دانلود مقاله نمایشگر LED - LED DISPLAY

Word 840 KB 30722 22
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۱۶,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • فصل اول:

    (( کاربردها و انواع نمایشگرها ))

    بنام خدا

    مقدمه:

    امروزه یکی از سیستمهایی که بیشتر در سازمانها و مراکز تجاری جهت نمایش تصاویر و حروف اعداد جهت مطلع ساختن عموم از وقایع و تغیرات مورد استفاده قرار می گیرد نمایشگرهای LED  ویا LCD       ( LED DISPLAY & LCD DISPLAY)می باشد.

    برای مثال در یک فرودگاه برای نمایش دادن زمان و مسیر حرکت هواپیماها دیگر از لوازمی مانند کرکره های تبلیغاتی و دیگر موارد استفاده نمی کنند زیرا دارای حجم زیاد و مورد استفاده محدود         می باشد ، به فرض اگر زمان حرکت هواپیما تغییر پیدا کند برای نمایش دادن آن برای عموم نیاز به تقبل زحمت و به هدر رفتن زمان می باشد ولی با استفاده از یک سیستم نمایشگری LED  یا LCD می توان به راحتی و فقط با فشار دادن چند کلید تغیرات مربوطه را به اطلاع عموم رساند .

    و یا در استادیومهای فوتبال برای نمایش دادن نتیجه مسابقه می توان از این تابلوها استفاده کرد.

    مثال دیگر را می توان برای فروشگاههای بزرگ در نظر گرفت ، که برای تبلیغ محصولات خود از تابلوهای تبلیغاتی استفاده می کنند برسانند.

    و یا مثال واضحتری که امروزه ما بیشتر در شهرهای صنعتی و بزرگ   می بینیم ، قرار گرفتن این تابلوها در چهارراه ها و اتوبانها و دیگر مسیرها می باشد که در حال نشان دادن تصاویر برای آگاه کردن مردم و رانندگان برای رعایت کردن قوانین راهنمایی و رانندگی و یا در حال تبلیغ کردن محصولات یک کارخانه و یا در حال تبلیغ کردن یک کاندیدا و یا کاندیداها می باشد که در مورد آخر می توان گفت از بسیاری ضررهای مالی می کاهد .

    چون به فرض یک شرکت برای اینکه بتواند محصولات خود را تبلیغ کند بایستی تبلغاتی از قبیل چاپ پوستر و پخش کاغذهای تبلغاتی  را انجام دهد که نیاز به پرداخت هزینه های هنگفت می باشد، ولی توسط یک تابلوی تبلیغاتی می تواند محصولات خود را با کیفیت بالا تبلیغ کند .

    یکی از مزیتهای این گونه تابلوها در این می باشد که می توان تصاویر و کاراکتر های مختلف را هرگونه که خواستاریم به نمایش بگذاریم .

    همچنین قادر هستند به صورت متحرک و یا ثابت نمایش داده شوند .

     

    انواع تابلو ها :

    تابلوهای تبلیغاتی در چند مدل ساخته و بر حسب ابعادشان دارای قیمتهای مختلف می باشند.

    1.LED

    2.LCD

     

     تابلوی LED (LED DISPLAY) :

    این گونه تابلوها از LED  هایی با رنگهای مختلف به صورت ساده و از         LED  هایی با قابلیت نمایش چند رنگ ساخته می شوند که طریقه نمایش رنگهای مختلف آن بر حسب ولتاژ اعمال شده به آن می باشد که در هر ولتاژ نور مشخص شده ای را از خود تولید می کنند که این خاصیت ربط به ساختمان داخلی LED  و تبادل الکترون و حفره ها بین لایه های P & N  دارد .

     

    تابلوهای  LCD (LCD DISPLAY ) :

    این گونه تابلوها دارای قابلیت عملکرد زیادتری نسبت به تابلوهای LED دارند زیرا نوع نمایش آنها بر حسب پیکسل بوده و هر چه تعداد   پیکسل ها بیشتر باشد قدرت نمایش هم بیشتر می باشد.

    از طرفی         می توانند کاراکترهای مختلف را نمایش دهند و از همه مهمتر برای کنترل می توان ازسیستمهای میکروپروسسوری ساده و یا میکروکنترلری جهت نمایش استفاده کرد و همچنین دارای پورتهای ورودی با تعداد کم می باشند و سیم بندی در این گونه سیستمها ساده و کم می باشد در صورتی که در نوع دیگر خود یعنی تابلوهای LED داری سیم بندی زیاد ، بر حسب نیاز،  می باشد.

    ولی یکی از دلایلی که امروز بیشتر از تابلوهای LED  استفاده می کنند این است که قیمت یک نمایشگر LCD به مراتب بسیار بیشتر از قیمت یک نمایشگر LED می باشد ، و از طرفی اگر بخواهیم نمایشگری با قابلیت نمایش رنگی توسط نمایشگر های رنگی LCD طراحی و بسازیم، بایستی هزینه هنگفتی را تقبل نماییم ، در صورتی که می توانیم با هزینه ای حتی نصف هزینه نمایشگر های رنگی LCD از LED هایی که قابلیت نمایش چند رنگ را دارند استفاده نموده  و قابلیت پخش تصاویر را حتی در حالت سه بعدی به آن بدهیم .

     

    راههای کنترل  نمایشگرها :

    طریقه کنترل این گونه تابلوها به روشهای مختلف می باشد که به توضیح چند مورد از آنها می پردازیم :

    نمایشگر های LED  :

     

    <>
       های قرار گرفته روی برد به صورت ماتریسی قرار می گیرند که توسط سیستمهایی می توان با انتخاب سطرها و ستونها LED  مربوطه را روشن نمود ولی در این نوع سیم بندی  فقط قادر هستیم روی ستونهای مورد نظر تسلط داشته باشیم نه بر روی تک تک LED ها  و در صورتی قادر هستیم بر روی تک تکLED  ها تسلط داشته باشیم که مانند کی برد به سطر ها و ستونها کد مشخص شده ای را ارسال کنیم که گاهی اوقات با حالتی که ما انتظار داریم جواب بدست نمی آید.3.LEDDataBusLED 

     

    <>نوع دیگر از سیم بندی قرار دادن Shift Register ها پشت سر هم و ارسال اطلاعات به آنها،که اینShift Register  ها اطلاعات را به صورت پارالل دریافت و به صورت پارالل به خروجی انتقال می دهند.(مدار  ساخته  شده  بر  این  اصول   بوده و بعداً به صورت کامل توضیح داده می شود).                                بلوک دیاگرام این نوع مدار به صورت شکل(1-2) می باشدکه ارسال کننده Data   می تواند سیستم میکرو پروسسوری یا کنترولی و یا یک کامپیوتر باشد .

    بلوک دیاگرام این نوع مدار به صورت شکل(1-2) می باشدکه ارسال کننده Data می تواند سیستم میکرو پروسسوری یا کنترولی و یا یک کامپیوتر باشد .

    نمایشگر های LCD : کنترل این نوع نمایشگرها ساده بوده و نیاز به طراحی میکروپروسسوری و برنامه نویسی زبان مخصوص CPU ای که مورد استفاده قرار گرفته دارد .

    در زیر یک نمونه از این نمایشگرها را به صورت ساده توضیح داده شده است: LCD ها در انواع مختلف می باشد ولی LCD توضیح داده شده دارای 16 پایه یا پورت می باشد که از این 16 پایه 2 تای آن مورد استفاده ندارد.

    DB0 – DB7: 8 پایه آن به عنوان ورودی و خروجی Data می باشد.

    E : پایهای برای فعال کردن و یا لچ کردن اطلاعات ارائه شده به داخل LCD یا CPU می باشد که وقتی اکتیو است می توان با نمایشگر کار کرد.

    R/W‌ : پایه ای برای نوشتن به و یا خواندن از LCD می باشد.

    زمانی که این پایه 0 باشد می توان در آن نوشت و زمانی که 1 باشد می توان از آن داده را خواند.

    Rs : پایه ای برای مشخص کردن دریافت دستورات یا اطلاعات می باشد.

    اگر این پایه 0 باشد ثبات فرمان انتخاب شده و می توان دستوراتی همچون پاک کردن و یا شیفت دادن و ...

    را انجام داد.

    زمانی که این پایه 1 باشد ثبات داده انتخاب می شود و می توان اطلاعات و داده را به نمایشگر ارسال کرد.

    همچنین یک پایه برای ولتاژ و یک پایه برای زمین و یک پایه برای کنترل شدت روشنایی دارد.

    شکل این نوع نمایشگر به صورت زیر می باشد: برای ارسال اطلاعات به این نوع نمایشگر بایستی مداری طراحی گردد که بعد از ارسال دستورات تاخیر حدود 450 میکروثانیه را ایجاد نماید.

    برای مثال ارتباط این نوع نمایشگر و همچنین نوع برنامه نویسی آن با یک میکروکنترلر به صورت زیر می باشد: ORG MOV A,#38H ;LCD 2 LINES ACALL COMWRT ACALL DELAY MOV A,#0EH ;DISPLAY ON,CURSOR ON ACALL COMWRT ACALL DELAY MOV A,01H ;CLEAR LCD ACALL COMWRT ACALL DELAY MOV A,06H ;SHIFT CURSOR RIGHT ACALL COMWRT ACALL DELAY MOV A,#84H ;CURSOR AT LINE O,POS.4 ACALL COMWRT ACALL DELAY MOV A,#’N’ ;SEND CODE ASKY ‘N’ ACALL DATAWRT ACALL DELAY MOV A,#’O’ ;SEND CODE ASKY ‘O’ ACALL DATAWRT ACALL DELAY AGAIN: SJMP AGAIN ;*********************************** COMWRT: MOV P1,A CLR P2.0 CLR P2.1 SETB P2.2 CLR P2.2 RET ;********************************** DATAWRT: MOV P1,A SETB P2.0 CLR P2.1 SETB P2.2 CLR P2.2 RET ;********************************** DELAY: MOV R3,#50 HERE: MOV R4,#255 HERE1: DJNZ R4,HERE1 DJNZ R3,HERE RET ;********************************* END با اجرا و پروگرم کردن برنامه بالا به داخل میکروکنترولر ، LCD جمله NO را نشان خواهد داد.

    فصل دوم : نمایشگر LED (LED DISPLAY) توضیح ساختمان مدار : این مدار به صورت ساده از تعدادی شیفت رجیستر 4 بیتی که قابلیت تبادل پارالل را دارد و از تعدادی LED و یک عدد پورت پارالل و یا پورت DB25 نر که امکان ارتباط مدار با کامپیوتر یا PC را می دهد تشکیل شده است.شکل (2-1) مدار کدهای لازم جهت نمایش را توسط کامپیوتر دریافت و نمایش میدهد.

    Shift Register در این مدار از یک شیفت رجیستر 4 بیتی با شماره 74178 استفاده شده است که شرح آن به صورت زیر است : 74178 74178: 4bit shift register (parallel / serial-in parallel - out) شیفت رجیستر چهاربیتی با ورودی سری و موازی - خروجی موازی توصیف کلی: این آی سی شامل یک شیفت رجیستر چهار بیتی با ورودی های سری و موازی و خروجی های موازی است.

    عملکرد: برای بارگذاری موازی (Loading) بایستی ورودی Shift را به Low وصل کرد.

    داده های مورد نظر به ورودی های (A-D) اعمال می شود.

    ورودیLoad بایستی بهHigh متصل باشد.

    در اولین لبه منفی پالس داده ها همزمان به صورت موازی وارد فلیپ فلپهای متناظر شده و همزمان در خروجی ها نیز ظاهر می شوند.

    هنگام بارگذاری موازی ، داده های سری وارد شیفت رجیستر نمی شوند.

    اگر ورودی ShiftبهHigh متصل شود، داده های موازی (A-D) در خروجی تأثیری ندارند و وارد رجیستر نمی شوند، در این حالت با اولین لبه پالس شاعت ، داده اعمال شده به ورودی Serial input به QA وارد می شود.

    با هر لبه منفی پالس محتوای QAبه QB وQB به QCهمین ترتیب منتقل می شوند.

    اگرLoad وShift هر دو بهLow وصل شوند، محتوای رجیستر با اعمال پالس ساعت تغیری نمی کند و به عبارت دیگر پالس ساعت غیر فعال می شود، و نیازی به غیر فعال کننده پالس نداریم.

    LED LED های مورد مصرف به خروجی های این رجیستر وصل هستند که با اعمال کد به رجیستر و اعمال پالس برای انتقال داده ، بر حسب نیاز آنها را می توانیم روشن و یا خاموش سازیم.

    کلیه پایه های منفی LED ها به هم وصل می باشند با اعمال ولتاژ مثبت می توانیم آنها را روشن و یا خاموش نماییم.

    PC کلیه اعمال کنترلی برای ارسال داده و پالس به مدار توسط سیستم کامپیوتری ، با استفاده از برنامه نویسی به زبان C و ارسال داده به پورت پرینتر(پارالل) صورت می گیرد که با این کار امکان کنترل به طروق مختلف جهت ارسال داده و کنترل سرعت حرکت داده به راحتی امکان پذیر می باشد.

    (می توانستیم از سیستمهای میکروپروسسوری و میکروکنترولری به جای کامپیوتر استفاده نماییم).

    جهت آشنایی با این نوع عملکرد ابتدا توضیحی در مورد ساختمان کامپیوتر و روش برنامه نویسی توضیحی داده می شود تا بهتر با عملکرد این سیستم برای کنترل آشنا شوید.

    سازمان درونی کامپیوتر: بخش عملیاتی هر کامپیوتر قابل تفکیک به سه قسمت است: 1.

    وسایل CPU ( واحد پردازش ) 2.

    حافظه 3.

    I/O (ورودی / خروجی ) از طرفی هر کامپیوتر دارای سه گذرگاه است: گذرگاه آدرس گذرگاه داده گذرگاه کنترل به منظور شناسایی یک وسیله (حافظه یا I/O )توسط CPU ، باید آدرسی به آن اختصاص یابد.

    آدرس اختصاص یافته به یک وسیله مورد نظر بایستی منحصر به فرد باشد؛ یعنی دو وسیله مختلف مجاز به داشتن یک آدرس نیستند.

    CPU آدرس را روی گذرگاه آدرس قرار می دهد(البته به شکل دودویی) و مدار دیکد وسیله را می یابد.

    آنگاه CPU از گذرگاه داده برای به دست آوردن داده ار وسیله یا ارسال داده به آن استفاده می نماید.

    گذرگاههای کنترل برای تهیه سیگنالهای خواندن و نوشتن در وسیله و مطلع ساختن آن از تصمیم CPU برای دریافت اطلاعات و یا ارسال اطلاعات به آن است .

    توضیحی بیشتر درباره گذرگاه داده : چون گذرگاههای داده برای انتقال اطلاعات به و یا از CPU بکار میروند، هر چه گذرگاههای داده بیشتر باشند، CPU بهتر است.

    اگر گذرگاههای داده را همچون خطوط اتوبان تصور کنیم، واضح است که هر چه خطوط بیشتر باشند، مسیر بین CPU و وسایل بیرونی (مانند چاپگر ها، RAM,ROM و غیره )بهتر خواهد بود.

    اما افزایش در تعداد خطوط ، هزینه را افزایش می دهد.

    گذرگاه های حافظه بیشتر ، بمعنای CPU و کامپیوتر گرانتر می باشد.

    اندازه متوسط گذرگاه داده در CPU ها بین 8 تا 64 متغیر است.

    کامپوتر های اولیه از یک گذرگاه داده 8 بیت استفاده می کردند، در حالی که سوپر کامپیوتر هایی مانندCray گذرگاه داده 64 بیت را بکار می برند.

    گذرگاههای داده دو طرفه هستند ، زیرا CPU از آنها به هنگام در یافت یا ارسال داده استفاده می کند.

    توان پردازش CPU به اندازه این گذرگاهها وابسته است، زیرا یک گذرگاه 8 بیتی هر بار قادر است 1 بایت داده را بفرستد، ولی گذرگاه 16بیتی ، 2 بایت را هر بار ارسال می کند که در نتیجه سریعتر خواهد بود.

    توضیحی بیشتردرباره گذرگاه آدرس: چون گذرگاه آدرس برای شناسایی وسیله و حافظه متصل به CPU بکار می رود، هر چه گذرگاههای آدرس بیشتر باشند، تعداد وسایلی که آدرس دهی می شوند بیشتر خواهند بود.

    به بیان دیگر تعداد گذرگاههای آدرس رأی یک CPU ، تعداد مکانهایی را که با آن محاوره میکند افزایش می دهد.

    در سیستم مورد نظر از پورت پرینتر برا ی ارتباط سیستم با کامپیوتر استفاده شده است که به تفضیل توضیح آن می پردازیم: پورت پرینتر: از دیگر موارد کاربرد کامپیوتر قابلیت ارتباط به دنیای خارج می باشد که این کار از طریق رابطهایی صورت می پذیرد که در زیر به یک نمونه از آن اشاره شده است: رابط PIO(8255) این تراشه رایجترین تراشته رابط I/O می باشد که امروزه بیشتر از آن استفاده می کنند.

    دارای سه پورت خروجی 8 بیتی به نامهای A,B,C می باشد که هر کدام برای خود یک آدرس مشخصی را داند که توسط CPU انتخاب می شوند.

    دارای پایه های انتخاب و کنترل و خواندن و نوشتن می باشد.

    دارای 4 مد کاری می باشدکه به صورت زیر است: مد 0 ،مد سادهI/O ،هر یک از پورتهای A,B,CL,CU به عنوان ورودی و خروجی قابل برنامه ریزی می باشند و هیچ کنترلی روی تک تک بیت ها صورت نمی گیرد.

    مد1 ،در این مد، پورتهای A,B می توانند به عنوان ورودی و خروجی با امکان دست دهی استفاده شوند.سیگنالهای دست دهی توسط بیت های پورت C تهیه می شود.

    مد 2 ، د راین مد پورت A می تواند به عنوان ورودی و خروجی دو طرفه با امکان دست دهی بکار رود که سیگنالهای آن به وسیله پورت C تهیه می شود.پورت B می تواند در مد ساده I/O با مد 1 دست دهی بکار رود.

    مد BSR ،(بیت نشاندن / باز نشاندن).

    در این مد تنها بیتهای پورت C‌ بصورت تک تک برنامه ریزی می شوند.

    تراشه 8255 می تواند در هر یک مدهای ذکر شده کار کند به این صورت که ابتدا بایستی ثبات کنترل آن را توسط CPU انتخاب و سپس داده ای که باعث شناساندن رابط جهت کار در مد مورد نظر می باشد را به آن اعمال نماییم تا رابط در مد مورد نظر کار کند.

    پورت پرینتر به این رابط وصل می باشد و واز طرفی برای انجام کار با این رابط بایستی آدرس این رابط را بدانیم تا بتوانیم عملیات ورودی و خروجی را روی آن انجام دهیم.(شکل2-2) شکل 2-2 توضیحاتی در مورد پورت پرینتر: پورت پرینتر را پورت DB-25 نر، دارای 25 پایه است که از این 25 پایه هر کدام وظیفه ای برای خود دارند که به طور خلاصه به صورت زیر می باشد: پایه های چاپگر DB - 25 در مدار مورد نظر از 8پایه داده موجود ، 6 پایه مورد استفاده واقع شده است که 4 پایه آن برای داده و 1 پایه برای سیگنال CLK و یک پایه برای زمین در نظر گرفته شده است.

    توضیح مدار: در مدار مورد نظر از 6 عدد شیف رجیستر برای انتقال اطلاعا به صورت پارالل استفاده شده است که خورجی های آهنا به ورودی های رجیستر های بعدی و LEDها وصل می باشد.ورودی اصلی از طریق پورت پرینتر که پایه های 5 ـ 2 پرینتر است وصل می باشد ،پالیمورد نیاز جهت شیفت دادن از طریق پایه 6 پرینتر تهیه می شود.

    پایه 25 پورت نی ززمین شده تا نویز حاصل را حذف نماید.

    برنامه ای در محیط C برای پورت پرینتر نوشته شده که در آن ابتدا آدرس پورت پرینتر که آدرس 378H می باشد انتخاب و داده ها پایهتوضیح1استروب یا آگاه کننده2بیت 0 داده3بیت1 داده4بیت 2 داده5بیت 3 داده6بیت 4داده7بیت 5داده8بیت 6 داده9بیت 7 داده10تصدیق11مشغول12بی کاغذ13انتخاب14تغذیه خودکار15خطا16مقدار دهی اولیه چاپگر17ورودی انتخاب18زمین19زمین20زمین21زمین22زمین23زمین24زمین25زمین

ديود يک قطعه ‌الکترونيکي است که ‌از به هم چسباندن دو نوع ماده n و p (هر دو از يک جنس ، سيليسيم يا ژرمانيم) ساخته مي‌شود. چون ديود يک قطعه دو پايانه ‌است، اعمال ولتاژ در دو سر پايانه‌هايش سه حالت را پيش مي‌آورد. • ديود بي باياس يا بدون تغذيه که ولتا

مقدمه: این دستگاه برای نمایش و کنترل فشار سیستمهای مختلف یا تجهیزات در اندازه های کوچک با استفاده از اجزا فشار غیر رسانا می باشد و به صورت گسترده ای در دستگاه ماشین آلات نیمه رسانا ، تجهیزات پزشکی و سیستمهای اتوماتیک و غیره استفاده می شود. در ادامه درباری سنسور های فشار وکاربردانها بیشتر آشنا خاهیم شد. سنسورهای فشار دارای انواع واندازها وکاربردهای گوناگونی می باشندکه در این ...

اشاره: بدون شک تا به‌حال مقالات زیادی در رابطه با دوربین‌های دیجیتالی خوانده‌اید. مقالاتی که بسیار جامع و یا بسیار مختصر نوشته شده‌اند و یا حتی به کالبد شکافی همه و یا یکی از اجزای دوربین‌های دیجیتالی پرداخته‌اند. گاهی نیز دوربین‌ها با هم مقایسه شده‌اند. و ممکن است تصور کنید دیگر چیزی در مورد دوربین‌های دیجیتال وجود ندارد که نیاز به بررسی و یا اهمیت دوباره‌خوانی داشته باشد. اما ...

سیستم هشدار عبور از خط در خودروهایی که مجهز به سیستم هشدار عبور از خط (Lane Departure Warning System) هستند، دوربین هایی نصب شده است که به هنگام عبور خودرو از خط وسط جاده به ویژه زمانی که راننده فراموش می کند از راهنما استفاده کند، به راننده هشدار داده می شود. 1Carاین سیستم به گونه ای طراحی و ساخته شده است که با استفاده از یک دوربین و یک رادار، موقعیت خودرو را شناسایی کرده و از ...

در اين مقاله به بررسي تکنولوژي استفاده شده در نسل آينده صفحه هاي نمايش، يعني نمايشگرهاي OLED خواهيم پرداخت. اطلاعات عمومي درباره نمايشگرهاي OLED: يک OLED يا Organic Light Emitting Diod به LED هايي گفته مي شود که در لايه الکترولومينس

آزمايش شماره (1): آشنايي با دستگاه شبيه ساز فرآيند: 1-1)Set value: خروجي set value را به نمايشگر سمت چپ داده و با تغيير آن ملاحظه مي‌شود که LED ها با توجه به مقدار ولتاژ در بالا يا پائين مبدا قرار مي‌گيرند که مبين ولتاژ DC مي‌باشد. که از 10 تا 10-

فصل 1 - توصيف کامل پروژه ضرورت ها و نياز ها : در بسياري از مدارات ديجيتالي ( ميکروکنترلي ) که با برق و باطري کار مي کنند با دو مشکل مواجه مي باشيم : مشکل اول مربوط به عملکرد است. يعني عملکرد نمايش LCD با ولتاژ 5 ولت است در حالي که اي

در اين مجموعه مقالات تصميم به آموزش اصول و ساخت تابلو هاي روان (ديجيتال) را دارم. شما گام به گام با اصول کار تابلو‌هاي ديجيتالي آشنا شده و در پايان يک نمونه عملي آن را بررسي و خواهيد ساخت. لازم به ذکر است که مطالب موجود حاصل تجربيات اين جانب در

فاصله سنج معرفی شده در این بخش از میکروکنترلر PIC16f873 استفاده میکند . فرکانس مافوق صوت مورد استفاده حدود KHz 40 است . در فاصله سنج معرفی شده ، ویژگی های زیر از PIC مورد استفاده قرار گرفته است : واقع نگار[1] : مدت زمانی که پس از ارسال موج اولتراسونیک ، طول می کشد که موج پس از برخورد به شی مورد نظر باز گردد ، اندازه گیری می شود . مبدل A/D : سرعت انتشار صوت با دما تغییر می کند . ...

تاریخچه در بین النهرین از لوحه های گلی ، در مصر (1838 ق.م) از پاپیروس ، در چین از حکاکی بر روی لوحه های چوبی و نمد با قلم مو و پارچه ابریشمی ، این منظور را عملی می کردند.با توجه به اینکه صنعت ، نمد ما لی در خاور دور سنّت و متداول بود، فردی چینی به نام تسائی لون (105 میلادی) از قطعات کهنه و اضافی ابریشم ، خمیر و بعد ورقه‌هایی به صورت نمد درست کرد و از آن به کمک قلم مو برای نقاشی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول