دانلود مقاله تعریف تربیت بدنی

Word 187 KB 28514 28
مشخص نشده مشخص نشده ورزش و تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تربیت بدنی ، درسی است که اگر به طور صحیح ، برنامه ریزی شود و به وسیله ی معلمانی آگاه،آموخته شود ، می تواند نقشی بسیار کار آمد ، در رشد و تکامل کودک داشته باشد .

    هدف هر معلم ، از این برنامه ی تعلیم و تربیت ، باید کمک به دانش آموزان برای دستیابی به استعداد خویش ، مسئولیت پذیری و شرکت در جامعه ، به عنوان شهروندی مسئول باشد .

    بسیاری از مدیران مدارس ، در کشورهای صاحب نام در ورزش ، به تجربه دریافته اند که تربیت بدنی ، جزء جدانشدنی تعلیم و تربیت است و در مسیر تکامل و حتی روند کلی آموزش ، سهیم است .

    به گزارش معلمان کارآزموده ی ورزش ، دانش آموزان به دلیل بهره مندی از تربیت بدنی به مدرسه علاقه ی تازه ای پیدا کرده اند .

    این دسته از معلمان همواره دریافته اند که بهبود وضعیت جسمانی ، کودکان را باهوش تر کرده است و از این رو ، بهتر می توانند در روند آموزش قرار گیرند .

    آشکار است که آمادگی جسمانی ، سبب اعتماد به نفس بیشتر ، ثبات روحی و بهداشت روانی بهتر فرد می شود .

    بدیهی است که فعالیت و تمرین ورزشی ، با فراگیری درسی ، ارتباط بسیار دقیق و ظریفی دارد ، هرچند که پذیرش رابطه ی مستقیم دشوار ، و اثبات آن ، به سختی ممکن است .

    با این همه مدیران مدارس دریافته اند که تکامل کلی کودک ، لازمه ی آمادگی برای یادگیری است .

    برخی از پژوهش هایی که در این مورد ، انجام شده است ، رابطه ی بین هماهنگی و تعادل بدن ، با پیشرفت موضوعات تحصیلی ، بویژه در میان کودکان عقب افتاده را نشان می دهد .

    فعالیت هایی که بر روی رابطه ی حرکت و ادراک ، پایه گذاری شده اند بهبود روند پیشرفت مواد درسی ، در شماری از این کودکان را نشان می دهد .

    چگونگی این رویداد ، پیروی از دستورها و فرمان ها را می آموزد و اصلاح می شود و به این ترتیب ، بهبود موضوعات تحصیلی ، رخ می دهد .

    بنابراین می بینیم که همه این موارد ، در پیشرفت موضوعات تحصیلی ، مهم هستند .

    هنگامی که کودک ، در یادگیری حرکت های شادی بخش ، شرکت می کند ، در این حال یادگیری مهارت های یاد شده است و طور ضمنی یاد می گیرد که چگونه بیاموزد .

    موفقیت و رضامندی ، شرط به دست آوردن تجربه های حرکتی است و شاید این موضوع ، مکانیسم عصبی مشابهی را بوجود می آورد که یادگیری نیز مهم است ، بنابراین ، این فریضه مطرح می شود که مشکل گشایی در تربیت بدنی ، اثری سودمند در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد .

    همچنین ، تربیت بدنی می تواند مانند آزمایشگاهی برای رشد و تکامل روش اندیشیدن ، و ادراک دانش آموزان باشد .

    اگر تأکید بر یک روش آموزشی ، در راستای آمادگی جسمانی است ، در نتیجه ، رابطه یادگیری بهداشتی را باید بر ارزش های آن افزود ، زیرا تربیت بدنی ، به سهم خود ، می تواند از انحراف هایی چون سیگار کشیدن ، اعتیاد به مواد مخدر ، تغذیه یادگیری نا مناسب و دیگر ناراحتی های جسمی ، جلوگیری کند .

    شادمانی و رضامندی به انبساط ماهیچه یادگیری و آرامش عمومی ، کمک کرده و نیز ، به کسب موفقیت در ایجاد خود ارزیابی به طور قاطع عمل می کند .

    تعریف تربیت بدنی :

    بنابر آنچه که در پیشگفتار گفتیم ، می توان اظهار کرد که تربیت بدنی ، پرورش جسم و روان ، از راه حرکت است و مرحله ای از آموزش و تربیت عمومی است که در رشد کلی و تکامل نخستین کودک ، از راه فعالیت های جسمانی و تجربیات حرکتی ، مشارکت دارد .

    بنابر آنچه که در پیشگفتار گفتیم ، می توان اظهار کرد که تربیت بدنی ، پرورش جسم و روان ، از راه حرکت است و مرحله ای از آموزش و تربیت عمومی است که در رشد کلی و تکامل نخستین کودک ، از راه فعالیت های جسمانی و تجربیات حرکتی ، مشارکت دارد .

    هدف های عمومی تربیت بدنی ، یکسان و بوجود آورنده یادگیری بالاترین حد تکامل برای فرد و نیز آموزش مورد نیاز برای هر شهروند مسئول است .

    امروزه تأکید در تربیت بدنی ، متمرکز بر ارزش فرهنگی و تربیتی آن ، همیاری کارآمد تر در تکامل آمادگی جسمانی ، مهارت ها و کیفیت های بهینه اجتماعی است ، به این منظور ، امروزه مربیان تربیت بدنی ، فراتر از امری معمولی ، در تکامل کلی کودک می نگرند .

    افزایش نمونه ها نشان میدهد که تربیت بدنی ، بعنوان یک ابزار تربیتی ، با تمرکز همه ی نیروی خود بر اکتشاف ، خلاقیت ، اندیشه ، پیشرفت در مشکل گشایی ، شیوه ی ادراک کمک به یادگیری ، ایجاد اعتماد به نفس تصویر خود و خود ارزیابی به طور مؤثر می تواند نقش خود را ایفا کند .

    تندرستی ، قدرت و زنده دلی از عوامل اصلی زندگی عالی هستند .

    بنابراین ، تربیت بدنی با کمک به داشتن بدنی سالم و قوی که پایه های یک زندگی متعادل هستند ، با ارزش های بالا در ارتباط است .

    اگر تربیت بدنی نتواند برای دستیابی به این ارزش ها برای دانش آموزان ، فرصت هایی فراهم آورد ، هیچ بخش دیگری از مواد درسی می تواند این کاستی را جبران کند .

    در صورتی که کودک علاقمند به ارزیابی استعداد خویش باشد ، باید در راستای دستیابی به توانایی حرکتی بکوشد .

    همچنین ، لازم است که تربیت بدنی ، به چند و چون حرکتی کودک ، توجه کند .

    مدرسه ، محلی برای ایجاد الگوهای رفتاری است و بنابراین ، نوجوانان ، نه تنها باید مشارکت را بیاموزند بلکه باید یاد بگیرند که چگونه عادلانه مبارزه کنند .

    نوجوانان باید روش حل مسائل و دشواری هایی را بیاموزند که با آنها روبه رو می شوند ، و یاد بگیرند که با شیوه ی بهینه ی اجتماعی ، با آنها زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند .

    ایجاد و حذف موقعیت ها در تربیت بدنی ، می تواند فرصت هایی برای هدایت صحیح رشد اجتماعی بوجود آورد و نیز تجاربی به کودک بیاموزد که شیوه های کار انفرادی ، اجتماعی ، به عنوان هم گروه ، هم کلاس و در رابطه با معلم را گسترش دهد .

    خصوصیات کودکان نه تا یازده ساله میانگین افزایش وزن این نوجوانان در سال 2/3 کیلوگرم و معدل رشد قد آنان پنج سانتیمتر است .

    به موازات افزایش سن ، میزان رشد قد و وزن نوجوانان کم می شود .

    معمولاً چهار دندان اصلی بالایی و دو دندان اصلی پایینی بین نه تا یازده سالگی بیرون می آید ؛ این دندانها در دخترها یک سال زودتر از پسرها می روید .

    در یازده سالگی تعداد دندانهای اصلی در نوجوانان بین 10 تا 28 عدد است .

    در این سن ، میانگین وزن نوجوانان 34 کیلوگرم ، میانگین قد آنان 40/1 سانتیمتر و میانگین اندازۀ سایر اعضای بدن آنان به شرح زیر است : طول دست 60 سانتیمتر ، دور سینه 65 سانتی متر ، دور بازو 20 سانتیمتر و دور پا در ناحیۀ ماهیچه 5/27 سانتیمتر است .

    قدرت و مهارت حرکتی و واقعیت های آن در این سنین مهارتهای حرکتی و جسمانی از عوامل مهم مدیریت و سرگروهی نوجوانان است .

    در این سن مهارتهای جسمی ورزشی با سرعت چشمگیری پیشرفت می کند ، حرکتها با شکل بهتر ، کاملتر و صحیح تر انجام می گیرد و نظم و متانت بیشتری در راه رفتن و دویدن و سایر حرکات بدنی به چشم می خورد .

    نوجوانان به ورزش و مهارتهای دو و میدانی علاقه بیشتری نشان می دهند .

    مهارتهای لازم برای تسلط بر توپ بازی و تعادل و سرعت پا در زدن توپ و نیز مهارت زدن توپ با راکت و چوب بیسبال زیاد می شود .

    اختلافات جنسی در این سن بیشتر ظاهر می شود .

    دخترها در شیرینکاری ، شنا و حرکات موزون و پسرها در توپ بازی و فعالیت هایی که با نیرو و قدرت بدنی بیشتری سر و کار دارد ، مهارت بیشتری نشان می دهند .

    پسرها برخلاف دخترها به مسابقات و زورآزمایی علاقۀ بیشتری دارند .

    میزان افزایش پرش جفت و عمودی هر دو جنس یکسان است که معمولاً به 30 سانتیمتر در کلاس اول راهنمای می رسد ، ولی بهترین اندازۀ این پرش در پسرها 5/47 سانتیمتر و در دخترها 40 سانتیمتر است .

    میانگین پرش طول ( حالت ایستاده ) در کلاس پنجم در پسرها 43/1 متر و در دخترها 23/1 متر و در کلاس اول راهنمایی به 47/1 متر در پسرها و 30/1 متر در دخترها می رسد .

    رابطۀ رشد جسمی و مهارتهای حرکتی و روش تقویت و تحکیم آن هرچند در این سالها میزان رشد کم می شود ، نوجوانان پیشرفتهای زیادی در مهارتها و استقامت جسمی پیدا می کنند .

    از فعالیت جسمی نوجوانان در این سن کاسته نمی شود ، بلکه بالعکس بازیهای آنان در مقایسه با گذشته ، سخت تر و طولانی تر می شود .

    مربی نباید اجازه دهد که مقتضیات بازی یا علاقۀ تماشاگران ، به گونه ای به نوجوانان ورزشکار فشار آورد که آنان را خسته و فرسوده سازد ؛ بنابراین در این سنین بازیهای داخل مدرسه – که فشار چندانی ندارد – بهتر از ترتیب دادن مسابقات ورزشی با سایر دبستانهاست ؛ زیرا فشار مسابقات بین دبستانها شدید است و به سبب ایجاد خستگی بسیار برای سلامت دانش آموزان مفید خواهد بود .

    مهارت در بازی کردن با توپ یا طناب و پرداختن به ورزشهای سبک با وسایل ورزشی برای نوجوانان دهساله لذتبخش است .

    لوازم ورزشی اگر از نظر اندازه و تعداد مناسب باشد به پیشرفت آنان کمک می کند ، به خصوص در سالهای دبستانی یعنی دورۀ رشد سریع مهارت و قدرت و استقامت کودکان ، بسیار ضروری است و موجبات تقویت و رشد و نمو جسمی آنان را فراهم می سازد .

    طرح درس تربیت بدنی : برنامه ی درس تربیت بدنی ، دارای موارد زیادی است که در طرح برنامه برای دستیابی به هدفها باید مورد توجه قرار گیرند ؛ برخی از آنها ( فلسفه ی اجتماعی ، فلسفه ی آموزش و پرورش و هدف ها ) از پیش مورد بحث قرار گرفته اند که در ارتباط با دیگر عناصر مهم ، در طرح برنامه ی درس تربیت بدنی هستند و آنها را به هنگام پاسخ به پرسش های زیر ، باید مورد توجه قرار داد .

    1 – نیازهای جامعه ی ایرانی چیست ؟

    چه شرایط جسمانی ، اجتماعی و اقتصادی ، برای گسترش جنبه های فکری ، احساسی و روحی ، برای داشتن شهروندی مسئول و شاداب ، لازم است ؟

    ( فلسفه ی اجتماعی ) .

    2 – ارزش ها و اصول نهایی که فکر و عمل ما را در آموزش و پرورش ، مشخص می کنند ، کدامند ؟

    طبیعت فرد در مراحل گوناگون بلوغ چیست ؟

    معیارها ، برتری ها و ارزش ها که ما را در گزینش برنامه و ساماندهی تجربه های یادگیری دانش آموزان هدایت می کنند ، کدامند ؟

    به کدام سؤالات باید دانش آموزان را هدایت کنیم ؟

    هدفهای ما چیست ؟

    ( فلسفه ی آموزش و پرورش ) 3 – نیازهای شخصیتی بنیادین دانش آموزان که تأثیر زیادی در آنان و در مراحل گوناگون رشد دارند ، کدام است ؟

    چگونه اینها در برنامه ی درسی ، به اندازه ی کافی ، باید مورد توجه قرار گیرند ؟

    چگونه می توانیم آموزش حرفه ای را برقرار کنیم ؟

    ( درک نیازها ) 4 – چه نوع تجربه هایی ، برای دستیابی به هدف ها ، بهترین هستند ؟

    ( تجربه ، قلب برنامه ی درسی است ) ( محتویات با فعالیت ها ) 5 – چگونه می توانیم ، بهترین تجربه های یادگیری را برای یادگیری مؤثر ، سازماندهی کنیم ؟

    چگونه می توانیم فلسفه ی آموزشی را در روش های تدریس ، تفسیر کنیم ؟

    ( روش ) .

    6 – چگونه می توانیم کیفیت پیشرفت دانش آموزان را ارزیابی و ارزشیابی کافی کنیم ؟

    چگونه می توانیم مشخص کنیم که تا چه اندازه به هدف های برنامه ی درسی ، در راه تغییر دانش آموزان دست یافته ایم ؟

    یک برنامه ی خوب و صحیح تربیت بدنی ، بدون داشتن راهنما و یا طرح درس ، نمی تواند گسترش یابد ، یک مهندس ساختمان ، برای ساختن بنا و ساختمانی خوب و زیبا ، بر پایه ی معیارهای علمی ، باید نقشه و مشخصات داشته باشد .

    معلمان ، باید به برنامه ی درسی ، به عنوان یک کل بنگرند ، اما روابطی را که بین اجزای تشکیل دهنده ی این کل وجود دارد ، باید در نظر داشته باشند .

    از موارد مهم ، به هنگام طرح برنامه ، برای دستیابی به هدفها ، پیشرفت و یادگیری مؤثر و سودمند ، توجه به نیازهای دانش آموزان ، در هر سن و کلاس ، نوع فعالیت ها ، سازماندهی تجربه های یادگیری و روش های ارزیابی کیفیت و کمیت پیشرفت دانش آموزان است .

    برنامه ریزی ساعت ورزش سال چهارم دبستان طرح شماره 1 هدفهای کلی 1 – شناخت توانایی شخص و اطلاعات فردی در ورزش ؛ 2 – تمرین و تقویت نظم و انضباط ، 3 – تمرین و همکاری اجتماعی .

    وسایل ورزشی لازم : 1 – طناب بازی ، به تعداد هر نفر ؛ 2 – تشک ورزش ، 10 عدد ؛ 3 – کارت ورزش ( مخصوص شرح رشته های ورزشی و بازیها ) 4 – نیزه چوبی بازی ، ( که از نی یا چوب به طول 4 متر تراشیده می شود ) 16 عدد 5 – توپ کوچک و بزرگ ، 15 عدد .

    5 دقیقه تمرین ورزشی به منظور تقویت آمادگی جسمانی در این مرحله ، دانش آموزان به 4 نوع ورزش به شرح زیر می پردازند که اشتغال به هر یک از آنها ، نباید از 20 تا 30 ثانیه بیشتر طول بکشد : 1 – خم و راست کردن بدن و پیچ و تاب آن ؛ 2 – شنای روی زمین ( به اندازه ی توانایی هر دانش آموز ) ؛ 3 – پرش جفت هوایی ؛ 4 – دراز و نشست ( دانش آموز به پشت روی زمین دراز می کشد و هر چند بار که می تواند می نشیند و دراز می کشد ) .

    هدف : تقویت و آمادگی جسمانی و تقویت قوای ذهنی کودکان استثنایی .

    10 دقیقه کسب مهارت حرکتهای شیرینکاری الف ) در این حرکتها هر 3 نفر ، از یک تشک ورزشی استفاده می کنند .

    ب ) این حرکتها برای تسلط نوجوان بر اعضای مختلف بدن ، برنامه ریزی و اجرا می گردد .

    حرکتهای پیشنهادی به شرح زیر است : 1 – بدنتان را به هر طرف و به هر اندازه که توانایی دارید بکشید ؛ 2 – زانو بزنید و پس از آن ، روی کف پاها بنشینید و جفت بزنید ورزش بایستید ؛ 3 – جفت بزنید و در هنگام فرود آمدن روی پاها بنشینید .

    دوباره با جفت بپرید و بلند شوید ؛ 4 – وزن خود را روی دو نقطه از بدن نگاه دارید ؛ 5 – روی تشک پل بزنید ؛ 6 – روی تشک دراز کشیده ، غلت بزنید ؛ 7 – روی تشک معلق بزنید ؛ 8 – روی دو دست و سر ، نیم بالانس بزنید ؛ 9 – روی دو کف دست ، بالانس بزنید ؛ 10 – روی دو دست و سر ، بالانس بزنید ؛ 11 – بنشینید و هر چند مرتبه که می توانید نشسته پرش جفت انجام دهید ؛ 12 – روی کف دستها بالانس بزنید ، در حالی که همبازی شما ، شما را کمک کند و مچ پای شما را با دو دست بگیرد تا بالانس زدن را یاد بگیرید .

    19 دقیقه حرکتهای هماهنگ الف ) وسیله ی مورد نیاز دو نیزه چوبی به طول 4 متر است .

    دو نفر در حالی که روبه روی هم قرار گرفته اند و به زمین زانو زده اند ، با دو دست ، انتهای نیزه های چوبی را می گیرند .

    روش به کار بردن نیزه ها چنین است که ، دو نفری که دو طرف نیزه ها را در دست دارند ، با آهنگ موسیقی آنها را به هم می زنند و دور می سازند .

    در این هنگام ، یک یا چند دانش آموز در حالی که چوبها از هم جدا شده اند ، از روی آنها به داخل دو چوب جفت می زنند و به سرعت بیرون می پرند و این کار را با آهنگ موسیقی تکرار می کنند .

    ب ) همین بازی را می توان با پریدن از روی دو خط موازی که روی زمین کشیده شده است ، آسانتر انجام داد .

    ج ) این بازی را می توان با و چوب موازنه یا دو طناب که به طور موازی ، روی دو پایه آجری به ارتفاع 10 تا 15 سانتی متر بسته شده اند ، انجام داد .

    باید متذکر شد که بازیهای مشابه دیگری را با چوبهای موازنه یا طناب یا خط کشی روی زمین ، می توان با ابتکار مربی اجرا کرد .

    21 دقیقه بازیهای فنی ورزشی الف ) پاس دادن توپ با دو دست : 1 – دانش آموزان را در دو صف روبه روی هم قرار دهید ، به طوری که هر دو نفر مقابل هم ، یک توپ داشته باشند .

    این دو نفر با یکدیگر توپ را رد و بدل می کنند و پاس می دهند .

    ابتدا توپ را با دو دست رد و بدل می کنند .

    2 – توپ را با دو دست می گیرند و از طرف راست و بعد از طرف چپ به یکدیگر پاس می دهند .

    3 – توپ را با دو دست می گیرند و در حالی که به بالا می پرند آن را با یکدیگر رد و بدل می کنند .

    ب ) پاس دادن توپ با یک دست : 1 – توپ را با دو دست می گیرند و بعد آن را با یک دست به طرف همبازی خود پرتاب می کنند .

    2 – توپ را با دو دست بالای سر می برند و سپس آن را با دست راست و بعد با دست چپ به یکدیگر پاس می دهند .

    3 – توپ را از زیر دست و با یک دست پاس می دهند .

    ج ) پاس دادن توپ با چند بار روی زمین زدن : 1 – توپ را به زمین بزنید به طوری که پس از چند بار تماس با زمین به همبازی مقابلتان برسد ؛ 2 – توپ را دوبار به زمین بزنید و پس از گرفتن آن ، به سرعت با زدن به زمین به همبازیتان پاس دهید ؛ 3 – یک بار توپ را به زمین بزنید و پس از گرفتن آن به سرعت از روی سر به همبازی مقابل پاس دهید؛ 4 – حالت آمادگی برای پرتاب توپ بگیرید و به سرعت توپ را از بالای سر با یک دست یا با دو دست به همبازی خود پاس دهید .

    د ) دریبل کردن با توپ : 1 – توپ را از فاصله 4 متری به طرف همبازی خود دریبل کنید و بکوشید توپ را از او رد کنید ؛ 2 – سعی کنید توپ را از طرف راست همبازی خود دریبل و رد کنید .

    یک بار همین عمل را از طرف چپ او انجام دهید ؛ 3 – توپ را به طرف همبازی خود دریبل کنید و آن را از روی سر او رد کنید ؛ 4 – توپ را دریبل کنید و بعد با دو دست آن را بگیرید و به هوا بپرید و توپ را به همبازی خود پاس بدهید ؛ 5 – می توانید حرکتهای دیگری به دستور مربی با پاس دادن توپ انجام دهید .

    5 دقیقه جمع کردن وسایل و نتیجه گیری از کار کلاس الف ) کودکان به دستور مربی وسایل را جمع کنند و در جای خود قرار دهند .

    ب ) روی زمین بنشینند و با راهنمایی معلم ، راجع به آنچه یاد گرفته اند ، بحث و تبادل نظر کنند ؛ برای مثال ، مربی می پرسد : 1 – چند شنای روی زمین می توانید انجام دهید ؟

    این کار چه فایده ای دارد ؟

    2 – پاس دادن توپ با دو دست را به طور عملی نشان دهید .

    3 – آیا می توانید توپ را با یک دست به همبازی خود پاس دهید ؟

    4 – آیا دریبل کردن را یاد گرفته اید ؟

    فایده آن چیست ؟

    5 – از کودکان استثنایی بخواهید که با توپ داخل اشکال هندسی مختلف بدوند ، بنشینند ، لی لی کنند ، فریاد شادی به راه بیندازند و گاهی اوقات داخل این اشکال ضمن راه رفتن و دویدن و غیره ایستاده و بی حرکت بمانند ...

    .

    طرح درس سالانه والیبال : کلاس : چهارم دبستان تعداد دانش آموز : 30 نفر سال تحصیلی 85 – 86 وسایل لازم : توپ والیبال – زمین – تور اهداف : هدف در حیطه عاطفی : در پایان درس دانش آموز دارای توانایی های زیر می باشد : 1 – قبول مسئولیت های فردی 2 – همکاری گروهی 3 – فداکاری تیمی 4 – نشان دادن روحیه ورزشکاری هدف در حیطه شناختی : در پایان درس دانش آموز قادر خواهد بود که یکسری مطالب را توضیح دهد : 1 – تاریخچه والیبال 2 – قوانین و مقررات آن 3 – داوری 4 – فوائد والیبال 5 – نحوه امتیاز دادن هدف در حیطه روانی حرکتی : 1 – اجرای مهارت پاس دادن 2 – اجرای مهارت سرویس ها 3 – اجرای مهارتهای ساعد 4 – اجرای مهارتهای اسپکها 5 – اجرای مهارت دفاع زمانبندی و درصد اختصاصی هر سهم از فعالیت ها طرح درس سالانه طرح درس روزانه ( تربیت بدنی در مدارس ) 1 – اطلاعات : تاریخ : 27/10/85 کلاس : چهارم دبستان تعداد دانش آموزان : 14 نفر سال تحصیلی : 86 – 1385 وسایل لازم : گچ و کیسه های شن طول مدت کلاس : 60 دقیقه عنوان درس : لی لی کردن 2 – اهداف در سه حیطه رفتاری : الف – هدف در حیطه روانی – حرکتی : مهارت در اجرای لی لی کردن .

    مهارت در خم کردن زانوی پایی که بدن روی آن قرار دارد .

    مهارت در خم کردن و بالا آوردن پای آزاد تا اینکه به زمین تماس پیدا نکند .

    مهارت در هنگام فرود به شکل پنجه و سپس پاشنه .

    مهارت در بهره گیری از حرکت دستها در ایجاد تعادل .

    مهارت در انجام لی لی با هر دو پا .

    مهارت در انجام لی لی با پرشهای کوتاه و بلند .

    ب – هدف در حیطه احساسی – عاطفی : علاقه به فعالیتهای حرکتی .

    علاقه به حرکتهای چابکانه .

    علاقه به همکاری با دیگر بچه ها .

    ج – هدف در حیطه شناختی : آشنایی با لی لی کردن صحیح .

    آشنایی با شیوه های لی لی کردن صحیح .

    3 – سازماندهی : الف – دویدنهای نرم و حرکات کششی و نرمشی ( حرکات بنیادی ) برای گرم کردن بدن .

    ب – تمرینات ایستگاهی جهت افزایش آمادگی جسمانی .

    ج – مرور درس گذشته ( دویدنهای مختلف ،پرش کردن روی یک و هر دو پا ) د – آشنایی با موارد درسی جدید .

    نکته 1 : لازم است در ابتدا ارزشیابی تشخیصی از دانش آموزان داشته باشیم سپس متناسب با سطح توانایی ها مهارت را آموزش دهیم .

    نکته 2 : بهتراست تمرینات طراحی شده از آسان به مشکل طراحی شود .

    ( لی لی کردن عنصر اصلی باشد ) نکته 3 : استراحت بین فعالیتها فراموش نشود .

    ی – دانش آموز با لی لی کردن شکلی را روی زمین ترسیم کند .

    6 – ارزشیابی ( برخی ایرادهای معمول هنگام اجرای لی لی کردن ) الف – خشک و بی حرکت نگه داشتن دستها در کنار بدن ب فرود روی کف پا ج – کشیده نگه داشتن پای آزاد 7 – جمع آوری وسایل و ترک کلاس از روی قائده و اصول منظم : مهر 1 – آموزش سرویس ساده از روبه رو 30 / 7 / چهارشنبه 2 – آشنایی با توپ .......

    و دریبل زدن در طول زمین به صورت .....

    3 – آموزش پاس پنجه کوتاه از روبه رو 9 / 7 / چهارشنبه 4 – آموزش پاس پنجه بلند از روبه رو 13 / 7 / یک شنبه 5 – آموزش پاس پهلو و مروری بر جلسات قبل 16 / 7 / چهارشنبه 6 – آموزش پاس پشت و مروری بر جلسات قبل 20 / 7 / یک شنبه 7 – آموزش تکنیک ساعد کوتاه 23 / 7 / چهارشنبه 8 – آموزش تکنیک ساعد بلند 27 / 7 / یک شنبه 9 – آموزش سرویس ساده از روبه رو 30 / 7 / چهارشنبه آبان 10 – آموزش سرویس ساده از پهلو 4 / 8 / یک شنبه 11 – مروری بر سرویس ساده از پهلو و از روبه رو 7 / 8 / چهارشنبه 12 – آموزش سرویس چکشی 11 / 8 / یک شنبه 13 – آموزش تکنیک اسپک کوتاه از بالای سر 14 / 8 / چهارشنبه 14 – آموزش تکنیک اسپک نیم قوس 18 / 8 / یک شنبه 15 – آموزش تکنیک اسپک تمام قوس 21 / 8 / چهارشنبه 16 – آموزش تکنیک دفاع روی تور 25 / 8 / یک شنبه 17 – آموزش تکنیک دفاع دو نفره 28 / 8 / 18 – آموزش دفاع با پای بغل 6 / 9 / آذر 19 – آموزش اسپک به روش ....

    5 / 9 / یک شنبه 20 – آموزش اسپک به روش....

    9 / 9 / چهارشنبه 21 – آموزش قوانین والیبال 16 / 9 / یک شنبه 22 – قرار دادن 6 نفر از بچه ها در مناطق 6 گانه زمین والیبال 16/ 9 / چهارشنبه 23 – آموزش چرخش در زمین والیبال 19 / 9 / یک شنبه 24 – مسابقه والیبال در زمین موقت دو گروه 23 / 9 / چهارشنبه 25 – آموزش قضاوت و داوری برای مسابقه والیبال 26 / 9 / یک شنبه 26 – آموزش نکاتی در مورد ابعاد زمین و عرض خطوط و قوانین حاکم بر بازی 30/9/ یک شنبه 27 – مروری بر کلیه مهارتها و تکنیک های آموزش داده شده و رفع اشکالات 3/10/چهارشنبه 28 – امتحان عملی پایان ترم 7 / 10 / یک شنبه 29-( امتحان پایان ترم ) چهارشنبه 10 / 10 امتحان عملی یک شنبه 14 / 10 / امتحان کتبی منابع : 1 – بازیهای جنبشی برای کودکان 2 – اصول آموزش و ورزش برای مدارس راهنمایی و ابتدایی 3 - تربیت در مدارس 4 – ارزشیابی تربیت در مدارس ارزشیابی نهایی : مینی والیبال: موارد آموزش داده شده عبارتند از : اشنایی با توپ – پاس پنجه – طرز زدن ساعد – نشان دادن گارد .

    آزمون نهایی ارزشیابی دانش آموز در طول سال بعلاوه آزمون پایان است .

    برای حضور و غیاب و داشتن لباس ورزشی و کفش ورزشی – داشتن نظم انضباط 2 نمره در نظر می گیرم .

    حیطه روانی – حرکتی : بتواند بدرستی دستها را جلوی پیشانی و دو چشم نگه دارد .

    و زانوها را خم کند .

    و تعادل خود را حقظ کند .

    و برای ساعد: بتواند دستها را به طور دقیق در یکدیگر به صورت ضربدر قرار داده و مچ ها را به طرف پایین خم کند و زانوها را بیشتر خم کند .

    برای این بخش از مهارت 14 نمره درنظر گرفته می شود .

    یعنی برای هر تکنیک با توجه به تعادل تکنیک .

    پاها – زانو – قرار دادن دست - ...

    در پنجه و ساعد 7 نمره در نظر گرفته می شود .

    حیطه شناختی : از دانش آموز می خواهیم که در مورد پاس پنجه یا طرز زدن ساعد را توضیح دهد .

    برا ی این بخش 2 نمره در نظر گرفته می شود .

    حیطه عاطفی : با در نظر گرفتن تمامی موارد در کلاس می توان در مورد این حیطه نظر سنجی خود را اعلام کرد .

    2 نمره +14نمره+2نمره+2نمره=20نمره موضوع درسدرصد مواد درسیپاییزاواخر پاییز و نیمه اول زمستاننیمه دوم زمستان و اوایل بهاربهارموضوع درسدرصد مواد درسیورزش در هوای آزادورزش در سالن و در هوای آزادورزش در سالن و در هوای آزادورزش در هوای آزادموضوع درسدرصد مواد درسی9 هفته اول سال تحصیلی9 هفته دوم سال تحصیلی9 هفته سوم سال تحصیلی9 هفته چهارم سال تحصیلیموضوع درسدرصد مواد درسیطول زمان تدریس بر حسب دقیقه در هفتهطول زمان تدریس بر حسب دقیقه در هفتهطول زمان تدریس بر حسب دقیقه در هفتهطول زمان تدیس بر حسب دقیقه در هفتهکلاس چهارم ابتدایی آماده کردن بدن56666مهارتهای اساسی: مهارتهای بدنی1012121110حرکتهای هماهنگ21212121مقدمات ژیمناستیک15////////بازیهای ابداعی و ابتکاری1619181714مهارتهای فنی پیشرفته1417171718مسابقات ساده ورزشی1518181919بررسی ونتیجه56666جمع100120120120120 ماههاهفتهتاریخجلسهموضاعات درسهدف کلیالگو و روش تدریسوسایل مورد نیازمهراول2/7/85 چهارشنبهاولمعارفه آشنایی – بررسی رفتار دانش آموزان – اجرای ارزشیابی تشخیصیشناسایی دانش آموزان و اطلاع از میزان آگاهی آنان_____توپ والیبالمهردوم9/7/ چهارشنبهدومپاس پنجه – پاس پنجه بلند – پاس پنجه و روبه روی کوتاهآموزش صحیح موضوعات درسروش نمایشی - توضییتوپ والیبالمهرسوم16/7/سومپاس پهلو – مروری بر مهارتهای جسات قبلآموزش صحیح پاس پهلو – مسلط شدن بیشتر بچه ها در مهارتهای قبلیروش تمرینی – نملیشی توضیحیتوپ والیبالمهرچهارم23/7/چهارمپاس پشت – مهارتهایآموزش پاس پشت – مروری بر جلسات گذشته// // //// //مهرپنجم30/7/پنجمتکنیک ساعد کوتاه و بلندآموزش صحیح ساعد کوتاه و بلندنمایشی و توضیحی// //آباناول7/8/ششمتکنیک سرویس ساده از روبه روآموزش سرویس ساده از روبه رونمایشی و توضیحیتوپ والیبال و تور استانداردآباندوم14/8هفتمسه تکنیک سرویس ساده از پهلوآموزش سرویس ساده از پهلونمایشی و توضیحی// //آبانسوم21/8/هشتممروری بر سرویس ساده از روبه رو و پهلومسلط شدن بیشتر بچه ها در زدن سرویسهای ساده پهلو و روبه روتمرینیتوپ والیبالآبانچهارم28/8/نهمسرویس چکشیآذراول5/9/دهمتکنیک اسپک کوتاهاز بالای سرآموزش صحیح تکنیک سرویس چکشینمایشی و توضیحیتوپ والیبال و تور استانداردآذردوم12/9/یازدهمتکنیک اسپک نیم قوسآموزش اسپک کوتاه از بالای سر و هدفگیرینمایشی و توضیحی// // //آذرسوم19/9/دوازدهمتکنیک اسپک تمام قوسآموزش صحیح اسپک نیم قوس همراه با هدفگیرینمایشی و توضیحی و تمرینی// // //آذرچهارم26/9/سیزدهمتکنیک دفاع روی تور// //// // //// // //دیاول3/10/چهاردهممسابقه والیبال در زمین توسط دو گروهآموزش تکنیک دفاع روی تور// // //// // //دیدوم10/10پانزدهممروری بر کلیه مهارتها و رفع اشکال در حرکاتآشنایی بیشتر با بازی در زمین و داوری کردن// // //// // //دیسوم17/10/شانزدهمامتحان پایان ترمدیچهارم24/10/هفدهمامتحان پایان ترم10/10/جلسه آخرآماده شدن برای امتحان پایان ترم____________ بهمنهفتهجلسهموضوعات درسهدف کلیالگو و روش تدریسوسایل مورد نیازبهمناول2/11/85هیجدهمتمرین سرویس چکشیزدن سرویس چکشی در مناطق مختلفنمایشی و توضیحیتوپ و تور والیبالبهمندوم9/11/نوزدهمآموزش ایستادن در منطق زمینآشنایی بیشتر با بازینمایشی و توضیحی و تمرینی// و زمینبهمنسوم16/11/بیستممسابقه والیبال در زمینآشنایی بیشتر با بازی// // ////بهمنچهارم23/11/بیست و یکمآموزش قوانینآشنایی بیشتر با قوانین// // ////اسفنداول2/12/22آموزش داوریآشنایی بیشتر با داوری// // ////اسفنددوم9/12/23آموزش سیستم هاآشنایی بیشتر با سیستم ها// // ////اسفندسوم16/12/24بازی در زمینآشنایی بیشتر با بازی در زمین// // ////اسفندچهارم23/12/25تکنیک دفاع در مناطق زمینآشنایی با دفاع در مناطق مختلف زمین// // ////فروردیناولتعطیلتعطیلتعطیلتعطیلتعطیلتعطیلفروردیندومتعطیلتعطیلتعطیلتعطیلتعطیلتعطیلفروردینسوم16/1/8626مرور بر سرویس هاآماده شدن برای امتحان پایان ترم____//فروردینچهارم23/1/27مرور بر اسپک//____//اردیبهشتاول2/2/28مرور بر اسپک//____//اردیبهشتدوم9/2/29مرور بر قوانین و داوری//____//اردیبهشتسوم16/2/30مرور بر بازی//____//اردیبهشتچهارم23/2/31امتحان پایان ترم//____// سازماندهیسازماندهی...

    جان بچه ها را به خارج سالن هدایت کن × × × × × × × × × × × × × ×امروز اوقات خوشی را داشتیم هفته بعد این کار را تکرار می کنیم .

«مقدمه» تربیت بدنی و ورزش، بخش مهمی از برنامه آموزشی مدرسه و فرایند تربیت و پرورش کودک و نوجوانان را تشکیل می دهد دستیابی به اهداف آموزشی تربیت بدنی در سه حیطه شناختی‏‏، عاطفی اجتماعی و روانی –حرکتی فقط از راه بررسی آموزشی، هدفمندی، برنامه ریزی و استفاده از طرح درسی امکان پذیر است. و یکی از دروسی است که اگر به طور صحیح برنامه ریزی گردد نقش مؤثری می‌تواند در رشد و تکامل دانش ...

با عنایت به آیین نامه امتحانات دوره های ابتدایی و راهنمایی تحصیلی مصوب ششصد و پنجاه و سومین جلسه شورای عالی آموزش و پروش مورخ 17/6/79 و در جهت ایجاد هماهنگی در شیوه ارزشیابی درس تربیت بدنی در دوره ابتدایی شیوه نامه ارزشیابی آن به شرح ذیل تدوین و جهت اجرا در مدارس کشور ارائه می گردد. فصل اول: اهداف آگاه ساختن دانش آموزان و اولیای آنان از میزان پیشرفت تحصیلی و وضعیت جسمانی و ...

بیان مسئله ورزش و فعالیتهای بدنی، به عنوان یک پدیده اجتماعی در خور بررسی و تامل، و جایگاه برجسته ای در دو سطح محلی و جهانی بدست آورده است. هیاتها، نهادها، جمعیتها، انجمنها، اتحادیه ها و کمیته هایی که به موضوع ورزش می پردازند و در راستای حمایت از فعالیتهای روزشی، چه در سطح محلی و چه در سطح مرسعی، کار و تلاش می کنند، خود جلوه ها و مظاهری از این جایگاه هستند. در صد سال گذشته، بر ...

مقدمه تنوع رشته های ورزشی،هجوم افراد به سمت ورزش قهرمانی، مشخص شدن ارزش های علمی ورزش در درمان بیماری های قلبی عروقی، دیابت و … ، فعالیت های گسترده درزمینه ی کیفی و کمی ورزش، همه و همه بیش از هر چیز نیاز ورزش و ورزشکاران را به پوشش کامل پزشکی تیم ها و امکان ورزشی مشخص میکند. تاریخچه از زمانی که بشر برای گذراندن زندگی تحرک و فعالیت بسیار داشت تا به امروز که با پیشرفت خیره کننده ی ...

فصل اول حرکت مهمترین نشانه حیات انسان است . هر جا زندگی وجود دارد ، حرکت نیز وجود دارد . زندگی بدون آن قابل تصور نیست. حرکت در حیات انسان ، بیش از تولد آغاز و تا پایان حیات او ادامه دارد. انسان در نخستین سالهای حیات خود ، تنها از طریق پدیده حرکت است که می تواند خود آشنا گردد و با آن ارتباط برقرار کند. چنین ارتباطی به انسان این فرصت را می دهد که در تعامل با پدیده های محیطی از ...

در زندگی ماشینی وتکنولوژی امروزی برای انجام بسیاری از کارها نیازی به فعالیت فیزیکی نیست بین 60 تا 80 درصد افراد بالغ در جوامع مختلف فعالیت جسمانی کافی ندارد. کسب دانش درباره فعالیت جسمانی یکی از انگیزه های درونی برای شرکت در فعالیت های جسمانی است. کسانی که با مفاهیم فعالیت های جسمانی آشنا شدند ارزش آن را بیشتر درک می کنند . همه انسان ها نمی توانند از نظر جسمانی فعال باشند و از ...

راهبردهای توسعه پایدار در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی آموزش و پرورش و آموزش عالی در ایران در برنامه‌های توسعه کشور ما نیروی انسانی جایگاهی ویژه و نقشی محوری دارد و سهمی به‌سزا در توسعه پایدار ایفا می‌کند. آموزش و پرورش متولیان اصلی تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در میان سایر بخش‌ها، موقعیتی خاص و مأموریتی ویژه در برنامه‌های بلندمدت توسعه دارند. از این رو، تدوین و تنظیم ...

منطقه 12آموزش و پرورش تهران که از نظر وسعت یکی از بزرگترین مناطق شهر تهران محسوب می شود از لحاظ بافت شهری یکی از قدیمی ترین نقاط شهر به حساب می آید. این منطقه از شمال به ضلع جنوبی خیابان انقلاب از میدان امام حسین تا پل حافظ، از غرب به ضلع شرقی خ حافظ، از جنوب به ضلع شمالی خیابان شوش غربی از خیابان حافظ تا میدان خراسان و از شرق به ضلع غربی خیابان 17 شهریور محدود است. در این منطقه ...

مقدمه هر موجود زنده برای رشد و ادامه زندگی و انجام اعمال حیاتی لازم، احتیاج به جذب مرتب موادی بنام غذا دارد، غذایی کع انسان مصرف می کند باید از موادی مانند چربی، لگوسید، پروتئین ، ویتامین و آب تشکیل شده باشد. از غذاهایی که روزانه مصرف می کنیم انرژی بدست می آید .بطور معمول 50 تا 60 درصد انرژی از کربوهیدرات ها 15 درصد از پروتئین ها و 35 تا 45 درصد از چربی ها تأمین می گردد. تغذیه ...

بسياري از دروس رسمي در هنگام تدريس به "موضوعات" مجزايي تقسيم مي شوند که اين موضوعات از نظام هاي علمي و آکادميکي مانند رياضيات، هنر و تاريخ گرفته شده اند. اگر چه که اين نحوه تدريس مزاياي خاص خود را دارد، اما از دهه 60 ميلادي به بعد بخاطر پراکندگي زما

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول