اثرات UV بر روی حیوانات اهلی
تابش های UV سبب افزایش سرطان در حیوانات اهلی نیز می باشند . تومورهای پوستی در برخی از حیوانات اهلی و غذایی از قبیل گربه ، سگ، گاو و بز مشاهده شده است و احتمال می رود که نور خورشید سبب رشد تومور باشد. احتمال می رود سرطان های مربوط به لایه های خارجی چشم در حیوانات با میزان تابش UV مرتبط باشد. تابش UV بر ر وی عفونت ها، افزایش قابلیت ابتلا به بیماری عفونی، سرکوب واکنش های ایمنی تاثیر دارد. تابش UV از تکامل یا رشد سیستم ایمنی موش ها در مقابل عفونت های گوناگون ممانعت به عمل می آورد.
افزایش زمان در معرض قرارگیری UV- B به تولید مثل ماهیان و دوزیستان صدماتی وارد می کند . تخم ها و لاروها اغلب نسبت به تابش های UV حساسند و میزان از تخم درآمدن نوزادان قورباغه و وزغ زمانی که به مقدار زیادی در معرض UV- B قرار گیرند کاهش می یابد . این اثرات به نوبه خود تولید مواد غذایی در اکوسیستم های آبی را تحت تأثیر قرار داده و منجر به از بین رفتن جمعیت شکارچیان حشرات ناقل می شود که عامل انتشار برخی بیماری های مسری خواهند شد .
حیوانات اهلی شبیهسازی می شوند
شرکتهای آمریکایی اعلام کردند که در سال جاری شبیهسازی شده به بازار وارد میکنند.
به گزارش بخش خبر سایت اخبار فنآوری اطلاعات ایران ، به نقل از ایسنا، قرار است در ابتدا این شرکتها گربههای شبیهسازی شده را به بازار وارد کنند که گفته میشود قیمت هر یک از آنها ٥٩١/٤٠ یورو است.
در فوریهی ٢٠٠٢، یک گربه برای اولین بار شبیه سازی شد که نام آن ”سی.سی“ بود و در حال حاضر نیز کارکنان شرکت سازندهی این گربه در حال شبیهسازی سگ هستند.
بن کارلسون، یکی از مسوولان یک شرکت آمریکایی گفت: شبیهسازی حیوانات اهلی دوست داشتنی با تقاضای زیادی روبرو شده و بسیاری از صاحبان حیواناتی که حیوان خود را از دست دادهاند، خواستار ساختن شبیه آن هستند و یا بعضی از متقاضیان خواستار وجود تغییراتی مانند گذاشتن دندان در پاهای حیوانات خود هستند.
سازمانهای حمایتی، با شبیهسازی حیوانات مخالفت کردهاند و هشدار دادهاند که در صورت اقدام به چنین کاری سالانه ١٧ میلیون حیوان بیصاحب در آمریکا وجود خواهد داشت.
گسترش استفاده از حیوانات اهلی برای التیام روحی معلولان در ژاپن
در ژاپن استفاده از حیوانات اهلی همچون سگ و گربه برای دادن التیام روحی به معلولان، سالمندان و بیماران سخت، در حال گسترش است.
اینگونه روش تسکین و التیام روحی را در ژاپن "انیمال تراپی" و یا حیوان درمانی میگویند که بازیگر اصلی آن سگها هستند.
اینگونه حرکتها در ژاپن بیشتر از سوی سازمانهایی که اهداف مالی نداشته و به آنها (ان.جی.او) میگویند، با هدف انجام نقشی مفید برای جامعه انجام میشود.
دکتر"ایشین شیگهنو" رییس انجمن رفاهی بیمارستان حیوانات ژاپن که یکی از سازمانهای فعال در زمینه "انیمال تراپی" در ژاپن است، روز سهشنبه به خبرنگار "ایرنا" گفت که این سازمان از حدود ۲۰سال پیش فعالیت در این زمینه آغاز کرده است.
شیگهنو افزود: دستاوردهای بدست آمده نشان داده که نقش التیام آور سگها در روحیه افراد معلول و یا سالمندانی که در خانه سالمندان زندگی دایمی دارند، بسیار بزرگ است.
وی اظهار داشت، افراد معلول و یا سالمندانی که در تاسیسات ویژه نگهداری میشوند، بهعلت کم بودن فرصت برای حضور در جامعه، دچار فشارهای روحی "استرس" و یا دلتنگی میشوند.
این دکتر ژاپنی گفت: تجربههای انیمال تراپی نشان داده که پس از آنکه معلولی و یا سالمندان با حیوانات اهلی از نزدیک برخورد کردند، روحیه آنها دگرگون شده و از گوشهگیری گریخته و لبخند بر روی لبانشان آشکار شده است.
شیگهنو افزود: بگونه اساسی حیواناتی که از آنها برای انیمال تراپی استفاده میشود، باید دارای شروط ویژهای همچون داشتن سلامتی کامل و دیدن آموزشهای لازم باشند.
وی افزود: برای همین پیش ازآنکه حیوان اهلی مورد نظر به مراکز معلولان و سالمندان برده شود، آنها مورد آزمایشهای ضروری قرار گرفته و پس از قبولی از این آزمایشها، برای استفاده در انیمال تراپی تایید میشود.
شیگهنو گفت: حیوانات مورد استفاده در انیمال تراپی که بیشتر آنها را سگها تشکیل میدهند به سازمان ویژهای وابسته نیستند، بلکه سگهایی هستند که آدمهای عادی آنها را آموزش داده و در خانه نگهداری میکنند.
به گفته وی، این افراد برای ایفای نقشی مفید در جامعه بگونه داوطلبانه سگهای خود را دراختیار این انجمن برای استفاده در انیمال تراپی میگذارند.
این دکتر ژاپنی گفت: هم اکنون سازمانش در ۱۷۰تاسیسات نگهداری معلولان و سالمندان در سراسر ژاپن کار انیمال تراپی را انجام میدهد.
شیگهنو افزود: در این مراکز معلولان و سالمندان بگونه میانگین بین ۸۰۰ تا ۹۰۰بار در سال کار انیمال تراپی انجام میگیرد.
شیگهنو پیش بینی میکند که در آینده استفاده از انیمال تراپی برای التیام روحی معلولان، سالمندان و یا بیماران سخت در ژاپن رو به گسترش رفته و تبدیل به یکی از محورهای روان درمانی شود.
در ژاپن استفاده از سگهای ویژه برای راهنمایی نابینایان هم رو به گسترش رفته است.
این سگها در آموزشگاههای حرفهای آموزشهای ویژهای را دیده و سپس در اختیار نابینایان قرار میگیرند.
فرد نابینان با در دست گرفتن دستگیره ویژهای که به گردن سگ انداخته شده، میتواند همانند افراد عادی در خیابانها قدم زده و یا سوار قطار شود.
در کشور ژاپن که جمعیت آن رو به پیری میرود، بسیاری از مردم حیوانات اهلی همچون سگ و گربه در محوطه خانه نگهداری میکنند. این موضوع برای ژاپنیهایی که در خانوادههای کوچک و کم رفت و آمد زندگی میکنند، تنها جنبه سرگرمی نداشته و بلکه جنبه التیام روحی هم دارد.