فصل اول:
(( کاربردها و انواع نمایشگرها ))
بنام خدا
مقدمه:
امروزه یکی از سیستمهایی که بیشتر در سازمانها و مراکز تجاری جهت نمایش تصاویر و حروف اعداد جهت مطلع ساختن عموم از وقایع و تغیرات مورد استفاده قرار می گیرد نمایشگرهای LED ویا LCD ( LED DISPLAY & LCD DISPLAY)می باشد.
برای مثال در یک فرودگاه برای نمایش دادن زمان و مسیر حرکت هواپیماها دیگر از لوازمی مانند کرکره های تبلیغاتی و دیگر موارد استفاده نمی کنند زیرا دارای حجم زیاد و مورد استفاده محدود می باشد ، به فرض اگر زمان حرکت هواپیما تغییر پیدا کند برای نمایش دادن آن برای عموم نیاز به تقبل زحمت و به هدر رفتن زمان می باشد ولی با استفاده از یک سیستم نمایشگری LED یا LCD می توان به راحتی و فقط با فشار دادن چند کلید تغیرات مربوطه را به اطلاع عموم رساند .
و یا در استادیومهای فوتبال برای نمایش دادن نتیجه مسابقه می توان از این تابلوها استفاده کرد.
مثال دیگر را می توان برای فروشگاههای بزرگ در نظر گرفت ، که برای تبلیغ محصولات خود از تابلوهای تبلیغاتی استفاده می کنند برسانند.
و یا مثال واضحتری که امروزه ما بیشتر در شهرهای صنعتی و بزرگ می بینیم ، قرار گرفتن این تابلوها در چهارراه ها و اتوبانها و دیگر مسیرها می باشد که در حال نشان دادن تصاویر برای آگاه کردن مردم و رانندگان برای رعایت کردن قوانین راهنمایی و رانندگی و یا در حال تبلیغ کردن محصولات یک کارخانه و یا در حال تبلیغ کردن یک کاندیدا و یا کاندیداها می باشد که در مورد آخر می توان گفت از بسیاری ضررهای مالی می کاهد .
چون به فرض یک شرکت برای اینکه بتواند محصولات خود را تبلیغ کند بایستی تبلغاتی از قبیل چاپ پوستر و پخش کاغذهای تبلغاتی را انجام دهد که نیاز به پرداخت هزینه های هنگفت می باشد، ولی توسط یک تابلوی تبلیغاتی می تواند محصولات خود را با کیفیت بالا تبلیغ کند .
یکی از مزیتهای این گونه تابلوها در این می باشد که می توان تصاویر و کاراکتر های مختلف را هرگونه که خواستاریم به نمایش بگذاریم . همچنین قادر هستند به صورت متحرک و یا ثابت نمایش داده شوند .
انواع تابلو ها :
تابلوهای تبلیغاتی در چند مدل ساخته و بر حسب ابعادشان دارای قیمتهای مختلف می باشند.
1.LED
2.LCD
تابلوی LED (LED DISPLAY) :
این گونه تابلوها از LED هایی با رنگهای مختلف به صورت ساده و از LED هایی با قابلیت نمایش چند رنگ ساخته می شوند که طریقه نمایش رنگهای مختلف آن بر حسب ولتاژ اعمال شده به آن می باشد که در هر ولتاژ نور مشخص شده ای را از خود تولید می کنند که این خاصیت ربط به ساختمان داخلی LED و تبادل الکترون و حفره ها بین لایه های P & N دارد .
تابلوهای LCD (LCD DISPLAY ) :
این گونه تابلوها دارای قابلیت عملکرد زیادتری نسبت به تابلوهای LED دارند زیرا نوع نمایش آنها بر حسب پیکسل بوده و هر چه تعداد پیکسل ها بیشتر باشد قدرت نمایش هم بیشتر می باشد. از طرفی می توانند کاراکترهای مختلف را نمایش دهند و از همه مهمتر برای کنترل می توان ازسیستمهای میکروپروسسوری ساده و یا میکروکنترلری جهت نمایش استفاده کرد و همچنین دارای پورتهای ورودی با تعداد کم می باشند و سیم بندی در این گونه سیستمها ساده و کم می باشد در صورتی که در نوع دیگر خود یعنی تابلوهای LED داری سیم بندی زیاد ، بر حسب نیاز، می باشد.
ولی یکی از دلایلی که امروز بیشتر از تابلوهای LED استفاده می کنند این است که قیمت یک نمایشگر LCD به مراتب بسیار بیشتر از قیمت یک نمایشگر LED می باشد ، و از طرفی اگر بخواهیم نمایشگری با قابلیت نمایش رنگی توسط نمایشگر های رنگی LCD طراحی و بسازیم، بایستی هزینه هنگفتی را تقبل نماییم ، در صورتی که می توانیم با هزینه ای حتی نصف هزینه نمایشگر های رنگی LCD از LED هایی که قابلیت نمایش چند رنگ را دارند استفاده نموده و قابلیت پخش تصاویر را حتی در حالت سه بعدی به آن بدهیم .
راههای کنترل نمایشگرها :
طریقه کنترل این گونه تابلوها به روشهای مختلف می باشد که به توضیح چند مورد از آنها می پردازیم :
نمایشگر های LED :
<>
های قرار گرفته روی برد به صورت ماتریسی قرار می گیرند که توسط سیستمهایی می توان با انتخاب سطرها و ستونها LED مربوطه را روشن نمود ولی در این نوع سیم بندی فقط قادر هستیم روی ستونهای مورد نظر تسلط داشته باشیم نه بر روی تک تک LED ها و در صورتی قادر هستیم بر روی تک تکLED ها تسلط داشته باشیم که مانند کی برد به سطر ها و ستونها کد مشخص شده ای را ارسال کنیم که گاهی اوقات با حالتی که ما انتظار داریم جواب بدست نمی آید.3.LEDDataBusLED
<>نوع دیگر از سیم بندی قرار دادن Shift Register ها پشت سر هم و ارسال اطلاعات به آنها،که اینShift Register ها اطلاعات را به صورت پارالل دریافت و به صورت پارالل به خروجی انتقال می دهند.(مدار ساخته شده بر این اصول بوده و بعداً به صورت کامل توضیح داده می شود). بلوک دیاگرام این نوع مدار به صورت شکل(1-2) می باشدکه ارسال کننده Data می تواند سیستم میکرو پروسسوری یا کنترولی و یا یک کامپیوتر باشد .