خلاصه مقاله :
انعکاس طیفها در طول موجهای مرئی و نزدیک به مادون قرمز وسیله ای سریع و کم خرج جهت بیان کانی شناسی نمونه ها و به دست آوردن اطلاعات درباره ترکیب شیمیایی ، فراهم می آورد .
پارامترهای نوار جذب از قبیل موقعیت ، عمق ، عرض و عدم تقارن ترکیب(ترکیب شیمیایی )جهت تخمین تقریبی ترکیب نمونه ها از میدان ماوراء طیفی استفاده شده است . این امر منجر به فراهم آمدن اطلاعات تکنیکهای کانی شناسی سطح( مانند طبقه بندی ) در استفاده از موقعیت و عمق باند جذب می شود.
به هر حال هیچ تلاشی برای فراهم کردن تصاویر پارامترهای باند جذب صورت نگرفته است . در این مقاله یک تکنیک درون یابی خطی ساده به منظور استنتاج عدم تقارن ،عمق و موقعیت باند جذب از اطلاعات تصویری ماوراء طیفی پیشنهاد می شود .
اطلاعات AVIRIS بدست آمده در سال1995 در روی منطقه معدن کاری کاپریت (نوآدا در ایالت متحده امریکا )جهت اثبات تکنیک و تفسیر کردن اطلاعات بر حسب فاز های دگرگونی شناخته شده منطقه استفاده می شود .تحلیل حساسیت روشهای پیشنهاد شده نشان داد که نتایج خوبی می تواند برای تخمین موقعیت طول موج جذب بد ست آید ، اگر چه عمق تخمین زده شده نوار جذب نسبت به پارامترهای ورودی انتخاب شده حساس می باشد .
تصاویرپا رامتری (عمق ، موقعیت ، عدم تقارن جذب ) هنگامی که به دقت توسط مشاهدات جزیی تجزیه شده به وسیله یک زمین شناس ،آزمایش و تفسیر می شود ،اطلاعات کلیدی درباره کان شناسی سطح فراهم می آورد .تخمین عمق و موقعیت می تواند مر تب باشیمی نمونه ها باشد و بنابراین اجازه ارتباط بین فضای میان بین میدان“ زمین شیمی و مشاهدات جزیی“ فراهم می آورد .
لغات کلیدی مؤلف :
طیفهای ماوراء، مشاهدات جزیی ، طیف نمایی، تحلیل ترکیت جذبی ، دگرگونی گرمابی.
مقدمه :
هنگامی که فعل و انفعالات داخلی نوری توسط یک سنگ یا ماده معدنی ، نوری باطول موجهای معین ، توسط سایر طول موجها جذب می شود ، می تواند به جسم ماده اصلی ارسال شود .انعکاس به عنوان ضریبی از شدت نور منعکس شده از یک نمونه به شدت نور ساتع شده بر روی آن .
تحول الکترونیک و مراحل انقال شارج (به عنوان مثال تغییرات در حالات انرژی الکترونها به اتمها یا ملکولها )وابسته به تحول یونهای فلزی از قبیل Cr ،Ti،Fe .حالات تشخیصی ترکیبات جذبی با طول موج مرئی و نزدیک به مادون قرمز در منطقه طیف مواد معدنی ،را بیان می کند .(برنز 1993 ،آدامز 1974و آدامز 1975) علاوه بر این مراحل جهشی H2O ،OH ( به عنوان مثال جابجایی های کوچک اتمها نسبت به موقعیتها ی آرامش خود).
جذبهای قوی اساسی در بخشی از طیف با امواج متوسط تا کوتاه مادون قرمز (هانت 1977) تولید می کنند. موقعیت شکل و عمق و عرض این ترکیبات جذبی توسط ساختار کریستالی مشخص کنترل می شود که در آن گونه های جذبی و ساختار شیمیایی مواد شامل می شود .
بنابر این ترکیبات جذبی مختلف می توانند مستقیما با شیمی و ساختار ساده در ارتباط باشند عمق جذب ، نشانگری جهت مقدار ماده ای است که سبب جذب حاضر در یک نمونه می شود .
علاوه بر این عمق نوار جذبی با اندازه ذره یا دانه در ارتباط است همانطور که مقدار نور پراکنده شده و جذب شده توسط یک دانه بستگی به اندازه دانه دارد.یک دانه بزرگتر مسیر درونی بزرگتری بر اساس قانون بیرز دارند که فوتونها ممکن است در آن جذب شده باشند .
در دانه های کوچکتر سطوح انعکاسی بیشتری در مقایسه با طولهای مسیر فوتون در داخل وجود دارد ، چنانچه ضریب پخش فرا تر رود انعکاس با افزایش دانه کاهش می یابد .
میدان وطیف آزمایشگاهی برای ارتباط دادن ترکیبات جذبی با حالات شیمیایی نمونه ها هم در گرایش خاک شناسی و هم کانی شناسی به مانند علم پوشش گیاهی استفاده میشود .
جهت تحلیل اطلاعات تصویری ماوراء طیفی چندین تکنیک موجود می باشند تا ترکیب سطح را (به عنوان مثال کانی شناسی سطح ) از ترکیبی از عمق و موقعیت نوار جذبی استنتاج کند . به هر حال این قبیل تکنیک ها اطلاعات سه بعدی در رابطه با تغییرات شکل موقعیت و عمق نوار جذبی به وجود نمی آورند .
علی رقم این حقیقت که این پارامترها استفاده حیاتی در نقشه برداری ترکیبی سطح دارند در این مقاله در ابتدا مروری درباره استفاده از انعکاس طیف نما جهت تخمین ژئو شیمی سنگ ، خاک و استفاده از طیف نمای آزمایشگاهی و میدان برای بیو شیمی های برگ مانند ارائه شده است .
سپس تکنیکهای تحلیلی ترکیب سه بعدی موجود نسبت به ترکیبات جذبی نقشه در اطلاعات تصویری ماوراءطیفی ارز یابی می شود . پس از آن یک روش انتر پله خطی ساده جهت تخمین زدن پارامترهای نوار جذبی از طریق اطلاعات تصویری ماوراء طیفی معرفی می شود . در پایان در یک مطالعه موردی استفاده از یک تکنیک در تحلیل اطلاعات تصویری ماوراء طیفی هوا برد برای نقشه برداری ترکیبی سطح به اثبات می رسد .
تحلیل ترکیب جذبی طیفی بر روی اطلاعا ت طیفی انعکاسی
طیف انعکاسی مواد معدنی در گستره طول موج مرئی تا نزدیک مادون قرمز توسط حضور یافقدان یونهای فلزی تحول یافته (مانند آهن، کروم،منواکسید کربن ،نیکل ،“ هانت 1977 و برنز 1973“ ) ظاهر می شود .