دانلود مقاله ماهواره

Word 1 MB 30718 40
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۲۴,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ماهواره و فرکانس های مخابراتی

    لایه أنیوسفر در فرکانس حدود 30 مگا هرتز به صورت شفاف عمل می کند.

    علائم ارسالی بر روی این فرکانس مستقیما از میان آن می گذرد و در فضای بیرون گم می شوند.

    این فرکانس ها همچنین در خط مستقیم دید حرکت می کنند.

    به این دلایل برای مقاصد ارتباطی آن ها را باید به طریقه های گوناگون به کار گرفت.

    فرکانس های 30 تا 300 مگاهرتز بسیار مفید و کارامد هستند چون انتشار آنها با وجود محدود بودن پایدار است.

    این امواج با چنین فرکانسی برای امواج تلویزیون کارامدند زیرا فرکانسهای بالای آن ها اجازه حمل مقادیر فراوانی از اطلاعات مورد لزوم را می دهد و برای پخش صدای دارای کیفیت بالا نیز سودمند می باشد.

    علت این امر این است که در این محدوده از فرکانس برای کانالهای پهن جا وجود دارد.

    قسمتی از باند UHF را که بین 790 تا 960 مگاهرتز قرار دارد می توان برای مرتبط ساختن ایستگاههایی با فاصله بیش از 320 کیلومتر به شیوه به اصطلاح پراکندگی در لایه تروپوسفر زمین به کار برد.

    این شیوه به توانایی گیرنده دوردست در گرفتن بخش کوچکی از علائم فرکانس UHF که به دلیل ناپیوستگی های بالای لایه تروپوسفر پراکنده شده بستگی دارد.

    یعنی علائم در جایی پراکنده می شوند که تغییرات شدیدی و تندی در ضریب شکست هوا وجود دارد.


    امواج مایکروویو چه نوع امواجی هستند؟
    فرکانس های بین 3000 تا 12000 مگاهرتز برای رابطهای در خط مستقیم که در آن پیام رسانی از طریق آنتن هایی بر فراز برجهای بلند ارسال می شود به کار می رود.

    ایستگاههای تکرار کننده را که ساختاری برج مانند دارند نیز در فواصل 40 تا 48 کیلومتری ( معمولا بالای تپه ها ) کار می گذارند.

    این ایستگاهها امواج را می گیرند تقویت می کنند و دوباره به مسیر خود می فرستند.

    بخش مربوط به امواج مایکروویو برای ارتباط مراکز پرجمعیت بسیار مفید است چون فرکانس بالا به معنای آن است که امکان حمل باند عریضی از طریق مدولاسیون وجود دارد و این نیز به این معنی است که هزاران کانال تلفن را می توان روی یک فرکانس مایکروویو فرستاد.

    باند عریض این نوع فرکانس اجازه می دهد که علائم ارسالی تلویزیون سیاه و سفید و تلویزیون رنگی بر روی یک موج حامل منفرد ارسال شوند و چون این امواج دارای طول موج بسیار کوتاه هستند برای متمرکز کردن علائم رسیده می توان از بازتابنده های بسیار کوچک و اجزای هدایت مستقیم بهره گرفت.


    ماهواره چیست ؟
    دستگاه های ارتباطی ماهواره ها در باند مایکروویو عمل می کنند در واقع ماهواره ها صرفا ایستگاه مایکروویو غول پیکری است در مدار زمین که با کمک پایگاه زمینی بازپخش می شود.

    این مدار تقریبا دایره شکل در ارتفاع 36800 کیلومتری بالای خط استوا قرار دارد و در این فاصله سرعت ماهواره با سرعت زمین برابر است و نیروی خود را به وسیله سلول های خورشیدی از خورشید می گیرد.

    نیروی جاذبه زمین شتاب زاویه شی قرار گرفته در مدار را دقیقا بی اثر می سازد.

    در این فاصله دور چرخش ماهواره ها با حرکت دورانی زمین کاملا همزمان و برابر است و باعث می شود ماهواره نسبت به نقطه مفروض روی زمین ثابت بماند.

    ایستگاه زمینی در کشور اطلاعات را با فرکانس 6 گیگاهرتز ارسال می کند.

    این فرکانس فرکانس UPLINK نامیده می شود.

    سپس ماهواره امواج تابیده شده را گرفته و با ارسال آن به نقطه دیگر که بر روی فرکانس حامل متفاوت DownLink برابر 4 گیگا هرتز است عمل انتقال اطلاعات از فرستنده به گیرنده را انجام می دهد.

    در واقع ماهواره اطلاعات گرفته شده را به سمت مقصد تقویت و رله می کند.

    آنتن ماهواره ترانسپوندر نام دارد.

    از مدار همزمان با زمین هر نقطه از زمین بجز قطبین در Line of sight است.

    و هر ماهواره می تواند تقریبا 40 % از سطح زمین را بپوشاند.

    آنتن ماهواره ها را طوری می شود طراحی کرد که علائم پیام رسانی ضعیف تر به تمام این ناحیه فرستاده شود و یا علائم قویتر را در نواحی کوچکتری متمرکز کند.

    بر حسب مورد این امکان وجود دارد که از ایستگاه زمینی در کشوری فرضی به چندین ایستگاه زمینی دیگر واقع در کشورهای گوناگون علائم ارسال کرد.

    به طور مثال : وقتی برنامه ای تلویزیونی در تمام شهر ها و دهکده های یک یا چند کشور پخش شود در این حالت ماهواره ماهواره پخش برنامه است ولی وقتی علائم ارسال ماهواره در سطح گسترده ای از زمین انتشار یابد ایستگاههای زمینی باید آنتنهای بسیار بزرگ و پیچیده ای داشته باشند.

    هنگامی که علائم ارسالی ماهواره در محدوده کوچکترین متمرکز می شوند و به حد کافی قوی هستند می توان از ایستگاههای زمینی کوچکتر ساده تر و ارزانتر استفاده کرد.

    از آنجایی که ماهواره ها برای جلوگیری از تداخل امواج رادیویی باید جدا از هم باشند لذا شماره مکان های مداری در مدار همزمان با زمین که امکان استفاده آن برای ارتباطات وجود دارد محدود است.

    از این رو جای شگفتی نیست که وظیفه مدیریت در امور دستیابی به مدار و استفاده از فرکانس ها برای انواع روز افزون و متنوع کاربردهای زمینی و ماهواره ای بوسیله شمار روزافزونی از کشورها بی نهایت دشوار شده است.

    از سویی استفاده از ماهواره ها در کش.رهای متمدن و پیشرفته به عملکرد دقیق و عملیات روز به روز دقیق تر نه تنها از نظر به کارگیری شیوه خودشان بلکه از نظر همسایگانشان در مدار همزمان با زمین نیاز می باشد.

    برخی از ماهواره ها نیز در مدار ناهمزمان با چرخش زمین non- geosynchronous قرار داده می شوند.در ماهواره های ناهمزمان با مدار زمین ماهواره دیگر در دید ایستگاه زمینی نیست زیرا که سطح افق زمین را پشت سر می گذارد و از دیررس خارج می شود در نتیجه برای اینکه ارسال همواره ادامه یابد به چندین ماهواره از این نوع نیاز است و چون نگهداری و ادامه کار چنین شیوه ارتباطی بسیار پیچیده و گران است لذا کاربران و متخصصان طراحی ماهواره ها بیشتر جذب ماهواره همزمان با زمین می شود.

    فرکانس های بالای فرکانس مایکروویو چه نوع فرکانس هایی هستند؟
    با کشف لیزر برای نخستین بار آن قسمت از محدوده فرکانسی که بالاتر از باند فرکانس های مایکروویو بودند به منظور حمل پیام های بی سیم در نظر گرفته شدند.

    پرتو  های لیزری تحت تاثیر عواملی مانند مه - غبار -- خرابی وضع هوا و روزهای بسیار داغ به شدت ضعیف می شوند.

    اگر چه لیزر برای حمل اطلاعات تا مسافت های کوتاه خط ارتباطی بسیار عالی ایجاد می کند ولی چون پرتو لیزر خاصیت هدایت شونده بالایی دارد بازداشتن یا سد کردن آن بسیار دشوار است.

    این امر سبب می شود برای ارتش و بعضی از مقاصد نظامی که شیوه های آن ها باید دارای حفظ اسرار باشد بسیار سودمند است در ضمن دستگاه لیزر برای کاربردهای ارتباط سیار از سبکی و قابلیت حمل خوبی برخوردار است.

    برخلاف امواج رادیویی امواج نوری را نمی توان با عبور دادن جریان های متناوب در سیم ها تولید کرد آن ها تنها با فرایند هایی که داخل اتم روی می دهد به وجود می ایند فن آوری تار نوری مشابه موج رسان فلزی مایکروویو برای پرتو تابانی الکترومغناطیسی در ناحیه نور مرئی تعریف شده است.

    این شیوه به طور کلی شامل رشته ای شیشه ای با نازکی موی انسان است که از هدر رفتن انرژی نور در مسافت طولانی جلوگیری می کند همچنین بر خلاف پرتوی نور معمولی پرتوی نور لیزری تکفام است یعنی فقط دارای یک فرکانس تنها است.

    پرتوی لیزر دارای گستره پهن فرکانس است که خاصیت گسیختگی نور را ندارد به همین دلیل آن ها را می توان دقیقا به همان طریق که با فرکانس های مایکروویو تعدیل می شوند و تغییر نوسان می دهند را با پیام های تلفنی و اطلاعات و علائم تصویری تعدیل کرد.

    به هر حال چون فرکانس آن ها خیلی بالاتر است به تناسب آن می توان تعداد بیشتری از امواج و کانالها را انتقال دهند.

    به طور کلی مقایسه بین شیوه های مختلف ارسال امکان پذیر می باشد.

    روابط بین فرستنده و گیرنده خواه انتشار از روی سیم و خواه از هوا به نوع ساخت شیوه ارتباطی بستگی دارد و به همین ترتیب باند به فرکانس به کار رفته به شرایط حل مساله ارتباطاتی وابسته است.

    بیشتر فرکانس های در دسترس را مقررات ملی و توافق های بین المللی تعیین می کنند.

    اگر چه تصمیمات مربوط به شیوه ها و نحو ارسال امری فنی به شمار می آید ولی در اکثر اوقات ملاحظات سیاسی آن را در بر می گیرد.

     

    تاریخچه ماهواره
    اولین پرتاب ماهواره به مدار زمین را روسها به نام خود ثبت کردنداین ماهواره که اسپوتنیک نام داشت در سال 1958 در مدار زمین قرار گرفت.

    آمریکایی ها دو سال بعد وارد عرصه ماهواره شدندو در سال 1960 اولین ماهواره را پرتاب کردند.فن آوری صنعت ماهواره و ایستگاههای پرتاب آن اکنون در انحصار چند کشور است.بیشترین پرتاب را تاکنون روسیه انجام داده است ولی ماهواره های آمریکایی از لحاظ پیشرفت و دقت از روسیه جلوتر است

     

    عملکرد ماهواره به زبانی ساده

    امروزه شاهد کاربرد وسیع تکنولوژی ماهواره ای در دنیا هستیم.

    تکنیکهای ماهواره ای نه تنها در خدمت سیستمهای مخابرات و صدا و تصویر قرار گرفته است، بلکه در پیشرفت علوم دیگر مانند علوم فضایی، زمین شناسی، هواشناسی و علوم نظامی نیز تأثیر بسزایی دارد.

    اساسی ترین بهره ای که سازمان صدا و سیما از تکنولوژی ماهواره می برد، انتقال صدا و تصویر است.

    به این نوع سرویس، سرویس پخش عمومی رادیو و تلویزیون یا( BSS (Broadcast satellite service می گویند .

    از سرویس های دیگر مورد استفاده در سیستمهای ماهواره ای، سرویس ارتباط ثابت  FSS یا fix satellite service   است که در این سرویس ارتباط رادیویی بین نقاط ثابت و ماهواره صورت می گیرد.

    این سیستم به این منظور ارتباطات تلفنی،تلگراف،‌دیتا و رادیو و تلویزیون بکار می رود.

    در این سرویسها با قراردادن یک آنتن کوچک و یک گیرنده(Receiver)، سیگنالهای رادیو و تلویزیون دریافت می شود.

    با دیجیتال شدن سینگنالهای صدا و تصویر و پیشرفت سیستمهای فشرده سازی تعداد سیگنال های بیشتری انتقال می یابد.

    بنابراین، از این تکنولوژی اقتصادی تر نیز شده است.

    علاوه بر این،‌در سیستم های دیجیتال، کد گذاری سیگنال ها باعث بالا رفتن امنیت انتقال سیگنال شده است.

    امروزه شاهد کاربرد وسیع تکنولوژی ماهواره ای در دنیا هستیم.

    از سرویس های دیگر مورد استفاده در سیستمهای ماهواره ای، سرویس ارتباط ثابت FSS یا fix satellite service است که در این سرویس ارتباط رادیویی بین نقاط ثابت و ماهواره صورت می گیرد.

    با دیجیتال شدن سینگنالهای صدا و تصویر و پیشرفت سیستمهای فشرده سازی تعداد سیگنالهای بیشتری انتقال می یابد.

    علاوه بر این،‌در سیستمهای دیجیتال، کد گذاری سیگنالها باعث بالا رفتن امنیت انتقال سیگنال شده است.

    مدار زمین ثابت: FSS ‌و BSS‌عموماً در مدار زمین ثابت یا(GEO (Gostationary Orbit قرار دارند، این مدار یک مدار تقریباً دایره ای است که در فاصله 42164 کیلومتری از مرکز زمین در صفحه استوا قرار دارد یعنی با صفحه استوا زاویه ای نمی سازد.

    24 ساعت طول می کشد تا یک ماهواره در این مدار یک دور کامل آن را طی کند .

    به همین دلیل زمین ثابت نامیده می شود.

    در شکل 1 موقعیت یک ماهواره نسبت به زمین دیده می شود.

    در این مدار با سه ماهواره کل سطح زمین به غیر از قطبها پوشش می یابد.

    در شکل 2 پوشش 3/1 از سطح زمین در این مدار دیده می شود؛ حال اگر سه ماهواره با فاصله 120 درجه از هم روی این مدار قرار گیرد، کل سطح زمین پوشیده خواهد شد ( البته بجز قطب ها).

    پوشش (Footprint) : پوشش یک ماهواره محدوده ای است که تحت تأثیر امواج منتشره از ماهواره قرار می گیرد و گیرنده های خانگی قادر به دریافت سینگالهای ماهواره ای خواهند بود.

    در شکل 3 ، به عنوان مثال، پوشش ماهواره Intelsat902 را میبینید: طول و عرض جغرافیایی: هر منطقه روی زمین دارای یک طول و عرض جغرافیایی است.

    خط استوا دارای عرض جغرافیایی صفر و نصف النهار مبدأ که از روی گرینویچ عبور می کند دارای طول جغرافیایی صفر است.

    بنابراین هر چه از استوا دورتر شویم مقدار عددی عرض جغرافیایی بیشتر می شود.

    اگر به سمت شمال برویم مقدار مثبت و اگر به سمت جنوب برویم مقدار منفی حاصل می شود.

    همین طور سمت راست گرینویچ ، شرق Eest))، دارای طول جغرافیایی مثبت و سمت چپ، غرب West))، دارای طول جغرافیایی منفی خواهد بود.

    دانستن این مطلب برای تنظیم آنتن مفید خواهد بود.

    روی مدار GEO نیز این قاعده برقرار است.

    مثلاً وقتی عنوان می شود که ماهواره Intelsat روی مدار 62 درجه قرار دارد، یعنی این ماهواره روی مدار GEO ،‌62 درجه با مبدأ فاصله دارد و در شرق آن واقع است.

    مرحله ارسال سیگنال به ماهواره (Uplink) : سیگنال های صدا و تصویر خام دیجیتال وارد مداری به نام انکودرEncoder)) می شود.

    در انکودر این سیگنال با استاندارد MPEG-2 (Motion Pictuer Expert Group) فشرده و مالتی پلکس می شود سپس سیگنال حاصل مدوله شده و تغییر فرکانس می یابد.

    در نهایت سیگنال تقویت شده و به ماهواره مورد نظر ارسال می شود.

    این مرحله در ایستگاه ارسال زمینی انجام می شود.

    مرحله ارسال از ماهواره به زمین (Downlink) : در ماهواره این سیگنال دریافت شده و به فرکانس دیگری تبدیل می شود و پس از آن به سمت زمین ارسال می گردد.

    مرحله دریافت سیگنال: در روی زمین سیگنال توسط آنتن گیرنده زمینی دریافت می شود.

    در شکل 4 مراحل دریافت سیگنال از ماهواره مشاهده می شود.

    پس از آن به توضیح هر بخش می پردازیم آنتن: همانطور که ذکر شد، سیگنالهای ماهواره ای پس از طی فاصله حدود 3600 km دریافت می شوند؛ این سیگنالها می توانند در باندهای c(حدود 4GHz) و یا KU‌( در حدود 12GHz) باشند و دارای توان بسیار کمی می باشند.

    به همین منظور برای دریافت این سیگنالها باید از آنتن های بشقابی Parabolic antenna/ dish ‌استفاده کرد.

    آنتن بشقابی سیگنالهای ضعیف موجود در فضا را جمع آوری کرده و آنها را در یک نقطه به نام نقطه کانونی Focal point متمرکز می کند.

    به این ترتیب سیگنالی با قدرت کافی فراهم می شود که می توان آن را آشکار کرد.

    بنابراین هر چه اندازه آنتن بشقابی بزرگتر باشد، میزان تقویت سیگنالهای ضعیف شده است کانون آنتن روی محور آنتن قرار دارد و محور آنتن خطی است که از مرکز آنتن عبور می کند.

    در شکل 5 برخورد یک دسته موج به یک آنتن و انعکاس آن از سطح آنتن و در نهایت متمرکز شدن سیگنال در نقطه کانونی، نشان داده شده است قدرت سیگنال دریافتی در هر نقطه از سطح زمین باEIRP‌نشان داده می شود.

    LNB: LNB در کانون آنتن بشقابی قرار دارد و وظیفه آن تقویت و تقلیل کردن سیگنالهای دریافتی است.

    LNB سیگنالهای جمع آوری شده در کانون را تقویت می کند و با کاهش فرکانس آن (در حدود باند MHz 2150-950) سیگنال را برای آشکار سازی در اختیار گیرنده ماهواره ای قرار می دهد.

    علت کاهش فرکانس این است که طول کابل بین LNB و گیرنده معمولاً به چندین متر می رسد، بنابراین برای کاهش تضعیف سیگنال توسط این کابل باید فرکانس کمتر شود.

    زیرا هر چه فرکانس کمتر باشد تضعیف آن در کابل نیز کمتر است.

    یکی از مشخصات مهم LNB که باید در نظر گرفته شود، عبارتست از باند عملکرد LNB که می تواند باندهای C‌و Ku باشد و باید متناسب با مشخصات سیگنال مورد نظر انتخاب شود.

    باید توجه داشت که محدوده فرکانس کار LNB های مختلف باند ku متفاوت است و به چهار نوع , wide Band , universal , ku high ku low تقسیم می شود و هنگام انتخاب LNB باید توجه به فرکانس دریافت کانالهای مورد نظر از LNB مناسب استفاده نمود و یا اینکه از LNB های Univesal استفاده کرد که تمامی باند Ku را در دو پلاریزاسیون می پوشانند.در شکل 6 دو نوع مختلف LNB را مشاهده می کنید.

    شکل الف، یک LNB از نوع باند C و شکل ب از نوع دو خروجی است که توسط آن می توان توسط یک آنتن بشقابی و یک LNB دو گیرنده ماهواره ای را تغذیه کرد.

    مشخصه دیگر عدد نویزNoise Figure) LNB) می باشد که با علامت اختصاری N.F بر روی بدنه LNB درج شده است.

    این عدد نشاندهنده عملکرد LNB در مقابل نویز می باشد که هرچه مقدار آن کمتر باشد، بهتر است.

    آخرین مشخصه LNB ها، فرکانس نوسان ساز، محلی آن است.

    این فرکانس نشاندهنده میزان کاهش فرکانس در خروجی LNB نسبت به ورودی آن است و برای دریافت صحیح سیگنال مقدار آن باید با تنظیمات فرکانس LNB در گیرنده ماهواره ای یکسان باشد.

    دستگاه گیرنده ماهواره ای : سیگنال خروجی LNB توسط گیرنده دریافت می شود و گیرنده از درون سیگنال دریافت شده، سیگنال صدا و تصویر را آشکار می کند.

    برای دریافت صحیح کانالهای مورد نظر، باید مشخصات آنها وارد گیرنده شود که این مشخصات عبارتند از فرکانس دریافت،‌نرخ سمبل Symbol Rate) FEC) و قطبیت( Polarization).

    لازم به ذکر است چنانچه آنتن به درستی تنظیم شده باشد، گیرنده ها، قابلیت جستجوی اتوماتیک و شناسایی کانالهای قابل دریافت را داشته و معمولاً نیازی به وارد کردن مقادیر فوق نمی باشد.

    اما در صورتی که پس از جستجوی اتوماتیک،‌کانال مورد نظر یافت نشد، می توان با وارد کردن مشخصات دریافت، در صورتی که سیگنال از قدرت کافی برخوردار باشد،‌آن را دریافت نمود.

    راهنمایی های کلی برای دریافت سیگنالهای ماهواره ای: سیگنالهای ماهواره ای مشابه سیگنالهای مایکروویو می باشند و برای دریافت آنها،‌فرستنده و گیرنده باید در دید مستقیم یکدیگر باشند.

    وجود هر گونه مانعی در مسیر آنتن گیرنده و ماهواره، موجب عدم دریافت سیگنال می شود.

    سیگنالهای ماهواره نمی توانند از موانعی چون چوب، دیوارهای آجری و سیمانی،‌فلز و یا حتی برگ درختان عبور کنند.

    بنابر این مطمئن شوید که هیچگونه مانعی بین آنتن گیرنده و ماهواره وجود ندارد.

    تنظیم آنتن: برای دریافت صحیح سیگنال ،‌آنتن باید مستقیماً به طرف ماهواره قرار گیرد.

    جهت گیری صحیح آنتن با دو مقدار زاویه آزیموت(Azimuth) و زاویه فراز(Elevation) مشخص می شود.آزیموت مقدار زاویه بین محور آنتن و سمت شمال و فراز،‌زاویه بین محور آنتن و سطح افق است.

    در شکل v زوایای.

    در شکل نشان داده شده است.

    اگر نقطه دریافت در نیمکره شمالی زمین باشد، برای دریافت ماهواره های مختلف،‌اگر طول جغرافیایی ماهواره با طول جغرافیایی نقطه دریافت یکسان باشد،‌جهت گیری زاویه آزیموت به سمت جنوب بوده و زاویه فراز حداکثر مقدار خود در آن نقطه را دارد.

    برای ماهواره هایی که موقعیت شرق نسبت به نقطه دریافت قرار می گیرند، هر چه اختلاف طول جغرافیایی ماهواره و نقطه دریافت بیشتر شود، جهت گیری آنتن بیشتر به سمت شرق متمایل شده و زاویه فراز کاهش پیدا می کند(جهت آنتن به افق نزدیکتر می شود) و برای ماهواره هایی که در موقعیت غرب نسبت به نقطه دریافت قرار می گیرند، هر چه اختلاف طول جغرافیایی ماهواره و نقطه دریافت بیشتر شود، جهت گیری آنت بیشتر به سمت غرب متمایل شده و زاویه فراز کاهش پیدا می کند( جهت آنتن به افق نزدیکتر می شود) اگر نقطه دریافت در نیمکره جنوبی قرار داشته باشد، جهت گیری آنتن به سمت شمال می باشد و تغییرات زاویه های فراز و آزیموت مشابه حالت قبل می باشد.

    همچنین برای دریافت سیگنال از یک ماهواره ثابت هر چه بر روی زمین به سمت شرق حرکت کنیم (طول جغرافیایی بیشتر) زاویه ، Az به سمت غرب متمایل می شود.

    و از طرف دیگر هر چه عرض جغرافیایی بیشتر شود( حرکت به سمت شمال در نیمکره شمالی و حرکت به سمت جنوب در نیمکره جنوبی بر روی زمین) زاویه El.

    کاهش پیدا می کند.

    البته مقدار زاویه El.Az در مکانهای مختلف متفاوت است.

    ماهواره های جاسوسی کاربردهای ماهواره ماهواره ها همان طور که در زمینه پیشرفت علوم مختلف کمکهای شایانی به بشر کرده اند واستفاده ازآنها تاثیر بسزایی در زندگی انسانها داردبسیاری ازمسایل و مشکلات مربوط به هزینه , زمان وثبات اطلاعات ارسالی را حل کرده وکارایی شبکه های تلویزیونی رابه شکل چشمگیری افزایش داده است در عین حال مشکلات خاص خود را نیز ایجاد کرده است.گسترش خارق العاده ارتباطات ماهواره ای بیانگر تلاش بی وقفه انسان در به کارگیری تکنولوژی جدید درجهت رفع نیازهای جوامع بشری است در حال حاضر بیش از هزار ماهواره درمدارهای مختلف وبرای مقاصد متفاوت در اطراف زمین در حال چرخش است.

    کاربردهای وسیع آن در زمینه های مخابرات،کشاورزی , هواشناسی , معادن , اکتشافات , نجوم حفاظت محیط زیست , نظامی و غیره , اطلاعات بی شماری را در اختیار انسان قرار داده که ما می بایست ازکاربردهای مثبت به نحو احسنت استفاده و از عواقب منفی آن جلوگیری کنیم.که به چند مورد از آنها اشاره می کنم.

    نظامی تامین ارتباط مخابراتی اضطراری در زمان جنگ گرچه 60 درصد ماهواره های ساخته شده , جنبه نظامی دارند, که این اهمیت استفاده ازماهواره را در کاربرد نظامی آن روشن می کند, هنوز مطالب زیادی در مورد آنها منتشر نشده است ماهواره های نظامی اطلاعات بسیار دقیق و مفیدی راجع به زاغه های مهمات در زیر زمین , مقر تانکها و خودروهای نظامی , محل استقرار نیروها, مراکز تجمع و آرایش و جابه جایی نیروها و تعداد آنها را به طور تقریبی جمع آوری وبه مراکز مشخصی می فرستند.درجریان جنگ خلیج فارس ,ماهواره های جاسوسی عکاسی آمریکا بیش از12 باردر روز از قلمرو فضایی عراق عبورمی کردند ودرهر عبور, صدهاعکس و تصویرازاوضاع گوناگون این کشور در اختیار فرماندهان نظامی قرار می دادند.

    این عکسها از طریق ماهواره های مخابراتی .

    نظامی خاصی به منطقه نبرد فرستاده و در آنجا توسط گیرنده های متحرک دریافت می شد رادیو و تلویزیون 1-فراهم ساختن امکان فرستادن گزارشهای صوتی و تصویری به تمام جهان از وقایع اجتماعی , فرهنگی و ...

    علمی به طور همزمان 2-مبادله جدیدترین عکسها و خبرهای روز توسط خبرگذاریهای بین المللی .

    به تمام کشورهای دنیا 3- پوشش کلیه نقاط کشورها از نظر پخش برنامه های رادیو وتلویزیونی 4- پخش برنامه های آموزشی , به خصوص برای مناطق دورافتاده 5- امکان تامین کنفرانس تلویزیونی 6- پخش مستقیم مسابقات ورزشی 7- پخش فیلمهای سینمایی از ماهواره مخابرات زیرپوشش قرارگرفتن نقاط دورافتاده وصعب العبور کشورکه از طریق فرستنده ها, رله هاوشبکه های زمینی نمی توانند زیرپوشش تلفن , تلکس , دیتا و امکانات دیگر ارتباطی قرارگیرند 1-پوشش کلیه نقاط قاره ها وکشورهای پهناورازنظر برنامه های ارتباطی امکان برگزاری کنفرانس تلفنی ازراه دور 2-تامین سریع ارتباط مخابراتی هنگام بروزسوانح طبیعی از قبیل زلزله , آتش سوزی, طوفان وسیل که باعث قطع ارتباطات موجود می شوند.

    3- تامین سرویسهای پیشرفته ارتباطی بین کشورها باکیفیت بسیار مطلوب در سطح جهانی 4-ایجاد شبکه دیتا ( اطلاعات ) در جهت انتقال اطلاعات بین مراکز تحقیقاتی , صنعتی , آموزشی و شعب 5-بانکها بامراکز اصلی با کیفیت و سرعت ارتباطی بسیار مطلوب 6- تامین امکان انتشار روزنامه های کثیرالانتشار به طور همزمان در نقاط مختلف کشور وجهان 7- ارتباط مراکز کامپیوتری با یکدیگر در سطح بین المللی آموزش ایجاد ارتباط بین مراکز پزشکی تخصصی و مراکزدرمانی در دورترین نقاط کشور وجهان در رابطه با آموزش پزشکی , پیشگیری امراض عمومی و درمان بیماران توسط پزشکان محلی در اسرع وقت آموزش از راه دور از طریق تشکیل کلاسهای تدریس همزمان , زیر پوشش قرار دادن کلیه نقاط کشور در رابطه با پخش برنامه های آموزشی در زمینه های سوادآموزی کشاورزی , بهداشت عمومی و تنظیم خانواده ماهواره ها همچنین می توانند شرایط اقلیمی و محیطی از قبیل میزان نزولات آسمانی , رطوبت خاک , تبخیر و تعرق , جریان باد, میزان حرارت و...را با کمک فرستادن بالونهای هواشناسی به لایه های گوناگون اتمسفر زمین و نصب دستگاههای هواشناسی خودکار و نیمه خودکار در مناطق گوناگون کره زمین از قطبهای آن گرفته تا دریاها , خشکیها وشنزارها تعیین و بررسی کنند چنین پوشش جهانی هواشناسی به خوبی می تواند در پیش بینی طوفانها وحرکت توده های هوای سرد به کار گرفته شود که تاثیر آن درکشاورزی جهانی , کشتیرانی دراقیانوسها, هوانوردی و هواپیمایی قابل توجه است ماهواره ها می توانند هواپیمایی را که در ارتفاعات زیاد پرواز می کند , از خطر تشعشعات مضر در امتداد مسیر باخبر کنند, به طوری که خلبان بتواند بموقع ارتفاع هواپیما را کم کند ضمن اینکه بیش از سه دهه از آغاز عصر ماهواره می گذرد , با شروعی آرام و تلاشهایی فراوان , تکنولوژی ماهواره راه خود رادرجهان امروز بازکرده وپاسخگوی بسیاری از مشکلات و احتیاجات مخابراتی , تحقیقاتی نظامی , هواشناسی و...

    دنیای امروز شده است .

    نهایت اینکه با توجه به کاربردهایی که در بالا گفته شد , دانشمندان مشغول مطالعه و تحقیق بیشتری هستند تا نسلهای جدید ماهواره ها را برای ارایه سرویسهای ارتباطی جدید نظیر شبکه های خصوصی انتقال اطلاعات , کنفرانس تصویری و...

    طراحی کنند وراههای مناسبی برای اقتصادی تر وارزانتر بودن سرویسهای آن پیدا کنند به طوری که هم اکنون نسبت به دهه گذشته , علاوه بر اینکه کمیت و کیفیت ارتباطی بهتر شده هزینه ارتباط مستقیم نیز کاهش یافته است .

    تهدیدات جاسوسی و امنیتی : یکی از راههایی که ماهواره می تواند بصورت جدی امنیت ملی ما را تهدید کند استفاده جاسوسی از این دو فن آوری است جاسوسی ماهواره ای: استفاده جاسوسی از ماهواره به تهدیدی علیه همه کشورها مثل ایران،کشور های عربی و حتی کشور های اروپایی شده است.

    کشورهای اندکی که در راس آن آمریکا قرار دارد،بیشترین استفاده از را ازاین فن آوری در جمع آوری اطلاعات محرمانه نظامی ،سیاسی ،صنعتی،اقتصادی و … می برد.

    تاکنون انقلاب اسلامی در این زمینه متحمل خسارات زبادی شده است بعنوان مثال استفاده عراق از تصاویر جاسوسی ماهواره های آمریکایی در جنگ به ما لطمات زیادی را وارد کرد همچنین هم اکنون سرزمین ایران زیر پوشش تصویری ماهواره های آمریکایی و اسراییلی است و با دقت مسائل داخلی ایران را همچون ساخت و سازهای نظامی ،نقل و انتقال امکانات نظامی و… را زیر نظر دارند که این خود امنیت ملی ما را تهدید می کند شاهد این مدعا انتشار عکسهایی از ایران که توسط ماهواره های آمریکایی گرفته شده است مثل تصاویر ماهواره ای از نیروگاه اتمی بوشهر و یا سایر نقاط حساس ایران گرفته شده است که دارای دقت و کیفیت بسیار بالایی است.( برای دیدن تصاویرماهواره ای از نیروگاه اتمی بوشهر ،تصاویر ماهواره ای ازنقاط حساس بغداد مثل کاخهای صدام که در زمان جنگ قبل از بمباران و بعد بمباران هوایی نیرو های آمریکایی گرفته شده و یا تصاویر ماهواره ای که از مکه و مدینه،اهرام ثلاثه مصر ،مسجد تاج محل در هند ،مجسمه آزادی در آمریکا ،فرودگاه بین المللی سنگاپور ، مرکز شهر توکیوو… به سایت http://www.digitalglobe.com/ سری بزنید)هر چند که درباره ماهواره های جاسوسی و نحوه عملکرد آنها اطلاعات کامل و زیادی منتشر نشده است اما در این قسمت سعی شده به بخشی از این اطلاعات پرداخته شود.

    شبکه ماهواره ای جاسوسی اشلون ایستگاه‌های گیرنده شبکه‌ جاسوسی اشلون در تمام دنیا مستقر است آژانس امنیت ملی ایالات متحده (NSA) سیستم جاسوسی جهانی با اسم رمز اشلون (ECHELON) را طراحی کرده است.

    این شبکه به کلیه‌ تماس‌های تلفنی، فاکس‌ها و پیام‌های تله تکس و پست‌های الکترونیکی که در هر نقطه از دنیا رد و بدل می‌شوند، دسترسی دارد و آن‌ها را بررسی می‌کند.

    شبکه‌ اشلون از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا کنترل می‌شود و با همکاری سازمان‌هایی چون، ستاد ارتباطات کل در انگلیس، مقر امنیتی ارتباطات در کانادا، ریاست امنیت دفاعی استرالیا و دایره‌ی امنیت ارتباطات کل در نیوزلند، فعالیت می‌کند.

    این سازمان‌ها تحت یک توافقنامه خیلی محرمانه‌ در سال 1948 آغاز به کار کرد.

    نحوه‌ فعالیت سیستم اشلون به این گونه است که ایستگاه‌های گیرنده‌ داخلی خود را در همه نقاط دنیا مستقر می‌کند تا کلیه‌ ماهواره‌ها، طول موج‌های کوتاه، ترافیک‌های ارتباطاتی سلولی و فیبرنوری را به دام بیاندازد و سپس آن را به رایانه‌های انبوه و با قابلیت بالای آژانس آمریکایی مزبور برای تجزیه و تحلیل و بررسی دقیق ارسال ‌کند.

    این پیام‌های مختلف پس از دریافت توسط ایستگاه‌های شنود، شامل مکالمات و مکاتبات هستند که توسط یک سیستم تحلیلی هوشمند به دقت بررسی می‌شوند.

    هدف اصلی از فعالیت آژانس مزبور ردیابی و کشف گروه‌های سیاسی ناشناس و فعالیت‌های آنها است.

    سیگنال‌های بسیار اندکی می‌توانند از دام این گیرنده‌های الکترونیکی فرار کنند.

    بهره‌گیری از ایستگاه‌های گیرنده‌ زمینی، کشتی‌های هوشمند در آب‌های هفتگانه‌ی دنیا و ماهواره‌های سری قوی در ارتفاعات 20 هزار مایلی از سطح زمین قدرت فعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا و اعضای پیمان UKUSA را افزایش داده است.

    مناطق جغرافیایی مختلف در سر تا سر دنیا بین اعضای این پیمان تقسیم شده است؛ به طوری که آمریکا در بخش بررسی سیگنال‌های ارتباطاتی قاره‌ آمریکا، انگلیس در بخش اروپا، آفریقا و غرب روسیه، استرالیا در بخش آسیای جنوب شرقی، جنوب غربی اقیانوسیه و مناطق شرقی اقیانوس هند، نیوزلند در بخش شرکت‌های غربی اقیانوس آرام و بالاخره کانادا در بخش بررسی سیگنال‌های شمال روسیه، اروپای شمالی و همچنین ارتباطات آمریکایی، فعالیت می‌کنند.

    روش کار اشلون به این نحو است که می تواند بخش زیادی از ارتباطات را با استفاده از کامپیوتر ردیابی کند این کار بصورت خودکار و با استفاده از کلید واژ ها مورد نظر صورت می گیرد .که کلید واژه ها می توانند نظامی ،سیاسی ،امنیتی و حتی اقتصادی باشند.بعنوان مثال اتحادیه اروپا در سال 81 اعلام کرد جاسوسی صنعتی بین سیزده تا یکصد و چهل و پنج میلیارد دلار به شرکتهای اروپایی صدمه زده است.

    گر هارد داشمیت دبیر کمیته تحقیقاتی جاسوسی پارلمان اروپا از همه شر کتهای اروپایی خواست تا با عوض کردن رمزها و کدهای شناسایی خود به مقابله با شبکه اشلون آماده شوند ماهواره جاسوسی EarlyBird نمایندگان مجلس اروپا مدعی اند آمریکاییان همه تلفنها و مراسلات الکترونیکی ودور نگارها را جذب و ضبط می کنند.هر نوع گفتگو یا مکاتبه الکترونیکی یا فاکس یا غیره به زبانهای زنده دنیا هم اکنون در چنگ ماهواره Earaybird است .

    باور کردنی نیست ،اما اگر مثلا در انگلستان یا در یکی از کشورهای اروپایی یا کلا در یک کشور حساس باشید واژه مرسدس بنز یا کنکورد یا حتی حزب یا حقوق بشر را طی صحبتی در تلفن ثابت یا سیار بر زبان بیاوریدیا حتی اگر این واژه ها با نمابر یا پست الکترونیکی ارسال کنید یا تحویل بگیرید ،مطمئن باشید که همه اینها به شکل متن به زبان انگلیسی ترجمه می شود و پس از تقسیم بندی با سرعت نور به ایالات متحده آمریکا ارسال می گردد در آنجا این مطالب در میان دوایر‏‎ جاسوسی‌‏خاصی‌‏‎ ‎ که در سالهای اخیربه‌‏‎ نوعی‌‏‎ از سوپر مارکتهای آمریکا بدل شده اند توزیع می شود.این سوپر مارکتها از این اطلاعات و اسرار استفاده می کنند و آنها را در میان خود مبادله می کنند یا آنها را مانند یک کالای تجاری به دولتها و نهادها و اشخاص می فروشند.در نهایت اینکه شما هر جا بروید از سر تا پا زیر نظر هستید .

    گلن‌‏‎فورد‏‎نماینده‌‏‎انگلیس‌‏‎در‏‎مجلس‌اروپا‏‎تاکید‏‎می‌کند‏‎که‌‏امریکاییان‌ ‎جهان‌ وبویژه‌‏‎اروپا‏ را با اطلاع‌‏‎‏‎مسئولان‌‏ آن کشور زیر نظر دارند وی اکنون در راس گروهی خود دولتها از نمایندگان اروپایی‌‏ قرار‏‎ دارد که مصمم هستند عملیات جاسوسی فراگیری را کشف کنند که آمریکاییان همه روزه درمورد میلیلاردها نمابر و نامه های الکترونیکی و مکالمه های تلفنی در اروپا و غیر اروپا انجام می دهند.آنان بدون اجازه کسی از اسرار افراد و شرکت ها و دولتها آگاه می شوند.

    فرد و همکارانش با عکس، سندواطلاعات بمب خود را در جلسات اروپا که از 12 تا 16 ماه ژانویه در شهر استراسبورگ فرانسه برگزار شد منفجر کردند وی در آن جلسات گفت ما فعالیت پاگاههای نظامی آمریکا در قاره اروپا را زیر سوال می بریم زیرا ازحد مجاز فراتر رفته اند وبه منبع خطری برای آزادی های عمومی وفعالیتهای روزانه مردم بدل شده اند فورد تاکید میکندکه پایگاه‌‏‎ نظامی‌‏‎ امریکا‏ در‏جنوب‏ شهریور کشایر‏ درشمال‌‏ انگلستان‌‏‎که‌‏‎ازسال‌های جنگ‌‎ سرد‎ درآنجا‏‎مستقراست‌‏‎لانه‌‏‎.اروپاست‌‏‎ در‏‎ امریکا‏‎ جاسوسی‌فراگیر‏‎ عمده پایگاه‌یورکشایردارای دو‏‎ ابرکامپیوتر‎ ‎است‌‏ .‌‏‎ اینها‏‎‏‎ طبق برنامه‌ای کار‏‎ می‌کنندکه‌‏‎ برای‌‏‎ جدا‏‎ کردن‌‏‎ میلیاردها‏‎ مکالمات‌‏‏‎ و‏‎ مراسلات‌‏‎ الکترونیکی‌‏‎ طرح‌ریزی‌‎ شده‌‏ است‌‏‎ می‌توان‌‏‎‌‏‎ طبق‌‎ واژه معینی‌‏‎ ‌‏‎‌‏‎ که‌‏ ‎صاحب‏‎ آن‌‏‎ بر‏‎زبان‌‏‎ می‌آورد‏‎ یا‏‎ ارسال‌‏‎ می‌کند،به این مکالمات دست یافت.این واژه برای هر یک از این دو ابر کامپیوتر نقش کلید را دارد که پس از اخذ دوباره اطلاعات از ماهواره جاسوسی خاص این ماموریت،به فعالیت می پردازند.

    این ماهواره اکیلون نام دارد و در صورتی که مکالمات یا مکاتبات به زبان دیگری باشد آن را به انگلیسی ترجمه می کند.در صورتی که ماهواره دیگر که از نوع آراتوری است اینها را به متن تبدیل می کند و سپس آنها را طبق موضوع تقسیم بندی می کند.

    و انها را به ایالات متحده آمریکا می فرستد.

    تا دستگاهای ویژه ای آن را بگیرند به گفته گلن فورد ،این یک فرایند تکنولوژیک است که فقط آمریکاییان به ان دسترسی دارند.

    وی می گوید هدف از پرتاب ماهواره تجسسی –تجاری EarlyBird در ماه فوریه گذشته که نخستین ماهواره از نوع تجاری است ،بر اوردن نیازهای دیگری است که پایگاهای نظامی‌‏ امریکا‏ که‌‏در دنیا گسترده اندخواهان‌‏ آن‌‏هستند‏.

    فزون برآن‌‏ خدماتی‌‏است‌‏ که‌‏ این‌ ماهواره‌‏‏ به‌‏افراد‏ یا شرکت‌هایا‏ دولت‌هایی‌‏ می‌دهدکه‌‏ خواهان یک عکس معینی هستند‏ که ماهواره‌‏ دربرابریک‌‏ مبلغ مشخص‌‏‌‏ آنها را تحویل‌‏ میدهد.گلن فوردمی‌گوید‏‏: این‌‏ حالت‌‏ به‌‏ معنای‌‏ آن است‌‏ که‌‏ ایالات‌‏ متحده‌‏ امریکا‏ در‏ آینده‌‏ نزدیک‌‏ به‌‏ محتکراسرار‏ واطلاعات‌‏ بدل خواهد‏ شد‏ که آنها را‏ با‏ هرکس‌‏ که‌‏ بخواهد‏ مبادله‌‏ خواهد‏ کرد‏ یا‏خواهدفروخت‌‏ .

    این‌‏ تجارت‌‏قرن‌‏ آینده‌‏است‌‏.

    هر‏نوع‌‏گفتگوی‌‏تلفنی‌‏‎ یا‏ مکاتبه الکترونیکی با ‏فاکس غیر‏ آن‌‏ وبه‌‏ واسطه‌‏ اغلب‏ زبان‌های‌‏ زنده‌‏ هم‌ اکنون درچنگ‌‏‎ ماهواره امریکایی‌‏( ‎ EarlyBird) قرار‏ دارد‏ که‌‏ کار‏ تهیه‌‏ فهرست‌‏ انسان‌ها‎‎ را‏‎ ‎به‎ ‎عهده‌‏‎ دارد‏ این‌‏‎‎ ‌‏فهرست‌هاشامل‌‌‏‎ افرادو‎ شماره‌های‌‏ تلفن‌‏و فاکس‌‏و‏‎ رمزهای‌‎ پست‌‏‎ ‎الکترونیکی‌‏‎(EMAIL) آنان‌‏ است‌‏ که براساس طبقه‌بندی موضوعات‌‏‎ مورد‎‌ توجه امریکاییان‌‎ حروفچینی‎ شده‌اند‏‎ گلن‌‏فورد‏ می گوید و اغراق هم نمی کند که بسیاری از واژه های کلیدهای آمریکاییان دست یافته اند آنان از این واژه ها به عنوان محرک دو دستگاه کامپیوتر‏استفاده‌‏.می‌کنند‏‎ اگر‏‎ احیانا‏‎ با‏‎ دوستی‌‏‎ به واسطه‌‏‎ ‌‏تلفن‌‏‎‎صحبت‌‏ کرده‌‏‎باشی‌‏‎و به گفته باشی‌‏ امروز‌‎ مرسدسی‌‏ دیده‌ای‌‏‎ که‌‏‎ترا‏‎ شگفت‌‏ زده‌‏‎ نموده‌‏ است‌ ‎مطمئن‌‏‎ باش‌‏ که‌‏ ‎بقیه‌‏‎ صحبت‌‏ از‎همان‌‏ ‎هنگام‌‏‎تلفظ‏‎ واژه‌ مرسدس‌‏ تبدیل‌‏‎ به‌‏‎متن‌‏‎ شده‌‏‎و‏‎بر روی‌‏‎امواج‌‏رادیویی‌به‌‏‎ سوی‌‏ ایالات‌‏‎ متحده‌‏ ‎امریکا‏ پرواز‏ کرده‌‏ ‎است‌‏‎ازدیگر‏واژه‌ها‏‎ می‌توان‌‏‎ به‌‏‎ عنوان‌ مثال‌‏‎ ازکلاشینکف‌‏‎ یا مسلسل‌‏یا‏ ‎شرکت‌‏ آیروسپشال‌‏ نام‌‏ ‎‎برد‏‎ ‎که‌‏‎امریکاییان‌‏‎ اغلب‏‎ رابرمی‌انگیزند‏ ژاپنی‌‏‎ یا‏‎ اروپایی‌‏‎ شرکت‌های‌‏‎ به‌نام مربوط واژه‌های‌‏‎ رقیب شرکت‌های‌‏‎ امریکایی‌‏ در مناقصه ها و داد و ستدها بین المللی نیز،آمریکاییان را برمی انگیزد احیانا اگر نماینده شرکت مرسدس با همکارش در فرانکفورت درباره یک ‎موضوع‌‏محرمانه‌‏‎شرکت‌‏‎ صحبت‌‏‎ کند ، ‏‎پایگاه‌ یورکشایر‏ ‎بلافاصله‌‏‎ این‌‏‎ گفتگو‏ را می گیرد و ان چه که محرمانه بود برای آمریکاییان غیر‏ محرمانه‌‏‎ می‌شودگلن‌‏‎‎‎ فورد‏‎ می‌گوید‏ آمریکا بسیاری از اطلاعات را که بدست می آورد به (اف بی آی) (FBI) یا اینتر پول یا به دیگر ادارات مبارزه با جرایم منظم یا قاچاق مواد مخدر تحویل می دهد.

    وی شیوه امریکاییان را در کسب اسراردیگران زیر‏ سوال‌‏‎می‌برد‏‎زیرا‏به‌‏‎نظر‏‎وی‌ما‏‎را‏‎به‌‏‎روبات‌ها‏‎و‏‎آینه‌هایی‌‏ ‎تبدیل‌‏‎می‌کندفورد‏گلن‌‏‎ ‎تاکید‏‎ می‌کند‏ یکی‎ از‏‎ واژه‌های‌‎کلیدی‌‏‎ را که دست یافته واژه حقوق بشر است این موضوع به هیچ وجه نه ربطی به جاسوسی صنعتی دارد و نه به امنیت ملی هم‌چنین‌‏‎.‎آن‌‏ را مورد توجه آمریکاییان نمی بینم مگر‏‎این‌‏‎ به‌قصد‏‎ دستیابی‌‏‎ به‌‏ ‎اطلاعات‌‏‎ و اسراری باشد که ایالات متحده امریکا با دیگر دستگاههای جاسوسی مبادله می کند یا انکه این فرایند بر اثر تقاضایی باشد که یک دولت برای خرید اطلاعات معین ارائه می دهد .

    همان‌گونه‌‏‎که‌‏‎فورد‏‎تاکیدمی‌کند ‏‎چون‌‏‎مشکل‌‏‎یک‌‏‎مشکل‌‏‎ویژه‌‏‎اروپایی‌‏‎است‌‏ترس‌‏‎از‏‎آن‌‏‎است‌‏‎ ‎که‌‏‎ امریکاییان‌‏‎به‌کالایی‌‏‎برای‌‏‎ مبادله‌‏‎ با‏‎ رژیم های ستمگر و اطلاعات به دست آمده توسط سرکوبگر حقوق بشر تبدیل شود وی می گوید من بعید نمی دانم که انان انچه را که بدست می اورند می فروشند لذا اسرار وگرایشهای شخصی مان در معرض خرید و فروش است.

    گلن فورد پرده سکوتی را که پارلمان اروپایی طی ماههای گذشته تحمیل کرده بود شکست ماهواره‌‏‎ EarlyBird- مرتبط‏‎باپایگاه‌های‌‏‎ امریکا‏‎ را‏‎ خطرناک‌ترین‌‏‎ تهدیدی‌ دانست در‏‎ مورد‏‎ آزادی‌های‌‏‎ فردی،‌اجتماعی‌‏‎به خود‏‎ دیده‌‏‌‏ است.وی می گوید در گذشته به طور کلی مقبول بود اما اکنون با پیشرفت تکنولوژیک همزمان شده که امریکا به تنهایی مالک ان است این پیشرفت ایالات متحده امریکا را به یک غول الکترونیک و بلکه به یک چماق روزمره بر سر ما و به تجارت جاسوسی گروهی بدل کرده نوعی کنترل دولتها بر پایگاههای امریکایی در اروپا شده است (-http://www.hamshahri.org)

لایه أنیوسفر در فرکانس حدود 30 مگا هرتز به صورت شفاف عمل می کند. علائم ارسالی بر روی این فرکانس مستقیما از میان آن می گذرد و در فضای بیرون گم می شوند. این فرکانس ها همچنین در خط مستقیم دید حرکت می کنند. به این دلایل برای مقاصد ارتباطی آن ها را باید به طریقه های گوناگون به کار گرفت. فرکانسهای 30 تا 300 مگاهرتز بسیار مفید و کارامد هستند چون انتشار آنها با وجود محدود بودن پایدار ...

لايه أنيوسفر در فرکانس حدود 30 مگا هرتز به صورت شفاف عمل مي کند. علائم ارسالي بر روي اين فرکانس مستقيما از ميان آن مي گذرد و در فضاي بيرون گم مي شوند. اين فرکانس ها همچنين در خط مستقيم ديد حرکت مي کنند. به اين دلايل براي مقاصد ارتباطي آن ها را باي

مقدمه: تحقیقات فضائی بعنوان شاخه ای ازعلم وتکنولوژی طی 25سال اخیر که ازپرتاب نخستین ماهواره به فضا می گذرد پیشرفتها و تحولات شگرفی داشته است. درمسیر این توسعه وتحول، بسیاری از شاخه های علم نظیر فیزیک نجومی، سیاره شناسی، فیزیک پلاسما یا علم مواد آنچنان گستردگی یافته اند که بسیاری ازدانشها واطلاعات حاصله از آنها در30سال قبل غیرقابل دسترسی و حتی دوراز قدرت درک ذهن انسان تصورمی شد. ...

مقدمه : امروزه کوشش هاي پيگيرانه اي در جهت استفاده هرچه بيشتر از امواج به جاي سيم ها در دنياي کامپيوتر در حال انجام است که برخي از آنها به نتيجه مطلوب رسيده ولي برخي هنوز در مراحل آزمايشي و تحقيقاتي قرار دارند. ارتباطات ماهواره اي از طريق آنتن

ماکروویو امواج رادیویی با طول موج کوتاه است که بخشی از طیف الکترو مغناطیس می باشد. این امواج در تلویزیون، رادار، تلفن همراه، پزشکی برای دیاترمی و در آشپزخانه برای پخت غذا کار برد دارد. ماکروویو ها مانند نور بوسیله مواد جذب و یا منعکس شده ، فلزات این امواج را منعکس نموده و غیر فلزات مانند شیشه و پلاستیک امواج را از خودعبور میدهند و موادی که در ساختمان آنها آب وجود دارد مانند ...

تاريخچه ماهواره لغت ماهواره طبق تعريف , به سفينه اي گفته مي شود که درمداري به دوريک سياره معمولا زمين درحال گردش باشد. در عصري که ما در آن زندگي مي کنيم , ماهواره وتکنولوژي وابسته به آن آنچنان درتاروپود جوامع بشري نفوذکرده وبه پيش مي تازدکه نقش تع

لغت ماهواره طبق تعريف ، به سفينه أي گفته مي شود که در مداري به دور يک سياره (معمولاً زمين) در حال گردش باشد. بخشي از تحقيقات و پژوهشهاي علمي تخصصي که در آزمايشگاههاي مستقر در فضا انجام مي شود ، هرگز نمي توانست روي کره زمين جنبه عملي به خود گيرد. م

هر دستگاه اندازه گيري داراي ويژگي ها و محدوديت هاي خاص خود است و براي انتخاب دستگاه اندازه گيري بايد کليه جوانب در نظر گرفته شود و با توجه به و يژگي هاي مورد نياز و قيمت دستگاه اندازه گيري بهترين انتخاب انجام شود. 1-گستره ي اندازه گيري: محدوده اي

مخابرات بي سيم در سال 1987 با اختراع تلگراف بي سيم توسط " مارکني " آغاز شد و اکنون پس از گذشت بيش از يک قرن سومين نسل از سيستم هاي مخابرات بي سيم يعني سيستم هاي مخابرات فردي يا PCS ( Personal Communication System ) پا به عرصه ظهور گذاشته است . اکنون

در برنامه توسعه دوم اقتصادي اجتنماعي _ فرهنگي کشور ، مرکز تحقيقات مخابرات ايران با هدف تنوع بخشيدن به فعاليت هاي تحقيقاتي خود با اخذ مصوبه شوراي گسترش آموزش عالي به پژوهشکده تبديل شد و توانست با استفاده و بهره گيري از مقررات حاکم

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول