جیاسام، یک اختصار پذیرفتهشده برای استاندارد "سیستم بین المللی ارتباطات همراه" محسوب میشود که در اصل از عبارتی فرانسوی گرفته شده است و همانند HICAP، Mobiletex GPRS و PALM از محبوبترین و رایجترین استانداردهای تلفن همراه در سراسر دنیا به شمار میرود.
این استاندارد در حال حاضر توسط بیش از 2 میلیارد نفر در 212 کشور استفاده میشود که در نوع خود یک رقم باورنکردنی است و باعث میشود تا کاربران با استفاده از قابلیت Roaming یا امکان حضور همزمان در دو نقطهی متفاوت ارتباطی، بتوانند از گوشی همراه خود در هر شهر و کشوری استفاده کنند.
این استاندارد با نمونههای مشابه قبلی خود تفاوتهایی عمده دارد و از جملهی آنها میتوان به کیفیت دیجیتالی برقراری مکالمات با تلفن همراه اشاره کرد که به عبارتی یک سیستم نسل دوم تلفن همراه تلقی میشود.
این واقعیت، موید آن است که ارتباطات دادهیی به وسیلهی جیاسام، برای استفاده در پروژهی مشترک نسل سوم گوشیهای همراه نیز کاربرد خواهد داشت.
از دیدگاه اکثر مصرف کنندگان و کاربران، مزیت اصلی و عمدهی GSM در افزایش کیفیت برقراری تماسهای تلفنی و همچنین کاهش نرخ مکالمات و نیز سرویسهای جانبی مثل پیام کوتاه یا SMS است.
همچنین از دید اپراتورهای شبکه، مزیت و برتری این استاندارد، امکان به کارگیری لوازم و تجهیزات جانبی گوشیهای همراه با مارکهای مختلف در یک مجموعه است چرا که طراحی باز این استاندارد به عملکرد چندوجهی ارتباطی کاربر کمک میکند.
همزمان با گسترش و تولید نسخههای جدیدی از این استاندارد، همخوانی و کارآیی مناسب با گوشیهای اوریجینال و استانداردهای قدیمیتر GSM نیز حفظ شده است برای مثال قابلیتهای ارسال داده به شکل بستهیی در نسخهی 97 جی اس ام نیز به مجموعهی امکانات قبلی اضافه شده و از ابزارهای GPRS یا سرویس رادیوی عمومی همراه استفاده نموده است.
سرعت ارسال و انتقال بالاتر دادهها نیز همراه با تکنولوژی جدید EDGE یا نسخهی آزمایشی بستهی سرعت انتقال دادهی افزایش یافته برای GSM در 99 امین تولید این استاندارد برای کاربران ارایه شده است.
تاریخچهی GSM
گسترش گوشیهای سلولی تلفن همراه در اوایل دههی هشتاد میلادی در اروپا، رو به زوال نهاد.
عدم وجود استانداردسازیهای تکنولوژیکی، سران اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای اروپایی را در سال 1982 با هدف توسعهی یک استاندارد واحد برای گوشیهای همراه که در سراسر قاره، قابل استفاده باشد، وادار ساخت تا به ساخت گروه ویژهی تلفن همراه (GSM) مبادرت ورزند.
نخستین شبکهی استاندارد جیاسام نیز در سال 1988 و در فنلاند افتتاح شد.
در سال 1989، مسوولیت مدیریت استاندارد به موسسهی استانداردهای ارتباطات سیار اروپا (ETSI) واگذار شد و فاز نخست راهاندازی شبکههای GSM در سراسر قاره نیز به سال 1990 بهرهبرداری شد.
در پایان سال 1993، بالغ بر یک میلیون کاربر از طریق 70 سرویس دهنده در 48 کشور از سرویسهای در سراسر اروپا از سرویسهای جیاسام استفاده میکردند.
مفهومی به اسم سیم کارت را معرفی کرد که امکان تحرک مشترکین را بوجود آورد.
صدا و دیتا را پشتیبانی می کند.
کیفیت انتقال آن خوب است.
امکان کنترل دسترسی و تصدیق هویت از طریق سیم کارت و PIN NUMBER فراهم می کند.
قابلیت اعتماد و مفهوم Hand Over را به خوبی فراهم می کند.
بهره وری فرکانسی بالایی دارد
چون سلولهای کوچکی دارد تعداد مشترکین بیشتری را پشتیبانی می کند.
انتظاراتی که GSM برآورده نکرده است:
تمی تواند از شروع تا پایان یک ارتباط را رمز کند.
تشعشعات رادیویی دارد.(انتشار موج بصورت ضربه ای است) 1/4 پهنای باند سیستم ISDN را فراهم می کند.
می توان حرکت افراد را داخل شبکه تعقیب کرد.
امکان دسترسی به داده های خصوصی افراد وجود دازد شبکه GSM بطور کلی از بخض های زیر تشکیل شده است.
می توان حرکت افراد را داخل شبکه تعقیب کرد.
امکان دسترسی به داده های خصوصی افراد وجود دازد شبکه GSM بطور کلی از بخض های زیر تشکیل شده است.
معماری شبکه GSM: MS(MOBILE STATION) از دو بخش 1- TE(TERMINAL EQUIPEMENT) 2-MT(MOBILE TERMINATION) PLMN(PUBLIC LAND SWITCHED NETWORK)واسطه رادیویی موبایل با شبکه زمینی است.
TRANSMITED NETWORK(شبکه گذر) : برای ارتباط با شبکه های دیگر نظیر ISDNو PSTN و غیره است.
سرویس هایی که GSM ارایه می کند: سرویس مکمل سرویس راه دور(TELE SERVICES) سرویس حامل الف)سرویس مکمل :سرویس هایی که در GSM وجود نداشته و به تدریج به آن افزوده شده است.
FORWARD کردن مکالکه در انتظار نگه داشتن مکالمه CLOSED USER GROUP ADVICE OF CHARGE AUTOMATIC CALL BACK اطلاع دادن مشترک مقدار هزینه باقیمانده و مقدار هزینه مصرف شده .
ب) سرویس حامل: سرویس های حاملی که در GSM وجود دازد عبارتند از: سرویس حامل صوت و دیتا سرویس حامل دیتاو فکس سرویس شفاف سرویس غیرشفاف سرویس سنکرون سرویس آسنکرون مقایسه سرویس حاملGSM با ISDN ج)سرویس راه دور: عبارتند از: سرویس پیام کوتاه)SMS) سرویس تلفن پلیس یا اورژانس پخش سلولی(CELL BROADCAST) سرویس هایی که به صوت مربوط نمی شوند مانند فکس گروه سه VOICE MAILBOX ELECTRONIC MAIL مطابق با اصول و تعاریف , بر قراری یک ارتباط تلفنی بین ایستگاههای رادیویی متحرک, مانند تلفنهایی که در اتومبیل نصب می شوند ویا توسط اشخاص حمل و نقل می شوند به نام شبکه رادیویی سیار معروف است.
در راستای تکامل و پیشرفت سریع تکنیکی شبکه های رادیویی سیار که مرهون بکارگیری روشهای ارسال دیجیتالی می باشد شبکه رادیویی GSM پدید آمده است.
در این نوع ارتباط که از مدل ارتباط بین سیستمی باز (OSI) استفاده می شود , BSC تعدادی از BTS ها را کنترل می کند, HLR اطلاعات مشترکین و اطلاعات درجه سرویس و همچنین اطلاعاتی که نشانگر عدم اجازه دسترسی به سرویسهای معین است را دارا می باشد .
در ارتباط با هم MSC یک VLR وجود دارد که اطلاعات جزئی تر ,از محل واحدهای سیار فعال هر MSC را دارا می باشد.
مرکز تأیید هویت (AUC) اعتبر شناسایی مشترک را کنترل می کند و در واقع بانک اطلاعاتی دیگری است که شامل پارامترهای تأییدیه و الگوریتم رمز کردن های مختلف می باشد که در هنگام اشتراک علاوه بر AUC در کارت الکتریکی به نام SIM که در دستگاه ترمینال دستی نصب می شود و نیز ذخیره می گردد.
در شبکه GSM واحد دیگری نیز وجود دارد که مسؤول نگهداری کل سیستم می باشد که به آن OMC گفته می شود.
اطلاعات بین MSC و BTS با حجم زیادی رد و بدل می شوند و باتوجه به نوع اطلاعات طی ساختارهای خاصی ارسال می شوند که به آنها کانالهای منطقی می گویند.
کانالهای منطقی به دو دسته اصلی کانالهای ترافیکی و کانالهای کنترلی تقسیم می شوند.
طراحی شبکه سلولی: سلول منطقه ای است که هر کدام از ایستگاهها ناحیه ای را پوشش می دهد.
برای پوشش رادیویی هر سلول از دونوع آنتن می توان استفاده کرد.
1- آنتن همه جهته 2- آنتن جهت دار آنتن همه جهته پرتو یکسان در تمام جهات و بهره یکسان داشته ولی آنتن جهت دار دارای پوشش منطقه ای تحت زاویه سلولها می باشد.
در طراحی سلولی پارامترهای اصلی ذیل در نظر گرفته می شوند: 1- تعداد مشترکین سیار با پیش بینی افزایش آن در آینده 2- رفتار ترافیکی مشترکین (میزان و مدت تقاضا) 3- کیفیت سرویس دهی از لحاظ میزان سر شدن 4- منطقه جغرافیایی در صورتیکه دو ایستگاه ثابت با آنتن های همه جهته داشته باشیم , مرز بین این دو را که در آن قدرت سیگنال دریافتی از هر دو ایستگاه برابر باشد یک خط مستقیم در نظر می گیرند.
بنابراین سلولها را به صورت شش ضلعی منظم در نظر می گیرند .
رأس مشترک سه شش ضلعی مجاور به عنوان سایت در نظر گرفته می شود.
خوشه سلولی از کنار هم قرار گرفتن سلولهایی که دارای فرکانس یکسانی نمی باشند دسته هایی شکل می گیرند که به آنها خوشه سلولی می گویند.
اگر دو سلول با فرکانس یکسان را در دو خوشه سلولی متفاوت در نظر بگیریم یکی از پارامترهای مهم در طراحی, نسبت فاصله دو سلول هم فرکانس (D) به شعاع سلولی ® میباشد که با q نشان می دهند و معادل است با: Q=D/R=Sqrt (3K) براساس فرمول فوق می توان فاصله دو سلول که از یک فرکانس استفاده می کنند را از فرمول ذیل محاسبه می کنند: D=Sqrt (3k) R در نسل اول GSM که چیزه قابل ذکری نداشت اما در نسل دوم قابلیت های زیر اضافه شدش GPRS - که سمبل اش G هست و در حالت ایده آل تا 44 کیلو بایت در ثانیه داونلود و آپلود میتوانید داشته باشید این امکان در سری 2G هستش EDGE- که سمبلش E هست با ماجول ها مختلف توسط شرکت های اپراتور ارایه میشه و در بهترین حالت تا سرعت 60 کیلوبایت در ثانیه ارتباط میتوانید برقرار کنید این امکان در استاندارد 2.75G یا برای راحتی 2.5G میباشد نسل سوم : UMTS - که سمبل اش U هست و باز بستگی به اپراتور در انواع مختلف ارایه میشه در بهترین حالت تا 5 مگابیت در ثانیه داونلود و 1.5 مگا بیت در ثانیه آپلود میتوانید بکنید این قابلیت در استاندارد 3G به بالا میتواند استفاده بشود HSDPA - با سمبل مخوف H هست و بستگی به اپراتور تا 14.9 مگابیت در ثانیه داونلود خواهید داشت این امکان تا 42 مگابیت در ثانیه هم امکانپذیر هست و بهش Evolved HSPA میگن یا همان نسل چهارم میگم .
HSPD در اسناندارد 3G میباشد جای هیچ تعجب نیست که در نسل های بعدی شاهد ارتباط در حد گیگابیت در ثانیبه باشیم جالب اینجاست که ما در ایران فقط نظاره گر خواهیم بود تا استفاده کننده اما باز خوبه اطلاعاتمون کامل باشه و بدونیم چی به چی هست مقدمه ای بر GSM : مخابرات سلولی یکی از سریعترین Application های رو به رشد در صنعت ارتباطات است.
هر روزه بر تعداد مشترکین این نوع ارتباط در جهان افزوده میشود.
تجارت ارتباطات موبایل به سرعت در CEPT (دفاتر پست و مخابرات اروپایی) در حال رشد و توسعه است.
CEPT از طریق بازارهای پر قدرت موبایل، توسعه فناوری موبایل را رهبری مینماید و همکاریهای جدیدی در زمینه سیستمهای استادارد ساز ، پیاده سازی و اجرای این فناوریها به وجود آورده است.
یکی از مهمترین محصولات این استاندارها که در CEPT شکل گرفته است استاندارد GSM است.
این استاندارد سیستم ارتباطات موبایل سلولی دیجیتالی نسل جدید را در CEPT اروپا توسعه داده است.
برای اولین با کار استادارد سازی GSM جهت پیاده سازی این سیستم در سال 1991 صورت گرفته است.
معماری GSM : سیستم GSM از ترکیب 3 زیر سیستم اصلی به وجود آمده است : 1.
زیر سیستم شبکه 2.
زیر سیستم رادیویی 3.
زیر سیستم پشتیبانی و نگهداری در سیستم GSM برای برقراری ارتباطات اپراتورهای شبکه با منابع مختلف و تجهیزات زیر ساختار سلولی، نه تنها رابطی هوایی بلکه چندین رابط اصلی دیگر برای مرتبط کردن قسمتهای مختلف این سیستم تعریف شده است.
سه رابط مهم در سیستم GSM در زیر آمده است : رابط A که میان MSC و BSC قرار دارد.
رابط A-bis که میان BSC و BTS قرار دارد.
رابط UM که میان BTS و MS قرار دارد.
رابط دیگری نیز به نام MAP وجود دارد که پروتکلی است که میان عناصر EIR ، HLR،VLR ،MSC و AUC در و بدل میشود.
1.
زیر سیستم شبکه : این سیستم شامل تجهیزات و فانکشنهای مربوط به مکالمات end-to-end ، مدیریت مشترکین ، Mobility میباشد و نیز مانند رابطی میان سیستم GSM و مراکز تلفن ثابت (PSTN) عمل میکند.
زیر سیستم شبکه ، یک زیر سیستم سوئیچینگ میباشد که شامل MSC ها ، AUC ، HLR، VLR و EIR میباشد.
در زیر تعریف کوتاهی از هر یک از این عناصر ارائه شده است : MSC : یا مرکز سرویسهای سوئیچینگ موبایل فانکشنهای راه اندازی مکالمه (Call setup) را انجام میدهد ، رابطی نیز با مراکز تلفن ثابت دارد و فانکشنهایی نیز مانند ارایه صورت حساب مشترکین نیز بر عهده این مرکز است.
HLR : یا ثبت کننده محل HOME یک پایگاه داده متمرکز شامل اطلاعات تمامی مشترکین ثبت شده در یک PLMN است.
ممکن است در یک PLMN بیشتر از یک HLR وجود داشته باشد ولی هر مشترک مشخص تنها به یک HLR میتواند وارد شود.
VLR : یا ثبت کننده محل visitor یک پایگاه داده شامل اطلاعات موبایلهایی است که در حال حاضر در حوزه MSC کنترلی در حال حرکت هستند.
در زمانیکه یک MS به حوزه MSC جدیدی وارد میشود VLR ای که به آن MSC متصل شده است ، اطلاعات MS مورد نظر را از HLR درخواست میکند.
HLR نیز اطلاعات MS مورد نظر را به آن MSC که MS در حوزه اش قرار دارد ارایه خواهد داد.
اگر یک MS بخواهد مکالمه ای برقرار نماید VLR تمام اطلاعات مورد نیاز جهت برقراری مکالمه را ارایه خواهد داد و لزومی ندارد که در هر لحظه از HLR سوال نماید.
VLR در یک جمله میتوان گفت ، یک HLR توزیع شده است و شامل اطلاعات دقیقی در مورد محل یک موبایل است.
AUC : یا مرکز تعیین هویت به HLR متصل میشود و وظیفه آن آماده سازی HLR به همراه پارامترهای تعیین هویت و کلیدهای رمز نگاری است که این عملیات برای اهداف امنیتی استفاده میشوند.
ٍEIR : یا ثبت کننده هویت تجهیزات یک پایگاه داده است که در آن شماره های بین المللی تعیین هویت تجهیزات موبایل (IMEI) برای هر دستگاه موبایل ثبت شده، ذخیره میشود.
یکی دیگر از ترکیبات زیر سیستم شبکه Echo Canceller است که مسایل آزار دهنده ای مانند انعکاس صدا که از طریق شبکه موبایل در زمان اتصال به مدار PSTN ایجاد میشود را کاهش میدهد.
شبکه IWF یا فانکشن داخل شبکه ای نیز رابطی میان MSC و دیگر شبکه ها (ISDN و PSTN ) میباشد.
(IWF = InterWorking Function) 2.
زیر سیستم رادیویی : شامل تجهیزات و فانکشنهای مرتبط با مدیریت اتصالات مسیر رادیویی، مانند مدیریت handover ها میباشد.
این زیر سیستم شامل BTS ، BSC و MS است.
MS به طور قرار دادی در زیر سیستم رادیویی قرار گرفته او همیشه آخرین مسیر یک مکالمه است و از برقراری یک مکالمه ، به همراه زیر سیستم شبکه ، جهت مدیریت Mobility ، محافظت میکند.
MS دارای قابلیتهای پایانه شبکه و همچنین پایانه کاربر است.
هر سلول در سیستم GSM یک BTS با چندین گیرنده و فرستنده دارد.
یک گروه از BTS ها توسط یک BSC کنترل میشوند.
پیکربندیهای مختلفی برای BSC - BTS وجود دارد.
برخی از این پیکربندیها برای وضعیت ترافیک بالا و تعدادی برای مناطقی با ترافیک متوسط طراحی شده اند.
یک BSC فانکشنهایی چون handover و power control را نیز کنترل میکند.
BSC و BTS با هم به نام BSS شناخته میشوند.
BSS از دید MSC به صورت یک رابط که ارتباطات لازم را با MS ها در حوزه ای مشخص برقرار میکند، به نظر میرسد.
BSS دائما با یک مدیریت کانال رادیویی ، فانکشنهای انتقال، کنترل link رادیویی و تخمین کیفیت و مهیا سازی سیستم برای handover ها، مرتبط است.
BSS میتواند به n سلول پوشش بدهد که n میتواند یک یا بیشتر باشد.
3 .
زیر سیستم مرکز نگهداری و پشتیبانی (OMC) شامل فانکشنهای نگهداری و پشتیبانی تجهیزات GSM میباشد و پشتیبانی رابط اپراتور شبکه را نیز بر عهده دارد.
OMC به تمام تجهیزات داخل سیستم سوئیچینگ و BSC متصل میشود.
OMC در حقیقت فانکشنهای نظارتی GSM یک کشور را انجام میدهد (مانند صورتحساب دادن ) و یکی از مهمترین فانکشنهای آن هم ، فانکشن نگهداری HLR یک کشور است.
بسته به اندازه شبکه هر کشور میتواند بیشتر از یک OMC داشته باشد.
مدیریت سراسری و متمرکز شبکه نیز توسط مرکز مدیریت شبکه (NMC) انجام میپذیرد و OMC نیز مسئول مدیریت منطقه ای شبکه میباشد.
مطابق با اصول و تعاریف , بر قراری یک ارتباط تلفنی بین ایستگاههای رادیویی متحرک, مانند تلفنهایی که در اتومبیل نصب می شوند ویا توسط اشخاص حمل و نقل می شوند به نام شبکه رادیویی سیار معروف است.
اگر دو سلول با فرکانس یکسان را در دو خوشه سلولی متفاوت در نظر بگیریم یکی از پارامترهای مهم در طراحی, نسبت فاصله دو سلول هم فرکانس (D) به شعاع سلولی ( R )میباشد که با q نشان می دهند و معادل است با: کد: Q=D/R=Sqrt (3K) براساس فرمول فوق می توان فاصله دو سلول که از یک فرکانس استفاده می کنند را از فرمول ذیل محاسبه می کنند: D=Sqrt (3k) R اگر ارسال در نواحی سلولی دارای قدرت یکسان باشد و K فزایش یابد, فاصله استفاده فرکانس D نیز افزایش می یابد و این فزایش D باعث می شود تا تداخل هم کانال کاهش یابد.
قبل از هر چیزبهتر است که موقعیت BSC در شبکه GSM را نشان بدهم ضمیمه: BSC-Location.jpg BSC به عنوان مهمترین بخش قسمتBSS مطرح است چراکه با حجم کم دارای کارایی بسیار بالا می باشد ضمیمه: BSS.jpg بعضی از وظایف آن در زیر آمده است: - کنترل حداقل یک BTS - سویچینگ ترافیک و سیگنالینگ به /از BTS به /از MSC و بالعکس از طریق TRAU - فراهم کننده خطوط رادیویی PCMB به BTSs - فراهم کننده خطوط رادیویی PCMA به TRAU - کنترل پارامترهای BTS ها از قبیل Power, Hand over, TRX و ......
- همزمانی سیگنال و زمان به BTS - کنترل و فراهم اوری Frequency hopping برای BTS GSM چیست ؟
GSM یک فناروی بی سیم است که امکان ارایه خدمات صوتی دیجیتال را با کیفیت بالا فراهم می کند.
GSM از چند سکو یا پلت فورم ساخته شده است که عبارتند از : EDGE,GPRS , نسل سوم خدمات GSM-3 GSM ارایه کنندگان خدمات با کمک این سه سکو می توانند بسیاری از فناوری های جدید خدمات صوتی و داده هارا در اختیار مشتریان قرار دهند.
GPRS چیست ؟
GPRS یا خدمات رادیویی مربوط به بسته های اطلاعات با نام اختصاری General Packet Radio Service با بکارگیری زیر ساخت شبکه GSM امکان خدماتی نظیر مرور اینترنت به صورت رنگی .ایمیل .ارتباطات تصویری .
پیام های چند رسانه ای و خدمات مبتنی بر مبدا را فراهم می کند.
سرویس مذکور به شبکه ها این امکان را می دهد که خدمات اینترنتی پر ظرفیت را به صورت دایمی و بدون وققه به مشترکان ارایه دهد.
استاندارد سازی GPRS ابتدا در سال 1994 توسط ETST انجام شد و پس از سال 1997 مجموعه مشخصات آن توسط SMG مورد تایید قرار گرفت و سرانجام در سال 1999 تکمیل گردید.
با توجه به سرعت و کارایی بالا ی GPRS در انتقال اطلاعات باید گفت که این سرویس نسبتا ارزان تر از SMS , CSD تمام می شود.
UMTS چیست ؟
فناوری نسل سوم که به عنوان UMTS شناخته شده است به کاربران این اجازه را می دهد تا داده های شبکه ای را باسرعت 10 برابر بیش از تلفن های معمولی ارسال و دریافت کنند.
تلفن های هوشمند - عصرجدید کامپیوتر تعریف تلفن های هوشمند: از آنجایی که تنها یک راه برای معرفی کردن تلفن هوشمند نمی باشد.
نوکیا شاخص های زیر را شناخته و عرضه می کند: 1- مبتنی بودن بر یک سیستم عامل تجاری که طراحان برنامه ها را قادر می سازد تا برایش برنامه های کاملی را طراحی کنند.
2- یک مجموعه وسیع از برنامه های طراحی شده توسط شرکت های دیگر 3- صفحه نمایشگر بزرگ با کیفیت بالا و با واسط کاربر گرافیکی 4- با حافظه نصب شده و قابلیت ارتقای آن جهت ذخیره اطلاعات و کاربرده های گوناگون بر روی گوشی .
5- قابلیت بالای اتصال پذیری .
شبکه داخلی حمل (USB,Bluetooth,WLAN,IrDA) شبکه گسترده خارجی (GSM,WCDMA,CDMA) 6- قابلیت همزمانی و انتقال اطلاعات بین کامپبوتر شخصی و تلفن هوشمند.
پلات فورمهای تلفن هوشمند شامل امکانات گوناگونی می باشد مثل انتقال و ذخیره Email های اداری با ضمیمه از طریق شبکه WCDMA,3G و یا بازیهای کامپیوتری چند نفره از طریق فناروی بی سیم Bluetooth از همه مهمتر اینکه تمام برنامه ها همیشه و یکجا همراه شماست و احتیاج به حمل دستگاههای مختلف نیست...
عصر جدید کامپیوتر مصرف کنندگان امکان انتخاب بین سیستم عامل های مختلف در تلفن هوشمند را دارند که سه نمونه برتر آنها Windows Mobile, Symbain OS , Plam OS می باشدو نوکیا از Symbain OS برای ساخت تمام تلفن های هوشمند استفاده می کند .
نوکیا بر این باور می باشد که سیستم عامل Symbain OS دارای امکاناتی است که او را در آینده پیشرو Platform های ساخت تلفن همراه خواهد کرد.
سیمبیان (Symbain OS) را می شناسید؟
سیمبیان یک سیستم عمل کوچک برای دستگا ههای موبایل و کامپیوتر های جیبی است .
این سیستم عامل با زبان ++C نوشته شده است ...
به همین دلیل برنامه هایی که شما تحت آن می نویسید اگر با ++C باشند بهترین کارایی را خواهند داشت .
مشخصات سیمبیان : - داشتن ابزارهایی مانند contacts, schedule, masseging,browsing, office, utility , system control - موتور مرورگر وب برای پشتیبانی کامل مرورگرهای وب و WAP - پشتیبانی از سیستم های MMS, SMS, و همچنین POP3, IMAP 4 , SMTP , MHTML - دسترسی اشتراکی به صفحه و کیبورد و فونت ها و عکس ها .
ضبط و پخش صدا و فرمت های تصاویر شامل API برای اعمال گرافیکی - امکان برقراری ارتباط توسط TCP/IP , WAP , Bluetooth,InfraRed,USB ,Wirless systems - پشتیبانی از Unicode و فونت ها و فرمت های متن اضافی تایلندی و عربی و عبری - انتقال فایل توسط SycnML و تبدیل فایل ها