرگ ( کنده این خاک و آن خاک ) حاج رضا قلی ( توشاخ ) پهلوان اکبر خراسانی ( زیره سنگک و کلانه ) محمد یزدی کوچک ( قوس و دست لو ) پهلوان صادق قمی ( میانکوب ) پهلوان اکبر خراسانی از جمله افراد استثنائی عالم کشتی بود که علاوه بر بدن خارق العاده از هوش و خردی سرشار برخوردار و مردی پاکدامن بود .

    6-2- لباس کشتی گیران موظفند با یک مایو یک تکه وکابدار ( مایو مخصوص کشتی ) به رنگ قرمز یا آبی که برای هر یک در نظر گرفته می شود ، در گوشه تشک حضور یابند .

    در زیر مایو کشتی‌گیر را از میان رانها و تا دو وجب مانده به گردن بپوشاند .

    کشتی گیر باید از کفشهای ورزشی مخصوص و بی خطر ، بدون نعل یا میخ و بدون پاشنه و سگگ استفاده نماید .

    سربندهای کفش ، نباید فلز داشته باشد .

    کفش کشتی باید ساق بلند و بسیار سبک و راحت باشد و جوراب کشتی گیران باید کوتاه باشد .

    باید پیچ کردن مچ دست ، پا و بازوها ، بجز هنگام زخمی شدن یا به تجویز پزشک ممنوعاست .

    حضور بر روی تشک با بدن عرق دار یا چرب کردن بدن با مواد لغزنده ممنوع است ، استعمال اشیایی که موجب زخمی شدن حریف گردد ، از قبیل انگشتر یا دستبند و غیره ممنوع است ، هنگام وزن کشی ، ریش کشتی گیران باید کاملاً تراشیده باشد و یا دارای ریشی باشند که چند ماه از رشد آن گذشته باشد.

    هر کشتی‌گیر باید هنگام حضور بر روی تشک همیشه دستمالی تمیز همراه خود داشته باشد .

    7-2- تشک در مسابقات بین المللی کشتی الزاماً قطر تشک باید 9 متر باشد ، در مسابقه های دوره ای استفاده از تشکهای به قطر 8 متر مجاز می باشد .

    برای جلوگیری از هر نوع حوادث احتمالی ، باید اطراف تشک با یک حاشیه حفاظتی که ضخامت آن مانند خود تشک می باشد محصور گردد .

    عرض این حاشیه ایمنی 20/1 متر با 50/1 متر خواهد بود .

    در داخل دایره تشک که از یک قطر 9 متری تشکیل گردیده ، دایره ای به عرض یک متر به رنگ قرمز کشیده می شود .

    این قسمت که « منطقه کم کاری » ( زون Zon ) نامیده می شود ، تکمیل سطح تشک می باشد .

    برای مشخص کردن قسمتهای مختلف تشک ، اصطلاحات زیر بکار برده می شود : سطح مرکزی : قسمت اصلی تشک که داخل دایره قرمز رنگ ( منطقه کم کاری ) قرار گرفته است و قطر آن 7 متر می باشد ، به نام سطح مرکزی تشک کشتی خوانده می‌شود .

    منطقه زون : منطقه کم کاری (زون ) که به رنگ قرمز با عرض 1 متر است ، دور تا دور سطح مرکزی تشک قرار دارد .

    حاشیه ایمنی : حاشیه حفاظتی که عرض آن 20/1 با 50/1 متر می باشد ، دورتا دور منطقه زون یا کم کاری قرار دارد .

    در تشک های 11×11 سطح مرکزی 7 متر ، منطقه زون در دو طرف 2 متر و 2 مترباقیمانده مربوط به حاشیه ایمنی است .

    و در تشکهای 10×10 سطح مرکزی تشک 6 متر ، منطقه کم‌کاری در دو طرف 2 متر ، و 2 متر باقیمانده مربوط به حاشیه ایمنی است .

    در صورت نبودن دید کافی ، می توان تشک را بر روی سکوهای مخصوص قرار داد ، ارتفاع سکو نباید از 20/1 متر بیشتر شود .

    استفاده از طناب و دستکهایی که در رینگ بوکس به کاربرده می شود ممنوع است .

    اگر تشک بر روی رینگ یا سکویی قرار گیرد که فضای آزاد آن به 2 متر نرسد ، باید اطراف سکو ، تخته کوبی با شیب 4 درجه وجود داشته باشد .

    رنگ حاشیه حفاظتی باید با زنگ تشک متفاوت باشد .

    فضای آزاد و حفاظتی کنار تشک باید از جنس نرمی که به سکو چسبیده باشد پوشانیده شود .

    تشکهای کشتی ، بجز تشکهای مخصوص بدون رویه باید دارای کتانی و یا نایلونی باشد که پیوسته به خاطر جلوگیری از سرایت امراض شستشو و ضدعفونی گردد .

    بندهای تشک کاملاً باید از زیر مهار گردد .

    تشک باید طوری گسترده شود که کشتی گیران بتوانند براحتی با پا بروند ، ولو اینکه پاها خارج از تشک قرار گیرد .

    در وسط تشک دایره ای به قطر 1 متر و به عرض 10 سانتی متر کشیده می شود .

    رنگ این خطوط و رنگخطی که در اطراف محدوده تشک کشیده می شود باید با رنگ تشک متفاوت باشد .

    علاوه بر آن دو گوشه تشک مقابل هم باید به رنگ های قرمز و آبی مشخص گردد .

    تشک کشتی باید طوری گسترده شود که فضای اطراف آن کاملاً آزاد باشد تامسابقات به طور مطلوب انجام پذیرد .

    ضخامت تشک 6 تا 10 سانتی متر است این ضخامت به تراکم و خاصیت ارتجاعی مواد بکار گرفته شده تشک مربوط است ( شکل 1-2 ) و ( عکس ها ) سالن کشتی المپیک پکن موقعیت : قسمت شرقی – CAU کل مجموعه مساحتی حدود 24000 متر مربع را دارا می باشد و 8500 نفر را پذیرا می‌شود.

    این مجموعه همچنین برای مسابقاتوالیبال پارا المپیک نیز طراحی شده است .

    دارای 6000 صندلی ثابت و 2500 صندلی متحرک می باشد .

    شروع ساخت : سپتامبر 2005 - تاریخ اتمام : آگوست 2007 البته این مجموعه در آینده وظایف دیگری نیز برعهده خواهد داشت از جمله مسابقات بدمینتون – تنیس روی میز – ژیمناستیک والیبال – بسکتبال – و مسابقات فوتبال داخل سالن اولین خانه کشتی در آمریکا دارای 15000 مترمربع زیر بنا – دارای اتاق وزن – قسمت اموزشی – قسمت کامپیوتر باقابلیت اتصال به اینترنت یک سال با 1100 صندلی شرکت طراحی Cannon این طرح را برعهده داشت معمار این شرکت koll می گوید : « من یک تصویر واضح از چیزی که می خواستیم و اینکه چگونه من می خواستم به حد آن برسم داشته ام ؛ من می خواستم تا شفاف ، سبک و نورانی باشد .

    اتاق کاهش وزن این مجموعه.

    در کنار قسمت های تمرینی وجود دارد .

    دارای ماشینهای کاهش وزن و یک قسمت وزن کشی .

    تاثیر سایت بر فرم بررسی هایی که در بخش اقلیم شناسی مازندران و همچنین مطالعات مبحث آنالیز سایت انجام گرفت .

    عدم استفاده از یک توده متمرکز را نتیجه داد .

    لذا قسمت های مختلف در سایت پراکنده شدن جهت شکل دادن به این توده های پراکنده ارتبط دهی بین این مجموعه ها راه‌کارهای گوناگونی وجود دارد از جمله : چیدمانهای ، شطرنجی ، شعاعی ، خطی و .....

    ازبین انواع این راهکارها چیدمان شعاعی انتخاب شد .

    چیدمان شعاعی به چیدمانی که به صورت شعاع های انشعابی از مرکزیتی معلوم شکل می گیرد گفته می‌شود .

    از ویژگی های این چیدمان حرکت توده هابه سمت مرکز که شاخص شدن و تأکید بر مراکز را سبب می شود است .

    تأثیر موضوع مجموعه بر چیدمان شعاعی با توجه به مطالعات پیشین کشتی ، نوعی عبادت است جهت رسیدن به کمال .

    این حرکت به سوی کمال مرکز با پیشرفت در تمامی زمینه ها حاصل می شود .

    که با انسجامی خاص به سوی هدفی واحد حرکت می کنند .

    چیدمان شعاعی می تواند نشانی از این ساختار باشد .

    چگونگی رسیدن به برنامه قیزیکی مسابقات معماری : همه ساله مسابقات مختلفی در عرصه کشتی در سراسر دنیا برگزار می شود که از لخاظ تعداد شرکت کنندگان و زمان برگزاری مسابقات میزان توجه و اهمیت با هم متفاوت هستند .

    برای بیشتر این بخش ما این مسابقات را در 3 بخش داخلی خارجی و جهانی تقسیم کرده ایم .

    بخش خارجی این بخش شامل مسابقات مهمی است که در کشورهای مختلف برگزار می شود .

    این مسابقات به نام کشتی گیران معروف همان کشور هستند و محل برگزاری آنها نیز در کشورهای مورد نظر می باشد ، لذا تأثیری در طراحی مجموعه ما ندارد .از نمونه های این مسابقات .

    جام یارگین – جام یا شاردوغو و جامدانی کلف است از نمونه ایرانی آن جام تختی را می توان مثال زد .

    مسابقات داخلی در کشور ما نیز مسابقات مختلفی در طول سال برگزار می شود که از آن جمله جام جهان پهلوان تختی - لیکگ کشتی مسابقات دانشجویان و مسابقات انتخابی تیم ملی است – یکی از لزوم وجود مجموعه خانه کشتی رفع نیازهای برگزاری این مسابقات است لذا به بررسی جزئیات این مسابقات می پردازیم .

    جام تختی : جام تختی یک جام معتبر بین المللی همچون جام دان کلف یا غیره است که به نام جهان پهلوان تختی پهلوان ارزنده کشورمان می باشد زمان برگزاری مسابقه بهمن ماه است که به مدت 3 روز برگزار می شود تعداد تیم های شرکت کننده دراین تورنومنت به میزان توجه و نیاز به آمادگی تیم هابستگی دارد .

    زیرا این گونه جام ها میدان مناسبی جهت محک زن کشتی گیران می باشد .

    نیازها : جهت برگزاری نسابقه به یک سالن که پذیرای تعداد کثیری از تماشاگران است نیازمندیم.

    مدت حضور تماشاگران به 8 ساعت در روز می رسد لذا به یک مجموعه رفاهی تفریحی که جوابگوی نیاز افراد باشد در سایت احتیاج داریم .

    یک بخش اداری جهت هماهنگی و ثبت نام از تیم ها از آنجا که همه ساله تعداد زیادی از تیم های کشتی از کشورهای دیگر در این جا شرکت می کنند .

    وظیقه جامعه کشتی ایران پذیرش و پذیرایی از این مهمانان می‌باشد .

    وجود یک بخش اقامتی در مجموعه می تواند تا حدود زیادی این مشکل را جوابگو باشد .

    لیگ کشتی برای حفظ ورزش کشتی و آماده ماندن کشتی گیران داخلی و در اوج بودن قهرمانان کشتی ، لیگ کشتی با شرکت تیم های کشتی به طور منظم در طول سال برگزار می شود تیم ها در هر وزن اعضای خود را معرفی می کنند و طبق قوانین خاص 2 تیم با هم به رقابت می پردازند .

    تیم‌ها در 2 گروه به رقابت می پردازند و ازهر گروه 2 تیم برتر به چهار تیم راه پیدا می کنند و در نهایت با رقابت چهار تیم قهرمان لیگ مشخص می شود .

    این مسابقات در رده جوانان ، بزرگسالان ، در حال حاضر برگزار می شود .

    مسابقات جهانی : این مسابقات مربوط به کشوری خاص نمی باشد و جنبه بین المللی آن قوی‌تر است .از لحاظ اعتبار نیز معتبرترین مسابقات می باشند از جمله : جام جهانی کشتی مسابقات کشتی المپیک و مسابقات قاره ای مانند : جام آسیایی کشتی بخش خدماتی : در راستای برآوردن و حمایت از بخش های پیشین به یک قسمت خدماتی در مجموعه نیاز داریم .

    جام جهانی : مسابقات جهانی کشتی هرسال یکبار برگزار می شود مکان برگزاری این مسابقات با توجه به درخواست کشورهای مختلف و بررسی این درخواست ازطریق فیلا (Filla ) انتخاب می‌شود .

    لذا این امکان این توجه را به ما می دهد که بتوانیم زمینه برگزاری این مسابقات را در کشور برقرار فلذا باید به نیازها و خواسته ها پاسخ مناسب داده باشیم .

    نیازها : نیازها در مورد مسابقات جهانی توجه بیشتری نسبت به مسابقات داخلی می طلبد .

    بخش اصلی ( سالن اصلی ) : مطابق مسابقات جام تختی به یک سالن اصلی جهت برگزاری مسابقات کشتی نیاز داریم این سالن وظایف گوناگونی همانند وزن کشی ، رفع نیازهای صدا و انجام مراسم افتتاحیه و اختتامیه را برعهده دارد .

    بخش اداری که هماهنگی های بین المللی و کنترل و مدیریت مجموعه را عهده دار می باشد .

    رفاهی و تفریحی : مطابق جام ها و مسابقات دیگر به یک بخش رفاهی نیاز داریم .

    بخش اقامتی : جهت اسکان و پذیرایی از تیم های شرکت کننده در مسابقات به بخش اقامتی نیازمندیم که این بخش نسبت به جام تختی توجه بیشتری می طلبد .

    بخش خدماتی : در راستای برآوردن و حمایت از بخش های فوق به یک قسمت خدماتی ر مجموعه نیاز داریم .

    المپیک : المپیک یک مبارزه در عرصه جهانی می‌باشد و بزرگترین همایش ورزشی که به طور همزمان در تمامی رشته ها هر چهار سال یکبار برگزار می شود .

    مکان برگزاری این مسابقات نیز با توجه به درخواست کشورهای گوناگون و بررسی این درخواست ها توسط کمیته بین المللی المپیک انتخاب می‌شود ، شرایط کنونی کشورمان به نحوی است که امکان برگزاری این مسابقات از طرف کشور ما وجود ندارد .

    از طرف دیگر استانداردهای این مسابقات به نحوی است که امکان اجرای آن به صورت خاص در یک مجموعه وجود ندارد .

    لذا ما از مطالعات اضافه در این مورد صرفنظر می کنیم لیکن به این معنا نیست که استانداردهای سالن اصلی مسابقات نادیده گرفته شود .

    نتیجه گیری : با توجه به مطالعات پیشین در قسمت مسابقات کشتی به 4 بخش اصلی نیازمندیم که جزئیات فضایی هر کدام را به اختصار شرح م یدهیم .

    سالن اصلی : جایگاه تماشاچیان – جایگاه گزارشگری – سرویس تماشاچیان – کمک‌های اولیه و درمان – اتاق کنترل -فضای پارکینگ –اتاق فروش بلیت - اتاق تجهیزات و نظافت - اتاق خدمات اضطراری – ااق داوران – فضای انبار میز و صندلی – اتاق های اداری – بخش اقامتی : سوئیت ها – پذیرش و تلفن خانه - سلف سرویس – آشپزخانه و انبار – رختشویخانه – تأسیسات پارکینگ – خدمات –لابی – سرویس عمومی .

    بخش اداری : فضای انتظار – مدیریت مالی – مسئول هماهنگی ها – دبیرخانه – اتاق کنفرانس – مدیریت بخش اقامتی – آبدارخانه – سویس بهداشتی - بخش روابط بین‌الملل بخش رفاهی : کافی‌شاپ – نمازخانه – رستوران- سالن بیلیارد – ورزش های جنبی اردوهای آماده سازی تیم ملی : جهت آماده‌ سازی نفرات تیم ملی کشور ما قبل از اعزام به مسابقات اردوهایی برای تیم در نظر گرفته می شود .

    مکان این اردوها از طرف فدراسیون کشتی انتخاب می شود که بسته برمکان مسابقات و اقلیم آنها متفاوت می باشد .

    لیکن اکثریت این اردوها در خانه کشتی تهران برگزار می شود که فاقد امکانات لازم برای ورزشکاران می باشد .

    نیازها : بخش آموزشی – امروزه ورزش را یک علم می شناسند که ازتمامی جهات توسط دانشمندان بررسی می شود به طبع آن – آموزش ورزش آموزش آکادمیک می شود و نیاز به امکانات آکادمیک دارد .

    در کشور ما هنوز به ورزش کشتی به دید درست پرداخته نمی شود و بخش آموزشی تئوریک فعالیت قوی ندارد .

    ما درمجموعه حاضر به این بخش توجه کردیم .

    بخش تمرین جهت انجام تمرینات بدنی و مرور فنون کشتی به سالنهای مجهز به وسائل بدن سازی – و وسائل کاهش وزن – تشک و .....

    نیاز داریم که جزو فضاها در نتیجه گیری ذکر می شود .

    بخش اداری : جهت ایجاد هماهنگی به یک بخش اداری نیازمندیم بخش خدماتی : که وظیفه خدمات رسانی به مجموعه را بر عهده دارد .

    بخش اقامتی : شامل مکانهایی جهت اقامت افراد تیم – سرپرستان و مربیانمی باشد .

    نتیجه : بخش آموزشی : کلاسهای آموزشی ، سمعی و بصری ، کتابخانه ، موزه ، بخش کامپیوتر بخش تمرینی : سالن بدن سازی ، سالن تمرینی ، سونا ، جکوزی ، زمین های تمرینی درهوای آزاد بخش اداری : بخش هماهنگی ها ، قسمت مدیریت مجموعه ، بخش مربیان ، سالن کنفرانس ، قسمت مالی ، تلفن خانه ها ، دبیر خانه ، بایگانی بخش اقامتی : شامل لابی ، پذیرش ، کنترل ، تلفن خانه ، سلف ، اتاقهای دو نفره ، اتاق تلویزیون ، نمازخانه ، بخش خدماتی : نظافت سالن ها ، نظافت اتاقها ، رختشویخانه ، آشپزخانه ، حمل و نقل وسائل و مواد .

    کانسپت سالن اصلی مسابقات ورزش کشتی از روزگاران بسیار دور در ایران رواج داشته مردم ایران صاحب اطلاعات وسیع ازاین ورزش هستند و به سنت های نیکویی پهلوانی حرمت فراوان می گذارند در روزگاران دور کشتی حالت جنگ و ستیز داشته و برای پیروزی بر حیوانات یا غلبه بر دشمن بکار می‌آمده .

    بعدها بر اثر تعالیم دینی زرتشت جنبه روحانیو مقدس پیدا کرد از خلال آثار به جا مانده ازکشتی و کشتی گیران به صفات و سجایای درخشانی بر می خوریم که از رادمردی و جوانمردی سخن می گوید .

    در جنگ های باستانی از هر لشکری پهلوانی به میدان می آمده و هماوردی می طلبید و با او به جنگ می پرداخت اگر ازاسلحه و آلات کاری ساخته نمی شد به کشتی گرفتن می پرداختند ، انچه که از تاریخچهکشتی و ماهیت کشتی بر می آید جدالی و کشمکشی در جهت پیروزی است هرپیروزی همراه با شکستی در طرف مقابل است در کشمکش این شکست و پیروزی است که تجربه حاصل می شود .

    و تجربه عصاره اصلی این نبرد است .

    زشت و زیبا : زشت و زیبا نام فنی در کشتی است که جزء فنون بدل تعریف می شود .

    فنون بدل فنونی هستند که در جهت خنثی کردن اثر فنون اصلی اجرا می‌شوند ایرانیان از دیرباز انسان های خلاق و در عین حال آرامی بودند .

    لیکن همواره به یورش‌هایی که از اقوام مختلف به مملکتشان وارد شده با آرامش فکر پاسخ دادند .

    زشت و زیبا حرکتی زیرکانه جهت خنثی کردن فنون زیر می باشد ازاین جهت زشت که اگر ناقص اجرا شود ، اختمال ضربه فنی را می دهد و ازاین جهت زیبا که اگر درست اجرا شود پاسخ مناسبی به حریف است .

    این فن ایده ای در جهت طراحی سالن اصلی برای ما بوده است .

    از لحاظ حجمی تداخل 2 حجم با ایجاد حس درگیرانه جوهر ه کشتی را می‌رساند .

    این دو حجم درگیر ازلحاظ سازه ،رنگ ، مصالح بکار رفته ، اتصال بازمین و آسمان تضاد دارند .

    لیکن در حالت کلی دارای حس تعادل در عین انتقال حس حرکت می باشد که در مجموع لحظه ای حساس ازاجزای فن زشت و زیبا را می رساند .

    سازه : سیستم سازه ای این بخش باتوجه به فرم حجمی انتخاب شده است .

    1.

    حجم داخلی با جداره‌ی بتنی که دارای سقفی با سیستم سازه ای چرخ دوچرخه ای است این سیستم متشکل از یک فشارهای خارجی به ستون و سپس به فونداسیون می رسد .

    سیستم سازه‌ای حجم خارجی متشکل از تعدادی تیروستون یکپارچه ای می باشد که پوششی پوسته بتنی دارد .

کشتی ورزش کشتی یکی از با سابقه ترین رشته های ورزشی است که از دوران باستان به اشکالی در نقاط مختلف ایران رواج داشته است. آنچه بیش از هر چیز بر کشتی در سرتاسر ایران حکمفرما بوده نه صرفا" جنبه بدنی و ورزشی آن بلکه بیشتر از آن به جهت روح جوانمردی و سلحشوری و انگیزه ای برای آمادگی بدنی در مقابل حوادث گوناگون از جمله جنگ های تن به تن و دفاع از کیان و مملکت و ایستادگی در مقابل زورمندان ...

کشتی با چوخه یک ورزش انفرادی است که درچهار وزن در  مسابقات و بدون وزن در مراسم عروسی ها و اعیاد که به صورت قندی و پهلوانی می باشد بر گزار می شود .که در مسابقات به صورت امتیازی وضربه فنی ولی در مراسم واعیاد فقط حریف را ضربه فنی کرد تا به عنوان فرد برنده معرفی شد. در مسابقات وقت کشتی برای 3وزن اول 5دقیقه وبرای وزن آخر یا سنگین وزن دو تا پنج دقیقه می باشد که در صورت مساوی ...

کشور ما در طول تاریخ ، دارای فرهنگ تمدن عظیم و غنی است و زمینه پرورش استعدادها و نیروهای خلاق بوده و هست این استعدادها در زمینه های سیاسی و فنون نظامی و دفاعی و ... جهت گرفته و موقعیت استراتژیک ایران در منطقه همواره پشتوانه مهمی در توجه به استعدادها و توانایی ها بوده است . ایران از روزگاران دور دارای پهلوانان و ورزشکاران بوده و فرهنگ پهلوانی همواره زبان زد ایرانیان بوده و خاک ...

ورزش چیست؟ ورزش کردن عکس عمل خوردن است ، با ورزش کردن کالری های خود را می سوزانید. در حقیقت بدن شما با سوزاندن کالری می تواند کار کند . این کالریها بدن را گرم ، قلب را درحال پمپاژ و خون را در حال گردش نگه می دارد . کالری های مصرف شده شما را در حال تحریک و تحرک نگه می دارد ، مثل پیاده روی ، کارکردن ، از پله بالارفتن و یا هر فعالیتی که انتخاب می کنید . هر چه بیشتر حرکت کنید بیشتر ...

فیزیک چیست ؟ فیزیک یکی از شاخه های مهم ” شاید مهم ترین ” علوم طبیعی بوده و بررسی تمام پدیده های طبیعی را به نحوی زیر پوشش خود قرار می دهد . علم فیزیک در مطالعه عناصر تشکیل دهنده ماده یا جسم مادی و عمل متقابل این عناصر غیر قابل انکار و بررسی چنین برهم کنشها ، خواص جسم مادی را در پیش روی ما قرار داده و دسترسی به مجهولات پدیده های طبیعی را آسان می کند . فیزیک علاوه بر بررسی ساختار ...

زندگی نامه هنرمندان مکتب اصفهان (969 تا 1110 ه. ش) حبیب الله مشهدی (978 ه. ش) لطف الله (967 ه. ش ) رضا عباسی (آقارضا ) علیرضا عباسی آقا رضا جهانگیری محمد شفیع عباسی افضل الحسینی ( یا افضل حسینی) معین مصور محمد علی (1044 0 1020 ه. ق ) محمد یوسف محمد قاسم (حدود 1078) حبیب الله مشهدی (978 ه. ش): بررسی آثار حبیب الله مشهدی نشان می دهد که او ابتدا در هرات کار می کرد و بعداً توسط حسین ...

درمورد بررسى ریشه ها و بنیادهاى تاریخى ورزش هاى زورخانه اى پس از انقلاب مشروطیت پژوهش هاى چندى انجام شده است.ازجمله کتاب تاریخ ورزش باستانى ایران به قلم بیضایى کاشانى سال 1337. پرتو بیضایى درخصوص علت این پژوهش اشاره داشته "در سنوات اخیر. ( 1337 ) و از تاریخى که حیات ورزش باستانى تجدید شد بارها مشاهده گردید اشخاص علاقمند، تاریخ ورزش باستانى و چگونگى آن را جست وجو مى کنند از ...

نتیجه‌ی یک تحقیق نشان داد، مهم ترین علت بروز آسیب دیدگی در میان کشتی گیران به ترتیب 62 درصد خستگی مفرط، 60 درصد آسیب های قبلی، 58 درصد شرایط روحی نامناسب و 56 درصد تمرین و تکنیک غلط و حرکات ورزشی است. به گزارش ایسنا، در این تحقیق که از سوی علی‌ اکبرنژاد گردآوری شده، آمده است: بررسی نتایج آسیب‌های ورزشی حاکی از آن است که در کل جراحت اندام با 100 درصد شیوع در مقام اول و پس از آن ...

نتیجه‌ی یک تحقیق نشان داد، مهم ترین علت بروز آسیب دیدگی در میان کشتی گیران به ترتیب 62 درصد خستگی مفرط، 60 درصد آسیب های قبلی، 58 درصد شرایط روحی نامناسب و 56 درصد تمرین و تکنیک غلط و حرکات ورزشی است. به گزارش ایسنا، در این تحقیق که از سوی علی‌ اکبرنژاد گردآوری شده، آمده است: بررسی نتایج آسیب‌های ورزشی حاکی از آن است که در کل جراحت اندام با 100 درصد شیوع در مقام اول و پس از آن ...

کشتی از جمله فعالیت های ورزشی سنگین و یکی از پرجنب و جوش ترین ورزش ها می باشد و کشتی گیر نیازهای تغذیه ای منحصر به فردی دارد. دلیل این امر آن است که اگر چه مدت زمان مسابقه ی کشتی کوتاه و در حد چند دقیقه می باشد، لیکن یک کشتی گیر می باید در طول روز، مدت زمان زیادی را به تمرین اختصاص دهد و این امر به افزایش نیاز فرد منجر می گردد. یک کشتی گیر برای آن که بتواند در یک مسابقه پیروز ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول