دانلود مقاله استرس و اضطراب

Word 55 KB 29486 9
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    مقدمه

    از آنجایی که عصر حاضر را دوران اضطراب و استرس نامیده اند و پیچیدگی های جاری جامعه بشری سرعت تغییرات و بی توجهی نسبت به زمینه های مذهبی و ایدولوژیک ونظام  اجتماعی و عاطفی خانواده برای افراد و اجتماع بشری تضاد ها و تعارض ها و اضطراب های جدیدی به وجود امده است .استفاده از شیوه های درمانی مؤثر و کار امد ضروری می باشد پیچیده شدن تمدن بشری و ارتباطاعات اجتماعی استرس های تازه ای را نیز پدید آورده است که مقابله با آنها برای هر فردی لازم و ضروری است از طرفی نیز همه ما استعدادهای عظیم و کشف شده ای برای رشد و تکامل و دگرگونی توانایی یافتن معنایی ژرفتر و دست یافتن به توفیق بیشتر در زندگی بهره مندیم بنابر این استفاده از این توانایی هاو استعدادها برای مقابله با انواع اضطراب ها و استرس هایی که در زندگی روزمره برای ما پدید می آید امکان پذیر است .

    اضطراب :

    اضطراب اغلب نشاندهنده وجود انگیزه ای غیر قابل قبول است که بیمار سعی در رد آن دارد نظیر خشم و ...

    ریشه اضطراب اغلب ترس پیش بینی شده فقدان در زمینه های کار پول ، روابط یا حساسیت جسمی است همه انسانها اضطراب را در زندگی خود تجربه کرده اند اضطراب شامل احساس عدم اطمینان ،درماندگی و بر انگیختگی فیزیولوژیکی است به طور کلی اضطراب یک احساس بسیار ناخوشایند و اغلب مبهم دلواپسی است که بایک یک یا چند حس جسمی مانند خالی شدن سر دل،تنگی قفسه سینه ، طپش قلب و ...

    همراه است ..

    استرس و اضطراب تا حدی طبیعی و ضروری است .

    در انجام هر کاری به طور مطلوب اضطراب تا اندازه ای طبیعی و ضروری است با این وجود اضطراب بسیار شدید یا خیلی کم همیشه به روی هر کاری اثر زیان آوری دارد علی رقم این حقیقت که اضطراب و استرس تا اندازه ای برای انجام دادن هر کاری ضروری و طبیعی است در هنگام مواجه با مشکلات اضطراب و استرس را معمولا با سطوحی از اضطراب و استرس سر و کار داریم که از نظر بالینی خیلی بالا می باشد صرف نظر از اینکه چه کسی هستیم یا در زندگی احتمالا چه کاری انجام می دهیم همه ما بدنمان ظرفیت مشخصی برای استرس دارند که بیش از ان انرا نمی تواند تحمل کند .

    همان طور که سطح استرس در دستگاه بدن ما بالا می رود این احتمال افزایش می یابد که بدن علائم جسمی ذهنی و فشاری یا هر گونه ترکیبی از این علائم را در پاسخ به استرس ایجاد خواهد کرد .

    استرس و اضطراب چگونه شروع می شود ؟

    پاسخ ساده  به این سوال  این است که ممکن است اضظراب به طریق گوناگون شروع شده بروز کند .

    پیش از این اشاره کردیم  که تجربه      نشا نه های اضطراب  ناشی از استرس است .ممکن است ناشی از استرس مزمن باشد  یا ممکن است ناشی از استرس ناگهانی باشد  یعنی هنگامی که با یک ترس خاص  ، مشکل یا  رویداد مهمی در زندگی مواجه می شویم که سبب می شود ظرفیت استرس مان لبریز شود .

    ماهیت خاص  استرس  از فردی به فرد دیگر تفاوت زیادی دارد  همان طور که پاسخ  نشانگر ویژه آنها نیز متفاوت است .

     در دوران کودکی انواع خاصی از ترس ها بسیار شایع هستند .

    در حدود 92درصد کودکان 5 تا12 سال معمولا  دچار  ترس های خاص می شوند  همچون ترس از حیوانات ، ترس از موقعیت های خطر ناک ، ترس از صدا و ترس از تاریکی  .

    همان طور که رشد می یابیم این ترس ها از بین می روند اما گاهی اوقات تا دوران بزرگسالی پایدار می مانند سایر ترسها ممکن است با مشاهد ه چیزهای نا خوشایندی که برای دیگران اتفاق می افتد شروع می شود  یا ممکن است  از افراد دیگر مانند والدین آموخته شود  همچنین هر رویداد عمده در زندگی موجب استرس می شود و این تجربه ممکن است  نشا نه های اولیه اضطراب را  آشکار سازد  بعضی از افرا د ممکن است از اضطرابی عمومی را نشان دهند .

    این افراد آنهایی هستند که همیشه مضطرب به نظر می رسند و نوعی نگرانی  در آنها وجود دارد .

    برخی دیگر ممکن است  سالهای زندگیشان توام با استرس باشد در کارها یشان عجول باشند و مدام یکی پس از دیگری دست بر کار های نا ممکن بزنند.

     یک نکته مهم که در آغاز باید مد نظر داشت این است که ضرورتی ندارد به دنبال تشخیص علت شروع ترس با مشکل خاص باشیم بلکه  همه کوششمان را معطوف این کنیم که آن را از بین ببریم .

    چه عواملی موجب تداوم اضطراب می شود؟

    اگر چه ممکن است مشخص نمودن آن چه که بر انگیزاننده اولین تجربه اضطراب ما بوده است خیلی مشکل باشد اما درباره اینکه چه عواملی موجب تداوم اضطراب می شوند و از طرف شدن خود به خودی اضطراب جلوگیری می کند اطلاعات زیادی را در اختیار داریم اساسا یک سری عوامل عمومی وجود دارد که به ابقای اضطراب کمک می کنند  .

    1-شیوه زندگی ممکن است اضطراب را تداوم بخشد .

    2- اجتناب اضطراب را ابقا ءمی کند .

    3- فقدان اعتماد به نفس اضطراب را تداوم می بخشد .

    4- تفکراتمان اضطراب را ابقاءمی کند .

    اضطراب به علت گوناگونی و به شکلهای گوناگون به وجود می آید برخی از اضطراب ها  عامل خاص وشخصی ندارند و برخی از آنها علل واضح ندارند وبرخی بسیار شدید هستند و برخی خفیف تر بروز می کند .

    روش هایی که باعث کاهش اضطراب می شوند عبارتند از :

     

    آرامش ورزی کاهش دهنده اضطراب:

    آرامش ورزی که با معدل انگلیسی YELAXATION  معروفیت بیشتری داردروش بسیار عالی برای کنترل اضطراب است .

    از این روش معمولا که جریان روان درمانی انواع اضطرابها  ، وسواس ها و ...

    استفاده می شود.

    افراد می توانند  با یادگیری این روش  بدون قرار گرفتن  در جلسات روان درمانی آرامش روزمره خود را تامین کنند استفادع  طولانی مدت  از این روش حفظ آرامش روزمره را در زندگی  فرد ایجاد  می کند  و موجب      می شود فرد کنترل بیشتری روی علائم اضطرابی خود داشته باشد در این روش  بر فرد آموزش داده می شود به انبساط و شل کردن  عضلات خود بپر دازد  انقباض عضلات یکی از علائم اساسی  اضطراب اس و اساس چنین علائمی متقا بلا شدت اضطراب فرد را افزایش می دهد

    2- از بین بردن افکار منفی  برای کاهش اضطراب :

    اغلب در جریان اضطراب  یک سری افکار منفی  در ذهن فرد راه اندازی     می شود  که نقش مخربی روی ذهن فرد و آرامش او دارند برای کاهش اضطراب  بهتر است فرد بر این دسته از افکار  خود توجه کند و آنها را شناسایی کند  و افکار مناسبی را بر جای آنها جایگزین کند .

    3- انجام فعالیت برای کاهش اضطراب :

    هر زمانی که احساس نگرانی و اضطراب دارید بهتر است به کار و فعالیتی مشغول شوید .

    ذهن انسان در یک لحظه  نمی تواند به چند موضوع متفاوت فکر کنید .

    کاری پیدا کنید  که برایتان سر گرم کننده باشد و مشغول شوید این عمل باعث خواهد شد راحت تر با افکار اضطراب مبارزه کنید

    عزت نفس و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید .

    به موفقیت های خود فکر کنید  به توانایی ها ی که دارید  و       تلاش های که می کنید در خود احساس ارزشمندی بوجود بیاوریید اگر چنین احساسی نداشته باشید اعتماد به نفس  کافی نخواهید داشت و این موجب اضطراب  شما خواهد بود .

     5- انجام فعالیت های ورزشی برای اضطراب :

     ورزش کردن باعث خواهد شد که شما درمواجه شدن با شرایط               اضطراب زا خونسردی وآرمش بیشتری داشته باشید ورزش               تا ثیرات  فیزیو لوژیکی دارد  که این تاثیرات فیز یو لوژیک فراهم کننده آرامش در افراد است .

    الگو بر داری از افراد آرام :

    برخی افراد خیلی آرام و راحت به نظر می رسند  کارها و فعا لیتهای خود را با آرامش با آرامش بیشتری  انجام می دهند  و کنترل خوبی روی رفتار خود در شرایط اضطراب زا دارند  الگو ها ی رفتاری این افراد با افراد اضطرابی متفاوت است  می توان برای کاهش اضطراب رفتار چنین افرادی را به عنوان  یک الگو تمرین کرد .

    برخی افراد خیلی آرام و راحت به نظر می رسند کارها و فعا لیتهای خود را با آرامش با آرامش بیشتری انجام می دهند و کنترل خوبی روی رفتار خود در شرایط اضطراب زا دارند الگو ها ی رفتاری این افراد با افراد اضطرابی متفاوت است می توان برای کاهش اضطراب رفتار چنین افرادی را به عنوان یک الگو تمرین کرد .

    آنها چطور حرف می زنند ؟

    چطور راه می روند ، در شرایط اضطراب زا چه عکس العملی را دارند ؟

    میتوان با بازی نقش این فرد رفتارهای اضطرابی خود را کاهش داد .

    دارو درمانی برای کاهش اضطراب : برخی اضطراب ها نیاز به دارو درمانی دارند و لازم است فرددر کنار روش های دیگر مثل روان درمانی و دارو درمانی نیز استفاده کند برخی از این دارو ها برای کاهش مستقیم اضطراب فرد هستند و برخی برای رفع عللی که موجب اضطراب شده اند به این دلیل که برخی افراد وجود مشکلات جسمی دیگر مثل مشکلات تیروئید کم خونی و .....

    موجب اضطراب می شود.

    نظری های روان کاوی اضطراب : نظریه فرایدی فروید در آخرین نوشته های خود بین سه نوع اضطراب تماییز قائل شده است اضطراب عینی یا اضطرب واقعی که هر شخصی آن را دارد و همان پاسخ به خطر واقعی که در همان خارج اتفاق می افتد .

    فروید می گوید این اضطراب نسبت به محرکهای ترس آور منطقی و متناسب با آنهاست و روش انطباقی و سریع برای تغییر و آماده سازی شخصی در مواجه با خطر است .

    دونوع دیگر اضطراب آنهایی هستند که موجب ناراحتی های روانی می شوند و به عنوان اضطراب روحی و اضطراب روان شناخته شده اند به منظور شناخت کامل ماهیت اضطراب ما ابتدا لازم است نکات عمده بنیادی نظریه فروید را بیان کرد .

    فرویدمعتقد است که شخصیت انسان ممکن است بر مبنای ه بخش اساسی نهاد ، خود و فرا خود مفهوم سازی می شود نهاد از ابتدای تولد و جود دارد و منبع تمام انرژی روانی که لیبرو نامیده می شود .

    این انرژی برای ارضاء صائق های زیستی اولیه شامل سائق جنسی پر خاشگری ، گرسنگی، تشنگی ، تخلیه مثانه و نیازهای حسی نظیر گرما و سرما صرف می شوند .

    نهاد به طور کلی ماهیت لذت جویانه دارد .

    خود از نهاد نشات می گیرد و به عنوان یک نیروی مهار کننده عمل کرده و عملکردش با توجه به نیاز ها ی عالم واقع سامان می یابد که از پاداش گرفتن ها و تنبیه شدن های دوران کودکی و ارزش ها ی اخلاقی والدین ناشی می شود .

    بنابر این رفتار تمام انسانها از عمل متقابل پیچیده تر این سه نیروی روانی که برای بر آورد کردن خواسته های خود در رقابت هستند سرچشمه می گیرد .

    فروید معتقد است که اولین تجربه اضطراب در بدو تولد اتفاق می افتد بنا براین این اضطراب اولیه الگویی برای اضطراب های دیگر می شود به نوع دوم از سه نوع اضطرابی که فروید بیان نموده است اضطراب روحی همان ترس ازتنبیه به وسیله فرا خود است که به دنبال تاب نیاوردن در برار معیارهای طبیعی ناشی از رفتار واقعی یا با لقوه که نهاد فرمان به آن می دهد به وجود می آید .

    این نوع اضطراب به فقرت احساس کناه و شر مساری بروز می کند .

    نوع سوم اضطرابروان رنجوری ودر نتیجه تهدید نهاد به تحت فشار قرار دادن خود و به دنبال آن ابراز رفتار پر خاشگرانه یا لذت جویانه که از نظر اجتماعی غیر قابل قبول با شد به وجود می آید .

    نظریه های رفتاری اضطراب : واتسون وارنیر – پیشگامان تحقیق در باره هراس بر پایه نظریه رفتاری بودند آنها اثبات کردند که هراس می تواند از طریق فرایند شر طی سازی کلاسیک شود ماورر ( 1947 ) با پیشنهاد نظریه ای دو عامل برای رشد و بقای هراس دامنه این مطا لعه را بسط داده است ترس از طریق شر طی سازی کلاسیک به وجود می آید و شخص از طریق اجتناب به طور متناوب این ترس را کاهش می دهد .

    این نوع دوم یاد گیری شرطی شدن وسیله ای نامیده می شود و علت این است که شخص پاسخ اجتناب را فرا می گیر د و آنرا ابقا ء می کند این است که این پاسخ اضطراب را کاهش داده و تقویت کننده آن محسوب می شود .

    نظریه آمادگیسلیگمن نیز در شناخت نحوی شرطی شدن ترس به ما کمک می کندزیرا نشان داده شده که محرکهایی که از لحا ظ زیستی در برابر شان آمادگی داریم از محرکهایی که در برابرشان چنین آمادگی را نداریم شر طی می شوند تصور می شود که اختلال های اضطراب فرا گیر به شیوه مشابه با هراس ها بوجود می آیند .

    محرک خنثی با یک تجربه نا خوشایند همراه شده و سپس شخص واکنش هیجان شرطی شده ای را نشان می دهد .

    هراس را می توان به عنوان یک پاسخ اجتنابی شرطی تصور کرد در حالی که اختلال اضطراب فرا گیر G A Q) ) یک پاسخ هیجانی شرطی شده است .

    نظریه های شناختی اضطراب : نظریه پردازان شناختی اعتقاد دارند که رو ی داد ها ومشکلات عامل بروز اضطراب واسترس نیستند بلکه تعبیر فرد از این رویدادهاست که ممکن است منجربه این مشکلات شود .

    نظریه های شناختی بشتر درزمینه اضطراب به کار برده شده اند زیرا در درمان اضطراب نیز موثرند.

    به طور کلی اضطراب در پی ارزیابی غلط یا درست موقعیتی که موجب احساس خطر در شخص می شود تداوم میابد .

    بک ، 1976 معتقد است که اضطراب بیمار گون از احساس خطر بیجا و مکرر دریکی یا بیشتر از یکی از چهار بعد زیر ناشی می شود .

    بر آورد بیش از اندازه احتمال وقوع رویدادترسناک بر آورد بیش از اندازه شدت رویداد ترسناک دست کم گرفتن توانایهای شخصی برای کنارآمدن با مشکل نا چیز گرفتن احتمال کمک از سوی شخص دیگر بک معتقد است که اشتغال ذهنی شخص مضطرب به خطر به وسیله افکارنا هوشیارانه غیر ارادی مداوم به صورت تصورات بینایی یا اظهارات شخصی کلامی که محتوای آنها شامل آسیب با لقوه جسمی و روانی است ..

    اشکار می گردد.

    این رفتار به قدری سریع اتفاق می افتد که شخص از وقوع آنها آگاهی ندارد و صر فا اضطراب شدید را در خود احساس می کند بک معتقد است که افکار اضطراب آور با یکی از چهار نوع خطری کلی زیر یا ترکیبی از آنها به وقوع می پیوندد 1- فاجعه آمیز نکردن - شخص به محض احساس خطر یا مواجه با مشکل آن را مصیبت بار می خواند 2- اغراق آمیز کردن - اشتبا هات به عنوان شکست مطلق در نظر گرفته می شود .

    3- تعمیم بیش از اندازه - یک تجربه دشوار به کل قانون حاکنم بر زندگی شخص تبدیل می شود 4- بی توچهی به نقاط مثبت - چشم پوشی از تمام موفقیتها توانایهای شخصی و نقاط قوت گذشته بکه همچنین گرایش شخصی به پیگیری انتخابی در جریان لحضات اضطرابی را مطرح نموده است .

    و این مسئله را به عنوان عدم تصدیق و تایید تفسیر کرده و در نتیجه اضطرابش افزایش یابد بک همچنین به آمادگی افراد مضطرب برای تصور ذهنی دوباره رویدادهای ناخوشایند اشاره می کند این تصورات .آنقدر زنده در ذهن احیا می شود که همچون واقعی برای شخص اضطراب اور است هر چه چیز هایی که آسیب یا تجربه منفی اولیه را تداعی می کند بیشتر شود محرکهای اضطراب آور با لقوه در نظر شخص نیز بیشتر می شود بک معتقد است که ادراک شخص از آسیب پذیری خودش که با بر آوردی از خطرات داخلی و خارجی که فرد کنترل روی انها ندارد و یا امنیت فرد را تهدید می کند مشخص می شود نیز از جمله عوامل اضطراب آور هستند .

    الیس (1976 تا 1962 ) با پیشنهاد این که علل اولیه پریشانی انسان باورهای زیر بنایی غیر منطقی مشخصی هستند نظریه شناختی رابط می دهد .

    اشخاص هنگامی که قادر به رسیدن به اهداف و آرزوهای مهم زند گی بوده و فعالانه در جستجوی آنها باشد.

    شاد و خوشحال هستند باورهای غیر منطقی به عنوان باورهایی که مانع شخص در رسیدن به این اهداف می شوند تعریف شده اند این باورها مطلق هستند و به صورت حتما ، باید و بهتر است در گفتار فرد مشاهده می شوند همین ها به شکل معیارها و اهداف غیر ممکن در می آیند که مانع از موفقیت آتی فرد می شوند

کلمات کلیدی: استرس - اضطراب

بهداشت روان و مهارتهاي مقابله با استرس ، اضطراب ، خشم — قسمت اول — (مرجع کامل اطلاعات ) مقدمه : سلامتي طبق تعريف سازمان بهداشت جهاني عبارت است از حالت رفاه کامل جسمي ، رواني و اجتماعي و نه فقط نبود بيماري و ناتواني. بنابراين به کسي فردسالم

شرح بيماري استرس‌ عبارت‌ است‌ از واکنشهاي‌ فيزيکي‌، ذهني‌ و عاطفي‌ که‌ در نتيجه‌ تغييرات‌ و نيازهاي‌ زندگي‌ فرد، تجربه‌ مي‌شوند. تغييرات‌ مي‌توانند بزرگ‌ يا کوچک‌ باشند. پاسخ‌ افراد به‌ تغييرات‌ زندگي‌ متفاوت‌ است‌. استرس‌ مثبت‌ مي‌تواند يک‌ ان

برنامه‌هاي خودآگاهي- رفتاري و برنامه مديريت استرس برنامه‌هاي خودآگاهي- رفتاري، همچون VMBR و برنامه‌ مديريت استرس smith ، شامل هم مهارتهاي آرامش‌دهي و هم خود-آگاهانه در برنامه‌هاي ترکيب شده يا جامع مي‌باشند. برنامه smith آرامش دهي پيشرونده

اول دوره دبيرستان چکيده: هدف اصلي پژوهش حاضر، بررسي تاثير آموزش مهارت هاي زندگي بر عزت نفس، سازگاري اجتماعي، پيشرفت تحصيلي، اضطراب حالت و اضطراب صفت دانش آموزان دختر سال اول دوره دبيرستان است. فرضيات پژوهش عبارتند از: گذراندن درس

مقدمه: کلمه استرس از زبان انگليسي گرفته شده است و معادل دقيقي غير از کلمه فشاردر فارسي نداردو آن هم معناي وسيع و طيف گسترده آن را نمي رساند ،‌لذا از همان لغت استرس که استفاده جهاني پيدا کرده است استفاده مي کنيم. بنا بر گفته تعدادي از دانشمندان،

تبعيض عامل اصلي استرس در سازمان ها تعريف استرس استرس از نظر لغوي از کلمه استرينجر ( stringere ) به مفهوم به هم رفتن و قبض شدن گرفته شده است . استرس ، فرسودگي بدني يا عاطفي است که بر اثر مسائل و مشکلات واقعي يا ذهني پديد مي آ

تاريخچه استرس لکرد برنارد فيزيولوژيست قرن 19 متذکر شد که سلولهاي بدن موجودات پيشرفته بوسيله محيط مايعي مانند خون احاطه شده و براي ادامه زندگي بايد بطور مستمر وجود و ثبات داشته باشد. سليه و همکارانش در سال 1925 در تحقيقات خود نشان دادند که تحت ف

خردادماه را همه با نام امتحانات و دانش‌آموزان مي‌شناسند. ماهي که کسب نتايج يک سال تلاش در عرصه تعليم و تربيت است و برخي از دانش‌آموزان همواره خرداد را با استرس امتحان و نتايج پاياني سال سپري مي‌کنند. اضطراب و دلهره پيش از امتحان مسئله جديدي نيست و ت

مقدمه از آنجا که بیشتر عمر ما در محیط کار سپری می شود و بسیاری از روابط و مناسبات ما در طول ساعات کار شکل می گیرد، می توان از کار به عنوان بخش بسیار مهمی از زندگی یاد کرد. با توجه به اهمیت ابعاد مختلف کار در زندگی انسانها ، می توان گفت که رضایت شغلی و تمایل به انجام کار نیز تأثیر بسزایی در نحوه خشنودی انسانها از وضعیت زندگیشان دارد. از سوی دیگر، سلامت روانی انسانها نیز دز گرو ...

اضطراب چيست مقدمه : همه انسانها اضطراب را در زندگى خود تجربه مي‌کنند و طبيعى است که مردم هنگام مواجهه با موقعيتهاى تهديدکننده و تنش‌زا مضطرب مي‌شوند، اما احساس اضطراب شديد و مزمن در غياب علت واضح، امرى غيرعادى است. اضطراب شامل احساس عدم اطمينان،

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول