اگر از افراد عادی بپرسید که چرا غذا می خورید ، پاسخ انها احتمالا یکی از این عبارات خواهد بود: ((برای زنده ماندن)) یا ((به خاطر اینکه گرسنه می شویم)). در این میان اگر هم کسی خیلی شکم پرست و خوش اشتها باشد به طعم غذاها و لذت حاصل از آن هم اشاره می کند.
همه این پاسخها، مناسب و درست است اما هیچ یک پاسخ پرسش ما که چرا ورزشکاران غذا می خورند، نیست. دلایل زیادی برای تغذیه ورزشکاران وجود وجود دارد، اما مخرج مشترک همه این دلایل یک چیز است(برای پیروز شدن، و برای ممتاز بودن در فرایند ورزش). امروزه این گفته قدیمی (0شما همان چیزی هستید که می خورید)) درباره ورزشکاران معنای جدیدی یافته است که ناشی از جهش باور نکردنی علم زیست شیمی تغذیه در چند سال اخیر است.
دلایل اختصاصی تغذیه ورزشکاران اساس برنامه تغذیه کامل ورزشی شما را می سازد. به این فهرست نگاه کنید:
1. افزایش انرژی برای توان درازمدت 0هوازی و کوتاه مدت (غیر هوازی9.
2. جایگزینی مواد از دست رفته از راه تعرق .
3. افزایش قدرت و توان بدن.
4. افزایش بافت عضلانی.
5. کاهش چربی های بدن.
6. افزایش بهداشت عمومی و اصلاح کارکرد تمام فرایندهای بدن.
7. برطرف کردن درد.
8. افزایش تمرکز حواس و ذهن.
9. ترمیم آسیبها و بافتهای جراحت دیده.
10. سرعت دادن به بهبود وضعیت بدن در بین تمرینات .
همان طور که هیچ غذایی تمام فواید فوق الذکر را یکجا در بر ندارد، هیچ ورزشکاری هم تمام دلایل فوق را در یک زمان در نظر نمی گیرد. به عنوان مثال جامع، فرض می کنیم که شما یک ورزشکار بدنساز هستید که هدفش از غذا خوردن افزایش اندازه عضلات است، بنابراین هدف شما مسلما از هدفهای تغذیه ای یک ورزشکار سه گانه که برای افزایش توان هوازی خود غذا می خورد متفاوت است.
وظیفه شما در طراحی برنامه تغذیه کامل ورزشی این است که با توجه به آن دسته از هدفهایی که به کارتان می اید اطلاعاتی را که در این زمینه در فصلهای بعدی می آوریم جمع آوری کنید و به کار بندید. برای دانستن چه و چگونه خوردن ، باید هدفهای ویژه ای را در نظر داشته باشید. در عین حال که آخرین یافته های علمی آمده در این کتاب را باز می خوانید این هدفها را در ذهن داشته باشید.
امروزه دانش ورزش به سرعت رو به گسترش است. دیگر نمی توان تنها با تکیه بر استعداد و غریزه و توسل جستن به تمرینات ورزشی به عالیترین مدارج ورزشی دست یافت. تمام ورزشکاران- اعم از علاقه مندان امادگی جسمانی و ورزشکاران مبتدی تا ورزشکاران نخبه- می توانند با استفاده از دانش تمرینات ورزشی و تغذیه علمی، توان ورزشی خود را تا حد قابل توجهی ارتقاء دهند.