دانلود تحقیق تراشکاری

Word 782 KB 29840 68
مشخص نشده مشخص نشده تاسیسات - مکانیک
قیمت قدیم:۳۰,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • کولیس ورنیه

    کولیس ورنیه از متداولترین و پرکاربردترین وسایل اندازه گیری است که در صنعت تراشکاری و قالبسازی ، هنگام ساخت قطعات با دقت بالا ، از آن استفاده می شو د . شکل 1 ، نمونه ای از این وسیله را نشان می دهد .

    با توحه به شکل فوق ، می توان قسمتهای مهم یک کولیس را چنین معرفی کرد :

    خط کش

    ورنیه

    پیچ قفل کننده

    فک های ثابت ( شاخک های ثابت )

    فک های متحرک ( شاخک های متحرک )

    زبانه عمق سنج

    1-2- کاربرد قسمتهای مهم کولیس

    1-1-2- خط کش :

    خط کش کولیس ، معمولاٌ در دو سیستم میلیمتری و ااینچی تقسیم بندی شده است ، که معمولاٌ قسمت پائین آن میلیمتری و قسمت بالایی اینچی می باشد . قسمت میلی متری معمولاٌ دارای دقتی معادل 1 میلی متر و قسمت اینچی آن  اینچ دقت دارند ( منظور از دقت ، کمترین فاصله بین دو تقسیم روی خط کش می باشد ).

    2-1-2- ورنیه :

    ورنیه ، در واقع کشویی است که روی خط کش حرکت می کند و مثل خط کش که دارای تقسیمات میلی متری و اینچی می باشد ، دارای تقسیماتی تقریباٌ اینچنین می باشد ؛ معمولاٌ قسمت پائین ورنیه ، میلی متری و بالای آن تقسیمات اینچی وجود دارد . با توجه به تقسیمات ورنیه و خط کش ، می توان دقت کولیس را بدست آورد . البته این دقت ، معمولاٌ روی ورنیه نیز حک شده است و با توجه به آن می توان اندازه های گرفته شده را به سادگی قرائت کرد .

    2-1-2 – پیچ قفل کننده :

    با این پیچ ، می توان کولیس را در هر نقطه ای که اندازه گیری انجام گرفته ، قفل کرده و مقدار صحیح را به طور دقیق قرائت نمود .

    4-1-2- شاخک های ثابت :

    به کمک این شاخک ها میتوان اندازه گیری های داخلی یا خارجی را انجام داد . در واقع از این شاخک ها به عنوان یک تکیه گاه برای قطعه استفاده می شود .

    5-1-2- شاخک های متحرک :

    این شاخک ها متصل به ورنیه اند که با حرکت آن ، به عقب یا جلو کشیده می شوند . هنگام اندازه گیری ، این شاخک ها به قطعه نزدیک می شوند .

    6-1-2- زبانه عمق سنج :

    با کمکاین زبانه می توان عمق بعضی از سوراخ ها ، پله ها و قطعاتی از این قبیل را اندازه گیری نمود . شکل 2 علت شکستگی انتهای این زبانه را مشخص می نماید .

     

    با معرفی و شناخت قسمت های اصلی کولیس ، می تو.ان کاربرد سه گانه آن را در شکل زیر مشاهده نمود . کاربرد صحیح شاخک ها و زبانه عمق سنج از اهمیت خاصی برخوردار است .

    همانگونه که گفته شد ، کولیس ها در دو سیستم اینچی و میلیمتری ساخته شده  و در اختیار صنعتگران قرار گرفته ، که امروزه به خاطر سهولت در خواندن مقادیر ؛ و رواج سیستم میلیمتری ، بیشتر به قسمت میلیمتری پرداخته شده است .

    2-2- خواندن کولیس

    برای خواندن کولیس ، مراحلی را باید انجام داد که عمدتاٌ به شرح زیرمی باشد:

    ابتدا باید از روی ورنیه کولیس ، دقت کولیس را مشاهده و به خاطر سپرد . البته در بعضی از کولیس ها دقت آن نوشته نشده ، که از روی کاتالوگ مربو طه می توان آن را یافت و برا ی همیشه ، هنگام اندازه گیری منظور داشت .

    حال کولیس را باید به اندازه ای دلخواه باز ، یا قطعه کاری را بین فک ثابت و متحرک آن قرار داد . اگرخط صفر ورنیه ، در راستای یکی از خطوط اصلی خط کش قرار گرفت ، عدد خونده شده ، همان مقدار اندازه گرفته شده است . شکل 4 این حالت را نشان می دهد .

    بیشتر اوقات ، صفر ورنیه مابین دو حط اندازه از خط کش قرار می گیرد . در این حالت عددی که صفر ورنیه از آن گذشته باید یه عنوان عدد صحیح خوانده شود . حال باید به ورنیه نگاه کرد و به خطوط آن دقت نمود که کدامشان با یکی از خطوط خطکش در یک راستا قرار گرفته اند . حال باید تعداد خطوط سمت چپ این دو خط همراستا را از روی ورنیه شمرد و آن را در دقت کولیس ضرب کرده حاصل را با عدد صحیحی که قبلاٌ خوانده شده جمع نمود . عدد به دست آمده ، مقدار اندازه گرفته شده است . شکل زیر نیز این حالت را نشان می دهد .

     

    شکل فوق را می توان چنین توضیح داد :

    از قبل می دانیم که دقت کولیس 1/0 میلیمتر می باشد .

    صفر ورنیه از عدد 91 میلیمتر عبور کرده است ، پس عدد 91 را باید به خاطر سپرد .

    پنجمین خط ورنیه ، با یکی از خطوط خط کش در یک راستا قرار گرفته است . بنابراین باید عدد پنج ورنیه را در 1/0 که دقت کولیس می باشد ضرب کرد :

    مقدار بدست آمده با عدد صحیح جمع می شود که حاصل آن 5/91 میلیمتر می باشد .

     تفاوت این دو کولیس در این است که اولاٌ دقت آن ها معمولاٌ    اینچ بوده  ثانباٌ فاصله هر خط معمولاٌ  اینچ است.

    در شکل بالا نیز این مراحل انجام می شود :

    می دانیم که دقت کولیس اینچ است .

    صفر ورنیه از خط اول خط کش گذشته ، و می دانیم فاصله هر خط روی خط کش  اینچ است .

    ششمین خط ورنیه ، با یکی از خطوط خط کش در یک راستا قرار گرفته است . بنابراین ، باید عدد 6 را در دقت کولیس که می باشد ضرب کرد ، که مقدار  اینچ به دست می آید .

    مقدار بدست آمده را باید با عدد  جمع کرد :

     

    در واقع اندازه گرفته شده برابر  اینچ است .

    3-2 – طرز استفاده از کولیس

    برای اندازه گیری قطعات ، ابتدا دهانه کولیس را باید بیش از اندازه قطعه مورد نظر باز کرده و قطعه را در داخل شاخک های کولیس قرار داد  ( شکل 8 الف ) . قطعه باید به شاخک ثابت تکیه داده شود ، سپس به کمک شست ، کشویی را به طرف قطعه حرکت داده تا جایی که شاخک متحرک با قطعه برخورد کند ( شکل 8 ب ) .باید دقت ککرد که پس از برخورد شاخک متحرک به قطعه ، فشار بیش از حد به کشویی وارد نشود ، زیرا ممکن است قطعه نرم بوده و لبه چاغویی کولیس داخل قطعه نفوذ پیدا کند که نتیجتاٌ اندازه بدست آمده ، مقدار صحیح نخواهد بود و البته فشارهای بی اندازه ، باعث پیدایش لقی در قسمت های متحرک کولیس نیز خواهد شد .

    هنگام کار ، باید توجه داشت که برای اندازه گیری از نوک شاخک های کولیس  استفاده نشود ( شکل 9 الف ) زیرا این عمل باعث فرسودگی لبه های شاخک شده و در اندازه گیری نیز خطا حاصل خواهد شد . پس باید مطابق شکل 9 ب ، قطعه کار را تقریباٌ در وسط لبه اندازه گیر شاخک ها قرار داد .

    کج کردن کولیس و یا قرار دادن شاخک های آن به صورت زاویه دار روی قطعه کار ، باعث خطا در اندازه گیری خواهد شد . شکل 10 الف و ب حالتهای غلط و صحیح را نشان می دهد .

    برای اندازه گیری سوراخهای داخلی ( قطر داخلی بوش ها ) و قطعاتی مانند آنها ، لازم است پس از برخورد شاخک ها به محیط داخلی ، قطعه کار را در جهت عقربه های ساعت و همچنین در خلاف آن حرکت داد تا اندازه قطر واقعی قطعه مشخص شود . ( شکل 11) .

کلمات کلیدی: تراشکاری

خداوند متعال را سپاسگذارم که به من فرصتي داده تا بتوانم آنچه را که در توان دارم بکار گيرم و در مدت زمان کوتاه کارگاه تراشکاري را آغاز کنم. زيرا بعد از ريخته گري براي ساخت و پرداخت قطعه رشته ما در «صنعت تراشکاري» گفته مي‌شود. توصيف پروژه در ميدان ش

به روش فرزکاري و براده برداري فرزکاري به روش هاب يکي از اين گونه ها ابزارهاي تراش هاب است، ابزاري با پيکربندي شبيه رزوه پيچ با شيارهاي فرزکاري شده عمود بر رزوه يا روزه ها براي ايجاد لبه هاي برنده بر روي آن. عملکرد برش آن همچون فرزکاري پيو

تراشکاري در يک کارگاه تراش فردي مجاز به کاراست که با مسائل فني آشنا شده باشد و دوره فلز کاري را نيز گذرانده ومسلط و آماده براي يادگيري در کارگاه تراش باشد. قبل از هر چيز ايمني هاي لازم را بايد بداند. الف- ايمني هاي اصلي و مهم قبل

تراشکاري و ايمني هاي لازم در يک کارگاه تراش فردي مجاز به کاراست که با مسائل فني آشنا شده باشد و دوره فلز کاري را نيز گذرانده ومسلط و آماده براي يادگيري در کارگاه تراش باشد. قبل از هر چيز ايمني هاي لازم را بايد بداند. الف- ايمني هاي اصلي و مهم

تراشکاري در يک کارگاه تراش فردي مجاز به کاراست که با مسائل فني آشنا شده باشد و دوره فلز کاري را نيز گذرانده ومسلط و آماده براي يادگيري در کارگاه تراش باشد. قبل از هر چيز ايمني هاي لازم را بايد بداند. الف- ايمني هاي اصلي و مهم قبل

شرکت تراشکاري مجد در سال 1376 با هدف توسعه صنايع مادرکه عمده ترين آن صنعت تراشکاري و قالبسازي مي باشد، تاسيس گرديد. عمده فعاليتهاي شرکت از بدو تاسيس ساخت انواع قطعات تراش براب شرکتهاي عمده و مادر و همچنيني قالبهاي اکستروژن و دستگاههاي صنعتي خاص بو

تراشکاری در یک کارگاه تراش فردی مجاز به کاراست که با مسائل فنی آشنا شده باشد و دوره فلز کاری را نیز گذرانده ومسلط و آماده برای یادگیری در کارگاه تراش باشد. قبل از هر چیز ایمنی های لازم را باید بداند. الف- ایمنی های اصلی و مهم قبل از هر کاری با ماشین ابزار به نکات مهم ذیل باید توجه کامل نمود که به دو بخش تقسیم می شوند: A: کارهایی که بایستی انجام شود: 1- بایستی فرمانها و اهرمها را ...

تاريخچه کارگاه کارگاه قالبسازي و تراشکاري قاسمي در سال 1381 با دو عدد دستگاه به نام هاي فرز جابر و دلر سوراخکاري شرع به کار کرده است. تاريخچه سرپرست کارگاه آقاي احمد حاجي قاسمي سرپرست کارگاه از سنين نوجواني 2/2/1335 مشغول به حرفه قالب سازي بوده که د

خداوند متعال را سپاسگذارم که به من فرصتي داده تا بتوانم آنچه را که در توان دارم بکار گيرم و در مدت زمان کوتاه کارگاه تراشکاري را آغاز کنم. زيرا بعد از ريخته گري براي ساخت و پرداخت قطعه رشته ما در «صنعت تراشکاري» گفته مي‌شود. توصيف پروژه در ميدان ش

خلاصه طرح : عنوان طرح : تولید قطعات صنعتی به روش ماشین کاری (تراشکاری) ظرفیت سالیانه : 150 تن مجری طرح : درقالب شرکت تعاونی تولیدی قطعه تراش تلاش قدمگاه محل اجرای طرح : شهرستان قدمگاه شماره و تاریخ ثبت : شماره در تاریخ اشتغالزایی طرح : 10 نفر تعداد اعضا ( سهامداران ) : 7 نفر فروش سالیانه : 000/575/7 هزار ریال هزینه های سالیانه : 7001364 هزار ریال درصد نقطه سربسری : 35 نرخ بازگشت ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول