دانلود مقاله روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور

Word 83 KB 30150 12
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •    روش اندازه‏گیری فسفر در خوراک دام و طیور

      1 -  هدف

     هدف از تدوین این استاندارد ارائه روشهای تعیین مقدار فسفر در خوراک دام و طیور به طریقه اسپکتروفتومتری و تیتریمتری می‏باشد . 

      2 -  دامنه کاربرد

     روشهای ارائه شده در این استاندارد برای تعیین مقدار فسفر در خوراک دام و طیور کاربرد دارد . 

      3 -  تعیین مقدار فسفر

     3 - 1 -  تعیین مقدار فسفر به دو روش زیر انجام می‏گردد :

     3 - 1 -  روش اندازه‏گیری فسفر به طریقه اسپکتروفتومتری :

     این روش برای فرآورده‏هائی که مقدار فسفر آنها پائین است بکار می‏رود .  و در برخی از مواردی که فسفر فرآورده زیاد است می‏توان از روش تیتریمتری استفاده نمود . 

     3 - 1 - 1 -  اصول : خاکستر کردن بخش آزمودنی بوسیله احتراق خشک و انحلال خاکستر در اسید ( در مورد خوراک دام متشکل از مواد آلی ) و یا به روش هضم کردن و انحلال در اسید ( در مورد خوراک دام متشکل از مواد معدنی یا مایع .)  تأثیر دادن معرف مولیبد و وانادات روی محلول حاصل و اندازه‏گیری جذب محلول زرد متشکله بوسیله اسپکتروفتومتر در طول موج 430 نانومتر . 

     3 - 1 - 2 -  معرفها : تمام معرفها باید از نوع آزمایشگاهی و آب مصرفی باید آب مقطر و یا آب معادل آن از نظر خلوص است . 

     3 - 1 - 2 - 1 -  کربنات کلسیم

     3 - 1 - 2 - 2 -  اسید کلریدریک با غلظت 6 ملکول گرم در لیتر

     3 - 1 - 2 - 3 -  اسید نیتریک با غلظت 1 ملکول گرم در لیتر

     3 - 1 - 2 - 4 -  اسید نیتریک با وزن مخصوص 1/38 گرم در میلی لیتر در حرارت 20 درجه سلسیوس

     3 - 1 - 2 - 5 -  اسید سولفوریک با وزن مخصوص 1/48 گرم در میلی لیتر در حرارت 20 درجه سلسیوس

     3 - 1 - 2 - 6 -  معرف مولیبدووانادات 1

     در یک بالن ژوژه یک لیتری 200 میلی لیتر محلول هپتامولیبدات آمونیم (3 - 1 - 2 - 7) و 200 میلی لیتر محلول مونوواندات آمونیم (3 - 1 - 2 - 8) و 135 میل لیتر اسید نیتریک (3 - 1 - 2 - 4) و مقدار کافی آب مقطر ریخته به حجم برسانید . 

     3 - 1 - 2 - 7 -  محلول هپتا مولیبدات آمونیم 2

     در یک بالن ژوژه یک لیتری 100 گرم هپتامولیبدات آمونیم وارد کرده و به آن 10 میلی لیتر آمونیاک ( با وزن مخصوص 0/91 گرم در میلی لیتر در 20 درجه سلسیوس حرارت ) بیافزائید و با آب مقطر حجم آن را به یک لیتر برسانید . 

     3 - 1 - 2 - 8 -  محلول مونو وانادات آمونیم 3

     2/35 گرم مونو وانادات آمونیم را در 400 میلی لیتر آب مقطر داغ حل کنید .  محلول را دائمأ با حرکت دورانی چرخانده به آهستگی 20 میلی لیتر اسید نیتریک رقیق (7 میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ (3 - 1 - 2 - 4) به اضافه 13 میلی لیتر آب مقطر ) به آن بیفزایید و با آب مقطر حجم آن را به یک لیتر برسانید . 

     3 - 1 - 2 - 9 -  محلول استاندارد فسفر که حاوی یک میلی گرم فسفر در میلی لیتر است در یک بالن ژوژه یک لیتری مقدار 4/394 گرم فسفات دی هیدروژن پتاسیم که قبل از توزین در حرارت 103 درجه سلسیوس خشک شده است را در مقداری آب مقطر حل کرده و حجم آنرا به یک لیتر برساند . 

     3 - 1 - 3 -  دستگاهها و لوازم

     3 - 1 - 3 - 1 -  بوته سیلیسی یا چینی برای خاکستر کردن

     3 - 1 - 3 - 2 -  کوره الکتریکی قابل تنظیم در حرارت 550±20 درجه سلسیوس

     3 - 1 - 3 - 3 -  بالن کپلدال به گنجایش 250 میلی لیتر

     3 - 1 - 3 - 4 -  بالن ژوژه‏ای 500 و 1000 میلی لیتر

     3 - 1 - 3 - 5 -  اسپکتروفتومتر مجهز به سل‏های4با قطر 10 میلی متری مناسب برای اندازه‏گیری در طول موج 430 نانومتر

     3 - 1 - 3 - 6 -  لوله‏های آزمایش شیشه‏ای سر سمباده‏ای 25 تا 30 میلی لیتر

     3 - 1 - 3 - 7 -  حمام شن

     3 - 1 - 3 - 8 -  بشر به ظرفیت 250 میلی لیتر

     3 - 1 - 3 - 9 -  پی پت‏های مدرج

     3 - 1 - 3 - 10 -  ترازوی حساس آزمایشگاهی

     3 - 1 - 4 -   طرز عمل : بر حسب طبیعت یا جنش نمونه یک بخش آزمودنی را بردارید و به یکی  از دو روش زیر عمل نمائید :

     الف : خاکستری کردن به روش خشک : که در مورد نمونه حاوی مواد آلی عاری از فسفاتها است :

     در حدود 2/5 گرم از نمونه را با دقت یک میلی گرم در یک کپسول وزن کنید .  بخش آزمودنی حاصل را با دقت و کاملا " با یک گرم کربنات کلسیم مخلوط کنید . این مخلوط را در کوره الکتریکی در حرارت 550±20 درجه سلسیوس تا بدست آمدن خاکستر سفید یا خاکستری رنگ بسوزانید ( وجود مقدار جزئی زغال در خاکستر حاصله مزاحمت ایجاد نمی‏کند .) 

     خاکستر را در بشر 250 میلی لیتری منتقل نمائید بآن 20 میلی لیتر اسید کلریدریک و 10 میلی لیتر اسید نیتریک بیافزائید و به مدت 2 تا 5 دقیقه بجوشانید محلول حاصله را در یک بالن ژوژه 500 میلی لیتری بریزید و چند مرتبه بشر را با آب مقطر داغ بشوئید سپس آنرا به حجم رسانده , مخلوط کرده و صاف نمائید . 

     ب - خاکستر کردن به روش مرطوب : این روش در مورد ترکیبات معدنی و مواد مایع دامی کاربرد دارد . 

     یک گرم یا بیشتر از نمونه را با تقریب یک میلی گرم وزن کنید و آنرا به بالن کیلدال بریزید و بآن 20 میلی لیتر اسید سولفوریک بیافزائید مخلوط کنید تا نمونه کاملا به اسید آغشته شده و از چسبیدن ذرات نمونه به جدار بالن پیشگیری شود .  حرارت دهید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید در محلی آرام قرار دهید و بگذراید خنک شود سپس 3 میلی لیتر اسید نیتریک (3 - 1 - 2 - 4) بیفزایید و به ملایمت حرارت دهید و بگذارید سرد شود آنگاه مقدار بیشتری اسید نیتریک اضافه کرده و حرارت دهید تا بجوشد این عمل را آنقدر ادامه دهید تا محلول حاصله بی رنگ شود .  آنگاه سرد کنید , کمی آب مقطر بآن بیفزایید و آنرا بهمراه با آبهای شست و شوی بالن کیلدال با آب مقطر داغ در یک بالن ژوژه 500 میلی لیتری بریزید .  بگذارید سرد شود و حجم آنرا با آب مقطر تکمیل , مخلوط و صاف نمائید . 

     3 - 1 - 5 -  تشکیل رنگ و اندازه‏گیری جذب آن :

     مقدار مشخصی از محلول صاف شده حاصله از روش خشک یا مرطوب را آنقدر با آب مقطر رقیق کنید تا غلظت فسفر در هر میلی لیتر از 40 میکرو گرم در میلی لیتر بیشتر نباشد . 

     بوسیله پی پت 10 میلی لیتر این محلول را در یک لوله آزمایش وارد کنید و با یک پی پت دیگر بآن 10 میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (3 - 1 - 2 - 6) بیافزائید و آنرا مخلوط کرده بگذارید 10 دقیقه در حرارت 20 درجه سلسیوس آرام قرار گیرد . 

     بخشی از محلول حاصله را در سل اندازه‏گیری بریزید و جذب آنرا در اسپکتروفتومتر در طول موج 430 نانومتر اندازه بگیرید و به عنوان شاهد از محلول حاصل از افزودن 10 میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (3 - 1 - 2 - 6) به 10 میلی لیتر آب مقطر استفاده کنید . برای دقت بیشتر ضروری است که آزمایش در دو تکرار همزمان صورت گیرد . 

     3 - 1 - 6 -  تهیه منحنی استاندارد : با استفاده از محلول استاندارد فسفر (3 - 1 - 2 - 9) و بوسیله پی پت‏های مدرج (3 - 1 - 3 - 9) محلول‏هائی تهیه کنید که به ترتیب حاوی 5, 10, 20, 30, 40, میکرو گرم فسفر در میلی لیتر باشد . 

     3 - 1 - 6 - 1 -  بوسیله یک پی پت 10 میلی لیتر از هر یک از محلولهای فوق را در یک دسته مرکب از 5 لوله آزمایش (3 - 1 - 3 - 6) به ترتیب وارد کنید و بهر کدام بوسیله پی پت دیگری 10 میلی لیتر معرف مولیبدو وانادات (3 - 1 - 2 - 6) بیافزائید مخلوط کنید و بگذارید مدت 10 دقیقه در حرارت محیط باقی بماند جذب هر یک از محلولهای فوق را بر طبق دستورالعمل (3 - 1 - 5) اندازه بگیرید . 

     3 - 1 - 6 - 2 -  در دستگاه مختصات جذبهای قرائت شده را در برابر غلظت فسفر محلولهای استاندارد (3 - 1 - 6) برحسب میکرو گرم در میلی لیتر قرار دهید و نقاط حاصل را بهم وصل نمائید تا منحنی سنجش بدست آید .  

بسمه تعالي پيشگفتار استاندارد روش تعيين فسفر در غذاي دام و طيور که نخستين بار در سال 1347 تهيه گرديد بر اساس پيشنهادهاي رسيده و بررسي و تائيد کميسيون فني خوراک دام و طيور براي اولين بار مورد تجديد نظر قرار گرفت و در شصت و هشتمين جلسه کميت

عنوان : تغذيه گاو و استاندارد اندازه گيري يد ، سبوس گندم و دانه ذرت در تغذيه دام و طيور استاد راهنما : جناب آقاي لنگري گرد آورنده : موسي ملکي تابستان 86

خوراک دام و طيور و آبزيان- تفاله مرکبات - ويژگي ها و روش هاي آزمون 1 هدف هدف از تدوين اين استاندارد تعيين ويژگي هاي فيزيکي, شيميايي , ميکرو

خوارک دام ، طيور و آبزيان – گلوتن ذرت – ويژگيها و روشهاي آزمون 1 هدف‌ هدف از تدوين اين استاندارد ، تعيين ويژگيهاي فيزيکي ، شيميائي ، بهداشتي ، نمونه برداري ، روشهاي آزمون ، بسته بندي ، نشانه گذاري و انبارداري گلوتن ذرت است .

سبوس گندم جهت تغذيه دام - طيور و آبزيان (ويژگيهاي و روشهاي آزمون ) - 0مقدمه سبوس گندم به سبب فراواني توليد و قيمت مناسب و دارابودن ميزان نسبي پروتئين بالا و ويتامينها و مواد معدني به خصوص فسفر، در تغذيه دام ، طيور و آبزيان مورد استفاده ق

تغذيه گاوهاي پرواري با محتويات بستر طيور گوشتي گاوها و ساير نشخوارکنندگان، حاوي دستگاه گوارش بي نظيري هستند که امکان استفاده از ضايعات و ساير محصولات جانبي را به عنوان منبعي براي جيره غذائي آنها ، مهيا مي کند. تغذيه گاوها عمدتاً بر مبناي استفا

زئولیت زئولیت در فیلتر مولکولی، کنترل آلودگی، تولید اکسیژن، تصفیه گاز، ذخیره‌سازی انرژی خورشیدی، مصارف کشاورزی و ... مورد مصرف دارد. ساختار منظم و فضاهای با ابعاد مولکولی زئولیت، جایگیری و جدا شدن اتم‌هایی با قطر کوچکتر را در خود آسان کرده است. خواصی مانند ظرفیت تبادل یون کاتیونی و قدرت تبادل کاتیون‌های اصلی، جذب آب بدون ایجاد هیچ تغییر فیزیکی و شیمیایی در زئولیت و خاصیت جذب ...

راهنمایی و توصیه های کاربردی جهت آغاز فعالیت پرورش شترمرغ – دامپروری بخش اول- منابع تولید احداث مزرعه شترمرغ برای هر کسی پر ماجراست. برای راه اندازی مزرعه شترمرغ به زمین، نیروی کار، آب، مجوز و نقدینگی نیاز دارید. قبل از آغاز چنین پروژه ای برخی از جنبه های مورد نیاز را مورد بررسی قرار می دهیم. زمین باید بررسی کنید که چگونه از زمینی که در اختیار دارید استفاده کنید. بسته به اینکه ...

1 هدف هدف از تدوين اين استاندارد تعيين روشهاي اندازه‏گيري اوره و ازت آمونياکي در خوراک دام و طيور مي‏باشد . 2 دامنه کاربرد اين استاندارد جهت اندازه‏گيري اوره و ازت آمونياکي در خوراک دام و طيور کاربرد دارد . 3 نمونه‏برداري طبق استانداردهاي روش ن

پيشگفتار استاندارد روش اندازه‏گيري نمک طعام در خوراک که بوسيله کميسيون فني خوراک دام و طيور تهيه و تدوين شده و در شصت و يکمين کميته ملي استاندارد فرآورده‏هاي کشاورزي و غذايي مورخ 66/4/21 مورد تاييد قرار گرفته , اينک باستناد ماده يک قانون مواد الحاق

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول