پیاده روی یکی از ایمن ترین روشهای حمل و نقل در نیوزیلند است و براساس آمارهای ارائه شده در ازای هر ساعت سفر با کمترین احتمال مرگ یا صدمه در رتبه دوم قرار دارد .
براساس گزارش های ارائه شده از تصادفات جاده های نیوزیلند ، در سال 2006 تعداد 44 عابر پیاده رو کشته شده و 256 عابر دچار جراحات شدید شده و تعداد 695 عابر نیز جراحات سطحی پیدا کردند.
هزینه تصادفات عابرین پیاده حدود 308 میلیون دلار بوده است که این مقدار 9 درصد از کل هزینه های تصادفات در سال 2006 بوده است.
البته همه تصادفات عابرین پیاده به پلیس گزارش داده نشده اند، بنابراین براساس گزارش های اداره بهداشت تعداد واقعی عابرین پیاده که تصادف کرده اند بدست می آید.
(تصاویر و نمودار ها در فایل اصلی موجود است)
در نیوزیلند و بین سالهای 2002 تا 2006 بیش از 3400 عابر پیاده بدلیل تصادف با وسیله نقلیه نیاز به خدمات درمانی پیدا کرده و یا در بیمارستانها بستری شده اند که بطور متوسط حدود 687 عابر پیاده در سال می باشد.
حدود 216 عابر پیاده در همین دوره زمانی در تصادفات جاده ای کشته شده اند که
در نیوزیلند و بین سالهای 2002 تا 2006 بیش از 3400 عابر پیاده بدلیل تصادف با وسیله نقلیه نیاز به خدمات درمانی پیدا کرده و یا در بیمارستانها بستری شده اند که بطور متوسط حدود 687 عابر پیاده در سال می باشد.
حدود 216 عابر پیاده در همین دوره زمانی در تصادفات جاده ای کشته شده اند که می توان گفت بطور متوسط 43 عابر در هر سال کشته شده اند .
عابرین پیاده که دچار سانحه شده اند در بین همه گروههای سنی هستند ، ولی گروه سنی (14-0 ) بیشترین درصد را بخود اختصاص داده اند
عابرین پیاده که دچار سانحه شده اند در بین همه گروههای سنی هستند ، ولی گروه سنی (14-0 ) بیشترین درصد را بخود اختصاص داده اند .
گروه سنی 24-15 سال نیز در معرض خطر زیادی هستند و در سال 2006 از هر 100000 نفر 26 نفر نیاز به خدمات درمانی پیدا کرده اند .
گروه سنی بیش از 65 سال از هر 100000 نفر 22 نفر و گروه سنی 64-45 سال.
تعداد11 نفر نیاز به خدمات درمانی پیدا کرده اند.
چانچه آمار عابرین پیاده که با وسیله نقلیه تصادف کرده اند با شاخص تعداد ساعتهایی پیاده روی آنها مقایسه گردد می توان نتیجه گرفت که عابرین پیاده در گروه سنی تا 14 سال و بیش از 80 سال ریسک بیشتری درتصادف با وسایل نقلیه موتوری دارند لازم به ذکر است که 58 درصد از عابرین تصادف کرده که نیاز به بستری شدن در بیمارستان را داشته اند و همچنین 71 درصد از آمار کشته شدگان ، مرد بوده اند.
حتمال تصادفات عابرین پیاده در ساعات مختلف روز متفاوت بوده است و گروههای سنی مختلف نیز در ساعات خاصی از روز بالاترین آمار تصادف را داشته اند.
جدول زیر تعداد عابرین پیاده که در تصادف با وسایل نقلیه موتوری دچار جراحات شده اند در سالهای 2003-2006 آمده است.
این جدول نشان می دهد که بیشترین عابرین پیاده کودک در بین ساعات 3-4 عصر تصادف کرده و دچار صدمه شده اند و تعداد عابرین پیاده بالغ که در بین ساعات 8 صبح تا 6 عصر دچار حادثه شده اند مقدار تقریبا ثابتی است تقریبا از هر 10 گزارش تصادفات عابرین پیاده ، 9 عدد از این گزارش ها مربوط به جاده های برون شهری است ( که در نیوزیلند حد مجاز سرعت Km/h 70 دارند).
بیش از نیمی از این تصادفات در جاده های اصلی خارج شهر اتفاق می افتد حدود 80 درصد از تصادفات عابرین پیاده که در جاده های خارج شهر اتفاق افتاده است زمانی بوده که عابر پیاده قصد عبور از عرض خیابان را داشته است .
حدود 70 درصد از این حوادث زمانی اتفاق افتاده که عابرین پیاده هنگام عبور از عرض خیابان از مناطقی بدون خط کشی عابر پیاده و یا تقاطع های بدون چراغ عبور کرده اند.
مهمترین عواملی که باعث تصادف عابرین پیاده با وسایل نقلیه موتوری شده اند عبارتند ار : مصرف الکل - بی توجهی هنگام عبور از خیابان - پوشیدن لباس تیره در شب مهمترین عامل تصادفات عابرین پیاده کمتر از 15 سال حضور آنان در اطراف جاده بدون نظارت اطرافیان و یا دویدن به خیابان بدون توجه به تردد وسایل نقلیه بوده است براساس گزارش های ارائه شده در 60 درصد از تصادفات ، حرکت وسایل نقلیه به دو جهت چپ و راست عابر پیاده بوده است.
در بین سالهای 2002 تا 2006در 50 درصد از تصادفات عابرین پیاده که منجر به فوت آنان شده است ،عابرین پیاده مقصر بوده اند .
از بین 5241 گزارش اعلام شده درسال 2002 تا 2006 در حدود 8 درصد از موارد ، عابرین پیاده الکل مصرف کرده بودند که 12 درصد آنان بیش از 18 سال داشته اند .
این عابرین پیاده باعث بروز 55 درصد از تصادفات شده اند که 25 درصد از تصادفات منحر به فوت عابرین پیاده شده و 10 درصد جراحات جدی و 7 درصد دچار جراحات سطحی شده اند.
سرعت بالای وسایل نقلیه باعث می شود که احتمال تصادف با عابر پیاده افزایش یابد.
راننده ای که با سرعت Km/h 50 حرکت می کند برای توقف کامل نیاز به 37 متر خواهد داشت.
راننده ای که با سرعت Km/h 100 حرکت می کند پیش از انکه بخواهد عکس العملی نشان دهد و شروع به ترمز گرفتن کند حدود 5 متر را طی کرده است و برای توقف کامل نیز به 69 متر فاصله نیاز خواهد داشت.
سرعت بالا در هنگام برخورد با عابر پیاده باعث افزایش میزان جراحات می شود .
وقتی وسیله نقلیه با سرعت Km/h 32 به عابر پیاده برخورد کند ، احتمال زنده بودن عابر پیاده 95 درصد خواهد بود و وقتی سرعت برخورد Km/h 45 باشد احتمال زنده ماندن عابر پیاده 55 درصد شده و چنانچه سرعت خودرو هنگام برخورد با عابر Km/h 70 باشد احتمال زنده ماندن عابر پیاده صفر خواهد بود.
البته احتمال مرگ به سن عابر پیاده و نقطه برخورد خودرو به عابر نیز بستگی دارد .