دانلود تحقیق ارزیابی تحصیلی

Word 124 KB 30602 13
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۲,۰۰۰ تومان
قیمت: ۷,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    ارزیابی سیستم آموزشی یکی از جمله عوامل کیفی در ارتقاء کیفیت آموزشی بشمار می آید.ارزیابی تحصیلی عمدتاٌ بر تقاضاهای اجتماعی , نیازهای آموزشی و فراهم سازی آن برای محصلین و معلمین مدارس و تمرکز بر فرآیندهای آموزشی و امور اداری مشتمل می گردد .

    مطابق قانون ارزیابی عمومی , ارزیابی سیستم آموزشی توسط مؤسسات ملی ارزیابی (INCE) صورت می گیرد .

    جوامع مستقل نیز عهده دار مسئولیت اجراء و بکارگیری برنامه های ارزیابی و حمایت از بخش (INCE) می باشند .

    بخش حاضر مختصراً به توصیف فرآیندهای خود ارزیابی در سطوح دانشگاهی و غیر دانشگاهی پرداخته و همچنین به عوامل حمایتی سیستم ارزیابی عمومی آموزشی و اهداف کلی این برنامه می پردازد .

    تاریخچه

    سیستم آموزشی اسپانیا برای نخستین بار طی سال 1976 و توسط کمیسیون دولتی و ملی مورد ارزیابی قرارگرفت .

    ارزیابی های آموزشی مطابق قانون فرآیند عمومی آموزش(LGE) مدون سال 1970 به مورد اجرا گذاشته شد .

    بعدها طی سال 1980 مرکز تحقیق و ارزیابی مدارک و اسناد آموزشی (CIDE) اقدام به چندین ارزیابی ازعناصر اصلی سیستم آموزش غیر دانشگاهی نموده .

    با آغاز سال 1986, بخش نظارتی آموزش فنی نیز آغاز به فعالیت نمود.

    طی فرآیند پویایی سیستم آموزشی (LOGSE) درسال 1990 ارزیابی های مهمی صورت گرفته و مؤسسه ملی ارزیابی (INCE) تشکیل گردید .

    وظیفه اصلی این مؤسسه ارزیابی عمومی سیستم آموزش سطوح غیر انشگاهی است علاوه بر این مرکز تحقیقات آموزشی (CIDE) به اجرای ارزیابی و جمع آوری تحقیقات انجام گرفته آموزشی و تجزیه و تحلیل این قبیل تحقیقات پرداخت .

    طی سال 1995 , ارزیابی و امور اداری مؤسسات آموزشی مطابق برنامه (LOPEG) در سال 1995 صورت گرفت .

    طبق برنامه (LOPEG) همچنین روند نظارتهای آموزشی اصلاح گردید .

    جوامع مستقل نیز عهده دار مسئولیت تنظیم و اجرای برنامه های ارزیابی توسط مؤسسات ملی ارزیابی (INCE) در اجرای ارزیابی عمومی سیستم آموزشی می باشند .

    گفتنی است که در سطوح دانشگاهی این برنامه ها توسط شورای دانشگاهی تنظیم می گردد .

    این شوراها به تنظیم برنامه های ارزیابی سیستم دانشگاهی طی سال های 1992 تا 1994 در 17 دانشگاه پرداختند .

    طرح ملی ارزیابی کیفی دانشگاه ها در پایان سال 1995 برمبنای تجربیات سالهای قبل به اجرا در آمد.

    برنامه فوق در طول مدت زمان 5 سال باهدف ارتقاء ارزیابی مؤسسات آموزش عالی و دانشگاهها و ادامه رویه های همگون در فرآیندهای ارزیابی به مورد اجرا درآمد.

    خود ارزیابی مؤسسات آموزشی

    در فرآیند جدید آموزشی و در قالب برنامه LOGSE ، خود ارزیابی مؤسسات بصورت اجباری در کلیه مؤسسات اجراء می گردد.

    اعمال چنین ارزیابی هایی به ارائه پیشنهاداتی در خصوص قضاوتهای صحیح در مورد موفقیت تحصیلی دانش آموزان منتهی می گردد.

    بعدها مطابق برنامه LOGSE ، اعمال اینگونه ارزیابی ها در مدارس سراسر کشور گسترش یافت .

    مؤسسات آموزشی به ارزیابی عملکرد سالیانه خود پرداخته و به ارائه گزارش آن به جوامع مستقل مبادرت می نمایند.

    خود ارزیابی دانشگاهها نیز در قالب برنامه های خود ارزیابی از دانشگاهها و سنجش کیفیت دانشگاهی به مورد گذارده شد.

    خود ارزیابی مراکز آموزش غیر دانشگاهی

    مطابق هر دو فرآیند (LODE) و (فرآیند پویایی آموزش) و فرآیند مشارکت و ارزیابی امور اداری مؤسسات آموزشی (LOPEG) ، مراکز آموزشی خود عهده دار مسؤولیت ارزیابی تحصیلی و عملکردی خود در نیل به اهداف پیش بینی شده می باشند .

    در مراکز آموزش ابتدایی و مقدماتی و تکمیلی متوسطه شورای مدارس مسؤولیت ارائه ارزیابی برنامه ها و فعالیتهای دوره تحصیلی و تجزیه و تحلیل و موفقیتهای مکسوبه دانش آموزان می باشند.

    مسؤولیت ارائه و ارزیابی پروژه های تحصیلی نیز بر عهده شورای معلمین می باشد .

    هدف اصلی شوراهای مدارس و مؤسسات ارزیابی برنامه های سالیانه آموزشی و تنظیم نتایج آن بصورت گزارش و ارائه آن به جوامع مستقل می باشد .

    اجرای برنامه های خود ارزیابی در مدارس و مراکز غیر دانشگاهی از سابقه چند ساله برخوردار می باشد.

    در این خصوص وزارت آموزش طی سال 97-1996 به اجرای برنامه های ارتقاء سالانه راندمان آموزشی (PAM) پرداخت .

    هدف از اجرای این برنامه ها، ارتقاء مدیریت کیفی سیستم آموزشی کشور می باشد.

    برنامه های فوق نیز خود بر مدل خود ارزیابی مؤسسات آموزشی عمومی مبتنی بر منابع اروپایی در مدیریت کیفی (EFQM) مشتمل می گردد.

    برنامه فوق به مدارس کمک می کند تا به شکل دهی و بهبود برنامه های سالانه خود (PAM) و تجزیه و تحلیل و اجرای این مدل بپردازند .جوامع مستقل نیز عهده دار مسؤولیت اجرای برنامه های ارزیابی در مدارس منطقه ای تحت نظارت خود و اداره مدلهای خود ارزیابی می باشند .

    ارزیابی مؤسسات آموزشی خود منطبق بر مراکز آموزشی جوامع مستقل می باشد نتایج ارزیابی های تحصیلی به عمل آمده ارتقاء برنامه های تحصیلی و نهایتاً کمک به دانش آموزان در ارتقاء کیفیت آموزشی آنان منتهی می گردد.

    خود ارزیابی مراکز آموزش عالی

    دانشگاههای اسپانیا موظف به ارائه گزارش سالانه و جامع در خصوص فعالیتهای تحقیقی و آموزشی به جوامع مستقل و شورای دانشگاهها می باشند.

    همانگونه که قبلاٌ نیز بدان اشاره گردید، طرح ملی ارزیابی کیفی دانشگاهها طی سال (2000 – 1995) و پیرو آن طرح دوم طی سال 2001 به اجراء در آمد .

    لازم به ذکر است که طرح ملی ارزیابی به مورد اجرا در آمد.

    طی طرح دوم ارزیابی دانشگاهها، پروژه های آموزشی و ویژگی های ثابت این پروژه ها با ارائه اصول تجدید نظر در این راستا مورد تأکید می باشد.

    سیستم ارزیابی این بخش خود بر 3 مرحله خود ارزیابی داخلی، ارزیابی خارجی و ارائه گزارش به واحدهای ارزیاب مشتمل می گردد.

    گفتنی است که گزارش مذکور در شورای دانشگاهی مورد بررسی قرار می گیرد.

    جوامع مستقل نیز به تشکیل آژانس های ارزیابی دانشگاهی در راستای برقراری هماهنگی با طرح دوم کیفیت دانشگاهی مبادرت می نمایند.

    ارزیابی سطوح ایالتی و محلی

    جوامع مستقل به اقداماتی در جهت کمک به ارزیابی سیستم آموزشی در حوزه مدیریتی خود می پردازند.

    از جمله چنین مؤسساتی می توان به مؤسسه ارزیابی کیفیت آموزش جزایر قناری ، شورای عالی ارزیابی و آموزش معلمین اندلس و مؤسسه ارزیابی کیفیت آموزشی در جامعه والنسیا اشاره نمود.

    از جمله ره آوردهای این مؤسسات می توان به تغییر سیستم آموزشی مؤسسات ، ارزیابی سطوح مختلف سیستم آموزشی و اجرای تجدید نظر در برنامه های داخلی و خارجی مؤسسات آموزشی ، اشاره نمود.

    برنامه (LOPEG) هیئت بارزسین آموزشی آغاز به فعالیت نمود.

    از جمله وظایف اصلی هیئت مذکور در بخش نظارت و سرپرستی می توان به نظارت و سرپرستی بر عملکرد مؤسسات آموزشی از نقطه نظر عملیاتی، برقراری هماهنگی و ارتقاء کیفیت آموزش و عملکرد مدارس و بهبود فرآیندهای تعلیمی ، مشارکت در ارزیابی سیستم آموزشی مدارس ، بررسی وظایف مدیریتی حوزه آموزش ارائه خدمات مشاوره و اطلاعاتی به بخش های مختلف جامعه آموزشی ، ارائه گزارشاتی از برنامه ها و فعالیتهای آموزشی جوامع مستقل اشاره نمود.

    ارزیابی غیر دانشگاهی

    نهادهای مرکزی

    مؤسسه ملی ارزیابی کیفیت تحصیلی (INCE) که در قالب برنامه LOGSE ایجاد شده است، تحت حکم سلطنتی مصوب ژوئن سال 1993 اداره می گردد.

    مرکز ملی فوق متصدی ارزیابی سطوح آموزشی مبتنی بر مصوبه سلطنتی است که بر طبق آن اهداف اولیه مرتبط با جوامع مستقل و مطابق با تصمیمات وزارت آموزش ، فرهنگ و ورزش می باشد .

    از جمله مهم ترین وظایف مؤسسه ملی ارزیابی

     

    کیفیت تحصیلی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

    ارزیابی حدود دوره های تحصیلی سطوح مختلف ، مراحل و درجات سیستم آموزشی، انجام تحقیق و مطالعه در خصوص ارزیابی سیستم، ارزیابی عمومی نوآوری های آموزشی و ارائه نتایج آن، اجرای وسیع سیستم ارزیابی اثر بخشی، اجرای سیستم خود ارزیابی مؤسسات، تدارک و مبادله اطلاعاتی با جوامع مستقل و اتخاذ تصمیماتی در این خصوص، تدارک اطلاعات از بخش های مختلف جامعه و ارائه نتایج آن ، توزیع و انتشار نتایج ارزیابی ها و رشد نوآوری ها در فرآیند ارزیابی تحصیلی. 

    ارزیابی حدود دوره های تحصیلی سطوح مختلف ، مراحل و درجات سیستم آموزشی، انجام تحقیق و مطالعه در خصوص ارزیابی سیستم، ارزیابی عمومی نوآوری های آموزشی و ارائه نتایج آن، اجرای وسیع سیستم ارزیابی اثر بخشی، اجرای سیستم خود ارزیابی مؤسسات، تدارک و مبادله اطلاعاتی با جوامع مستقل و اتخاذ تصمیماتی در این خصوص، تدارک اطلاعات از بخش های مختلف جامعه و ارائه نتایج آن ، توزیع و انتشار نتایج ارزیابی ها و رشد نوآوری ها در فرآیند ارزیابی تحصیلی.

    ارزیابی دانشگاهی نهادهای مرکزی مسؤولیت ارزیابی سیستم آموزشی دانشگاههای کشور بر عهده شورای دانشگاهی می باشد.

    شورای مذکور طی اجرای طرح دوم کیفیت دانشگاههای کشور (آوریل سال 2001 ) تشکیل یافته و به صورت منظم به فعالیت در دانشگاههای جوامع مستقل مبادرت می نماید.

    شورای دانشگاهی همچنین مسؤول مدیریت هماهنگی و ارتقاء برنامه های آموزشی می باشد.

    فرآیند ارزیابی دانشگاه های کشور در قالب سه مرحله خود ارزیابی ، ارزیابی خارجی ، ارائه گزارش پایانی به دانشگاه ها و واحدهای ارزیابی، به اجرا در می آید.

    گزارش سالانه شورای دانشگاهی و گزارش واحدهای ارزیابی در پایان هر سال جمع بندی شده به جوامع مستقل ارائه می گردد.

    مدیریت واحدهای فنی دانشگاهی نیز به ارائه گزارشات خود ارزیابی دانشگاهی پیش از ارزیابی خارجی کمیته ها و شورای دانشگاهی مبادرت می نماید.

    شورای دانشگاهها و یا مؤسسات مدیریتی مشابه به مطابقت برنامه ها با پروژه های ارزیابی و محاسبه تکمیل اهداف پیشنهادی در این زمینه می پردازد .

    علاوه براین، شورای دانشگاهها برسیستم اطلاعاتی در فرآیند ارزیابی و نتایج آن تأکید می نماید.

    که درقالب 2 بخش اول (ارائه اطلاعات در خصوص موقعیتهای فرآیند ارزیابی دانشگاههای اسپانیا در طول برنامه و تدارک فهرستی از شاخص های اطلاعاتی از نتایج ارزیابی های به عمل آمده) اجرا می گردد.

    جوامع مستقل نیز از سیستم مدیریتی خاص خود در اجرای ارزیابی تحصیلی برخوردار می باشند که به تشکیل آژانس های ارزیابی و هماهنگی طی طرح دوم ارتقاء کیفیت دانشگاهی منتهی گردید.علاوه بر این اجرای فرآیند پویایی دانشگاههای کشور (LOU) طی دسامبر سال 2001، مراکز ملی سنجش کیفی مطابق مکانیزمهای ارزیابی و معیارهای عملکردی سطوح عالی آموزشی تشکیل گردید.

    لازم به ذکر است که این مراکز به ارزیابی نوع تحصیلات، تحقیقات، مدیریت و فعالیتهای آموزشی و خدمات و برنامه های دانشگاهی به منظور ارائه اطلاعات مناسب در روند تصمیم گیری مبادرت می نمایند.

    گونا گون - کیفیت نظام آموزشی در جهان عرب عقب تر از سایر نقاط جهان است FPRIVATE "TYPE=PICT;ALT=Peyamner" PNA- بانک جهانی می گوید کیفیت نظام آموزشی در جهان عرب در مقایسه با سایر نقاط جهان عقب تر است و تصریح کرده است که حل معضل بیکاری در کشورهای عربی مستلزم انجام اصلاحات فوری در این حوزه است.

    در این گزارش که تحت عنوان "راهی که پیموده نشده" منتشر شده، میانگین نرخ بیکاری در کشورهای عربی 14 درصد برآورد شده است.

    به گزارش بی بی سی، مقامات بانک جهانی در گزارشی که روز دوشنبه در امان پایتخت اردن منتشر شد، آورده اند که کشورهای عربی باید اصلاح نظام آموزشی را در صدر اولویتهای خود قرار دهند زیرا توسعه اقتصادی همگام با کیفیت تحصیلی پیش می رود.

    گزارش مذکور می افزاید که هرچند تسهیلاتی در زمینه دسترسی مردم کشورهای عربی و به ویژه دختران به امکانات آموزشی فراهم شده است، اما در مجموع تحولات مثبتی که در زمینه سوادآموزی در مناطق آمریکایی لاتین و آسیا رخ داده، در جهان عرب به چشم نمی خورد.

    مروان مشعر معاون وزیر خارجه اردن و از مقامات ارشد بانک جهانی در همین رابطه به بی بی سی گفته است که رویکر آموزشی کشورهای عربی باید تغییر کند به طوری که دانش آموزان باید بیاموزند چگونه فکر کنند، نه آن که به چه فکر کنند.

    به گفته وی به دختران و پسران در جهان عرب به اندازه کافی مهارتهای تحلیلی و نیز تفکر خلاق و انتقادی آموزش داده نمی شود.

    بنا به این گزارش کیفیت تحصیلات در جهان عرب آن قدر پایین است که کمکی به رشد و تولید در این کشورها نمی کند.

    گزارش بانک جهانی آورده است که اردن و کویت در صدر کشورهای عربی هستند که اصلاحات آموزشی در آنها رخ داده است، در حالی که کشورهای جیبوتی، یمن عراق و مراکش به لحاظ دسترسی به آموزش با کیفیت خوب، در پایین ترین رده های فهرست قرار دارند.

    مدیرکل دفتر آموزش‌وپرورش ابتدایی و پیش‌دبستانی میزان افت تحصیلی دانش‌آموزان ابتدایی را کمتر از 2 درصد خواند و تاکید کرد: کیفیت بخشی به آموزش ابتدایی از طریق ارتقای مهارتهای حرفه‌ای و آموزش معلمان برای افزایش پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان بطور جدی در دستور کار قرار دارد.

    ابوالقاسم جامه‌بزرگ در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش‌وپرورش» ایسنا با اشاره به جمعیت تقریبا 5میلیون و600هزار نفری دانش‌آموزان ابتدایی و همچنین تاکید بر عدم تغییر آیین‌نامه امتحانات نهایی دوره تحصیلی ابتدایی نسبت به سالهای گذشته اظهار کرد: آیین‌نامه امتحانات در سال جاری هیچ تغییری نداشته است؛ اما در حال حاضر آیین‌نامه جدیدی برای امتحانات نهایی ابتدایی تدوین شده است که در آن برخلاف آیین‌نامه‌های جاری که قوانین امتحانات دوره‌های ابتدایی و راهنمایی را به طور مشترک مشخص می‌کند، آیین‌نامه امتحانات دوره ابتدایی کاملا مجزا شده است؛ اگرچه این آیین‌نامه جدید هنوز به تصویب نرسیده و باید در مراجع ذیربط مورد بررسی قرار گیرد.

    وی شرایط ثبت‌نام در 65 هزار مدرسه ابتدایی موجود را نیز برای سال تحصیلی 86 بدون تغییر برشمرد و با اعلام این که ثبت‌نام پس از اتمام امتحانات نهایی ابتدایی یعنی حداکثر پس از 12 خرداد ماه آغاز می‌شود، تاکید کرد: اخذ هر گونه شهریه در هنگام ثبت‌نام مدارس دولتی غیرقانونی است.

    مدیر کل دفتر آموزش و پرورش پیش‌دبستانی و ابتدایی با اشاره به تصویب کلیات حذف کنکور و با تاکید بر ارتباط مستقیم میان کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان از دوره ابتدایی با کسب بنیان قوی علمی برای ورود به دانشگاه به ایسنا گفت: وزارت آموزش و پرورش کیفیت بخشی به آموزش ابتدایی از طریق افزایش آمادگی برای اداره کلاس و نحوه ارائه مطالب درست، مهارتهای حرفه‌ای و آموزش به روز معلمان را در دستور کار خود دارد که بطور طبیعی این کیفیت‌بخشی بر پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان اثر مستقیم دارد.

    وی همچنین با بیان این که هم اکنون یک میلیون و 108 هزار نوآموز در دوره پیش دبستانی تحصیل می‌کنند، به اختیاری بودن ثبت‌نام در این دوره اشاره و خاطرنشان کرد: گذراندن دوره پیش‌دبستانی پیش از ورود به دوره تحصیلی ابتدایی در هموارسازی یادگیری و آموزش اولیه دانش‌آموزان بسیار مؤثر است.

    بررسی برنامه‌های ارتقای سطح کیفی دانش‌آموزان استان قم اداره کل بازرسی استان قم کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان این استان را طی سال‌های 83 تا 85 بررسی می‌کند.

    به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، این برنامه بازرسی در راستای اجرای برنامه‌های مستمر سال 86 سازمان و با محورهای بررسی ذیل انجام می‌شود.

    1.

    بررسی برنامه‌ها و اقدامات سازمان آموزش و پرورش برای ارتقای سطح کیفی دانش‌آموزان.

    2.

    بررسی میزان افت یا رشد تحصیلی دانش‌آموزان بر حسب جنسیت(دختران و پسران) و به تفکیک دوره و پایه‌های مختلف تحصیلی.

    3.

    بررسی تحلیل سازمان آموزش و پرورش قم درخصوص افت یا رشد تحصیلی.

    4.

    بررسی کیفیت و میزان بهره‌دهی دانش‌آموزان از امکانات و تجهیزات آموزشی و تربیتی.

    کارشناسان و بازرسان اداره کل بازرسی قم از تاریخ 10 آبان ماه در سازمان آموزش و پرورش قم مستقر شدند.

    مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی و ابتدائی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اولویت‌های این دفتر در آموزش و پرورش اظهار داشت: امروز کیفیت بخشی به دوره ابتدائی و پیش دبستانی یکی از مهم‌ترین وظایف ما است زیرا در حال حاضر پوشش تحصیلی تا حدودی بسیار زیادی حل شده است و ما امروز نگران پوشش تحصیلی نیستیم، اگر چه غفلت در این باره ما را به وضعیت قبلی بر می‌گرداند.

    وی افزود: امروز اساسی‌ترین اولویت ما پرداختن به بحث قرآن به عنوان یک کار مبنائی در نظام اسلامی است چرا که ما هنوز نتوانسته مشکل روخوانی صحیح قرآن کریم را در بین دانش‌آموزان حل کنیم.

    رحیمی تأکید کرد: این مشکل تنها به دست مربیان و معلمان در دوره ابتدائی و پیش دبستانی رفع خواهد شد و برای حل این مشکل نیاز به زمان و سرمایه‌گذاری است و اگر معلمان نیز خود با قرآن مأنوس باشد موفقیت سریع‌تر و بهتر حاصل خواهد شد.

    وی تصریح کرد: یکی دیگر از اولویت‌ها در این دفتر تلاش برای جمع‌آوری طرح‌های متعدد در دفاتر پیش دبستانی و کنترل آنها است زیرا وجود طرح‌های مختلف سبب شده مدیران و معلمان خود را درگیر این طرح‌ها نمایند و نتوانند آن طور که باید به وظیفه اصلی خود که ارائه دروس با بهترین اصول است بپردازند.

    مدیرکل دفتر آموزش پیش دبستانی و ابتدائی وزارت آموزش و پرورش گفت: 3 درصد از دانش‌آموزان ما در کشور دچار اختلال یادگیری هستند که با داشتن معلمان مرجع و راه‌اندازی مرکزی برای این دانش‌آموزان، کیفیت کار ما افزایش خواهد یافت.

    وی با اشاره به نقش معلمان راهنما یادآور شد: معلمان راهنما به خصوص در دوره ابتدائی که ظریف‌ترین و تخصصی‌ترین دوره است نقش مهمی را دارند که با حذف معلمان راهنما و واگذاری نقش آنها به راهنمایان ارزشیابی اهداف ما محقق نمی‌گردد.

    رحیمی یکی از مهمترین مشکلات درسی دانش‌آموزان مقطع ابتدائی را درس املاء دانست و تأکید کرد: امروز یکی از مهمترین مشکلات درسی دانش‌آموزان ابتدائی درس املاء است که مشکلی فراگیر در کل کشور است لذا باید در این خصوص تلاش شود و با ارئه راهکارهائی این مشکل را به حداقل برسانیم.

    این مقام مسئول اظهار داشت: کار تعلیم و تربیت کار سختی است و ما اگر بتوانیم تعلیم و تربیت اسلامی را در خود احیاء کنیم کارآئی و اثربخشی بیشتری را خواهیم داشت زیرا آنچه در نظام تعلیم و تربیت حرف اول را می‌زند اثر وضعی افراد بر یکدیگر است.

    وی ادامه داد: در پایان سند چشم‌انداز 20 ساله کشور نسلی که امروز دانش‌آموزان ما هستند در رأس قرار می‌گیرد و ما باید این نسل را با نگاه به آینده کشور به بهترین وجه تربیت کنیم زیرا هدف نهائی ما در چشم‌انداز 20 ساله آمادگی کشور و حکومت برای ظهور امام زمان و تشکیل حکومت ایشان است.

    در ادامه مدیرکل دفتر آموزش راهنمائی وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از مهمترین وظایف ما ترسیم و تعیین استاندارها و مراقبت و نظارت برای میل به این استانداردها است.

    منوچهر فضلی‌خانی ادامه داد: اگر این استاندارها کاملا روشن و واضح گردد و در مدارس، دانش‌آموزان ما بیشترین ساعات درسی را به بحث و گفت‌وگو بپردازند و معلم نقش یک راهنما را داشته باشد میلیاردها دلار برای آموزش و پرورش درآمد حاصل خواهد شد.

    وی اعلام کرد: در حال حاضر در مقطع راهنمائی 95 درصد قبولی حاصل شده است که در آینده‌ای نزدیک این قبولی به 97درصد خواهد رسید.

    مدیرکل دفتر آموزش راهنمائی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: ما مسئول ارتقای کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان هستیم و اینکه کسی به فرزند خود اجازه رفتن به مدرسه را نمی‌دهد جزء مسئولیت و وظایف ما نیست، وظیفه اصلی ما ارتقای سطح کیفیت است.

    فضلی‌خانی گفت: ما باید سعی کنیم همه پرسنل دوره راهنمائی را از ریل دانش رشته‌ای به سمت مهارت حرفه‌ای سوق دهیم زیرا یک معلم مهارت محور و صلاحیت‌دار می‌تواند رابطه زیبائی با دانش‌آموزان داشته باشد.

    وی خاطرنشان ساخت: اصلاح استانداردها در حد انتظار و تبدیل چرخش ملایم از دانش رشته‌ای به مهارت حرفه ای دو کار عظیمی است که بر عهده ما است.

مقدمه : در زندگی روزانه ،هر یک از ما به نحوی با رفت و آمد سئ و کار داریم خواه بصورت یک عابر پیاده خواه به صورت راننده و یا استفاده کننده از وسایل نقلیه عمومی و خصوصی ،به هر حال حسن این مساله ، محشور بودن با مساله و مشکلات است ولی باید دانست که میان درک مشکلات وپیاده کردن راه حل های مناسب ،برای ان ها فا صله قابل ملاحظه ای وجود دارد. مدت مدیدی است که از هرسو مشکلی به نام ترافیک در ...

مقدمه استاندارد بین المللی ISO / IEC 17025 که در نتیجه تجربیات وسیع حاصل از اجرای ISO / IEC Guide 25 و استاندارد اروپایی EN 45001 تهیه گردیده است , اکنون جایگزین هر دو آنها شده است . استاندارد ایران – ایزو – آی ای سی 17025 که بر اساس استاندارد بین المللی فوق تدوین شده است , شامل کلیه الزاماتی است که آزمایشگاه های آزمون و کالیبراسیون باید آنها را برآورده سازند تا بتوانند اثبات ...

1- چکیده :‌ موضوع سند و معرفی بخشهای اصلی این سند حاوی اطلاعات لازم برای شناخت کلی طرح "مطالعه و بستر سازی نظام آموزشی مبتنی بر فاوا" و اختصاصا شناخت فعالیتهای لازم برای انجام پروژه فاز صفر این طرح است؛ به گونه ای که چگونگی انجام، منابع (هزینه و زمان) و مراحل انجام پروژه فاز صفر مذکور قابل تشخیص و تخمین باشد. سند در دو بخش اصلی تنظیم شده است. در بخش اول این سند ابتدا موضوع و ...

- معادل سازی فعالیت های اعضای هیات علمی بر حسب واحد (فعالیت های آموزشی پژوهشی اجرایی و راهنمایی دانشجو)بر اساس مصوبات هیات رییسه دانشگاه - ایجاد خط مشی از طریق تشکیل جلسات کمیته بررسی فعالیت های اعضای علمی رفع ابهامات آیین نامه های همامنگی لازم با معاونین آموزشی دانشکده ها به منظور تسهیل در امر معادل سازی ها - تعیین میزان مشارکت اعضای هیات علمی در طرح محرومیت از مطب در هر نیمسال ...

پذیر نیست مقدمه طرح ارزشیابی توصیفی مشهور به ارزشیابی کیفی یا طرح حذف نمره ،تجربه نو آورانه ی برخاسته از عمل در مقطع ابتدایی آموزش و پرورش ایران است.این طرح به صورت پیش آزمایشی در سال تحصیلی 82-81 اجرا و ارزشیابی شد. گزارش ارزشیابی طرح توسط نویسنده این مقاله که مجری این ارزشیابی بوده بلافاصله منتشر گردید(محمد حسن مقنی زاده،1381). اجرای آزمایشی این طرح درچهار سال تحصیلی بعد ادامه ...

مقدمه : کتاب حاضر یک متن آموزشی است که شامل طیف وسیعی از روش ها و شیوه ها و راهبردهای آموزشی می باشد و سر فصلهای درسی ارزشیابی را پوشش می دهد ، که خلاصه ای از آن را می بینیم . ارزشیابی وسیله ای است که بدون استفاده از آن ، فعالیتهای آموزشی صرفا ((رها کردن تیر در تاریکی )) خواهد بود . ارزشیابی آموزشی کمک می کند نیازهای آموزشی شناسایی شود و بر اساس این نیازها ، برای نظام های درسی و ...

نظام آموزشی برزیل شامل موسسات دولتی ( فدرال ، ایالت وشهری ) وموسسات خصوصی که از پیش دبستانی ، دبستان ( مقطع اول ) ومتوسطه ( مقطع دوم ) تا مقاطع دانشگاه وکارشناسی ارشد ودکتری تقسیم بندی می شود .آموزش برای سنین 7 تا 14سال اجباری می باشد ، آموزش ملی در تمامی مقاطع آزاد است . مدارس غیر انتفاعی واجد شرایط دریافت کمک مالی دولتی می باشند . مجلس سال 1988 برزیل ، 25 % از درآمدهای مالیالت ...

پیشگفتار در همکاری انسانها، 1+1 همیشه مساوی 2 نیست. می‌تواند صفر باشد اگر همدیگر را خنثی کنیم، می‌تواند بیش از 2 باشد اگر همدیگر را یاری کنیم، می‌تواند بی‌نهایت باشد اگر به نیروی عظیم درون انسانها پی ببریم. مجموعه‌ای که پیش روی شماست، ساختار تشکیلاتی است که برای یک مؤسّسه‌ی آموزشی پژوهشی تدوین گردیده است که در جهت اعتلای کیفیّت آموزش، وظیفه‌ی تحقیق و بررسی در مسایل کیفی آموزش، ...

هدف از تحقیق: ما در این تحقیق قصد داریم اولاً به بررسی علل افت تحصیلی که یکی از بزرگترین معضل های جامعه امروز ما و به خصوص آموزش و پرورش می باشد، بپردازیم. ثانیاً راههایی برای مقابله با آن بیابیم. البته تمام مطالبی که در این تحقیق آمده همه از منابع معتبر و کتب و مجلات علمی تهیه گردیده است. و ما تنها به بیان آنها پرداخته ایم. براساس آنچه گفته شد می توان نتیجه گرفت راههایی که برای ...

ارزیابی سیستم آموزشی یکی از جمله عوامل کیفی در ارتقاء کیفیت آموزشی بشمار می آید.ارزیابی تحصیلی عمدتاٌ بر تقاضاهای اجتماعی , نیازهای آموزشی و فراهم سازی آن برای محصلین و معلمین مدارس و تمرکز بر فرآیندهای آموزشی و امور اداری مشتمل می گردد . مطابق قانون ارزیابی عمومی , ارزیابی سیستم آموزشی توسط مؤسسات ملی ارزیابی (INCE) صورت می گیرد . جوامع مستقل نیز عهده دار مسئولیت اجراء و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول